Κορυφαία 10 δημοφιλή CMS ανά μερίδιο αγοράς (για να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο)

πιο δημοφιλή-cms


Αναρωτιέστε ποιο είναι το πιο δημοφιλές CMS; Εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο ή ιστολόγιο, υπάρχει ασφάλεια σε αριθμούς. Όσο περισσότερα άτομα χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS), τόσο πιο πιθανό είναι το CMS να είναι και μια καλή επιλογή για εσάς. Λοιπόν, πώς θα μάθετε ποιο είναι το πιο δημοφιλές CMS?

Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μαζί σας το πιο δημοφιλές CMS ανά μερίδιο αγοράς. Θα χρησιμοποιήσουμε εργαλεία όπως το W3Techs και το BuiltWith για να προσδιορίσουμε τι θα βγει το CMS στην κορυφή.

Ας αρχίσουμε.

Τι είναι ένα Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS)?

Ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) είναι ένα λογισμικό (συνήθως στο Διαδίκτυο) που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν, να διαχειρίζονται και να τροποποιούν περιεχόμενο σε έναν ιστότοπο, χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζουν τίποτα για τον κώδικα.

Με απλά λόγια, ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου διευκολύνει τον καθένα να δημιουργήσει τον δικό του ιστότοπο ή ιστολόγιο. Αντί να χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο από το μηδέν, ένα CMS χειρίζεται όλες τις υποδομές για εσάς. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε περιεχόμενο στο μπροστινό μέρος του ιστότοπού σας, όπως αντίγραφο, εικόνες, φόρμες και ούτω καθεξής.

Σύμφωνα με Στατιστικά στοιχεία στο Διαδίκτυο, υπάρχουν επί του παρόντος 1.676.199.250 (και μετράνε!) ιστότοποι σε απευθείας σύνδεση αυτήν τη στιγμή.

live-website-στατιστικά

Ο λόγος για τον οποίο ο αριθμός είναι τόσο υψηλός οφείλεται εν μέρει στα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου. Ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου επιτρέπει ακόμη και στους αρχάριους να δημιουργούν εύκολα έναν ιστότοπο σε χρόνο μηδέν.

Τι είναι το μερίδιο αγοράς?

Το μερίδιο αγοράς είναι το τμήμα μιας αγοράς που ελέγχεται από ένα συγκεκριμένο προϊόν ή εταιρεία. Με πιο απλούς όρους, το μερίδιο αγοράς δείχνει πόσα άτομα χρησιμοποιούν ένα προϊόν πέρα ​​από τον ανταγωνισμό. Εξετάζοντας το μερίδιο αγοράς, μπορούμε εύκολα να προσδιορίσουμε ποιο είναι το πιο δημοφιλές CMS.

Για τους σκοπούς αυτού του άρθρου, το μερίδιο αγοράς καθορίζεται από τα ποσοστά των ιστότοπων που χρησιμοποιούν διάφορα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου.

Τώρα, ας μπείτε στη λίστα με τα πιο δημοφιλή CMS ανά μερίδιο αγοράς!

1. WordPress

wordpress-πιο δημοφιλές-cms

Μερίδιο αγοράς: 60,4%
Σύνολο ζωντανών ιστότοπων: 24.808.989
Αριθμός ιστότοπων με κορυφαία 1 εκατομμύριο: 318.828
Κορυφαίες 3 χώρες με τους περισσότερους ιστότοπους: Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία
Οι πιο δημοφιλείς ιστότοποι: TechCrunch, The New Yorker, Beyonce, The Official Star Wars Blog, Microsoft News Center

WordPress είναι μακράν το πιο δημοφιλές CMS με 60,4% του μεριδίου αγοράς. Αυτό σημαίνει ότι το WordPress χρησιμοποιείται από το 33,5% όλων των ιστότοπων στο Διαδίκτυο. Αυτό είναι τεράστιο! Και το WordPress χρησιμοποιείται από δημοφιλείς μάρκες σε όλο τον κόσμο.

Το WordPress είναι ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα και είναι δωρεάν και διαθέσιμο για λήψη από τον ιστότοπο του WordPress.org. Το μόνο που χρειάζεται να αγοράσετε είναι ένα όνομα τομέα και φιλοξενία WordPress για να εκτελέσετε τον ιστότοπό σας και να τον διαθέσετε στους χρήστες διαδικτυακά.

Το WordPress είναι φιλικό για αρχάριους. μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο, ιστολόγιο ή ηλεκτρονικό κατάστημα με αυτό το CMS. Επιπλέον, η προσαρμογή του ιστότοπού σας στο WordPress είναι εύκολη και προσιτή, καθώς το WordPress προσφέρει χιλιάδες δωρεάν θέματα και πρόσθετα για να διαλέξετε.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο άλλο άρθρο μας για 9 λόγους για τους οποίους το WordPress είναι ο καλύτερος δημιουργός ιστότοπων.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχουν 2 διαφορετικοί τύποι WordPress: WordPress.org και WordPress.org. Για μια λεπτομερή σύγκριση, διαβάστε το άλλο άρθρο μας στο WordPress.com εναντίον WordPress.org για να μάθετε αν το ένα είναι καλύτερο από το άλλο.

