Πώς να δημιουργήσετε μια προσθήκη ειδικά για ιστότοπο WordPress (Εύκολος οδηγός)

πώς να δημιουργήσετε μια συγκεκριμένη τοποθεσία plugin wordpress


Θέλετε να δημιουργήσετε μια προσθήκη WordPress για συγκεκριμένο ιστότοπο στον ιστότοπό σας; Η δημιουργία ενός πρόσθετου για συγκεκριμένο ιστότοπο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προσθέσετε προσαρμοσμένες λειτουργίες στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τη χρήση μιας προσθήκης WordPress για συγκεκριμένο ιστότοπο.

Επέκταση των δυνατοτήτων του ιστότοπού σας με μια προσθήκη ειδικά για ιστότοπο

Το WordPress είναι τόσο ευέλικτο που σας επιτρέπει να βελτιώσετε εύκολα τις λειτουργίες του ιστότοπού σας μόνοι σας χωρίς να προσλάβετε προγραμματιστή. Μπορείτε να βελτιώσετε τις λειτουργίες με 2 τρόπους: είτε εγκαθιστώντας μια προσθήκη είτε προσθέτοντας ένα προσαρμοσμένο απόσπασμα κώδικα στον ιστότοπό σας.

Παρόλο που η εγκατάσταση μιας προσθήκης είναι ένας προφανής τρόπος (ειδικά για μη προγραμματιστές) να επεκτείνει τη λειτουργικότητα του ιστότοπού σας, μερικές φορές, είναι δύσκολο να βρείτε μια προσθήκη που να ανταποκρίνεται ακριβώς στις ανάγκες σας. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να βρείτε σεμινάρια WordPress που προτείνουν να προσθέσετε ένα απόσπασμα κώδικα για να λύσετε τις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Υπάρχουν 2 τρόποι για να προσθέσετε ένα απόσπασμα κώδικα στον ιστότοπό σας WordPress για να βελτιώσετε τις λειτουργίες:

 1. Δημιουργήστε μια προσθήκη για συγκεκριμένο ιστότοπο και προσθέστε ένα προσαρμοσμένο απόσπασμα κώδικα σε αυτό.
 2. Εισαγάγετε ένα απόσπασμα στο αρχείο functions.php.

Το κύριο μειονέκτημα της αντιγραφής ενός αποσπάσματος στο αρχείο functions.php είναι ότι η λειτουργικότητα θα εξαφανιστεί όταν μεταβείτε σε ένα νέο θέμα WordPress. Εδώ μπαίνει μια προσθήκη για συγκεκριμένο ιστότοπο.

Ένα πρόσθετο WordPress για συγκεκριμένο ιστότοπο είναι ανεξάρτητο από το θέμα σας, το οποίο σας επιτρέπει να προσθέσετε προσαρμοσμένα αποσπάσματα στον ιστότοπό σας.

Ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο χρήσης μιας προσθήκης WordPress για συγκεκριμένο ιστότοπο στον ιστότοπό σας.

 • Μέθοδος 1: Χρήση του πρόσθετου Code Snippets (ο εύκολος τρόπος)
 • Μέθοδος 2: Χρήση προσθήκης για συγκεκριμένη τοποθεσία (μη αυτόματη δημιουργία)

Μέθοδος # 1: Χρήση του πρόσθετου κώδικα αποσπάσματος (ο εύκολος τρόπος)

Εάν δεν σας ενδιαφέρει να δημιουργήσετε μια προσθήκη για έναν ιστότοπο με μη αυτόματο τρόπο, η οποία μπορεί να είναι χρονοβόρα, τότε αυτή η μέθοδος είναι για εσάς.

Προχωρήστε και απλώς εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε το Αποσπάσματα κώδικα προσθέστε τον ιστότοπό σας στο WordPress. Αυτή η προσθήκη παρέχει μια γραφική διεπαφή για τη διαχείριση αποσπασμάτων παρόμοια με το μενού προσθηκών. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα αποσπάσματα, όπως τα πρόσθετα. Μόλις ενεργοποιηθεί η προσθήκη, μπορείτε να βρείτε ένα μενού διαχειριστή WordPress που ονομάζεται Snippets.

Για να προσθέσετε ένα προσαρμοσμένο απόσπασμα κώδικα, μεταβείτε στο Αποσπάσματα »Προσθήκη νέου και στη συνέχεια αντιγράψτε το απόσπασμα στο Κώδικας πεδίο.

προσθήκη προσαρμοσμένων αποσπασμάτων

Φροντίστε να ορίσετε έναν τίτλο, περιγραφή και ετικέτες για το απόσπασμά σας ως αναφορά για τον εαυτό σας. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Αποθήκευση αλλαγών και ενεργοποίηση.

προσθήκη προσαρμοσμένου αποσπάσματος με προσθήκη προσαρμοσμένων αποσπασμάτων

Για να διαχειριστείτε τα αποσπάσματα, μπορείτε να κάνετε κλικ στο Όλα τα αποσπάσματα μενού. Εδώ, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα αποσπάσματα, όπως τα πρόσθετα WordPress.

