Kako prikazati umetnute oglase u WordPressu

Mnogi korisnici WordPressa smatraju da će umetnuti oglasi biti profitabilniji za njihova web mjesta. Oglašivačke platforme često potiču izdavače da postave oglase bliže području sadržaja za više klikova. Inline oglasi su popularni format oglašavanja koji se koristi na milijunima web stranica. U ovom će vam vodiču pokazati kako na WordPressu prikazujete umetnute oglase koristeći različite metode.


Prva metoda je najjednostavnija, gdje možete umetnuti oglase u svoje postove pomoću WordPress dodatka. Druge tri metode zahtijevaju da uredite predloške tema WordPress-a, pa se oni dotiču puno sličnih tema. Kao takav, preporučujem vam da pročitate sve metode prikazivanja umetnutih oglasa kako biste dobili potpuno razumijevanje kako primijeniti tehnike na svojoj web lokaciji.

Kako prikazati umetnute oglase u WordPressu – nije potrebno kodiranje

Mnogi web izdavači žele prikazati oglas nakon prvih nekoliko odlomaka. To će se mijenjanjem koda za većinu korisnika složiti. Ali ne brinite, za vas smo dobili savršen dodatak.

Korištenje dobrog dodatka za upravljanje oglasima za WordPress najjednostavniji je i najučinkovitiji način prikazivanja umetnutih oglasa u vašim postovima. Da biste koristili ovu metodu, prvo što morate učiniti je instalirati i aktivirati Umetni poštanske oglase uključiti. Nakon što se aktivirate, primijetit ćete stavku izbornika Post Adverts u vašem AdWord izborniku WordPressa.

Da biste postavili dodatak, morate ići Objavljivanje oglasa »Postavke. Dodatak će prikazati vrste posta u koje možete umetnuti umetnute oglase u postove. Prema zadanim postavkama vidjet ćete postove i stranice. Kliknite obje, ako želite prikazivati ​​oglase u svojim postovima, kao i na svojim stranicama. Inače, samo potvrdite okvir uz postove i spremite svoje postavke.

Umetnite postavke objavljivanja oglasa

Sljedeći je korak stvaranje oglasa u poštanskim oglasima. Ići Objavite »Dodaj novo. Navedite naslov svog oglasa. To može biti bilo što što vam pomaže da zapamtite o kojoj se vrsti oglasnog koda radi, npr. Srednji pravokutnik. Ispod toga trebate zalijepiti kôd koji je donijela vaša reklamna platforma. I na kraju, trebate odabrati kada želite da se oglas prikazuje. Zadana vrijednost je nakon prvog odlomka.

Dodavanje novog oglasnog koda

To je sve, vaš će se oglas automatski prikazati nakon prvog odlomka.

Međutim, ako se osjećate avanturistički i želite se okušati u modificiranju tema, nastavite čitati. Ali prije nego što napravite bilo kakve promjene u svojoj temi ili dječjoj temi. Molio bih vas da stvorite kompletna sigurnosna kopija stranice ili barem izradite sigurnosnu kopiju svoje WordPress teme.

Kako prikazati umetnute oglase u svim postovima ili na stranicama

Umetnuti oglasi mogu se prikazivati ​​u svim vašim postovima ili na stranicama uređivanjem vaših predložaka WordPress teme izravno. Predložak koji trebate urediti ovisi o stranici na kojoj želite postaviti svoje oglase. Za ovaj ću vodič pretpostaviti da želite prikazati umetnute oglase na postovima blogova i na stranicama; Međutim, dolje opisane tehnike funkcionirat će s bilo kojim predloškom koji objavljuje sadržaj.

Da biste umetnuli umetnuti oglas na vrh vašeg područja sadržaja, morate locirati funkciju sadržaj(). Ova funkcija povlači sadržaj za WordPress post ili stranicu. Uvijek se nalazi unutar WordPress petlje.

Za stranice morate urediti predložak page.php. U dvadeset trinaest, kod koji okružuje funkciju the_content () izgleda ovako:

<?php the_content (); ?>
<?php wp_link_pages (niz (‘prije’ =)> ”. __ (‘Stranice:’, ‘dvadeset trinaest’). ”, ‘nakon’ => ”, ‘link_before’ => ”, ‘link_after’ => ”)); ?>

Post blogovima kontrolira se putem predloška single.php. Mnoge teme stavljaju čitav kôd za WordPress petlju unutar predloška single.php. Tijekom posljednjih nekoliko godina, mnogi programeri tema WordPressa premjestili su dijelove WordPress petlje u namjenske predloške. To je prije svega za smještaj formati posta uredno.

