Ο οδηγός του 2020 για τη μεταφορά ενός ιστολογίου από το Blogger στο WordPress (επιλύθηκε)

blogger στο wordpress


Θέλετε να μετεγκαταστήσετε το ιστολόγιό σας από το Blogger στο WordPress?

Το Blogger είναι ένα καλό σημείο εισόδου για τους αρχάριους να ξεκινήσουν με το blogging. Δεδομένου ότι το Blogger.com είναι μια δωρεάν πλατφόρμα, πολλοί χρήστες το επιλέγουν ως πλατφόρμα blogging όταν ξεκινούν. Αλλά σίγουρα δεν είναι εκεί που θέλετε να μείνετε εάν είστε πραγματικά σοβαροί για το blogging.

Τώρα που έχετε συνειδητοποιήσει τις αδυναμίες της πλατφόρμας Blogger, είναι κατανοητό ότι θα θέλατε να μεταβείτε σε μια αξιόπιστη και καλύτερη πλατφόρμα ιστολογίου, όπως το WordPress που φιλοξενείται αυτόματα, γνωστό και ως WordPress.org

Σε αντίθεση με το Blogger, το WordPress.org είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου. Το WordPress σας δίνει τον πλήρη έλεγχο του ιστολογίου σας, σας επιτρέπει να προσαρμόσετε εύκολα την εμφάνιση και την αίσθηση του και να προσθέσετε περισσότερες δυνατότητες με προσθήκες.

Διαβάστε τη λεπτομερή σύγκριση μεταξύ Blogger και WordPress για περισσότερες πληροφορίες.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε πώς να μεταφέρετε το ιστολόγιό σας από το Blogger στο WordPress, βήμα προς βήμα.

Ακολουθεί μια λίστα με τα βήματα που θα καλύψουμε μέσω αυτού του οδηγού:

 1. Εγγραφείτε για λογαριασμό web hosting
 2. Προσαρμοσμένος τομέας στο Blogger – Ρύθμιση DNS
 3. Εγκαταστήστε το WordPress
 4. Εξαγωγή του ιστολογίου σας στο Blogger
 5. Εισαγωγή Blogger στο WordPress
 6. Ανεβάστε αυτόματα εικόνες
 7. Ρύθμιση μόνιμων συνδέσμων στο WordPress
 8. Ρυθμίστε την ανακατεύθυνση του Blogger στο WordPress
 9. Μετακίνηση άλλου περιεχομένου στο WordPress

Blogger σε WordPress: Κατανοήστε τους στόχους

Πριν ξεκινήσουμε, αξίζει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να εξετάσουμε τους στόχους που πρέπει να επιτύχουμε με τη μετεγκατάσταση του Blogger στο WordPress.

Διατήρηση κατατάξεων αναζήτησης και επισκεψιμότητας:

Φυσικά, κανείς δεν θέλει να μετακινήσει ένα ιστολόγιο εάν οι κατατάξεις αναζήτησης και η επισκεψιμότητα δεν μπορούν να διατηρηθούν μετά τη μετεγκατάσταση. Στο σεμινάριό μας, θα διασφαλίσουμε ότι όλα τα URL του Blogger ανακατευθύνονται σωστά στους σωστούς μόνιμους συνδέσμους WordPress.

Αναζήτηση κατάταξης

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να μετεγκαταστήσετε τον ιστότοπο ή το ιστολόγιό σας με ηρεμία χωρίς να ανησυχείτε για τις κατατάξεις αναζήτησης.

Ρύθμιση σωστής ανακατεύθυνσης για κινητά:

Εάν περιηγηθείτε στο ιστολόγιό σας Blogger.com σε κινητό, τότε θα δείτε ότι το Blogger προστίθεται αυτόματα ?m = 1 στη διεύθυνση URL του ιστολογίου σας.

Για παράδειγμα, έτσι φαίνεται η διεύθυνση URL σας εάν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπό σας από μια κινητή συσκευή:

http://example.blogspot.com/test-article.html?m = 1

Δεν πρέπει να αφήσετε τους χρήστες κινητής τηλεφωνίας πίσω, οπότε ο στόχος είναι να βεβαιωθείτε ότι όλοι οι επισκέπτες κινητής τηλεφωνίας ανακατευθύνονται επίσης στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Μετακινήστε τους συνδρομητές ροής σωστά

Θα εξηγήσουμε επίσης πώς να μετακινήσετε σωστά τους συνδρομητές ροών σας.

