Πώς να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε το δίκτυο πολλών ιστότοπων του WordPress

Πώς να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε το δίκτυο πολλών ιστότοπων του WordPress


Σκοπεύετε να δημιουργήσετε ένα δίκτυο πολλών ιστότοπων με το WordPress; Ενώ το WordPress μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς σκοπούς όπως η δημιουργία ιστολογίου, η δημιουργία διαδικτυακού καταστήματος ή η δημιουργία ενός πλήρους ιστότοπου, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός δικτύου πολλαπλών ιστότοπων για τη διαχείριση όλων των ιστότοπών σας από έναν μόνο λογαριασμό.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε ένα δίκτυο πολλαπλών ιστότοπων WordPress βήμα προς βήμα.

Αυτό είναι ένα πολύ λεπτομερές άρθρο, οπότε δημιουργήσαμε έναν πίνακα περιεχομένων για να σας διευκολύνουμε τα πράγματα. Ρίξε μια ματιά:

 1. Εισαγωγή στα δίκτυα πολλαπλών ιστότοπων του WordPress
 2. Πότε και γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα δίκτυο πολλών ιστότοπων
 3. Επιλογή ονόματος domain και φιλοξενίας Ιστού για το δίκτυό σας πολλαπλών ιστότοπων
 4. Ενεργοποιήστε και ρυθμίστε το δίκτυό σας πολλαπλών τοποθεσιών WordPress
 5. Ξεκινήστε τη ρύθμιση δικτύου πολλαπλών τοποθεσιών
 6. Ρυθμίσεις διαμόρφωσης δικτύου πολλών ιστότοπων
 7. Προσθέστε και διαχειριστείτε νέους ιστότοπους στο δίκτυό σας πολλαπλών ιστότοπων του WordPress
 8. Εγκαταστήστε θέματα και προσθήκες στο δίκτυό σας πολλαπλών τοποθεσιών
 9. Αντιμετώπιση σφαλμάτων

Ετοιμος? Ας αρχίσουμε!

1. Εισαγωγή στα δίκτυα πολλαπλών ιστότοπων του WordPress

Το WordPress είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα blogging στην αγορά. Διαθέτει πολλές δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργικότητας δικτύου πολλαπλών τοποθεσιών. Εάν διαθέτετε πολλά ιστολόγια ή ιστότοπους WordPress και θέλετε να τα διαχειριστείτε από έναν λογαριασμό, τότε μπορείτε να ρυθμίσετε το δίκτυο πολλών ιστότοπων του WordPress.

Μπορείτε να προσθέσετε νέους ιστότοπους ή ιστολόγια στο δίκτυό σας πολλαπλών ιστότοπων χωρίς προβλήματα. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτούς τους ιστότοπους, θα πρέπει να συνδεθείτε στον κύριο λογαριασμό σας. Είναι επίσης μια τέλεια λύση όταν θέλετε οι χρήστες σας να δημιουργούν νέους ιστότοπους ή ιστολόγια στο όνομα τομέα σας.

Σε αντίθεση με ένα μεμονωμένο ιστολόγιο ή ιστότοπο WordPress, ένα δίκτυο πολλαπλών ιστότοπων σάς επιτρέπει να προσαρμόζετε κάθε ιστότοπο ξεχωριστά. Οι ρυθμίσεις πολλαπλών τοποθεσιών είναι προχωρημένες και υπάρχει μια μικρή καμπύλη εκμάθησης για να κατανοήσουμε όλες τις επιλογές.

2. Πότε και γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα δίκτυο πολλών ιστότοπων

Το WordPress προσφέρει πολλές προσθήκες όπως το ManageWP που μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε όλους τους ιστότοπούς σας από έναν πίνακα ελέγχου. Αυτά τα πρόσθετα τρίτων είναι εύκολο να ρυθμιστούν και απαιτούν λίγη εκπαίδευση.

Γιατί λοιπόν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα δίκτυο πολλών ιστότοπων?

