Πώς να επιδιορθώσετε το σφάλμα κατά τη δημιουργία σύνδεσης βάσης δεδομένων στο WordPress (Βήμα προς βήμα)

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα κατά τη δημιουργία σύνδεσης βάσης δεδομένων στο WordPress


Αντιμετωπίζετε σφάλμα κατά τη δημιουργία σύνδεσης βάσης δεδομένων στον ιστότοπό σας στο WordPress; Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από αυτό το σφάλμα. Μερικές φορές, εμφανίζεται απροσδόκητα και μπορεί να αναρωτιέστε τι έχει αλλάξει στον ιστότοπό σας για να δημιουργήσει αυτό το πρόβλημα.

Δεν αναρωτιέμαι πλέον! Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε πώς να διορθώσουμε το σφάλμα κατά τη σύνδεση της βάσης δεδομένων σας στο WordPress, αντιμετωπίζοντας όλους τους πιθανούς λόγους.

Σφάλμα κατά τη δημιουργία σύνδεσης βάσης δεδομένων – Πότε και γιατί?

Κανονικά, αυτό το σφάλμα παρουσιάζεται επειδή ο ιστότοπός σας δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει σύνδεση βάσης δεδομένων. Αλλά ο λόγος για τον οποίο δεν πραγματοποιεί σύνδεση βάσης δεδομένων μπορεί να είναι διαφορετικός για όλους. Εδώ είναι μερικοί λόγοι:

 • Ο διακομιστής ιστού σας δεν ανταποκρίνεται στο αίτημά σας.
 • Ο διακομιστής λαμβάνει πάρα πολλά αιτήματα και σταμάτησε να ανταποκρίνεται.
 • Τα διαπιστευτήρια σύνδεσης στη βάση δεδομένων σας είναι λανθασμένα ή παλιά.
 • Η βάση δεδομένων σας είναι κατεστραμμένη με κακόβουλο λογισμικό.
 • Η βάση δεδομένων σας είναι κατεστραμμένη λόγω αλλαγής κώδικα ή μέσω αυτόματης ενημέρωσης του WordPress.

Τις περισσότερες φορές θα λάβετε αυτό το σφάλμα όταν υπάρχει πρόβλημα με τον διακομιστή φιλοξενίας ιστού. Αν και μπορεί να υπάρχουν και πολλοί άλλοι λόγοι. Μπορεί να είναι δύσκολο για εσάς να αντιμετωπίσετε προβλήματα, επειδή δεν γνωρίζετε γιατί συμβαίνει στον ιστότοπό σας. Θα σας καθοδηγήσουμε βήμα-βήμα, για να βρείτε το πρόβλημα και να το λύσουμε.

Διορθώνοντας το σφάλμα κατά τη δημιουργία σύνδεσης βάσης δεδομένων

Πριν ξεκινήσουμε, θα πρέπει να δημιουργήσετε πολλά αντίγραφα ασφαλείας της βάσης δεδομένων σας και να τα αποθηκεύσετε σε διαφορετικές τοποθεσίες. Εάν δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε ή να διορθώσετε αυτό το σφάλμα, μπορείτε να επιστρέψετε στο κύριο πρόβλημα ανεβάζοντας το αντίγραφο ασφαλείας και να δοκιμάσετε ξανά με μια νέα προσέγγιση.

Σας προτείνουμε επίσης να διατηρείτε ενημερωμένο τον ιστότοπο, τα θέματα και τις προσθήκες του WordPress, έτσι ώστε να υπάρχει μικρότερη πιθανότητα να δείτε ένα σφάλμα. Θα πρέπει επίσης να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας WordPress τακτικά, ώστε να μπορείτε να τον επαναφέρετε, εάν είναι απαραίτητο.

Έλεγχος της σελίδας σύνδεσης διαχειριστή WordPress

Πρέπει να ελέγξετε τη σελίδα σύνδεσης διαχειριστή WordPress για να δείτε ποιο σφάλμα εμφανίζεται εκεί. Εάν αυτό το σφάλμα είναι παρόμοιο με το σφάλμα στο μπροστινό μέρος του ιστότοπού σας, μεταβείτε στο επόμενο βήμα.

Εάν υπάρχει διαφορετικό σφάλμα στη σελίδα / wp-admin / like «Ένας ή περισσότεροι πίνακες βάσης δεδομένων δεν είναι διαθέσιμοι. Η βάση δεδομένων μπορεί να χρειαστεί να επιδιορθωθεί », τότε θα πρέπει να επεξεργαστείτε το αρχείο wp-config.php για να προσθέσετε μια γραμμή κώδικα.