Τι να περιμένετε από αυτήν τη μεταφορά?

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ποια δεδομένα θα μεταφέρονται αυτόματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και τι πρέπει να ρυθμίσετε με μη αυτόματο τρόπο στον νέο ιστότοπο του WordPress.

Μετεγκατάσταση Blogger σε WordPress

Στην ιδανική περίπτωση, περιμένετε ότι ο ιστότοπός σας στο Blogger θα πρέπει να μετακινηθεί εντελώς και να εμφανίζεται το ίδιο στο WordPress. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να διορθώσετε χειροκίνητα μετά τη μεταφορά.

Ακολουθεί μια λίστα με πράγματα που μπορείτε να μεταφέρετε με τη βοήθειά μας παρακάτω:

 • Σελίδες
 • Δημοσιεύσεις
 • Κατηγορίες και ετικέτες
 • Αρχεία πολυμέσων
 • Συγγραφείς
 • Σχόλια
 • Κι αλλα…

Μετά την επιτυχή μεταφορά, θα πρέπει να επιλέξετε ένα θέμα για τον ιστότοπό σας για να το αντιστοιχίσετε με τον παλιό ιστότοπο του Blogger. Το WordPress είναι εξαιρετικά ευέλικτο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να προσθέσετε ομαλά χρώματα, γραμματοσειρά και φόντο της επιλογής σας.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα παρακάτω βήματα για να μετακινηθούμε σωστά από το Blogger στο WordPress.

Βήμα 1. Εγγραφείτε για λογαριασμό Web Hosting

Για να εκτελέσετε οποιονδήποτε ιστότοπο στο Διαδίκτυο, πρέπει να έχετε ένα όνομα τομέα και web hosting.

Ένα όνομα τομέα είναι η διεύθυνση ιστού του ιστολογίου σας, όπως το IsItWP.com ή το Google.com. Και η φιλοξενία ιστού είναι όπου φιλοξενείται ο ιστότοπός σας και αποθηκεύονται τα αρχεία του ιστότοπού σας.

Το Blogger.com είναι μια δωρεάν φιλοξενούμενη πλατφόρμα, που σημαίνει ότι το ιστολόγιό σας φιλοξενείται δωρεάν στον διακομιστή φιλοξενίας του Blogger. Ωστόσο, όταν μετακομίζετε στο WordPress, θα πρέπει να αγοράσετε χώρο φιλοξενίας WordPress για να φιλοξενήσετε το ιστολόγιό σας.

Τώρα ίσως αναρωτιέστε, “πόσο κοστίζει η αγορά ενός ονόματος domain και της φιλοξενίας ιστοσελίδων;”

Ένα όνομα τομέα κοστίζει συνήθως περίπου 14,99 $ ετησίως και το web hosting κοστίζει 7,99 $ ανά μήνα. Όταν ξεκινάτε με το WordPress, το συνδυασμένο κόστος τομέα και φιλοξενίας ιστοσελίδων μπορεί να φαίνεται αρκετά.

δημιουργήστε ένα blog στο bluehost

Γι ‘αυτό έχουμε συνάψει μια συμφωνία με την Bluehost για να προσφέρουμε στους χρήστες μας ένα δωρεάν όνομα τομέα, δωρεάν SSL και 65% έκπτωση στη φιλοξενία WordPress.

Με τη συμφωνία Bluehost, μπορείτε να ξεκινήσετε το ιστολόγιό σας με μόλις 2,75 $ το μήνα. Διαβάστε τον οδηγό μας για τις πληρωμές Bluehost για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την αποθήκευση στο web hosting.

Κάντε κλικ εδώ για να διεκδικήσετε αυτήν την αποκλειστική προσφορά Bluehost »

Η Bluehost είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες φιλοξενίας στον κόσμο. Είναι επίσης ένας επίσημα προτεινόμενος πάροχος φιλοξενίας από το WordPress.org.