2. Joomla

joomla-market-share

Μερίδιο αγοράς: 5,2%
Σύνολο ζωντανών ιστότοπων: 1.844.993
Αριθμός ιστότοπων με κορυφαία 1 εκατομμύριο: 18,172
Κορυφαίες 3 χώρες με τους περισσότερους ιστότοπους: Ηνωμένες Πολιτείες, Ρωσία, Γερμανία
Οι πιο δημοφιλείς ιστότοποι: Linux, IKEA, Holiday Inn, Lipton Ice Tea

Τζούμλα είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές CMS με μερίδιο αγοράς που φθάνει στο 5,2%. Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του WordPress στην 1η θέση και του Joomla στη 2η θέση.

Το Joomla είναι επίσης ένα δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα, όπως το WordPress. Η λήψη του Joomla είναι εύκολη και πολλοί πάροχοι φιλοξενίας προσφέρουν εγκαταστάσεις 1 κλικ. Με το Joomla, μπορείτε να ξεκινήσετε γρήγορα ένα ιστολόγιο, έναν ιστότοπο επιχειρήσεων, έναν ιστότοπο κοινότητας και πολλά άλλα χρησιμοποιώντας τα θέματα και τις επεκτάσεις τους.

3. Drupal

drupal-market-share

Μερίδιο αγοράς: 3,4%
Σύνολο ζωντανών ιστότοπων: 581.174
Αριθμός ιστότοπων με κορυφαία 1 εκατομμύριο: 31.403
Κορυφαίες 3 χώρες με τους περισσότερους ιστότοπους: Ηνωμένες Πολιτείες, Ρωσία, Γερμανία
Οι πιο δημοφιλείς ιστότοποι: Tesla, Timex, Bruno Mars, Lady Gaga, Princess Cruises

Drupal έρχεται στην 3η θέση στη λίστα των πιο δημοφιλών CMS με 3,4% του μεριδίου αγοράς.

Αυτό το CMS είναι ένα άλλο δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο. Το Drupal προσφέρει θέματα και λειτουργικές μονάδες για να βοηθήσει τους χρήστες να σχεδιάσουν έναν ιστότοπο, αλλά είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν και να εγκατασταθούν σε σύγκριση με το WordPress. Επιπλέον, η προσθήκη περιεχομένου στο Drupal είναι απλή, αλλά η αλλαγή της εμφάνισης του ιστότοπού σας είναι πιο περίπλοκη διαδικασία από άλλα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου.

4. Shopify

shopify-market-share

Μερίδιο αγοράς: 2,7%
Σύνολο ζωντανών ιστότοπων: 785.397
Αριθμός ιστότοπων με κορυφαία 1 εκατομμύριο: 22,196
Κορυφαίες 3 χώρες με τους περισσότερους ιστότοπους: Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία
Οι πιο δημοφιλείς ιστότοποι: Fashion Nova, Penguin Books, Red Bull, Kylie Cosmetics

Το Shopify έρχεται σε αυτήν τη λίστα στο # 4, με 2,7% του μεριδίου αγοράς, το οποίο ισούται με το 1,5% όλων των ιστότοπων στο Διαδίκτυο.

Το Shopify είναι ένα CMS που έχει δημιουργηθεί ειδικά με γνώμονα το ηλεκτρονικό εμπόριο. Με το Shopify, η δημιουργία ενός διαδικτυακού καταστήματος, η λήψη πληρωμών από τους πελάτες σας, η διαχείριση των προϊόντων σας και η δημιουργία μιας αγοράς είναι εξαιρετικά εύκολη. Ταυτόχρονα, το Shopify χειρίζεται τις άλλες πτυχές του διαδικτυακού σας καταστήματος, όπως φιλοξενία ιστοσελίδων, πιστοποιητικό SSL, ασφάλεια ιστού και άλλα.

