Τρόπος μετεγκατάστασης της ιστοσελίδας GoDaddy Website Builder στο WordPress

πώς να μετακινηθείτε από το godaddy builder στο wordpress


Θέλετε να μετακινηθείτε από το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων GoDaddy στο WordPress; Εάν έχετε δημιουργήσει έναν ιστότοπο στο πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων του GoDaddy και θέλετε τώρα να μεταβείτε στο WordPress, μπορεί να φαίνεται σαν μια αποθαρρυντική εργασία, ειδικά για αρχάριους. Αν και μπορεί να είναι χρονοβόρα, αξίζει σίγουρα τον κόπο. Λοιπόν, πώς μετακινείστε από το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων του GoDaddy στο WordPress?

Δυστυχώς, δεν υπάρχει άμεσος τρόπος μετακίνησης, πιθανώς επειδή το GoDaddy δεν θέλει να φύγετε. Αλλά μπορείτε να το κάνετε χειροκίνητα και μπορούμε να σας δείξουμε πώς.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να μεταφέρετε τον ιστότοπο δημιουργίας ιστότοπων GoDaddy στο WordPress, βήμα προς βήμα.

Ακολουθεί ένας γρήγορος πίνακας περιεχομένων που θα σας καθοδηγήσει στα βήματα αυτού του άρθρου:

 1. Επιλέξτε Φιλοξενία ιστότοπου
 2. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του περιεχομένου του GoDaddy Website Builder
 3. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας για τη δομή συνδέσμων
 4. Στρέψτε τον τομέα σας στο WordPress Hosting
 5. Εγκαταστήστε το WordPress
 6. Εισαγάγετε το περιεχόμενο του ιστότοπού σας GoDaddy στο WordPress
 7. Ρύθμιση ανακατευθύνσεων

Ας αρχίσουμε πώς να μεταφέρουμε τον ιστότοπο δημιουργίας ιστότοπων GoDaddy στο WordPress.

Οφέλη από τη μετάβαση από το GoDaddy στο WordPress

Το WordPress είναι το πιο δημοφιλές σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) στον κόσμο και διαθέτει πάνω από 75 εκατομμύρια ιστότοπους στον ιστό.

Ένας ιστότοπος χτισμένος στο WordPress διαθέτει πολλά οφέλη, όπως:

 • Χωρίς περιορισμούς – Με το WordPress μπορείτε να δημιουργήσετε, να προσαρμόσετε και να αναπτύξετε τον ιστότοπό σας με όποιον τρόπο θέλετε χωρίς περιορισμούς.
 • Εύκολη προσαρμογή – Το WordPress προσφέρει πολλά δωρεάν θέματα που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε έναν υπέροχο ιστότοπο σε μια στιγμή.
 • Προστέθηκε ισχύς – Έχετε πρόσβαση σε χιλιάδες δωρεάν προσθήκες WordPress για να κάνετε τον ιστότοπό σας ακόμα πιο ισχυρό.

Με όλα αυτά τα οφέλη, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η επιλογή σας να μετακινήσετε τον ιστότοπό σας από το GoDaddy στο WordPress είναι καλή.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχουν 2 διαφορετικές πλατφόρμες WordPress, WordPress.org και WordPress.com. Σας προτείνουμε να μετακινήσετε τον ιστότοπο δημιουργίας ιστότοπων GoDaddy στο WordPress.org. Ρίξτε μια ματιά στην άλλη μας ανάρτηση για μια λεπτομερή εξήγηση των διαφορών μεταξύ WordPress.com και WordPress.org.

1. GoDaddy to WordPress: Επιλέξτε WordPress Hosting

Για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο στο WordPress, χρειάζεστε φιλοξενία WordPress. Η φιλοξενία ιστοσελίδων είναι όπου φιλοξενείται ο ιστότοπός σας και αποθηκεύονται τα αρχεία σας.

Εάν έχετε ήδη φιλοξενήσει με την υπηρεσία φιλοξενίας του GoDaddy, τότε μπορείτε να πάτε! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία φιλοξενίας του GoDaddy με τον νέο σας ιστότοπο WordPress.

