Πώς να φιλοξενήσετε έναν ιστότοπο | Ένα πλήρες εκπαιδευτικό βήμα προς βήμα

πώς να φιλοξενήσετε έναν ιστότοπο


Αναρωτιέστε πώς να φιλοξενήσετε έναν ιστότοπο; Τα βήματα για τη φιλοξενία ενός ιστότοπου μπορεί να φαίνονται τρομακτικά για αρχάριους, αλλά αν θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο, η φιλοξενία του ιστότοπού σας είναι απαραίτητη. Η φιλοξενία Ιστού είναι βασικά ένα μέρος στο Διαδίκτυο για τους ιδιοκτήτες ιστότοπων για την αποθήκευση των ιστότοπών τους. Ο ιστότοπός σας χρειάζεται ένα μέρος για να ζει στον Ιστό, εάν θέλετε οι χρήστες να μπορούν να το επισκέπτονται.

Έτσι, εάν είστε νέοι στη δημιουργία ενός ιστότοπου, μην ανησυχείτε. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα σας δείξουμε πώς να φιλοξενήσετε έναν ιστότοπο, βήμα προς βήμα, για αρχάριους. Ας αρχίσουμε.

Βήμα 1: Αποφασίστε τον τύπο του ιστότοπου

Αν θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο, πρώτα πρέπει να αποφασίσετε τι είδους ιστότοπο πρόκειται να δημιουργήσετε. Ο τύπος του ιστότοπου που επιλέγετε να δημιουργήσετε εξαρτάται από τον σκοπό του ιστότοπού σας.

Υπάρχουν 4 κύριοι τύποι ιστότοπων, είναι:

 • Στατικός – Ένας στατικός ιστότοπος, μερικές φορές γνωστός ως επίπεδη ή σταθερή σελίδα, εμφανίζεται σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού με τον τρόπο με τον οποίο αποθηκεύεται. Δεν αλλάζει, παραμένει το ίδιο ή «στατικό» για κάθε χρήστη που βλέπει τον ιστότοπο. Οι στατικοί ιστότοποι θα λειτουργούσαν καλά για ιστότοπους μικρών επιχειρήσεων, προσωπικούς ιστότοπους, ιστότοπους χαρτοφυλακίου κ.λπ..
 • Δυναμικός – Ένας δυναμικός ιστότοπος περιέχει πληροφορίες που αλλάζουν ανάλογα με έναν αριθμό παραγόντων που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τον χρήστη που βλέπει τον ιστότοπο, την ώρα της ημέρας, τη ζώνη ώρας ή τη μητρική γλώσσα της χώρας στην οποία βρίσκεται ο θεατής. Για παράδειγμα, Το Amazon, το Facebook και το YouTube είναι παραδείγματα δυναμικών ιστότοπων επειδή το περιεχόμενό τους αλλάζει πάντα.
 • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ – Ένας ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου (το ηλεκτρονικό εμπόριο σημαίνει ηλεκτρονικό εμπόριο) είναι μια διαδικτυακή πύλη όπου η πώληση και αγορά προϊόντων ή υπηρεσιών και η μεταφορά χρημάτων πραγματοποιείται μέσω του Διαδικτύου. Με απλά λόγια, όποτε αγοράζετε ή πουλάτε κάτι χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο, συμμετέχετε στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Αυτό περιλαμβάνει ιστότοπους όπως Walmart, eBay και Grubhub. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου είναι συνήθως δυναμικοί ιστότοποι.
 • Ιστολόγιο – Ένα ιστολόγιο είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό ή ενημερωτικός ιστότοπος όπου το περιεχόμενο παρουσιάζεται με αντίστροφη χρονολογική σειρά (το νεότερο περιεχόμενο εμφανίζεται πρώτα). Τα ιστολόγια συνήθως εκτελούνται από έναν συγγραφέα ή μια μικρή ομάδα ανθρώπων για να παρουσιάσουν πληροφορίες σε ένα συνομιλητικό στυλ. Παραδείγματα ιστολογίων περιλαμβάνουν τον ιστότοπό μας, το IsItWP, το The Huffington Post και το Mashable.

Έτσι, προσδιορίστε ποιος ιστότοπος είναι ο καλύτερος για τις ανάγκες σας και τις ανάγκες του κοινού σας. Για παράδειγμα, εάν έχετε μια μικρή επιχείρηση και θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο για να τον προωθήσετε, ένας στατικός ιστότοπος θα ήταν πιθανώς η καλύτερη επιλογή για εσάς. Επιπλέον, οι στατικοί ιστότοποι είναι οι ευκολότεροι και το χαμηλότερο κόστος δημιουργίας. Μπορείτε επίσης να δείτε την άποψη του ειδικού μας σχετικά με το κόστος ενός ιστότοπου.

