Πώς να προσθέσετε το Google Analytics στο WordPress (με & χωρίς προσθήκη)


Θέλετε να προσθέσετε το Google Analytics στον ιστότοπό σας στο WordPress?

Η προσθήκη του Google Analytics στον ιστότοπό σας WordPress είναι ο καλύτερος τρόπος παρακολούθησης του τρόπου με τον οποίο οι επισκέπτες σας αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπό σας. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να εγκαταστήσετε το Google Analytics στον ιστότοπό σας WordPress σε 2 απλά βήματα.

Προτού ξεκινήσουμε την εγκατάσταση του Google Analytics στον ιστότοπό σας στο WordPress, ας εξετάσουμε τι είναι το Google Analytics, γιατί είναι σημαντικό και πώς λειτουργεί. Αν προτιμάτε να προχωρήσετε κατευθείαν στο κυνήγι και να μπείτε στη διαδικασία εγκατάστασης του Analytics βήμα προς βήμα, τότε καν ‘το.

Contents

Google Analytics για WordPress – Ο πλήρης οδηγός ρύθμισης

Ρίξτε μια ματιά στον πίνακα περιεχομένων…

Τι είναι το Google Analytics?

google analytics για WordPress

Το Google Analytics είναι το πιο ολοκληρωμένο εργαλείο παρακολούθησης για τον ιστότοπό σας που σας επιτρέπει να δείτε από πού προέρχονται οι επισκέπτες σας, τι κάνουν στον ιστότοπό σας, ποιο περιεχόμενο είναι δημοφιλές και ούτω καθεξής.

Σας δίνει καλύτερη κατανόηση των επιπτώσεων στο μάρκετινγκ παρέχοντας εύληπτα στατιστικά στοιχεία. Είτε είστε εκδότης, ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης ή έμπορος ηλεκτρονικού εμπορίου, το Google Analytics σάς παρέχει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους επισκέπτες σας.

Εκτός από τα βασικά στατιστικά στοιχεία αφοσίωσης επισκεπτών, ορισμένες από τις δυνατότητες παρακολούθησης του Google Analytics που θα βρείτε χρήσιμες είναι:

 • Παρακολούθηση διαφημίσεων
 • Βελτιωμένη παρακολούθηση ηλεκτρονικού εμπορίου
 • Παρακολούθηση εκδηλώσεων
 • Online φόρμες παρακολούθησης
 • Και πολύ περισσότερα

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το Google Analytics στο WordPress?

Η κατανόηση των επισκεπτών του ιστότοπού σας είναι το κλειδί για την αύξηση της επισκεψιμότητας, των συνδρομητών και των εσόδων σας. Εγκαθιστώντας το Google Analytics στον ιστότοπό σας στο WordPress, μπορείτε να συλλέξετε όλα τα δεδομένα του ιστότοπού σας, τα οποία παρέχουν ενεργές πληροφορίες για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εξαλείψετε την εικασία και να αρχίσετε να λαμβάνετε ενημερωμένες αποφάσεις με βάση τα δεδομένα που έχετε συγκεντρώσει.

Ελέγξτε επίσης: Εναλλακτικές λύσεις στο Google Analytics.

Ακολουθούν μερικά οφέλη από την παρακολούθηση των επισκεπτών του ιστότοπού σας χρησιμοποιώντας το Google Analytics:

Μάθετε περισσότερα για τους επισκέπτες του WordPress στο Analytics

Πίνακας ελέγχου google analytics wordpress

Μπορείτε να συλλέξετε και να παρακολουθήσετε πληροφορίες επισκεπτών, όπως γεωγραφική τοποθεσία, δημογραφικά στοιχεία και ενδιαφέροντα, συσκευές και προγράμματα περιήγησης που χρησιμοποίησαν κατά την προβολή του ιστότοπού σας και πολλά άλλα. Αυτά τα δεδομένα σας βοηθούν να κατανοήσετε καλύτερα το κοινό σας, ώστε να μπορείτε να επεξεργαστείτε καλύτερα τα μηνύματα μάρκετινγκ με τρόπο που να ταιριάζει καλύτερα με αυτά. Αλλά βεβαιωθείτε ότι εμφανίζετε αποποίηση συλλογής δεδομένων σύμφωνα με τους κανόνες του GDPR. Αυτό μπορεί εύκολα να εμφανιστεί χρησιμοποιώντας WordPress GDPR plugins.