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα για το πότε θα προτιμούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα δίκτυο πολλών ιστότοπων WordPress:

 • Ένα περιοδικό ειδήσεων ή ιστολόγιο περιοδικών με πολλούς επόπτες.
 • Ένας μεγάλος ιστότοπος επιχειρήσεων με αρκετούς ξεχωριστούς ιστότοπους για τα καταστήματά τους.
 • Ένας ιστότοπος μέλους που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν τους δικούς τους ιστότοπους.
 • Ένας ιστότοπος για ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που επιτρέπει στους μαθητές να έχουν τους δικούς τους ιστότοπους ή ιστολόγια.

Αυτές είναι οι πιο συχνές περιστάσεις, αλλά μπορεί να έχετε ένα διαφορετικό σενάριο. οπότε φροντίστε να επιλέξετε την καλύτερη και ευκολότερη επιλογή για τους ιστότοπούς σας.

Πλεονεκτήματα

Τα δίκτυα πολλαπλών ιστότοπων του WordPress έχουν δημιουργηθεί για να παρέχουν ευκολία σε χρήστες που θέλουν να διαχειρίζονται όλους τους ιστότοπούς τους από έναν τομέα. Δημιουργεί ένα κύριο περιβάλλον όπου έχετε την κορυφαία αρχή σε όλους τους ιστότοπούς σας ως διαχειριστής δικτύου.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα πλεονεκτήματα για τη χρήση ενός δικτύου πολλών ιστότοπων:

 • Μπορείτε να διαχειριστείτε όλους τους ιστότοπούς σας από έναν λογαριασμό WordPress.
 • Η λειτουργία ρόλων και αδειών WordPress σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε όλους τους ιστότοπούς σας ως διαχειριστής, ενώ κάθε μεμονωμένος ιστότοπος μπορεί να έχει τους δικούς του διαχειριστές ιστότοπων που δεν έχουν πρόσβαση στο κύριο δίκτυο.
 • Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε ξεχωριστά θέματα και προσθήκες σε όλους τους ιστότοπούς σας. Απλά εγκαταστήστε τα στον κύριο λογαριασμό και ενεργοποιήστε τα για όλους τους ιστότοπούς σας.
 • Εξοικονομεί χρόνο στις ενημερώσεις του WordPress. Ακόμα κι αν έχετε περισσότερους από 10 ιστότοπους, μπορείτε να ενημερώσετε γρήγορα τα θέματα, τα πρόσθετα και τον πυρήνα του WordPress από την κύρια εγκατάσταση.
 • Μπορείτε να αλλάξετε τις γενικές ρυθμίσεις για όλους τους ιστότοπούς σας από τον λογαριασμό δικτύου πολλών ιστότοπων. Επιτρέπει επίσης στους διαχειριστές ιστότοπων να κάνουν αλλαγές στους δικούς τους ιστότοπους και να παρακάμψουν τις κύριες ρυθμίσεις.

Μειονεκτήματα

Παρόλο που υπάρχουν τόσα πολλά πλεονεκτήματα στη χρήση του δικτύου πολλαπλών ιστότοπων για το WordPress, υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα που δεν μπορείτε να αποφύγετε επίσης.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένα από τα προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε με ένα δίκτυο πολλαπλών τοποθεσιών WordPress:

 • Το δίκτυο πολλαπλών ιστότοπων έχει πολλούς ιστότοπους, αλλά όλοι οι ιστότοποι θα λειτουργούν κάτω από ένα κύριο δίκτυο. Εάν το δίκτυο επηρεάζεται για οποιονδήποτε λόγο, αυτό θα επηρεάσει όλους τους ιστότοπούς σας.
 • Εάν το κύριο δίκτυό σας δέχεται επίθεση από χάκερ ή κακόβουλο λογισμικό, τότε θα επιτεθούν και σε όλους τους ιστότοπούς σας σε αυτό το δίκτυο.
 • Πολλές προσθήκες δεν λειτουργούν καλά με δίκτυα πολλαπλών ιστότοπων του WordPress και θα πρέπει να εργαστείτε πιο σκληρά για να βρείτε εναλλακτικές λύσεις.
 • Μπορεί να δυσκολευτείτε να διαχειριστείτε την κυκλοφορία και το εύρος ζώνης σε όλους τους ιστότοπους του δικτύου σας. Γενικά, το εύρος ζώνης πρέπει να κατανέμεται εξίσου μεταξύ όλων των ιστότοπών σας, αλλά μια ευπάθεια μπορεί να επηρεάσει όλους τους άλλους ιστότοπους.
 • Ορισμένες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων δεν υποστηρίζουν δίκτυα πολλαπλών ιστότοπων του WordPress.

