Πώς να αλλάξετε εύκολα από το Squarespace στο WordPress (Βήμα προς βήμα)

πώς να μετακινηθείτε από το squarespace στο wordpress


Θέλετε να μετεγκαταστήσετε τον ιστότοπό σας από το Squarespace στο WordPress; Το Squarespace είναι ένας εξαιρετικός δημιουργός ιστότοπων για να ξεκινήσει το έργο του ιστότοπού σας χωρίς να χρειάζεται να μάθετε HTML, CSS ή προγραμματισμό. Ωστόσο, ενώ το Squarespace είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης για τους αρχάριους να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο, οι χρήστες συχνά μεταφέρουν τον ιστότοπό τους στο WordPress μόλις καταλάβουν τους περιορισμούς της πλατφόρμας.

Το WordPress είναι ο πιο ευέλικτος δημιουργός ιστότοπων που υπάρχει. Το WordPress διευκολύνει την προσαρμογή της εμφάνισης και την επέκταση των λειτουργιών του ιστότοπού σας, ακόμη και για χρήστες που δεν γνωρίζουν την τεχνολογία.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να μετακινήσετε σωστά τον ιστότοπό σας από το Squarespace στο WordPress.

Ακολουθεί μια λίστα βημάτων που θα καλύψουμε σε αυτόν τον οδηγό:

 1. Ξεκινώντας με το WordPress
 2. Εγκατάσταση του WordPress
 3. Εξαγωγή περιεχομένου Squarespace χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο εργαλείο εξαγωγής
 4. Εισαγωγή περιεχομένου στο WordPress
 5. Εισαγωγή εικόνων
 6. Διόρθωση μόνιμων συνδέσμων
 7. Μη αυτόματη εισαγωγή περιεχομένου από το Squarespace στο WordPress
 8. Βέλτιστες πρακτικές WordPress που πρέπει να ακολουθήσετε μετά τη μετεγκατάσταση ιστότοπου

Γιατί πρέπει να μετακινηθείτε από το Squarespace στο WordPress?

Το Squarespace καθιστά απλή τη δημιουργία ιστότοπου. Με την εξαντλητική λίστα προτύπων και εκατοντάδες προσαρμόσιμες δυνατότητες, είναι εύκολο να δώσετε στον ιστότοπό σας μια μοναδική εμφάνιση. Επιπλέον, η διεπαφή χρήστη είναι διαισθητική, καθιστώντας την πλατφόρμα ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Ωστόσο, καθώς μεγαλώνετε τον ιστότοπό σας και οι ανάγκες σας εξελίσσονται, ίσως θελήσετε να βελτιώσετε τον ιστότοπό σας με πρόσθετες δυνατότητες. Τότε θα αρχίσετε αναμφίβολα να παρατηρείτε τους περιορισμούς της πλατφόρμας Squarespace.

Για παράδειγμα, μερικοί από αυτούς τους περιορισμούς του Squarespace περιλαμβάνουν:

Περιορισμένο σύνολο χαρακτηριστικών:
Κατά τη δημιουργία ενός ιστότοπου, θέλετε να μπορείτε να προσθέσετε όσες δυνατότητες χρειάζεστε. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να εγκαταστήσετε το Google Analytics στον ιστότοπό σας για να παρακολουθείτε τις αλληλεπιδράσεις των επισκεπτών σας. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι δυνατό στο Squarespace επειδή δεν σας επιτρέπουν να προσθέσετε σενάρια τρίτων στον ιστότοπό σας.

Περιορισμένες δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου:
Καθώς μεγαλώνετε, ίσως θελήσετε να ενσωματώσετε μια βιτρίνα στον ιστότοπό σας για την πώληση των εμπορευμάτων σας. Η λειτουργία βιτρίνας του Squarespace είναι περιορισμένη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα επαγγελματικό κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου στην πλατφόρμα.