διαχειριστείτε τα αποσπάσματα σας

Μέθοδος # 2: Χρήση προσθήκης ειδικά για ιστότοπο (Μη αυτόματη δημιουργία)

Βήμα 1: Δημιουργήστε μια προσθήκη ειδικά για ιστότοπο

Ανοίξτε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου στον υπολογιστή σας, όπως το Σημειωματάριο ή το TextEdit. Το αρχείο προσθήκης σας χρειάζεται έναν συγκεκριμένο κωδικό κεφαλίδας, ώστε το WordPress να μπορεί να το αναγνωρίσει ως προσθήκη. Αντιγράψτε τον ακόλουθο κωδικό κεφαλίδας στο Σημειωματάριό σας:

<?php
/ *
Όνομα προσθήκης: Πρόσθετο ιστότοπου για το example.com
Περιγραφή: Αλλαγές κώδικα συγκεκριμένου ιστότοπου για το example.com
* /
/ * Έναρξη προσθήκης συναρτήσεων κάτω από αυτήν τη γραμμή * /

/ * Διακοπή προσθήκης λειτουργιών κάτω από αυτήν τη γραμμή * /
?>

Ας ονομάσουμε το αρχείο προσθήκης για συγκεκριμένο ιστότοπο custom-snippets.php. Λάβετε υπόψη ότι για να αποθηκεύσετε το αρχείο σας ως αρχείο PHP, θα πρέπει να επιλέξετε Ολα τα αρχεία όπως το δικό σου Αποθήκευση ως τύπου.

αποθηκεύστε την προσθήκη για συγκεκριμένο ιστότοπο

Τώρα δημιουργήστε έναν νέο φάκελο με το όνομα προσαρμοσμένα αποσπάσματα και μετακινήστε το αρχείο PHP που μόλις δημιουργήσατε στο φάκελο.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να συμπιέσετε το φάκελο προσθηκών για συγκεκριμένους ιστότοπους, προσαρμοσμένα αποσπάσματα. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:

Οι χρήστες των Windows μπορούν να κάνουν δεξί κλικ στο φάκελο και στη συνέχεια να κάνουν κλικ Αποστολή σε »Συμπιεσμένο (με φερμουάρ) φάκελο.

δημιουργήστε μια προσθήκη για συγκεκριμένο ιστότοπο

Εάν χρησιμοποιείτε Mac, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Συμπίεση “προσαρμοσμένων αποσπασμάτων”.

Βήμα 2: Εγκαταστήστε την προσθήκη ειδικά για ιστότοπο

Τώρα που έχετε δημιουργήσει το αρχείο zip της προσθήκης, μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress και ανεβάστε το μεταβαίνοντας στο Προσθήκες »Προσθήκη νέου. Στη συνέχεια κάντε κλικ Μεταφόρτωση προσθήκης. Τώρα θα σας ζητηθεί να επιλέξετε το σωστό αρχείο προσθήκης και να το εγκαταστήσετε.

ανεβάστε μια προσθήκη WordPress

Αφού εγκαταστήσετε την προσθήκη, προχωρήστε και ενεργοποιήστε την ώστε να μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την προσθήκη για συγκεκριμένους ιστότοπους.

Βήμα 3: Χρήση της προσθήκης ειδικά για ιστότοπο

Για να προσθέσετε ένα απόσπασμα στην προσθήκη που έχετε ανεβάσει πρόσφατα για συγκεκριμένο ιστότοπο, μεταβείτε στη διεύθυνση Πρόσθετα »Πρόγραμμα επεξεργασίας. Στη δεξιά πλευρά, θα δείτε ένα αναπτυσσόμενο μενού Επιλέξτε προσθήκη για επεξεργασία. Ας επιλέξουμε Προσαρμοσμένο απόσπασμα και στη συνέχεια κάντε κλικ Επιλέγω. Θα κατευθυνθείτε τώρα στο custom-snippets.php αρχείο της προσθήκης σας.

προσθέστε τα αποσπάσματα σας σε μια προσθήκη για συγκεκριμένους ιστότοπους

Εδώ, μπορείτε να προσθέσετε το απόσπασμα της επιλογής σας κάτω από τη γραμμή: / * Έναρξη προσθήκης συναρτήσεων κάτω από αυτήν τη γραμμή * /

Αφού εισαγάγετε το απόσπασμα, κάντε κλικ στο Ενημέρωση αρχείου.

Αυτό είναι!

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σάς βοήθησε να μάθετε πώς να δημιουργείτε και να χρησιμοποιείτε μια προσθήκη για συγκεκριμένο ιστότοπο στον ιστότοπό σας στο WordPress. Τώρα προχωρήστε και βρείτε μερικά αποσπάσματα κώδικα που μπορείτε να προσθέσετε για να βελτιώσετε τις λειτουργίες του WordPress.

Ίσως θελήσετε επίσης να δείτε τον οδηγό μας για τη διόρθωση του σφάλματος κατά τη σύνδεση της βάσης δεδομένων στο WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map