Δείτε πόσο εύκολο είναι να Widgetize Θέματα WordPress

Το να κάνετε τα θέματα σας έτοιμα για widget δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε. Η δημιουργία widget στο θέμα σας συνήθως περιλαμβάνει την προετοιμασία widget για τα στοιχεία της πλευρικής γραμμής σας. Πηγαίνω τι είναι ακριβώς ένα θέμα έτοιμο για widget σε προηγούμενο άρθρο. Εάν έχετε ένα θέμα με κωδικοποίηση σε καθαρό CSS, μπορεί να χρειαστούν ακόμη και 5 λεπτά ή λιγότερο και θα σας δείξω πώς.


 • Βεβαιωθείτε ότι το θέμα σας είναι “φιλικό προς το widget”
 • Δημιουργία αρχείου functions.php για την καταχώριση της πλευρικής γραμμής
 • Κλείστε το στατικό sidebar σας στην ετικέτα υπό όρους δυναμικής sidebar
 • Δημιουργία πολλών περιοχών έτοιμων για widget
 • Άλλοι δημιουργικοί τρόποι χρήσης widget

Ξεκινήστε να γραφικοποιείτε τα θέματα σας και διαβάστε…

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι η πλευρική γραμμή σας (ή ό, τι θέλετε να κάνετε widget) είναι αυτό που θέλω να ονομάσω φιλικό προς το widget Αυτό περιλαμβάνει τη μορφοποίηση του HTML με συγκεκριμένο τρόπο. Το ιδανικό στοιχείο πλευρικής γραμμής σε ένα θέμα WordPress έτοιμο για widget είναι κωδικοποιημένο έτσι:

Κατηγορίες

Παρατηρήστε πώς είναι πολύ καθαρός κώδικας. Δεν υπάρχουν divs και δεν έχουν προστεθεί τάξεις στο

  και
 • ετικέτες.

  Τα ακόλουθα τέσσερα παραδείγματα είναι επίσης widgetizable.

  Κατηγορίες

 • Κατηγορίες

 • Κατηγορίες

  Κατηγορίες

  Ναι, υπάρχουν πρόσθετα div σε αυτά τα παραδείγματα, αλλά είναι εφαρμόσιμα με το σύστημα widget WordPress. Όσο τίποτα μεταξύ των δύο

   απαιτούνται ετικέτες για το στυλ CSS, θα πρέπει να είστε καλά. Με αυτό είπε, το ακόλουθο παράδειγμα είναι δεν φιλικό widget.

   Κατηγορίες

   Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν πρόσθετα στυλ στο

    και
   • ετικέτες. Βεβαιωθείτε ότι το θέμα σας είναι κωδικοποιημένο με έναν από τους πιο «ιδανικούς» φιλικούς τρόπους για να αποφύγετε αυτό το ζήτημα.

    Καταχωρήστε το Sidebars

    Το επόμενο βήμα είναι να αξιολογήσετε τη διάταξή σας. Πόσες περιοχές widgetized θέλετε; Το ένα δεν είναι πρόβλημα. Δύο ή περισσότερα δεν είναι πρόβλημα. Μπορείτε ακόμη και να τα μορφοποιήσετε με διαφορετικούς τρόπους, αρκεί να είναι φιλικά προς τα γραφικά στοιχεία, όπως εξηγείται παραπάνω.

    Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστείτε είναι να δημιουργήσετε ένα functions.php αρχείο στον κατάλογο θεμάτων σας. Αυτό είναι ένα αρχείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τροποποιήσετε τη λειτουργικότητα του WordPress με τον κώδικα PHP, χωρίς να χρησιμοποιήσετε μια προσθήκη – ή να επεξεργαστείτε τον βασικό κώδικα. Είναι όλα ενσωματωμένα σε ένα συγκεκριμένο θέμα.

    Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτήν την ιδανική μορφή στοιχείου πλαϊνής γραμμής φιλική για widget, το πρώτο παράδειγμα σε αυτήν την ανάρτηση Για να καταχωρήσετε μια πλευρική γραμμή με αυτήν τη μορφοποίηση, θα τοποθετούσαμε τον ακόλουθο κώδικα στο αρχείο functions.php.

    <?php
    εάν (function_exists (‘register_sidebar’))
    register_sidebar (πίνακας (
    ‘before_widget’ => »,
    ‘after_widget’ => »,
    “Before_title” => “

    “,
    ‘after_title’ => “

    “,
    ))
    ?>

    Φαίνεται αρκετά αυτονόητο, σωστά; Ο τίτλος «Κατηγορίες» εσωκλείεται στο

    και

    , άρα βάζουμε ότι είναι η τιμή για πριν_ τίτλο και μετά_ τίτλο αντίστοιχα. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε τον κωδικό στο άλλο πριν_ευρυζωνικό και το μετα_βασικό πλάτος για να περικλείσετε κάθε στοιχείο widget σε άλλο κώδικα που μπορεί να χρειαστείτε για τη διάταξή σας.

    Ετικέτες υπό όρους

    Γεια σου, μια υπό όρους ετικέτα; Ας ελπίσουμε ακούγεται οικείο. Θα χρησιμοποιήσουμε κάτι παρόμοιο για να ελέγξουμε εάν η πλευρική γραμμή έχει καταχωριστεί με γραφικά στοιχεία και αν είναι ενεργή. Στο επάνω μέρος της πλευρικής σας γραμμής (ή όπου θέλετε να αρχίσουν να εμφανίζονται τα γραφικά στοιχεία) τοποθετείτε τον ακόλουθο κώδικα.