Για παράδειγμα, εάν διαπιστώσετε ότι οι περισσότεροι επισκέπτες του ιστότοπού σας είναι γυναίκες με έδρα στις ΗΠΑ, μπορείτε να επιμεληθείτε περιεχόμενο που καλύπτει τις ανάγκες αυτής της συγκεκριμένης βάσης χρηστών.

Κατανοήστε πώς αλληλεπιδρούν οι επισκέπτες με τον ιστότοπό σας στο WordPress

αναφορά αναλυτικών στοιχείων google

Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε λεπτομέρειες όπως αυτό που κάνουν οι επισκέπτες σας ενώ βρίσκονται στον ιστότοπό σας, πόσο καιρό παραμένουν στον ιστότοπό σας κ.λπ. Με τη βοήθεια αυτών των δεδομένων, μπορείτε να βρείτε στρατηγικές για να τους κάνετε πιο αφοσιωμένους, να τους κρατήσετε περισσότερο, και ακόμη και να τους πείσετε να κάνουν αγορές στον ιστότοπό σας.

Κατανοήστε από πού προέρχονται οι επισκέπτες του ιστότοπού σας

πηγή επισκεψιμότητας wordpress google analytics

Το Google Analytics σάς παρέχει την ανάλυση διαφορετικών πηγών επισκεψιμότητας, όπως μηχανές αναζήτησης, κοινωνικές, παραπομπές, άμεση επισκεψιμότητα κ.λπ. Αναλύοντας τις πηγές επισκεψιμότητας, μπορείτε να καταλάβετε ποια πηγή συμβάλλει στους περισσότερους επισκέπτες στον ιστότοπό σας.

Μπορεί επίσης να σας δώσει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αύξησης των επισκεπτών του ιστότοπού σας.

Για παράδειγμα, εάν η κορυφαία πηγή παραπομπής σας είναι ένας εξωτερικός ιστότοπος, τότε ίσως θελήσετε να σκεφτείτε να συνεργαστείτε με αυτόν τον ιστότοπο, όπως η υποβολή αναρτήσεων επισκεπτών.

Πώς λειτουργεί το Google Analytics?

Για να μπορείτε να παρακολουθείτε τα δεδομένα των επισκεπτών σας, θα πρέπει να εφαρμόσετε ένα κομμάτι κώδικα παρακολούθησης στον ιστότοπό σας που λαμβάνετε από τον λογαριασμό σας στο Analytics. Ο κώδικας παρακολούθησης πρέπει να προστεθεί σε κάθε σελίδα του ιστότοπού σας. Αυτό μπορεί να γίνει με την προσθήκη του κώδικα απευθείας στην ενότητα κεφαλίδας του WordPress.

Κάθε φορά που κάποιος φτάνει στον ιστότοπό σας, επισημαίνεται με τον κώδικα παρακολούθησης στο πρόγραμμα περιήγησής του και στη συνέχεια ξεκινά η συνεδρία του στον ιστότοπό σας.

Η εγκατάσταση του Google Analytics στον ιστότοπό σας στο WordPress είναι πολύ εύκολη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε μια προσθήκη Google Analytics, όπως MonsterInsights, και διαμορφώστε το με το Analytics. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε μη αυτόματα τον κώδικα παρακολούθησης στον ιστότοπό σας, αλλά το μειονέκτημα είναι ότι θα περιορίσει την ικανότητά σας να ενεργοποιήσετε βελτιωμένες δυνατότητες παρακολούθησης του Google Analytics.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε πώς να προσθέσετε την παρακολούθηση του Google Analytics στο WordPress τόσο μέσω των μεθόδων MonsterInsights όσο και των μη αυτόματων μεθόδων.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το Google Analytics στο WordPress; (Οδηγός βήμα προς βήμα)

Ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο ρύθμισης του Analytics στον ιστότοπό σας, βήμα προς βήμα. Θα εξηγήσουμε επίσης πώς να ρυθμίσετε το Analytics με και χωρίς τη χρήση προσθήκης WordPress.

Βήμα 1: Εγγραφείτε για λογαριασμό Google Analytics

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν από την εγκατάσταση του Google Analytics είναι να εγγραφείτε στην υπηρεσία. Το Google Analytics είναι διαθέσιμο δωρεάν, οπότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επισκεφτείτε Google Analytics και εγγραφείτε με τον λογαριασμό σας Google.

Στην επάνω δεξιά γωνία, μπορείτε να βρείτε το Συνδεθείτε πτυσώμενο μενού. Απλώς κάντε κλικ πάνω του.