Λιγότερες επιλογές σχεδιασμού:
Είναι σημαντικό να μπορείτε να επιλέξετε εύκολα έναν ιστότοπο που ταιριάζει απόλυτα στην επωνυμία σας. Ωστόσο, το Squarespace δεν προσφέρει κάθε τύπο προτύπου, αλλά τα πρότυπα που παρέχουν είναι επιμελημένα, όλα με την εμφάνιση “Squarespace”. Επιπλέον, προσφέρουν λιγότερες επιλογές σε σχέση με άλλους κατασκευαστές ιστότοπων.

Από την άλλη πλευρά, το WordPress είναι μια εξαιρετικά ευέλικτη πλατφόρμα που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε οποιοδήποτε τύπο ιστότοπου, με όποιον τρόπο θέλετε. Όχι μόνο μπορείτε να προσαρμόσετε την εμφάνιση και την αίσθηση του ιστότοπού σας, αλλά μπορείτε επίσης να επεκτείνετε τις λειτουργίες του τόσο εύκολη όσο η εγκατάσταση του σωστού πρόσθετου.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διαφορές μεταξύ του Squarespace και του WordPress.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να αλλάξετε τον ιστότοπό σας από το Squarespace σε WordPress.

Βήμα 1: Ξεκινώντας με το WordPress

Όταν χρησιμοποιείτε το Squarespace, φιλοξενείτε τον ιστότοπό σας στους διακομιστές του Squarespace. Η συνδρομή σας στο Squarespace καλύπτει τις χρεώσεις φιλοξενίας, καθώς και την αμοιβή για τον οικοδόμο και άλλα έξοδα.

Αντίθετα, το βασικό λογισμικό WordPress είναι δωρεάν για λήψη και χρήση. Ωστόσο, θα πρέπει να αγοράσετε web hosting και να εγκαταστήσετε το WordPress στον λογαριασμό σας web hosting.

Υπάρχουν πολλοί τύποι φιλοξενίας όπως φιλοξενία VPS, αποκλειστικός διακομιστής, φθηνή φιλοξενία, φιλοξενία ιστολογίου κ.λπ..

Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το Bluehost για τη φιλοξενία του ιστότοπού σας στο WordPress, καθώς είναι επίσημοι συνιστώμενοι συνεργάτες του WordPress.org.

δημιουργήστε έναν ιστότοπο στο bluehost

Συνήθως, η εκτέλεση ενός ιστότοπου WordPress στο Bluehost θα σας κοστίσει λιγότερο από αυτό που πληρώνετε για την εκτέλεση του ιστότοπού σας στο Squarespace. Για να εξοικονομήσουμε ακόμη περισσότερα αρχικά έξοδα, έχουμε κάνει μια συμφωνία με την Bluehost για να προσφέρουμε στους χρήστες μας ένα δωρεάν όνομα τομέα, δωρεάν SSL και πάνω από 60% έκπτωση στη φιλοξενία WordPress.

Κάντε κλικ εδώ για να διεκδικήσετε αυτήν την αποκλειστική προσφορά Bluehost »

Εάν ο ιστότοπός σας Squarespace έχει το δικό του όνομα τομέα, τότε ίσως θελήσετε να μεταφέρετε αυτόν τον τομέα και στο νέο σας web host.

Κατά τη διάρκεια και μετά τη μεταφορά του τομέα, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον ιστότοπό σας στο Squarespace, καθώς θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τον ενσωματωμένο υποτομέα Squarespace.

Βήμα 2: Εγκατάσταση του WordPress

Αφού εγγραφείτε με έναν οικοδεσπότη Ιστού, το επόμενο βήμα είναι να εγκαταστήσετε το WordPress.

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης του Bluehost για τη φιλοξενία του ιστότοπού σας στο WordPress είναι ότι συνοδεύεται από προγράμματα εγκατάστασης WordPress με 1 κλικ. Αυτό καθιστά εύκολη τη λήψη του WordPress στον λογαριασμό φιλοξενίας σας και δεν θα χρειαστεί να περάσετε από την κουραστική διαδικασία εγκατάστασης.

