Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο εστιατορίου με WordPress (Βήμα προς βήμα)

Δημιουργήστε έναν ιστότοπο εστιατορίου


Θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο εστιατορίου με το WordPress?

Ένας ιστότοπος εστιατορίου εμφανίζει συνήθως μενού, πληροφορίες κράτησης και τοποθεσία, έτσι ώστε οι πελάτες να μπορούν εύκολα να το βρουν και ενδεχομένως να κάνουν κράτηση μέσω διαδικτύου. Το WordPress διευκολύνει τη δημιουργία ιστότοπου εστιατορίου, ακόμη και αν δεν είστε εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο εστιατορίου με το WordPress βήμα προς βήμα.

Βασικά χαρακτηριστικά για έναν ιστότοπο εστιατορίων

Κανονικά, όταν οι πελάτες μπαίνουν σε ένα εστιατόριο, θα αναζητούσαν μια υπέροχη ατμόσφαιρα, μενού φαγητού και κάποιον που μπορεί να τους βοηθήσει. Τα εστιατόρια συλλέγουν επίσης σχόλια / προτάσεις από τους πελάτες για τη βελτίωση των υπηρεσιών τους.

Το καλύτερο πράγμα για τη δημιουργία ιστότοπου εστιατορίου είναι ότι μπορείτε να προσφέρετε τις ίδιες επιλογές στο διαδίκτυο. Μπορείτε ακόμη και να βοηθήσετε τους πελάτες να ανακαλύψουν την τοποθεσία σας, να πραγματοποιήσουν μια online κράτηση, ακόμη και να διαβάσουν τα σχόλια των πελατών σας.

Ακολουθούν μερικές δυνατότητες που θα βρείτε συχνά σε έναν ιστότοπο εστιατορίου.

 • Σελίδα μενού εστιατορίου
 • Ηλεκτρονική φόρμα κράτησης
 • Εικονίδια κοινωνικών μέσων
 • Σελίδα επικοινωνίας με διεύθυνση και αριθμό τηλεφώνου
 • Κι αλλα..

Απαιτήσεις για τη δημιουργία ιστότοπου εστιατορίου

Για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο εστιατορίου, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα πράγματα:

 • Ένα όνομα τομέα: Είναι η διεύθυνση URL που θα πληκτρολογήσουν οι χρήστες στα προγράμματα περιήγησής τους για πρόσβαση στον ιστότοπό σας (Για παράδειγμα, google.com ή isitwp.com)
 • Φιλοξενία Ιστού: Εδώ αποθηκεύετε τα αρχεία του ιστότοπού σας, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών.
 • Ένα θέμα εστιατορίου WordPress: Ένα θέμα ή πρότυπο εστιατορίου είναι το δέρμα του ιστότοπού σας. Περιλαμβάνει επίσης δυνατότητες και επιλογές που υποστηρίζουν τον σκοπό του ιστότοπου.
 • Πρόσθετα WordPress (Προαιρετικά): Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες προσθήκες WordPress για τον ιστότοπο του εστιατορίου σας.
  • Έναρξη κράτησης (Προαιρετικό): Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα online σύστημα κρατήσεων, διευκολύνοντας τους πελάτες να κάνουν κράτηση τραπεζιού στο εστιατόριο σας.
  • MonsterInsights: Είναι η καλύτερη προσθήκη του Google Analytics που σας παρέχει λεπτομερείς αναφορές σχετικά με το πώς οι επισκέπτες σας βρίσκουν και αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπο του εστιατορίου σας.
  • WPForms: Η καλύτερη προσθήκη φόρμας WordPress που σας επιτρέπει επίσης να δημοσιεύετε κριτικές και σχόλια που δημιουργούνται από τον χρήστη στον ιστότοπο του εστιατορίου σας.

Δημιουργία ιστότοπου εστιατορίου με WordPress

Τώρα που γνωρίζετε τα βασικά χαρακτηριστικά και τις απαιτήσεις, ας περπατήσουμε βήμα προς βήμα και να δημιουργήσουμε έναν ιστότοπο για το εστιατόριό σας.

Βήμα 1: Αγοράστε ένα όνομα τομέα και φιλοξενία ιστοσελίδων

Για να ξεκινήσετε, το πρώτο πράγμα που θα χρειαστείτε είναι να αγοράσετε ένα όνομα τομέα και web hosting.

Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το Bluehost. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων και είναι επίσημα προτεινόμενος συνεργάτης φιλοξενίας από το WordPress.org. Για χρήστες IsItWP, προσφέρουν επίσης ένα δωρεάν όνομα τομέα, δωρεάν πιστοποιητικό SSL και 60% έκπτωση σε προγράμματα φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Αναθεώρηση Bluehost

Κάντε κλικ εδώ για να διεκδικήσετε αυτήν την αποκλειστική προσφορά Bluehost »

Μπορείτε να διαβάσετε την κριτική Bluehost για περισσότερες λεπτομέρειες.

Μεταβείτε στο Bluehost και κάντε κλικ στο Ξεκίνα. Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο εστιατορίου. Ας επιλέξουμε το βασικό σχέδιο καθώς μόλις ξεκινήσετε. Περιλαμβάνει δωρεάν όνομα τομέα και δωρεάν πιστοποιητικό SSL. Μπορείτε πάντα να κάνετε αναβάθμιση αργότερα καθώς ο ιστότοπός σας μεγαλώνει.

επιλέξτε ένα σχέδιο bluehost για ιστότοπο εστιατορίου

Στην επόμενη σελίδα, θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να συνεχίσετε με έναν υπάρχοντα τομέα που σας ανήκει ή να αγοράσετε έναν νέο δωρεάν. Επιλέξτε την καλύτερη επιλογή για εσάς.

αγορά τομέα bluehost

Θα σας ζητηθεί τώρα να εισαγάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Για εύκολη εγγραφή, μπορείτε να συνδεθείτε στο Google και να ολοκληρώσετε τη ρύθμιση με μερικά μόνο κλικ.

δημιουργία λογαριασμού bluehost

Αφού εισαγάγετε τα στοιχεία σας, μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να βρείτε το πλαίσιο πληροφοριών πακέτου. Μπορείτε να επιλέξετε το βασικό πρόγραμμα για 12 μήνες, 24 μήνες ή 36 μήνες. Μπορείτε επίσης να δείτε ότι είναι προεπιλεγμένα μερικά πρόσθετα, προσθέτοντας τη συνολική τιμή. Σας συνιστούμε να αποεπιλέξετε τα πρόσθετα επειδή δεν θα τα χρειαστείτε αμέσως. Μπορείτε πάντα να τα αγοράσετε αργότερα όποτε θέλετε.

Επιλέγοντας το πρόγραμμα 36 μηνών θα έχετε την καλύτερη αξία για τα χρήματά σας.

πληροφορίες πακέτου bluehost

Μόλις ολοκληρώσετε την επιλογή των σχεδίων σας, μετακινηθείτε προς τα κάτω στη σελίδα για να εισαγάγετε τα στοιχεία πληρωμής σας. Πρέπει να αποδεχτείτε τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Υποβολή.

Αυτό είναι!

Εγγραφήκατε με επιτυχία σε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας. Θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό σας.

Στη συνέχεια, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο σύνδεσης στον πίνακα ελέγχου φιλοξενίας ιστού (cPanel) όπου μπορείτε να διαχειριστείτε τα πάντα, από φιλοξενία αρχείων έως email και υποστήριξη.

Βήμα 2: Ρύθμιση του WordPress για τον ιστότοπό του εστιατορίου σας

Το WordPress είναι το πιο δημοφιλές εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων στην αγορά. Το 30% του ιστού τροφοδοτείται από το WordPress και πολλές γνωστές μάρκες χρησιμοποιούν ενεργά το WordPress για τη διαχείριση των ιστότοπών τους.

Υπάρχουν 2 είδη WordPress: το WordPress.com, το οποίο είναι μια φιλοξενούμενη λύση και το WordPress.org, η οποία είναι μια αυτο-φιλοξενούμενη πλατφόρμα. Μπορείτε να ελέγξετε τη διαφορά μεταξύ WordPress.com έναντι WordPress.org για να καθαρίσετε τη σύγχυση.

Για τον ιστότοπο του εστιατορίου σας, θα χρειαστείτε ένα αυτόνομο WordPress.org που σας φιλοξενεί, διότι σας παρέχει πλήρη έλεγχο του ιστότοπού σας.

Η Bluehost προσφέρει εγκατάσταση WordPress 1 κλικ στον ταμπλό τους. Θα χρειαστεί να προσθέσετε λεπτομέρειες σχετικά με τον ιστότοπό σας και εγκαθιστά αυτόματα το WordPress σε λίγα λεπτά. Μπορείτε επίσης να μάθετε πώς να εγκαταστήσετε το WordPress βήμα προς βήμα.

Αναρωτιέστε γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε το WordPress; Δείτε την πλήρη αναθεώρηση του WordPress. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε αυτούς τους βασικούς λόγους για να χρησιμοποιήσετε το WordPress για τον ιστότοπό σας.

