Πώς να προσθέσετε SSL και HTTPS στο WordPress (Βήμα προς βήμα)

προσθέστε ssl και https στο wordpress


Θέλετε να εγκαταστήσετε ένα πιστοποιητικό SSL στον ιστότοπό σας στο WordPress; Η εγκατάσταση ενός πιστοποιητικού SSL ενημερώνει τους επισκέπτες σας ότι είναι σε ασφαλή σύνδεση. Με αυτό, μπορείτε να ενισχύσετε την εμπιστοσύνη στον ιστότοπό σας μεταξύ των επισκεπτών σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να προσθέσετε SSL και HTTP στον ιστότοπό σας.

Τι είναι SSL και HTTPS?

Το SSL (Secure Sockets Layer) είναι ένα βιομηχανικό πρότυπο ασφάλειας που δημιουργεί έναν κρυπτογραφημένο σύνδεσμο μεταξύ των προγραμμάτων περιήγησης των επισκεπτών σας και του ιστότοπού σας. Η χρήση SSL και HTTPS διασφαλίζει ότι όλα τα δεδομένα που μεταδίδονται μεταξύ του επισκέπτη και εσάς παραμένουν κρυπτογραφημένα. Με απλούς όρους, το SSL επιτρέπει μια ασφαλή σύνδεση μεταξύ εσάς και του επισκέπτη σας για να διασφαλίσετε ότι μόνο εξουσιοδοτημένα άτομα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που υποβάλλονται στον ιστότοπό σας.

πιστοποιητικό SSL

Όταν εγκαθιστάτε ένα πιστοποιητικό SSL στον ιστότοπό σας, η διεύθυνση URL του ιστότοπού σας θα προτάσσεται με https, αντί για http. Επιπλέον, εμφανίζεται επίσης ένα μικρό πράσινο εικονίδιο λουκέτου, που σηματοδοτεί στους επισκέπτες σας ότι βρίσκονται σε ασφαλή σύνδεση.

Γιατί χρειάζεστε SSL και HTTPS?

Πολλοί κάτοχοι ιστότοπων θεωρούν εσφαλμένα ότι το SSL προορίζεται μόνο για ιστότοπους που δέχονται διαδικτυακές πληρωμές. Η πραγματικότητα είναι: ΚΑΘΕ ιστότοπος χρειάζεται πιστοποιητικό SSL.

Ακολουθούν μερικά οφέλη από τη χρήση SSL και HTTPS στον ιστότοπό σας:

1. Απόδοση ιστότοπου

Έχει αναφερθεί ότι οι ιστότοποι που παραδίδονται μέσω HTTP / 2 αποδίδουν 50-70% καλύτερα από τους ιστότοπους μέσω HTTP / 1.1.

Για να επωφεληθείτε από το HTTP / 2, ο ιστότοπός σας πρέπει να τρέχει μέσω HTTPS λόγω της υποστήριξης του προγράμματος περιήγησης.

2. Κατάταξη SEO

Το Google χρησιμοποιεί το SSL ως σήμα κατάταξης στα αποτελέσματα αναζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι, εγκαθιστώντας SSL στον ιστότοπό σας, οι πιθανότητες είναι καλύτερες για εσάς να κατέχετε υψηλότερη θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης από τους ανταγωνιστές σας που δεν εγκατέστησαν το SSL.

3. Εμπιστοσύνη και ασφάλεια

Τα οπτικά στοιχεία που εμφανίζονται στο πρόγραμμα περιήγησης του επισκέπτη σας ως μέρος του πιστοποιητικού SSL μπορεί να φαίνονται μικρά. Ωστόσο, πολλοί από τους επισκέπτες σας αναζητούν αυτά τα σήματα που κερδίζουν εμπιστοσύνη προτού μοιραστούν προσωπικές πληροφορίες μαζί σας στον ιστότοπό σας.

Στην πραγματικότητα, μελέτες δείχνουν ότι το 77% των επισκεπτών του ιστότοπού σας ανησυχεί για την υποκλοπή ή κατάχρηση των δεδομένων τους στο διαδίκτυο. Και το 90% των επισκεπτών σας είναι πιο πιθανό να εμπιστεύονται έναν ιστότοπο εάν εμφανίζει δείκτες ασφαλείας.

Η προσθήκη SSL είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσετε την εμπιστοσύνη στον ιστότοπό σας και να ενθαρρύνετε τους πελάτες σας να μοιράζονται ευαίσθητες πληροφορίες μαζί σας χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για παραβίαση ασφαλείας.

Χρήση SSL στον ιστότοπό σας στο WordPress

Για να εγκαταστήσετε SSL στον ιστότοπό σας, πρέπει να αγοράσετε ένα πιστοποιητικό SSL.

Ένα πιστοποιητικό SSL κοστίζει συνήθως περίπου 49,99 $, αλλά, αν χρησιμοποιείτε το Bluehost ως πάροχο φιλοξενίας, θα λάβετε ένα δωρεάν πιστοποιητικό SSL, καθώς και ένα δωρεάν όνομα τομέα, μαζί με την αγορά φιλοξενίας ιστού. Συνολικά, η αγορά κοστίζει μόνο 2,75 $ το μήνα.