Δείτε πώς μπορείτε να εγκαταστήσετε το WordPress στον λογαριασμό σας στο Bluehost:

Αφού εγγραφείτε στο πρόγραμμα φιλοξενίας σας, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ένα θέμα WordPress. Μπορείτε να επιλέξετε σχεδόν οτιδήποτε κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος, επειδή μπορείτε πάντα να αλλάξετε το θέμα σας αργότερα (θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε σε μεταγενέστερο βήμα αυτού του σεμιναρίου). Το πιο σημαντικό μέρος είναι να αρχίσετε να δημιουργείτε το ιστολόγιό σας, οπότε προχωρήστε και επιλέξτε οποιοδήποτε θέμα προς το παρόν, για να σας κάνει να ξεκινήσετε.

επιλέξτε ένα θέμα

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε το όνομα και την ετικέτα για το ιστολόγιό σας.

δημιουργήστε ένα νέο blog wordpress

Αφού καθορίσετε τις λεπτομέρειες, κάντε κλικ στο Επόμενο. Το Bluehost θα εγκαταστήσει αυτόματα το WordPress για εσάς. Μόλις ολοκληρωθεί, θα σας δείξει μια οθόνη ως εξής:

Η εγκατάσταση του wordpress ήταν επιτυχής

Μπορείτε να συνδεθείτε στον ιστότοπό σας προσαρτώντας wp-διαχειριστής στη διεύθυνση URL σας. Δείτε πώς θα πρέπει να εμφανίζεται η διεύθυνση URL σύνδεσης του WordPress:

http://example.com/wp-admin

Τώρα μπορείτε να συνδεθείτε στο ιστολόγιό σας WordPress με τα διαπιστευτήρια που αποστέλλονται στη διεύθυνση email σας.

σύνδεση wordpress

Βήμα 3: Εξαγωγή περιεχομένου Squarespace χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο εργαλείο εξαγωγής

Τώρα που έχετε ρυθμίσει τον λογαριασμό φιλοξενίας ιστού και έχετε εγκαταστήσει το WordPress σε αυτό, το επόμενο βήμα είναι να εξαγάγετε το περιεχόμενό σας από το Squarespace.

Η λειτουργικότητα εξαγωγής του Squarespace είναι περιορισμένη. Δεν σας επιτρέπει να εξάγετε ολόκληρο το περιεχόμενο του ιστότοπού σας από την πλατφόρμα, επομένως θα πρέπει να αντιγράψετε μη αυτόματα μέρος του περιεχομένου σας στον πρόσφατα εγκατεστημένο ιστότοπό σας στο WordPress.

Ακολουθεί η λίστα περιεχομένου που μπορείτε να εξαγάγετε χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο εργαλείο εξαγωγής στο Squarespace:

 • Οι βασικές σελίδες
 • Η κύρια σελίδα του ιστολογίου σας
 • Όλες οι πρόσφατες δημοσιεύσεις ιστολογίου που περιλαμβάνονται στη σελίδα του ιστολογίου σας. (Οι υπόλοιπες αναρτήσεις ιστολογίου σας πρέπει να αντιγραφούν χειροκίνητα).
 • Σελίδες συλλογής
 • Μπλοκ κειμένου, εικόνας και ενσωμάτωσης

Το ακόλουθο περιεχόμενο πρέπει να εξάγεται μη αυτόματα:

 • Σελίδες προϊόντων, άλμπουμ και εκδηλώσεων
 • Μπλοκ ήχου, βίντεο και προϊόντων
 • Αλλαγές στυλ και προσαρμοσμένο CSS
 • Φάκελοι και σελίδες ευρετηρίου
 • Όλες οι αναρτήσεις ιστολογίου εκτός από αυτές που εμφανίζονται στην κύρια σελίδα του ιστολογίου σας.

Σε αυτό το βήμα, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να εξάγετε όλο το εξαγόμενο περιεχόμενό σας από το Squarespace.

