Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο δημοπρασίας με το WordPress (Βήμα προς βήμα)

χτίστε έναν ιστότοπο δημοπρασιών με wordpress


Θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο δημοπρασιών όπως το eBay με το WordPress; Ένας ιστότοπος δημοπρασίας επιτρέπει στους χρήστες να υποβάλλουν προσφορές για τα προϊόντα σας. Μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τα κέρδη σας με την πώληση των προϊόντων σας στον υψηλότερο πλειοδότη. Μπορείτε επίσης να επιτρέψετε στους χρήστες σας να παραθέσουν τα προϊόντα τους στον ιστότοπο δημοπρασιών σας για να κερδίσουν ένα μέρος κάθε πώλησης. 

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο δημοπρασιών με το WordPress.

Γιατί να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο δημοπρασίας με το WordPress?

Η δημιουργία ενός ιστότοπου δημοπρασιών είναι ο καλύτερος τρόπος για να δώσετε στην κοινότητά σας την ευκαιρία να αγοράσει και να πουλήσει προϊόντα σε ένα περιβάλλον δημοπρασίας.

Ενώ μπορείτε να βρείτε πολλούς γιγάντιους ιστότοπους δημοπρασιών όπως το eBay, ένας συγκεκριμένος ιστότοπος δημοπρασιών έχει τη δική του θέση στην αγορά.

Για τους χρήστες σας, το όφελος είναι ότι μπορούν εύκολα να αγοράσουν και να πουλήσουν προϊόντα στους ομοϊδεάτες της κοινότητάς σας. Σε αντίθεση με το eBay, οι δημοπρασίες περιβάλλονται από μια ενδιαφέρουσα κοινότητα. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν εύκολα να προσεγγίσουν το κοινό-στόχο τους με τον ιστότοπο δημοπρασιών σας.

Πολλοί χρήστες επιλέγουν επίσης έναν ιστότοπο δημοπρασιών που υποστηρίζεται από την κοινότητα, επειδή τους παρέχει καλύτερη απόδοση επένδυσης (ROI).

Για σενα, η δημιουργία ενός ιστότοπου δημοπρασιών σημαίνει ότι μπορείτε να πουλήσετε τα προϊόντα σας στον υψηλότερο πλειοδότη χωρίς μεσάζοντες μεταξύ εσάς και του αγοραστή σας. Μπορείτε να αποφύγετε τις χρεώσεις και το κλείδωμα άλλων πλατφορμών δημοπρασίας. Μπορείτε επίσης να ορίσετε ένα τέλος για την καταχώριση προϊόντων και να λάβετε προμήθεια από κάθε πώληση. Για να μην αναφέρουμε, η δημιουργία ενός ιστότοπου δημοπρασιών είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κερδίσετε χρήματα στο διαδίκτυο.

Απαιτήσεις για τη δημιουργία ενός ιστότοπου δημοπρασίας με το WordPress

Για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο για τη δημοπρασία σας, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα πράγματα:

 • Ένα όνομα τομέα: Είναι η διεύθυνση ιστού του ιστότοπού σας, όπως το IsItWP.com ή το Google.com
 • Ένας λογαριασμός φιλοξενίας Ιστού: Εκεί αποθηκεύονται τα αρχεία του ιστότοπού σας.
 • Πιστοποιητικό SSL: Επιτρέπει μια ασφαλή σύνδεση στον ιστότοπό σας για αποδοχή διαδικτυακών πληρωμών.
 • Πρόσθετο ηλεκτρονικού εμπορίου: Σας επιτρέπει να προσθέσετε το Αγορασε τωρα κουμπί, υποστήριξη διαφορετικών πυλών πληρωμής, αναζήτηση αντικειμένων, κριτικές και πολλά άλλα. Συνιστούμε πάντα το WooCommerce, το καλύτερο πρόσθετο ηλεκτρονικού εμπορίου για το WordPress που υπάρχει.
 • Πρόσθετο δημοπρασίας: Αυτό το πρόσθετο ηλεκτρονικού εμπορίου ενσωματώνει χαρακτηριστικά δημοπρασίας στον ιστότοπό σας.

Θα σας καθοδηγήσουμε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα έναν ιστότοπο δημοπρασιών με το WordPress.

Βήμα 1: Ρυθμίστε τον ιστότοπο δημοπρασιών σας με το WooCommerce

Ακριβώς όπως κάθε ιστότοπος, πρέπει να αγοράσετε ένα όνομα τομέα και φιλοξενία ιστοσελίδων για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο δημοπρασιών. Θα πρέπει επίσης να αγοράσετε ένα πιστοποιητικό SSL για να παρέχετε μια ασφαλή σύνδεση στον ιστότοπό σας, ώστε να μπορείτε να αποδεχτείτε τις διαδικτυακές πληρωμές με ασφάλεια.

