Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο από το μηδέν το 2020 (Βήμα προς βήμα)

πώς να φτιάξετε έναν ιστότοπο


Θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο από το μηδέν; Η οικοδόμηση ενός επιχειρηματικού ιστότοπου ή ενός προσωπικού ιστότοπου στο παρελθόν ήταν αρκετά δύσκολη, ειδικά αν δεν ήσασταν τεχνικοί. Τα καλά νέα είναι, με όλες τις διαφορετικές επιλογές που είναι διαθέσιμες στο Διαδίκτυο σήμερα, η έναρξη μιας ιστοσελίδας έχει γίνει εξαιρετικά εύκολη ακόμη και για χρήστες που δεν έχουν καταλάβει την τεχνολογία. Αλληλούια!

Βασικά, εάν ξέρετε πώς να διαβάσετε, δείξτε και κάντε κλικ με το ποντίκι σας, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο σε λιγότερο από 60 λεπτά.

Δημιουργώντας έναν ιστότοπο από το μηδέν, μπορείτε να επεκτείνετε την προσέγγισή σας σε ένα ευρύτερο κοινό και να συνδεθείτε με ομοειδή άτομα σε όλο τον κόσμο. Με τις σωστές στρατηγικές, ο ιστότοπός σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια σταθερή ροή εσόδων στο διαδίκτυο.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο βήμα προς βήμα χωρίς να απαιτείται τεχνική γνώση.

Για τη δική σας ευκολία, έχουμε οργανώσει τον απόλυτο οδηγό μας για τη δημιουργία ιστότοπου σε 10 διαφορετικά κεφάλαια:

Contents

Κεφάλαιο 1: Γιατί να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο από το μηδέν?

Κεφάλαιο 1 γιατί να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο από το μηδέν

Με τη δημιουργία χιλιάδων ιστότοπων κάθε μέρα, ίσως αναρωτιέστε, γιατί να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο; Υπάρχουν ήδη πολλοί εκεί έξω, πώς θα μπορούσατε να ανταγωνιστείτε; Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε, ακόμη και αν ο ιστότοπός σας δεν είναι ο πιο δημοφιλής εκεί έξω, μπορεί ακόμα να έχει μεγάλα οφέλη για εσάς.

Μερικά οφέλη από την έναρξη του δικού σας ιστότοπου περιλαμβάνουν:

 • Συνδεθείτε με νέα άτομα – Ένας δικός σας ιστότοπος μπορεί να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με άλλους ομοϊδεάτες από όλο τον κόσμο.
 • Μοιραστείτε το πάθος σας – Εάν είστε παθιασμένοι με κάτι, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο για να μοιραστείτε αυτό το πάθος με άλλους.
 • Βοήθα τους άλλους – Θέλετε να μοιραστείτε την εμπειρία σας για να βοηθήσετε άλλους; Ένας ιστότοπος μπορεί να σας βοηθήσει να το κάνετε αυτό.
 • Βρες μια καινούρια δουλειά – Πολλοί εργοδότες αναζητούν υποψηφίους στο Διαδίκτυο. Δημιουργώντας έναν επαγγελματικό ιστότοπο, μπορείτε να παρουσιάσετε την προηγούμενη εργασία σας, η οποία σας βοηθά να αποκτήσετε μια νέα εργασία.
 • Κερδίστε επιπλέον χρήματα – Με διαφημίσεις, μάρκετινγκ συνεργατών ή πώληση προϊόντων στο διαδίκτυο, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο για να κερδίσετε επιπλέον χρήματα.
 • Προωθήστε την επιχείρησή σας – Εάν έχετε μια υπάρχουσα επιχείρηση, μπορείτε να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο για την προώθηση της επιχείρησής σας και να αποκτήσετε νέους πελάτες στο διαδίκτυο.

Επιπλέον, αυτές τις μέρες, η έναρξη ενός ιστότοπου είναι τόσο εύκολη. Έτσι, δεν υπάρχει τίποτα που να σας εμποδίζει να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο, είτε πρόκειται για επαγγελματικούς λόγους είτε για διασκέδαση.

↑ Επιστρέψτε στον πίνακα περιεχομένων

Κεφάλαιο 2: Τύποι ιστότοπων

δημιουργία διαφορετικών τύπων ιστότοπων

Πριν δημιουργήσετε έναν ιστότοπο, πρέπει να αποφασίσετε τι είδους ιστότοπος πρέπει να δημιουργήσετε. Ο τύπος του ιστότοπου που θέλετε να δημιουργήσετε είναι ένα σημαντικό βήμα για να μάθετε πώς θα πρέπει να φαίνεται ο ιστότοπός σας και τι χρειάζεστε στον ιστότοπό σας.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ιστότοπων. Θα εξετάσουμε μερικά από αυτά παρακάτω για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε τι είδους ιστότοπο θέλετε να δημιουργήσετε.

Ηλεκτρονικό κατάστημα
Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, αλλιώς γνωστό ως ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου, είναι όπου οι χρήστες μπορούν να αγοράζουν προϊόντα απευθείας από τον ιστότοπό σας. Πιθανότατα έχετε επισκεφτεί αρκετούς ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου στο παρελθόν, οι περισσότερες μεγάλες μάρκες τις έχουν Walmart, Αμαζόνα, Καλύτερη αγορά, και ούτω καθεξής.

δημιουργία ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου amazon

Μπορείτε να επισκεφθείτε αυτούς τους ιστότοπους, να αγοράσετε ένα προϊόν στο διαδίκτυο και να το αποστείλετε σε εσάς. Όμως, τα διαδικτυακά καταστήματα δεν είναι μόνο για μεγάλες μάρκες, οι μικρότερες εταιρείες μπορούν να τα έχουν και αυτά.

Σε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, θα πρέπει να αναφέρετε τα προϊόντα που έχετε προς πώληση, το οποίο περιλαμβάνει μια εικόνα, περιγραφή προϊόντος και τιμή. Χρειάζεστε επίσης ένα καλάθι αγορών και μια σελίδα πληρωμής όπου οι επισκέπτες μπορούν να εισαγάγουν τα στοιχεία πληρωμής τους για να πραγματοποιήσουν μια αγορά.

Έτσι, εάν σκοπεύετε να πουλήσετε προϊόντα στον ιστότοπό σας, θα θελήσετε να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

Ιστολόγιο
Ένα ιστολόγιο είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος με ενημερωμένες τακτικά δημοσιεύσεις / άρθρα γραμμένα σε ένα ανεπίσημο, συνομιλητικό στυλ που παρουσιάζεται με αντίστροφη χρονολογική σειρά (πρώτα οι νεότερες δημοσιεύσεις blog) Όταν τα ιστολόγια παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά, οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούσαν κυρίως ως ένα είδος διαδικτυακού ημερολογίου όπου θα μοιράζονταν ό, τι έτρωγαν για πρωινό, τι έκαναν εκείνη την ημέρα, μοιράστηκαν τις σκέψεις τους και ούτω καθεξής..

Αλλά σήμερα, τα ιστολόγια είναι πολύ περισσότερα από αυτό. Τα ιστολόγια δεν είναι πλέον μόνο για διασκέδαση, μπορείτε πραγματικά να κερδίσετε χρήματα από ένα ιστολόγιο προσθέτοντας διαφημίσεις και συνδέσμους συνεργατών. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να επισκέπτονται ιστότοπους ιστολογίων όχι μόνο για να διαβάσουν για τη ζωή κάποιου, αλλά για να μάθουν για μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων. Μερικές δημοφιλείς θέσεις blogging περιλαμβάνουν:

 • ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
 • Τεχνολογία
 • Επιχειρηματικότητα
 • Συνταγές φαγητού
 • Γονείς
 • Υγεία και άσκηση
 • Ταξίδι
 • Οικονομικά / Προϋπολογισμός

Μερικά δημοφιλή παραδείγματα ιστολογίων περιλαμβάνουν τα δικά μας, IsItWP, καθώς και WPBeginner, Τσίμπημα του Γιουμ, TechCrunch, και Huffington Post.

ιστοσελίδα ιστολογίου

Εάν θέλετε να μοιραστείτε τις γνώσεις σας για ένα συγκεκριμένο θέμα, θα πρέπει να επιλέξετε να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο ιστολογίου.

Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ρίξτε μια ματιά στην ανάρτησή μας σχετικά με το τι είναι ένα ιστολόγιο και τις διαφορές μεταξύ ενός ιστολογίου και ενός ιστότοπου.

Φόρουμ
Ένας ιστότοπος φόρουμ είναι ένας διαδικτυακός ιστότοπος συζήτησης όπου οι άνθρωποι μπορούν να πραγματοποιούν συνομιλίες με τη μορφή αναρτημένων μηνυμάτων. Αυτό είναι διαφορετικό από έναν ιστότοπο ζωντανής συνομιλίας, επειδή τα φόρουμ δεν είναι σχεδόν ποτέ ζωντανά και τα μηνύματα μπορούν να διαβαστούν ανά πάσα στιγμή από οποιονδήποτε στον ιστότοπο.

Ένας ιστότοπος φόρουμ, επίσης γνωστός ως πίνακας μηνυμάτων, είναι μια ευκαιρία για ομοιόμορφα άτομα να συναντηθούν για να συζητήσουν μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων. Τα φόρουμ συνήθως οργανώνονται και οργανώνονται σε διαφορετικά θέματα, έτσι ώστε οι χρήστες να βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν.

Ορισμένοι δημοφιλείς ιστότοποι φόρουμ περιλαμβάνουν Quora και Reddit.

δημιουργία ιστοσελίδας φόρουμ reddit

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια διαδικτυακή κοινότητα για τους χρήστες να συζητήσουν ένα θέμα ή μια ποικιλία θεμάτων, σκεφτείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο φόρουμ.

Κοινωνικό δίκτυο εξειδικευμένων
Όλοι έχουμε ακούσει για ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter, οι οποίοι είναι πλατφόρμες που διαθέτουν δισεκατομμύρια χρήστες. Αλλά ένας εξειδικευμένος ιστότοπος κοινωνικού δικτύου στοχεύει μόνο ένα συγκεκριμένο τμήμα του γενικού πληθυσμού.

Σε ένα εξειδικευμένο κοινωνικό δίκτυο, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν συνδέσεις με άλλους που είναι παρόμοιοι με τον εαυτό τους ή ενδιαφέρονται για τα ίδια θέματα. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε ένα εξειδικευμένο κοινωνικό δίκτυο για ιδιοκτήτες σκύλων ή για επαγγελματίες μουσικούς.

Ορισμένα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα περιλαμβάνουν Συμμαθητές, Last.fm, και Συναντώ.

συμμαθητές εξειδικευμένο κοινωνικό δίκτυο

Θέλετε να δημιουργήσετε μια κοινότητα ιππότη που επιτρέπει στους ομοϊδεάτες να επικοινωνούν μεταξύ τους; Ξεκινήστε έναν εξειδικευμένο ιστότοπο κοινωνικού δικτύου.

Ιστότοπος μέλους
Ένας ιστότοπος μέλους είναι ένας δικτυακός τόπος με πύλη όπου μόνο τα άτομα που έχουν εγγραφεί έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο πίσω από την πύλη. Η «πύλη» είναι απλώς ένα εμπόδιο που βάζετε στο μπροστινό μέρος του ιστότοπού σας, όπου οι χρήστες πρέπει να συνδεθούν για να αποκτήσουν πρόσβαση στο αποκλειστικό περιεχόμενό σας, στις ειδικές προσφορές ή για να αλληλεπιδράσουν με την κοινότητα. Ένας ιστότοπος μέλους μπορεί να πληρωθεί, δωρεάν ή και τα δύο.

Μπορείτε εύκολα να μετατρέψετε οποιονδήποτε ιστότοπο σε ιστότοπο ιδιότητας μέλους χρησιμοποιώντας μια προσθήκη WordPress όπως ProfilePress ή MemberPress.

Ορισμένοι δημοφιλείς ιστότοποι μελών περιλαμβάνουν Λίστα επιθυμιών, Ήσυχη κερδοσκοπία, και Αρχή από το CopyBlogger.

wishlist-insider-Membership-site

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο με μια αίσθηση VIP, σκεφτείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο μέλους.

Στατικός επιχειρησιακός ιστότοπος
Ένας άλλος δημοφιλής τύπος ιστότοπου είναι ένας στατικός ιστότοπος για επιχειρήσεις. Ένας στατικός ιστότοπος επιχείρησης είναι ένας αμετάβλητος, σπάνια ενημερωμένος ιστότοπος που αντιπροσωπεύει και προωθεί μια συγκεκριμένη επιχείρηση. Αυτός ο τύπος ιστότοπου υπάρχει έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να ανακαλύψουν την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο και να κάνουν προεπισκόπηση όσων έχετε να προσφέρετε.

Ένας στατικός ιστότοπος επιχείρησης μπορεί να περιλαμβάνει τη διεύθυνση της επιχείρησής σας, τον αριθμό τηλεφώνου σας, μια σελίδα επικοινωνίας και μια επισκόπηση του τι κάνει η επιχείρησή σας. Περιλαμβάνουν επίσης συνήθως μια σελίδα Σχετικά, ώστε οι δυνητικοί πελάτες σας να μπορούν να σας γνωρίσουν και τα διαπιστευτήριά σας, μια λίστα με τις υπηρεσίες που προσφέρετε, τις επιχειρηματικές φωτογραφίες και τις κριτικές ή τις μαρτυρίες.

Ορισμένα παραδείγματα στατικών επιχειρηματικών ιστότοπων περιλαμβάνουν Φοβερό κίνητρο και ιστότοπους μικρών επιχειρήσεων όπως Νέα οικολογικά τοπία.

φοβερός-κινητήριος ιστότοπος

Επομένως, εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια διαδικτυακή παρουσία για τη μικρή επιχείρησή σας και δεν έχετε προϊόντα για πώληση στο διαδίκτυο, επιλέξτε έναν στατικό ιστότοπο επιχείρησης.

