Πώς να παρακολουθείτε κλικ συνδέσμου και κουμπιού στο WordPress (Βήμα προς βήμα)

πώς να παρακολουθείτε τα κλικ και τα κουμπιά στο wordpress


Αναρωτιέστε πώς να παρακολουθείτε συνδέσμους και κλικ σε κουμπιά στον ιστότοπό σας WordPress?

Από προεπιλογή, το Google Analytics δεν σας επιτρέπει να παρακολουθείτε συνδέσμους και κουμπιά, επομένως θα πρέπει να τροποποιήσετε τους συνδέσμους σας με μια δέσμη κώδικα παρακολούθησης συμβάντων, η οποία είναι κουραστική.

Με το WordPress, ο ευκολότερος τρόπος παρακολούθησης συνδέσμων και κουμπιών με το Google Analytics είναι να χρησιμοποιήσετε μια προσθήκη όπως το MonsterInsights, οπότε δεν χρειάζεται να αγγίξετε κανένα κώδικα.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να παρακολουθείτε εύκολα τα κλικ συνδέσμων και κουμπιών σας στο Google Analytics, χρησιμοποιώντας το MonsterInsights.

Παρακολούθηση συνδέσμων και κλικ στο WordPress

Οι σύνδεσμοι και τα κουμπιά είναι σημαντικά σημεία αλληλεπιδράσεων στον ιστότοπό σας. Παρακολουθώντας συνδέσμους και κουμπιά, μπορείτε να μάθετε πόσο καλά μετατρέπουν οι χρήστες σας στον ιστότοπό σας.

Εάν είστε εκδότης, οι σύνδεσμοι και τα κουμπιά παρακολούθησης σάς βοηθούν να προσδιορίσετε τον τύπο περιεχομένου που ενδιαφέρει περισσότερο το κοινό σας.

Για παράδειγμα, εάν ένας συγκεκριμένος εξωτερικός σύνδεσμος δέχεται πολλά κλικ, αυτό σημαίνει ότι στέλνετε πολλή επισκεψιμότητα σε έναν εξωτερικό ιστότοπο. Μπορείτε να διατηρήσετε αυτήν την επισκεψιμότητα δημοσιεύοντας παρόμοιο περιεχόμενο στον ιστότοπό σας και αποσυνδέοντας το περιεχόμενο αντί για έναν εξωτερικό ιστότοπο.

Ή εάν είστε έμπορος θυγατρικών, μπορείτε να κάνετε μια συμφωνία με τον ιστότοπο στον οποίο στέλνετε επισκεψιμότητα, ο οποίος πιθανώς σας βοηθά να κερδίσετε χρήματα.

Εάν πουλάτε ένα προϊόν, Τα κουμπιά παρακολούθησης θα σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε μετατροπές στον ιστότοπό σας χωρίς να ορίζετε σύνθετους στόχους ή παρακολούθηση συμβάντων στο Analytics.

Διαβάστε περισσότερα: Προσθήκες μάρκετινγκ θυγατρικών για WordPress.

MonsterInsights: Μια επισκόπηση

Το MonsterInsights είναι ένα ισχυρό εργαλείο ανάλυσης που σας παρέχει μια σε βάθος αναφορά της δραστηριότητας των χρηστών στον ιστότοπό σας. Με αυτήν την προσθήκη Google Analytics, μπορείτε να ανακαλύψετε –

 • τον ακριβή αριθμό επισκεπτών που λαμβάνει ο ιστότοπός σας κάθε μέρα
 • οι ιστότοποι που παραπέμπουν τους επισκέπτες
 • τι κάνουν οι επισκέπτες στον ιστότοπο

Προσφέροντας αυτές τις αναφορές, η προσθήκη σας βοηθά να εργαστείτε σε εκείνες τις περιοχές του ιστότοπού σας που χρειάζονται βελτίωση. Το καλύτερο πράγμα για αυτό το πρόσθετο είναι ότι σας επιτρέπει να συνδέσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress με το Google Analytics.

Τι άλλαξε μετά το MonsterInsights

Ας μάθουμε πώς να χρησιμοποιούμε το MonsterInsights για να παρακολουθούμε τον σύνδεσμο και τα κλικ στο κουμπί.

Βήμα 1: Εγκατάσταση του MonsterInsights στο WordPress

Το πρώτο βήμα είναι να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε MonsterInsights στον ιστότοπό σας WordPress.

Μόλις εγκατασταθεί η προσθήκη, κάντε κλικ στο Θέτω εις ενέργειαν κουμπί για να αρχίσει να λειτουργεί. Τώρα θα μεταφερθείτε στη σελίδα του οδηγού εγκατάστασης, όπου μπορείτε να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις σας.

Βήμα 2: Συνδέστε τον ιστότοπό σας στο Google Analytics

Μετά την εγκατάσταση και την ενεργοποίηση της προσθήκης, θα δείτε μια σελίδα που σας ζητά να επιλέξετε την κατηγορία του ιστότοπού σας. Ορίστε την επιλογή σας και μετά προχωρήστε στο επόμενο βήμα κάνοντας κλικ στο Αποθήκευση και συνέχεια κουμπί.