Αλλά εάν πρέπει να αλλάξετε τον κεντρικό υπολογιστή ιστού σε έναν άλλο ή να επιλέξετε μια νέα υπηρεσία φιλοξενίας για τον ιστότοπό σας στο WordPress, σας συνιστούμε να επιλέξετε το Bluehost.

bluehost-wordpress-φιλοξενία

Το Bluehost είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες φιλοξενίας στον κόσμο και είναι ένας επίσημα προτεινόμενος πάροχος φιλοξενίας από το WordPress.org. Επιπλέον, οι αναγνώστες του IsItWP έχουν μια καταπληκτική προσφορά όταν εγγραφούν στο Bluehost.

Προσφέρουν στους χρήστες μας ένα δωρεάν όνομα τομέα, δωρεάν SSL και 65% έκπτωση στη φιλοξενία WordPress.

Κάντε κλικ εδώ για να διεκδικήσετε αυτήν την αποκλειστική προσφορά Bluehost »

Με το Bluehost, πληρώνετε μόνο 2,75 $ το μήνα για να ξεκινήσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress.

Εάν αργότερα αποφασίσετε ότι θέλετε να αλλάξετε τον ιστότοπό σας WordPress σε άλλο web host, ρίξτε μια ματιά στην ανάρτησή μας σχετικά με τον τρόπο μετακίνησης από έναν κεντρικό υπολογιστή ιστού σε έναν άλλο χωρίς διακοπή λειτουργίας.

Σχετίζεται με: Σε βάθος κριτική Bluehost.

2. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του περιεχομένου του GoDaddy Website Builder

Πριν ξεκινήσετε να μετακινείτε τον ιστότοπο δημιουργίας ιστότοπων GoDaddy στο WordPress, πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του περιεχομένου του ιστότοπού σας. Εάν έχετε μόνο δύο σελίδες περιεχομένου και εικόνων, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας απλώς αντιγράφοντας το κείμενο σε αρχεία κειμένου στον υπολογιστή σας και αποθηκεύοντας επίσης τις εικόνες στον υπολογιστή σας.

εφεδρική τοποθεσία

Για να οργανώσετε καλύτερα το εφεδρικό σας περιεχόμενο, μπορείτε να αποθηκεύσετε όλο το κείμενο της αρχικής σας σελίδας σε ένα αρχείο επεξεργασίας κειμένου που ονομάζεται “Αρχική σελίδα” και όλες τις εικόνες της αρχικής σελίδας σας σε ένα φάκελο που ονομάζεται “Αρχική σελίδα” και ούτω καθεξής. Κάντε το για κάθε σελίδα του ιστότοπού σας.

Μια άλλη γρήγορη επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του περιεχομένου του ιστότοπού σας είναι να επισκεφτείτε καθεμία από τις σελίδες του ιστότοπού σας στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Στο πληκτρολόγιό σας, πατήστε CTRL + S (Command + S για Mac), θα εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου αποθήκευσης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει «Ιστοσελίδα, πλήρης» στο πεδίο «μορφή» ή «αποθήκευση ως τύπος». Αποθηκεύστε κάθε σελίδα του ιστότοπού σας με αυτόν τον τρόπο.

backup-site-to-move-wordpress

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν εργαλείο όπως HTTrack που σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε οποιαδήποτε ιστοσελίδα στον υπολογιστή σας. Απλώς κατεβάστε το HTTrack και εισαγάγετε τη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας. Στη συνέχεια, το εργαλείο θα δημιουργήσει ένα αντίγραφο του ιστότοπού σας στον υπολογιστή σας.

httrack-εργαλείο

Το HTTrack είναι σίγουρα ένας πιο γρήγορος τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας όλων των αρχείων του ιστότοπού σας. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεδομένου ότι ο δημιουργός ιστότοπων του GoDaddy και τα θέματα του αποθηκεύουν τα αρχεία τους σε διαφορετικούς διακομιστές CDN, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη λήψη όλων των εικόνων σας. Έτσι, εάν ο ιστότοπός σας είναι κυρίως κείμενο και δεν σας πειράζει να χάσετε τις εικόνες σας, το HTTrack είναι μια καλή επιλογή.

Πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα μετεγκατάστασης από το GoDaddy στο WordPress, ελέγξτε ξανά ότι έχετε κατεβάσει όλα τα αρχεία του ιστότοπού σας. Αφού απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων, δεν θα μπορείτε να επαναφέρετε τον ιστότοπό σας. Αποσυνδέστε λοιπόν το διαδίκτυο από τον υπολογιστή σας και ελέγξτε για να δείτε ότι έχετε όλα τα δεδομένα του ιστότοπού σας.

3. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας της δομής του συνδέσμου σας

Στη συνέχεια, θα πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της δομής του συνδέσμου σας. Εάν κάποιος κάνει κλικ σε μια διεύθυνση URL στον παλιό σας ιστότοπο, δεν θα μπορεί να βρει τον ιστότοπό σας. Επομένως, πρέπει να ανακατευθύνετε όλους τους χρήστες που επισκέπτονται τις παλιές διευθύνσεις URL του ιστότοπού σας στις νέες διευθύνσεις URL στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της δομής των συνδέσμων σας, χρειάζεστε μια πλήρη λίστα όλων των διευθύνσεων URL στον ιστότοπό σας. Εάν δεν έχετε πολλά, απλώς αντιγράψτε και επικολλήστε τις διευθύνσεις URL σε ένα αρχείο κειμένου στον υπολογιστή σας.

σύνδεση-δομή-godaddy-to-wordpress

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διαδικτυακό εργαλείο όπως Κλίπερ για να εξαγάγετε διευθύνσεις URL από τον ιστότοπό σας και να τις αποθηκεύσετε σε ένα αρχείο κειμένου.

4. Στρέψτε τον τομέα σας στο WordPress Hosting

Αυτό το βήμα είναι για χρήστες που έχουν όνομα domain εγγεγραμμένο στο GoDaddy και θέλουν να το χρησιμοποιήσουν με άλλη υπηρεσία φιλοξενίας WordPress όπως το Bluehost ή το SiteGround. Εάν δεν έχετε καταχωρίσει όνομα τομέα στο GoDaddy, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα.

Για να κατευθύνετε τον τομέα σας σε άλλες υπηρεσίες φιλοξενίας WordPress, μεταβείτε στο λογαριασμό σας στο GoDaddy και μεταβείτε στο Τομείς Ενότητα. Κάνε κλικ στο Διαχειρίζονται κουμπί δίπλα στον τομέα που θέλετε να αλλάξετε.

διαχείριση-godaddy-domain

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Πρόσθετες ρυθμίσεις και στη συνέχεια κάντε κλικ στο Διαχείριση DNS.

διαχείριση-dns-godaddy

Τώρα μετακινηθείτε προς τα κάτω στο Διακομιστές ονομάτων ενότητα και επιλέξτε το Αλλαγή κουμπί.

αλλαγή-διακομιστές ονομάτων

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού για να αλλάξετε τον τύπο διακομιστή ονομάτων σε Εθιμο. Τώρα μπορείτε να εισαγάγετε τους νέους διακομιστές ονομάτων WordPress φιλοξενίας εδώ. Εάν η υπηρεσία φιλοξενίας WordPress διαθέτει περισσότερους από 2 διακομιστές ονομάτων, κάντε κλικ στο Προσθήκη διακομιστή ονομάτων για να προσθέσετε μια άλλη γραμμή.

προσαρμοσμένοι διακομιστές ονομάτων

Αφού εισαγάγετε τους διακομιστές ονομάτων σας, κάντε κλικ στο Εντάξει κουμπί και μετά το Σώσει κουμπί για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι αλλαγές DNS ενδέχεται να διαρκέσουν έως και 24 ώρες, αλλά συνήθως χρειάζονται μόνο λίγες ώρες.

Όταν ο τομέας σας αρχίζει να δείχνει τον νέο σας κεντρικό υπολογιστή WordPress, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

5. Εγκαταστήστε το WordPress

Τώρα πρέπει να εγκαταστήσετε το WordPress. Το WordPress είναι διάσημο για την 5λεπτη εγκατάστασή του, οπότε αυτό δεν χρειάζεται καθόλου χρόνο.