Για περισσότερες αναφορές, δείτε αυτήν την ειδική επιλογή από τις καλύτερες εταιρείες φιλοξενίας ιστολογίων.

Βήμα 2. Μετακίνηση προσαρμοσμένου τομέα – Blogger στο WordPress

Αυτό το βήμα είναι ΜΟΝΟ για προσαρμοσμένους χρήστες τομέα. Μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα εάν ΔΕΝ χρησιμοποιείτε προσαρμοσμένο τομέα στο Blogger.

Αυτός είναι ένας προσαρμοσμένος τομέας: example.com. Αυτός ΔΕΝ είναι ένας προσαρμοσμένος τομέας: example.blogspot.com

Εάν χρησιμοποιείτε ένα προσαρμοσμένο όνομα τομέα στο ιστολόγιό σας στο Blogger, όπως το http://example.com αντί για το http://example.blogspot.com, θα θέλετε να ενημερώσετε τους διακομιστές ονομάτων τομέα σας. Οι διακομιστές ονομάτων τομέα είναι συνήθως μερικές διευθύνσεις URL, όπως αυτές που ακολουθούν, που θα λάβετε από τον νέο σας web host.

ns1.hostname.com

ns2.hostname.com

Τα βήματα για την αλλαγή διακομιστών ονομάτων τομέα διαφέρουν από τον ένα πάροχο τομέα στον άλλο. Ωστόσο, η βασική ιδέα είναι η ίδια. Έτσι, θα σας δείξουμε πώς να αλλάξετε διακομιστές ονομάτων DNS με το Domain.com

Πρώτα απ ‘όλα, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Domain.com. Βρείτε τον τομέα που θέλετε να ενημερώσετε και κάντε κλικ στο Διαχειρίζονται κουμπί.

διαχείριση διακομιστών ονομάτων

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο DNS & Διακομιστές ονομάτων.

αλλαγή-dns-και-nameservers

Για να αλλάξετε τους διακομιστές ονομάτων, κάντε κλικ στο Επεξεργασία δίπλα στο Nameservers.

επεξεργασία διακομιστών ονομάτων

Στη συνέχεια, συμπληρώστε τους νέους διακομιστές ονομάτων που παρέχονται από τον νέο σας web host και κάντε κλικ στο Σώσει κουμπί.

Στη συνέχεια, θα πρέπει επίσης να καταργήσουμε τον προσαρμοσμένο τομέα που έχει ρυθμιστεί στον λογαριασμό σας στο Blogger.com.

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Blogger.com και μεταβείτε στο Ρυθμίσεις »Βασικές. Στην ενότητα Δημοσίευση, κάντε κλικ στο σταυρό εικονίδιο για να ακυρώσετε την ανακατεύθυνση.

removeredirect

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι ξεφορτώσατε την προσωρινή μνήμη DNS του υπολογιστή σας μετά από αυτό το βήμα. Διαφορετικά, ενδέχεται να εξακολουθείτε να βρίσκετε το παλιό σας ιστολόγιο Blogger.com, όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο όνομα τομέα σας από το πρόγραμμα περιήγησής σας.

Για να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη DNS στα Windows 10, μπορείτε να αναζητήσετε τη γραμμή εντολών στα Windows, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής.

Στη συνέχεια, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή:

ipconfig / flushdns

Στο Mac, κάντε κλικ στο Εφαρμογές »Βοηθητικά προγράμματα» Terminal και, στη συνέχεια, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή:

sudo killall -HUP mDNSResponder

Βήμα 3. Εγκαταστήστε το WordPress

Αφού εγγραφείτε στο Bluehost, το επόμενο βήμα είναι να εγκαταστήσετε το WordPress.

Αφού επιλέξετε μια συνδρομή προγράμματος φιλοξενίας, θα πρέπει να επιλέξετε ένα θέμα WordPress. Μπορείτε να επιλέξετε σχεδόν οτιδήποτε κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος, επειδή μπορείτε πάντα να αλλάξετε το θέμα σας αργότερα (θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε αυτό σε ένα μεταγενέστερο βήμα αυτού του σεμιναρίου). Το πιο σημαντικό μέρος είναι να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο, οπότε προχωρήστε και επιλέξτε οποιοδήποτε θέμα προς το παρόν για να ξεκινήσετε.