Ας ελπίσουμε ότι έχετε αποφασίσει τώρα τι τύπο ιστότοπου πρέπει να δημιουργήσετε. Το επόμενο βήμα είναι να ξεκινήσετε να το χτίζετε! Αλλά πρώτα, πρέπει να επιλέξετε το σωστό εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων.

↑ Επιστρέψτε στον πίνακα περιεχομένων

«Προηγούμενο: Κεφάλαιο 1 – Γιατί να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο από το μηδέν?

Κεφάλαιο 3: Επιλογή δημιουργού ιστότοπου

επιλέγοντας ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων για την έναρξη ενός ιστότοπου

Η κατασκευή ενός ιστότοπου ήταν δύσκολη. Εάν θέλετε τον δικό σας ιστότοπο, θα πρέπει να ξεκινήσετε να το δημιουργείτε από το μηδέν, κάτι που απαιτεί ένα επίπεδο δεξιοτήτων κωδικοποίησης από ειδικούς. Ή θα πρέπει να προσλάβετε έναν σχεδιαστή Ιστού για να το φτιάξετε για εσάς, κάτι που θα μπορούσε να είναι αρκετά ακριβό. Ευτυχώς, αυτό δεν ισχύει πια.

Υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές ιστότοπων στην αγορά που σας επιτρέπουν να δημιουργείτε εύκολα έναν ιστότοπο σε χρόνο μηδέν. Όμως δεν δημιουργούνται εξίσου όλοι οι κατασκευαστές ιστότοπων. Και με τόσα πολλά να διαλέξετε, πώς ξέρετε ποιος δημιουργός ιστότοπων είναι ο καλύτερος για εσάς?

Στην επόμενη ενότητα, θα εξετάσουμε μερικούς από τους καλύτερους δημιουργούς ιστότοπων. Θα συζητήσουμε τις δυνατότητές τους, την ευκολία χρήσης, την τιμή και πολλά άλλα, για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποιος δημιουργός ιστότοπων είναι η καλύτερη επιλογή για τη δημιουργία του ιστότοπού σας.

3.1. Best Show Builders Ιστοσελίδα

Οι ακόλουθοι κατασκευαστές ιστότοπων είναι φιλικοί για αρχάριους, αυτό σημαίνει ότι με οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο από το μηδέν σε λίγες ώρες. Θα εξετάσουμε το καθένα για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποιος δημιουργός ιστότοπων είναι ο καλύτερος για τις ανάγκες σας.

Wix
wix-website-οικοδόμος

Το Wix είναι πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης που σας επιτρέπει να δημιουργείτε εύκολα οποιονδήποτε τύπο ιστότοπου. Μπορείτε να σχεδιάσετε τον δικό σας ιστότοπο ξεκινώντας από μια κενή πλάκα ή μπορείτε να επιλέξετε από πάνω από 500 πρότυπα σχεδιαστών που θα δώσουν στον ιστότοπό σας μια επαγγελματική εμφάνιση σε μια στιγμή. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε εύκολα φόντα βίντεο, κινούμενα σχέδια και άλλα, εύκολα.

Πλεονεκτήματα:

 • Ελεύθερος – Με το Wix, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο χωρίς κόστος. Το δωρεάν πακέτο τους σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν απλό ιστότοπο μεταφοράς και απόθεσης με περιορισμένες δυνατότητες.
 • Ανταποκρίσιμος σχεδιασμός – Οποιοσδήποτε ιστότοπος δημιουργείτε με το Wix θα βελτιστοποιηθεί για κινητά, tablet και επιτραπέζιους υπολογιστές. Αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες του ιστότοπού σας, ο ιστότοπός σας θα προσαρμοστεί ανάλογα.
 • Προηγμένες δυνατότητες – Με το Wix μπορείτε εύκολα να ενσωματώσετε προηγμένες λειτουργίες, όπως την προσθήκη βιτρίνας ηλεκτρονικού εμπορίου. Το Wix παρέχει επίσης εργαλεία και οδηγούς SEO για τη βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας για οργανική επισκεψιμότητα.

Μειονεκτήματα:

 • Διαφημίσεις επωνυμίας Wix – Το Wix εμφανίζει επώνυμες διαφημίσεις στον ιστότοπό σας με το δωρεάν πρόγραμμα, πρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε premium σχέδιο για να καταργήσετε διαφημίσεις.
 • Περιορισμένη προσαρμογή – Η προσαρμογή περιορίζεται με το Wix. Πρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε ένα premium σχέδιο για να αποκτήσετε πρόσβαση σε περισσότερες λειτουργίες και ακόμη και τότε είναι ακόμα περιορισμένο σε σύγκριση με άλλους κατασκευαστές ιστότοπων. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να αποδεχτείτε διαδικτυακές πληρωμές στον ιστότοπό σας, πρέπει να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση σε επιχειρηματικό πρόγραμμα ξεκινώντας από 20 $ ανά μήνα.
 • Χωρίς εξαγωγή – Το Wix δεν προσφέρει κανέναν τρόπο εξαγωγής των δεδομένων του ιστότοπού σας. Επομένως, εάν θέλετε να μετακινήσετε τον ιστότοπό σας σε άλλη πλατφόρμα στο μέλλον, δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να το κάνετε.

Τιμή:
Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν απλό ιστότοπο από το μηδέν δωρεάν με το Wix. Ωστόσο, για να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο ισχυρές δυνατότητες και να καταργήσετε διαφημίσεις με επωνυμία Wix, πρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε πρόγραμμα πληρωμένων ιστότοπων. Αυτά τα σχέδια κυμαίνονται από 5 $ / μήνα – 29 $ / μήνα. Όπως αναφέραμε νωρίτερα, εάν θέλετε να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου με το Wix, θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε επιχείρηση & Πρόγραμμα ηλεκτρονικού εμπορίου, που κυμαίνεται από 20 $ / μήνα – 35 $ / μήνα.

Εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων GoDaddy
godaddy-ιστοσελίδα-οικοδόμος

Το GoDaddy είναι ένας γνωστός καταχωρητής τομέα και πάροχος υπηρεσιών φιλοξενίας, αλλά προσφέρουν επίσης ένα απλό πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης. Προσφέρουν μια σειρά προτύπων δημιουργίας ιστότοπων για να ξεκινήσετε. Επιπλέον, αυτά τα πρότυπα προσαρμόζονται εύκολα χρησιμοποιώντας τις ενότητες συνδυασμού και αντιστοίχισης.

Πλεονεκτήματα:

 • Εργαλεία μάρκετινγκ – Το GoDaddy Website Builders διαθέτει πολλά εργαλεία μάρκετινγκ, όπως SEO και μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για να ενισχύσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο.
 • Επιλογές τύπου ιστότοπου – Αυτό το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε διάφορους τύπους ιστότοπων. Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε ένα ιστολόγιο ή ένα ηλεκτρονικό εμπόριο βιτρίνα στον ιστότοπό σας.
 • Φιλικό προς κινητά – Όλοι οι ιστότοποι που δημιουργούνται στο GoDaddy Website Builder είναι φιλικοί προς κινητά.

Μειονεκτήματα:

 • Περιορισμένη προσαρμογή – Αυτός ο δημιουργός ιστότοπων προσφέρει λιγότερες επιλογές σχεδίασης και λιγότερες δυνατότητες για τον ιστότοπό σας από άλλες επιλογές.

Τιμή:
Δεν παρέχεται δωρεάν πρόγραμμα με αυτόν τον δημιουργό ιστότοπων. Μπορείτε να ξεκινήσετε με το GoDaddy Website Builder για μόνο 5,99 $ / μήνα με το προσωπικό τους πρόγραμμα. Αν θέλετε να αποδεχτείτε διαδικτυακές πληρωμές ή δωρεές με το PayPal στον ιστότοπό σας, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση στο επιχειρηματικό σχέδιο με 9,99 $ / μήνα.

Θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου με το GoDaddy Website Builder; Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιλέξετε το πιο ακριβό πακέτο, το Online Store, το οποίο θα σας κοστίσει 29,99 $ / μήνα.

Αγοράστε
shopify-website-οικοδόμος

Το Shopify είναι ένας δημοφιλής οικοδόμος ιστοτόπων που απευθύνεται σε ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτό το διαδικτυακό εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων σάς επιτρέπει να δημιουργείτε ηλεκτρονικό κατάστημα σε χρόνο μηδέν, χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθείτε με οποιονδήποτε κωδικό. Προσφέρουν έναν τόνο δωρεάν και επί πληρωμή, προσαρμόσιμα θέματα για να δώσετε στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα μια επαγγελματική εμφάνιση σε μια στιγμή.

Πλεονεκτήματα:

 • Ηλεκτρονικές πληρωμές – Μπορείτε να αποδεχτείτε πληρωμές στο Shopify χωρίς λογαριασμούς τρίτων. Επιπλέον, απρόσκοπτη ενοποίηση με πάνω από 100 πύλες πληρωμής τρίτων.
 • Προηγμένα εργαλεία μάρκετινγκ – Το Shopify προσφέρει προηγμένα εργαλεία μάρκετινγκ, όπως εργαλεία SEO και ενσωματωμένα ιστολόγια. Επιπλέον, παρέχουν αναφορές πίνακα ελέγχου μάρκετινγκ, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε την απόδοση του διαδικτυακού σας καταστήματος.
 • Φιλικό προς κινητά – Το ηλεκτρονικό σας κατάστημα θα φαίνεται υπέροχο ανεξάρτητα από το ποιοι χρήστες χρησιμοποιούν τον ιστότοπό σας.

Μειονεκτήματα:

 • Τέλη συναλλαγής – Εάν χρησιμοποιείτε μια πύλη εξωτερικής πληρωμής, θα χρεωθείτε ένα τεράστιο τέλος συναλλαγής, που κυμαίνεται από 0,5 έως 2%.
 • Ακριβές εφαρμογές – Οι εφαρμογές για ενσωμάτωση κοινωνικών μέσων, ζωντανή συνομιλία, πωλήσεις flash και άλλα πρέπει να αγοραστούν ξεχωριστά. Αυτό μπορεί να κάνει την προσαρμογή του διαδικτυακού σας καταστήματος πολύ ακριβό.

Τιμή:
Μπορείτε να ξεκινήσετε με το Shopify για 29 $ / μήνα με το Βασικό πρόγραμμα, αυτό περιλαμβάνει χρέωση συναλλαγής 3%. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση στο δεύτερο υψηλότερο πακέτο, 79 $ / μήνα, για να μειώσετε το τέλος συναλλαγής στο 1%. Αν θέλετε να μειώσετε το τέλος συναλλαγής στο 0,5% και να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις προηγμένες λειτουργίες που χρειάζεστε για να εκτελέσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση στο πιο ακριβό πρόγραμμα που κοστίζει 299 $ / μήνα.

Squarespace
squarespace-ιστοσελίδα-οικοδόμος

Το Squarespace είναι ένα άλλο δημοφιλές εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων που συνοδεύει όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε έναν προσωπικό ή επιχειρηματικό ιστότοπο. Προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά πρότυπα σχεδιασμένα για μια ποικιλία βιομηχανιών και εξειδικευμένων θέσεων για να μεταμορφώσουν τον ιστότοπό σας σε ένα δευτερόλεπτο. Επιπλέον, κάθε πρότυπο συνοδεύεται από μια σειρά από προσαρμόσιμες δυνατότητες.

Επίσης, ανατρέξτε στον βήμα προς βήμα οδηγό για τη μετάβαση από το Squarespace στο WordPress.

Πλεονεκτήματα:

 • εύρος ζώνης & Αποθήκευση – Με οποιοδήποτε από τα σχέδιά τους, έχετε απεριόριστο εύρος ζώνης και απεριόριστο χώρο αποθήκευσης.
 • Χωρίς τέλη συναλλαγής – Δεν θα χρεωθείτε τέλη συναλλαγής για συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου με τα βασικά ή προχωρημένα προγράμματα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Μειονεκτήματα:

 • Χωρίς δωρεάν πακέτο – Το Squarespace δεν προσφέρει δωρεάν πακέτο, σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές ιστότοπων. Επιπλέον, το αρχικό τους σχέδιο είναι πιο ακριβό από άλλους κατασκευαστές ιστότοπων.
 • Χωρίς εφαρμογές τρίτων – Το Squarespace δεν επιτρέπει εφαρμογές ή επεκτάσεις τρίτων.

Τιμή:
Το προσωπικό σχέδιο για Squarespace κοστίζει 12 $ / μήνα, αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα δημιουργίας απεριόριστων σελίδων. Αν θέλετε να προσθέσετε μια βιτρίνα ηλεκτρονικού εμπορίου στον ιστότοπό σας, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση στο επιχειρηματικό τους σχέδιο, το οποίο κοστίζει 18 $ / μήνα με χρέωση συναλλαγής 3%. Αν θέλετε να καταργήσετε τις χρεώσεις συναλλαγής, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση στο βασικό πακέτο διαδικτυακών καταστημάτων για 26 $ / μήνα.

WordPress.org
wordpress-website-οικοδόμος

Το WordPress.org είναι το πιο δημοφιλές εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων όλων των εποχών και στην πραγματικότητα διαθέτει πάνω από το 30% όλων των ιστότοπων στον ιστό. Με το WordPress, επίσης γνωστό ως αυτό-φιλοξενούμενο WordPress, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε οποιονδήποτε τύπο ιστότοπου που θέλετε, όπως ιστολόγιο, ιστότοπος μικρών επιχειρήσεων ή επιχειρήσεων, κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου, χαρτοφυλάκιο και πολλά άλλα.

Πλεονεκτήματα:

 • Ατελείωτη προσαρμογή – Με το WordPress έχετε πρόσβαση σε χιλιάδες δωρεάν και επί πληρωμή θέματα για να μεταμορφώσετε την εμφάνιση του ιστότοπού σας. Επιπλέον, μπορείτε να αλλάξετε το θέμα σας εύκολα, όποτε θέλετε. Παίρνετε επίσης πρόσβαση σε χιλιάδες δωρεάν και πληρωμένα πρόσθετα για να προσαρμόσετε και να προσθέσετε επιπλέον ισχύ στον ιστότοπό σας. Η δημιουργία ενός πλήρως προσαρμοσμένου ιστότοπου είναι εύκολη και προσιτή με το WordPress.
 • Ελεγχος – Όταν χρησιμοποιείτε το WordPress, έχετε τον πλήρη έλεγχο της ιστοσελίδας σας.