Πολλές εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων προσφέρουν επίσης εγκατάσταση WordPress με 1 κλικ. Έτσι, όταν εγγραφείτε σε μια υπηρεσία φιλοξενίας WordPress και επιλέγετε το σχέδιό σας, μπορείτε να εγκαταστήσετε το WordPress απευθείας από τον πίνακα ελέγχου της υπηρεσίας φιλοξενίας. Παρακάτω είναι πώς μοιάζει αυτή η διαδικασία όταν εγγραφείτε στο Bluehost, αλλά θα είναι παρόμοια και με άλλες υπηρεσίες φιλοξενίας WordPress.

Πρώτον, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ένα θέμα WordPress. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε θέμα πολλαπλών χρήσεων του WordPress και να το αλλάξετε εύκολα όποτε θέλετε.

εγκατάσταση-wordpress-select-θέμα

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να ονομάσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress και να επιλέξετε ένα όνομα για τον ιστότοπό σας.

δημιουργία-ένα-νέο-wordpress-site

Αφού πληκτρολογήσετε τα στοιχεία σας, κάντε κλικ στο Επόμενο. Τώρα το Bluehost θα εγκαταστήσει αυτόματα το WordPress για εσάς. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα δείτε ένα Το WordPress εγκαταστάθηκε με επιτυχία οθόνη.

godaddy-to-wordpress-εγκατάσταση-επιτυχία

Τώρα μπορείτε να συνδεθείτε στον ιστότοπό σας για να ξεκινήσετε να τον δημιουργείτε και να μεταφέρετε το περιεχόμενό σας σε αυτόν. Ένας εύκολος τρόπος για να συνδεθείτε στον ιστότοπό σας WordPress είναι να προσθέσετε wp-διαχειριστής στο τέλος της διεύθυνσης URL σας.

Για παράδειγμα, http://mysite.com/wp-admin.

Στη συνέχεια θα εμφανιστεί μια οθόνη όπου μπορείτε να συνδεθείτε στον ιστότοπό σας WordPress με τα στοιχεία σύνδεσης που στάλθηκαν στο email σας.

wordpress-σύνδεση

6. Εισαγάγετε το περιεχόμενο του ιστότοπού σας GoDaddy στο WordPress

Τώρα ήρθε η ώρα να εισαγάγετε το περιεχόμενό σας από τον ιστότοπο δημιουργίας ιστότοπων GoDaddy στον νέο σας ιστότοπο WordPress. Όπως αναφέραμε νωρίτερα, δεν υπάρχει τρόπος αυτόματης εισαγωγής αυτού του περιεχομένου στο WordPress, οπότε θα πρέπει να το κάνετε χειροκίνητα.

Το WordPress διαθέτει 2 διαφορετικούς ενσωματωμένους τύπους περιεχομένου: σελίδες και δημοσιεύσεις. Πρέπει να δημιουργήσετε σελίδες για τον ιστότοπό σας, για παράδειγμα, μια σελίδα “Σχετικά με εμάς”, μια σελίδα “Υπηρεσίες”, μια σελίδα “Επικοινωνία” και ούτω καθεξής. Θα πρέπει να δημιουργήσετε αναρτήσεις αν θέλετε να έχετε ιστολόγιο.

Δημιουργήστε τις σελίδες σας στο WordPress κάνοντας κλικ στο Σελίδες κουμπί στον πίνακα ελέγχου του WordPress και στη συνέχεια κάνοντας κλικ Προσθεσε νεο. Για να δημιουργήσετε αναρτήσεις ιστολογίου, ακολουθήστε τις ίδιες οδηγίες αλλά επιλέξτε το Δημοσιεύσεις αντ ‘αυτού.

δημιουργία-wordpress-σελίδα

Τώρα αντιγράψτε το περιεχόμενο από τον παλιό ιστότοπο δημιουργίας ιστότοπων GoDaddy που είχατε αποθηκεύσει προηγουμένως και επικολλήστε το στον επεξεργαστή WordPress.