Επιπλέον, μπορείτε να ενσωματώσετε το Shopify με το WordPress, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε το πιο δημοφιλές CMS με το πιο δημοφιλές CMS ηλεκτρονικού εμπορίου, για πρόσθετη ευκολία χρήσης, μειωμένη επιβάρυνση και αυξημένη προσαρμογή.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι το Shopify είναι ένα από τα κορυφαία 3 ταχύτερα αναπτυσσόμενα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου. Τα κορυφαία 3, με τη σειρά, είναι:

1. WordPress
2. WooCommerce
3. Αγοράστε

5. Squarespace

squarespace-market-share

Μερίδιο αγοράς: 2,7%
Σύνολο ζωντανών ιστότοπων: 1.870.777
Αριθμός ιστότοπων με κορυφαία 1 εκατομμύριο: 9,995
Κορυφαίες 3 χώρες με τους περισσότερους ιστότοπους: Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς
Οι πιο δημοφιλείς ιστότοποι: Keanu Reeves, Idris Elba, John Malkovich

Ερχόμενοι στο # 5 είναι Squarespace με 2,7% του μεριδίου αγοράς. Το Squarespace είναι μια από τις πιο εύχρηστες πλατφόρμες για την κατασκευή ενός ιστότοπου. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι το Squarespace είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων με διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης, αντί για μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα εκδόσεων όπως το WordPress.

Προσφέρουν μοντέρνα πρότυπα, πρόγραμμα επεξεργασίας στυλ, δωρεάν γραμματοσειρές Typekit και Google, προσαρμόσιμες διατάξεις περιεχομένου και πολλά άλλα.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με το Squarespace εναντίον WordPress.

6. Wix

wix-market-share

Μερίδιο αγοράς: 1,9%
Σύνολο ζωντανών ιστότοπων: 3.373.287
Αριθμός ιστότοπων με κορυφαία 1 εκατομμύριο: 4.800
Κορυφαίες 3 χώρες με τους περισσότερους ιστότοπους: Ηνωμένες Πολιτείες, Βραζιλία, Ηνωμένο Βασίλειο
Οι πιο δημοφιλείς ιστότοποι: Karlie Kloss, AdMost, Tobias Becs

Στην 6η θέση στη λίστα των πιο δημοφιλών CS ανά μερίδιο αγοράς είναι το Wix, με 1,9%.

Το Wix έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, επειδή είναι πολύ φιλικό προς το χρήστη και είναι επίσης μια πλήρως φιλοξενούμενη πλατφόρμα. Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε μια ποικιλία από ιστότοπους, όπως έναν επιχειρηματικό ιστότοπο, ένα ιστολόγιο, ένα χαρτοφυλάκιο, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα και πολλά άλλα.

Έχετε επίσης την επιλογή να δημιουργήσετε έναν δωρεάν ιστότοπο με όνομα τομέα που περιλαμβάνει επωνυμία Wix, για παράδειγμα: username.wixsite.com/sitename.

Θέλετε να δείτε πώς αντιμετωπίζει το Wix το WordPress; Δείτε το άρθρο μας σχετικά με το Wix εναντίον WordPress.

7. Ματζέντο

magento-market-share

Μερίδιο αγοράς: 1,8%
Σύνολο ζωντανών ιστότοπων: 230,606
Αριθμός ιστότοπων με κορυφαία 1 εκατομμύριο: 15.022
Κορυφαίες 3 χώρες με τους περισσότερους ιστότοπους: Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία
Οι πιο δημοφιλείς ιστότοποι: Nike, Liverpool FC, Land Rover, Ford

Επόμενο, Ματζέντο, με 1,8% του μεριδίου αγοράς. Το Magento είναι μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου ανοιχτού κώδικα που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν εύκολα ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, να δέχονται διαδικτυακές πληρωμές, να διαχειρίζονται τα προϊόντα τους και πολλά άλλα.

Μπορείτε να κατεβάσετε την κοινοτική έκδοση του Magento δωρεάν ή μπορείτε να αγοράσετε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει φιλοξενία cloud, υποστήριξη και άλλες πρόσθετες λειτουργίες. Το Magento είναι δύσκολο να εγκατασταθεί και να ρυθμιστεί και πολλοί πάροχοι φιλοξενίας δεν προσφέρουν εγκατάσταση με ένα κλικ όπως κάνουν με το WordPress και άλλες λύσεις CMS.

8. PrestaShop

prestashop-market-share

Μερίδιο αγοράς: 1,4%
Σύνολο ζωντανών ιστότοπων: 240,990
Αριθμός ιστότοπων με κορυφαία 1 εκατομμύριο: 4.129
Κορυφαίες 3 χώρες με τους περισσότερους ιστότοπους: Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία, Ισπανία
Οι πιο δημοφιλείς ιστότοποι: K-Way, La Redoute, Veja

Στην 7η θέση είναι το PrestaShop. PrestaShop είναι μια λύση ηλεκτρονικού εμπορίου ανοιχτού κώδικα freemium με έδρα το Παρίσι της Γαλλίας. Μπορείτε να κατεβάσετε και να χρησιμοποιήσετε το PrestaShop δωρεάν, αλλά θα χρειαστεί να αγοράσετε web hosting για να κάνετε τον ιστότοπό σας ζωντανό στον Ιστό. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε το PrestaShop Ready που είναι η φιλοξενούμενη, έτοιμη προς χρήση έκδοση.

