Kako premjestiti web mjesto s jednog web domaćina na drugo 2020. godine

premjestiti wordpress na novi domaćin bez stanke


Pitate se kako prebaciti svoju WordPress web stranicu s jednog web hostinga na drugi bez zastoja? Baš kao i prelazak u novu kuću u fizičkom svijetu, prelazak na novi “dom” (web domaćin) na Internetu dolazi s jedinstvenim nizom izazova. Jedna od najčešćih problema je hoće li se vaša web lokacija tijekom poteza pokvariti ili ne.

Ali nema se zbog čega brinuti.

U ovom ćemo vam članku pokazati na dva načina kako prenijeti svoju web lokaciju s jednog web hostinga na drugi bez zastoja.

1. metoda: Premještanje vaše web stranice besplatno uz pomoć stručnjaka
2. metoda: Samostalno migrirajte web mjesto (korak po korak)

No, prije nego što započnemo, razmotrimo zašto biste trebali premjestiti svoju WordPress web lokaciju na novi domaćin, kao i zašto biste trebali izbjegavati zastoje.

Kada i zašto trebate premjestiti svoju WordPress stranicu na novog domaćina

Postoji nekoliko razloga zbog kojih biste web lokaciju WordPress trebali prenijeti na drugi domaćin, prijeđimo na nekoliko glavnih razloga:

1. Vaša je web stranica spora
Možda ste započeli s pružateljem web hosting usluga koji ste pronašli kratkim internetskim pretraživanjem. No, kako promet vašeg web mjesta raste, morate potražiti pouzdano rješenje koje može ponuditi bolju brzinu i performanse. Web mjesto s polakim učitavanjem nije samo loše za SEO, već povećava i mogućnost korisnika da odustanu od vaše web stranice. U ovom slučaju premjestite svoju WordPress web lokaciju na novi domaćin da biste poboljšali status svoje web lokacije. Provjerite i naš vodič o tome kako prenijeti WordPress s lokalnog poslužitelja na web mjesto uživo.

2. Gubite promet:
Ako imate trenutke stanke s trenutnim web-domaćinom, to je dobar znak da je vrijeme da se prebacite na novog domaćina. Neplanirani prekidi rada u najprometnijim satima vaše web stranice mogu uznemiriti posjetitelje vaše web stranice i dovesti do gubitka potencijalnih kupaca, vjernih kupaca i prihoda. Također, previše vremena zastoja može smanjiti ocjenu rezultata pretraživanja. Prelaskom na web-domaćina koji nudi jamstvo za produženje rada osigurati ćete da ne izgubite promet ili prodaju.

3. Vaš trenutni web domaćin nije prikladan za vas:
Jedan od najčešćih i najjednostavnijih razloga zbog kojeg možda želite prijeći s jednog web hostinga na drugi je taj što vam trenutni web domaćin ne daje ono što želite. Na primjer, možda vam je trenutni web domaćin preskup. Možda ste pronašli boljeg web domaćina koji je pristupačniji i nudi više potrebnih funkcija, poput Bluehosta. Važno je odabrati web domaćina koji vašoj web stranici pruža ono što joj treba kao i onu koja odgovara vašem proračunu.

Ali uvijek morate biti sigurni da je vaše web mjesto ispravno i dok se migracija odvija s jednog hosta na drugi. Nastavite čitati da biste saznali zašto.

Bilješka: Također biste trebali provjeriti kako premjestiti WordPress na novo ime domene.

Zašto biste trebali izbjegavati stanke? (Važno)

Početnici s malim WordPress web lokacijama s malo prometa ili bez prometa, pitaju se zašto se trebaju brinuti zbog malo stanka. S druge strane, očiglednije je zašto bi velike web stranice s više prometa i sjajnim rang listama na oprezu morale biti oprezne prilikom promjene domaćina. Veće web stranice ne mogu riskirati zastoj, jer to može utjecati na njihov status. Međutim, i male web stranice moraju biti svjesne problema.