εισαγωγή-ιστότοπος-οικοδόμος-περιεχόμενο-σε-wordpress

Όταν ολοκληρώσετε την εισαγωγή του περιεχομένου, κάντε κλικ στο Δημοσιεύω κουμπί για να κάνετε τη σελίδα σας ζωντανή στον ιστότοπό σας. Επαναλάβετε αυτό το βήμα έως ότου εισαχθεί όλο το περιεχόμενο του δημιουργού ιστότοπων GoDaddy στο WordPress.

7. Ρυθμίσεις ανακατευθύνσεων

Εάν έχετε αποθηκεύσει μια λίστα συνδέσμων από τον παλιό ιστότοπο δημιουργίας ιστότοπων του GoDaddy, μπορείτε να ρυθμίσετε ανακατευθύνσεις. Οι ανακατευθύνσεις λένε στις μηχανές αναζήτησης ότι η ζητούμενη διεύθυνση URL έχει μετακινηθεί σε μια νέα διεύθυνση URL.

Μπορείτε εύκολα να ρυθμίσετε ανακατευθύνσεις χρησιμοποιώντας ένα δωρεάν πρόσθετο WordPress όπως το Simple 301 Redirects. Μεταβείτε στο Πρόσθετα ενότητα στον πίνακα ελέγχου του WordPress, αναζητήστε “Απλές ανακατευθύνσεις 301” και κάντε κλικ στο Εγκατάσταση τώρα.

απλό-301-ανακατεύθυνση-plugin

Μόλις εγκατασταθεί και ενεργοποιηθεί η προσθήκη, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις >> 301 ανακατευθύνσεις. Στο πεδίο “Αίτημα”, πληκτρολογήστε την παλιά σας διεύθυνση URL και στο πεδίο “Προορισμός”, πληκτρολογήστε τη νέα σας διεύθυνση URL για WordPress.

ρυθμίσεις-ανακατευθύνσεις

Κάντε κλικ στο Αποθήκευσε τις αλλαγές για να αποθηκεύσετε την ανακατεύθυνση και να επαναλάβετε τη διαδικασία για όλες τις άλλες διευθύνσεις URL.

Μετά από μια επιτυχημένη μετεγκατάσταση, τι ακολουθεί?

Τώρα που ο ιστότοπος δημιουργίας ιστότοπων GoDaddy έχει μετακινηθεί από το GoDaddy στο WordPress, τι ακολουθεί; Μετά τη μετάβαση από το GoDaddy στο WordPress, υπάρχουν πολλές δυνατότητες του WordPress που πρέπει να επωφεληθείτε, όπως:

 • Βρείτε το τέλειο θέμα WordPress – Υπάρχουν πολλά θέματα WordPress ειδικά κατασκευασμένα για κάθε κλάδο και τύπο ιστότοπου, οπότε βρείτε ένα που ταιριάζει απόλυτα στους στόχους σας.
 • Βελτιώστε το SEO σας – Βελτιώστε το SEO του νέου σας ιστότοπου με μερικά ισχυρά πρόσθετα WordPress όπως το YoastSEO και MonsterInsights.
 • Προσθέστε μια φόρμα επικοινωνίας – Προσθέστε μια φόρμα επικοινωνίας στον ιστότοπό σας, ώστε οι επισκέπτες σας να μπορούν εύκολα να επικοινωνήσουν μαζί σας με μια προσθήκη όπως WPForms.
 • Ενισχύστε την ασφάλεια – Βελτιώστε την ασφάλεια του ιστότοπού σας WordPress χρησιμοποιώντας μερικές από τις καλύτερες προσθήκες ασφαλείας του WordPress.

Ελπίζουμε να σας άρεσε αυτό το άρθρο σχετικά με τον τρόπο μετεγκατάστασης του ιστότοπου δημιουργίας ιστότοπων GoDaddy στο WordPress. Τώρα που μετακινήσατε με επιτυχία από το GoDaddy στο WordPress, ίσως θελήσετε να δείτε το άρθρο μας σχετικά με τις 25 απαραίτητες ιστοσελίδες WordPress για επιχειρήσεις.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map