Για να επεξεργαστείτε το wp-config.php, μπορείτε να συνδεθείτε στον ιστότοπό σας WordPress με έναν πελάτη FTP. Θα πρέπει να προσθέσετε αυτόν τον κωδικό πριν από το “Αυτό είναι όλο, σταματήστε την επεξεργασία! Καλό blogging “ γραμμή στο wp-config.php.

καθορισμός (‘WP_ALLOW_REPAIR’, true);

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει σωστά αυτό το αρχείο.

Αφού προσθέσετε τον κώδικα στο αρχείο wp-config.php, επισκεφθείτε τη διεύθυνση http://www.yoursite.com/wp-admin/maint/repair.php (αντικαθιστώ www.yoursite.com με τη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας) για να δείτε τις ρυθμίσεις για την επιδιόρθωση της βάσης δεδομένων σας.

Δεν χρειάζεται να συνδεθείτε στον λογαριασμό διαχειριστή WordPress για να αποκτήσετε πρόσβαση στην επισκευή της βάσης δεδομένων. Εάν προσθέσετε σωστά τον κώδικα στο αρχείο wp-config.php, τότε θα σας βοηθήσει να επιδιορθώσετε το πρόβλημα της βάσης δεδομένων. Κατά την επιδιόρθωση, μπορείτε να προχωρήσετε και να αφαιρέσετε τον κωδικό από το αρχείο wp-config.php.

Εάν το πρόβλημα παραμένει, τότε μπορείτε να διαβάσετε αυτόν τον οδηγό περαιτέρω για να αναζητήσετε άλλη λύση.

Επεξεργασία του αρχείου WP-Config.php για να βρείτε το πρόβλημα

Ίσως γνωρίζετε ότι το αρχείο wp-config.php είναι το κύριο αρχείο που συνδέει τον ιστότοπό σας WordPress με τη βάση δεδομένων σας. Διαθέτει διαπιστευτήρια σύνδεσης στη βάση δεδομένων σας. Εάν έχετε αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης ρίζας ή τον κωδικό πρόσβασης χρήστη βάσης δεδομένων, θα πρέπει επίσης να ενημερώσετε αυτές τις λεπτομέρειες στο αρχείο wp-config.php. Εάν δεν αλλάξετε τις λεπτομέρειες στο αρχείο wp-config, θα αντιμετωπίσετε ένα σφάλμα κατά τη σύνδεση της βάσης δεδομένων σας.

Πρέπει να είστε σίγουροι ότι τα στοιχεία σύνδεσης για τη βάση δεδομένων είναι ίδια στο αρχείο wp-config.php όπως τα ορίζετε για τη βάση δεδομένων WordPress.

define (‘DB_NAME’, ‘βάση δεδομένων-όνομα’);
καθορισμός (‘DB_USER’, ‘βάση δεδομένων-όνομα χρήστη’);
καθορισμός (‘DB_PASSWORD’, ‘βάση δεδομένων-κωδικός πρόσβασης’);
καθορισμός (‘DB_HOST’, ‘localhost’);

Σε αυτόν τον κωδικό, το DB_Name αντιπροσωπεύει το όνομα της βάσης δεδομένων σας, το DB_User είναι το όνομα χρήστη σας της βάσης δεδομένων, το DB_Password είναι ο κωδικός πρόσβασης της βάσης δεδομένων και το DB_Host είναι η τιμή κεντρικού υπολογιστή.

Μπορείτε να προσθέσετε την τιμή DB_Host ως localhost εάν ο πάροχος φιλοξενίας WordPress είναι BlueHost, HostGator κ.λπ. Για άλλες εταιρείες φιλοξενίας, μπορείτε είτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξής τους είτε να ελέγξετε αυτόν τον οδηγό Κόλπα διαμόρφωσης WordPress για να βρείτε άλλες τιμές κεντρικού υπολογιστή.

Διαπιστώσαμε επίσης ότι εάν εκτελείτε τον ιστότοπό σας WordPress σε τοπικό διακομιστή όπως XAMPP ή MAMP, τότε μπορείτε να αντικαταστήσετε την τιμή DB_Host από localhost σε IP για να διορθώσετε αυτό το σφάλμα.

καθορισμός (‘DB_HOST’, ‘127.0.0.1:8889’);

Αυτή η IP μπορεί να διαφέρει για διαδικτυακές εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων. Ίσως θελήσετε επίσης να δείτε αυτόν τον οδηγό σχετικά με τον τρόπο μεταφοράς του WordPress από τον τοπικό διακομιστή σε έναν ζωντανό ιστότοπο.