Εάν εξακολουθείτε να σκοπεύετε να δημιουργήσετε ένα δίκτυο πολλών ιστότοπων, συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω.

3. Επιλογή ονόματος τομέα και φιλοξενίας Ιστού για το δίκτυό σας πολλαπλών ιστότοπων

Τώρα που γνωρίζετε πολλά για τα δίκτυα πολλαπλών ιστότοπων του WordPress, θα σας καθοδηγήσουμε στις απαιτήσεις για τη δημιουργία ενός.

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστείτε είναι ένα όνομα τομέα και φιλοξενία ιστοσελίδων. Όσον αφορά τη φιλοξενία, γνωρίζετε ότι ένα δίκτυο πολλών ιστότοπων διαθέτει πολλούς ιστότοπους, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστείτε έναν πάροχο φιλοξενίας ιστού που θα μπορεί να διαχειρίζεται όλους τους πόρους σας χωρίς προβλήματα.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι φιλοξενίας ιστού, όπως κοινόχρηστη φιλοξενία, φιλοξενία VPS, αποκλειστική φιλοξενία διακομιστών κ.λπ..

Για ένα δίκτυο πολλών ιστότοπων, συνιστάται να χρησιμοποιείτε είτε φιλοξενία VPS είτε αποκλειστικούς διακομιστές. Υπάρχουν πολλές εταιρείες φιλοξενίας που προσφέρουν VPS / αποκλειστικούς διακομιστές φιλοξενίας. Κάποιοι από αυτούς είναι:

 1. Μπλε Χοστ
 2. WPEngine
 3. SiteGround

Αυτοί οι πάροχοι φιλοξενίας είναι οι καλύτεροι της βιομηχανίας και όλοι προσφέρουν εξαιρετική φιλοξενία ιστοσελίδων για να λειτουργούν ομαλά ένα δίκτυο πολλαπλών ιστότοπων WordPress.

Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το Bluehost. Είναι επίσημοι συνεργάτες του WordPress και μία από τις καλύτερες εταιρείες φιλοξενίας WordPress στον κόσμο. Το Bluehost προσφέρει επίσης ένα δωρεάν όνομα τομέα και πιστοποιητικό SSL με οποιοδήποτε πρόγραμμα φιλοξενίας. Μπορείτε επίσης να πληρώνετε ετησίως και να εξοικονομείτε μεγάλα χρήματα στο Bluehost.

Όλοι οι ιστότοποί σας στο δίκτυο πολλαπλών ιστότοπων θα χρησιμοποιούν το ίδιο όνομα τομέα με υποτομείς (παράδειγμα: https://site.mydomain.com) ή φακέλους στο root (παράδειγμα: https://mydomain.com/site/).

Τόσο οι υποτομείς όσο και οι υποκατάλογοι έχουν τις δικές τους ατομικές απαιτήσεις.

Για υποτομείς, θα πρέπει να ρυθμίσετε έναν υποτομέα μπαλαντέρ. Απλώς συνδεθείτε στο cPanel του λογαριασμού φιλοξενίας σας. Στην περιοχή “Τομείς”, θα πρέπει να κάνετε κλικ στην επιλογή “Υποτομείς”.

Θα σας οδηγήσει σε μια νέα σελίδα. Στο δεδομένο πεδίο, θα πρέπει να εισαγάγετε * και να βεβαιωθείτε ότι έχετε το όνομα τομέα σας δίπλα στο αναπτυσσόμενο μενού.

