Kako premjestiti sa medija na WordPress (nema zastoja!)

Srednja za WordPress


Tražite li jednostavno rješenje za premještanje sadržaja vašeg bloga s medija na WordPress? Medium je popularna platforma za pisanje blogova koju milioni blogera koriste za svoje osobne i profesionalne blogove. Međutim, kada vam zatrebaju više mogućnosti i prilagođavanja, počet ćete tražiti bolju platformu. A zatim dolazi WordPress s neograničenim prilagođenim opcijama i lakim za upotrebu sučelja.

U ovom ćemo vam članku pokazati kako pravilno premjestiti svoj blog s medija na WordPress.

Evo popisa koraka koje ćemo opisati u ovom vodiču:

 1. Postavljanje WordPress-a
 2. Izvezite svoje članke iz medija
 3. Uvozite svoje srednje blogove u WordPress
 4. Uvozite nedostajuće medijske datoteke s medija na WordPress
 5. Izrada preusmjeravanja u WordPressu
 6. Dodajte WordPress temu za svoj sadržaj
 7. Instalirajte WordPress dodatke koji su vam možda potrebni

Zašto biste trebali premjestiti svoj blog sadržaj iz medija na WordPress?

WordPress koristi preko 32% blogova i web stranica u svijetu. To znači da je svaka 3. web lokacija izgrađena na WordPressu. Mnogi vrhunski brendovi koriste WordPress za svoje blogove i web stranice, uključujući banke, nekretnine, mala poduzeća, obrazovne ustanove i druge.

U odnosu na Medium, WordPress je moćniji i nudi zadivljujuće mogućnosti. Pogledajmo neke značajke koje WordPress nudi koje Medium nema.

 • Više prometa – Možete koristiti WordPress za više prometa na svom blogu. Na primjer, na mediju ne imate nikakvu kontrolu nad svojim metapodacima što je važno za pojačavanje SEO-a.
 • Potpuno vlasništvo – Kada stvarate blog ili web stranicu na WordPressu, posjedujete svoj sadržaj. Ali vaš je sadržaj na mediju u njihovom vlasništvu. Oni mogu u bilo kojem trenutku zatvoriti web mjesto, izbrisati vaše članke ili vas zabraniti.
 • Prilagođavanje – Na mediju ne možete prilagoditi izgled svog bloga niti dodati bilo koje dodatne značajke. S druge strane, WordPress dolazi s tisućama dodataka i tema za prilagođavanje bloga prema potrebi.

Kao što vidite, stvaranje bloga ili web stranice na WordPress-u daje vam slobodu da ga prilagodite vašim potrebama, kao i mogućnost da svoje web mjesto razvijate po svojoj želji. I spada među najčešće korištenu i najbolju platformu za bloganje.

Bilješka: Postoje dvije vrste WordPress web stranica koje mogu zbuniti početnike. Pronaći ćete WordPress.com, platforma s hostom; i WordPress.org, koji je samostalno rješenje. Za više informacija možete pročitati usporedbu između WordPress.com i WordPress.org.

U ovom ćemo vodiču koristiti WordPress.org koji je sam domaćin, jer je jednostavan za korištenje i pruža beskrajne mogućnosti. Također možete stvoriti web stranicu s WordPressom i zaraditi novac na mreži.

Spremni ste za premještanje bloga s medija na WordPress?

Krenimo korak po korak sa snimkama zaslona kako pravilno prijeći sa medija na WordPress bez gubitka sadržaja ili slika.

1. korak: Postavljanje WordPress-a

Prvo trebate postaviti WordPress. Za to će vam trebati kupiti naziv domene i web hosting.

Naziv domene vaše je ime ili URL tvrtke (poput mywebsite.com) koji će ljudi koristiti za pronalaženje na internetu. No, web hosting bit će povezan s imenom vaše domene i tu će biti spremljene vaše datoteke. Možete potražiti i naš vodič o razlici između imena domene i web hostinga.

Preporučujemo upotrebu Bluehosta. To je najpopularniji web hosting i prodavatelj imena domena. Bluehost službeno preporučuje i jezgra WordPress-a. Trebali biste pročitati Bluehost recenziju da biste saznali više o njima.

Za IsItWP korisnike nude besplatno ime domene, besplatni SSL certifikat i 60% popusta na web hosting. Početak je s WordPressom.

start-a-web-Bluehost

Ako tražite dodatne mogućnosti za hostiranje web stranice ili bloga, pogledajte naše stručne izbore najboljih WordPress hosting hostinga na svijetu.

Nakon kupnje vašeg domena i web hostinga, možete instalirati WordPress. Normalno ćete naći svoju opciju za instalaciju WordPressa jednim klikom na vašoj hosting ploči. Ako niste sigurni gdje to potražiti, obratite se korisničkoj podršci svog davatelja hostinga i oni će vas uputiti.

