Σταματήστε να διαμαρτύρεστε για τις ξύστρες και αρχίστε να τις εκμεταλλεύεστε

Εάν έχετε ένα ημι-δημοφιλές ιστολόγιο, είναι πιθανό να έχετε μερικούς ιστότοπους scraper να αντιγράφουν τις δημοσιεύσεις σας απευθείας από τη ροή σας. Όταν πιάσετε έναν ιστότοπο με αυτόν τον τρόπο, πιθανότατα θα είστε πολύ αναστατωμένοι στην αρχή, καθώς μόλις αντιγράψατε όλη τη σκληρή δουλειά σας και μάλλον δεν σας έδωσαν ούτε πίστωση. Αντί να τρελαίνετε, εξομαλύνετε.


Σε αυτήν την ανάρτηση, θα αναλύσω ορισμένους τρόπους για να το κάνω αυτό ακριβώς στο WordPress, δημιουργώντας συνδέσμους πίσω στο ιστολόγιό σας (ακόμα και όταν η ξύστρα “ξεχάσει” να σας πιστώσει):

 • Πώς να χρησιμοποιήσετε το Υποσέλιδο RSS προσθέστε για να εισάγετε συνδέσμους (ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο θέλετε) απευθείας στη ροή σας.
 • Πώς να χρησιμοποιήσετε το FeedBurner FeedFlares για να εισαγάγετε κοινωνικούς συνδέσμους σελιδοδείκτη στις ροές σας, καθώς και τις δικές σας προσαρμοσμένες φλόγες.
 • Πώς να εγκαταστήσω YARPP (Ακόμα ένα πρόσθετο σχετικών αναρτήσεων) για αυτόματη εισαγωγή σχετικών συνδέσμων δημοσιεύσεων στη ροή σας.

Διαβάστε παρακάτω για να δείτε τα υπόλοιπα, υπάρχει και ένα βίντεο…

Υποσέλιδο RSS

Αυτό Υποσέλιδο RSS Το plugin by Yoast είναι μια δημοφιλής λύση για την προσθήκη μηνυμάτων πνευματικών δικαιωμάτων και άλλων μηνυμάτων (συμπεριλαμβανομένων διαφημίσεων και συνδέσμων) στις ροές δεδομένων σας. Είναι πολύ απλό να ρυθμίσετε, αφού εγκαταστήσετε την προσθήκη, απλώς προσαρμόστε το μήνυμα που θέλετε να εμφανίζεται στο υποσέλιδο RSS των δημοσιεύσεών σας.

Υποσέλιδο RSS

Το προεπιλεγμένο μήνυμα στο στιγμιότυπο οθόνης περιλαμβάνει έναν σύνδεσμο προς την ανάρτησή σας, καθώς και έναν σύνδεσμο πίσω στο ιστολόγιό σας. Υπάρχουν επίσης ορισμένες άλλες παράμετροι, αλλά η μόνη που πρέπει πραγματικά να είναι δυναμική είναι η %% POSTLINK %% ένας.

Έχω δει ανθρώπους να τοποθετούν διαφημίσεις με εικόνα εκεί κάτω, ακόμη περισσότερους συνδέσμους κειμένου πίσω σε σελίδες στον ιστότοπό τους και μηνύματα όπως “Αυτή η ανάρτηση κλέφτηκε από μια ξύστρα”. Λάβετε υπόψη ότι όχι μόνο αυτά τα μηνύματα θα εμφανίζονται σε splogs που διαγράφουν τον ιστότοπό σας, αλλά θα εμφανίζονται επίσης στη ροή σας (όπου το βλέπουν οι πραγματικοί άνθρωποι).

Με αυτά τα λόγια, πιθανώς δεν θα συνιστούσα μηνύματα όπως “Αυτή η ανάρτηση είχε κλαπεί από μια ξύστρα”, καθώς οι ανθρώπινοι συνδρομητές σας RSS μπορεί να μην καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό.

Ένα ακόμη πρόσθετο σχετικών δημοσιεύσεων

Αυτό είναι ένα πρόσθετο που προτείνω για σχεδόν οποιοδήποτε ιστολόγιο. Πολύ, αν έχετε αρκετές αναρτήσεις για να έχετε σχετικές δημοσιεύσεις, χρησιμοποιήστε YARPP. Είναι πρακτικά εγγυημένο να διατηρείτε τους επισκέπτες στον ιστότοπό σας περισσότερο, καθώς τείνουν να κάνουν κλικ στις διάφορες σχετικές αναρτήσεις για να βρουν περισσότερα πράγματα

Κατά την πρώτη εγκατάσταση, ενδέχεται να παρατηρήσετε ότι δεν εντοπίζει καθόλου σχετικές αναρτήσεις στην αρχή (ακόμα και όταν έχετε έναν τόνο αναρτήσεων ιστολογίου). Αυτό πιθανότατα οφείλεται στο ότι το “όριο αντιστοίχισης” έχει οριστεί πολύ υψηλό ή η σχετική προσωρινή μνήμη αναρτήσεων δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα. Δείτε το Συνήθεις ερωτήσεις για το YARPP για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Μετά την εγκατάστασή του, έχετε την επιλογή να εμφανίζονται αυτόματα αναρτήσεις στο ιστολόγιό σας, καθώς και στη ροή σας. Αυτό όχι μόνο βοηθά στη διατήρηση των χαμηλών ποσοστών εγκατάλειψης, αλλά είναι ένας καλός τρόπος για να λάβετε συνδέσμους σε βάθος προς τον ιστότοπό σας από όλους τους αυτοματοποιημένους ξύστρες εκεί έξω κλέβοντας το περιεχόμενό σας.

