Kako stvoriti pretraživač Arhiva Tweet s WordPressom

twitter fail kitSuočimo se s tim Pretraživanje na Twitteru je sranje i imat ćete sreću pronaći tweetove stare više od tjedan dana s njima iako oni još uvijek postoje.


Twitter je napućen problemima s uslugom i kitovima (koje je netko kodirao u čisti CSS) još jednom je redovita pojava.

Neki dan sam naišao na udžbenik o tome kako stvoriti arhiva tweetova koja se može pretraživati ​​i pretraživati koje možete koristiti za ugošćivanje vlastitih tweetova. A najbolji dio je? to je Pokreće WordPress.

U ovom ću članku prelaziti na svoje iskustvo s postavljanjem vlastitog @themelab tweet arhiva powered by WordPress, uključujući:

 • Izrada sigurnosne kopije mojih tweetova uslugom treće strane
 • Uvoz onih starijih tweetova u WordPress
 • Postavljanje tako da se novi tweetovi automatski uvoze
 • Instaliranje teme kako bi ih se lijepo prikazalo

Izradite sigurnosnu kopiju tweeta

Prvi je korak sigurnosna kopija tweeta. Postoji nekoliko usluga treće strane za to, osobno sam koristio TweetBackup s dobrim uspjehom. Važno je zapamtiti da ne očekujem da će sigurnosno kopirati sve vaše tweetove.

Uspio sam samo tada uzeti 910 od preko 6000+. Čak i koristeći ostale Twitter sigurnosne kopije, isti je broj tweetova podupirao sigurnosne kopije, što sugerira da je Twitter to ograničenje. Najbolje je napraviti sigurnosnu kopiju što je prije moguće, posebno ako vam je čest visokotonac.

Prvo sam imao problema s prijavom na TweetBackup, ali na kraju je uspjelo. Ako se frustrirate, možete i vi pokušati BackupMyTweets.com. Vrijedi napomenuti da vam BackupMyTweets “plati” postavljanjem tvita koji promovira njihovu uslugu. Ako je to za vas previše (prilično je bezbolno, obećavam), imate mogućnost plaćanja 9,95 USD godišnje.

backupmytweets

Nakon završetka sigurnosne kopije potražite opciju “izvoz” i spremite kao RSS. Trebali biste imati XML datoteku sa svim tvitovima koji se mogu popraviti. Sljedeći korak je uvoz tih podataka u WordPress.

Uvezite tweetove u WordPress

Prije svega, savjetuje se da kreirate novu WordPress instalaciju za svoju arhivu tvita, tako da ne morate brinuti da li je razdvojite od ostatka svog uobičajenog WordPress sadržaja. Osobno sam koristio poddomenu kako se ona ne bi miješala u bilo kakve trajne veze s bloga.

Sljedeći korak je pregledavanje Alati → Uvoz i odabir opcije “RSS”.

WordPress RSS uvoz

Na sljedećem zaslonu prenesite XML datoteku koju ste upravo uzeli iz usluge tweet Backer-Gornje koju ste upravo koristili. Vaše tweetove sada bi trebalo učitati na vašu WordPress web lokaciju.

 • Očitni savjet: Pod pretpostavkom da se radi o novoj WordPress instalaciji, vjerojatno ćete želite izbrisati “Hello World!” pošta.
 • Ne baš očigledan savjet: Budući da su tweetovi iz sigurnosne kopije oblikovani poput “korisničko ime: tweet poruka je ovdje” (tj. “Topiclab: Moj stvarni tweet je prikazan ovdje”), možda biste trebali koristiti opciju Pretraži dodatak Regex da biste to izbrisali. Jednostavno zamijenite “korisničko ime:” u sadržaju posta i ne zaboravite da nakon toga uključite prostor.

Automatski zgrabite nove tweetove

Sada kada imate pohranjene sve vaše stare tweetove, htjet ćete biti sigurni da se svi novi tweetovi automatski hvataju i spremaju kao WordPress postovi. Za to ćemo koristiti Dodatak Alati za Twitter od Alex Kinga.

Nakon što instalirate i potvrdite detalje o svom Twitter računu, provjerite jesu li sljedeće dvije opcije postavljene na stranici postavki dodatka (Postavke → Alati za Twitter):

 • Omogući opciju za izradu tvitera dok objavljujete na svom blogu? NE
 • Stvorite blog blog iz svakog svog tweeta? Da

Opcije Twitter alata

Nisam siguran što bi se dogodilo kad biste obojici postavili “Da”, ali ne namjeravam to pronaći zbog straha da ću iznervirati sranje svojih sljedbenika. Douglas Bownman, autor originalnog vodiča, opisao ga je kao “beskonačnu petlju ponavljajući tweetova i postova na blogovima.”

Sve ostale mogućnosti, poput toga da li isključiti @replies, nisu potrebne ili odgovaraju vašim osobnim željama.

Bilješka: Nakon instaliranja Alata za Twitter primijetio sam nekoliko duplikata tweeta (zajedno sa svojim rezervnim tweetovima) koje sam vratio i ručno izbrisao.

Tweet Arhiva tema

Douglas Bownman iz tvrtke stopdesign također je bio dovoljno lijep da ga pusti tweet arhivska tema koristio je besplatno.

Tweet Arhiva tema

Tema djeluje izvan okvira, ali zahtijeva malo * gaz * izravnog uređivanja tema kako biste personalizirali tvrdo kodirano područje (koje sam istaknuo crvenom bojom) s podacima o vašem računu. Samo otvorite header.php i pomaknite se do dna.

Tweet-arhiva zaglavlje

Obavezno preuzmite sljedeće za kopiranje i lijepljenje u div područje “user” u datoteci zaglavlja:

 • 48 × 48 slikovni URL vašeg Twitter avatar-a (ili ono što stvarno želite)
 • Vaše ime (npr. Koristio sam “Theme Lab”)
 • Vaše korisničko ime na Twitteru (@themelab)
 • Lokacija i URL web lokacije (topiclab.com)

Ili biste je mogli samo ukloniti u potpunosti, na vama je. Također je lijep prikaz veza s arhivima koji ne postoje izgledaju strašno na ovom arhiviranom mjestu.

Ako stvarate svoje prilagođena tema Obavezno prikažite sadržaj posta i unesite datum i vrijeme kao stalnu vezu do posta. Nisam siguran da su komentari doista potrebni na takvu temu, ali opet, to je sada vaša web lokacija, tako da možete raditi što god želite s njom.

Ažuriraj: Upravo sam primijetio da je obrazac za pretraživanje tvrdo kodiran / tweets / URL u radnju obrasca, koji očito neće raditi ako ste instalirali bilo gdje osim / tweets / poddirektorijata. Da biste to ispravili, zamijenite sljedeći kôd u searchform.php:

I zamijenite s:

Zaključak

Stvarno bih volio da sam ovo postavila davno. Ja sam ovisnik o Twitteru i imam preko 6000 tweetova (pratite me na @themelab) i nažalost nisam bio u mogućnosti sve poduprijeti, samo oko 15% njih.

Još jednom želim zahvaliti Douglasu Bowmanu od stopdesign za vodič o postavkama ovo gore, kao i temi. Zapravo je bilo puno lakše nego što sam mislio i super je što ga može pokretati moj omiljeni CMS, WordPress, uz pomoć dodatnih dodataka.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map