Μειονεκτήματα:

 • Μικρή καμπύλη εκμάθησης – Η εκμάθηση πώς να χρησιμοποιήσετε το WordPress απαιτεί λίγο χρόνο. Ωστόσο, υπάρχουν πρόσθετα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τη διαδικασία ευκολότερη όπως μεταφορά και απόθεση δημιουργών σελίδων.
 • Δεν είναι δυνατή η δημιουργία δωρεάν ιστότοπου – Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε έναν δωρεάν ιστότοπο με το WordPress.org, θα χρειαστεί να πληρώσετε για τη φιλοξενία και ένα όνομα τομέα.

Τιμή:
Ενώ το λογισμικό WordPress είναι δωρεάν στη χρήση, πρέπει να ξοδέψετε κάποια χρήματα για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο. Θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα όνομα τομέα και φιλοξενία ιστού, αλλά μην ανησυχείτε, αυτά μπορεί να είναι πολύ προσιτά ανάλογα με τους παρόχους που θα επιλέξετε. Επιπλέον, θα ανατρέξουμε στον τρόπο αγοράς ενός ονόματος τομέα και φιλοξενίας ιστού σε αυτόν τον οδηγό.

3.2. Γιατί προτείνουμε το WordPress.org?

WordPress είναι μακράν η καλύτερη επιλογή για τη δημιουργία ενός ιστότοπου. Είναι το πιο δημοφιλές εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων για έναν λόγο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WordPress για να δημιουργήσετε οποιονδήποτε τύπο ιστότοπου που θέλετε, είτε πρόκειται για επιχειρηματικό ιστότοπο, ιστολόγιο, ιστότοπο συνδρομής, ιστότοπο φόρουμ, ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου και ούτω καθεξής. Επιπλέον, με το WordPress, έχετε άμεση πρόσβαση σε οποιαδήποτε δυνατότητα χρειάζεστε για να κάνετε τον ιστότοπό σας επιτυχημένο.

Επίσης, ανατρέξτε στο άρθρο μας για τα καλύτερα βιβλία WordPress για περισσότερους πόρους στο WordPress.

Ας δούμε γρήγορα τους λόγους για τους οποίους το WordPress.org είναι το καλύτερο εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων:

 • Ελεύθερος – Το WordPress είναι δωρεάν για χρήση. Πρέπει να αγοράσετε ένα όνομα τομέα και φιλοξενία ιστοσελίδων, αλλά ακόμη και με αυτά τα κόστη, το WordPress εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο προσιτούς κατασκευαστές ιστότοπων εκεί έξω.
 • Δημοφιλής – Με ισχύ πάνω από το 30% όλων των ιστότοπων στο διαδίκτυο, το WordPress είναι το πιο χρησιμοποιημένο εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων. Υπάρχει ασφάλεια σε αριθμούς.
 • Κοινότητα – Υπάρχει μια τεράστια κοινότητα WordPress στο διαδίκτυο. Κάθε φορά που έχετε κάποιο πρόβλημα ή χρειάζεστε απάντηση σε μια ερώτηση, μπορείτε να βρείτε τόσα άρθρα, σεμινάρια και συζητήσεις στο διαδίκτυο για να σας βοηθήσουν.
 • Θέματα & Πρόσθετα – Με άλλους κατασκευαστές ιστότοπων, πρέπει να πληρώσετε επιπλέον για να αποκτήσετε πρόσβαση σε προσθήκες που προσθέτουν περισσότερη ισχύ και προσαρμογή στον ιστότοπό σας. Αλλά με το WordPress, έχετε άμεση πρόσβαση σε χιλιάδες δωρεάν προσθήκες. Όχι μόνο αυτό, αλλά προσφέρουν επίσης χιλιάδες δωρεάν θέματα.
 • Εύχρηστος – Ενώ το WordPress έχει συνηθίσει, είναι στην πραγματικότητα πολύ απλό και εύκολο στη χρήση. Η εγκατάσταση του ίδιου του WordPress δεν χρειάζεται καθόλου χρόνο, πολλοί πάροχοι φιλοξενίας παρέχουν εγκατάσταση WordPress 1 κλικ.

Έτσι, συνολικά, συνιστούμε τη χρήση του WordPress για τη δημιουργία του ιστότοπού σας. Ακόμα και οι πλήρεις αρχάριοι μπορούν να δημιουργήσουν έναν πλήρως προσαρμοσμένο ιστότοπο με το WordPress σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, μην συγχέετε το WordPress.org με το WordPress.com. Σας συνιστούμε να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας με το WordPress.org επειδή έχετε τον πλήρη έλεγχο του ιστότοπού σας, απεριόριστες επιλογές προσαρμογής και είναι επίσης λιγότερο ακριβό. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στο άρθρο μας που συγκρίνει το WordPress.com με το WordPress.org.

↑ Επιστρέψτε στον πίνακα περιεχομένων

«Προηγούμενο: Κεφάλαιο 2 – Τύποι ιστότοπων

Κεφάλαιο 4: Ρύθμιση του ιστότοπού σας με το WordPress – Ο τεχνικός οδηγός

κεφάλαιο 4 ξεκινήστε έναν ιστότοπο

Το WordPress είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα δημιουργίας ιστότοπων που διατίθεται στο Διαδίκτυο. Τροφοδοτεί πάνω από το 30% όλων των ιστότοπων σήμερα.

Το WordPress καθιστά απίστευτα απλή τη δημιουργία ενός ιστότοπου από το μηδέν. Μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε την εμφάνιση και τις δυνατότητες του ιστότοπού σας εγκαθιστώντας το σωστό θέμα και προσθήκες (εφαρμογές) αντίστοιχα.

Το καλύτερο μέρος είναι ότι δεν χρειάζεται να γνωρίζετε κανέναν κωδικό ή να είστε τεχνολογικοί. Θα σας βοηθήσουμε να ενεργοποιήσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress σε λιγότερο από μία ώρα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τον βήμα προς βήμα παρακάτω οδηγό.

4.1. Επιλογή πλατφόρμας – Self-Hosted WordPress

Επειδή υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί κατασκευαστές ιστότοπων για να διαλέξετε, είναι εύκολο να κατακλύζεστε. Παρόλο που πολλοί δημιουργοί ιστότοπων είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιούν, συνιστούμε πάντα να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο σε μια πλατφόρμα WordPress που φιλοξενείται αυτόματα.

wordpress

Με ένα δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων, δεν μπορείτε να ρυθμίσετε ένα προσαρμοσμένο όνομα τομέα. Για παράδειγμα, δεν θα μπορείτε να αποκτήσετε έναν προσαρμοσμένο τομέα όπως:

www.mycoolwebsite.com

Αντ ‘αυτού, θα έχετε κολλήσει με κάτι όπως:

www.freewebsitebuilder.com/mycoolwebsite.com.

Αυτό που δεν είναι τόσο επαγγελματικό και είναι πιο δύσκολο για τους επισκέπτες σας να το θυμούνται. Ένα δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων εμφανίζει επίσης άσχετες διαφημίσεις, οι οποίες κάνουν τον ιστότοπό σας να φαίνεται επίσης μη επαγγελματικός και μπορεί να ενοχλήσει τους επισκέπτες σας. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο όνομα τομέα και να καταργήσετε τις διαφημίσεις τους, τότε σχεδόν κάθε δημιουργός ιστότοπων απαιτεί από εσάς να εγγραφείτε σε ένα premium πρόγραμμα που είναι αρκετά ακριβό.

Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι η διεπαφή των περισσότερων κατασκευαστών ιστότοπων συνοδεύεται από πολλές φουσκωμένες επιλογές που πιθανότατα δεν θα χρειαστείτε ποτέ. Αυτό καθιστά τη δημιουργία ενός ιστότοπου μια κουραστική εργασία για αρχάριους χρήστες.

Από την άλλη πλευρά, μια αυτο-φιλοξενούμενη πλατφόρμα WordPress σάς παρέχει πλήρη έλεγχο του ιστότοπού σας. Η διεπαφή είναι τακτοποιημένη και μπορείτε εύκολα να επεκτείνετε τις δυνατότητες του ιστότοπού σας εγκαθιστώντας απλώς τα πρόσθετα που χρειάζεστε. Επιπλέον, το WordPress προσφέρει χιλιάδες δωρεάν προσθήκες, αυτό σας επιτρέπει να κάνετε τον ιστότοπό σας πιο ισχυρό χωρίς κόστος.

Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε χιλιάδες δωρεάν θέματα WordPress από το επίσημο αποθετήριο θεμάτων που σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε εύκολα την εμφάνιση του ιστότοπού σας με τον τρόπο που θέλετε.

4.2. Αγοράστε ένα όνομα τομέα και έναν λογαριασμό φιλοξενίας

Για να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο στο WordPress.org που φιλοξενείται αυτόματα, θα πρέπει να διαθέτετε ένα όνομα τομέα και έναν λογαριασμό φιλοξενίας ιστού.

Ονομα τομέα: Το όνομα τομέα σας είναι η διεύθυνση (URL) του ιστότοπού σας στο Διαδίκτυο, όπως το Google.com ή το IsItWP.com. Αυτό είναι που πληκτρολογούν οι πελάτες σας στα προγράμματα περιήγησής τους για πρόσβαση στον ιστότοπό σας. Ένα όνομα τομέα κοστίζει συνήθως περίπου 14,99 $ ετησίως.

Σχετίζεται με: Καλύτερο εργαλείο δημιουργίας ονομάτων ιστότοπου (εντελώς δωρεάν)

Φιλοξενία Ιστού: Ο λογαριασμός φιλοξενίας ιστού σας είναι όπου το περιεχόμενο και τα αρχεία του ιστότοπού σας αποθηκεύονται στο διαδίκτυο. Σκεφτείτε το ως το φυσικό σπίτι του ιστότοπού σας. Όταν ένας επισκέπτης προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στον ιστότοπό σας πληκτρολογώντας τη διεύθυνση ιστού σας (όνομα τομέα), θα κατευθυνθεί στον ιστότοπο που έχετε δημιουργήσει στον διακομιστή φιλοξενίας ιστού. Η φιλοξενία Ιστού κοστίζει συνήθως 7,99 $ ανά μήνα.

Το συνδυασμένο κόστος ενός ονόματος τομέα και φιλοξενίας μπορεί να είναι αρκετά ακριβό, ειδικά αν μόλις ξεκινήσετε.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε κάνει μια συμφωνία με την Bluehost για να προσφέρουμε στους χρήστες μας ΔΩΡΕΑΝ όνομα τομέα και έκπτωση άνω του 60% στην φιλοξενία ιστού. Είναι πολύ καλό να ξεκινήσετε.

Κάντε κλικ εδώ για να διεκδικήσετε αυτήν την αποκλειστική προσφορά Bluehost »

Η Bluehost είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες φιλοξενίας στον κόσμο. Συνεργάζεται με την κοινότητα του WordPress από το 2005 και είναι ένας επίσημα προτεινόμενος πάροχος φιλοξενίας από το ίδιο το WordPress. Διαβάστε την κριτική μας στο Bluehost για περισσότερες πληροφορίες.

Σημείωση: Πιστεύουμε στην πλήρη διαφάνεια. Εάν αγοράσετε φιλοξενία χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο παραπομπής μας, τότε θα λάβουμε μια μικρή προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Θα λάβετε πραγματικά έκπτωση στη φιλοξενία + ένα δωρεάν όνομα τομέα + δωρεάν SSL. Μπορούμε να λάβουμε προμήθεια από σχεδόν οποιαδήποτε εταιρεία φιλοξενίας, αλλά προτείνουμε προϊόντα που πιστεύουμε πραγματικά ότι θα δώσουν αξία στους αναγνώστες μας.

Για να ξεκινήσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress, μεταβείτε στον ιστότοπο του Bluehost και κάντε κλικ στο Ξεκινήστε τώρα κουμπί.

δημιουργήστε έναν ιστότοπο στο bluehost

Στην επόμενη σελίδα, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ένα πρόγραμμα. Δεδομένου ότι μόλις ξεκινήσετε, θα πρέπει να επιλέξετε το βασικό πρόγραμμα. Περιλαμβάνει δωρεάν όνομα τομέα και δωρεάν πιστοποιητικό SSL. Μπορείτε πάντα να κάνετε αναβάθμιση αργότερα καθώς ο ιστότοπός σας μεγαλώνει.

επιλέξτε ένα σχέδιο bluehost για να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο

Στην επόμενη οθόνη, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε έναν υπάρχοντα τομέα που σας ανήκει ή μπορείτε να αγοράσετε έναν νέο τομέα δωρεάν. Προχωρήστε και αγοράστε ένα νέο, καθώς είναι δωρεάν.

αγορά τομέα bluehost

Θα σας ζητηθεί τώρα να εισαγάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Για εύκολη εγγραφή, μπορείτε να συνδεθείτε με το Google με μερικά μόνο κλικ.

δημιουργία λογαριασμού bluehost

Αφού εισαγάγετε τα στοιχεία σας, μετακινηθείτε προς τα κάτω στη σελίδα μέχρι να βρείτε το πλαίσιο πληροφοριών πακέτου. Μπορείτε να επιλέξετε το βασικό πρόγραμμα για 12 μήνες, 24 μήνες ή 36 μήνες. Μπορείτε επίσης να δείτε ότι είναι προεπιλεγμένα μερικά πρόσθετα, προσθέτοντας τη συνολική τιμή. Σας συνιστούμε να αποεπιλέξετε τα πρόσθετα επειδή δεν θα τα χρειαστείτε αμέσως. Μπορείτε πάντα να τα αγοράσετε αργότερα, εάν αλλάξουν οι ανάγκες σας.

Επιλέγοντας το πρόγραμμα 36 μηνών θα έχετε την καλύτερη αξία για τα χρήματά σας.