Υποτομέας μπαλαντέρ

Κάνε κλικ στο Δημιουργώ κουμπί για να ρυθμίσετε σωστά τον υποτομέα μπαλαντέρ για τον κύριο τομέα σας.

Για υποκαταλόγους ή φακέλους στο root, θα χρειαστεί μόνο ενεργοποιήστε αρκετά μόνιμους συνδέσμους και το δίκτυό σας πολλαπλών ιστότοπων θα λειτουργήσει σε αυτά.

Μετά τη ρύθμιση, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο WordPress για να συνεχίσετε.

4. Ενεργοποιήστε και ρυθμίστε ένα δίκτυο Multisite WordPress

Μόλις έχετε προετοιμάσει τον ιστότοπό σας WordPress, είναι καιρός να ενεργοποιήσετε το δίκτυό σας πολλαπλών ιστότοπων. Το δίκτυο πολλών ιστότοπων είναι μια έτοιμη λειτουργία στο WordPress και δεν χρειάζεστε περαιτέρω εγκαταστάσεις στον ιστότοπό σας.

Σημείωση: Εάν σκοπεύετε να ενεργοποιήσετε το multisite σε έναν υπάρχοντα ιστότοπο WordPress, σας συνιστούμε να δημιουργήσετε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας χρησιμοποιώντας το BackupBuddy ή το UpdraftPlus.

Όταν είστε έτοιμοι, προχωρήστε και συνδεθείτε σε έναν πελάτη FTP ή συνδεθείτε στο cPanel με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Θα χρειαστεί να επεξεργαστείτε το αρχείο wp-config.php της εγκατάστασης του WordPress.

Στο αρχείο wp-config.php, θα πρέπει να αναζητήσετε / * Αυτό είναι όλο, σταματήστε την επεξεργασία! Καλό blogging. * / γραμμή και προσθέστε αυτόν τον κωδικό πάνω από αυτό:

/ * Πολλαπλή τοποθεσία * /
καθορισμός (‘WP_ALLOW_MULTISITE’, true);

Μετά από αυτό, μπορείτε να αποθηκεύσετε το αρχείο. Εάν έχετε κατεβάσει το αρχείο wp-config.php από έναν πελάτη FTP, βεβαιωθείτε ότι το ανεβάσατε ξανά μετά την επεξεργασία. Ο παραπάνω κώδικας θα ενεργοποιήσει τη λειτουργικότητα πολλαπλών ιστότοπων του WordPress.

5. Ξεκινήστε τη ρύθμιση δικτύου πολλών ιστότοπων

Μόλις ενεργοποιηθεί το δίκτυο πολλαπλών ιστότοπων, θα πρέπει να ρυθμίσετε το δίκτυο στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Ξεκινήστε απενεργοποιώντας όλες τις προσθήκες σας, ώστε να μην επηρεάζουν το δίκτυό σας πολλαπλών τοποθεσιών. μεταβείτε στο Πρόσθετα »Εγκατεστημένα πρόσθετα σελίδα και ελέγξτε όλες τις προσθήκες σας. Τώρα, επιλέξτε “Απενεργοποίηση” στο αναπτυσσόμενο μενού παραπάνω και πατήστε το κουμπί “Εφαρμογή” για να απενεργοποιήσετε όλες τις εγκατεστημένες προσθήκες σας.

Απενεργοποίηση προσθηκών

Στη συνέχεια, πρέπει να πάτε στο Εργαλεία »Ρύθμιση δικτύου σελίδα για τη ρύθμιση του δικτύου.

Ρυθμιση δικτυου

Προσθέστε τα στοιχεία του δικτύου, όπως τίτλο και διεύθυνση email διαχειριστή. Μετά από αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί «Εγκατάσταση».

Τώρα θα δείτε τον κωδικό που πρέπει να προσθέσετε στα αρχεία .htaccess και wp-config.php για να ολοκληρώσετε τη ρύθμιση.

Κωδικός για προσθήκη στο htaccess

Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα αρχεία χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα-πελάτη FTP ή να συνδεθείτε μέσω του cPanel. Ενημερώστε τα αρχεία μετά την προσθήκη του παραπάνω κώδικα.

