Πώς να ξεκινήσετε ένα Podcast με τον σωστό τρόπο το 2020 (Βήμα προς βήμα)

πώς να φτιάξετε ένα podcast με wordpress


Θέλετε να δημοσιεύσετε podcasts στον ιστότοπό σας στο WordPress; Τα podcast μπορούν να σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε νέο κοινό. Μπορείτε να ενθαρρύνετε τους επισκέπτες του ιστότοπού σας να εγγραφούν στη σειρά σας και να τους ακούνε τακτικά. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε μια μακροχρόνια σχέση με τους ακροατές σας και ενδεχομένως να τους μετατρέψετε σε δυνητικούς πελάτες και πελάτες.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να ξεκινήσετε ένα podcast σε μερικά γρήγορα και εύκολα βήματα. Ας ξεκινήσουμε.

Βήμα 1: Δημιουργία Podcasting στο WordPress: Ξεκινώντας

Το να έχετε ένα blog θα ήταν ένα πρόσθετο πλεονέκτημα εάν θέλετε να εκτελέσετε μια επιτυχημένη σειρά podcast. Το blogging είναι κάτι περισσότερο από ένα συμπλήρωμα στο podcast. Είναι ακόμη πιο προσβάσιμο από τα ίδια τα podcast, ειδικά αν τα μεταγράψετε και τα δημοσιεύσετε στο ιστολόγιό σας. Επιπλέον, το blogging μπορεί επίσης να σας δώσει μια τεράστια ώθηση στην αξιοπιστία σας.

Ένα σημαντικό βήμα κατά τη δημιουργία του ιστολογίου WordPress είναι να επιλέξετε ένα όνομα τομέα και μια καλή πλατφόρμα φιλοξενίας.

Ένα όνομα τομέα είναι η διεύθυνση του ιστολογίου σας στο Διαδίκτυο, όπως το Google.com ή το IsItWP.com. Η φιλοξενία Ιστού είναι όπου οι άνθρωποι αποθηκεύουν το περιεχόμενο και τα αρχεία των ιστολογίων τους.

Σας προτείνουμε να επιλέξετε το BlueHost, έναν από τους κορυφαίους παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων στην αγορά. Το Bluehost είναι επίσης επίσημα προτεινόμενος πάροχος φιλοξενίας ιστοσελίδων από το WordPress.org.

Όταν θέλετε να ξεκινήσετε ένα νέο ιστολόγιο, το συνδυασμένο κόστος τομέα και φιλοξενίας μπορεί να φαίνεται αρκετά.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε συνάψει μια συμφωνία με την Bluehost για να προσφέρουμε στους χρήστες μας ένα δωρεάν όνομα τομέα, δωρεάν SSL και έκπτωση άνω του 60% στη φιλοξενία WordPress.

Κάντε κλικ εδώ για να διεκδικήσετε αυτήν την αποκλειστική προσφορά Bluehost »

Εάν δεν έχετε ακόμα ιστολόγιο, ακολουθεί ένας οδηγός για τον τρόπο εκκίνησης ενός ιστολογίου WordPress (βήμα προς βήμα).

Βήμα 2: Ρύθμιση ενός κεντρικού υπολογιστή πολυμέσων για τη δημιουργία podcast

Γενικά, τα podcast σας είναι τεράστια αρχεία πολυμέσων που πρέπει να φιλοξενούνται σε μια αξιόπιστη πλατφόρμα. Έτσι, το επόμενο βήμα σας θα ήταν να επιλέξετε μια καλή πλατφόρμα φιλοξενίας μέσων. Ίσως αναρωτιέστε γιατί θα χρειαστείτε έναν ξεχωριστό κεντρικό υπολογιστή για τα αρχεία πολυμέσων σας και να μην χρησιμοποιείτε το Bluehost για αυτό.

Λοιπόν, αυτό γιατί δεν θέλετε ο ιστότοπός σας να επιβραδύνεται και να μην ανταποκρίνεται λόγω της κατανάλωσης τεράστιων πόρων διακομιστή. Οι πλατφόρμες φιλοξενίας μέσων θα το φροντίσουν και θα διασφαλίσουν ότι ο ιστότοπός σας θα λειτουργεί πάντα πιο γρήγορα.