επιλέξτε ένα θέμα

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε το όνομα και την ετικέτα για το ιστολόγιό σας.

δημιουργήστε ένα νέο blog wordpress

Αφού καθορίσετε τις λεπτομέρειες, κάντε κλικ στο Επόμενο. Το Bluehost θα εγκαταστήσει αυτόματα το WordPress για εσάς. Μόλις ολοκληρωθεί, θα σας δείξει μια οθόνη ως εξής:

Η εγκατάσταση του wordpress ήταν επιτυχής

Μπορείτε να συνδεθείτε στον ιστότοπό σας προσαρτώντας wp-διαχειριστής στη διεύθυνση URL σας. Δείτε πώς θα πρέπει να εμφανίζεται η διεύθυνση URL σύνδεσης του WordPress:

http://example.com/wp-admin

Τώρα μπορείτε να συνδεθείτε στο ιστολόγιό σας WordPress με τα διαπιστευτήρια που αποστέλλονται στη διεύθυνση email σας.

σύνδεση wordpress

Βήμα 4. Εξαγωγή του ιστολογίου σας στο Blogger

Για να εξαγάγετε το ιστολόγιό σας από το Blogger, συνδεθείτε στο προφίλ σας στο Blogger.com και μεταβείτε στο Ρυθμίσεις »Άλλο. Στην εισαγωγή & εφεδρική ενότητα, κάντε κλικ στο Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας περιεχομένου κουμπί.

εξαγωγή-blogger-blog

Θα ενεργοποιήσει ένα αναδυόμενο παράθυρο στο οποίο θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας του ιστολογίου σας. Κάντε κλικ στο Αποθηκεύστε στον υπολογιστή σας κουμπί.

αποθήκευση αρχείου εξαγωγής blogger

Βήμα 5. Εισαγωγή Blogger στο WordPress

Μετά τη λήψη του αρχείου εξαγωγής από το Blogger, το επόμενο βήμα είναι να εισαγάγετε το αρχείο στον νέο ιστότοπό σας στο WordPress.

Συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress, μεταβείτε στη διεύθυνση Εργαλεία »Εισαγωγή. Ακριβώς κάτω από την επιλογή Blogger, κάντε κλικ στο Εγκατάσταση τώρα. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Εκτέλεση Εισαγωγέα.

εγκατάσταση-blogger-εισαγωγέας

Στη συνέχεια, επιλέξτε το αρχείο που μόλις κατεβάσατε από το Blogger. Στη συνέχεια, εισαγάγετέ τον στον ιστότοπό σας στο WordPress.

εισαγάγετε αρχεία blogger στο wordpress

Σε περίπτωση που, εάν το μέγεθος του αρχείου υπερβαίνει το όριο μεταφόρτωσης, τότε θα δείτε ένα σφάλμα. Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις παρακάτω μεθόδους:

 1. Μπορείτε να αυξήσετε το όριο μεγέθους αρχείου μεταφόρτωσης στο WordPress. Έχουμε έναν πλήρη βήμα προς βήμα οδηγό σχετικά με τον τρόπο αύξησης του μέγιστου μεγέθους μεταφόρτωσης αρχείων.
 2. Μπορείτε να χωρίσετε το μεγάλο αρχείο XML σε πολλά μικρά αρχεία και να τα ανεβάσετε για να εισαγάγετε το Blogger στο WordPress.

Ο εύκολος τρόπος εισαγωγής μεγάλων αρχείων XML είναι η αύξηση του ορίου μεγέθους του αρχείου μεταφόρτωσης στο WordPress.

Μετά την εισαγωγή των αρχείων, θα ερωτηθείτε εάν πρέπει να δημιουργήσετε νέους χρήστες στον ιστότοπό σας ή να αντιστοιχίσετε τις αναρτήσεις στους υπάρχοντες χρήστες σας.

εισαγωγή blogger εκχωρήστε συγγραφείς

Μπορείτε να εκχωρήσετε συγγραφείς έναν προς έναν και να κάνετε κλικ στο υποβάλλουν κουμπί.

