Πώς να αποκτήσετε ένα δωρεάν πιστοποιητικό SSL σε λεπτά (HTTPS)

Πώς να αποκτήσετε ένα δωρεάν πιστοποιητικό SSL


Αναζητάτε δωρεάν πιστοποιητικό SSL για να βελτιώσετε την ασφάλεια του ιστότοπού σας; Ένα πιστοποιητικό SSL είναι πλέον υποχρεωτικό για όλους τους ιστότοπους. Εάν δεν έχετε εγκατεστημένο πιστοποιητικό SSL στον ιστότοπό σας, τότε προγράμματα περιήγησης όπως το Google Chrome θα εμφανίσουν σφάλμα αντί για την ιστοσελίδα σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να αποκτήσετε ένα δωρεάν πιστοποιητικό SSL για να κρατήσετε τον ιστότοπό σας WordPress μακριά από απειλές ασφαλείας και κακόβουλο λογισμικό.

Τι είναι ένα πιστοποιητικό SSL και γιατί το χρειάζεστε?

Το SSL είναι σύντομο για το Secure Sockets Layer. Λειτουργεί σαν ένα τείχος προστασίας μεταξύ του χρήστη και του διακομιστή ιστού για μια ασφαλή εμπειρία περιήγησης.

Όταν επισκέπτεστε μια διεύθυνση URL ιστότοπου, στέλνει πληροφορίες στο διακομιστή και εμφανίζει την ιστοσελίδα στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Οι πληροφορίες που στέλνετε στον διακομιστή μπορεί να είναι οτιδήποτε από μια διεύθυνση URL ιστότοπου, όνομα χρήστη / κωδικό πρόσβασης, στοιχεία πιστωτικής κάρτας, προσωπικά στοιχεία, διεύθυνση email κ.λπ. Αυτά τα δεδομένα είναι ιδιωτικά και πρέπει να αντιμετωπιστούν με ευαισθησία.

Εάν δεν έχετε εφαρμόσει πιστοποιητικό SSL, τότε ο ιστότοπός σας μπορεί να επιτεθεί ή να παραβιαστεί, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να χάσετε τις σημαντικές πληροφορίες σας. Οι αεροπειρατές χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για εκβιασμό χρηστών. Είναι υποχρεωτικό να διατηρείτε τον ιστότοπό σας προστατευμένο βάσει του πρωτοκόλλου HTTPS προσθέτοντας πιστοποιητικό SSL.

Ένα πιστοποιητικό SSL μπορεί να εκδοθεί μόνο από πιστοποιημένη αρχή που είναι αναγνωρισμένη ότι παρέχει πιστοποιητικά SSL για ιστότοπους. Όταν προστίθεται το πιστοποιητικό SSL στον ιστότοπό σας, θα δείτε ένα λουκέτο και HTTPS με τη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας.
Πρωτόκολλο HTTPS

Εάν το πιστοποιητικό SSL δεν προστεθεί επιτυχώς, θα εξακολουθείτε να βλέπετε το παλιό πρωτόκολλο HTTP, το οποίο δεν είναι ασφαλές. Τα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης ιστού, όπως το Google Chrome, έχουν εγκαταλείψει τους ιστότοπους που εξακολουθούν να διαθέτουν πρωτόκολλο HTTP. Εάν προσπαθήσετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο χωρίς πιστοποιητικό SSL, ενδέχεται να δείτε ένα σφάλμα στο πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome.

Αν και ένα πιστοποιητικό SSL είναι υποχρεωτικό για όλους τους ιστότοπους, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εάν ο ιστότοπός σας διαχειρίζεται διαδικτυακές πληρωμές, συνδέσεις / εγγραφές χρηστών, συνδρομές κ.λπ., τότε είναι ΠΡΕΠΕΙ να σας. Διαφορετικά, τα δεδομένα σας καθώς και τα δεδομένα των χρηστών του ιστότοπού σας θα διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο.

Μερικές φορές, οι υπηρεσίες τρίτων που διαχειρίζονται πληρωμές θα σας ενημερώσουν επίσης για την εγκατάσταση SSL / HTTP στον ιστότοπό σας για να αποφύγετε την παραβίαση. Αυτό συμβαίνει όταν ο ιστότοπός σας λαμβάνει πληρωμές χρησιμοποιώντας μια διαδικτυακή υπηρεσία όπως το PayPal ή το Stripe.

Ας δούμε μερικά από τα βασικά σημεία που θα σας διευκολύνουν να καταλάβετε γιατί χρειάζεστε πιστοποιητικό SSL:

 • Επικυρώνει την διαδικτυακή σας ταυτότητα και διαβεβαιώνει τους χρήστες σας ότι ο ιστότοπός σας αξίζει να επενδύσετε χρόνο.
 • Οι χρήστες σας μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές χωρίς προβλήματα ασφάλειας.
 • Η Google υποστηρίζει ιστότοπους με ενεργοποιημένο το πρωτόκολλο SSL / HTTP. Οι ιστότοποι με SSL / HTTP θα έχουν επίσης καλύτερη κατάταξη αναζήτησης από ιστότοπους με το παλιό πρωτόκολλο HTTP.