Φιλοξενία Blubrry, φιλοξενία podcast

Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να επιλέξετε το Blubrry που είναι ένας συγκεκριμένος κεντρικός υπολογιστής πολυμέσων. Το Blubrry προσφέρει επίσης μια εξαιρετική προσθήκη που ονομάζεται Blubrry PowerPress που απλοποιεί τη διαδικασία χειρισμού και διαχείρισης των podcast σας από το WordPress.

Βήμα 3: Επιλογή των σωστών εξοπλισμών

Τώρα που είστε έτοιμοι με τη φιλοξενία podcast, ήρθε η ώρα να επιλέξετε τον κατάλληλο εξοπλισμό για τη ρύθμιση του podcast. Ο πιο σημαντικός εξοπλισμός για podcasters είναι ένα μικρόφωνο καλής ποιότητας.

Εάν χρειάζεστε μια αρχική λύση, μπορείτε να αγοράσετε Samson CO1U (USB). Αυτό είναι το πρώτο μικρόφωνο συμπυκνωτή στούντιο USB της βιομηχανίας, το οποίο σας βοηθά να εγγράψετε podcast υψηλής ποιότητας συνδέοντας απευθείας στον υπολογιστή σας μέσω θύρας USB.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Heil PR-40 (σύνδεση XLR, όχι USB), που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες. Για αυτό, θα πρέπει επίσης να αγοράσετε έναν μίκτη ήχου.

Εκτός από αυτό, θα χρειαστείτε –

 • Μικρό βραχίονα
 • Σοκ Mount
 • Αναδυόμενο φίλτρο
 • Ακουστικά

Αν θέλετε να αγοράσετε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ως πακέτο, σκεφτείτε να αγοράσετε το Rode Podcaster Booming Kit, το οποίο συνοδεύεται από Podcaster, PSA1 Arm και PSM1 shock mount όλα συσκευασμένα μαζί.

Ας δούμε τώρα το επόμενο βήμα.

Βήμα 4: Εγγραφή του πρώτου σας podcast

Για να ξεκινήσετε την εγγραφή του πρώτου σας επεισοδίου podcast, θα χρειαστείτε ένα λογισμικό ηχογράφησης. Θράσος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα εγγραφής που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Με το Audacity, μπορείτε εύκολα να εγγράψετε τα αρχεία σας και να τα επεξεργαστείτε επίσης. Μόλις το εγκαταστήσετε, ανοίξτε το λογισμικό »Αρχείο» Ξεκινήστε ένα νέο έργο. Αυτό είναι. Τώρα μπορείτε να κάνετε κλικ στο Ρεκόρ κουμπί και ξεκινήστε την εγγραφή του podcast σας.

Εγγραφή με Audacity, podcasting με wordpress

Μπορείτε να επεξεργαστείτε το αρχείο σας και να το βελτιώσετε για τους ακροατές σας. Αφαιρέστε τις αδέξιες παύσεις, το βήχα, το φτέρνισμα ή οτιδήποτε πιστεύετε ότι είναι περιττό.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κάποια μουσική υπόκρουση εάν θέλετε. Για να προσθέσετε μουσική υπόκρουση, μεταβείτε στο Αρχείο »Εισαγωγή. Στη συνέχεια, μπορείτε να περιηγηθείτε στα αρχεία μουσικής σας και να προσθέσετε αυτό που σας αρέσει.

Επειδή το Audacity είναι ένα εργαλείο με μια εκτενή λίστα δυνατοτήτων, δεν είναι δυνατό να καλύψετε τις δυνατότητές του σε αυτό το σεμινάριο. Ωστόσο, μπορείτε να το περάσετε μαθήματα wiki να έχουμε μια λεπτομερή εικόνα.

Μετά την εγγραφή, το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εξαγάγετε το αρχείο σας. Γενικά, τα αρχεία podcast εξάγονται σε μορφή MP3. Με αυτόν τον τρόπο, τα αρχεία ασφαλίζονται σε ανώτερη ποιότητα και σε μικρότερα μεγέθη αρχείων. Ονομάστε το αρχείο σας και αποθηκεύστε το στον υπολογιστή σας.