Ako funkcija the_content () nije smještena izravno unutar samog predloška single.php, možete pogledati kôd koji ga povezuje u predlošku single.php i odrediti koji predložak urediti iz toga.

Kao primjer, pogledajmo kako zadana WordPress tema Dvadeset trinaest obrađuje stvari. Kôd petlje za WordPress unutar predloška single.php izgleda ovako:

<?php / * petlja * / ?>
<?php while (have_posts ()): the_post (); ?>

<?php get_template_part (‘sadržaj’, get_post_format ()); ?>
<?php dvadeset trinaest_post_nav (); ?>
<?php comments_template (); ?>

<?php krajnji; ?>

Poziv predloška za get_template_part () uvozi sadržaj iz predložaka sadržaja. Za redovne postove na blogu, ovaj je predložak content.php. Predlošci poput content-quo.php (citati), content-image.php (slike) i content-status.php (statusi) koriste se za ostale formate posta.

U content.php, kôd koji okružuje funkciju the_content () izgleda ovako:

<?php the_content (__ (‘Nastavak čitanja →’, ‘dvadeset trinaest’)); ?>
<?php wp_link_pages (niz (‘prije’ =)> ”. __ (‘Stranice:’, ‘dvadeset trinaest’). ”, ‘nakon’ => ”, ‘link_before’ => ”, ‘link_after’ => ”)); ?>

Da biste oglas stavili na vrh područja sadržaja, morate dodati oglasni kôd iznad funkcije__content (). Tada možete osigurati oblaganje sadržaja oko njega pomoću CSS pluta, kako bi lebdio vašu reklamu na lijevu ili desnu stranu.

Donji kôd prikazat će vaš oglas na gornjem desnom dijelu vaših članaka s petom piksela na lijevoj i donjoj strani oglasa..

Ispod je primjer dodavanja gornjeg oglasnog koda funkciji the_content () u predložak Dvadeset trinaest stranica.php:

<?php the_content (); ?>
<?php wp_link_pages (niz (‘prije’ =)> ”. __ (‘Stranice:’, ‘dvadeset trinaest’). ”, ‘nakon’ => ”, ‘link_before’ => ”, ‘link_after’ => ”)); ?>

To bi proizvelo sljedeće:

Lebdi oglas desno

Vaši oglasi mogu se lebdjeti na lijevoj strani vašeg područja sadržaja mijenjajući CSS plutati s desna na lijevo. Također morate promijeniti podlogu tako da se razmak prikazuje na desnoj i donjoj strani oglasa, a ne na lijevoj i donjoj strani oglasa.

Ispod je primjer dodavanja oglasnog koda funkciji the_content () u predložak Twenty Trinaest content.php. Kôd će oglase ulijevati na lijevoj strani u postovima na blogu.

<?php the_content (__ (‘Nastavak čitanja →’, ‘dvadeset trinaest’)); ?>
<?php wp_link_pages (niz (‘prije’ =)> ”. __ (‘Stranice:’, ‘dvadeset trinaest’). ”, ‘nakon’ => ”, ‘link_before’ => ”, ‘link_after’ => ”)); ?>

Konačni rezultat izgleda ovako:

Lebdi oglas na lijevoj strani

U gornjim primjerima oblikovao sam naše reklame izravno unutar samog CSS odjeljenja. S druge strane, možete stvoriti CSS klasu i dodati je u svoju CSS tablicu stilova (koja je datoteka predloška style.css).

Na primjer, možete stvoriti CSS klasu pod nazivom redni brojevi:

.inlineads {float: desno; padding: 0 0 5px 5px;}

Zatim se povežite na klasu unutar samog oglasnog koda:

Krajnji rezultat je isti, no postavljanje stilova u vašu tablicu stilova je praktičnije rješenje, jer ako promijenite stil svojih oglasa (npr. Dodajte obrub ili promijenite boju pozadine), kôd morate promijeniti samo u stilu. css predložak. To vas štedi od uređivanja nekoliko predložaka.