πληροφορίες πακέτου bluehost

Μόλις ολοκληρώσετε την επιλογή των σχεδίων σας, μετακινηθείτε προς τα κάτω στη σελίδα για να εισαγάγετε τα στοιχεία πληρωμής σας. Πρέπει να αποδεχτείτε τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Υποβολή.

Αυτό είναι!

Εγγραφήκατε με επιτυχία σε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας. Θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό σας.

Στη συνέχεια, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο σύνδεσης στον πίνακα ελέγχου φιλοξενίας ιστού (cPanel) όπου μπορείτε να διαχειριστείτε τα πάντα, από φιλοξενία αρχείων έως email και υποστήριξη.

4.3. Εγκαταστήστε το WordPress στον οικοδεσπότη Ιστού σας

Με το Bluehost, δεν χρειάζεται να περάσετε από μια ξεχωριστή διαδικασία εγκατάστασης του WordPress, επειδή το Bluehost εγκαθιστά τώρα το WordPress από προεπιλογή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το θέμα του WordPress, να καθορίσετε το όνομα και την ετικέτα για τον ιστότοπό σας και θα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε με το WordPress.

Αφού εγγραφείτε στο πρόγραμμα φιλοξενίας σας, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ένα θέμα WordPress. Μπορείτε απλώς να επιλέξετε οτιδήποτε κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος, επειδή μπορείτε πάντα να αλλάξετε το θέμα σας αργότερα (θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε σε μεταγενέστερο βήμα αυτού του σεμιναρίου). Το πιο σημαντικό μέρος είναι να αρχίσετε να χτίζετε τον ιστότοπό σας, οπότε οποιοδήποτε θέμα θα κάνει τη δουλειά προς το παρόν.

επιλέξτε ένα θέμα

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε το όνομα και την ετικέτα για τον ιστότοπό σας.

δημιουργήστε έναν νέο ιστότοπο wordpress

Αφού καθορίσετε τις λεπτομέρειες, κάντε κλικ στο Επόμενο. Το Bluehost θα εγκαταστήσει τώρα το WordPress για εσάς και, μόλις τελειώσει, θα σας δείξει μια οθόνη όπως αυτή:

Η εγκατάσταση του wordpress ήταν επιτυχής

Μπορείτε να συνδεθείτε στον ιστότοπό σας προσαρτώντας wp-διαχειριστής στη διεύθυνση URL σας. Δείτε πώς θα πρέπει να εμφανίζεται η διεύθυνση URL σύνδεσης του WordPress:

http://example.com/wp-admin

Τώρα μπορείτε να συνδεθείτε στον ιστότοπό σας WordPress με τα διαπιστευτήρια που αποστέλλονται στη διεύθυνση email σας.

σύνδεση wordpress

4.4. Αλλάξτε το θέμα του WordPress

Με το WordPress, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε την οπτική εμφάνιση του ιστότοπού σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε το σωστό θέμα του WordPress και να το εγκαταστήσετε στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Το προεπιλεγμένο θέμα WordPress είναι καλό, αλλά αν θέλετε μια διαφορετική εμφάνιση και αίσθηση για τον ιστότοπό σας, τότε μπορείτε να βρείτε ένα εναλλακτικό θέμα από τον επίσημο κατάλογο θεμάτων και να το εγκαταστήσετε στον ιστότοπό σας. Η εύρεση του τέλειου θέματος θα σας επιτρέψει να κάνετε τον ιστότοπο πραγματικά δικό σας και να του δώσετε αυτό το προσωπικό συναίσθημα «εσείς».

Συνιστάται ανεπιφύλακτα να ρίξετε μια ματιά στη λίστα με τα κορυφαία θέματα του WordPress πριν από την κατάδυση και την εγκατάσταση ενός τυχαίου θέματος.

Εάν επιλέξετε ένα premium θέμα, τότε πρέπει να το κατεβάσετε από τον ιστότοπο του προμηθευτή θέματος και να το ανεβάσετε στο WordPress.

Εάν αποφασίσετε να πάτε με ένα δωρεάν θέμα WordPress από το επίσημο αποθετήριο θεμάτων, τότε μπορείτε να το εγκαταστήσετε απευθείας από τον πίνακα ελέγχου του WordPress χωρίς μη αυτόματη λήψη από τον υπολογιστή σας.

Για να εγκαταστήσετε ένα δωρεάν θέμα, μεταβείτε στο Εμφάνιση »Θέματα στον πίνακα ελέγχου του WordPress. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Προσθήκη νέου θέματος κουτί.

προσθέστε νέο θέμα

Αυτό θα σας δείξει ορισμένα επιλεγμένα θέματα στον πίνακα ελέγχου σας. Πριν από την εγκατάσταση, μπορείτε ακόμη και να δείτε την προεπισκόπηση και τις λεπτομέρειες κάνοντας κλικ στην εικόνα.

Μπορείτε επίσης να φιλτράρετε θέματα βάσει διατάξεων, λειτουργιών και της θέσης του ιστότοπού σας κάνοντας κλικ στο Φίλτρο χαρακτηριστικών κουμπί.

φίλτρο χαρακτηριστικών θέματος

Στη δεξιά γωνία, πληκτρολογήστε το όνομα του θέματος στη γραμμή αναζήτησης. Μόλις βρείτε το τέλειο θέμα, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την εικόνα του και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Εγκαθιστώ κουμπί. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Θέτω εις ενέργειαν κουμπί για να αλλάξετε την εμφάνιση του ιστότοπού σας.

εγκατάσταση θέματος

4.5. Δημιουργήστε την πρώτη σας σελίδα

Αφού αλλάξετε την εμφάνιση του ιστότοπού σας, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε μια νέα σελίδα στον ιστότοπό σας.

Στο αριστερό μενού του πίνακα ελέγχου του WordPress, μπορείτε να βρείτε δύο παρόμοιες επιλογές που συχνά προκαλούν σύγχυση στους αρχάριους: Δημοσιεύσεις και Σελίδες.

Επιλέγω Σελίδες εάν θέλετε να δημιουργήσετε αυτόνομες σελίδες στον ιστότοπό σας στο WordPress, όπως σελίδα Σχετικά με εμάς, σελίδα επικοινωνίας, σελίδα Όρων Παροχής Υπηρεσιών κ.λπ..

Επιλέγω Δημοσιεύσεις εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια ανάρτηση ιστολογίου που εμφανίζεται με αντίστροφη χρονολογική σειρά (πρώτα νεότερες) στον ιστότοπό σας WordPress. Οι δημοσιεύσεις οργανώνονται επίσης σε κατηγορίες και ετικέτες. Μπορείτε να διαβάσετε το διαφορά μεταξύ κατηγοριών και ετικετών για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Για να δημιουργήσετε την πρώτη σας σελίδα, μεταβείτε στον επεξεργαστή σελίδων κάνοντας κλικ στο Σελίδες »Προσθήκη νέου. Θα δείτε το πρόγραμμα επεξεργασίας από το οποίο μπορείτε να αρχίσετε να δημιουργείτε τη σελίδα σας. Θα πρέπει να προσθέσετε έναν τίτλο για τη σελίδα σας προτού αρχίσετε να γράφετε περιεχόμενο στο πρόγραμμα επεξεργασίας σελίδων. Τώρα κάντε κλικ στο «+» κουμπί για να προσθέσετε ένα μπλοκ.

Θα δείτε πολλές επιλογές εδώ. Τώρα επιλέξτε το μπλοκ με βάση αυτό που θέλετε να προσθέσετε στη σελίδα σας. Εάν θέλετε να προσθέσετε μια παράγραφο, ορίστε την επιλογή παραγράφου. για εικόνες, επιλέξτε την επιλογή εικόνας και, στη συνέχεια, ανεβάστε μια εικόνα από τον τοπικό υπολογιστή σας ή επιλέξτε μία από τη βιβλιοθήκη και ούτω καθεξής.

4.6. Ρυθμίστε μια στατική αρχική σελίδα

Από προεπιλογή, το WordPress εμφανίζει τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου σας ως αρχική σελίδα σας αντί για στατική σελίδα. Εάν θέλετε να ορίσετε μια προσαρμοσμένη σελίδα ως αρχική σελίδα σας, ακολουθήστε απλώς τα παρακάτω βήματα.

Αφού δημιουργήσετε μια σελίδα, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις »Ανάγνωση στον πίνακα ελέγχου διαχειριστή WordPress. Στο Εμφανίζεται η αρχική σας σελίδα επιλογή, θα πρέπει να επιλέξετε Μια στατική σελίδα και επιλέξτε τη σελίδα που θέλετε να εμφανίζεται ως πρώτη σελίδα στο αναπτυσσόμενο μενού. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Αποθήκευσε τις αλλαγές κουμπί.

στατική αρχική σελίδα

4.7. Προσθέστε ένα μενού πλοήγησης

Το μενού πλοήγησης κολλάει στην κορυφή του ιστότοπού σας, έτσι ώστε οι επισκέπτες σας να βρίσκουν εύκολα τις πιο σημαντικές σελίδες και συνδέσμους, διευκολύνοντας την εξερεύνηση του ιστότοπού σας.

Για να προσθέσετε ένα μενού πλοήγησης, πρέπει να μεταβείτε Εμφάνιση »Μενού στο διαχειριστή του WordPress. Καθορίστε ένα όνομα μενού στο Όνομα μενού πεδίο (αυτό είναι ιδιαίτερα βολικό εάν το θέμα σας υποστηρίζει πολλαπλά μενού πλοήγησης). Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Δημιουργία μενού.

δημιουργία μενού στο WordPress

Τώρα μπορείτε να επιλέξετε από τις υπάρχουσες σελίδες, αναρτήσεις, προσαρμοσμένους συνδέσμους και κατηγορίες. Αφού επιλέξετε αυτό που πιστεύετε ότι αξίζει να εμφανιστεί, κάντε κλικ στο Προσθήκη στο μενού. Με μεταφορά και απόθεση, μπορείτε να τοποθετήσετε τη δομή του μενού. Στη συνέχεια, θα πρέπει να καθορίσετε την τοποθεσία εμφάνισης και να κάνετε κλικ Αποθήκευση μενού.

δομή μενού θέσης

4.8. Προσθέστε και προσαρμόστε τα Widget σας

Στον ιστότοπό σας στο WordPress, μπορείτε εύκολα να προσθέσετε widget στην πλαϊνή γραμμή σας και σε άλλες τοποθεσίες έτοιμες για widget, όπως το υποσέλιδο του ιστότοπου, την κεφαλίδα κ.λπ..

Η προσθήκη ενός widget σας επιτρέπει να προσθέσετε προσαρμοσμένο / δυναμικό περιεχόμενο. Σας επιτρέπει να προσθέσετε πράγματα όπως μενού, ημερολόγια, φόρμες επικοινωνίας, γκαλερί και άλλα όμορφα αντικείμενα στην πλαϊνή γραμμή ή στην περιοχή υποσέλιδων του ιστότοπού σας.

Μπορείτε να προσθέσετε ένα widget μεταβαίνοντας στο Εμφάνιση »Widgets και επιλέξτε από τα διαθέσιμα widget. Απλώς σύρετε και αποθέστε τις προτιμώμενες δυνατότητές σας στην περιοχή widget του ιστότοπού σας στο WordPress.

προσθέστε widgets στο wordpress

4.9. Προσαρμόστε το WordPress με πρόσθετα

Η ομορφιά του WordPress είναι ότι μπορείτε εύκολα να βελτιώσετε τις δυνατότητες του ιστότοπού σας με την απλή εγκατάσταση των σωστών προσθηκών. Σκεφτείτε τα πρόσθετα ως εφαρμογές για τον ιστότοπό σας (δηλ. Φόρμα επικοινωνίας, συλλογή κ.λπ.).

Ακριβώς όπως τα θέματα του WordPress, μπορείτε εύκολα να βρείτε και να εγκαταστήσετε δωρεάν προσθήκες από το αποθετήριο WordPress plugins στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε Προσθήκες »Προσθήκη νέου. Χρησιμοποιήστε το πλαίσιο αναζήτησης στη δεξιά γωνία για να βρείτε μια προσθήκη και κάντε κλικ στο Εγκατάσταση τώρα κουμπί. Μόλις εγκατασταθεί, κάντε κλικ στο Θέτω εις ενέργειαν κουμπί για να λειτουργήσει.

εγκαταστήστε μια προσθήκη

↑ Επιστρέψτε στον πίνακα περιεχομένων

«Προηγούμενο: Κεφάλαιο 3 – Επιλογή δημιουργού ιστοτόπου

Κεφάλαιο 5: Διαμόρφωση των ρυθμίσεων του ιστότοπού σας

διαμόρφωση ρυθμίσεων ιστότοπου

Στη συνέχεια, θέλετε να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις του ιστότοπού σας. Η διαμόρφωση των βασικών ρυθμίσεων του WordPress είναι σημαντική για τον τρόπο λειτουργίας του ιστότοπού σας. Υπάρχουν μερικές βασικές ρυθμίσεις ιστότοπου στις οποίες πρέπει να εστιάσετε, θα εξετάσουμε τις παρακάτω.

5.1. Κάντε τον ιστότοπό σας ορατό στο Google

Αρχικά, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι ορατός στο Google. Αυτό επιτρέπει στον ιστότοπό σας να κατατάσσεται στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης, κάτι που θα επιτρέπει στους χρήστες να σας βρίσκουν ευκολότερα στον Ιστό.

Στον πίνακα ελέγχου του WordPress, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις, μετά στο ΑΝΑΓΝΩΣΗ Ενότητα. Στην ενότητα Ορατότητα μηχανών αναζήτησης, βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο δεν είναι επιλεγμένο.

προσαρμογή-ρυθμίσεις wordpress

5.2. Ορίστε τη δομή Permalink

Στη συνέχεια, θα θέλατε να ορίσετε τη δομή μόνιμου συνδέσμου. Μόνιμος σύνδεσμος είναι η διεύθυνση ιστού που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση με το περιεχόμενό σας. Από προεπιλογή, το WordPress ορίζει τη δομή μόνιμου συνδέσμου, αλλά δεν είναι η πιο βελτιστοποιημένη. Αντ ‘αυτού, θα θέλατε μια δομή μόνιμου συνδέσμου που θα βοηθήσει τις μηχανές αναζήτησης και τους επισκέπτες του ιστότοπού σας να κατανοήσουν εύκολα το περιεχόμενό σας.