RSS Footer + YARPP Screencast

Σε αυτό το screencast, εγκαθιστώ το πρόσθετο υποσέλιδου RSS και πηγαίνω σε μερικές από τις ρυθμίσεις. Δείχνω επίσης πώς ρυθμίζω τις ρυθμίσεις YARPP εδώ στο Theme Lab, καθώς και την επιλογή εμφάνισης σχετικών δημοσιεύσεων σε ροές.

Μπόνους: FeedBurner FeedFlare

FeedBurner FeedFlare είναι μια υπηρεσία που παρέχεται από, το μαντέψατε, FeedBurner. Εάν έχετε δει ποτέ συνδέσμους όπως “Αποθήκευση αυτής της ανάρτησης στο Delicious” ή δυναμικός αριθμός σχολίων σε ροές, έτσι το κάνετε.

Αφού το έχετε ρυθμίστε τη ροή FeedBurner, μεταβείτε στην καρτέλα “Βελτιστοποίηση” στο λογαριασμό σας και ενεργοποιήστε το FeedFlare. Από εδώ, υπάρχουν μερικά «επίσημα» FeedFlares που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Αναλαμπές ροής εργαστηρίου θεμάτων

Στο Theme Lab, χρησιμοποιώ: Αποστολή μέσω email, Καταμέτρηση σχολίων και Αποθήκευση σε Delicious, καθώς και μερικά προσαρμοσμένα με έναν σύνδεσμο η αρχική μου σελίδα και στο το Twitter μου. Εκ των υστέρων, μπορεί να είναι καλύτερο να συνδεθείτε ξανά με αυτά τα δύο με τα προαναφερθέντα Υποσέλιδο RSS.

Ωστόσο, εάν θέλετε να δημιουργήσετε τους δικούς σας προσαρμοσμένους συνδέσμους FeedFlare όπως οι δικοί μου, ποιος καλύτερος τρόπος θα μπορούσε να υπάρχει από το να κοιτάξω τα πραγματικά αρχεία XML που χρησιμοποιώ εγώ?

Αφού τροποποιήσετε τα αρχεία XML για δική σας χρήση (εκτός κι αν θέλετε να έχετε συνδέσμους πίσω μου σε όλες τις αναρτήσεις σας) απλώς ανεβάστε τα στον διακομιστή σας και επικολλήστε τις διευθύνσεις URL στο πλαίσιο “Προσθήκη νέας φλόγας”.

Εσωτερική σύνδεση

Εκτός από αυτές τις τεχνικές που προφανώς κάνουν τα πράγματα πολύ πιο εύκολα, είναι επίσης καλή ιδέα να συμπεριλάβετε εσωτερικούς συνδέσμους στις πραγματικές αναρτήσεις σας. Θα παρατηρήσετε ότι το κάνω αυτό κάθε φορά που δημοσιεύω μια ανάρτηση.

Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο όπως Κτίριο εσωτερικών συνδέσμων (πρέπει να εγγραφείτε στο RSS για λήψη) για να ρυθμίσετε αυτόματα συνδέσμους για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά.

Οπως πάντα, χρήση με μέτρο.

συμπέρασμα

Προσωπικά δεν το έχω χρησιμοποιήσει πριν, αλλά Τυντ φαίνεται να έρχεται προτεινόμενο όταν πρόκειται για ξύστρες. Αν κάποιος έχει εμπειρία με αυτό, θα ήθελα να το μάθω στα σχόλια.

Τώρα, είμαι βέβαιος ότι ορισμένοι θα διαφωνήσουν μαζί μου σχετικά με τη στάση μου σχετικά με τις ξύστρες. Μισώ τη λογοκλοπή όπως και όλοι οι άλλοι. Το σημείο που προσπαθώ να κάνω είναι, αντί να σπαταλάω χρόνο προσπαθώντας να καταπολεμήσω τις ξύστρες, γιατί να μην ρυθμίσετε το YARPP, ένα υποσέλιδο RSS, άλλους εσωτερικούς συνδέσμους και να τα χρησιμοποιήσω προς όφελός σας?

Πραγματικά δεν πιστεύω η εναλλαγή σε αποσπάσματα είναι η απάντηση, σε αντίθεση με τις ροές πλήρους περιεχομένου. Μπορεί να αποτρέψετε τις ξύστρες, αλλά πραγματικά ενοχλείτε τους συνδρομητές σας RSS ταυτόχρονα. Ποιο είναι πιο σημαντικό?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map