Βήμα 5: Δημοσίευση του podcast σας με WordPress

Για να δημοσιεύσετε το podcast στον ιστότοπό σας στο WordPress, συνδεθείτε πρώτα στην περιοχή διαχειριστή σας. Το δεύτερο βήμα είναι να πάτε Πρόσθετα »Προσθήκη νέου» Πρόσθετο PowerPress Podcasting από την Blubrry.

Το PowerPress είναι ένα δωρεάν πρόσθετο που κάνει τη δημοσίευση podcast στον ιστότοπό σας WordPress εξαιρετικά εύκολη. Μόλις εγκατασταθεί και ενεργοποιηθεί η προσθήκη, μεταβείτε στο Πίνακας ελέγχου PowerPress »Ρυθμίσεις. Τώρα κάντε κλικ στο Διαμορφώστε τα στατιστικά στοιχεία και τις υπηρεσίες φιλοξενίας του Blubrry κουμπί.

Ρυθμίσεις PowerPress, δημιουργώντας podcast με wordpress

Θα έχετε το ακόλουθο παράθυρο στην οθόνη σας. Εδώ θα πρέπει να εισαγάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού φιλοξενίας Blubrry.

Συνδέστε το Blubrry με wordpress

Μετακινηθείτε πιο κάτω στη σελίδα, θα δείτε περισσότερες επιλογές. Συμπληρώστε αυτά τα πεδία. Η προσθήκη θα χρησιμοποιεί τις πληροφορίες στη ροή RSS του podcast σας. Στη συνέχεια, αυτές οι πληροφορίες θα χρησιμοποιηθούν από το iTunes για να προσθέσετε το podcast σας στον κατάλογό τους.

Αποθηκεύστε τις αλλαγές που μόλις κάνατε. Ο ιστότοπός σας είναι έτοιμος να αρχίσει να δημοσιεύει τα podcast σας τώρα.

Βήμα 6: Προσθήκη αρχείων πολυμέσων στο Podcast Hosting

Δεν είστε έτοιμοι να δημοσιεύσετε τα podcast σας, εκτός εάν τα εγγεγραμμένα αρχεία σας μεταφορτωθούν στην υπηρεσία φιλοξενίας πολυμέσων. Για να ανεβάσετε τα αρχεία σας, συνδεθείτε στο Λογαριασμός φιλοξενίας Blubrry »Πίνακας ελέγχου Podcaster» Μεταφόρτωση νέων αρχείων πολυμέσων.

Τώρα θα έχετε την επιλογή να ανεβάσετε νέα μέσα. Κάντε κλικ σε αυτό και ξεκινήστε να ανεβάζετε τα αρχεία που έχετε ήδη αποθηκεύσει στον υπολογιστή σας.

Βήμα 7: Προσθήκη του πρώτου σας podcast στο WordPress

Ήρθε η ώρα να προσθέσετε το podcast στον ιστότοπό σας στο WordPress. Πηγαίνετε λοιπόν στο δικό σας Πίνακας ελέγχου WP »Δημοσιεύσεις» Προσθήκη νέας σελίδας. Προσθέστε έναν ελκυστικό τίτλο και περιγραφή στο podcast σας. Θα πρέπει επίσης να δημιουργήσετε μια νέα κατηγορία για τα podcast σας.

Τώρα μετακινηθείτε προς τα κάτω και βρείτε την επιλογή Podcast Episode.

Ανεβάστε αρχεία πολυμέσων podcast στο wordpress

Θα δείτε μια επιλογή που ονομάζεται URL πολυμέσων. Χρησιμοποιήστε το εικονίδιο δίπλα σε αυτήν την επιλογή για να ανεβάσετε τα αρχεία πολυμέσων που μόλις ανεβάσατε στο μέσο Blubrry. Εάν χρησιμοποιείτε διαφορετική φιλοξενία, μπορείτε να κάνετε κλικ στη διεύθυνση URL στο κενό πεδίο. Τώρα πατήστε το Δημοσιεύω κουμπί στα δεξιά σας.

Αυτό είναι! Το podcast σας είναι διαθέσιμο τώρα.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σάς βοήθησε να ξεκινήσετε ένα podcast στον ιστότοπό σας στο WordPress. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα πρόσθετα WordPress Podcast, διαβάστε την ανάρτησή μας σε 12 καλύτερες συγκρίσεις WordPress Podcast σε σύγκριση (δωρεάν & Ασφάλιστρο)

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map