Πώς να κάνετε ένα σύστημα κρατήσεων ραντεβού με το WordPress

πώς να φτιάξετε σύστημα κράτησης ραντεβού


Θέλετε να δημιουργήσετε ένα online σύστημα κρατήσεων ραντεβού; Η διαχείριση ραντεβού για τις υπηρεσίες σας μπορεί να είναι μια ταλαιπωρία. Με τη δημιουργία ενός συστήματος κράτησης ραντεβού, μπορείτε να επιτρέπετε στους πελάτες σας να προγραμματίζουν εύκολα ραντεβού στον ιστότοπό σας χωρίς την ανάμειξή σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να κάνετε ένα σύστημα κράτησης ραντεβού με το WordPress.

Επιλέγοντας ένα πρόσθετο κράτησης ραντεβού για το WordPress

Με όλες τις διαφορετικές προσθήκες κράτησης ραντεβού εκεί έξω, η δημιουργία ενός συστήματος κράτησης ραντεβού με το WordPress είναι εύκολη. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε είτε να επιλέξετε BirchPress ή WPForms για προγραμματισμό ραντεβού.

Το BirchPress είναι η καλύτερη επιλογή εάν χρειάζεστε ένα πλήρες πρόσθετο κράτησης ραντεβού για τον ιστότοπό σας. Σας επιτρέπει να διαχειριστείτε τα ραντεβού σας απευθείας από τον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Μπορείς να διαλέξεις WPForms εάν θέλετε να ενσωματώσετε τα ραντεβού σας στην αγαπημένη σας πλατφόρμα κρατήσεων ραντεβού. Το WPForms είναι ένα πλήρες πρόγραμμα δημιουργίας διαδικτυακών φορμών. Με την ενσωμάτωση του Zapier, μπορείτε να συνδέσετε τη φόρμα κράτησης ραντεβού με οποιαδήποτε εφαρμογή ιστού που υποστηρίζει το Zapier.

Εδώ είναι ένα σεμινάριο για πώς να φτιάξετε μια φόρμα κράτησης πελάτη με WPForms και διαχειριστείτε τα ραντεβού σας με το Ημερολόγιο Google για παράδειγμα.

Στο σεμινάριό μας, θα χρησιμοποιούμε το BirchPress για να κάνουμε ένα σύστημα κράτησης ραντεβού με το WordPress.

Ξεκινώντας με ένα σύστημα κρατήσεων ραντεβού

Για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο κράτησης ραντεβού με το WordPress, θα πρέπει να αγοράσετε ένα όνομα τομέα και φιλοξενία ιστοσελίδων.

Ένα όνομα τομέα είναι η διεύθυνση του ιστότοπού σας στο Διαδίκτυο, όπως το Google.com και το IsItWP.com και η φιλοξενία ιστού είναι όπου τα αρχεία περιεχομένου του ιστότοπού σας αποθηκεύονται στο διαδίκτυο.

Σας προτείνουμε να ξεκινήσετε τον ιστότοπό σας στο Bluehost, έναν από τους καλύτερους παρόχους φιλοξενίας στον κόσμο. Είναι επίσης επίσημα προτεινόμενος πάροχος φιλοξενίας από το ίδιο το WordPress.

Έχουμε κάνει μια συμφωνία με την Bluehost για να προσφέρουμε στους χρήστες μας ΔΩΡΕΑΝ όνομα τομέα και έκπτωση άνω του 60% στην φιλοξενία ιστού. Με το Bluehost, μπορείτε να ξεκινήσετε τον ιστότοπό σας με μόλις 2,75 $ το μήνα.

Κάντε κλικ εδώ για να διεκδικήσετε αυτήν την αποκλειστική προσφορά Bluehost »

Βήμα 1: Εγκατάσταση και ρύθμιση παραμέτρων BirchPress

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε την προσθήκη BirchPress. Μετά την ενεργοποίηση, μεταβείτε στις ρυθμίσεις προσθηκών μεταβαίνοντας στο Ραντεβού »Ρυθμίσεις και ξεκινήστε να διαμορφώνετε το σύστημα κράτησης.

γενικές ρυθμίσεις - κράτηση ραντεβού

Στη σελίδα ρυθμίσεων, μπορείτε να βρείτε μερικές διαφορετικές ενότητες:

 • Γενικός: Προσαρμογή γενικών επιλογών, όπως ζώνη ώρας, νόμισμα, προεπιλεγμένη προβολή ημερολογίου και ούτω καθεξής.
 • Δημιουργία φόρμας: Εδώ, μπορείτε να προσαρμόσετε τα έντυπα ραντεβού σας.
 • Ειδοποιήσεις: Ρυθμίστε μια ειδοποίηση στους παρόχους υπηρεσιών και στους πελάτες σας. Τα email αποστέλλονται όταν κλείσετε ένα ραντεβού, επαναπρογραμματίσετε ή ακυρώσετε.
 • Πληρωμές: Στην καρτέλα Πληρωμές, μπορείτε να ρυθμίσετε τις ρυθμίσεις πληρωμής σας. Το BirchPress σάς επιτρέπει να συλλέγετε πληρωμές μέσω PayPal. Για περισσότερες πύλες πληρωμών, θα πρέπει να εγκαταστήσετε την ενοποίηση WooCommerce.
 • WooCommerce: Ενεργοποιήστε την ενοποίηση του WooCommerce σε αυτήν την ενότητα.
 • Προσαρμοσμένος κωδικός: Προσθέστε προσαρμοσμένο κωδικό στην προσθήκη BirchPress.