Βήμα 6. Αυτόματη μεταφόρτωση εικόνων

Ο εισαγωγέας WordPress δεν εισάγει τις εικόνες σας στο Blogger. Μπορείτε να το διορθώσετε εγκαθιστώντας και ενεργοποιώντας το Αυτόματη μεταφόρτωση εικόνων πρόσθετο στο WordPress.

Αυτόματη μεταφόρτωση εικόνων

Αυτή η προσθήκη εντοπίζει αυτόματα εικόνες στις αναρτήσεις και τις σελίδες σας. Στη συνέχεια, τα αποθηκεύει στη βιβλιοθήκη πολυμέσων σας και ενημερώνει επίσης τις νέες διευθύνσεις URL εικόνας.

Σας επιτρέπει επίσης να επιλέξετε μια νέα προσαρμοσμένη διεύθυνση URL για εικόνες, ονόματα αρχείων προσαρμοσμένης εικόνας, μέγιστο πλάτος και ύψος και πολλά άλλα.

Βήμα 7. Ρύθμιση μόνιμων συνδέσμων στο WordPress

Ένας μόνιμος σύνδεσμος ή ένας μόνιμος σύνδεσμος, είναι η πλήρης διεύθυνση URL για τις μεμονωμένες σελίδες του ιστολογίου σας στο WordPress.

Κατά τη μετεγκατάσταση του ιστολογίου σας από το Blogger στο WordPress, είναι σημαντικό να διατηρήσετε την δομή των μόνιμων συνδέσμων σας ίδια για σωστή ανακατεύθυνση.

Το WordPress σας επιτρέπει να επιλέξετε την προτιμώμενη δομή μόνιμου συνδέσμου για το ιστολόγιό σας. Για να επιλέξετε τη δομή των μόνιμων συνδέσμων, μεταβείτε στη διεύθυνση Ρυθμίσεις »Μόνιμοι σύνδεσμοι. Στο Προσαρμοσμένη δομή πεδίο, καθορίστε τη δομή σας ως εξής:

δομή μόνιμων συνδέσμων

/%year%/%monthnum%/%postname%.html

Η παραπάνω διαμόρφωση κάνει τους μόνιμους συνδέσμους σας να μοιάζουν με εκείνους του Blogger.com. Αλλά για σωστή ανακατεύθυνση, πρέπει να κάνουμε τους μόνιμους συνδέσμους μας πανομοιότυπο.

Για παράδειγμα, δείτε πώς φαίνεται η διεύθυνση URL της ανάρτησής σας στο Blogger:

http://example.blogspot.com/2018/06/the-unconventional-guide-to-home-tech.html

Εάν δεν κάνετε τους μόνιμους συνδέσμους πανομοιότυπους, ακολουθεί η ίδια διεύθυνση URL ανάρτησης μετά τη μετάβαση στο WordPress.

http://example.com/2018/06/the-unconventional-guide-to-home-tech-gadgets-for-beginners.html

Για να κάνετε το URL ανάρτησης στο Blogger πανομοιότυπο στο WordPress, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε μια απλή εφαρμογή επεξεργασίας κειμένου όπως το Σημειωματάριο ή το TextEdit. Αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα στον επεξεργαστή κειμένου και αποθηκεύστε τον ως αρχείο PHP. Δώστε ένα όνομα στο αρχείο σας όπως fix.php. Στη συνέχεια, ανεβάστε το αρχείο στο φάκελο WordPress, ο οποίος είναι επίσης γνωστός ως ριζικός κατάλογος.

<?php
want_once (‘wp-load.php’);
$ res = $ wpdb->get_results ("ΕΠΙΛΕΞΤΕ post_id, meta_value FROM $ wpdb->postmeta WHERE meta_key = ‘blogger_permalink’")
$ wpdb->print_error ();
foreach ($ res ως $ σειρά) {
$ slug = explode ("/",$ σειρά->μετα-τιμή);
$ slug = explode (".",$ slug [3]);
$ wpdb->ερώτηση("ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ $ wpdb->δημοσιεύσεις SET post_name = ‘" . $ slug [0] . "”WHERE ID = $ σειρά->post_id")
$ wpdb->print_error ();
}
ηχώ "ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ";
?>

Μπορείτε να ανεβάσετε το αρχείο PHP από το λογαριασμό σας στο cPanel.