Kao i uvijek, zapamtite da napravite sigurnosnu kopiju promjena koje unesete u svoje predloške prije nego što ažurirate teme na novu verziju. U suprotnom, sve promjene koje ste napravili bit će izgubljene.

Kako prikazati umetnute oglase u odabranim postovima ili stranicama pomoću uvjetnih oznaka

Daljnji kod predloška možemo proširiti i koristiti Uvjetne oznake za WordPress da se samo umetnuti oglasi prikazuju u odabranim postovima i na stranicama.

Uvjetna funkcija oznake za postove na blogu je is_single. Post se može kao parametar proslijediti funkciji pomoću naslova posta, poštanskog broja ili ID-a posta. Sluga je, kao što se sjećate, dio URL-a sa stalnom vezom. Dok se ID posta odnosi na identifikacijski broj posta u vašoj WordPress bazi podataka. Uvjetne oznake koriste logičke vrijednosti podataka; stoga vrijednost mora biti istinita ili lažna.

Razmotrimo vijest koja se temelji na naslovima “Najnovije vijesti o blogu za prosinac”. URL posta je www.yourwebsite.com/news-post-seven/, a identifikacijski broj je 7. Taj post možemo odrediti pomoću oznake stanja is_single na jedan od tri načina:

 • is_single (‘Najnovije vijesti o blogu za prosinac’)
 • is_single (‘vijest-poslije sedam’)
 • is_single (‘7’)

Možete koristiti i niz koji će prenijeti rezultat true ako je ispunjen bilo koji od uvjeta.

 • is_single (niz (‘Najnovije vijesti o blogu za prosinac’, ‘vijesti nakon sedam’, 7))

Uvjetne se oznake uvijek koriste s izjavama if. Dolje navedeni kôd prikazat će linijski oglas samo na blogu “Najnovije vijesti o blogu za prosinac”. Neće biti prikazan ni na jednom drugom postu.

<?php if (is_single (‘vijest-post-sedam’)) { ?>

<?php}?>

Malo je vjerojatno da ćete htjeti prikazati umetnuti oglas u samo jednom postu na blogu na vašoj web stranici. Vlasnici web stranica obično žele prikazivati ​​oglase na većini svojih postova na blogovima. Uvjetne oznake mogu se koristiti za prikazivanje oglasa na svim postovima osim onih koje posebno izuzimate. To se postiže korištenjem NOT logičkog operatera (!).

Sljedeći kôd prikazat će umetnuti oglas na svim postovima na blogu osim petnaestak postova.

<?php ako (! is_single (15)) { ?>

<?php}?>

Uvjetna oznaka za stranice je is_page. Djeluje na potpuno isti način kao i is_single. Naslov stranice, puž stranice i ID stranice mogu se proslijediti kao parametri.

NOT logički operator može se koristiti i sa stranicama. Recimo da želite prikazivati ​​umetnute oglase na svim svojim stranicama sa sadržajem, ali ne i na informativnim stranicama kao što je vaša o vašoj stranici. Sve što morate učiniti je odrediti svaku stranicu koju želite izuzeti. To možemo učiniti pomoću logičkog operatora ILI (||).

Dolje navedeni kôd obavještava WordPress da ne želimo svoju reklamu prikazivati ​​ni na jednoj od navedenih strana. Na svim ostalim stranicama bit će prikazan umetnuti oglas.

<?php if (! (is_page (‘About’) || is_page (‘Contact’) || is_page (‘Privacy Policy’))) { ?>

<?php}?>

Stranice možemo izuzeti i pomoću niza:

<?php if (! is_page (niz (‘About’, ‘Contact’, ‘Privacy Policy’))) { ?>

<?php}?>

Druge izjave i ostalo mogu se koristiti i za prikazivanje određenih reklama u jednom dijelu vaše web stranice, a drugih za oglase u drugom. Na primjer, donji kôd prikazivat će jednu vrstu oglasa u postovima na blogu, a drugu vrstu oglasa na svim vašim stranicama.

<?php if (is_single ()) { ?>

<?php} elseif (is_page ()) { ?>

<?php}?>

Dotakli smo samo površinu onoga što se može postići upotrebom uvjetnih oznaka u WordPressu. Moguće je stvoriti složene izjave pomoću uvjetnih oznaka koje prikazuju različite oglase na cijeloj vašoj web lokaciji. Koncept je jednostavan. Jednostavno morate odrediti gdje želite da se prikazuju oglasi i gdje ne želite da se oni prikazuju pomoću izjava.