Τώρα, επιστρέψτε στη σελίδα διαχειριστή του WordPress και συνδεθείτε ξανά για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε σωστά το δίκτυο πολλαπλών ιστότοπων.

6. Ρυθμίσεις διαμόρφωσης δικτύου πολλών ιστότοπων

Μόλις συνδεθείτε, θα πρέπει να μεταβείτε Οι ιστότοποί μου »Διαχειριστής δικτύου» Πίνακας ελέγχου από το κορυφαίο μενού WordPress για να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις δικτύου πολλαπλών ιστότοπων.

Πίνακας ελέγχου δικτύου

Από εκεί, μπορείτε να διαχειριστείτε το δίκτυό σας πολλαπλών τοποθεσιών προσθέτοντας νέους ιστότοπους, δημιουργώντας νέους χρήστες, εγκαθιστώντας θέματα και προσθέτοντας προσθήκες. Θα σας δείξει επίσης το widget “Right Now” για άμεση εκτέλεση εργασιών δικτύου.

Πρέπει να μεταβείτε στο μενού “Ρυθμίσεις” για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του δικτύου σας.

Ρυθμίσεις δικτύου

Θα εμφανίσει τα πεδία τίτλου δικτύου και email διαχειριστή δικτύου. Δεδομένου ότι εισαγάγατε αυτές τις λεπτομέρειες κατά τη ρύθμιση του δικτύου πολλών ιστότοπων, μπορείτε να τις αφήσετε ως έχει.

Ενεργοποίηση νέων εγγραφών

Μία από τις πιο σημαντικές ρυθμίσεις δικτύου που περιλαμβάνονται είναι η ενεργοποίηση εγγραφών χρηστών και ιστότοπων στο δίκτυό σας πολλαπλών ιστότοπων. Αυτή η ρύθμιση είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή και θα πρέπει να τη διαμορφώσετε.

Απλώς μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις εγγραφής” και θα βρείτε πολλές επιλογές εκεί.

Μπορείτε είτε να επιτρέψετε την εγγραφή λογαριασμού χρήστη είτε οι συνδεδεμένοι χρήστες να μπορούν να εγγράψουν νέους ιστότοπους. Σας δίνει επίσης τη δυνατότητα ενεργοποίησης και των δύο ρυθμίσεων.

Ρυθμίσεις εγγραφής

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη ρύθμιση “Ειδοποίηση εγγραφής” για να λαμβάνετε ειδοποίηση κάθε φορά που ένας νέος χρήστης ή ένας νέος ιστότοπος έχει εγγραφεί στο δίκτυο πολλών ιστότοπων του WordPress.

Εάν ελέγξετε τη ρύθμιση “Προσθήκη νέων χρηστών”, οι διαχειριστές του ιστότοπου μπορούν να δημιουργήσουν χρήστες.

Προσθήκη νέων χρηστών

Μπορείτε επίσης να περιορίσετε τις νέες εγγραφές ιστότοπων σε συγκεκριμένους τομείς προσθέτοντας τα ονόματα τομέων στην περιοχή κειμένου «Περιορισμένη καταχώριση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου». Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να περιορίσετε τις εγγραφές ιστότοπων στο δικό σας όνομα τομέα.

Στην περιοχή κειμένου “Απαγορευμένοι τομείς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου”, θα πρέπει να εισαγάγετε τα ονόματα τομέων που θέλετε να απαγορεύσετε τη δημιουργία νέων ιστότοπων.

Τροποποίηση νέων επιλογών ιστότοπου

Όταν έχει εγγραφεί ένας νέος ιστότοπος, θα πρέπει να στείλετε ένα email καλωσορίσματος στον διαχειριστή ή τον χρήστη που τον δημιούργησε. Ο νέος ιστότοπος θα έχει επίσης μια θέση ανάρτησης, σελίδας και σχολίων, όπως και η προεπιλεγμένη εγκατάσταση του WordPress.

Στις “Νέες ρυθμίσεις ιστότοπου”, μπορείτε να προσθέσετε το περιεχόμενο καλωσορίσματος για όλες τις νέες εγγραφές ιστότοπων στο δίκτυο πολλών ιστότοπων του WordPress.