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας cPanel. Στο Διαχείριση αρχείων ενότητα, πρέπει να επισκεφθείτε το δημόσια_html ντοσιέ.

Εάν ο ιστότοπός σας βρίσκεται στον κύριο τομέα, τότε αυτός θα είναι ο ριζικός σας κατάλογος. Κάνε κλικ στο Μεταφόρτωση κουμπί από το επάνω μενού πλοήγησης και περιηγηθείτε στο fix.php αρχείο για να το ανεβάσετε.

Μεταφόρτωση αρχείου PHP

Αφού ανεβάσετε το αρχείο στον σωστό κατάλογο, μπορείτε να εκτελέσετε το σενάριο ανοίγοντας τη διεύθυνση URL του από το πρόγραμμα περιήγησης: http://example.com/fix.php

Κατά την εκτέλεση του σεναρίου, η μόνη έξοδος που μπορείτε να δείτε είναι Ολοκληρώθηκε.

Βήμα 8. Ρύθμιση της ανακατεύθυνσης του Blogger στο WordPress

Τώρα που έχετε ρυθμίσει μόνιμους συνδέσμους για το ιστολόγιό σας στο WordPress, ας ανακατευθύνουμε τις αναρτήσεις σας στο WordPress. Για την ανακατεύθυνση του ιστολογίου σας στο Blogger στο WordPress, θα χρησιμοποιήσουμε μια δωρεάν προσθήκη, Ανακατεύθυνση Blogger σε WordPress.

Εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε την προσθήκη στον πρόσφατα εγκατεστημένο ιστότοπο WordPress. Μετά πηγαίνετε στο Εργαλεία »Ανακατεύθυνση Blogger σε WordPress.

Θα μεταφερθείτε στη σελίδα διαμόρφωσης προσθηκών. Κάντε κλικ στο Ξεκινήστε τη διαμόρφωση για να δημιουργήσετε τον κωδικό για το Blogger.com.

ανακατεύθυνση του blogger στο wordpress

Τώρα μπορείτε να βρείτε μια λίστα ιστολογίων από όπου έχετε εισαγάγει περιεχόμενο. Κάντε κλικ Πάρετε τον κωδικό δίπλα στο σωστό ιστολόγιο και αντιγράψτε τον κωδικό.

blogger στο wordpress λάβετε κώδικα

Τώρα επιστρέψτε στο προφίλ σας στο Blogger.com και κάντε κλικ στο Επεξεργασία HTML κουμπί.

επεξεργασία html blogger

Επικολλήστε τον αντιγραμμένο κώδικα και κάντε κλικ Αποθήκευση θέματος.

Από προεπιλογή, το Blogger.com ανακατευθύνει τους επισκέπτες του κινητού σας στην έκδοση του ιστολογίου σας που είναι φιλική προς κινητά, προσθέτοντας? M = 1 στη διεύθυνση URL. Για σωστή ανακατεύθυνση για κινητά, πρέπει να απενεργοποιήσουμε αυτήν τη λειτουργία.

Για να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα, κάντε κλικ στο Πίσω κουμπί στη σελίδα Επεξεργασία HTML. Τώρα μπορείτε να βρείτε ένα κουμπί με το γρανάζι κάτω από την προεπισκόπηση για το κινητό σας θέμα στο Blogger.

ανακατεύθυνση για κινητά blogger

Θα σας δείξει ένα απλό αναδυόμενο παράθυρο όπου θα ερωτηθείτε αν θέλετε να εμφανίσετε μια έκδοση για κινητά του θέματος σας. Επιλέγω Οχι και κάντε κλικ Σώσει.

επιλέξτε θέμα για κινητά

Η προσθήκη Blogger σε WordPress βοηθά στην ανακατεύθυνση της κυκλοφορίας, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να διατηρήσετε αυτήν την προσθήκη στον ιστότοπό σας για όσο διάστημα ο ιστότοπός σας στο Blogger εξαφανίζεται εξ ολοκλήρου από μηχανές αναζήτησης.

Βήμα 9. Μετακινήστε άλλο περιεχόμενο στο WordPress

Αφού μετακινήσετε τις αναρτήσεις ιστολογίου σας, μπορείτε να προχωρήσετε και να μετακινήσετε τις σελίδες σας και άλλο περιεχόμενο στο WordPress.