Εάν δεν είστε σίγουροι εάν πρέπει να δημιουργήσετε ένα ιστολόγιο ή έναν ιστότοπο, ρίξτε μια ματιά στην ανάρτησή μας Τι είναι ένα ιστολόγιο; Ιστολόγιο εναντίον ιστοτόπου & Πώς λειτουργούν?

Επίσης, ρίξτε μια ματιά στο άρθρο μας για τα καλύτερα βιβλία WordPress, συμπεριλαμβανομένων των βιβλίων για τη δημιουργία ιστότοπου ή ιστολογίου με το WordPress.

Αφού αποφασίσετε τι τύπο ιστότοπου θέλετε να δημιουργήσετε, πρέπει επίσης να επιλέξετε πώς να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας. Σήμερα υπάρχουν αρκετοί κατασκευαστές ιστότοπων που σας επιτρέπουν να δημιουργείτε εύκολα τον δικό σας ιστότοπο. Σας προτείνουμε να επιλέξετε WordPress.

wordpress-make-a-website

Το WordPress είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα δημιουργίας ιστότοπων εκεί έξω, στην πραγματικότητα διαθέτει πάνω από το 30% όλων των ιστότοπων στον ιστό. Με το WordPress, είναι απίστευτα εύκολο να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο σε χρόνο μηδέν και δεν χρειάζεται να γνωρίζετε τίποτα για τον κώδικα. Έχετε τον πλήρη έλεγχο της εμφάνισης του ιστότοπού σας, επειδή το WordPress προσφέρει έναν τόνο δωρεάν θεμάτων για να δώσει στον ιστότοπό σας μια επαγγελματική εμφάνιση σε μια στιγμή. Παίρνετε επίσης πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα προσθηκών WordPress για να κάνετε τον ιστότοπό σας πιο ισχυρό.

Επιπλέον, πολλές από τις καλύτερες υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων προσφέρουν φιλοξενία WordPress που περιλαμβάνει εύκολη εγκατάσταση WordPress 1 κλικ, η οποία μας φέρνει στο επόμενο βήμα επιλογής υπηρεσίας φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Βήμα 2: Επιλέξτε μια υπηρεσία Web Hosting

Τώρα, ήρθε η ώρα να επιλέξετε μια υπηρεσία φιλοξενίας ιστού. Όπως αναφέραμε προηγουμένως, ένας οικοδεσπότης Ιστού είναι όπου ο ιστότοπός σας θα αποθηκευτεί στον Ιστό. Προτού μπορέσετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο και να τον διαθέσετε στους χρήστες στο διαδίκτυο, θα πρέπει να αγοράσετε web hosting.

Όταν επιλέγετε μια υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων, θέλετε να επιλέξετε μία που προσφέρει ταχύτητα, ασφάλεια, αξιοπιστία και είναι
φιλικό προς τον προϋπολογισμό και φιλοξενία του WordPress αν έχετε επιλέξει το WordPress ως πλατφόρμα δημιουργίας ιστότοπων. Υπάρχουν αρκετοί μεγάλοι οικοδεσπότες Ιστού που προσφέρουν φιλοξενία WordPress, συμπεριλαμβανομένων των HostGator και SiteGround.

Αλλά ο οικοδεσπότης Ιστού που προτείνουμε είναι το Bluehost.

Το Bluehost είναι ένας επίσημος προτεινόμενος πάροχος φιλοξενίας WordPress. Με το Bluehost δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι αργός, ακόμα και αν έχετε πολλή κίνηση. Παρέχουν επίσης 24/7 ειδική υποστήριξη που είναι πάντα εκεί για να σας βοηθήσει όποτε αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Bluehost, ρίξτε μια ματιά στην πλήρη κριτική μας για το Bluehost.

bluehost-wordpress-φιλοξενία

Επιπλέον, για τους αναγνώστες του IsItWP, το Bluehost προσφέρει μια καταπληκτική προσφορά. Μπορείτε να εγγραφείτε στο Bluehost σήμερα και να αποκτήσετε δωρεάν τομέα, πιστοποιητικό SSL και τεράστια έκπτωση 60% στη φιλοξενία. Με το Bluehost, μπορείτε να αρχίσετε να δημιουργείτε τον ιστότοπο ή το ιστολόγιό σας με μόλις 2,75 $ το μήνα. Πληρώστε ετησίως και εξοικονομήστε χρήματα στο Bluehost.