    <?php if (! function_exists (‘dynamic_sidebar’) ||! dynamic_sidebar ()): ?>

    Τα πράγματα της πλαϊνής γραμμής πηγαίνουν μεταξύ τους και μετά…

    <?php endif; ?>

    Βεβαιωθείτε ότι έχετε το endif. μετά το άνοιγμα εάν η δήλωση σε κάποιο σημείο, ή ολόκληρο το θέμα σας θα σπάσει. Εάν έχετε κάνει τα πάντα σωστά σε αυτό το σημείο, το θέμα σας πρέπει να είναι έτοιμο για γραφικά στοιχεία. Ωστόσο, δεν έχουμε τελειώσει ακόμα…

    Πολλές περιοχές έτοιμες για widget

    Με λίγες προσθήκες και αλλαγές στο αρχείο functions.php σας και μερικές ακόμη εάν δηλώσεις στα αρχεία θεμάτων σας, μπορείτε να έχετε όσες περιοχές widgetized θέλετε, καθεμία με το δικό τους μοναδικό όνομα.

    Ας υποθέσουμε ότι είχατε διάταξη τριών στηλών με 2 πλευρικές γραμμές – μία στα αριστερά και η άλλη στα δεξιά. Θέλετε να κάνετε widget και τα δύο ξεχωριστά. Θα συνεργαστούμε με τη δομή πλευρικής γραμμής του πρώτου παραδείγματος και για τα δύο. Το αρχείο functions.php θα έχει την εξής μορφή:

    <?php
    εάν (function_exists (‘register_sidebar’))
    register_sidebar (πίνακας (
    “όνομα” => «Αριστερή πλευρική γραμμή»,
    ‘before_widget’ => »,
    ‘after_widget’ => »,
    “Before_title” => “

    “,
    ‘after_title’ => “

    “,
    ))
    εάν (function_exists (‘register_sidebar’))
    register_sidebar (πίνακας (
    “όνομα” => “Δεξιά πλευρική γραμμή”,
    ‘before_widget’ => »,
    ‘after_widget’ => »,
    “Before_title” => “

    “,
    ‘after_title’ => “

    “,
    ))
    ?>

    Σημειώστε το νέο όνομα του πίνακα. Μπορείτε να το ονομάσετε αυτό που θέλετε, αλλά προσπαθήστε να είστε περιγραφικοί. Τώρα, όταν μεταβαίνετε στο αρχείο sidebar.php ή οπουδήποτε βρίσκεται το θέμα σας στο sidebar, θα χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη ετικέτα υπό όρους – με το όνομα της πλευρικής γραμμής που επιλέξατε στο functions.php. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι αυτό το αρχείο δεν έχει λανθασμένα κενά ή αλλαγές γραμμής, καθώς μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση προειδοποιητικών μηνυμάτων κατά την επεξεργασία πραγμάτων.

    <?php if (! function_exists (‘dynamic_sidebar’) ||! dynamic_sidebar ("Αριστερή πλευρική γραμμή")): ?>Προεπιλεγμένο περιεχόμενο στην αριστερή πλευρική γραμμή εδώ…
    <?php endif; ?>

    Και για τη δεξιά πλευρική μπάρα…

    <?php if (! function_exists (‘dynamic_sidebar’) ||! dynamic_sidebar ("Δεξιά πλευρική γραμμή")): ?>Προεπιλεγμένο περιεχόμενο στη δεξιά πλευρική γραμμή εδώ…
    <?php endif; ?>

    Βεβαιωθείτε ότι όλα είναι συνεπή όσον αφορά τα ονόματα που επιλέξατε και στα δύο αρχεία.

    Άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με widget

    Τα widget δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για πλευρικές γραμμές. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλα πράγματα όπως υποσέλιδα ή ακόμα και στην κεφαλίδα. Θεωρητικά, δεν χρειάζεται καν να τοποθετήσετε κάποιον “προεπιλεγμένο” κωδικό ανάμεσα στην ετικέτα υπό όρους. Γίνετε δημιουργικοί με αυτό και χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας. Χρησιμοποιήστε ένα widget στην κεφαλίδα σας για εναλλαγή διαφημίσεων, ή έχετε ένα widget πλαίσιο σύνδεσης στο υποσέλιδο ή οπουδήποτε θέλετε – εξαρτάται από εσάς.

    συμπέρασμα

    Ελπίζω να μάθατε από αυτό το σεμινάριο και τώρα να ξέρετε πώς να widget widget τα θέματα σας. Εάν εμφανιστεί κάποιο σφάλμα όπως “οι κεφαλίδες έχουν ήδη σταλεί …” κατά την επεξεργασία οτιδήποτε ίσως χρειαστεί να ελέγξετε ξανά το αρχείο functions.php για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει χώρος κάτω από το κλείσιμο ?> ετικέτα.

    Κάποια περαιτέρω ανάγνωση είναι διαθέσιμη στο Automattic και WPDesigner. Υπάρχουν κάποιες άλλες “σύντομες” εκδόσεις του κώδικα που έκανα σε αυτές τις σελίδες.

    Μη διστάσετε να σχολιάσετε ή να μοιραστείτε αν σας άρεσε. Χαιρετίζω όλα τα σχόλια. Επίσης, φροντίστε να εγγραφείτε η τροφή αν δεν έχετε ήδη κάνει τις τελευταίες εκδόσεις θεμάτων και σεμινάρια.

    Jeffrey Wilson Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map