Σελίδες:

Μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress και δημιουργήστε μια νέα σελίδα. Αντιγράψτε τον κώδικα HTML της σελίδας σας στο Blogger και επικολλήστε τον στη νέα σελίδα στο WordPress.

Στο Blogger, το URL της σελίδας σας μοιάζει με αυτό: example.com/p/page.html

Στο WordPress, δείτε πώς θα μοιάζει η ίδια σελίδα μετά τη μετεγκατάσταση: example.com/page

Για να ανακατευθύνετε σωστά τις σελίδες σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Πρόσθετο ανακατεύθυνσης στο WordPress.

Widgets:

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τα γραφικά στοιχεία σας στο Blogger.com στο WordPress, τότε θα πρέπει να αντιγράψετε τον κώδικα HTML και να τον επικολλήσετε στα γραφικά στοιχεία της πλαϊνής γραμμής του ιστότοπού σας WordPress μεταβαίνοντας στο Εμφάνιση »Widgets.

Τροφοδοσίες:

Για να ανακατευθύνετε τις ροές σας, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις »Άλλο στο προφίλ σας στο Blogger.com. Κάνε κλικ στο Προσθήκη επιλογή δίπλα Διεύθυνση URL ανακατεύθυνσης ροής. Στη συνέχεια, καθορίστε τη ροή του WordPress ως εξής: http://example.com/feed

url ανακατεύθυνσης μετά τη ροή

Τι ακολουθεί μετά τη μετεγκατάσταση?

Ακολουθούν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να κάνετε αμέσως στο blog σας στο WordPress μετά τη μετεγκατάσταση:

 • Δώστε μια μοναδική εμφάνιση στον ιστότοπό σας με το τέλειο θέμα WordPress
 • Εγκαταστήστε το Google Analytics στο WordPress
 • Προσθέστε μια φόρμα επικοινωνίας στον ιστότοπό σας στο WordPress
 • Παρέχετε ασφάλεια αλεξίσφαιρων εγκαθιστώντας μερικές από τις καλύτερες προσθήκες ασφαλείας του WordPress
 • Βελτιώστε το WordPress SEO με τα καλύτερα πρόσθετα SEO SEO

Ακολουθεί μια λίστα με δημοφιλείς προσθήκες WordPress που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες.

Αυτό είναι!

Αν σκοπεύετε ποτέ να αλλάξετε τον τομέα σας, ρίξτε μια ματιά σε αυτόν τον οδηγό για το πώς να μεταφέρετε σωστά το WordPress σε ένα νέο όνομα τομέα.

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός σας βοήθησε να μετακινήσετε το ιστολόγιό σας από το Blogger στο WordPress. Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, ρίξτε μια ματιά στους οδηγούς μας σχετικά με τον τρόπο μεταφοράς του WordPress από τον τοπικό διακομιστή σε μια ζωντανή τοποθεσία και πρέπει να έχετε πρόσθετα WordPress για επιχειρηματικούς ιστότοπους.

Blogger σε WordPress – Συχνές ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικές ερωτήσεις που μπορεί να έχετε κατά τη μετεγκατάσταση του ιστολογίου σας από το Blogger στο WordPress. Ας ρίξουμε μια ματιά.

1. Παίρνω την ίδια εμφάνιση για τον ιστότοπο ή το ιστολόγιό μου μετά τη μετάβαση από το Blogger στο WordPress?

Εάν θέλετε να έχετε την ακριβή εμφάνιση, τότε ίσως θελήσετε να προσλάβετε έναν επαγγελματία προγραμματιστή WordPress για να το σχεδιάσετε για εσάς.

Εάν δεν θέλετε να ξοδέψετε κάποια χρήματα για την πρόσληψη ενός προγραμματιστή, καλύτερα να επιλέξετε ένα θέμα WordPress που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

2. Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα νέο θέμα WordPress ή πρέπει να δημιουργήσω ένα προσαρμοσμένο θέμα ώστε να ταιριάζει με τον ιστότοπό μου στο Blogger?