Prekid web stranice nije dobar ni za male ni za velike web stranice. Razgovarajmo o nekoliko načina prekida rada koji mogu utjecati na vašu WordPress web lokaciju:

 • Korisnici će misliti da ste isključeni – Kad korisnici posjete vašu web stranicu, žele vidjeti da ona radi. Ako je vaša web lokacija u prekidu, novi posjetitelji mogu vjerovati da ne postoji, a stari korisnici mogu pomisliti da ste isključili rad.
 • Oštećena reputacija – Do prekida može doći zbog mnogih razloga. Tehnički korisnik to može razumjeti, ali nisu svi vaši korisnici programeri. To će stvoriti loš dojam o vašoj marki ili poslovanju kod prosječnog posjetitelja.
 • Gubitak SEO ljestvice – Vaša web stranica može se dobro rangirati u tražilicama. Kada vaša web lokacija padne i tražilice pošalju svoje botove za indeksiranje vaše web stranice, to će naštetiti vašoj ljestvici.

Nakon što pročitate gore navedeno, nadamo se, imate ideju zašto je važno imati produženje web stranice 24/7/365. Prilikom premještanja web stranice na novi domaćin možete slijediti korake u nastavku kako biste izbjegli zastoje i uspješno migrirali svoju web stranicu WordPress.

Savjet o bonusu: Uvijek možete upotrijebiti naš besplatni alat za provjeru internetskih pregleda za analizu stanja vaše web stranice.

Spremni za početak? Idemo!

1. metoda: Besplatna migracija vaše web lokacije uz pomoć stručnjaka

U prvoj metodi pokazat ćemo vam kako besplatno premjestiti web mjesto s jednog web hostinga na drugi. Ovaj je korak za one koji tehnički nisu baš zdravi. Slijedeći ovu metodu možete premjestiti svoje web mjesto bez plaćanja jedne sitnice i bez slijedećih kompliciranih koraka.

Za to morate pronaći pružatelje usluga hostinga koji nude besplatne usluge migracije. Da bismo vam olakšali posao, popisali smo nekoliko tvrtki za hosting koje će besplatno premjestiti vašu web stranicu pod uvjetom da se složite s njima ugostiti svoju web lokaciju. Pa da ih provjerimo.

1. SiteGround

site hosting jeftino hosting

SiteGround nudi besplatne usluge migracije za svoje korisnike koji se odluče za GrowBig i GoGeek planove hostinga.

Da biste iskoristili besplatnu uslugu migracije, nakon prijave, idite na svoju nadzornu ploču SiteGround. Ovdje, ispod Korisničko područje ići Podrška »Zatražite pomoć od našeg tima» Prijenos web stranice. Na taj način možete premjestiti sve datoteke web stranica i bazu podataka aplikacija sa svoje stare usluge hostinga na SiteGround bez ikakvih problema..

Najbolje od svega, što su svi putevi datoteka i podaci baze podataka isti na vašem novom računu za hosting, tako da nakon migracije ne morate ništa popravljati na svojoj web lokaciji..

2. HostGator

HostGator, besplatne usluge migracije

HostGator je još jedna sjajna opcija koja nudi besplatne usluge migracije svojim korisnicima u roku od 30 dana od prijave za uslugu web hostinga. Ova je opcija dostupna s bilo kojim planom na koji se prijavite. Da biste iskoristili njihovu besplatnu uslugu prijenosa, samo morate ispuniti obrazac u 3 koraka i zatražiti da prenose vašu web lokaciju.

Prije toga trebat će vam sljedeće informacije:

 • Staro FTP korisničko ime za hosting
 • FTP korisničko ime i lozinka
 • Podaci o administratoru za WordPress
 • cPanel URL za prijavu zajedno s korisničkim imenom & lozinka
 • Najnovija sigurnosna kopija baze podataka WordPress

3. Hosting A2

@ Hosting, besplatna migracija

Sljedeća opcija koju možete potražiti je usluga A2 hostinga. Kao i SiteGround i HostGator, A2 hosting nudi i besplatne usluge migracije svojim korisnicima.

Nakon što izvršite plaćanje, prijavite se na portal za korisnike i kliknite na Podrška »Migracije . Klikni na Zatraži migraciju opcija.