Λοιπόν, πηγαίνετε στο Ρυθμίσεις, μετά να Μόνιμοι σύνδεσμοι. Υπό Κοινές ρυθμίσεις, επίλεξε το Όνομα δημοσίευσης επιλογή.

wordpress-permalinks

5.3. Σχόλια και ειδοποιήσεις

Εάν ξεκινάτε ένα blog ή blogging στον ιστότοπό σας, θα θέλατε επίσης να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις σχολίων για τον ιστότοπό σας.

Κάθε ιστολόγιο πρέπει να επιτρέπει στους χρήστες να σχολιάζουν αναρτήσεις, αυτό αυξάνει την αφοσίωση στον ιστότοπό σας, αυξάνει το χρόνο που αφιερώνουν οι χρήστες στη σελίδα και ενθαρρύνει να επισκεφτεί ξανά τον ιστότοπό σας.

Για να διαμορφώσετε τα σχόλια, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις, τότε Συζήτηση. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε εάν θέλετε να επιτρέψετε σε άτομα να σχολιάζουν νέα άρθρα και να επιτρέπουν ειδοποιήσεις συνδέσμων από άλλα ιστολόγια (pingbacks και trackbacks) για νέα άρθρα.

wordpress-σχόλια-ειδοποιήσεις

Μπορείτε επίσης να αποφασίσετε εάν θέλετε οι σχολιαστές να συμπληρώσουν το όνομα και το email τους πριν σχολιάσουν ή να εγγραφούν και να συνδεθούν για να σχολιάσουν. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε να λαμβάνετε ειδοποίηση μέσω email ανά πάσα στιγμή κάποιος σχολιάζει το ιστολόγιό σας.

5.4. Ενημερώστε τη ζώνη ώρας σας

Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας στο WordPress έχει ρυθμιστεί στη σωστή ζώνη ώρας. Οι προγραμματισμένες δραστηριότητες και τα πρόσθετα θα ισχύουν από τη στιγμή που θα ρυθμιστεί το WordPress.

Έτσι, εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας στο WordPress έχει ρυθμιστεί στη σωστή ζώνη ώρας, μεταβείτε στη διεύθυνση Ρυθμίσεις και μετά να Γενικός.

wordpress-ζώνη ώρας

Στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στη ζώνη ώρας, επιλέξτε μια πόλη στην ίδια ζώνη ώρας με εσάς ή μια αντιστάθμιση ζώνης ώρας UTC.

↑ Επιστρέψτε στον πίνακα περιεχομένων

«Προηγούμενο: Κεφάλαιο 4 – Δημιουργία ιστότοπου – Τεχνικός οδηγός (Βήμα προς βήμα)

Κεφάλαιο 6: Βασικά πρόσθετα WordPress & Μαθήματα (Βασικά)

κεφάλαιο 6 βασικά πρόσθετα και σεμινάρια

Ανεξάρτητα από τον τύπο του ιστότοπου που θέλετε να δημιουργήσετε, θα πρέπει να προσθέσετε τις ίδιες βασικές δυνατότητες (όπως τη δυνατότητα δημιουργίας φόρμας επικοινωνίας, τη δυνατότητα εύκολης προσθήκης ετικετών SEO κ.λπ.).

Με το WordPress, μπορείτε εύκολα να προσθέσετε αυτές τις δυνατότητες χωρίς να προσλάβετε έναν προγραμματιστή ή να γράψετε μια μόνο γραμμή κώδικα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε το σωστό plugin και να το εγκαταστήσετε στον ιστότοπό σας.

Θα εξηγήσουμε…

 1. Πώς να προσθέσετε μια φόρμα επικοινωνίας στον ιστότοπό σας
 2. Πώς να παρακολουθείτε τους επισκέπτες σας χρησιμοποιώντας το Google Analytics
 3. Πώς να βελτιώσετε το SEO του ιστότοπού σας

6.1. Πώς να προσθέσετε μια φόρμα επικοινωνίας στον ιστότοπό σας

Ανεξάρτητα από τη θέση, το μέγεθος και τον σκοπό του ιστότοπού σας, είναι απαραίτητη η προσθήκη μιας φόρμας επικοινωνίας. Όταν έχετε προσθέσει φόρμες επικοινωνίας, οι επισκέπτες σας μπορούν εύκολα να επικοινωνήσουν μαζί σας απευθείας από τον ιστότοπό σας χωρίς να χρειάζεται να συνδεθούν στο λογαριασμό τους στο email.

WPForms είναι η καλύτερη προσθήκη φόρμας επικοινωνίας για αρχάριους στο WordPress. Σας επιτρέπει να δημιουργείτε φόρμες επαφής με το drag and drop builder και σας επιτρέπει να δημοσιεύετε εύκολα τις φόρμες που δημιουργείτε οπουδήποτε στον ιστότοπό σας.

Μερικά περισσότερα οφέλη από τη χρήση WPForms:

 • Δημιουργήστε οποιονδήποτε τύπο ηλεκτρονικής φόρμας χωρίς προβλήματα, όπως φόρμες επικοινωνίας, έντυπα δωρεάς, φόρμες εγγραφής, φόρμες εγγραφής και άλλα…
 • Όλες οι φόρμες που δημιουργείτε με WPForms θα ανταποκρίνονται 100%, πράγμα που σημαίνει ότι λειτουργούν σε προγράμματα περιήγησης για κινητά, tablet και επιτραπέζιους υπολογιστές.
 • Ομαλή ενσωμάτωση της φόρμας σας με τα αγαπημένα σας εργαλεία μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή εφαρμογές ιστού τρίτων.
 • Κι αλλα…

Διαβάστε την πλήρη αναθεώρηση WPForms για περισσότερες πληροφορίες.

Για να δημιουργήσετε μια φόρμα στο ιστολόγιό σας, θα πρέπει να εγκαταστήσετε WPForms μεταβαίνοντας στο Προσθήκες »Προσθήκη νέου. Αναζητήστε το πρόσθετο WPForms και, όταν εμφανιστεί, κάντε κλικ στο Εγκατάσταση τώρα, και στη συνέχεια κάντε κλικ Θέτω εις ενέργειαν.

εγκατάσταση wpforms

Θα κατευθυνθείτε τώρα στην όμορφη σελίδα καλωσορίσματος για το WPForms. Μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στο Δημιουργήστε την πρώτη σας φόρμα κουμπί ή κάντε κλικ WPForms »Προσθήκη νέου για να δημιουργήσετε την πρώτη σας φόρμα.

δημιουργήστε την πρώτη σας φόρμα

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ένα πρότυπο. Μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα προπαρασκευασμένα πρότυπα ή να ξεκινήσετε με μια κενή φόρμα. Εάν θέλετε, μπορείτε να δώσετε ένα προσαρμοσμένο όνομα στην πρώτη σας φόρμα επικοινωνίας.

επιλέξτε ένα πρότυπο φόρμας

Το WPForms διευκολύνει τη δημιουργία μιας φόρμας με μεταφορά και απόθεση. Κάντε κλικ στα κατάλληλα πεδία φόρμας στο αριστερό πλαίσιο για να τα προσθέσετε στη φόρμα σας. Μπορείτε επίσης να τακτοποιήσετε ξανά ή ακόμα και να αφαιρέσετε τυχόν περιττά πεδία με ευκολία. Αφού πραγματοποιήσετε τις απαραίτητες αλλαγές, κάντε κλικ στο Σώσει.

δημιουργήστε μια απλή φόρμα

Στη συνέχεια, μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου και κάντε κλικ στο WPForms »Όλες οι φόρμες. Θα δείτε τώρα όλες τις φόρμες που έχετε δημιουργήσει. Ακριβώς δίπλα στο όνομα της φόρμας, θα δείτε τον σύντομο κωδικό της φόρμας. Αντιγράψτε αυτόν τον σύντομο κωδικό.

WPForms

Τώρα μεταβείτε στην ανάρτηση ή στη σελίδα όπου θέλετε να προσθέσετε τη φόρμα σας και κάντε κλικ στο «+» συνδεθείτε στην επάνω αριστερή γωνία του προγράμματος επεξεργασίας του Gutenberg.

Χρησιμοποιώντας το πεδίο αναζήτησης αναζητήστε σύντομος κωδικός. Επιλέξτε το όταν βρεθεί. Θα έχετε τα ακόλουθα στην οθόνη σας.

Τώρα επικολλήστε τον σύντομο κωδικό που αντιγράψατε νωρίτερα και επικολλήστε τον στο δεδομένο πεδίο και πατήστε το Δημοσιεύω κουμπί στα δεξιά σας.

Αυτό είναι! Τώρα δημοσιεύσατε με επιτυχία μια φόρμα επικοινωνίας.

Θέλετε να δημιουργήσετε μια φόρμα επικοινωνίας με τον εύκολο τρόπο? Ξεκινήστε με το WPForms σήμερα.

Θέλετε να ξεκινήσετε με τη δωρεάν έκδοση; Προσπαθήστε WPForms Lite.

6.2. Πώς να παρακολουθείτε τους επισκέπτες σας χρησιμοποιώντας το Google Analytics

Αν θέλετε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας, θα πρέπει πρώτα να καταλάβετε πώς βρίσκουν οι χρήστες τον ιστότοπό σας και τι κάνουν όταν φτάνουν εκεί.

Ο ευκολότερος τρόπος παρακολούθησης των αλληλεπιδράσεων χρηστών στον ιστότοπό σας είναι χρησιμοποιώντας το Google Analytics. Το Google Analytics είναι η καλύτερη λύση παρακολούθησης για ιστότοπους και είναι εντελώς δωρεάν για χρήση.

Η προσθήκη MonsterInsights σας διευκολύνει να ρυθμίσετε το Google Analytics στον ιστότοπό σας στο WordPress. Επιπλέον, σας επιτρέπει να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητες παρακολούθησης του Google Analytics, όπως παρακολούθηση λήψεων αρχείων, παρακολούθηση διαφημίσεων, παρακολούθηση υποβολών φόρμας, παρακολούθηση συναλλαγών ηλεκτρονικού εμπορίου κ.λπ. χωρίς να χρειάζεται να αγγίξετε μια γραμμή κώδικα.

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική MonsterInsights για περισσότερες πληροφορίες.

Για να ρυθμίσετε το Google Analytics στον ιστότοπό σας, μεταβείτε στο Προσθήκες »Προσθήκη νέου. Αναζητήστε το MonsterInsights και, όταν εμφανιστεί η προσθήκη, κάντε κλικ στο Εγκατάσταση τώρα και μετά, θέτω εις ενέργειαν.

εγκαταστήστε monsterinsights

Προχωρήστε προς Insights »Ρυθμίσεις για έλεγχο ταυτότητας του ιστότοπού σας με το Google Analytics. Κάντε κλικ Έλεγχος ταυτότητας με τον λογαριασμό σας Google κουμπί.

κάντε κλικ στον έλεγχο ταυτότητας με τον λογαριασμό σας Google

Στην επόμενη οθόνη, επιλέξτε τον λογαριασμό σας Google.

επιλέξτε έναν λογαριασμό Google για αναλυτικά στοιχεία

Στη συνέχεια, επιτρέψτε στο MonsterInsights να διαχειρίζεται τον λογαριασμό σας.

επιτρέψτε στο monsterinsights να διαχειρίζεται αναλυτικά στοιχεία

Τέλος, επιλέξτε το σωστό προφίλ ιστότοπου για τον ιστότοπό σας και κάντε κλικ στο Πλήρης έλεγχος ταυτότητας.

έλεγχος ταυτότητας monsterinsights

Μετά τον έλεγχο ταυτότητας, μπορείτε εύκολα να ανακαλύψετε την απόδοση του ιστότοπού σας μεταβαίνοντας Πληροφορίες »Αναφορές.

wordpress google analytics με monsterinsights

Ξεκινήστε με το MonsterInsights σήμερα για να ρυθμίσετε εύκολα το Google Analytics στον ιστότοπό σας.

Θέλετε να ξεκινήσετε με τη δωρεάν έκδοση; Προσπαθήστε MonsterInsights Lite.

6.3. Πώς να βελτιώσετε το SEO του ιστότοπού σας

Θέλετε να προσελκύσετε στοχευμένο κοινό στον ιστότοπό σας; Ο καλύτερος τρόπος για να προσελκύσετε στοχευμένους επισκέπτες είναι να αυξήσετε την επισκεψιμότητα των μηχανών αναζήτησης, γνωστή και ως οργανική επισκεψιμότητα, βελτιώνοντας το SEO του ιστότοπού σας.

Σύμφωνα με το OptinMonster, SEO είναι η πρακτική της αύξησης της επισκεψιμότητας του ιστότοπού σας, αυξάνοντας την κατάταξη των ιστοσελίδων σας στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης. Οι επισκέπτες που φτάνουν στον ιστότοπό σας μέσω μηχανών αναζήτησης ονομάζονται οργανική επισκεψιμότητα.

Το SEO μπορεί να γίνει τεχνικό και περίπλοκο, αλλά, χάρη στις δωρεάν προσθήκες SEO, έγινε πολύ εύκολο βελτιώστε το WordPress SEO σας, ακόμη και για αρχάριους.

Ενώ μπορείτε να βρείτε τόνους διαφορετικών προσθηκών SEO εκεί έξω, χρησιμοποιούμε και προτείνουμε το Yoast SEO. Είναι το πιο δημοφιλές πρόσθετο SEO για WordPress (για καλό λόγο!).

Με το Yoast SEO, μπορείτε εύκολα να προσθέσετε μετα-ετικέτες και τίτλους στις αναρτήσεις και τις σελίδες του ιστολογίου σας στο WordPress. Σας αναγκάζει επίσης να επιλέξετε μια λέξη-κλειδί εστίασης για τις αναρτήσεις και τις σελίδες του ιστολογίου σας για να διασφαλίσετε ότι χρησιμοποιείτε τη λέξη-κλειδί κατάλληλα σε αυτήν τη σελίδα.