Νέες ρυθμίσεις ιστότοπου

Αυτές οι ρυθμίσεις μπορούν να ενημερωθούν αργότερα από τον διαχειριστή του δικτύου.

Ρυθμίσεις μεταφόρτωσης αρχείων

Οι νέοι ιστότοποι που είναι εγγεγραμμένοι στο δίκτυό σας πολλαπλών ιστότοπων έχουν προεπιλεγμένες ρυθμίσεις παρόμοιες με μια γενική εγκατάσταση WordPress Αυτό περιλαμβάνει επίσης τις ρυθμίσεις μεταφόρτωσης αρχείων.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να ελέγχετε το συνολικό μέγεθος μεταφόρτωσης αρχείων, έτσι ώστε οι πόροι του διακομιστή να κατανέμονται εξίσου σε όλους τους ιστότοπούς σας. Απλώς ελέγξτε την επιλογή “Χώρος μεταφόρτωσης ιστότοπου” για να προσθέσετε μια τιμή για να περιορίσετε το συνολικό μέγεθος των αρχείων. Αυτή η τιμή θα δημιουργήσει ένα όριο για όλους τους ιστότοπους στο δίκτυό σας.

Μεταφόρτωση ρυθμίσεων

Σας επιτρέπει επίσης να ορίσετε τις μορφές αρχείων και να ορίσετε ένα όριο για κάθε μεταφόρτωση αρχείου στους ιστότοπους.

Ρυθμίσεις μενού

Τώρα μπορείτε να μεταβείτε στην ενότητα “Ρυθμίσεις μενού” και να ενεργοποιήσετε τα μενού διαχείρισης για προσθήκες. Μόλις ενεργοποιηθεί, θα εμφανίσει το μενού προσθηκών στους διαχειριστές του ιστότοπου.

Ρυθμίσεις μενού

Οι διαχειριστές ιστότοπων μπορούν να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν τις προσθήκες που είναι εγκατεστημένες στους ιστότοπούς τους. Δεν θα έχουν την επιλογή να εγκαταστήσουν ή να διαγράψουν τις προσθήκες.

Κάντε κλικ στο κουμπί “Αποθήκευση αλλαγών” για να αποθηκεύσετε αυτές τις ρυθμίσεις.

7. Προσθέστε και διαχειριστείτε νέους ιστότοπους στο δίκτυό σας στο Multisite WordPress

Αφού ολοκληρώσετε τις ρυθμίσεις, μπορείτε να προσθέσετε έναν νέο ιστότοπο από το Ιστότοποι »Προσθήκη νέου σελίδα από το αριστερό μενού στο δίκτυό σας πολλαπλών τοποθεσιών.

Προσθήκη νέου ιστότοπου

Στο πεδίο “Διεύθυνση ιστότοπου (URL)”, θα πρέπει να εισαγάγετε τη διεύθυνση URL για τον νέο σας ιστότοπο. Στο πεδίο “Τίτλος ιστότοπου”, μπορείτε να προσθέσετε τον τίτλο του ιστότοπου και να προσθέσετε το email διαχειριστή. Βεβαιωθείτε ότι αυτό το email είναι διαφορετικό από το email διαχειριστή δικτύου.

Όλες οι ειδοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος χρήστη και του κωδικού πρόσβασης για αυτόν τον νέο ιστότοπο, θα σταλούν στη διεύθυνση email που εισαγάγατε.

Κάντε κλικ στο κουμπί «Προσθήκη ιστότοπου» για να δημιουργήσετε τον νέο ιστότοπο.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, ένας νέος χρήστης θα δημιουργηθεί εάν το email δεν βρίσκεται στη βάση δεδομένων στο παρελθόν και οι λεπτομέρειες θα σταλούν στον νέο σας χρήστη.

8. Εγκαταστήστε θέματα και πρόσθετα στο δίκτυό σας πολλαπλών ιστότοπων

Το καλύτερο μέρος ενός δικτύου πολλαπλών τοποθεσιών είναι ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε όλα τα θέματα και τα πρόσθετα στην κύρια εγκατάσταση και θα είναι διαθέσιμα για όλους τους ιστότοπούς σας.