πώς να εγκαταστήσετε το google analytics στο wordpress

Θα σας ζητηθεί να επιλέξετε από διαφορετικές λύσεις του Analytics. Καθώς θέλουμε να εγγραφείτε στο Google Analytics, κάντε κλικ στο Ανάλυση.

κάντε κλικ στο analytics

Αυτό θα σας οδηγήσει σε μια σελίδα στην οποία θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο Google Analytics ή να εγγραφείτε για έναν νέο Λογαριασμό Google.

συνδεθείτε στο analytics

Αφού συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google, θα πρέπει να εγγραφείτε στο Google Analytics. Κάντε κλικ στο Εγγραφείτε κουμπί στη δεξιά πλευρά της σελίδας για να ξεκινήσετε.

εγγραφή στο Google analytics

Στη συνέχεια, θα πρέπει να εισαγάγετε τις ρυθμίσεις για τον ιστότοπο που θέλετε να ξεκινήσετε την παρακολούθηση. Βεβαιωθείτε ότι το Δικτυακός τόπος επιλέγεται στην κορυφή.

Ιστότοπος παρακολούθησης GA

Στη συνέχεια, πρέπει να μετακινηθείτε προς τα κάτω για να εισαγάγετε τις πληροφορίες του ιστότοπού σας. Θα πρέπει επίσης να ονομάσετε τον λογαριασμό σας στο Google Analytics και να εισαγάγετε το όνομα, τη διεύθυνση URL και τον κλάδο του ιστότοπού σας, καθώς και τη ζώνη ώρας σας.

ga ρύθμιση λογαριασμού

Συμπληρώστε τις πληροφορίες που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός λογαριασμού Google Analytics.

Αφού συμπληρώσετε τα στοιχεία του ιστότοπού σας, μπορείτε να πραγματοποιήσετε κύλιση προς τα κάτω για να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις κοινής χρήσης δεδομένων. Όταν ολοκληρώσετε την επιλογή σας, μπορείτε να κάνετε κλικ στο Λήψη αναγνωριστικού παρακολούθησης κουμπί στο κάτω μέρος της σελίδας.

λήψη αναγνωριστικού παρακολούθησης αναλυτικών στοιχείων

Στο αναδυόμενο παράθυρο που εμφανίζεται, μπορείτε να ελέγξετε και να αποδεχτείτε τους όρους υπηρεσίας.

αποδεχτείτε τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του Google Analytics

Αυτό είναι! Έχετε εγγραφεί στο Google Analytics.

Βήμα 2: Προσθέστε το Google Analytics στο WordPress

Τώρα που έχετε εγγραφεί στο Google Analytics, το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προσθέσετε το Analytics στον ιστότοπό σας στο WordPress. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσθέσετε το Google Analytics στο WordPress. Ας ρίξουμε μια ματιά παρακάτω:

 1. Εγκαταστήστε το Google Analytics στον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας το MonsterInsights (Συνιστάται)
 2. Προσθέστε τον ακατέργαστο κώδικα παρακολούθησης στην κεφαλίδα του ιστότοπού σας WordPress με μια προσθήκη
 3. Προσθέστε μη αυτόματα τον κώδικα παρακολούθησης στο header.php
 4. Προσθέστε με μη αυτόματο τρόπο τον κώδικα παρακολούθησης στο functions.php

MonsterInsights vs. Μη αυτόματη εγκατάσταση του Google Analytics στο WordPress

Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία εγκατάστασης του Google Analytics, αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να εξετάσετε γιατί συνιστάται η χρήση της προσθήκης MonsterInsights σε σχέση με τη μη αυτόματη εγκατάσταση του Analytics.

Για ορισμένους χρήστες, η εγκατάσταση του Google Analytics μπορεί να φαίνεται σαν μια εργασία “χωρίς εγκεφάλους”. Για αυτόν τον λόγο, προσθέτουν με μη αυτόματο τρόπο τον κώδικα παρακολούθησης του Analytics στον ιστότοπό τους χωρίς να χρησιμοποιούν πρόσθετα.

Ενώ η μη αυτόματη εγκατάσταση του Google Analytics σάς επιτρέπει να συλλέγετε βασικά στατιστικά στοιχεία επισκεψιμότητας, όπως περιόδους σύνδεσης, προβολές σελίδας, ποσοστό εγκατάλειψης κ.λπ., το μειονέκτημα είναι ότι δεν σας επιτρέπει να αξιοποιήσετε πλήρως το δυναμικό του Google Analytics.