Sada potvrdite potvrdne okvire da biste prihvatili Uvjete pružanja usluge i Pravila o prihvatljivoj upotrebi, a zatim kliknite Nastavi do koraka 2. U sljedećem koraku odaberite željenu uslugu i kliknite na Nastavite do koraka 3 dugme. Na kraju, u sljedećem koraku, pritisnite tipku Pošaljite migracije dugme.

I to je to. Bit ćete obaviješteni čim migracija završi.

Druga metoda: ručno premještanje web lokacije (korak po korak)

Ova je metoda namijenjena onima koji su spremni ručno migrirati svoju web stranicu. Iako zvuči zastrašujuće za početnike, nije tako teško kao što zvuči. Samo pravilno slijedite naše korake i trebali biste biti dobri.

Evo popisa koraka koje ćemo obuhvatiti:

 1. Odaberite novog web-domaćina
 2. Napravite sigurnosnu kopiju web lokacije za migraciju pomoću Duplicatora
 3. Uvezite web mjesto WordPress svom novom domaćinu
 4. Promijenite datoteku domaćina kako biste spriječili nevremene
 5. Napravite MySQL bazu podataka na svom novom web hostu
 6. Pokrenite proces migracije kopiranja
 7. Ažurirajte svoju domenu

Važno: Želimo vas podsjetiti da neki pružatelji web hosting usluga nude besplatnu migracijsku uslugu. Ako niste sigurni nudi li vaš pružatelj usluga hostinga besplatnu migraciju, prvo ih pitajte prije nego što to učinite sami. Ako ga ne ponude, možete nastaviti s vodičem.

1. korak: odaberite novi web host

Promjena web-domaćina velika je odluka sama po sebi, pa ćete morati uložiti dovoljno napora u optimizaciju web lokacije na svom trenutnom hostu prije nego što prijeđete na novi. Ako i dalje ne postigne brzinu, sigurnost, performanse itd. Čak i nakon optimizacije, doista trebate prebaciti web hosting.

web hosting

Kad odabirete novog domaćina, budite svjesni specifičnosti koje vaša web lokacija treba u trenutnom položaju i budućnosti, tako da ne morate ponovno mijenjati hostove nizvodno.

Postoji puno različitih vrsta web hostinga kao što su zajednički hosting, namjenski hosting poslužitelj i upravljani WordPress hosting.

Prilikom odabira web-domaćina, evo što preporučujemo:

Zajedničko gostovanje:

Idealno za one koji tek počinju s novom web stranicom i trebaju pristupačno hosting rješenje. Bluehost je najbolji pružatelj usluga zajedničkog hostinga. Službeno ih preporučuje WordPress.org. Korisnici IsItWP-a ostvaruju 60% popusta, uz besplatno ime domene prilikom kupovine novog računa za hosting.

Započnite danas s Bluehostom!

Namjenski poslužitelj:

Najbolje je rješenje za korisnike koji žele unajmiti cijeli poslužitelj za isključivo korištenje i trebaju potpunu kontrolu nad poslužiteljem. Preporučujemo InMotion Hosting za namjenske poslužitelje. Omogućuju vam odabir idealnog podatkovnog centra za vaše web mjesto i pružanje besplatne pomoći pri pokretanju na 2 sata. InMotion hosting kupon dobit će vam više popusta.

Započnite s InMotion hostingom već danas!

Upravljani WordPress hosting:

Najbolji je izbor za WordPress web stranice koje privlače veliku količinu prometa. S upravljanim WordPress hostingom možete upravljati web-lokacijom na poslužitelju koji je jedinstveno optimiziran za sigurnosnu konfiguraciju WordPress-a. Za upravljani WordPress hosting preporučujemo WP Engine.

Započnite s WP Engine već danas!

Preporučujemo vam da provjerite ove usporedbe između Bluehost i InMotion hostinga i Bluehost vs WP Engine.

Nakon što kupite hosting plan, nemojte instalirati WordPress kao što je to uobičajeno pri izradi nove web lokacije. Samo ga pustite prazno i ​​krenimo na korak 2.