Κάντε κλικ εδώ για να διεκδικήσετε αυτήν την αποκλειστική προσφορά Bluehost »

Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε SSL από παρόχους όπως το Godaddy.

Αφού αγοράσετε ένα πιστοποιητικό SSL, μπορείτε να ζητήσετε από τον πάροχο φιλοξενίας σας να το εγκαταστήσει για εσάς.

Πώς να ρυθμίσετε το WordPress για χρήση SSL και HTTPS

Εάν χρησιμοποιείτε έναν νέο ιστότοπο, τότε θα πρέπει να ενημερώσετε το http με https στη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις »Γενικά και ενημερώστε τα πεδία Διεύθυνση WordPress και Διεύθυνση ιστότοπου.

Εάν προσθέτετε SSL στον υπάρχοντα ιστότοπό σας, τότε πρέπει να ανακατευθύνετε όλο το αίτημα HTTP στο HTTPS. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε τον ακόλουθο κώδικα στο δικό σας .αρχείο htaccess, που μπορείτε να βρείτε στον ριζικό σας κατάλογο.

Ενεργοποίηση επανεγγραφής
RewriteCond% {SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^ (. *) $ Https://www.yoursite.com/$1 [R, L]

Φροντίστε να αντικαταστήσετε το example.com με τη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας.

Εάν χρησιμοποιείτε διακομιστή Nginx, θα πρέπει να προσθέσετε τον ακόλουθο κώδικα:

διακομιστής {
ακούστε 80;
server_name yoursite.com www.yoursite.com;
επιστροφή 301 https: //yoursite.com$request_uri;
}

Εάν θέλετε επίσης να εφαρμόσετε SSL και HTTPS στην περιοχή διαχειριστή του WordPress ή στις σελίδες σύνδεσης, τότε πρέπει να διαμορφώσετε το SSL στο αρχείο wp-config.php. Απλώς προσθέστε τον ακόλουθο κώδικα πάνω από το “Αυτό είναι όλο, σταματήστε την επεξεργασία!” γραμμή στο αρχείο wp-config.php:

καθορισμός (‘FORCE_SSL_ADMIN’, true);

Πώς να ρυθμίσετε SSL και HTTPS σε συγκεκριμένες σελίδες

Εάν, για κάποιο λόγο, θέλετε να χρησιμοποιήσετε μόνο SSL σε συγκεκριμένες σελίδες του ιστότοπού σας, τότε θα πρέπει να εγκαταστήσετε την προσθήκη WordPress HTTPS (SSL).

Μετά την εγκατάσταση της προσθήκης, μπορείτε να βρείτε το μενού HTTPS στον πίνακα ελέγχου διαχειριστή WordPress.

προσθήκη ssl

Στο πεδίο κεντρικού υπολογιστή SSL, θα πρέπει να καθορίσετε το όνομα τομέα σας.

Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε κοινόχρηστο πιστοποιητικό SSL, τότε θα πρέπει να εισαγάγετε τις πληροφορίες κεντρικού υπολογιστή αντί για το όνομα τομέα σας.

Εάν χρησιμοποιείτε έναν μη παραδοσιακό κεντρικό υπολογιστή SSL με διαφορετική θύρα, τότε μπορείτε να καθορίσετε τις πληροφορίες θύρας στο πεδίο Θύρα.

Εάν είναι επιλεγμένο το πλαίσιο Force SSL Administration, τότε η προσθήκη αναγκάζει το WordPress να χρησιμοποιεί HTTPS σε όλες τις σελίδες της περιοχής διαχείρισης.

Η επόμενη επιλογή είναι Force SSL αποκλειστικά. Αν επιλέξετε αυτό το πλαίσιο, θα χρησιμοποιείται μόνο SSL σε σελίδες όπου έχετε επιλέξει την επιλογή Force SSL. Όλη η άλλη επισκεψιμότητα θα μεταβεί στο κανονικό URL HTTP.

Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε SSL σε συγκεκριμένες σελίδες, όπως καλάθι αγορών, αγορές, σελίδες λογαριασμών κ.λπ. Μόλις ενεργοποιηθεί αυτή η επιλογή στις ρυθμίσεις προσθηκών σας, μπορείτε να μεταβείτε σε συγκεκριμένες σελίδες όπου θέλετε να χρησιμοποιήσετε HTTPS.

επιλέξτε συγκεκριμένο https

Στη συνέχεια, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο Ασφαλής ανάρτηση επιλογή.

Αυτό είναι!

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σάς βοήθησε να προσθέσετε SSL και HTTPS στον ιστότοπό σας στο WordPress. Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, τότε μπορείτε επίσης να απολαύσετε το άρθρο μας σχετικά με τις απαραίτητες προσθήκες για ιστότοπους επιχειρήσεων.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map