Με το PrestaShop μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, να προσαρμόσετε το κατάστημά σας με θέματα, να διαχειριστείτε τα προϊόντα σας, να παρακολουθείτε τα στατιστικά σας και πολλά άλλα.

9. Blogger

blogger-market-share

Μερίδιο αγοράς: 1,3%
Σύνολο ζωντανών ιστότοπων: 346,553
Αριθμός ιστότοπων με κορυφαία 1 εκατομμύριο: 8,051
Κορυφαίες 3 χώρες με τους περισσότερους ιστότοπους: Ηνωμένες Πολιτείες, Νέα Ζηλανδία, Ινδία
Οι πιο δημοφιλείς ιστότοποι: Hyperbole and a Half, The Hacker News, Διασκεδαστικός πλανήτης

Η είσοδος στο # 9 είναι ένα από τα πιο δημοφιλή CMS για blogging, Blogger. Το Blogger είναι μια υπηρεσία δημοσίευσης ιστολογίων και είναι εντελώς δωρεάν.

Το Blogger είναι μια εξαιρετική και δωρεάν πλατφόρμα blogging για αρχάριους ή απλούς bloggers, αλλά δεν είναι μια εξαιρετική επιλογή αν θέλετε να ξεκινήσετε έναν επιχειρηματικό ιστότοπο. Επιπλέον, με το Blogger, δεν έχετε στην πραγματικότητα το δικό σας ιστολόγιο. Η Google μπορεί να τη διαγράψει ανά πάσα στιγμή. Αλλά με έναν ιστότοπο WordPress που φιλοξενείται μόνοι σας, έχετε πλήρη ιδιοκτησία και έλεγχο.

10. TYPO3

typo3-market-share

Μερίδιο αγοράς: 1,2%
Σύνολο ζωντανών ιστότοπων: 285,281
Αριθμός ιστότοπων με κορυφαία 1 εκατομμύριο: 5,143
Κορυφαίες 3 χώρες με τους περισσότερους ιστότοπους: Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ελβετία
Οι πιο δημοφιλείς ιστότοποι: Win-rar, Airbus, AeroSpace και Defense Industries Association of Europe

Το τελευταίο στη λίστα με τα πιο δημοφιλή CMS είναι το TYPO3. ΤΥΠΟ3 είναι ένα ελεύθερο και ανοιχτού κώδικα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου Ιστού.

Αυτή η λύση δεν συνιστάται για αρχάριους. Το TYPO3 προορίζεται για προχωρημένους προγραμματιστές, επειδή είναι δύσκολο να εγκατασταθεί και χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος για να μάθετε πώς να το χρησιμοποιείτε από το WordPress ή το Joomla, για παράδειγμα.

Ποια είναι η καλύτερη πλατφόρμα CMS για να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο?

Όπως μπορείτε να δείτε από αυτήν τη λίστα με τα πιο δημοφιλή CMS ανά μερίδιο αγοράς, το WordPress βγαίνει στην κορυφή με άλματα. Με ένα επιβλητικό μερίδιο αγοράς 60,4%, είναι σαφές ότι το WordPress είναι το πιο δημοφιλές πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων και το καλύτερο CMS στην αγορά.

Όχι μόνο το WordPress είναι το πιο δημοφιλές CMS για τη δημιουργία ιστότοπων γενικά, αλλά είναι μακράν η πιο δημοφιλής επιλογή για τη δημιουργία ιστολογίου. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του BuiltWith, το 97% των ιστολογίων στο Διαδίκτυο χρησιμοποιούν WordPress.

wordpress-blog-στατιστικά

Επιπλέον, το WordPress είναι δημοφιλές για έναν λόγο. Είναι εύκολο στη χρήση, ακόμη και για πλήρεις αρχάριους, έχετε τον πλήρη έλεγχο του ιστότοπού σας και υπάρχουν ατελείωτες επιλογές για προσαρμογή και πρόσθετη ισχύ στον ιστότοπό σας.

Είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί το WordPress είναι το πιο δημοφιλές CMS που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ιστότοπου ή ιστολογίου. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την κριτική μας στο WordPress για να λάβετε μια λεπτομερή εικόνα.

Ελπίζουμε να απολαύσατε αυτό το άρθρο σχετικά με το πιο δημοφιλές CMS ανά μερίδιο αγοράς και ότι αυτές οι πληροφορίες σας βοηθούν να επιλέξετε το καλύτερο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου για τις ανάγκες σας. Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, ρίξτε μια ματιά στην άλλη μας ανάρτηση στα 100+ Ενδιαφέροντα στατιστικά WordPress & Γεγονότα που πρέπει να γνωρίζετε και επίσης καταπληκτικά στατιστικά στοιχεία Blogging.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map