Također možete provjeriti naš cjeloviti vodič o tome kako instalirati WordPress.

Jednom instaliran, možete započeti s premještanjem bloga sa medija na WordPress.

Korak 2: Izvezite svoje članke iz medija

Da biste izvezli svoje podatke iz medija, trebat ćete ih koristiti Srednja je za WordPress uvoznik alat. To je jednostavan, besplatan alat koji vam omogućuje izvoz podataka iz medija u format koji podržava WordPress.

Posjetiti Srednja je za WordPress uvoznik web mjesto alata Trebat ćete upisati Medium URL, svoje ime i svoju adresu e-pošte.

Alat za WordPress od srednje do srednje vrijednosti

Ako za svoj blog Medium koristite prilagođeno ime domene, primjerice “mypersonalblog.com” ili “example.personalblog.com”, tada možete upisati to ime domene u polje URL-a.

Kada unesete svoj Medium URL, tražit će se i da prenesete datoteku za izvoz medija, prije nego što unesete svoje ime i adresu e-pošte..

Prenesite datoteku za srednje izvoz

Datoteku za izvoz medija možete preuzeti sa svoje srednje nadzorne ploče. Jednostavno se prijavite na svoj Medium račun. A sad, idi na postavke s ikone profila u gornjem desnom kutu nakon prijave.

Srednje postavke

Odatle ćete morati ići na Preuzmite svoje podatke odjeljka i pritisnite gumb “Preuzmi Zip” da biste dobili Medium Export File.

Preuzmi gumb zip

Preusmjerit će vas na stranicu za izvoz. Možete kliknuti gumb ‘Izvezi’ i veza će vam biti poslana na vašu adresu e-pošte. Jednostavno idite na vezu za preuzimanje i dobit ćete Medium Export File.

Bilješka: Ova datoteka za izvoz nije kompatibilna s WordPressom. Trebat ćete ga obraditi s Srednja je za WordPress uvoznik alat za uvoz vašeg Medium bloga u WordPress.

Sada se vratite na alat Uvoznik za medij u WordPress i možete prenijeti datoteku koju ste preuzeli s medija.

Prenesite datoteku sa srednjim podacima

Možete kliknuti gumb ‘Izvezi web stranicu mog srednjeg medija’ i datoteka za izvoz medija biće spremna za izvoz. Kad budete spremni, vidjet ćete poruku o uspjehu i možete kliknuti na gumb “Preuzmi datoteku za izvoz medija”.

Preuzmite datoteku Medium to WordPress

Zatim možete nastaviti i jednostavno uvesti svoje srednje blogove u WordPress koristeći ovu datoteku.

Korak 3: Uvezite svoje srednje blogove u WordPress

Da biste uvezli srednje blogove u WordPress, možete otići na Alati »Uvoz iz vašeg administrativnog područja WordPress. Ima više opcija za uvoz vanjskog sadržaja u WordPress.

Trebat će vam uvoznik WordPressa za uvoz srednjeg sadržaja. Kliknite na alat “Instaliraj odmah” ispod alata WordPress uvoznik.

WordPress uvoznik

Instalirat će WordPress uvoznik na administratorsku pozadinu i dalje će vas držati na istoj stranici. Nakon toga možete nastaviti vezu “Pokreni uvoznik” za nastavak.

Pokrenite WordPress uvoznik

Na sljedećoj stranici morat ćete kliknuti gumb “Odaberi datoteku” i odabrati datoteku za srednje izvoz na koju ste dodali prijavu u prethodnom koraku.

Bilješka: Izvozna datoteka treba biti u .xml formatu kako biste je lako uvezli u WordPress.

Zatim kliknite gumb “Prebaci datoteku i uvozi”. Od vas će se tražiti osnovne informacije poput odabira autora za postove na blogu koje ćete uvesti u WordPressu.

Dodjeljivanje autora

Imat ćete obilje mogućnosti poput uvoza autora iz medija, stvaranja novog autora za članke ili odabira autora s web mjesta WordPress koji će se dodijeliti člancima.

Bilješka: Kasnije možete promijeniti autore, pa odaberite bilo koju opciju za nastavak.

Obavezno provjerite opciju “Preuzmi i uvezi privitke datoteka” jer će to pomoći u preuzimanju medijskih datoteka s medija na WordPress.

Nakon što ste spremni, kliknite gumb “Pošalji” i postupak će započeti.

Proći će nekoliko minuta, ovisno o veličini sadržaja koji uvozite sa medija na WordPress. Nakon uvoza prikazat će poruku o uspjehu i savjet za sljedeće korake.

Uvoz uspjeha

To je to. Možete ući u odjeljak ‘Postovi’ u programu WordPress da biste vidjeli uvezene članke. Iako bi trebao uvesti sve svoje postove iz medija na WordPress, ali ako je nešto ostalo iza toga, možete se vratiti i ponovo pokrenuti uvoznik. Uvest će samo preostale postove na blogu i ništa se neće duplicirati.

