Kako stvoriti WordPress obrazac za donaciju (korak po korak)

kako stvoriti obrazac za donaciju u WordPressu


Želite li stvoriti obrazac za donaciju u WordPressu? Bez obzira jeste li neprofitna organizacija ili samo netko kome je potrebna dodatna pomoć, dodavanje obrasca za donaciju na vašu web lokaciju ne mora biti gnjavaža.

U ovom ćemo vam članku pokazati kako stvoriti obrazac za donaciju u programu WordPress, korak po korak, na jednostavan način.

Kako stvoriti prilagođeni obrazac za donaciju u WordPressu

Sa svojim intuitivnim graditeljem povuci i spusti, WPForms najbolji kreator forme za WordPress koji je dostupan na tržištu. Čak i potpuni novak može ga instalirati, aktivirati i započeti s obrascima bez napora.

Za obradu plaćanja na obrascu za donaciju trebat će vam bilo PayPal ili Pruga addon za WPForms. Obje su uključene u Pro verzija (i Ultimate verzija) dodatka WPForms.

1. korak: instalirajte i aktivirajte WPForms

Prije upotrebe WPForms, morat ćete ga dobiti. Ima smisla, zar ne? Zato prijeđite na web stranicu WPForms i zgrabite Pro ili Ultimate verziju. Preuzmite, instalirajte i aktivirajte.

Nakon što učinite, bit ćete spremni za pokretanje!

Niste sigurni kako instalirati i aktivirati dodatak? Nema problema! Za to smo napisali vodič.

2. korak: Kreirajte obrazac za donaciju u WordPressu

Da biste započeli s vašim novo aktiviranim dodatkom, kliknite na WPForms »Dodaj novo.

Nakon što se stranica obrasca učita, slobodno nazovite oblik na vrhu stranice.

Odatle ćete vidjeti popis predložaka. Odaberite predložak obrasca za donaciju klikom na Izradite obrazac za donaciju.

Pojavit će se poruka “Ne zaboravite: kliknite karticu Plaćanja da biste konfigurirali svog davatelja plaćanja”. Ne brini se za to za sada. To ćemo opisati u sljedećem koraku dalje u ovom vodiču. Samo kliknite “OK” da biste ga uklonili s lica.

Prema zadanom predložak obrasca za donaciju koji ste odabrali uključuje polja za:

 • Ime
 • E-mail
 • Iznos donacije
 • Komentar ili poruka

U ovom je predlogu polje Iznos donacije polje Jedinstvena stavka, koje omogućava korisnicima da upišu bilo koji iznos koji žele uplatiti. No u ovom ćemo vam vodiču pokazati kako možete promijeniti to polje u polje s višestrukim odabirom, stavljajući vas pod kontrolu nad iznosima koje korisnici smiju donirati..

Da biste to učinili, kliknite na Više stavki gumb ispod Polja plaćanja odjeljak. Povucite i ispustite polje iznad polja Iznos donacije (ako namjeravate korisnicima još uvijek omogućiti da odaberu vlastite iznose; ako ne, postavite ih gdje god želite).

Za uređivanje polja Više stavki jednostavno kliknite na njega. Prepišite naljepnicu da biste rekli “Iznos donacije.” Odatle unesite korake koje želite i opciju “Unesite iznos”.

Nakon što ste to učinili, vrijeme je za promjenu polja Jedinstvena stavka za prikaz samo ako je potvrđena opcija “Unesite iznos”.

Kliknite na polje s jednom jedinicom klikom na njega. To će vam omogućiti da to uredite. Provjerite nije li potvrdni okvir “Obavezno” ili vaši donatori neće moći upotrijebiti ništa ALI ovu opciju (polja s više izbora postaju nevažeća).

Kliknite odjeljak Uvjeti, malo dalje prema ploči za uređivanje. Odatle kliknite na “Omogući uvjetnu logiku.” Zatim ga konfigurirajte za “Prikaži ovo polje ako je iznos donacije unesite iznos”.

Nakon što završite, spremite promjene i pređite na sljedeći korak.

Korak 3: Postavljanje integracije plaćanja

Zatim je vrijeme za postavljanje platnih integracija. Možete koristiti bilo Stripe ili PayPal. Ali u ovom ćemo vam vodiču pokazati kako postaviti PayPal jer je najpopularniji. Imajte na umu da je postavljanje Stripe-a gotovo isti postupak.

Budući da ste i dalje na zaslonu za uređivanje obrasca, jednostavno možete kliknuti na Plaćanja , a zatim kliknite lijevu karticu, a zatim kliknite PayPal Standard.

Na desnoj strani zaslona unesite svoje postavke. Prvo provjerite Omogući PayPal Standard plaćanja. Zatim odaberite Donacija s padajućeg izbornika Vrsta plaćanja.

Neposredno ispod tih konfiguracija, imate mogućnost slanja korisnika na URL ako otkažu postupak odjave. Ovo je fantastična prilika da se ponovno uključe u vašu web stranicu na druge načine slanjem na vašu stranicu za pretplatu, nedavni post na blogu ili anketu tražeći povratne informacije.

Kliknite Spremi kada završite i prijeđite na korak od posljednjeg do posljednjeg.

4. korak: prilagodite svoje obavijesti

Ovaj je korak neophodan kako bi se osiguralo da vaši donatori dobiju potvrdnu poruku e-pošte nakon što vam je doniraju.

Idi preko Postavke »Obavijesti započeti.

Prema zadanim postavkama, administratoru web stranice bit će poslana obavijest vama. Ali, klikom Dodajte novu obavijest, možete stvoriti zasebnu obavijest za donatora.

Dodijelite naziv svojoj obavijesti. Zatim, pored Pošalji na e-adresu, klik Pokaži pametne oznake. Na popisu koji se pojavi odaberite E-mail.

Od tamo jednostavno pomaknite se prema dolje i prilagodite poruku koju želite da donatori primaju.

Klik Uštedjeti a zatim krenite do posljednjeg koraka. Skoro ste tamo!

5. korak: Dodajte obrazac za donaciju na svoje mjesto za WordPress

Preostalo je samo da postavite obrazac na svoju web stranicu. Skoro ste tamo!

Obrazac za donaciju možete ugraditi u bilo koji post, stranicu ili područje spremno za widgete (bočna traka / zaglavlje / podnožje).

Za ovaj tutorial, obrazac ćemo dodati na stranicu.

Prvo krenite prema Stranice »Dodaj novo. Naslovite svoju stranicu, a zatim kliknite ikonu Dodajte obrazac gumb iznad vaše alatne trake.

Na padajućem izborniku odaberite obrazac za donaciju koji ste stvorili. Zatim dajte Umetnite obrazac gumb lijepo srdačan klik.

Na vašoj će se stranici pojaviti kratki kod. Slobodno dodajte bilo koji tekst ili slike koje želite oko njega. Kada završite, kliknite gumb Objaviti dugme.

Viola! Sada imate obrazac za donaciju na stranici na vašem web mjestu WordPress!

Želite svoj oblik imati na bočnoj traci? Nije problem. Jednostavno krenite prema Izgled »Widgeti i povucite widget WPForms do područja bočne trake.

U padajućim izbornicima u postavkama widgeta odaberite oblik koji ste napravili. Zatim kliknite Uštedjeti. To je to! Sada se obrazac za donaciju nalazi na vašoj bočnoj traci.

Nadamo se da vam je ovaj post pomogao da naučite kako stvoriti obrazac za donaciju u WordPressu. Možda će vam se svidjeti i čitati 25 zakonitih načina zarađivanja novca na blogingu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map