Στον πίνακα ελέγχου του WordPress, μεταβείτε στη διεύθυνση Προσθήκες »Προσθήκη νέου. Αναζητήστε Yoast στη γραμμή αναζήτησης στην επάνω δεξιά γωνία. Η προσθήκη Yoast SEO θα εμφανιστεί τώρα στη σελίδα σας. Κάντε κλικ Εγκαθιστώ, και μετά Θέτω εις ενέργειαν.

yoast seo εγκατάσταση

Στον πίνακα ελέγχου του WordPress, μπορείτε πλέον να βρείτε το μενού SEO στην αριστερή γραμμή εργασιών. Απλώς κάντε κλικ πάνω του. Εάν η προσθήκη εντοπίσει τυχόν σφάλματα SEO, μπορείτε να τα διορθώσετε ακολουθώντας τις παρεχόμενες προτάσεις.

Η ρύθμιση του Yoast SEO είναι απλή όταν χρησιμοποιείτε τον οδηγό διαμόρφωσης. Απλώς κάντε κλικ στο οδηγός διαμόρφωσης για να ξεκινήσετε.

οδηγός διαμόρφωσης yoast seo

Στο πρώτο βήμα, θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να διαμορφώσετε μόνοι σας το Yoast SEO ή να προσλάβετε έναν ειδικό για να το κάνετε για εσάς. Επιλέγω ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΤΕ ΤΟ YOAST SEO να το κάνετε μόνοι σας.

διαμορφώστε το yoast seo

Στο επόμενο βήμα, θα ερωτηθείτε εάν ο ιστότοπός σας είναι έτοιμος για ευρετηρίαση. Μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή A. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επόμενο.

yoast seo ευρετηρίαση

Μπορείτε να βρείτε πολλούς διαφορετικούς τύπους ιστότοπων στη λίστα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τον σωστό τύπο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επόμενο.

yoast seo site site

Για την κάρτα γραφικών γνώσεων της Google, θα ερωτηθείτε εάν ο ιστότοπος διευθύνεται από ένα άτομο ή μια επωνυμία. Εάν έχει επιλεγεί το άτομο, θα πρέπει να καθορίσετε το όνομα του ατόμου. Εάν έχει επιλεγεί Εταιρεία, θα πρέπει να προσθέσετε και το λογότυπο. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επόμενο.

yoast seo εταιρεία ή άτομο

Τώρα μπορείτε να εισαγάγετε τη διεύθυνση URL του προφίλ κοινωνικών μέσων στο κατάλληλο πεδίο. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επόμενο.

yoast seo κοινωνικά προφίλ

Στο βήμα ορατότητας της μηχανής αναζήτησης, δεν χρειάζεται να αλλάξετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, επειδή έχουν ρυθμιστεί για ευρετηρίαση των αναρτήσεων και των σελίδων σας. Απλώς κάντε κλικ Επόμενο.

yoast seo μηχανή αναζήτησης ορατότητα

Τα αρχεία συγγραφέων ενδέχεται να δημιουργήσουν διπλά ζητήματα περιεχομένου για τις μηχανές αναζήτησης. Για να το αποτρέψετε, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε εάν το ιστολόγιό σας δεν έχει πολλούς συντάκτες.

yoast seo πολλαπλοί συγγραφείς

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να συνδέσετε τον ιστότοπό σας με το Google Search Console, το οποίο είναι ένα δωρεάν εργαλείο που σας παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πώς γίνεται αντιληπτό το περιεχόμενο του ιστολογίου σας από την Google.

yoast seo google search console

Στη συνέχεια, μπορείτε να ρυθμίσετε τον τίτλο για το ιστολόγιό σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επόμενο.

yoast seo title ρυθμίσεις

Τώρα μπορείτε να βγείτε από τον οδηγό διαμόρφωσης, επειδή δημιουργούνται άλλα βήματα μόνο για διαφημιστικούς σκοπούς (όπως εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο του Yoast).

Ξεκινήστε με το Yoast SEO σήμερα για να βελτιώσετε το SEO του ιστολογίου σας.

Θέλετε να ξεκινήσετε με τη δωρεάν έκδοση; Προσπαθήστε το δωρεάν Yoast SEO.

Αν ψάχνετε για περισσότερες προτεινόμενες προσθήκες για τον ιστότοπό σας, ρίξτε μια ματιά παρακάτω:

↑ Επιστρέψτε στον πίνακα περιεχομένων

«Προηγούμενο: Κεφάλαιο 5 – Διαμόρφωση των ρυθμίσεων του ιστότοπού σας

Κεφάλαιο 7: Προσθήκη βελτιωμένων δυνατοτήτων στον ιστότοπό σας (για προχωρημένους)

Κεφάλαιο 7 προσθέστε περισσότερες δυνατότητες

Ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορεί να θέλετε να προσθέσετε βελτιωμένες δυνατότητες στον ιστότοπό σας. Το WordPress είναι εξαιρετικά επεκτάσιμο, οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε το σωστό plugin που σας επιτρέπει να προσθέσετε βελτιωμένες δυνατότητες στον ιστότοπό σας χωρίς να χρειάζεται να το δημιουργήσετε μόνοι σας ή να προσλάβετε έναν επαγγελματία προγραμματιστή.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πόσο εύκολο είναι να προσθέσετε βελτιωμένες δυνατότητες στον ιστότοπό σας στο WordPress.

 1. Ξεκινήστε το blogging
 2. Προσθέστε μια βιτρίνα ηλεκτρονικού εμπορίου
 3. Προσθέστε έναν πίνακα συζητήσεων / φόρουμ
 4. Κάντε τον ιστότοπό σας διαθέσιμο σε πολλές γλώσσες

7.1. Ξεκινήστε το Blogging

Η προσθήκη ενός ιστολογίου στον ιστότοπό σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον νέο σας ιστότοπο και να διευκολύνετε τους χρήστες να σας ανακαλύψουν στο διαδίκτυο. Επομένως, θα θέλατε να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο στον νέο σας ιστότοπο WordPress.

Αρχικά, αποφασίστε για το οποίο θα κάνετε ιστολόγιο. Οι αναρτήσεις ιστολογίου που γράφετε πρέπει να ταιριάζουν με τον στόχο του ιστότοπού σας. Για παράδειγμα, εάν ξεκινάτε έναν ιστότοπο μικρών επιχειρήσεων για την εταιρεία εξωραϊσμού σας, θα μπορούσατε να κάνετε blog σχετικά με συμβουλές φροντίδας γκαζόν για τους πελάτες σας. Εάν δημιουργείτε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, μπορείτε να κάνετε ιστολόγιο σχετικά με προτάσεις δώρων για την προώθηση των προϊόντων σας. Φυσικά, εάν ξεκινάτε ένα ιστολόγιο τρόπου ζωής, θα θελήσετε να γράψετε για θέματα τρόπου ζωής.

Βήμα 1: Δημιουργήστε μια ανάρτηση ιστολογίου
Για να δημιουργήσετε την πρώτη σας ανάρτηση ιστολογίου, στον πίνακα ελέγχου του WordPress, κάντε κλικ στο Δημοσιεύσεις, και μετά Προσθεσε νεο. Αυτό θα σας μεταφέρει στον επεξεργαστή WordPress όπου μπορείτε να αρχίσετε να γράφετε την ανάρτησή σας. Απλώς πληκτρολογήστε τον τίτλο της ανάρτησης του ιστολογίου σας και ξεκινήστε να πληκτρολογείτε το σώμα της ανάρτησης κάτω από αυτήν.

έναρξη blogging

Στις αναρτήσεις ιστολογίου σας, μπορείτε να προσθέσετε μπλοκ όπως εικόνες, επικεφαλίδες, ήχο, συλλογή, εισαγωγικά, λίστα, βίντεο και άλλα. Για να προσθέσετε ένα νέο μπλοκ, κάντε κλικ στο εικονίδιο (+) στην επάνω αριστερή γωνία. Τα πιο συνηθισμένα μπλοκ θα εμφανιστούν πρώτα. Απλώς κάντε κλικ στο μπλοκ που θέλετε να προσθέσετε στην ανάρτηση του ιστολογίου σας.

πρόσθετα

Βήμα 2: Προσθήκη κατηγοριών και ετικετών
Κατά τη δημιουργία μιας ανάρτησης ιστολογίου, θα θέλατε επίσης να προσθέσετε κατηγορίες και ετικέτες. Οι κατηγορίες και οι ετικέτες θα διατηρήσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου στον ιστότοπό σας οργανωμένο και θα διευκολύνει τους επισκέπτες του ιστότοπού σας να βρουν αυτό που ψάχνουν..

Οι κατηγορίες προορίζονται να είναι ευρείες ομαδοποιήσεις. Για παράδειγμα, σε ένα ιστολόγιο συνταγών, μπορεί να έχετε ευρείες κατηγορίες, όπως Συνταγές πρωινού, Συνταγές μεσημεριανού γεύματος, Συνταγές δείπνου και Συνταγές επιδόρπιο.

Για να προσθέσετε μια κατηγορία στην ανάρτηση του ιστολογίου σας, μεταβείτε στο γρανάζι στη δεξιά πλευρά. Σύμφωνα με το Κατηγορίες ενότητα, κάντε κλικ στο Προσθήκη νέας κατηγορίας.

wordpress-blog-κατηγορίες

Ονομάστε την κατηγορία στο παρεχόμενο πεδίο κειμένου και κάντε κλικ στο Προσθήκη νέας κατηγορίας κουμπί από κάτω. Μόλις δημιουργηθεί η νέα κατηγορία σας, θα εμφανιστεί με ένα μπλε πλαίσιο ελέγχου.

προσθήκες-κατηγορίες

Μπορείτε να προσθέσετε όσες κατηγορίες και υποκατηγορίες θέλετε.

Οι ετικέτες προορίζονται για την περιγραφή συγκεκριμένων λεπτομερειών της ανάρτησής σας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την μικρο-κατηγοριοποίηση των αναρτήσεών σας. Για παράδειγμα, μια ανάρτηση ιστολογίου για μια συνταγή σπαγγέτι θα μπορούσε να ανήκει στην κατηγορία “Συνταγές δείπνου” και να περιλαμβάνει ετικέτες όπως “συνταγή σπαγγέτι” και “σπιτικά ζυμαρικά”.

Για να προσθέσετε μια ετικέτα, μεταβείτε στον πίνακα στη δεξιά πλευρά του προγράμματος επεξεργασίας WordPress. Σύμφωνα με το Ετικέτες ενότητα, πληκτρολογήστε την ετικέτα σας και πατήστε enter για να προσθέσετε μια ετικέτα στην ανάρτησή σας.

blog-post-tags

Μόλις ολοκληρώσετε τη σύνταξη της ανάρτησης του ιστολογίου σας και προσθέτοντας κατηγορίες και ετικέτες, κάντε κλικ στο μπλε Δημοσιεύω κουμπί στην επάνω δεξιά γωνία για να δημοσιεύσετε την ανάρτηση του ιστολογίου σας στον ιστότοπό σας.

7.2. Προσθήκη βιτρίνας ηλεκτρονικού εμπορίου

Η βιομηχανία ηλεκτρονικού εμπορίου ανθεί και το μέλλον του λιανικού εμπορίου είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο. Με το WordPress, η προσθήκη μιας βιτρίνας ηλεκτρονικού εμπορίου στον ιστότοπό σας είναι τόσο εύκολη όσο η εγκατάσταση μιας προσθήκης.

Ενώ μπορείτε να βρείτε δεκάδες πρόσθετα ηλεκτρονικού εμπορίου, το WooCommerce ξεπερνά όλο τον ανταγωνισμό και παραμένει μπροστά από την καμπύλη με τα μοναδικά χαρακτηριστικά και την ευκολία χρήσης του.

woocommerce-ηλεκτρονικό εμπόριο

Το WooCommerce είναι το καλύτερο πρόσθετο ηλεκτρονικού εμπορίου για το WordPress. Σας επιτρέπει να ενσωματώσετε εύκολα μια βιτρίνα με τον υπάρχοντα ιστότοπό σας και σας επιτρέπει να δέχεστε πληρωμές μέσω PayPal. Ωστόσο, είναι προς το συμφέρον σας να βεβαιωθείτε ότι το θέμα WordPress είναι συμβατό με το WooCommerce.

Μερικά χαρακτηριστικά του WooCommerce είναι:

 • Σας επιτρέπει να πουλάτε εύκολα φυσικά ή ψηφιακά προϊόντα στον ιστότοπό σας.
 • Προσθέστε εύκολα περισσότερες πύλες πληρωμής με πρόσθετα πρόσθετων.
 • Υποστηρίξτε τόνους δωρεάν και premium πρόσθετων για να βελτιώσετε τη βιτρίνα σας.
 • Αν πρέπει να προσλάβετε προγραμματιστές για να προσθέσετε προσαρμοσμένες λειτουργίες στον ιστότοπό σας, είναι εύκολο να τις βρείτε, επειδή το WooCommerce είναι η πιο δημοφιλής λύση ηλεκτρονικού εμπορίου για το WordPress.

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική WooCommerce για περισσότερες πληροφορίες.

Θέλετε να ενσωματώσετε μια διαδικτυακή βιτρίνα με τον ιστότοπό σας; Ξεκινήστε με το WooCommerce σήμερα.