Εάν το πρόβλημά σας εξακολουθεί να μην έχει επιλυθεί, συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω για να βρείτε άλλες πιθανές λύσεις για εφαρμογή στο τέλος του διακομιστή για να διορθώσετε το σφάλμα.

Κοιτάζοντας τον διακομιστή Web Hosting σας

Μερικές φορές θα λάβετε απροσδόκητα πολλή κίνηση και ο διακομιστής φιλοξενίας ιστού σας σταματά να ανταποκρίνεται στα αιτήματα. Πρώτον, θα επιβραδύνει τον ιστότοπό σας και, στη συνέχεια, θα εμφανίσει ένα σφάλμα κατά τη σύνδεση μιας βάσης δεδομένων με τους χρήστες που προσπαθούν να επισκεφθούν τον ιστότοπό σας. Αυτό συμβαίνει κυρίως σε κοινόχρηστα περιβάλλοντα ή φιλοξενία VPS.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με το τμήμα υποστήριξης του κεντρικού υπολογιστή σας και να ελέγξετε αυτό το ζήτημα. Για διαχειριζόμενες εταιρείες φιλοξενίας όπως το WPEngine και το Siteground, η ομάδα υποστήριξης θα σας βοηθήσει γρήγορα να διορθώσετε το σφάλμα.

Σε περίπτωση που θέλετε να αντιμετωπίσετε αυτό το σφάλμα μόνοι σας στο τέλος του διακομιστή, σας συνιστούμε να ελέγξετε μερικά πράγματα στον διακομιστή MySQL για να παρακολουθήσετε το πρόβλημα.

Αρχικά, θα πρέπει να προσπαθήσετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε άλλους ιστότοπους στον ίδιο διακομιστή και να δείτε αν λειτουργούν καλά ή όχι. Εάν άλλοι ιστότοποι εμφανίζουν επίσης το ίδιο σφάλμα, τότε ο διακομιστής MySQL είναι κατεστραμμένος.

Όταν δεν έχετε άλλους ιστότοπους στον ίδιο διακομιστή για δοκιμή, τότε θα πρέπει να μεταβείτε στο phpMyAdmin στο cPanel και να συνδεθείτε στη βάση δεδομένων σας. Κατά τη σύνδεση, θα πρέπει να ελέγξετε εάν έχετε επαρκή άδεια ή όχι. Απλώς προσθέστε ένα νέο αρχείο, testconnection.php και προσθέστε αυτόν τον κωδικό:

<?php
$ link = mysqli_connect (‘localhost’, ‘username’, ‘password’);
αν (! $ link) {
die (“Δεν ήταν δυνατή η σύνδεση:”. mysqli_error ());
}
ηχώ «Συνδέθηκε με επιτυχία».
mysqli_close ($ link);
?>

Θα πρέπει να αντικαταστήσετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης με τα διαπιστευτήρια σύνδεσης στη βάση δεδομένων σας. Μόλις συνδεθεί, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τα δικαιώματα και μπορείτε να προχωρήσετε και να ελέγξετε ξανά το αρχείο wp-config.php για να δείτε αν υπάρχουν ορθογραφικά λάθη στο όνομα χρήστη ή τον κωδικό πρόσβασης.

Εάν η σύνδεσή σας αποτύχει, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο διακομιστής σας να έχει προβλήματα. Ωστόσο, δεν μπορεί να ειπωθεί ότι ο διακομιστής MySQL είναι εκτός λειτουργίας. Είναι πιθανό ο χρήστης της βάσης δεδομένων σας να μην έχει επαρκή άδεια πρόσβασης στον διακομιστή.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον πάροχο φιλοξενίας ιστού και να τους ζητήσετε να σας δώσει άδεια. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ελέγξετε για σφάλματα και να επιλύσετε το πρόβλημα.

Υπάρχουν ακόμα πολλοί άλλοι λόγοι για τους οποίους ενδέχεται να λάβετε αυτό το σφάλμα και θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τον ιστότοπό σας με διαφορετικούς τρόπους. Εάν η λύση σας είναι διαφορετική από τις μεθόδους που περιγράψαμε παραπάνω, κοινοποιήστε την στα παρακάτω σχόλια. Άλλοι που αντιμετωπίζουν αυτό το σφάλμα θα επωφεληθούν από τις πολύτιμες συμβουλές σας!

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός σας βοήθησε να διορθώσετε το σφάλμα κατά τη δημιουργία σύνδεσης βάσης δεδομένων στο WordPress. Ίσως θελήσετε επίσης να δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε από έναν κεντρικό υπολογιστή ιστού σε έναν άλλο χωρίς διακοπή λειτουργίας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map