Για παράδειγμα, εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε περισσότερες δυνατότητες παρακολούθησης του Analytics όπως παρακολούθηση λήψεων, παρακολούθηση συνδέσμων, παρακολούθηση φορμών, ηλεκτρονικό εμπόριο, παρακολούθηση και άλλα, θα πρέπει να προσαρμόσετε μη αυτόματα τον κώδικα για κάθε παρουσία. Χωρίς αμφιβολία, αυτό μπορεί να είναι κουραστικό, ειδικά εάν δεν είστε προγραμματιστής ή ειδικός του Analytics.

Οι πιθανότητες είναι ότι, ακόμη και ένα μικρό λάθος μπορεί να παρακάμψει ολόκληρη την παρακολούθηση του Analytics, που σημαίνει ότι λαμβάνετε λανθασμένα δεδομένα από τον λογαριασμό σας στο Analytics, γεγονός που θα σας οδηγήσει να λάβετε λανθασμένες αποφάσεις για την επιχείρησή σας.

MonsterInsights

Από την άλλη πλευρά, το MonsterInsights καθιστά εξαιρετικά εύκολη την εγκατάσταση του Analytics με λίγα μόνο κλικ. Το MonsterInsights είναι το πιο δημοφιλές Google Analytics plugin που υπάρχει. Για να ενεργοποιήσετε τις βελτιωμένες δυνατότητες παρακολούθησης, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε μερικά κλικ ή να εγκαταστήσετε τα αντίστοιχα πρόσθετα.

Δεδομένου ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να αγγίξετε μια γραμμή κώδικα, εξοικονομείτε πολύτιμο χρόνο σε όλη τη διαδικασία εγκατάστασης.

Ξεκινήστε με το MonsterInsights σήμερα για να ρυθμίσετε εύκολα το Google Analytics στον ιστότοπό σας.

Θέλετε να ξεκινήσετε με τη δωρεάν έκδοση; Προσπαθήστε MonsterInsights Lite.

Μέθοδος # 1. Προσθήκη του Google Analytics στον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας το MonsterInsights (συνιστάται)

Για να ρυθμίσετε το Google Analytics στον ιστότοπό σας, εγγραφείτε σε ένα πρόγραμμα MonsterInsights και κατεβάστε την προσθήκη. Εάν προτιμάτε να ξεκινήσετε με τη δωρεάν προσθήκη, κατευθυνθείτε προς Προσθήκες »Προσθήκη νέου. Αναζητήστε το MonsterInsights και, όταν εμφανιστεί η προσθήκη, κάντε κλικ στο Εγκατάσταση τώρα και μετά, Θέτω εις ενέργειαν.

εγκαταστήστε monsterinsights

Προχωρήστε προς Insights »Ρυθμίσεις για έλεγχο ταυτότητας του ιστολογίου σας με το Google Analytics. Κάντε κλικ Έλεγχος ταυτότητας με τον λογαριασμό σας Google.

κάντε κλικ στον έλεγχο ταυτότητας με τον λογαριασμό σας Google

Στην επόμενη οθόνη, επιλέξτε τον λογαριασμό σας Google.

επιλέξτε έναν λογαριασμό Google για αναλυτικά στοιχεία

Στη συνέχεια, επιτρέψτε στο MonsterInsights να διαχειρίζεται τον λογαριασμό σας.

monsterinsights για τη διαχείριση αναλυτικών στοιχείων στο wordpress

Τέλος, επιλέξτε το σωστό προφίλ ιστότοπου για το ιστολόγιό σας και κάντε κλικ στο Πλήρης έλεγχος ταυτότητας.

έλεγχος ταυτότητας monsterinsights

Μετά τον έλεγχο ταυτότητας, μπορείτε εύκολα να βρείτε την απόδοση του ιστότοπού σας μεταβαίνοντας Πληροφορίες »Αναφορές.

wordpress google analytics με monsterinsights

Μέθοδος # 2. Προσθέστε τον κώδικα Google Analytics στην κεφαλίδα του WordPress με μια προσθήκη

Μπορείτε να προσθέσετε τον αρχικό κώδικα παρακολούθησης στην κεφαλίδα του ιστότοπού σας με το Εισαγωγή κεφαλίδων και υποσέλιδων συνδέω. Αφού εγκαταστήσετε και ενεργοποιήσετε την προσθήκη, μεταβείτε στη διεύθυνση Ρυθμίσεις »Εισαγωγή κεφαλίδων και υποσέλιδων και τοποθετήστε τον κωδικό στις ρυθμίσεις της προσθήκης.