Korak 4: Uvezite svoje nedostajuće medijske datoteke s medija na WordPress

Kao i sadržaj, ako saznate da uvoznik WordPress-a nije uspio uvesti neke slike s vašeg bloga Medium, uvijek ih možete ponovo uvesti.

Bilješka: Možete provjeriti slike s Mediji »Knjižnica u WordPressu.

Knjižnica medija

Da biste riješili taj problem, možete instalirati Automatsko učitavanje slika dodatak u WordPress. Pogledajte naš članak o tome kako instalirati WordPress dodatak za pomoć.

Nakon aktiviranja možete nastaviti s ažuriranjem pojedinačnih postova koji nisu uspjeli uvesti slike. Dodatak će dobiti slike iz medija i ažurirati ih u WordPressu.

Dodatak također omogućuje ažuriranje svih članaka o WordPressu u 1 kliku, tako da ne morate ručno uređivati ​​i ažurirati postove..

5. korak: Stvaranje preusmjeravanja u WordPressu

Kada koristite medij URL za svoj medijski sadržaj, nećete moći dodavati preusmjeravanja u WordPressu. Međutim, ako ste imali prilagođeno ime domene, lako je stvoriti preusmjeravanja za svoje medijske članke u WordPressu.

Jednostavno slijedite ovaj cjeloviti vodič na kako postaviti preusmjeravanja u WordPressu.

Korak 6: Dodajte WordPress temu svom sadržaju

Najbolja stvar o WordPressu je to što ima nevjerojatne značajke za prilagođavanje sadržaja vašeg bloga. Kada instalirate WordPress, dolazi s nekoliko zadanih tema koje možete koristiti za svoj blog.

Ako vam se ne sviđaju zadane teme, provjerite naše stručne kolekcije najboljih besplatnih tema za WordPress blog. Možete provjeriti i sljedeće:

 • Jednostavne WordPress teme za pokretanje web stranice
 • Najbolje WordPress teme za blogove o putovanjima
 • Najbolje teme za fotografije za WordPress
 • Najbolje višenamjenske teme programa WordPress
 • Najbolje WordPress teme za obrazovne blogove

Ovo su naše preporuke, ali možda ćete naći mnoge druge teme na mreži. Nakon što odaberete temu za svoj blog, nastavite i instalirajte WordPress temu.

Korak 7: Instalirajte WordPress dodatke koji su vam možda potrebni

Budući da smo vam već rekli na WordPressu na početku ovog članka, vjerojatno imate dobru ideju o tome kako jednostavno možete prilagoditi svoj blog tako da dobijete više čitatelja. WordPress dodaci pomažu dodavanju više značajki na vaš blog.

Na internetu ćete pronaći tisuće WordPress dodataka. Dodaci su podijeljeni u kategorije poput e-trgovine, obrazovanja, osobnog pretraživanja, internetskog portfelja i puno više. Sam WordPress.org ima preko 55 000 besplatnih dodataka. Da, dobro ste pročitali!

Međutim, početnicima možda nije lako znati koji su dodaci najbolji za njih. Zbog toga smo zapisali važne WordPress dodatke koji će vam trebati odmah.

WPForms Lite: Besplatan je i najbolji dodatak za obrazac za WordPress u industriji. Možete ga instalirati na svoj blog kako biste dodali jednostavan obrazac za kontakt. Ako želite naknadno prilagoditi kontakt obrazac, nadogradite na WPForms premium dodatak.

Yoast SEO: To je najbolji WordPress SEO dodatak. Možete koristiti Yoast SEO za optimizaciju svog bloga za tražilice. Omogućuje vam više prometa na mreži.

MonsterInsights Lite: Nakon što započnete dobivati ​​promet, potrebno ga je pratiti. MonsterInsights Lite najbolji je dodatak za Google Analytics i prikazuje statistiku ljudi koji posjećuju vaš WordPress blog. Ako želite vidjeti detaljnije statistike, tada možete nadograditi na MonsterInsights premium verzija.

Nakon toga, preporučujemo vam da pogledate naš cijeli popis must have WordPress dodataka za još više mogućnosti i funkcionalnosti.

Ako razmišljate o zamjeni domena, pogledajte ovaj vodič o tome kako pravilno premjestiti WordPress na novo ime domene.

To je sve. Nadamo se da vam je ovaj vodič pomogao da naučite kako svoj blog premjestiti sa medija na WordPress. Ako vam se svidio ovaj članak, možda ćete također htjeti provjeriti naše vodiče o premještanju bloga s Bloggera na WordPress i prebacivanju WordPressa s lokalnog poslužitelja na web mjesto uživo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map