7.3. Προσθήκη πίνακα συζητήσεων / φόρουμ

Η προσθήκη πίνακα συζητήσεων ή φόρουμ μέσα στον ιστότοπό σας που υποστηρίζεται από WordPress είναι χρήσιμη για την ανάπτυξη μιας αφοσιωμένης κοινότητας. Το WordPress καθιστά εύκολη την παροχή συνομιλημένων φόρουμ συζήτησης, όπου οι χρήστες σας μπορούν να συνδυάσουν και να συνεργαστούν με ένα μεγαλύτερο κοινό.

bb Τύπος είναι ένα από τα καλύτερα πρόσθετα φόρουμ WordPress, και δημιουργείται από τους ίδιους ανθρώπους πίσω από το WordPress.org.

bbpress

Μερικά από τα υπέροχα οφέλη της τροφοδοσίας του ιστότοπού σας με φόρουμ bbPress είναι:

 • Εκατοντάδες πρόσθετα είναι διαθέσιμα που σας επιτρέπουν να βελτιώσετε εύκολα το φόρουμ σας.
 • Διευκολύνει την έναρξη λειτουργίας των φόρουμ σας με λίγα μόνο κλικ.
 • Έρχεται με ένα πλήρες σύνολο δυνατοτήτων, όπως εκτεταμένα προφίλ, ομαδικά φόρουμ, ειδοποιήσεις και καταγραφή δραστηριοτήτων κ.λπ..

Διαβάστε την πλήρη κριτική bbPress.

Θέλετε να ενσωματώσετε έναν πίνακα συζητήσεων / φόρουμ στον ιστότοπό σας? Ξεκινήστε με το bbPress σήμερα.

7.4. Κάντε τον ιστότοπό σας διαθέσιμο σε πολλές γλώσσες

Θέλετε να προσεγγίσετε ένα ευρύτερο κοινό καθιστώντας τον ιστότοπό σας διαθέσιμο σε πολλές γλώσσες; Η δημιουργία ενός πολύγλωσσου ιστότοπου και η προσέγγιση ενός παγκόσμιου κοινού είναι εύκολη με το WordPress χάρη στους διαφορετικούς τύπους προσθηκών μετάφρασης που διατίθενται στην αγορά.

Με το WordPress, μπορείτε να βρείτε τόνους διαφορετικών προσθηκών που καθιστούν απλή τη δημιουργία μιας πολύγλωσσης ιστοσελίδας.

Ενώ ορισμένες προσθήκες εστιάζουν στην ευκολία χρήσης και σας επιτρέπουν να δημιουργείτε και να διαχειρίζεστε εύκολα τον πολύγλωσσο ιστότοπό σας, άλλες προσθήκες σας βοηθούν να παρέχετε αυτοματοποιημένη μετάφραση με βάση τις προτιμήσεις των χρηστών. Μπορείτε επίσης να βρείτε προσθήκες που σας βοηθούν
συνδεθείτε με επαγγελματίες μεταφραστές από τον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Για να δημιουργήσετε έναν πολύγλωσσο ιστότοπο με ευκολία, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε Πολύλανγκ, ένα από τα πιο δημοφιλή plugins μετάφρασης WordPress στον κατάλογο προσθηκών.

Πολύλανγκ

Με το Polylang, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσες γλώσσες θέλετε, κάτι που είναι φιλικό προς τη μηχανή αναζήτησης και είναι επίσης συμβατό με το πρόσθετο WooCommerce.

Ξεκινήστε με το Polylang σήμερα.

↑ Επιστρέψτε στον πίνακα περιεχομένων

«Προηγούμενο: Κεφάλαιο 6 – Βασικά πρόσθετα WordPress & Σεμινάρια

Κεφάλαιο 8: Προώθηση και ανάπτυξη του ιστότοπού σας

κεφάλαιο 8 ιστοσελίδα προώθησης

Προτού αρχίσετε να επενδύετε χρόνο και πόρους για την προώθηση του ιστότοπού σας, αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να εξετάσετε εάν ο ιστότοπός σας παρέχει αξία στους επισκέπτες σας. Ανεξάρτητα από το πόσα ξοδεύετε στην προώθηση ιστότοπων, οι επισκέπτες σας δεν θα κολλήσουν εκτός εάν παρέχει κάποιο είδος αξίας.

Για παράδειγμα, εάν ο ιστότοπός σας είναι ηλεκτρονικό κατάστημα, τότε ίσως θελήσετε να δημοσιεύσετε χρήσιμα βίντεο που δείχνουν τα προϊόντα σας και πώς να τα χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε επίσης να προσφέρετε τεράστιες εκπτώσεις σε πελάτες για πρώτη φορά και σε ομαδικές αγορές.

Ομοίως, εάν έχετε ιστότοπο περιεχομένου, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε περιεχόμενο πυλώνα που έχει καλή κατάταξη στο Google, ώστε να προσελκύει νέους επισκέπτες και συνδέσμους επιστροφής.

Μόλις δημιουργήσετε ένα σύστημα στον ιστότοπό σας, όπως περιεχόμενο πυλώνων που παρέχει κάποιο είδος αξίας στους επισκέπτες σας, μπορείτε να αρχίσετε να επενδύετε το χρόνο και τους πόρους σας για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα.

Λάβετε υπόψη ότι χωρίς αυτά τα συστήματα οι επισκέπτες σας δεν θα κολλήσουν, καθιστώντας τις προσπάθειές σας μάρκετινγκ λιγότερο αποτελεσματικές.

8.1. Αυξήστε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας

Η κυκλοφορία είναι η ζωή κάθε ιστότοπου και, χωρίς αυτήν, ο ιστότοπός σας θα είναι άχρηστη.

Μερικοί διαφορετικοί τρόποι για την αύξηση της επισκεψιμότητας στο ιστολόγιό σας είναι:

 • Δημοσίευση επισκέπτη: Δημοσιεύστε τα άρθρα των επισκεπτών σας σε ένα δημοφιλές ιστολόγιο και συμπεριλάβετε έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπό σας. Εκτός από την αύξηση της κυκλοφορίας, σας βοηθά να αποδείξετε την εξειδίκευσή σας στη θέση σας και να καθιερωθείτε ως αρχή.
 • Προσεγγίσεις μέσω email: Δημιουργήστε μια λίστα με bloggers στους εξειδικευμένους κύκλους σας. Ξεκινήστε μια καμπάνια προβολής email για να επικοινωνήσετε με τους bloggers και ζητήστε τους να παρέχουν ένα backlink στον ιστότοπό σας. Με τις σωστές στρατηγικές, αυτή η τακτική είναι αποτελεσματική στη δημιουργία backlinks και στην αύξηση της κυκλοφορίας.
 • Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO): Το SEO σάς δίνει τη δυνατότητα να αυξήσετε την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας, κάνοντας τις αναρτήσεις ιστολογίου σας να κατατάσσονται υψηλότερες στις μηχανές αναζήτησης. Με τακτικές SEO εντός και εκτός ιστότοπου, μπορείτε να κατευθύνετε πιο στοχευμένη οργανική κίνηση στον ιστότοπό σας.
 • Μεσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ: Ενθαρρύνετε τους αναγνώστες σας να μοιράζονται τις αναρτήσεις ιστολογίου σας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να οδηγήσετε χρήστες κοινωνικών μέσων στον ιστότοπό σας.

8.2. Περισσότεροι τρόποι προώθησης του ιστοτόπου σας

Οι στρατηγικές προώθησης δεν περιορίζονται στην αύξηση της άμεσης επισκεψιμότητας. Εάν εστιάζετε μόνο στα βραχυπρόθεσμα κέρδη, είναι πιθανό να μείνετε πίσω σύντομα.

Αναρωτιέστε ποιες στρατηγικές προώθησης μπορείτε να βασιστείτε μακροπρόθεσμα; Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από αυτά παρακάτω.

1. Ξεκινήστε μια λίστα email:

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε τους επισκέπτες σας κοντά στην επωνυμία ή τον ιστότοπό σας είναι να δημιουργήσετε μια λίστα email. Στην πραγματικότητα, διαπιστώθηκε ότι το 70% των επισκεπτών για πρώτη φορά δεν θα επιστρέψει ποτέ στον ιστότοπό σας μόλις φύγουν. Ωστόσο, με μια λίστα μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να δημιουργήσετε μια σύνδεση με τους επισκέπτες σας ενημερώνοντάς τακτικά σχετικά με το τι συμβαίνει στον ιστότοπό σας και, τελικά, να τους επαναφέρετε στον ιστότοπό σας.

Μπορείτε να εγγραφείτε για ένα εργαλείο δημιουργίας λιστών όπως Constant Contact, AWeber ή MailChimp και να αρχίσετε να αναπτύσσετε τη λίστα email σας προσθέτοντας ένα πλαίσιο εγγραφής στο ιστολόγιό σας.

2. Αναπτύξτε εκθετικά τη λίστα σας:

Οι περισσότερες προεπιλεγμένες φόρμες εγγραφής που δημιουργείτε από υπηρεσίες μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι βαρετές. Αυτό καθιστά την παραγωγή μολύβδου λιγότερο αποτελεσματική, γεγονός που επίσης επιβραδύνει σημαντικά την ανάπτυξη της λίστας email σας.

Με OptinMonster, Μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφες φόρμες optin με ευκολία που αποδεικνύεται ότι οδηγούν σε περισσότερες εγγραφές. Έρχεται επίσης με δεκάδες επιλογές στόχευσης, ώστε να μπορείτε να εμφανίσετε τη φόρμα στον σωστό χρήστη στη σωστή τοποθεσία του ιστότοπού σας τη σωστή στιγμή χωρίς να τους απογοητεύσετε.

Το OptinMonster σας βοηθά επίσης να μειώσετε την εγκατάλειψη του καλαθιού αγορών με ευαίσθητες στο χρόνο προσφορές βάσει συμπεριφοράς, οι οποίες μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμες για τους διαδικτυακούς εμπόρους λιανικής.

3. Αποκτήστε δυνητικούς πελάτες και πελάτες:

Η επένδυση σε διαδικτυακές διαφημίσεις είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους απόκτησης επισκεπτών, δυνητικών πελατών και πελατών. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές διαφημίσεις, οι διαδικτυακές διαφημίσεις σας βοηθούν να στοχεύσετε με λέιζερ τους πιθανούς πελάτες σας. Εξαιτίας αυτού, μπορείτε να δαπανήσετε τον διαφημιστικό προϋπολογισμό σας αποτελεσματικά και να αυξήσετε τα έσοδα μέσω αυτού.

Διαφημίσεις στο Facebook: Η διαφήμιση στο Facebook είναι πιθανώς η ευκολότερη, αλλά αρκετά αποτελεσματική για να οδηγήσει τους στοχευμένους πελάτες σας στους ιστότοπούς σας. Έρχεται με τόνους επιλογών στόχευσης που σας επιτρέπουν να προβάλλετε τις διαφημίσεις σας στο σωστό τμήμα του κοινού Facebook που είναι πιο πιθανό να γίνουν πελάτες σας.

Google AdWords: Όταν γίνει σωστά, το Google AdWords είναι η πιο αξιόπιστη μέθοδος διαφήμισης που σας βοηθά να δημιουργήσετε περισσότερους δυνητικούς πελάτες και πελάτες για την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο. Μπορείτε να τοποθετήσετε τις διαφημίσεις σας ακριβώς πάνω από τα αποτελέσματα αναζήτησης Google για να προσελκύσετε επισκέπτες στον ιστότοπό σας και να πουλήσετε τα προϊόντα σας.

↑ Επιστρέψτε στον πίνακα περιεχομένων

«Προηγούμενο: Κεφάλαιο 7 – Προσθήκη βελτιωμένων δυνατοτήτων στον ιστότοπό σας

Κεφάλαιο 9: Λίστα ελέγχου πριν από την έναρξη

κεφάλαιο 9 πριν από την έναρξη της λίστας ελέγχου

Η δημιουργία ενός ιστότοπου είναι σοβαρή επιχείρηση. Το να βγάλετε τον ιστότοπό σας για να το δει ο κόσμος πριν είναι έτοιμο μπορεί να επηρεάσει τη φήμη σας και να σας κοστίσει μελλοντικούς πελάτες. Επομένως, προτού ξεκινήσετε τον ιστότοπό σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα πάντα σωστά.

Για να αποτρέψετε την εκκίνηση του ιστότοπού σας προτού είναι έτοιμος, ακολουθεί μια λίστα ελέγχου πριν από την κυκλοφορία που μπορείτε να ακολουθήσετε. Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα και πριν κάνετε τον ιστότοπό σας ζωντανό, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να ελέγξετε κάθε βήμα.

 1. Δημιουργήστε τον ιστότοπό σας – Κατασκευάστε τον ιστότοπό σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε όλες τις σημαντικές σελίδες, όπως μια αρχική σελίδα, περίπου, σελίδα επαφής κ.λπ..
 2. Προετοιμασία με μια σύντομη σελίδα – Ενθαρρύνετε το κοινό σας για τον ιστότοπό σας, προτού ακόμη ξεκινήσει, προσθέτοντας μια σύντομη σελίδα στον ιστότοπό σας. Μπορείτε εύκολα να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας μια προσθήκη WordPress σύντομα SeedProd.
 3. Ελέγξτε για σφάλματα – Ελέγξτε τον ιστότοπό σας για μικρά λάθη, όπως ορθογραφικά λάθη. Βεβαιωθείτε ότι είναι εύκολο να το διαβάσετε ελέγχοντας γραμματοσειρές και χρώματα.
 4. Ελέγξτε τις εικόνες – Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι οι εικόνες σας εμφανίζονται στον ιστότοπό σας, είναι βελτιστοποιημένες και ότι έχουν εναλλακτικό κείμενο.
 5. Δοκιμαστικοί σύνδεσμοι – Δοκιμάστε όλους τους συνδέσμους στον ιστότοπό σας για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν και οδηγούν στο σωστό μέρος. Αυτό περιλαμβάνει την πλοήγηση στον ιστότοπό σας, καθώς και τυχόν συνδέσμους ή συνδέσμους κουμπιών στο περιεχόμενο.
 6. Διαμόρφωση ρυθμίσεων WordPress – Διαμορφώστε τις ρυθμίσεις WordPress όπως ορατότητα μηχανών αναζήτησης, δομή μόνιμων συνδέσμων, σχόλια και ειδοποιήσεις και ζώνη ώρας.
 7. Εγκαταστήστε το Analytics – Δημιουργήστε έναν λογαριασμό Google Analytics και χρησιμοποιήστε MonsterInsights για να παρακολουθείτε τα δεδομένα του ιστότοπού σας. Δοκιμάστε για να βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείται με ακρίβεια πριν ξεκινήσετε τον ιστότοπό σας.
 8. Δοκιμή για κινητά – Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι φιλικός προς κινητά.
 9. Ελέγξτε τη συμβατότητα του προγράμματος περιήγησης – Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας εμφανίζεται σωστά σε όλους τους διαφορετικούς τύπους προγράμματος περιήγησης χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο όπως Πρόγραμμα περιήγησης.
 10. Δοκιμάστε την απόδοση του ιστότοπού σας – Δοκιμάστε την ταχύτητα και την απόδοση του ιστότοπού σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι βελτιστοποιημένος για τους χρήστες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν εργαλείο δοκιμής ταχύτητας ιστότοπου για να δοκιμάσετε τον ιστότοπό σας και να λάβετε προτάσεις για βελτιώσεις.
 11. Βελτιστοποιήστε τον ιστότοπό σας για SEO – Εγκαταστήστε ένα πρόσθετο όπως το Yoast SEO για να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας για SEO.
 12. Ασφαλίστε τον ιστότοπό σας – Εγκαταστήστε ένα πρόσθετο ασφαλείας για τον ιστότοπό σας, όπως το Sucuri. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα εφεδρικό πρόσθετο όπως το Updraft Plus και αποφύγετε ανεπιθύμητα σχόλια με το Akismet.