Korak 2: Stvorite sigurnosnu kopiju web lokacije za migraciju pomoću kopiranja

Otiđite na administrativno područje web mjesta koje želite premjestiti i instalirajte dodatak Duplicator. To je jedan od najboljih WordPress dodataka za migracije i sigurnosne kopije. Ako ne znate kako instalirati dodatak, pogledajte naš detaljni vodič za instaliranje WordPress dodatka.

Nakon što instalirate dodatak Duplicator, prijeđite na Umnožak »Paketi na vašoj WordPress nadzornoj ploči.

Zatim kliknite gumb Stvori novo gumb u desnom kutu stranice.

stvoriti-new-paket-umnažanje-plugin

Zatim ćete vidjeti stranicu poput one dolje prikazanu. Kliknite gumb Sljedeći gumb za pokretanje postupka izrade paketa.

klik-next-to-stvoriti-paket

Od tamo ćete vas odvesti do drugog koraka u procesu izrade paketa. Provjerite je li skeniranje završeno i svi su rezultati Dobro. Zatim kliknite gumb Izgraditi dugme.

kompletan skeniranje

Pričekajte dok se postupak ne dovrši. Ovo može potrajati neko vrijeme, ovisno o tome koliko je vaša web lokacija velika.

Nakon završetka postupka, vidjet ćete mogućnosti za preuzimanje instalater, Arhiva, i Preuzimanje jednim klikom. Morat ćete kliknuti Preuzimanje jednim klikom jer će vam trebati i instalacijske i arhivske datoteke.

jednim klikom-download-umnažanje

Datoteka Arhiva kopija je vaše web lokacije, a instalacijska datoteka pomoći će vam da automatski preuzmete postupak instalacije.

Korak 3: Uvezite WordPress web mjesto na svog novog domaćina

Zatim ćete morati preuzeti preuzete datoteke (Installer i Arhiva) na svoj novi web domaćin. Da biste to učinili, možete upotrijebiti FTP klijent da biste se povezali s vašim novim domaćinom. Ako vam ovo nije novo, možete slijediti upute navedene u ovom detaljnom vodiču učitajte datoteke putem FTP-a na WordPress.

Pomoću vašeg FTP klijenta prenesite datoteke instalatora i arhiviranja u korijenski direktorij (obično / korisničko ime / public_html / mapu) vaše web stranice.

Prije prijenosa morat ćete osigurati da je mapa potpuno prazna. Neke WordPress hosting tvrtke automatski instaliraju WordPress kad se prijavite. Morat ćete ga izbrisati ako ga je vaš domaćin već instalirao.

Korak 4: Promijenite datoteku domaćina kako bi se spriječilo nevremene

Već ste prenijeli datoteku installer.php i archive.zip na svoj novi web domaćin u koraku 3, pa pokušajte otvoriti installer.php datoteku u svom pregledniku..

Datoteci možete pristupiti putem URL-a kao što je ovaj:

http://www.example.com/installer.php

Ali kad pokušate pristupiti datoteci, dobit ćete Stranica pogreške 404 jer vaša domena još uvijek pokazuje na starog domaćina.

To znači da trebate promijeniti poslužitelje imena domena i ukazati na svog novog domaćina, ali ne predlažemo vam da to učinite. Ako to učinite, korisnicima će prikazati neispravno web mjesto dok nastavljate migraciju.

Zato predlažemo korištenje alternativne metode kako bi korisnici mogli u potpunosti pristupiti vašoj web lokaciji, čak i za vrijeme migracije.

Ovom tehnikom moći ćete privremeno pristupiti svojoj novoj web lokaciji koristeći novu domenu na računalu. To se događa s datotekom domaćina na vašem računalu koju možete upotrijebiti za mapiranje imena domena u određene IP adrese.

Sada ćete u datoteku hosta dodati unos za ime svoje domene tako da upućuje na vašeg novog domaćina, ali samo koristeći vaše računalo. Stoga možete pristupiti svojim datotekama na vašem novom web domaćinu dok će korisnici i dalje pristupati vašoj web lokaciji sa starog hosta. Dakle, dolazi do prekida rada nula.

Prvo, morat ćete saznati IP adresu vašeg novog web hosting poslužitelja. Da biste to pronašli, otvorite nadzornu ploču cPanel i idite na Informacije o poslužitelju. Tamo ćete ga vidjeti kao Zajednička IP adresa.