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Squarespace και μεταβείτε στο Ρυθμίσεις »Για προχωρημένους» Εισαγωγή / Εξαγωγή μενού.

εξαγωγή squarespace

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Εξαγωγή κουμπί για να συνεχίσετε.

Αυτό θα ενεργοποιήσει ένα αναδυόμενο παράθυρο όπου θα σας ζητηθεί πού θέλετε να εξαγάγετε το περιεχόμενό σας. Απλώς κάντε κλικ στο WordPress.

εξαγωγή στο wordpress από το squarespace

Όταν το αρχείο εξαγωγής είναι έτοιμο, θα σας δοθεί η επιλογή λήψης του αρχείου. Κάντε κλικ Κατεβάστε.

λήψη αρχείων εξαγωγής squarespace

Βήμα 4: Εισαγωγή περιεχομένου στο WordPress

Το επόμενο βήμα είναι να εισαγάγετε το περιεχόμενο που έχετε κατεβάσει από το Squarespace στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress και μεταβείτε στο Εργαλεία »Εισαγωγή.

εγκατάσταση εισαγωγής wordpress

Στη σελίδα Εισαγωγή, δεν θα βρείτε το Squarespace στη λίστα των πλατφορμών. Εφόσον το Squarespace εξήγαγε το περιεχόμενό σας σε ένα αρχείο XML συμβατό με WordPress, κάντε κλικ στο Εγκατάσταση τώρα κουμπί κάτω από το WordPress.

Μετά την εγκατάσταση της προσθήκης, κάντε κλικ στο Εκτέλεση Εισαγωγέα.

Τώρα μπορείτε να επιλέξετε το αρχείο XML που μόλις κατεβάσατε από τον λογαριασμό σας στο Squarespace και, στη συνέχεια, να το εισαγάγετε στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

εισαγωγή wordpress

Το WordPress μπορεί επίσης να εισαγάγει χρήστες Squarespace και να τους προσθέσει ως συνδρομητές στον ιστότοπό σας στο WordPress. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε έναν υπάρχοντα διαχειριστή ως συγγραφέα ή ακόμη και να δημιουργήσετε έναν νέο χρήστη.

εισαγάγετε wordpress και εκχωρήστε συγγραφείς

Παρόλο που υπάρχει η επιλογή εισαγωγής εικόνων συνημμένων, δεν λειτούργησε κατά τη διαδικασία μετεγκατάστασης. Κάντε κλικ υποβάλλουν και το WordPress θα ξεκινήσει την εισαγωγή περιεχομένου από το αρχείο Squarespace.

εισαγωγή μηνύματος επιτυχίας wordpress

Μόλις ολοκληρωθεί, θα δείτε ένα μήνυμα επιτυχίας. Τώρα μπορείτε να επισκεφθείτε τις σελίδες και τις αναρτήσεις στο WordPress για να ελέγξετε το εισαγόμενο περιεχόμενο.

Βήμα 5: Εισαγωγή εικόνων

Από προεπιλογή, το Squarespace δεν σας επιτρέπει να εξάγετε εικόνες μέσω του ενσωματωμένου εργαλείου εξαγωγής. Θα πρέπει να εισαγάγετε μη αυτόματα τα αρχεία στον ιστότοπό σας στο WordPress. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά πρόσθετα στο αποθετήριο WordPress που σας επιτρέπουν να εισάγετε εύκολα εξωτερικές εικόνες στον ιστότοπό σας.

Στο σεμινάριό μας, θα χρησιμοποιούμε το Αυτόματη μεταφόρτωση εικόνων συνδέω. Για να εισαγάγετε τα αρχεία εικόνας σας στον πρόσφατα εγκατεστημένο ιστότοπο WordPress, θα πρέπει να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε την προσθήκη στον ιστότοπό σας. Για αυτό μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress και κάντε κλικ στο Προσθήκες »Προσθήκη νέου . Τώρα χρησιμοποιώντας το πεδίο αναζήτησης αναζητήστε την προσθήκη αυτόματης μεταφόρτωσης.

