Važnost izrade sigurnosne kopije WordPress stranice

Redovito sigurnosno kopiranje vaše web stranice. To zna svaki iskusni vlasnik web stranica. Nažalost, mnogi novi WordPress korisnici ne uzimaju sigurnosnu kopiju toliko ozbiljno koliko bi trebali. To se ponekad svodi na pretpostavku da će sve biti u redu. Ostali su pokušavali napraviti sigurnosnu kopiju svojih datoteka i zaključili da je ili predugo ili previše skupo. U stvarnosti, ako nešto s vašom web stranicom pođe po zlu, mogli biste izgubiti sve.


Nije rijetkost da vlasnici web stranica ne uzimaju sigurnosne kopije ozbiljno dok nešto ne krene po zlu. Teška je lekcija koju oni nikad ne zaborave. Ako ste pametni, imat ćete naviku sigurnosno kopirati web mjesto od početka.

U ovom ćemo članku istražiti zašto je izrada sigurnosne kopije vaše WordPress web stranice tako važno.

Nedostaci poslužitelja

Nijedna hosting tvrtka na svijetu ne može ponuditi 100% produženo vrijeme i pouzdano. Čak su i najbolje WordPress hosting tvrtke imale ozbiljne probleme sa svojim centrima podataka. Kupci tokom dana mogu imati neredovne stanke i probleme tokom dana.

Postoji nekoliko razloga zbog kojih se poslužitelj može spustiti. Na primjer, u 2007. godini, snaga RackSpacea potpuno je isključena kada se kamion srušio na jedan od njihovih električnih generatora. Ostali ispadi uzrokovani su stvarima kao što su softverske pogreške, kvarovi tvrdog diska ili promjena strukture poslužitelja.

Kada poslužitelj padne, hosting tvrtka obično (ali ne uvijek) može dohvatiti svoje podatke. Međutim, čak i ako se podaci o vašim web lokacijama mogu dohvatiti, možda ćete se morati vratiti na verziju svoje web stranice koja je stara nekoliko dana. Stoga, kada vam hosting tvrtka propadne, potencijalno biste mogli izgubiti nekoliko dana rada.

Web stranice WordPress ranjive su na hakiranje

WordPress je daleko najkorišteniji sustav upravljanja sadržajem za objavljivanje sadržaja na mreži. To je razlog zašto ga tako često napadaju hakeri i neželjeni poštu. Kao što je istraživano, 39% hakiranih WordPress web stranica koristi zastarjelu verziju softvera. Čak i ako na svom web mjestu koristite sigurnosni dodatak, još uvijek postoji rizik da će zlonamjerna skripta ubrizgati zlonamjerni softver ili virus na vašu web lokaciju..

Možda čak i ne znate da je netko zarazio vašu web stranicu. Jedna od uobičajenih tehnika hakera je prebrisati jednu datoteku predloška vlastitim kodom. To im omogućuje da rade različite stvari, poput korištenja vaše web stranice za slanje tisuća neželjene e-pošte. Kao rezultat toga, vaš poslužitelj će se naći na crnoj listi nadglednika neželjene pošte i nijedan od e-poruka koje pošaljete sa vaših web stranica neće biti primljen.

Nema veze koliko ste iskusni: Pogreške se događaju

Čak i iskusni vlasnici web stranica koji rade na mreži nekoliko godina s vremena na vrijeme prave greške. Pogrešne datoteke mogu se prebrisati ili izbrisati. Ili jednostavna naredba MySQL s malom pogreškom može uzrokovati da se puno podataka pogrešno ažurira.

Također provjerite: Kako unajmiti WordPress programera

Pogreške nisu nešto što se događa svaki dan, ali kad se one dogode, bit će vam drago zbog nedavnih sigurnosnih kopija.

Ne možete se isključivo osloniti na svoje hosting tvrtku za izradu sigurnosnih kopija

Mnoge tvrtke za hosting web stranica nude dnevne ili tjedne sigurnosne kopije vaše web stranice. U slučaju da nešto pođe po zlu, to vam omogućava da dobijete kopiju zadnje radne verzije svoje web stranice. Većina hosting kompanija može vratiti vašu cijelu web stranicu do točke kada vaša web stranica radi ispravno. Imajte na umu da dijeljeni hosting planovi ne mogu uvijek ponuditi ovu značajku jer postoje stotine drugih web lokacija koje se nalaze na istom poslužitelju.

Ako vaše web hosting tvrtke svakodnevno stvaraju sigurnosne kopije, nude se malo pažnje, međutim, opasno je oslanjati se samo na vašu hosting tvrtku kao jedino rješenje. Rezervni sustavi hosting tvrtki uvijek su u tijelu. Kao što je prethodno napomenuto, hosting tvrtke mogu pretrpjeti prekide zbog električnih problema, kvarova u pogonu i još mnogo toga. Ako se vaša sigurnosna kopija nalazi na istoj lokaciji, može se izgubiti i tijekom prekida rada.

Budite pametni i stvarajte sigurnosne kopije često

Važno je redovito stvarati sigurnosne kopije. Svakodnevna izrada sigurnosne kopije na vašem osobnom računalu nije uvijek praktična, pogotovo ako vaša web stranica koristi puno prostora za pohranu. Praktičnije rješenje je korištenje vanjske usluge za sigurnosno kopiranje datoteka.

Postoji nekoliko WordPress rezervnih dodataka koji će sigurnosnu kopiju zip-verzije web stranice sigurnosno kopirati na vaš poslužitelj. Nema stvarne koristi od toga ako vaša hosting tvrtka nudi dnevne sigurnosne kopije, jer će datoteka sigurnosne kopije biti pohranjena na vašem glavnom hosting paketu. Ako vaša web lokacija ne radi izvan mreže, nećete moći pristupiti sigurnosnoj kopiji.

Preporučujem korištenje BackupBuddy za izradu sigurnosne kopije vaše WordPress stranice. Omogućuje vam automatsko zakazivanje sigurnosnih kopija i spremanje ih izravno u oblak. Možete provjeriti i naš stručni popis WordPress rezervnih dodataka za dodatne mogućnosti.

Nemojte se zavaravati da razmišljate kako se, s obzirom da se s vašom web stranicom u prošlosti nije dogodilo ništa loše, neće dogoditi ništa loše u budućnosti. Do incidenata se obično dolazi kada ih najmanje očekujete. Kad to učine, brzo ćete saznati da su oni dugotrajni, stresni i skupi. Budite pametni i često stvarajte sigurnosnu kopiju svoje WordPress web stranice. Bit će vam drago da jeste.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map