Ενώ το WordPress σάς επιτρέπει να έχετε ένα θέμα με τον τρόπο που θέλετε, κατά τη γνώμη μας, δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο θέμα που να ταιριάζει στο παλιό σας ιστολόγιο Blogger, ειδικά αν δεν έχετε σχεδιάσει το παλιότερο επαγγελματικά.

Για παράδειγμα, οι περισσότεροι bloggers του Blogger.com επιλέγουν ένα δωρεάν πρότυπο Blogger και το προσαρμόζουν μόνοι τους, το οποίο τελικά καταλήγει να είναι ερασιτεχνικό, ειδικά αν δεν είναι σχεδιαστές. Αν αυτό ακούγεται σαν εσάς, τότε κατά τη γνώμη μας, δεν πρέπει να ασχοληθείτε με τη δημιουργία ενός προσαρμοσμένου θέματος που να ταιριάζει στο ιστολόγιό σας στο Blogger.

Στην πραγματικότητα, με το WordPress, μπορείτε να βρείτε χιλιάδες δωρεάν θέματα ιστολογίου που είναι πολύ καλύτερα από αυτά του Blogger.com.

Για ακόμα καλύτερη επαγγελματική εμφάνιση, μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα premium θέμα WordPress όπως το Divi που σας επιτρέπει να σχεδιάσετε τον ιστότοπό σας μόνοι σας με μεταφορά και απόθεση χωρίς να χρειάζεται να προσλάβετε έναν προγραμματιστή.
3. Οι εικόνες μου δεν μετεγκαταστάθηκαν σωστά. Τι μπορώ να κάνω?

Εάν ακολουθήσατε τα ακριβή μας βήματα, τα αρχεία πολυμέσων θα πρέπει να μεταφέρονται αυτόματα από το Blogger στο WordPress. Ωστόσο, εάν βρείτε κάποιες εικόνες που λείπουν, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Μετονομασία αρχείων πολυμέσων συνδέω. Αυτή η προσθήκη λειτουργεί μαγικά για να μετονομάσει όλες τις εικόνες σας, οπότε θα εμφανίζονται σωστά.

Μπορείτε επίσης να κλειδώσετε το όνομα για εικόνες, ώστε να μην αλλάζουν περαιτέρω και οι εικόνες να συνεχίζουν να εμφανίζονται στον ιστότοπό σας στο WordPress.

4. Πρέπει να αλλάξω τις διευθύνσεις URL στο WordPress μετά τη μετεγκατάσταση?

Σε αντίθεση με το Blogger.com, το WordPress σας επιτρέπει να επιλέξετε διαφορετικούς τύπους δομών διευθύνσεων URL. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πειραματιστείτε με διαφορετικές δομές.

Εάν ξεκινάτε ένα νέο ιστολόγιο WordPress, μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε δομή θέλετε. Ωστόσο, δεδομένου ότι μετεγκαθιστάτε ένα υπάρχον ιστολόγιο από το Blogger στο WordPress, είναι προς το συμφέρον σας να διατηρήσετε τη δομή διευθύνσεων URL ίδια με αυτήν που προτείναμε σε αυτό το σεμινάριο ακόμη και μετά τη μετεγκατάσταση για τη διατήρηση των κατατάξεων αναζήτησης και της επισκεψιμότητας.

5. Πώς να μεταφέρω τους συνδρομητές μου από το Blogger στο WordPress?

Μπορείτε να προσθέσετε τη ροή WordPress στη ρύθμιση του λογαριασμού σας στο Blogger, η οποία θα μετακινήσει τους συνδρομητές ροής στον νέο ιστότοπο. Ακολουθήστε το Βήμα 9 για περισσότερες λεπτομέρειες.

6. Η μετανάστευση blog επηρεάζει τον λογαριασμό μου στο Adsense?

Οχι. Στην πραγματικότητα, η μετεγκατάσταση στο WordPress θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε εύκολα τις διαφημίσεις σας στο AdSense με τη βοήθεια ενός πρόσθετου, όπως το AdSanity. Ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας Adsanity.

Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να προσθέσετε τη νέα διεύθυνση URL του ιστότοπου στον λογαριασμό σας στο AdSense εάν χρησιμοποιείτε τον υποτομέα με το Blogger (όπως example.blogspot.com).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map