Τώρα που γνωρίζετε τι είναι ένα πιστοποιητικό SSL και γιατί το χρειάζεστε, το επόμενο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι πώς λειτουργεί.

Πώς προστατεύει ένα πιστοποιητικό SSL τον ιστότοπό σας?

Το SSL δημιουργεί ένα επίπεδο μεταξύ του χρήστη και του διακομιστή ιστότοπου. Αυτό το επίπεδο κρυπτογραφεί τις πληροφορίες που κοινοποιούνται / μεταφέρονται από έναν χρήστη στον διακομιστή ιστού και πίσω στο πρόγραμμα περιήγησης.

Όταν ένας χρήστης περιηγείται σε μια διεύθυνση URL ιστότοπου, το πρώτο πράγμα που θα ελέγξει είναι εάν τα SSL / HTTP είναι ενεργοποιημένα και, στη συνέχεια, κρυπτογραφεί τις πληροφορίες πριν τις στείλει στο διακομιστή. Ο διακομιστής διαθέτει ένα ειδικό κλειδί SSL που βοηθά στην αποκρυπτογράφηση των πληροφοριών.

Ομοίως, όταν ο διακομιστής ανταποκρίνεται στο αίτημα του χρήστη, αποκρυπτογραφείται χρησιμοποιώντας το ίδιο κλειδί SSL για εμφάνιση στην ιστοσελίδα. Η κρυπτογράφηση συμβάλλει στην προστασία του ιστότοπού σας και των πληροφοριών σας από την εισβολή.

Ποιο είναι το κόστος ενός πιστοποιητικού SSL?

Υπάρχουν πολλοί πάροχοι πιστοποιητικών SSL στην αγορά. Όλοι αυτοί οι πάροχοι είναι εξουσιοδοτημένοι και ενδέχεται να προσφέρουν διαφορετικές τιμές. Η τιμή κυμαίνεται μεταξύ 49 $ – 199 $ / έτος, ανάλογα με τις υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία SSL.

Μερικοί από τους δημοφιλείς παρόχους πιστοποιητικών SSL προσφέρουν επίσης πρόσθετα και υπηρεσίες όπως εγκατάσταση του πιστοποιητικού SSL στον ιστότοπό σας. Αυτές οι υπηρεσίες διατίθενται με επιπλέον κόστος για τον χρήστη.

Σας συνιστούμε να αγοράσετε το πιστοποιητικό SSL από την GoDaddy. Είναι ένας από τους καλύτερους καταχωρητές ονομάτων τομέα και παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων στην αγορά. Διαχειρίζονται πάνω από 75 εκατομμύρια τομείς. Τα πιστοποιητικά SSL τους ξεκινούν από 2,49 $ / μήνα, η οποία είναι η καλύτερη προσφορά για έναν ιστότοπο. Βοηθούν επίσης στην εγκατάσταση του πιστοποιητικού SSL στον τομέα σας.

Τιμή GoDaddy SSL

Σημείωση: Αυτές οι πληροφορίες αφορούν τους χρήστες που θέλουν να αγοράσουν ένα πιστοποιητικό SSL. Αν ψάχνετε για το δωρεάν πιστοποιητικό SSL, συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω.

Πώς μπορείτε να αποκτήσετε ένα δωρεάν πιστοποιητικό SSL?

Ένα πιστοποιητικό SSL είναι απαραίτητο για όλους τους τύπους ιστότοπων. Ωστόσο, το πρόσθετο κόστος ενός πιστοποιητικού SSL καθιστά δύσκολο για πολλούς ιδιοκτήτες ιστότοπων να το εγκαταστήσουν. Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά απογοητευτικό. Εάν ένα πιστοποιητικό SSL είναι πλέον υποχρεωτικό για να έχετε έναν επιτυχημένο ιστότοπο, γιατί είναι τόσο δαπανηρό; Δεν θα ήταν καλύτερο για όλους αν ήταν δωρεάν?

Μην ανησυχείτε: έχουμε καλά νέα για εσάς!

Υπάρχει μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που ονομάζεται Let’s Encrypt. Κατανοούν την ανάγκη και τη σημασία των πιστοποιητικών SSL για όλους τους ιστότοπους, οπότε αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια δωρεάν αρχή έκδοσης πιστοποιητικών για όλους. Η καλοσύνη τους παρατηρήθηκε από μερικές από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες στον κόσμο, όπως το Facebook και το Google, και η υποστήριξη για το σκοπό τους έχει αυξηθεί. Χάρη σε αυτό, το Let’s Encrypt μπορεί να συνεχίσει τη δουλειά του βοηθώντας τους κατόχους ιστότοπων όπως εσείς.

Ωστόσο, η διαδικασία ενεργοποίησης ενός πιστοποιητικού SSL χρησιμοποιώντας το Let’s Encrypt είναι προχωρημένη και δεν είναι φιλική προς τους αρχάριους. Θα πρέπει να έχετε δεξιότητες κωδικοποίησης, γνώσεις διακομιστή και πλήρη εντολή Shell / SSH για να εγκαταστήσετε το Let’s Encrypt στον ιστότοπό σας.