Αφού έχετε επιλέξει κάθε βήμα σε αυτήν τη λίστα ελέγχου πριν από την κυκλοφορία, ήρθε η ώρα να κάνετε τον ιστότοπό σας ζωντανό!

↑ Επιστρέψτε στον πίνακα περιεχομένων

«Προηγούμενο: Κεφάλαιο 8 – Προώθηση και ανάπτυξη του ιστότοπού σας

Κεφάλαιο 10: Χρήσιμοι πόροι και συχνές ερωτήσεις

κεφάλαιο 10 πόροι wordpress

Για να μπορέσετε να διαχειριστείτε έναν ιστότοπο και να τον αναπτύξετε σε μια πλατφόρμα WordPress, είναι απαραίτητο να ελέγχετε και να βελτιώνετε τις δεξιότητές σας στο WordPress. Αν και δεν χρειάζεται να μάθετε γλώσσες προγραμματισμού, θα πρέπει να μπορείτε να επιλύσετε μόνοι σας ορισμένα κοινά τεχνικά ζητήματα. Συνιστάται να ακολουθείτε μερικούς από τους κορυφαίους πόρους του WordPress στον ιστό.

Μερικοί από τους καλύτερους δωρεάν πόρους WordPress που θα βρείτε χρήσιμοι είναι:

 • IsItWP: Στο IsItWP, δημοσιεύουμε τακτικά εκπαιδευτικά προγράμματα WordPress, κριτικές για θέματα WordPress και προσθήκες, συγκεντρώσεις προϊόντων, προσφορές WordPress και πολλά άλλα.
 • WPBeginner: Το WPBeginner είναι ο μεγαλύτερος δωρεάν πόρος WordPress στον ιστό για αρχάριους του WordPress. Σε τακτική βάση, δημοσιεύουν χρήσιμα σεμινάρια WordPress, βίντεο, προσφορές για προϊόντα WordPress και πολλά άλλα.
 • Ιστολόγιο WPForms: Θέλετε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα WordPress; Στη συνέχεια, πρέπει να ακολουθήσετε το ιστολόγιο WPForms όπου μπορείτε να ανακαλύψετε βέλτιστες πρακτικές και προτάσεις WordPress για να δημιουργήσετε οποιουσδήποτε τύπους διαδικτυακών φορμών WordPress.
 • Ιστολόγιο MonsterInsights: Το ιστολόγιο του MonsterInsights είναι ένας εξαιρετικός πόρος που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μάθετε τις βέλτιστες πρακτικές και συμβουλές του Google Analytics.

Έχοντας βοηθήσει χιλιάδες χρήστες να ξεκινήσουν ιστότοπους, διαπιστώσαμε ότι οι άνθρωποι κάνουν συχνά τις ίδιες ερωτήσεις ξανά και ξανά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε συντάξει μια λίστα με τις πιο συχνές ερωτήσεις, ώστε να μπορείτε εύκολα να ενεργοποιήσετε και να λειτουργήσετε τον ιστότοπό σας.

Μπορώ να δημιουργήσω έναν ιστότοπο χωρίς WordPress?

Ναι, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο χρησιμοποιώντας HTML, CSS ή με οποιοδήποτε πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων. Ωστόσο, σας συνιστούμε πάντα να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο με το WordPress, επειδή οι περισσότεροι δωρεάν δημιουργοί ιστότοπων προβάλλουν τις διαφημίσεις τους στον δωρεάν ιστότοπό σας, καθιστώντας τον φαινομενικό μη επαγγελματικό. Δεν σας επιτρέπουν ακόμη και να επιλέξετε ένα προσαρμοσμένο όνομα τομέα για τον ιστότοπό σας, εκτός εάν εγγραφείτε σε ένα premium πρόγραμμα. Επίσης, εάν παραβιάσετε οποιονδήποτε από τους όρους τους, μπορούν να κλείσουν τον ιστότοπό σας χωρίς προειδοποίηση.

Από την άλλη πλευρά, με το WordPress, έχετε πλήρη ελευθερία στον ιστότοπό σας. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον λειτουργίες χωρίς να προσλάβετε προγραμματιστή (όπως φόρμες επικοινωνίας, ηλεκτρονικό κατάστημα κ.λπ.).

Μπορώ να δημιουργήσω έναν ιστότοπο στο WordPress χωρίς κωδικοποίηση?

Με το WordPress, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει έναν ιστότοπο χωρίς τεχνικές γνώσεις. Μπορείτε εύκολα να επιλέξετε από τόνους διαφορετικών θεμάτων WordPress που σας βοηθούν να αλλάξετε την εμφάνιση των ιστότοπων σας. Το WordPress έχει επίσης αρκετό drag & ρίξτε δημιουργούς σελίδων όπως το Beaver Builder και το Divi που σας διευκολύνει να δημιουργήσετε εντελώς προσαρμοσμένους ιστότοπους.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ WordPress.com και WordPress.org (αυτο-φιλοξενούμενο WordPress)?

Το WordPress.com είναι μια δωρεάν πλατφόρμα blogging που σας επιτρέπει να ξεκινήσετε εύκολα έναν ιστότοπο. Ωστόσο, συνοδεύεται από πολλούς περιορισμούς, όπως περιορισμένη διαθεσιμότητα θεμάτων και περιορισμένος χώρος αποθήκευσης. Επιπλέον, η δωρεάν πλατφόρμα δεν σας επιτρέπει να δημιουργείτε έσοδα από τον ιστότοπό σας με τρίτους προμηθευτές (όπως το Google AdSense).

Το WordPress.org, επίσης γνωστό ως αυτό-φιλοξενούμενο WordPress, απαιτεί από εσάς να έχετε ένα όνομα τομέα και έναν λογαριασμό φιλοξενίας για να εκτελέσετε έναν ιστότοπο. Με μια αυτο-φιλοξενούμενη πλατφόρμα, αποκτάτε πλήρη έλεγχο του ιστότοπού σας, μπορείτε να δημιουργήσετε έσοδα με τον τρόπο που θέλετε και παρέχει απεριόριστες επιλογές θέματος και προσαρμογής καθώς και απεριόριστο χώρο αποθήκευσης ανάλογα με τον πάροχο φιλοξενίας σας.

Πόσο κοστίζει για την εκκίνηση ενός ιστότοπου?

Για να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο σε αυτό-φιλοξενούμενο WordPress, θα πρέπει να αγοράσετε ένα όνομα τομέα για 14,99 $ ετησίως και έναν λογαριασμό φιλοξενίας, που κοστίζει περίπου 7,99 $ ανά μήνα. Συνολικά, η εκκίνηση ενός ιστότοπου κοστίζει μόλις 110,87 $ ετησίως.

Μπορείτε να βρείτε χιλιάδες δωρεάν θέματα και προσθήκες για τον ιστότοπό σας. Ωστόσο, εάν προτιμάτε premium θέματα και προσθήκες, το κόστος λειτουργίας του ιστότοπού σας ενδέχεται να αυξηθεί.

Διαβάστε επίσης τις συμβουλές του ειδικού μας για το πόσο κοστίζει ένας ιστότοπος, για να λάβετε μια σε βάθος απάντηση.

Πώς να κάνετε έναν ιστότοπο να ανταποκρίνεται σε κινητές συσκευές?

Η επιλογή ενός αποκριτικού θέματος για τον ιστότοπό σας είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ανταποκρίνεται ο ιστότοπός σας σε κινητά, ώστε να λειτουργεί σε όλες τις συσκευές, συμπεριλαμβανομένων επιτραπέζιων υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων και tablet.

Πώς να κάνετε έναν ιστότοπο με δυνατότητα αναζήτησης στο Google?

Αν θέλετε οι δυνητικοί σας χρήστες να ανακαλύψουν τον ιστότοπό σας στο Google, τότε θα πρέπει να βελτιώσετε το SEO σας (βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης). Το SEO είναι η πρακτική της αύξησης της επισκεψιμότητας του ιστότοπού σας από τις μηχανές αναζήτησης, αυξάνοντας την κατάταξη των ιστοσελίδων σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Μπορώ να ξεκινήσω έναν ιστότοπο ανώνυμα?

Εάν θέλετε να δημοσιεύσετε έναν ιστότοπο αλλά να παραμείνετε ανώνυμοι, φροντίστε να προστατεύσετε τον τομέα σας με ενεργοποιημένο το απόρρητο WHOIS. Για ανώνυμους ιστότοπους, οι άνθρωποι συνήθως χρησιμοποιούν ψευδώνυμο / ψευδώνυμο για να γράψουν. Μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε ένα μοναδικό email μόνο για τη διαχείριση του ιστότοπου.

Πώς κερδίζουν χρήματα οι ιστότοποι?

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να δημιουργήσετε έσοδα από τον ιστότοπό σας και να κερδίσετε χρήματα μέσω αυτού. Κάποιοι από αυτούς είναι:

 • Διαφήμιση: Πουλήστε διαφημιστικούς χώρους σε πιθανούς διαφημιζόμενους απευθείας ή μέσω τρίτου προμηθευτή όπως το Google AdSense.
 • Μάρκετινγκ θυγατρικών: Προωθήστε προϊόντα στον ιστότοπό σας και ξεκινήστε να δημιουργείτε έσοδα όταν οι επισκέπτες σας αγοράζουν προϊόντα μέσω των συνδέσμων συνεργατών σας.
 • Πωλήσεις προϊόντων: Προσθέστε μια βιτρίνα στον ιστότοπό σας και ξεκινήστε να πουλάτε τα προϊόντα σας στους επισκέπτες του ιστότοπού σας.
 • Πουλήστε υπηρεσίες: Προσφέρετε μια υπηρεσία στους πελάτες σας και δημιουργήστε έσοδα μέσω αυτής.

Μπορώ να προσθέσω ένα blog στον ιστότοπό μου?

Με το WordPress, η προσθήκη ενός ιστολογίου στον ιστότοπό σας είναι εύκολη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε άρθρα μεταβαίνοντας στο Δημοσιεύσεις »Προσθήκη νέου, και δημοσιεύστε τα κάνοντας κλικ στο Δημοσιεύω κουμπί.

Επιπλέον, φροντίστε να προσθέσετε έναν σύνδεσμο στο ιστολόγιό σας στο μενού πλοήγησης, ώστε οι επισκέπτες σας να μπορούν να το ανακαλύψουν εύκολα.

Μπορεί ένας ιστότοπος να διαχειρίζεται πολλοί χρήστες?

Ναί. Το WordPress διαθέτει 5 προεπιλεγμένους ρόλους χρηστών με τους οποίους μπορείτε να διαχειριστείτε τους ρόλους και τα δικαιώματα για κάθε χρήστη του ιστότοπού σας: διαχειριστής, συντάκτης, συντάκτης, συνεισφέρων και συνδρομητής.

Τι είναι οι κατηγορίες και οι ετικέτες στο WordPress?

Το περιεχόμενο του ιστολογίου σας WordPress οργανώνεται κατά κατηγορίες και ετικέτες.

Οι κατηγορίες είναι βασικά μια ευρεία ομαδοποίηση των αναρτήσεων ιστολογίου σας. Σκεφτείτε το ως γενικά θέματα που καλύπτετε ή έναν πίνακα περιεχομένων για το ιστολόγιό σας. Δεδομένου ότι οι κατηγορίες είναι ιεραρχικές, μπορείτε να έχετε όσες υποκατηγορίες θέλετε.

Οι ετικέτες προορίζονται για την περιγραφή συγκεκριμένων λεπτομερειών της ανάρτησής σας. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την μικρο-κατηγοριοποίηση του περιεχομένου σας και δεν είναι ιεραρχικά. Σκεφτείτε αυτά ως το ευρετήριο μέρος ενός βιβλίου.

Πώς μπορώ να μάθω περισσότερα για τις ορολογίες του WordPress?

Ανατρέξτε σε αυτό Όροι Γλωσσάρι WordPress για αρχάριους όποτε μπερδεύεστε από περίεργους όρους ή συντομογραφίες του WordPress.

Πώς κάνω τον ιστότοπό μου πιο γρήγορα?

Η επιλογή ενός αξιόπιστου web host όπως το Bluehost είναι ένας από τους προτεινόμενους τρόπους για να κάνετε τον ιστότοπό σας πιο γρήγορο. Ορισμένες άλλες μέθοδοι είναι:

Πώς μπορώ να κάνω ασφαλή την ιστοσελίδα μου?

Για να διασφαλίσετε τον ιστότοπό σας ασφαλή, συνιστάται να τον δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας σε τακτική βάση και να χρησιμοποιείτε ένα πρόσθετο ασφαλείας, όπως το Sucuri, ώστε να μπορείτε να το σαρώσετε και να διορθώσετε τυχόν προβλήματα που εντοπίζονται.

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός σας βοήθησε να μάθετε πώς να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο WordPress χωρίς να προσλάβετε έναν προγραμματιστή.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για το πώς να ξεκινήσετε ένα podcast με τον σωστό τρόπο.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map