Όταν ξεκινάτε, το συνδυασμένο κόστος για την κατασκευή ενός ιστότοπου μπορεί να φαίνεται αρκετά.

Ένα όνομα τομέα σας κοστίζει περίπου 14,95 $ ετησίως, η φιλοξενία Ιστού περίπου 7,99 $ ανά μήνα και ένα πιστοποιητικό SSL σας κοστίζει 49,99 $.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε κάνει μια συμφωνία με την Bluehost για να προσφέρουμε στους χρήστες μας ένα δωρεάν όνομα τομέα, δωρεάν πιστοποιητικό SSL και έκπτωση 50% στη φιλοξενία WooCommerce. Με το Bluehost, πρέπει να πληρώνετε μόνο 6,95 $ το μήνα.

Κάντε κλικ εδώ για να διεκδικήσετε αυτήν την αποκλειστική προσφορά Bluehost »

Με το πρόγραμμα φιλοξενίας WooCommerce, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο δημοπρασιών χωρίς κουραστικά βήματα εγκατάστασης WordPress + WooCommerce.

Για έναν αναλυτικό οδηγό εγκατάστασης, μπορείτε να δείτε πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου με το WooCommerce.

2. Εγκαταστήστε ένα πρόσθετο δημοπρασίας WooCommerce

Στη συνέχεια, θα πρέπει να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε ένα πρόσθετο δημοπρασίας WooCommerce, YITH WooCommerce Auctions.

Μετά την ενεργοποίηση της προσθήκης, μεταβείτε στο YITH Plugins »Δημοπρασίες  για να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις προσθήκης. Φροντίστε να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας.

δημοπρασία με πρόσθετα

Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε την καταχώριση στοιχείων δημοπρασίας στον ιστότοπό σας.

Βήμα 3: Λίστα ενός στοιχείου δημοπρασίας

Επειδή το πρόσθετο YITH είναι ένα πρόσθετο WooCommerce, μπορείτε να παραθέσετε στοιχεία δημοπρασίας όπως θα προσθέσατε προϊόντα στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Ίσως θελήσετε επίσης να δείτε αυτόν τον οδηγό για να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

Για να προσθέσετε ένα στοιχείο, μεταβείτε στο Προϊόντα »Προσθήκη νέου. Πρέπει να συμπληρώσετε τον τίτλο, τις λεπτομέρειες και να προσθέσετε εικόνες του αντικειμένου της δημοπρασίας σας.

προσθέστε νέα προϊόντα

Κάτω από το πρόγραμμα επεξεργασίας, δίπλα στην επιλογή Δεδομένα προϊόντος, θα πρέπει να επιλέξετε Δημοπρασία. Αυτό θα σας δείξει τις ρυθμίσεις για τα στοιχεία δημοπρασίας σας.

ρυθμίσεις προϊόντων δημοπρασίας

Μπορείτε να ορίσετε την τιμή έναρξης της δημοπρασίας, την προσφορά, το ελάχιστο ποσό αύξησης και όλες τις άλλες πτυχές της καταχώρισης και της υποβολής προσφορών για στοιχεία δημοπρασίας στον ιστότοπό σας.

Αφού προσαρμόσετε τις λεπτομέρειες της δημοπρασίας, μπορείτε να δημοσιεύσετε την καταχώρισή σας. Η δημοπρασία σας θα εμφανίζεται τώρα στη σελίδα καταστήματός σας στο WooCommerce. Τα στοιχεία της δημοπρασίας θα επισημανθούν με ένα εικονίδιο σφυρί δίπλα στα προϊόντα WooCommerce.

λίστα στοιχείων δημοπρασίας

Εάν χρειαστεί, μπορείτε να παραθέσετε ειδικές σελίδες δημοπρασίας για την εμφάνιση μόνο στοιχείων δημοπρασίας στον ιστότοπό σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε μια σελίδα και να εισαγάγετε τον ακόλουθο σύντομο κώδικα στην περιοχή περιεχομένου και στη συνέχεια να δημοσιεύσετε τη σελίδα σας.

[yith_auction_products]

Βήμα 4: Διαχείριση των δημοπρασιών σας

Το πρόσθετο YITH σας επιτρέπει να επιλέξετε την ώρα έναρξης της δημοπρασίας στη σελίδα του προϊόντος σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη στιγμή για να καταχωρίσετε και να τερματίσετε τη δημοπρασία σας.

Μόλις ξεκινήσει η δημοπρασία, όλοι οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να υποβάλουν προσφορές για ένα αντικείμενο. Στις μεμονωμένες σελίδες δημοπρασίας, μπορείτε να δείτε τις ακόλουθες λεπτομέρειες από προεπιλογή: τρέχουσα υψηλότερη προσφορά, χρόνος που απομένει, ώρα λήξης δημοπρασίας και κουμπί προσφοράς.