Το Bluehost είναι επίσης ένα web hosting συμβατό με PCI.

Κάντε κλικ εδώ για να διεκδικήσετε αυτήν την αποκλειστική προσφορά Bluehost »

Μόλις αποφασίσετε να επιλέξετε το Bluehost ως οικοδεσπότη Ιστού σας, κάντε κλικ στον σύνδεσμό μας προς τον ιστότοπο του Bluehost και κάντε κλικ στο Ξεκινήστε τώρα κουμπί. Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Βήμα 3: Επιλέξτε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας ιστοσελίδων

Όταν εγγραφείτε στο Bluehost, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας. Το Bluehost προσφέρει 3 διαφορετικά προγράμματα φιλοξενίας: Basic, Plus και Choice Plus. Με την αποκλειστική προσφορά Bluehost, το βασικό πρόγραμμα είναι μόνο 2,75 $ το μήνα, το πρόγραμμα Plus κοστίζει 4,95 $ το μήνα και το πρόγραμμα Choice Plus κοστίζει 5,45 $ το μήνα. Κάθε ένα από τα σχέδια περιλαμβάνει ένα δωρεάν όνομα τομέα και πιστοποιητικό SSL.

bluehost-hosting-σχέδια

Μία από τις κύριες διαφορές μεταξύ των σχεδίων είναι ο αριθμός των ιστότοπων που μπορείτε να δημιουργήσετε και ο χώρος του ιστότοπου. Με το βασικό σχέδιο, μπορείτε να δημιουργήσετε μόνο 1 ιστότοπο και να λάβετε 50 GB χώρου ιστότοπου. Με τα υπόλοιπα σχέδια, μπορείτε να δημιουργήσετε απεριόριστους ιστότοπους και να έχετε χώρο χωρίς ιστότοπους.

Για νέους κατόχους ιστότοπων, προτείνουμε να επιλέξετε το Βασικό πρόγραμμα. Στη συνέχεια, καθώς ο ιστότοπός σας και η επιχείρησή σας μεγαλώνουν, μπορείτε να αναβαθμίσετε το σχέδιό σας όπως απαιτείται.

Σχετίζεται με: 10 καλύτερες υπηρεσίες Web Hosting στο Ηνωμένο Βασίλειο

Αφού αποφασίσετε ποιο πρόγραμμα φιλοξενίας ιστού χρειάζεστε, κάντε κλικ στο πράσινο κουμπί “Επιλογή” για να συνεχίσετε.

Βήμα 4: Επιλέξτε ένα όνομα τομέα

Αφού επιλέξετε το σχέδιό σας, το επόμενο βήμα που φιλοξενεί έναν ιστότοπο είναι να επιλέξετε ένα όνομα τομέα. Το όνομα τομέα είναι η διεύθυνση που πληκτρολογούν τα άτομα στη γραμμή διευθύνσεων URL του προγράμματος περιήγησης για να μεταβούν στον ιστότοπό σας. Για μια πιο λεπτομερή περιγραφή μαζί με συμβουλές για το πώς να επιλέξετε ένα καλό όνομα τομέα για τον ιστότοπό σας, ρίξτε μια ματιά στην άλλη μας ανάρτηση που αναλύει τι είναι ένα όνομα τομέα και πώς λειτουργεί.

Όπως αναφέραμε, με το Bluehost λαμβάνετε ένα δωρεάν όνομα τομέα κατά την εγγραφή σας στην υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων. Αφού επιλέξετε το πρόγραμμα Bluehost, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ένα όνομα τομέα.

μεταβείτε στο Νέος τομέας ενότητα στη σελίδα και πληκτρολογήστε το όνομα τομέα που επιλέξατε για τον ιστότοπό σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο μπλε Επόμενο κουμπί.

bluehost-select-a-domain

Στη συνέχεια, εισαγάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Μπορείτε να πληκτρολογήσετε το όνομά σας, τη διεύθυνση email σας και άλλες πληροφορίες εάν θέλετε ή για ταχύτερη εγγραφή κάντε κλικ στο Συνδεθείτε με το Google κουμπί.