Kako prikazati umetnute oglase u odabranim postovima ili stranicama pomoću prilagođenih polja

Prilagodljiva Polja dopusti korisnicima WordPressa da dodijele prilagođena polja postovima i stranicama. Da biste vidjeli prilagođeno područje polja na zaslonima svojih postova i uređivača stranica, morate otvoriti okvir opcija zaslona na vrhu stranice i osigurati potvrdni okvir “Prilagođena polja” omogućen.

Opcije zaslona

Prilagođena polja imaju dva dijela: Naziv prilagođenog polja i odgovarajuća vrijednost.

Prilagođeni polje polje

Informacije se mogu izvući iz prilagođenih polja u predlošcima tema. To nam omogućuje dodavanje prilagođenih polja u pojedinačne postove i stranice i povlačenje određenih podataka iz predložaka tema na temelju tih prilagođenih polja.

Da biste izvukli podatke iz prilagođenih polja u WordPressu, morate upotrijebiti get_post_meta funkcija. Funkcija ima tri parametra.

get_post_meta ($ post_id, $ ključ, $ pojedinačno)

Parametar $ post_id je potreban dok su ostala dva parametra neobavezna.

 • $ post_id – ID posta iz kojeg želite podatke.
 • $ tipka – Naziv niza koji je definiran u polju prilagođenog polja u vašem postu ili na stranici.
 • $ single – Boolov parametar koji se može postaviti kao istinit ili lažan. Ako je postavljeno kao istina, vratit će se niz koji je unesen kao vrijednost u okvir za prilagođeno polje. Ako je postavljeno kao lažno, vratit će se niz prilagođenih polja.

Pogledajmo primjer kako možemo prikazati umetnute oglase unutar određenih postova i stranica. Za bilo koji post ili stranicu na kojoj želimo prikazati oglas, možemo definirati ime kao ad_size i zatim definirati vrijednost poput 300 × 250.

Primjer prilagođenog polja

Ako smo zvali (get_post_meta ($ post)->ID, $ ključ, istina) u gornjem postu (kroz predložak), izlaz bi bio “300 × 250”. Ovo je korisno jer ovim rezultatom možemo koristiti za kontrolu vrste reklame koju želimo prikazati na našoj web stranici.

Na primjer, pretpostavimo da želimo prikazati tri veličine oglasa u našim postovima na blogu. Možemo kontrolirati koji se oglas prikazuje kroz niz izjava if i elsef.

Pogledajte kôd u nastavku kako biste vidjeli kako se to može postići. Zapamtite da ovaj kôd treba dodati iznad the_content () funkcije u predlošku teme (npr. Page.php, single.php, content.php itd.).

<?php $ ključ ="ad_size";
ako (get_post_meta ($ post->ID, $ ključ, istina) == "300×250") { ?>

<?php} elseif (get_post_meta ($ post->ID, $ ključ, istina) == "250×250") { ?>

<?php} elseif (get_post_meta ($ post->ID, $ ključ, istina) == "200×200") { ?>

<?php} ?>

Prvo što radimo gore jest definirati parametar $ key kao “ad_size”. To osigurava da će se jedna od naše tri reklame prikazati samo ako je za post ili stranicu uneseno prilagođeno polje “ad_size”. $ pošta->ID se koristi za izvlačenje ID posta, a $ single je postavljen na true tako da se ispisuje niz. Ako otvorite jedan od svojih postova ili stranica i unesete „ad_size“ u polje imena i „200 × 200“ u polje vrijednosti; prikazat će se oglas veličine 200 × 200.

Pomoću ove metode možete kontrolirati koji se oglasi prikazuju na vašoj web lokaciji. Uz uvjetne oznake kontrolirali smo koje stranice i postovi na web mjestu prikazuju oglase izravno putem predloška teme. Pomoću prilagođenih polja kontrolirali smo koji postovi i stranice prikazuju oglase izravno putem stranica uređivača postova i stranica. Jedna metoda nije bolja od druge. Sve se svodi na to kako želite sve to postaviti.

Nadam se da vam je ovaj članak pomogao u prikazivanju umetnutih oglasa u svojim WordPress postovima i stranicama.

Ako vam se svidio ovaj članak, pridružite nam se dalje Cvrkut i Google+.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map