Μόλις βρεθεί χτυπήστε το Εγκατάσταση τώρα κουμπί που ακολουθείται από το Θέτω εις ενέργειαν για να αρχίσει να λειτουργεί το πρόσθετο. Τώρα μεταβείτε ξανά στον πίνακα ελέγχου και ενημερώστε όλες τις αναρτήσεις σας. Αυτό θα προετοιμάσει την προσθήκη για την εισαγωγή των εικόνων σας. Για να ενημερώσετε τις δημοσιεύσεις σας μεταβείτε στη διεύθυνση Δημοσιεύσεις »Όλες οι δημοσιεύσεις. Τώρα επιλέξτε όλα τα πλαίσια και επιλέξτε Μαζική ενέργεια »Επεξεργασία.

Τώρα πατήστε το Ισχύουν κουμπί. Θα δείτε τώρα μια νέα διεπαφή να εμφανίζεται στην οθόνη σας. Εδώ απλώς κάντε κλικ στο Εκσυγχρονίζω κουμπί.

εισαγάγετε εικόνες από το squarespace

Μόλις ολοκληρωθεί, η προσθήκη θα αρχίσει να λειτουργεί στις εικόνες σας. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία σε όλες τις σελίδες σας, ώστε να μην χάσετε καμία εικόνα.

Βήμα 6: Διόρθωση μόνιμων συνδέσμων

Είναι σημαντικό να διατηρείτε ανέπαφα τους μόνιμους συνδέσμους σας, ώστε να μην χάνετε την κυκλοφορία μέσω των συνδέσμων από τον παλιό ιστότοπό σας Squarespace. Τα καλά νέα είναι ότι το WordPress είναι τόσο ευέλικτο που μπορείτε να ρυθμίσετε τη δομή των μόνιμων συνδέσμων με τον τρόπο που προτιμάτε.

Σε αυτό το βήμα, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τη δομή συνδέσμων παρόμοια με τον ιστότοπό σας στο Squarespace. Το Squarespace χρησιμοποιεί έτος / μήνα / ημέρα / μετά-όνομα ως μορφή συνδέσμου για αναρτήσεις ιστολογίου. Χρησιμοποιεί επίσης ένα πρόθεμα όπως blog ή blog-1 στις διευθύνσεις URL ανάρτησης.

Δείτε πώς φαίνεται μια διεύθυνση URL ανάρτησης ιστολογίου στην πλατφόρμα Squarespace:

https://www.example.com/blog-1/2018/3/6/post-title

Για να ρυθμίσετε τους μόνιμους συνδέσμους WordPress, μεταβείτε στη διεύθυνση Ρυθμίσεις »Μόνιμοι σύνδεσμοι. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Custom Structure και εισαγάγετε τη δομή παρακάτω στο κατάλληλο πεδίο:

δομή μόνιμων συνδέσμων

/ blog-1 /% έτος% /% μήνας% /% ημέρα% /% postname% /

Στη συνέχεια κάντε κλικ Αποθήκευσε τις αλλαγές για να ρυθμίσετε τη νέα σας δομή μόνιμου συνδέσμου για τις αναρτήσεις ιστολογίου σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διατηρήσετε τους μόνιμους συνδέσμους σας άθικτους χωρίς να χάσετε το χυμό της μηχανής αναζήτησης και την επισκεψιμότητα παραπομπών στις υπάρχουσες αναρτήσεις ιστολογίου σας.

Τούτου λεχθέντος, είναι πιθανό να εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε 404 σφάλματα στον ιστότοπό σας WordPress μετά τη μετεγκατάσταση. Μάθε πως να παρακολουθήστε 404 σελίδες και ανακατευθύνετέ τις στο WordPress.