μεμονωμένο στοιχείο δημοπρασίας

Κάτω από την καταχώριση, μπορείτε επίσης να βρείτε τις λεπτομέρειες των προηγούμενων προσφορών, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος χρήστη, του ποσού προσφοράς και του χρόνου υποβολής προσφορών.

λεπτομέρειες προσφοράς

Το κύριο πλεονέκτημα της προσθήκης YITH είναι ότι σας δίνει τον πλήρη έλεγχο των προσφορών σας. Μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε οποιαδήποτε προσφορά στη σελίδα καταχώρησης δημοπρασίας συνδέεστε στον πίνακα ελέγχου του WordPress. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο Διαγραφή προσφοράς κουμπί σε αυτό που δεν θέλετε να εμφανίζεται στη σελίδα δημοπρασίας σας.

Μπορείτε επίσης να ορίσετε μια τιμή Αγοράστε τώρα στις λίστες δημοπρασιών σας. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να αγοράσουν τα προϊόντα σας αμέσως.

Όλοι οι χρήστες που συμμετείχαν σε μια δημοπρασία θα λαμβάνουν ενημερώσεις μέσω email για κάθε νέα προσφορά, χρόνο χάριτος δημοπρασίας, τέλος δημοπρασίας κ.λπ. Όταν λήξει το στοιχείο της δημοπρασίας, θα σταλεί ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον νικητή της δημοπρασίας για να ολοκληρωθεί η πληρωμή για την αγορά του προϊόντος.

Βήμα 5: Να επιτρέπεται σε άλλους χρήστες να παραθέτουν στοιχεία δημοπρασίας

Για να επιτρέψετε σε άλλους χρήστες να παραθέσουν στοιχεία δημοπρασίας στον ιστότοπό σας, θα πρέπει να μετατρέψετε τον ιστότοπό σας σε αγορά δημοπρασίας εγκαθιστώντας μια δωρεάν προσθήκη, Πωλητές WC.

πωλητές wc

Αφού ενεργοποιήσετε την προσθήκη, μεταβείτε στο WC Vendors »Ρυθμίσεις. Από αυτήν τη σελίδα, μπορείτε επίσης να επιτρέψετε στους χρήστες να υποβάλουν αίτηση για να γίνουν προμηθευτές. Στην καρτέλα Προμήθεια, μπορείτε να ορίσετε το ποσοστό προμήθειας για κάθε επιτυχημένη δημοπρασία.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, θα πρέπει να διαβάσετε αυτά τα άρθρα δημιουργία διαδικτυακής αγοράς και τις καλύτερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου για πολλές αγορές.

Ιστότοπος δημοπρασίας με WordPress – Προτεινόμενα πρόσθετα

Τώρα ξέρετε πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο δημοπρασιών με το WordPress. Ας δούμε μερικές από τις καλύτερες προσθήκες που θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε στον ιστότοπό σας μετά τη ρύθμιση του ιστότοπου δημοπρασιών.

WPForms: Οι φόρμες επικοινωνίας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος κάθε ιστότοπου. Το WPForms σας επιτρέπει να δημιουργείτε εύκολα μια φόρμα επικοινωνίας και ακόμη και να ενσωματώνετε τη φόρμα σας με πολλά διαφορετικά πρόσθετα. Διαβάστε την κριτική WPForms.

MonsterInsights: Το MonsterInsights είναι το καλύτερο plugin του Google Analytics για WordPress. Με το MonsterInsights, μπορείτε εύκολα να εγκαταστήσετε το Google Analytics για να παρακολουθείτε τις αλληλεπιδράσεις επισκεπτών στον ιστότοπό σας. Διαβάστε την κριτική MonsterInsights.

OptinMonster: Το OptinMonster είναι το καλύτερο πρόσθετο παραγωγής μολύβδου. Σας επιτρέπει να μετατρέψετε εύκολα τους επισκέπτες σας σε συνδρομητές και πελάτες. Μπορείτε να δημιουργήσετε ευαίσθητες στο χρόνο καμπάνιες βάσει συμπεριφοράς για να μειώσετε δραστικά τα συνολικά ποσοστά εγκατάλειψης καλαθιού αγορών και να αυξήσετε τις πωλήσεις. Διαβάστε την κριτική μας για το OptinMonster.

Yoast SEO: Βελτιώστε το WordPress SEO σας με το Yoast SEO. Διαβάστε την κριτική Yoast SEO.

WP Super Cache: Βελτιώστε την απόδοση του ιστότοπού σας WordPress εγκαθιστώντας τις καλύτερες προσωρινές μνήμες WordPress και άλλες προσθήκες απόδοσης WordPress.

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός σας βοήθησε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο δημοπρασιών με το WordPress. Ίσως θελήσετε επίσης να δείτε τα άρθρα μας σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας ενός ιστότοπου μικροεφαρμογών, όπως το Fiverr και 25 πρέπει να διαθέτουν πρόσθετα WordPress για επιχειρηματικούς ιστότοπους.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map