Για αρχάριους, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τους καλύτερους παρόχους φιλοξενίας WordPress που προσφέρουν δωρεάν πιστοποιητικά SSL κατά την αγορά web hosting από αυτούς. Δεν προσφέρουν μόνο ένα δωρεάν πιστοποιητικό SSL, αλλά και το εγκαθιστούν στον ιστότοπό σας. που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα.

Ακολουθεί μια λίστα με τους καλύτερους παρόχους φιλοξενίας WordPress στην αγορά που παρέχουν δωρεάν πιστοποιητικό SSL:

 1. Μπλε Χοστ
 2. Dreamhost
 3. SiteGround
 4. Φιλοξενία InMotion
 5. WPEngine
 6. Υγρός Ιστός
 7. GreenGeeks

Εάν είστε ήδη πελάτης μιας από τις παραπάνω εταιρείες φιλοξενίας, μπορείτε να ζητήσετε από την ομάδα υποστήριξης πελατών να ενεργοποιήσει ένα πιστοποιητικό SSL στον ιστότοπό σας δωρεάν.

Ωστόσο, εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε ένα SSL με μη αυτόματο τρόπο, τότε μπορούμε να σας δώσουμε το παράδειγμα του Bluehost. Πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας cPanel και να μεταβείτε στη διεύθυνση Οι ιστότοποί μου από το αριστερό μενού.

Σε αυτήν τη σελίδα, πρέπει να κάνετε κλικ στην επιλογή «Διαχείριση ιστότοπου» στον ιστότοπό σας όπου θέλετε να ενεργοποιήσετε ένα SSL.

Διαχείριση ιστότοπου

Στην καρτέλα “Ασφάλεια”, θα δείτε πολλές ρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής δωρεάν πιστοποιητικού SSL. Απλώς ενεργοποιήστε το για να ενεργοποιήσετε ένα SSL στον ιστότοπό σας.

Ενεργοποίηση δωρεάν SSL

Σημείωση: Όλοι οι πάροχοι φιλοξενίας ιστού θα έχουν διαφορετικούς πίνακες ελέγχου, αλλά θα βρείτε κυρίως την επιλογή SSL στις ρυθμίσεις ασφαλείας.

Θα πρέπει επίσης να διαβάσετε τον απόλυτο οδηγό ασφαλείας του WordPress για περισσότερες λεπτομέρειες.

Εάν χρησιμοποιείτε οποιονδήποτε άλλο πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων από αυτούς που αναφέρονται και δεν προσφέρουν δωρεάν πιστοποιητικό SSL, τότε μπορείτε απλά να μετακινήσετε τον ιστότοπό σας WordPress σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω εταιρείες φιλοξενίας για να επωφεληθείτε από τη δωρεάν προσφορά πιστοποιητικού SSL.

Ελέγξτε επίσης: Πώς να προσθέσετε SSL και HTTPS στο WordPress.

Τι να κάνετε μετά την εγκατάσταση του πιστοποιητικού SSL

Όταν ενεργοποιείτε ένα πιστοποιητικό SSL στον ιστότοπό σας στο WordPress, θα πρέπει επίσης να ρυθμίσετε τις διευθύνσεις URL σας και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε HTTP (ασφαλές πρωτόκολλο).

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε το Πραγματικά απλό SSL πρόσθετο στο WordPress. Θα πρέπει να ανατρέξετε στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης μιας προσθήκης WordPress εάν είστε νέοι σε προσθήκες.

Μόλις ενεργοποιηθεί, δεν χρειάζεται να λάβετε επιπλέον μέτρα. Η προσθήκη θα ελέγξει αυτόματα εάν το πιστοποιητικό SSL είναι εγκατεστημένο στον ιστότοπό σας και ανακατευθύνει όλες τις διευθύνσεις URL από HTTP σε HTTP.

Πραγματικά απλό SSL

Τώρα ο ιστότοπός σας WordPress χρησιμοποιεί το ασφαλές πρωτόκολλο SSL / HTTP που καθιστά τον ιστότοπό σας ασφαλή.

Εάν εξακολουθούν να υπάρχουν αρχεία ή διευθύνσεις URL που δεν φορτώνουν από τα ασφαλή HTTP, τότε πιθανότατα οφείλεται σε κακή κωδικοποίηση σε μια προσθήκη που χρησιμοποιείτε στον ιστότοπό σας. Μπορείτε να εντοπίσετε το ελαττωματικό plugin και να το απενεργοποιήσετε για να βεβαιωθείτε ότι είστε πλήρως ασφαλείς.

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να μάθετε πώς να αποκτήσετε ένα δωρεάν πιστοποιητικό SSL για τον ιστότοπό σας. Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, ρίξτε επίσης μια ματιά στον αναλυτικό οδηγό για το πώς να δημιουργήσετε εύκολα αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας στο WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map