Kako stvoriti kalkulator citata u programu WordPress (korak po korak)

kako stvoriti kalkulator citata u wordpressu


Želite li stvoriti kalkulator citata u WordPressu?

Kalkulator ponuda omogućuje kupcima da odaberu proizvode / usluge za koje žele dobiti trenutnu ponudu ili cijenu.

U ovom ćemo vam članku pokazati korak izrade kalkulatora citata u WordPressu, korak po korak, bez pisanja bilo kakvog koda.

Izrada kalkulatora citata s WordPressom

Pomoću kalkulatora ponuda kupci mogu odabrati različite proizvode ili usluge i primijeniti filtre kako bi provjerili cijene prije slanja narudžbi.

Za izradu kalkulatora citata morat ćete koristiti dodatak Formidable Forms.

Iako postoji puno različitih dodataka koji vam omogućuju izračun citata, evo nekoliko načina kako se Oblikljivi Obrasci izdvajaju od njih.

 • Stvoriti složen oblik citata ili naručiti obrazac lako sa previše varijabli.
 • Stvoriti samostalni obrazac za narudžbu i odmah pokazati ukupnu cijenu.
 • Integrirajte se s WooCommerceom za stvaranje besprijekornog doživljaja kupovine.

Dodatak Formidable Forms dolazi s više predložaka oblika pomoću kojih možete brzo stvoriti bilo koji obrazac. Predloške ovih obrazaca lako je prilagoditi zahvaljujući alatu za izradu vlakana i pada. Također možete koristiti prazni predložak za dodavanje prilagođenih polja i postavljanje oblika koji vam se sviđa.

Pogledajte naš cjelovit Pregledni obrasci za više detalja.

Pogledajmo ovaj korak po korak vodič kako pravilno stvoriti kalkulator citata u WordPressu.

1. korak: Kreirajte obrazac za ponude

Naravno, prvo što trebate učiniti je instalirati formatirane obrasce na svoju web lokaciju. Nudi predložak pomoću kojeg možete odmah stvoriti obrazac za ponude.

No prije nego što to učinite provjerite jeste li dodali proizvode / usluge koje želite prodati i navedite njihove troškove. Na vašem obrascu možete prikazati više načina za prikaz cijena. Za dodavanje proizvoda možete koristiti radio polja, potvrdne okvire ili padajuća polja.

Potvrdite okvire i radio gumbe

Upotrijebite alat za izgradnju i povlačenje oblika da biste dodali vrste polja za prikaz opcija.

Zatim možete kliknuti bilo koje polje da biste vidjeli opcije na lijevoj strani zaslona. Zadane opcije bit će “Opcija 1”, “Opcija 2” itd. Možete nastaviti i zamijeniti tekst imenima proizvoda.

Sad, provjeri Koristite odvojene vrijednosti mogućnost dodavanja cijena uz svaki proizvod. Ako želite, dodajte još opcija na popis.

Koristite odvojene vrijednosti

Ove će vrijednosti biti korisne za automatsko izračunavanje ukupnih cijena za odabrane proizvode.

Možete koristiti napredne opcije za prilagodbu postavki stila za različita polja.

Korak 2: Dodajte polje samo za čitanje za prikaz ukupne cijene

Zatim trebate dodati a Broj polje na obrascu za prikaz ukupne cijene. Ovo brojčano polje trebalo bi postaviti samo za čitanje tako da korisnici neće moći uređivati ​​ukupnu cijenu.

U Napredne opcije odjeljak, naći ćete Zadana vrijednost opcija. Trebate kliknuti na ikonu kalkulatora, a zatim kliknuti na ikonu izbornika.

Napredne opcije

Prikazat će se Izračunajte zadanu vrijednost opcije. U ovom odjeljku trebate dodati decimalna mjesta. Predložena vrijednost je „2” za izračun cijene.

Zadana vrijednost

U Popis polja u nastavku, možete ići naprijed i pretraživati ​​polja koja želite izračunati u obrascu. Odaberite ime ili ID polja da biste ih dodali na popis.

Možete vidjeti primjer kako će dodatak prikazivati ​​ukupne cijene na temelju korisnikovog odabira proizvoda.

Izračun ukupne cijene

Kad god korisnik promijeni proizvode ili kategorije, automatski će ažurirati cijenu u kalkulatoru citata.

Korak 3: Dodajte načine plaćanja u obrazac za izračun kalkulatora

Nakon izračuna i prikazivanja ukupne cijene, morate dodati način plaćanja kako bi korisnici izvršili kupnju. Dodatak Formidable Forms dolazi s više dodataka za dodavanje opcija plaćanja, uključujući Stripe, Authorize.net, PayPal itd..

Možete odabrati način plaćanja. Većina ovih metoda koristi kreditne kartice kao opciju za naplatu plaćanja putem Interneta.

Kreditna kartica

Dodajte polje kreditne kartice i prilagodite je u polju Opcije polja odjeljak.

4. korak: Objavite i prikažite kalkulator citata u WordPressu

Sada je obrazac za izračun kalkulatora citata spreman. Možete ga objaviti i prikazati na bilo kojoj stranici proizvoda u WordPressu.

Da biste objavili obrazac u uređivaču Gutenbergovog bloka, možete dodati novi blok i odabrati Obrasce koji se mogu formalizirati. Zatim možete odabrati obrazac za izračun kalkulatora citata.

Ako koristite klasični uređivač, kliknite ikonu Formidable iznad uređivača. Otvorit će se skočni prozor i možete odabrati obrazac kalkulatora citata. Klikni na Umetnuti gumb za dodavanje obrasca na vašoj stranici.

To je sve.

Nadamo se da vam je ovaj članak pomogao da naučite kako stvoriti obrazac za izračun kvota u WordPressu. Možda ćete također htjeti provjeriti naš vodič o tome kako u WordPressu poslati obrazac bez osvježenja stranice.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map