Οι διαχειριστές του ιστότοπου μπορούν να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν μόνο τα θέματα και τις προσθήκες. Δεν έχουν άδεια για εγκατάσταση ή διαγραφή πόρων στους ιστότοπούς τους.

Εγκατάσταση και ενεργοποίηση ενός θέματος

Για να εγκαταστήσετε ένα θέμα, θα πρέπει να μεταβείτε Θέματα »Προσθήκη νέου από το δίκτυό σας πολλαπλών ιστότοπων. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης ενός θέματος WordPress.

Μόλις εγκατασταθεί, μπορείτε να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο “Ενεργοποίηση δικτύου” κάτω από το όνομα του θέματος για να το κάνετε διαθέσιμο για όλους τους ιστότοπους στο δίκτυό σας.

Θέματα ενεργοποίησης δικτύου

Εάν θέλετε να αποκρύψετε ένα θέμα από τους ιστότοπούς σας, κάντε κλικ στο σύνδεσμο “Απενεργοποίηση δικτύου” κάτω από αυτό.

Εγκατάσταση και ενεργοποίηση μιας προσθήκης

Για να εγκαταστήσετε μια προσθήκη, θα πρέπει να μεταβείτε Προσθήκες »Προσθήκη νέου από τον πίνακα ελέγχου διαχειριστή δικτύου. Για περαιτέρω βοήθεια, θα πρέπει να δείτε το άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης μιας προσθήκης WordPress.

Ενεργοποίηση δικτύου

Σε αντίθεση με τα θέματα, μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή “Ενεργοποίηση δικτύου” κάτω από κάθε προσθήκη για να το καταστήσετε διαθέσιμο στους ιστότοπους του δικτύου πολλών ιστότοπων.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει προηγουμένως το μενού προσθηκών από τις ρυθμίσεις μενού δικτύου.

9. Αντιμετώπιση σφαλμάτων

Μέχρι στιγμής, έχετε μάθει πώς να δημιουργείτε ένα δίκτυο πολλών ιστότοπων. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι ένα απλό λάθος μπορεί να προκαλέσει τεράστιο σφάλμα στο δίκτυό σας. Μερικά από τα κοινά προβλήματα περιλαμβάνουν σφάλμα διαμόρφωσης υποτομέων μπαλαντέρ.

Θα πρέπει να μιλήσετε με την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών του παρόχου φιλοξενίας ιστού και να τους ρωτήσετε εάν υποστηρίζουν υποτομείς μπαλαντέρ.

Εάν χρησιμοποιείτε υποκαταλόγους και οι χρήστες σας δεν μπορούν να συνδεθούν στους ιστότοπούς τους, τότε θα πρέπει να κάνετε μερικές αλλαγές στο αρχείο wp-config.php.

Στο wp-config.php, αναζητήστε:

καθορισμός (‘SUBDOMAIN_INSTALL’, false);

και αντικαταστήστε το με:

καθορισμός (‘SUBDOMAIN_INSTALL’, ‘false’);

Αυτό θα πρέπει να διορθώσει το σφάλμα σύνδεσης.

Σε περίπτωση που ο οικοδεσπότης Ιστού σας δεν υποστηρίζει τη λειτουργία πολλαπλών ιστότοπων του WordPress, μπορείτε εύκολα να μεταβείτε σε έναν νέο κεντρικό υπολογιστή Ιστού ή να δείτε αυτό το άρθρο σχετικά με τις καλύτερες προσθήκες για δίκτυα πολλών ιστότοπων του WordPress.

Αυτό είναι όλο. Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός σας βοήθησε να μάθετε πώς να εγκαταστήσετε και να δημιουργήσετε ένα δίκτυο πολλαπλών τοποθεσιών WordPress. Ίσως θελήσετε επίσης να δείτε το άρθρο μας για 100+ ενδιαφέροντα στατιστικά και γεγονότα του WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map