Βήμα 7: Μη αυτόματη εισαγωγή περιεχομένου από το Squarespace στο WordPress

Δεδομένου ότι το Squarespace διαθέτει περιορισμένη λειτουργία εξαγωγής, θα πρέπει να εισαγάγετε κάποιο περιεχόμενο με μη αυτόματο τρόπο, όπως σελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου και εκδηλώσεων, αρχεία ήχου και βίντεο κ.λπ. στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Αυτό μπορεί να είναι κουραστικό ανάλογα με το περιεχόμενο που έχετε φιλοξενήσει στην πλατφόρμα Squarespace.

Εάν έχετε ενσωματώσει μια βιτρίνα ηλεκτρονικού εμπορίου στο Squarespace, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια προσθήκη WordPress eCommerce όπως το WooCommerce. Για τη φιλοξενία αρχείων βίντεο, σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε υπηρεσίες φιλοξενίας τρίτων όπως το YouTube ή το Vimeo αντί να τις φιλοξενείτε.

Για άλλο περιεχόμενο, δείτε αυτούς τους οδηγούς:

Αυτό είναι. Επίσης, ελέγξτε αυτές τις εναλλακτικές λύσεις και ανταγωνιστές του Squarespace.

Βέλτιστες πρακτικές WordPress που πρέπει να ακολουθήσετε μετά τη μετεγκατάσταση ιστότοπου

Τώρα που ολοκληρώσατε τη μεταφορά του ιστότοπού σας Squarespace στο WordPress, το επόμενο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις βέλτιστες πρακτικές του WordPress για να διατηρήσετε τον ιστότοπό σας ασφαλή και να αυξήσετε το κοινό σας.

Προτού επιλέξετε ένα τυχαίο δωρεάν θέμα για τον ιστότοπό σας, ρίξτε μια ματιά στη λίστα με τα κορυφαία θέματα WordPress και αποφασίστε ποιο θα ήταν η καλύτερη επιλογή για τις ανάγκες σας.

Κατά τη μετεγκατάσταση, παρακάτω είναι μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε αμέσως στον νέο σας ιστότοπο WordPress:

 • Φόρμα Επικοινωνίας: Προσθέστε μια φόρμα επικοινωνίας στον ιστότοπό σας στο WordPress. Ίσως θέλετε επίσης να δείτε τις καλύτερες προσθήκες φόρμας επαφής WordPress.
 • Προσθήκη παρακολούθησης του Google Analytics: Προσθέστε την παρακολούθηση του Google Analytics στον νέο σας ιστότοπο WordPress εγκαθιστώντας το Πρόσθετο MonsterInsights.
 • Ασφάλεια WordPress: Παρέχετε αλεξίσφαιρη ασφάλεια στο WordPress εγκαθιστώντας μερικά από τα καλύτερα πρόσθετα ασφαλείας του WordPress.
 • Βελτιώστε το WordPress SEO: Ενισχύστε το SEO σας χρησιμοποιώντας τα καλύτερα πρόσθετα SEO WordPress.
 • Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του WordPress: Προγραμματίστε ένα αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας WordPress με την καλύτερη προσθήκη αντιγράφων ασφαλείας WordPress.
 • Απόδοση WordPress: Βελτιώστε την απόδοση του WordPress εγκαθιστώντας τις καλύτερες προσωρινές μνήμες WordPress και άλλες προσθήκες απόδοσης WordPress.
 • Αποτροπή ανεπιθύμητων σχολίων: Αποτρέψτε τα ανεπιθύμητα σχόλια εγκαθιστώντας την προσθήκη Akismet στον ιστότοπό σας.
 • Αναπτύξτε τον ιστότοπό σας: Αυξήστε τους επισκέπτες και τους πελάτες σας χρησιμοποιώντας τα καλύτερα πρόσθετα δημιουργίας δυνητικών πελατών WordPress.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σάς βοήθησε να μετακινηθείτε από το Squarespace στο WordPress. Για πιο λεπτομερή βήματα, διαβάστε πώς να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο WordPress από το μηδέν (βήμα προς βήμα).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map