Domaćin-IP-adresa

Držite ovu stranicu otvorenom jer ćete u sljedećem koraku morati kopirati IP adresu.

Ako koristite Windows, idite na Programi »Svi programi» Pribor, desnom tipkom miša kliknite Notepad i odaberite Pokreni kao administrator. Potom će se pojaviti Windows UAC prompt s dvije mogućnosti: Da i Ne. Kliknite na Da pokrenuti Notepad s administratorskim privilegijama.

Sada na zaslonu bilježnice idite na Datoteka »Otvori a zatim idite na

C: WindowsSystem32driversetc. Odaberite datoteku glavnog računala i otvorite je.

Ako koristite Mac, morat ćete otvoriti aplikaciju Terminal i unijeti ovu naredbu za uređivanje datoteke domaćina:

sudo nano / privatno / itd. / domaćini

Tada oba korisnika sustava Windows i Mac trebaju unijeti IP adresu koju ste kopirali i ime vaše domene na dnu datoteke računala kao što je ovaj:

192.168.1.22 www.example.com

Zatim spremite promjene. Sada možete pristupiti datotekama vaše web lokacije na novom host pomoću naziva vaše domene na računalu.

Bilješka: Morate poništiti promjene koje ste unijeli u datoteku hosta nakon što dovršite migraciju web mjesta u koraku 6.

Korak 5: Napravite MySQL bazu podataka na svom novom web hostu

Sada ste spremni pokrenuti installer.php datoteku na svom novom hostu, ali morate biti sigurni da je MySQL baza podataka stvorena prije nego što to učinite.

Da biste stvorili MySQL bazu podataka, idite na nadzornu ploču vašeg cPanela i pomaknite se na baze podataka odjeljak. Zatim ćete morati kliknuti na MySQL baze podataka odjeljak.

MySQL baze

Sada ćete vidjeti polje za stvaranje nove baze podataka. Upišite naziv svoje baze podataka i kliknite Stvorite bazu podataka dugme.

stvaraju novi MySQL baza-Bluehost

Nakon što stvorite bazu podataka, pomaknite se prema dolje do stranice Korisnici MySQL-a odjeljak. Od tamo unesite korisničko ime i lozinku za svog novog korisnika, a zatim pritisnite Stvori korisnika dugme.

stvoriti MySQL korisnika

Uzmite u obzir korisničko ime i zaporku baze podataka koju ste upravo stvorili jer će vam trebati u kasnijem koraku.

Sada svog korisnika morate dodati u bazu podataka. Da biste to učinili, pomaknite se prema dolje Dodajte korisnika u bazu podataka odjeljak i odaberite MySQL bazu podataka i korisnika kojeg ste upravo stvorili. Zatim kliknite gumb Dodati dugme.

dodati-user-to-baze podataka-Bluehost

Sada je vaša baza podataka sve spremna za upotrebu na vašem web mjestu WordPress.

Korak 6: Pokrenite proces migracije kopiranja

Napokon, spremni ste za pokretanje instalacijske datoteke.

Dakle, idite na adresnu traku preglednika i unesite URL kao što je prikazano u nastavku da biste pokrenuli installer.php.

http://www.example.com/installer.php

umnažanje-instalater-Korak 1

Instalacijski program izvest će nekoliko testova i pokazati Proći pored testova arhiviranja i provjere valjanosti kao što je prikazano na gornjoj snimci zaslona.

Označite okvir za uvjete i kliknite na Sljedeći dugme.

Odatle ćete vidjeti Duplicator-ov korak 2 otvoren. Trebat ćete unijeti svoj MySQL host, ime baze podataka, korisničko ime i zaporku. Umetnuti localhost u polje glavnog računala i ispunite podatke o bazi podataka koji ste koristili u koraku 5.

umnažanje-instalater-Korak2

Sada možete kliknuti na Sljedeći gumb za nastavak. Ali, preporučujemo da prvo kliknete Testna baza podataka gumb kako bi se osiguralo da nema grešaka u vezi s bazom podataka.

Zatim će Duplicator uvesti vašu WordPress bazu podataka iz datoteke archive.zip u vaš novi host.