bluehost-δημιουργία λογαριασμού

Όταν ολοκληρώσετε την καταχώριση των στοιχείων σας, μετακινηθείτε προς τα κάτω στο κάτω μέρος της σελίδας στο Πληροφορίες πακέτου Ενότητα. Στο Σχέδιο λογαριασμού πεδίο μπορείτε να επιλέξετε το Βασικό πρόγραμμα για 12, 24 ή 36 μήνες. Σας προτείνουμε να επιλέξετε το πρόγραμμα για 36 μήνες, επειδή έχετε την καλύτερη αξία για τα χρήματά σας. Εδώ μπορείτε επίσης να επιλέξετε να αποεπιλέξετε τα πρόσθετα που είναι προεπιλεγμένα για εσάς αν θέλετε, μπορείτε πάντα να τα προσθέσετε ξανά αργότερα, εάν το επιθυμείτε.

bluehost-πακέτο-πληροφορίες

Τέλος, μετακινηθείτε προς τα κάτω στη σελίδα περαιτέρω και εισαγάγετε τα στοιχεία πληρωμής σας, αποδεχτείτε τους όρους παροχής υπηρεσιών και κάντε κλικ στο υποβάλλουν κουμπί.

Βήμα 5: Εγκαταστήστε το WordPress

Αφού αγοράσετε το web hosting και επιλέξετε το όνομα τομέα σας, στη συνέχεια θα πρέπει να εγκαταστήσετε το WordPress. Ευτυχώς με το Bluehost, δεν υπάρχει περίπλοκη διαδικασία εγκατάστασης. Το Bluehost θα εγκαταστήσει αυτόματα το WordPress για εσάς και μπορείτε να συνδεθείτε στον ιστότοπό σας WordPress απευθείας από τον πίνακα ελέγχου Bluehost.

Όταν ολοκληρώσετε την εγγραφή στο πρόγραμμα φιλοξενίας σας, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ένα θέμα WordPress. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε θέμα κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος για να ξεκινήσετε, επειδή μπορείτε πάντα να αλλάξετε εύκολα το θέμα σας αργότερα.

pick-a-wordpress-θέμα

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ένα όνομα για τον ιστότοπό σας και μια ετικέτα.

δημιουργία-νέα-wordpress-site-host-a-website

Αφού εισαγάγετε τα στοιχεία σας, κάντε κλικ στο Επόμενο. Στη συνέχεια, το Bluehost θα εγκαταστήσει το WordPress για εσάς. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του WordPress, θα δείτε μια οθόνη όπως η παρακάτω.

host-a-website-wordpress-εγκατάσταση

Τώρα μπορείτε να συνδεθείτε στον ιστότοπό σας στο WordPress και να αρχίσετε να το δημιουργείτε. Για να συνδεθείτε στον ιστότοπό σας, προσθέστε wp-διαχειριστής στο τέλος της διεύθυνσης URL σας, η οποία θα μοιάζει με αυτό:

http://mywebsite.com/wp-admin

Πληκτρολογήστε τα διαπιστευτήρια σύνδεσης που στάλθηκαν στη διεύθυνση email σας και κάντε κλικ στο Σύνδεση κουμπί.

host-a-website-wordpress-login

Τώρα που έχετε φιλοξενήσει τον ιστότοπό σας, τι στη συνέχεια?

Ίσως αναρωτιέστε τι να κάνετε στη συνέχεια αφού συνδεθείτε στον ιστότοπό σας στο WordPress. Λοιπόν, τώρα είναι η ώρα να αρχίσετε να δημιουργείτε και να προσαρμόζετε τον ιστότοπό σας! Μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε στη συνέχεια περιλαμβάνουν:

 • Επιλέξτε ένα θέμα WordPress που είναι ιδανικό για τον ιστότοπό σας.
 • Δημιουργήστε σελίδες για τον ιστότοπό σας, όπως για παράδειγμα μια Αρχική σελίδα και μια σελίδα Σχετικά.
 • Προσθέστε μια φόρμα επικοινωνίας στον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας μια προσθήκη WordPress WPForms.
 • Εγκαταστήστε μερικές άλλες προσθήκες WordPress για να κάνετε τον ιστότοπό σας ακόμα πιο ισχυρό, όπως τα πρόσθετα SEO.
 • Ξεκινήστε να δημιουργείτε μια λίστα email με ένα εργαλείο όπως OptinMonster.

Ελπίζουμε να απολαύσατε αυτήν την ανάρτηση και ότι τώρα γνωρίζετε πώς να φιλοξενείτε έναν ιστότοπο. Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, εξετάστε το ενδεχόμενο να δείτε τις άλλες δημοσιεύσεις μας σχετικά με το τι είναι κοινόχρηστο έναντι VPS έναντι ειδικής φιλοξενίας και πώς να ξεκινήσετε ένα WordPress Blog (& Κερδίστε επιπλέον εισόδημα).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map