Στο επόμενο βήμα, το MonsterInsights θα σας ζητήσει να συνδέσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress με τον λογαριασμό σας στο Google Analytics. Επιλέξτε λοιπόν μια κατηγορία κάνοντας κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος. Τέλος, κάντε κλικ στο Πλήρης σύνδεση για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, μπορείτε να δείτε μια λεπτομερή αναφορά του ιστότοπού σας στον πίνακα ελέγχου του WordPress. Μπορείτε να δείτε αυτές τις πληροφορίες μεταβαίνοντας στη διεύθυνση Πληροφορίες »Αναφορές στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Βήμα 3: Παρακολούθηση συνδέσμων και κλικ με το MonsterInsights

Ήρθε η ώρα να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις προσθηκών σας. Μπορείτε να το κάνετε κάτω Insights »Ρυθμίσεις Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι οι σύνδεσμοι & Η παρακολούθηση κουμπιών λειτουργεί καλά χωρίς κανένα πρόβλημα. Εάν έχετε συνδέσμους συνεργατών στον ιστότοπό σας, μπορείτε επίσης να ορίσετε τη διαδρομή για αυτούς τους συνδέσμους.

Αυτό θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τα κλικ συνδέσμων σας κάθε φορά που ένας χρήστης κάνει κλικ σε αυτό. Μπορείτε επίσης να αναφέρετε τους χρήστες που μπορούν να δουν τις αναφορές παρακολούθησης. Στις προτεινόμενες ρυθμίσεις, διατηρήστε ενεργοποιημένη την παρακολούθηση συμβάντων και τις βελτιωμένες επιλογές απόδοσης συνδέσμων.

Ενεργοποιώντας το βελτιωμένη απόδοση συνδέσμου επιλογή, μπορείτε να καθορίσετε τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπό σας όσον αφορά τα κουμπιά και τους συνδέσμους που κάνουν κλικ στη σελίδα σας. Διακρίνει μεταξύ πανομοιότυπων συνδέσμων στην ίδια σελίδα. Εάν έχετε 2 ή περισσότερους συνδέσμους προς τον ίδιο προορισμό από μία σελίδα, η βελτιωμένη απόδοση συνδέσμου θα σας δείξει ποιος σύνδεσμος λαμβάνει τα περισσότερα κλικ.

Καθώς κάνετε κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα, θα έχετε περισσότερες επιλογές στην οθόνη σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις επιλογές για να παρακολουθείτε τους συνδέσμους συνεργατών σας.

Μπορείτε να δείτε τις αναφορές για τους συνδέσμους θυγατρικών Πληροφορίες »Αναφορές» Εκδότης. Ακολουθεί ένας αναλυτικός οδηγός για παρακολούθηση συνδέσμων συνεργατών με το Google Analytics.

Αφού αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας, το MonsterInsights είναι έτοιμο για χρήση. Κάνε κλικ στο Ολοκληρώστε τον Οδηγό εγκατάστασης και εξόδου για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Οδηγός εξόδου MonsterInsights

Θα ξεκινήσει την παρακολούθηση και τη συλλογή δεδομένων με βάση τις δραστηριότητες των χρηστών στον ιστότοπο. Μόλις ξεκινήσει, μπορείτε είτε να δείτε τα αποτελέσματα στα συμβάντα του Analytics είτε απευθείας στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Το MonsterInsights σάς επιτρέπει ακόμη και να παρακολουθείτε τις υποβολές φόρμας με το Google Analytics. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε και να τα ενεργοποιήσετε Πρόσθετα φορμών.

Βήμα 4: Ενεργοποίηση περισσότερων δυνατοτήτων παρακολούθησης συνδέσμων

Αφού ολοκληρώσετε τον οδηγό εγκατάστασης, μπορείτε να λάβετε ορισμένα προηγμένα βήματα για να ενεργοποιήσετε περισσότερες δυνατότητες παρακολούθησης. Αν θέλετε λεπτομερείς αναφορές παρακολούθησης, όπως τοποθεσία χρήστη, ομάδες ενδιαφερόντων κ.λπ., τότε αυτές οι ρυθμίσεις μπορεί να είναι χρήσιμες.

Για να ενεργοποιήσετε περισσότερες δυνατότητες παρακολούθησης, μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress, κάντε κλικ στο Πληροφορίες και κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις. Κάνε κλικ στο σύμπλεξη για να δείτε περισσότερες δυνατότητες παρακολούθησης.

Σύνδεση απόδοσης MonsterInsights

Η παρακολούθηση αγκύρωσης είναι χρήσιμη για έναν ιστότοπο που χρησιμοποιεί ένα θέμα σελίδας και βασίζεται σε ετικέτες αγκύρωσης. Θα δείτε επίσης μια επιλογή ενεργοποίησης συνδέσμων ετικετών σε RSS. Η ενεργοποίηση αυτής της δυνατότητας είναι προαιρετική.

Βήμα 5: Προβολή αναφορών κλικ με το MonsterInsights

Το Google Analytics σάς παρέχει μια πληθώρα δεδομένων για να σας βοηθήσει να λάβετε ενημερωμένες αποφάσεις. Με το MonsterInsights, λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα δεδομένα στον πίνακα ελέγχου του WordPress, οπότε δεν χρειάζεται πάντα να ψάχνετε βαθύτερα στο Analytics.

Για να ελέγξετε τα κουμπιά σας και να συνδέσετε τα κλικ μέσω του Google Analytics, μεταβείτε στη διεύθυνση Συμπεριφορά »Εκδηλώσεις» Κορυφαία γεγονότα.

Τώρα μπορείτε να δείτε την αναφορά σχετικά με τα κλικ συνδέσμων εξερχόμενων και συνδεδεμένων εταιρειών στο Google Analytics.

αναλυτικά στοιχεία παρακολούθησης συνδέσμων

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σάς βοήθησε να μάθετε πώς να παρακολουθείτε εξερχόμενους συνδέσμους στο Google Analytics. Ίσως θέλετε επίσης να δείτε πώς μπορείτε να βελτιώσετε την απόδοση του ιστότοπού σας στο WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map