Dalje, korak 3 Duplicatora od vas će tražiti da ažurirate URL ili putanju web lokacije, ali ovdje ne morate ništa mijenjati jer je zapravo ne mijenjate. Dakle, kliknite gumb Sljedeći gumb za nastavak.

Duplikator će pokrenuti posljednje korake i pokazati gumb za prijavu u svom 4. i posljednjem koraku.

umnažanje-instalater-zadnji korak

Sada ste web lokaciju WordPress u potpunosti premjestili u novi web domaćin. Dakle, jednostavno se možete prijaviti i provjeriti je li sve u redu.

7. korak: ažurirajte svoju domenu

Došli smo do posljednjeg koraka prelaska vaše WordPress web stranice s jednog web hostinga na novi.

U prethodnom koraku dodali ste kopiju svih datoteka svoje web lokacije svom novom hostu, ali vaša domena i dalje ukazuje na vaš stari domaćin, tako da ćete morati ažurirati i svoju domenu.

Da biste to učinili, morat ćete prebaciti svoj DNS poslužitelji imena. Ako je vaša domena registrirana kod vaše tvrtke za hosting, najbolje je domenu premjestiti na novog web-domaćina. Ako je registrirana u tvrtki koja se registrira kao domena poput NameCheap, GoDaddy itd., Morat ćete ažurirati poslužitelje imena domena.

Poslužitelji imena domena obično su nekoliko URL-ova, poput onih u nastavku, koji ćete dobiti od svog novog web-domaćina.

ns1.hostname.com
ns2.hostname.com

Koraci za promjenu poslužitelja imena domena razlikuju se od jednog davatelja domena do drugog; međutim, osnovni koncept je isti. Dakle, u ovom ćemo vam vodiču pokazati kako promijeniti DNS poslužitelje imena pomoću Domain.com i GoDaddy.

Krenimo od domene.com.

Prvo se prijavite na svoj Domain.com račun. Pronađite domenu koju želite ažurirati i kliknite na Upravljati dugme.

upravljajte poslužiteljima imena

Zatim kliknite DNS & nameservers.

promjena-DNS-i-poslužitelji naziva

Da biste promijenili poslužitelje imena, kliknite Uredi pored Poslužitelja imena.

uređivanje poslužitelja imena

Zatim ispunite nove poslužitelje imena koji vam je pružio novi web domaćin i kliknite Uštedjeti dugme.

To je to!

Slično tome, pogledajmo kako ažurirati servere imena u GoDaddyju.

Prvo se prijavite na svoj GoDaddy račun i idite na domene. Zatim kliknite na Upravljati gumb pored naziva domene koji želite ažurirati.

upravljanje-domene-GoDaddy

Zatim, idite na Dodatne postavke i kliknite na Upravljanje DNS-om.

dodatna-settings-upravljati-DNS

Sada ćete se morati pomaknuti prema dolje nameservers odjeljku i kliknite na Promijeniti dugme.

promjena-poslužitelji naziva

Zatim kliknite padajući izbornik i prebacite vrstu poslužitelja imena Zadano do Prilagođen. Zatim ispunite nove poslužitelje imena koji vam je pružio novi web domaćin i kliknite Uštedjeti dugme.

update-DNS

Sada ste uspješno ažurirali poslužitelje imena domena. Nažalost, možda će trebati 4 do 48 sati da se ove izmjene DNS-a izvrše.

U međuvremenu ćete sada imati isti sadržaj i na vašem starom i novom hostu, tako da korisnici neće vidjeti razlike, a migracija web mjesta bit će bešavna bez ikakvih zastoja (trošak stanke možete provjeriti pomoću našeg besplatnog troška stanke kalkulator ili čak pomoću našeg alata o statusu web stranice da provjerite je li naša web lokacija aktivna za vaše korisnike).

Nadamo se da vam je ovaj vodič pomogao da prebacite svoju WordPress web lokaciju s jednog web hostinga na drugi bez ikakvog zastoja. Također biste trebali pogledati naš detaljni vodič o stvaranju besplatne poslovne e-pošte pomoću Bluehosta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map