Βήμα 2: Προσθέστε τις τοποθεσίες σας

Εάν προσφέρετε την υπηρεσία σας σε πολλές τοποθεσίες, τότε μπορείτε να διαχειριστείτε ραντεβού για όλες τις τοποθεσίες σας από τον διαχειριστή του WordPress. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε τοποθεσίες στο BirchPress και να επιτρέψετε στους χρήστες να επιλέξουν τη σωστή τοποθεσία όταν κλείνουν ραντεβού.

Για να προσθέσετε μια τοποθεσία, μεταβείτε στο Ραντεβού »Τοποθεσίες. Στη συνέχεια κάντε κλικ Προσθήκη τοποθεσίας.

Γενικές Ρυθμίσεις

Στη συνέχεια, μπορείτε να καθορίσετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τοποθεσία σας, όπως αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση, ταχυδρομικός κώδικας κ.λπ..

Θα θέλατε να ρίξετε μια ματιά στο άρθρο μας σχετικά με τις καλύτερες τηλεφωνικές υπηρεσίες και συστήματα επιχειρήσεων.

Βήμα 3: Προσθήκη παρόχων υπηρεσιών

Στη συνέχεια, θα θέλατε να προσθέσετε παρόχους υπηρεσιών ή το προσωπικό σας. Εάν είστε solopreneur, τότε πρέπει να προσθέσετε τον εαυτό σας μόνο ως πάροχος υπηρεσιών.

Αν θέλετε να διαχειριστείτε ραντεβού για ολόκληρη την εταιρεία σας, για παράδειγμα, τη φορολογική σας εταιρεία, τότε θα πρέπει να προσθέσετε κάθε σύμβουλο στο σύστημα κράτησης.

Η προσθήκη παρόχων στο σύστημα κρατήσεων σας είναι εύκολη. Μεταβείτε στο Ραντεβού »Πάροχοι και καθορίστε τις λεπτομέρειες των παρόχων σας.

εκχώρηση υπηρεσιών για πάροχο

Μπορείτε να καθορίσετε το όνομα και την περιγραφή κάθε παροχέα στον επεξεργαστή. Στη συνέχεια, εκχωρήστε τις υπηρεσίες που κάθε πάροχος μπορεί να εκτελέσει στο πλαίσιο Υπηρεσίες. Όταν κάνετε κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα, θα δείτε πολλά μετα-πλαίσια, ως εξής:

 • Πρόσθετες πληροφορίες: Καθορίστε τη διεύθυνση email του παρόχου.
 • Ημερολόγιο ενοποίησης: Το BirchPress λειτουργεί με τα ημερολόγια που έχετε ήδη, συμπεριλαμβανομένων των Google, iCal, iPhone, Android και Outlook. Μπορείτε να εισαγάγετε και να συγχρονίσετε τα ραντεβού σας αυτόματα.
 • Ρεπό: Καθορίστε τις ημέρες απουσίας σας στο ημερολόγιο
 • Πρόγραμμα εργασίας: Επιλέξτε μια πόλη και προσθέστε ένα πρόγραμμα για κάθε πάροχο.

Βήμα 4: Προσθέστε τις υπηρεσίες σας

Για να προσθέσετε μια υπηρεσία στο BirchPress, μεταβείτε στο Ραντεβού »Υπηρεσίες και καθορίστε τα στοιχεία σας. Στη δεξιά πλευρά, μπορείτε να καθορίσετε τις τοποθεσίες όπου θα εκτελείτε αυτήν την υπηρεσία και τους παρόχους που μπορούν να την χειριστούν.

ρυθμίσεις υπηρεσίας

Στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω στη σελίδα και προσαρμόστε τις ρυθμίσεις υπηρεσίας ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Βήμα 5: Δημοσιεύστε τη φόρμα κράτησης

Τώρα που έχετε ρυθμίσει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τις υπηρεσίες σας, ήρθε η ώρα να δημοσιεύσετε τη φόρμα κράτησης ραντεβού.

Μια φόρμα κράτησης μπορεί να ενσωματωθεί σε μια δημοσίευση σελίδας και widget μέσω σύντομου κώδικα. Μόλις δημοσιευτεί, οι πελάτες σας μπορούν να ελέγξουν εύκολα τη διαθεσιμότητα και να κλείσουν ραντεβού μέσω διαδικτύου εύκολα.

Για να δημοσιεύσετε μια φόρμα κράτησης, δημιουργήστε μια νέα σελίδα στο WordPress. Στη συνέχεια, προσθέστε τον ακόλουθο σύντομο κώδικα στον επεξεργαστή όπου θέλετε να ενσωματώσετε τη φόρμα: [bpscheduler_booking_form]

Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε μια συνάντηση απευθείας από τον πίνακα ελέγχου του WordPress μεταβαίνοντας στο Ραντεβού »Νέο ραντεβού.

Δείτε πώς φαίνεται ένα δείγμα φόρμας κράτησης:

φόρμα κράτησης ραντεβού

Μπορείτε επίσης να δείτε το ημερολόγιο για να δείτε και να διαχειριστείτε τις κρατήσεις σας μεταβαίνοντας Ραντεβού »Ημερολόγιο.

ημερολόγιο σημύδας

Αυτό είναι!

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός σας βοήθησε να κάνετε ένα σύστημα κράτησης ραντεβού με το WordPress. Για περισσότερες προσθήκες, μπορείτε να δείτε τον οδηγό μας για τις καλύτερες προσθήκες κράτησης ραντεβού.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map