εισαγάγετε κεφαλίδες και υποσέλιδα

3. Μη αυτόματη προσθήκη κώδικα Google Analytics στο WordPress στο header.php

προσθέστε τον κώδικα παρακολούθησης αναλυτικών στοιχείων google στο header.php

Ένας ελαφρώς πιο περίπλοκος τρόπος θα ήταν να ανοίξετε το θέμα σας header.php και τοποθετήστε τον κωδικό αμέσως μετά την ετικέτα.

Προστέθηκε κώδικας παρακολούθησης αναλυτικών στοιχείων google

Λάβετε υπόψη ότι εάν προσθέσετε τον κωδικό στο κύριο θέμα σας, τότε θα αντικατασταθεί κάθε φορά που ενημερώνετε το θέμα σας. Η χρήση ενός παιδικού θέματος είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσθέσετε προσαρμογές όπως αυτή στον ιστότοπό σας στο WordPress.

4. Μη αυτόματη προσθήκη κώδικα Google Analytics στο WordPress στο functions.php

Εάν αισθάνεστε σίγουροι για τις γνώσεις σας σχετικά με το php, μπορείτε να ανοίξετε το θέμα σας functions.php και προσθέστε τον ακόλουθο κωδικό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αντικαταστήσει την τέταρτη γραμμή με τον κώδικα ανάλυσης Google.

<?php
add_action (‘wp_footer’, ‘add_googleanalytics’);
λειτουργία add_googleanalytics () { ?>
// Επικολλήστε τον κώδικα του Google Analytics εδώ
<?php}
?>

Χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από αυτές τις μεθόδους θα έπρεπε να έχετε προσθέσει το Google Analytics στον ιστότοπό σας.

Google Analytics στο WordPress: Συχνές ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικές συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη ρύθμιση του Google Analytics στο WordPress.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αρχίσει να λειτουργεί το Google Analytics στο WordPress?

Μετά την εγκατάσταση, ενδέχεται να μην αρχίσετε αμέσως να βλέπετε πληροφορίες στον πίνακα ελέγχου του Google Analytics. Θα χρειαστούν περίπου 12 έως 24 ώρες (ή μερικές φορές ακόμη και 48 ώρες) για να μπορείτε να δείτε δεδομένα στο λογαριασμό σας στο Analytics.

Πώς μπορώ να ξέρω αν το Google Analytics λειτουργεί στον ιστότοπό μου στο WordPress?

Για να επαληθεύσετε την παρακολούθηση του Google Analytics, θα πρέπει να δείτε τον πηγαίο κώδικα του ιστότοπού σας.

Χρησιμοποιήστε μια συντόμευση πληκτρολογίου για να δείτε τον πηγαίο κώδικα του ιστότοπού σας. Εάν χρησιμοποιείτε Windows ή Linux, πατήστε Ctrl + U για να δείτε τον πηγαίο κώδικα. Εάν χρησιμοποιείτε Mac, πατήστε Εντολή + U.

Δείτε πώς φαίνεται ο κώδικας παρακολούθησης του Google Analytics:

κώδικας παρακολούθησης αναλυτικών στοιχείων google

Λάβετε υπόψη ότι εάν χρησιμοποιείτε τη ρύθμιση MonsterInsights for Analytics, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης (ιδιωτική περιήγηση) στο πρόγραμμα περιήγησής σας για να δείτε τον κώδικα παρακολούθησης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το MonsterInsights δεν παρακολουθεί τις επισκέψεις σας για να αποφευχθεί η ανατροπή των δεδομένων σας στο Google Analytics.

Ποια είναι η καλύτερη προσθήκη Google Analytics για WordPress?

Με πάνω από 2 εκατομμύρια ενεργές εγκαταστάσεις, το MonsterInsights είναι το πιο δημοφιλές και ολοκληρωμένο plugin του Google Analytics για WordPress. Όχι μόνο διευκολύνει τη ρύθμιση του Analytics, αλλά σας επιτρέπει επίσης να ενεργοποιήσετε πολλές δυνατότητες παρακολούθησης του Analytics, όπως παρακολούθηση ηλεκτρονικού εμπορίου, παρακολούθηση λήψεων κ.λπ. χωρίς να αγγίξετε ούτε μία γραμμή κώδικα.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σάς βοήθησε να εγκαταστήσετε το Google Analytics στον ιστότοπό σας στο WordPress. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας, να σχεδιάσετε το περιεχόμενό σας και να αναπτύξετε την επιχείρησή σας.

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, μπορείτε επίσης να διαβάσετε την καλύτερη λύση Analytics για WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map