Με το Bluehost, δεν χρειάζεται να περάσετε από μια ξεχωριστή διαδικασία εγκατάστασης του WordPress για τον ιστότοπό του εστιατορίου σας. Αφού εγγραφείτε σε ένα σχέδιο Bluehost, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το θέμα του WordPress, να προσδιορίσετε το όνομα και την ετικέτα για τον ιστότοπο του εστιατορίου σας και θα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε με το WordPress.

Βήμα 3: Επιλέξτε ένα Θέμα εστιατορίου WordPress

Μετά τη ρύθμιση του WordPress, το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε ένα θέμα εστιατορίου και να το εγκαταστήσετε στον ιστότοπό σας.

Κατάλογος θεμάτων

Υπάρχουν χιλιάδες δωρεάν και premium θέματα WordPress που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Κατά την επιλογή ενός θέματος, θα πρέπει να εξετάσετε το σχεδιασμό, τις δυνατότητες και τις επιλογές που συνοδεύουν.

Ένα καλό θέμα εστιατορίου WordPress θα πρέπει να προσφέρει μια ελκυστική διάταξη με ένα απλό μενού πλοήγησης, πλευρικές γραμμές, υποστήριξη widget και πρότυπα σελίδων. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην ειδική μας επιλογή των καλύτερων θεμάτων εστιατορίων WordPress για να επιλέξετε εύκολα ένα θέμα για τον ιστότοπό σας.

Για χάρη αυτού του σεμιναρίου, ας χρησιμοποιήσουμε το Foodica, ένα από τα καλύτερα θέματα WordPress για εστιατόρια, ιστότοπους συνταγών, bloggers τροφίμων και περιοδικά.

Foodica

Βήμα 4: Ρύθμιση ενός διαδικτυακού συστήματος κράτησης εστιατορίου (προαιρετικό)

Καθώς η επιχείρησή σας μεγαλώνει, θα πρέπει να προσθέσετε ένα διαδικτυακό σύστημα κρατήσεων στον ιστότοπό σας, ώστε οι πελάτες να κάνουν κράτηση τραπεζιού στο εστιατόριό σας.

Ηλεκτρονική κράτηση

Σε αντίθεση με τις κρατήσεις πινάκων μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, το ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων λειτουργεί αυτόματα μόλις ρυθμιστεί. Με βάση την προσθήκη που χρησιμοποιείτε, μπορείτε να προσθέσετε αργίες, χρόνο ανοίγματος και κλεισίματος, ακόμη και να αποκλείσετε τις κρατήσεις με μη αυτόματο τρόπο. Το καλύτερο είναι ότι δημιουργεί ειδοποιήσεις μέσω email για εσάς και τον πελάτη σας. Ως ιδιοκτήτης εστιατορίου, μπορείτε να επιβεβαιώσετε ή να απορρίψετε μια κράτηση βάσει της διαθεσιμότητας τραπεζιών.

Το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα plugin WordPress όπως Έναρξη κράτησης για να προσθέσετε τη δυνατότητα online κράτησης στον ιστότοπό σας με λίγα κλικ χωρίς να γράψετε κώδικα.

ξεκινήστε την κράτηση

Αυτό το πρόσθετο προσφέρει όλες τις δυνατότητες που αναφέρονται παραπάνω. Παρέχει επίσης πρόσθετα για ενοποίηση email, κρατήσεις εξαγωγής και πολλά άλλα.

Διαβάστε περισσότερα: Καλύτερες προσθήκες συστήματος online κρατήσεων.

Βήμα 5: Εμφάνιση γκαλερί εικόνων και ρυθμιστικό

Εκτός από την ύπαρξη συστήματος online κρατήσεων, είναι επιτακτική ανάγκη να προβάλλετε εικόνες του εστιατορίου σας, φαγητού κ.λπ. στον ιστότοπό σας.

Γκαλερί εστιατορίων

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια προσθήκη εικόνων WordPress όπως το Envira Gallery και το Soliloquy για να κάνετε τις εικόνες σας ακόμα πιο ελκυστικές.

Το Envira Gallery είναι ένα δημοφιλές πρόσθετο WordPress που σας επιτρέπει να δημιουργείτε γκαλερί εικόνων και άλμπουμ στον ιστότοπο του εστιατορίου σας. Το Soliloquy, από την άλλη πλευρά, σας επιτρέπει να προσθέσετε όμορφα ρυθμιστικά εικόνας σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα γρήγορα και εύκολα.

Βήμα 6: Δημιουργήστε μια σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας

Η σελίδα επικοινωνίας μαζί μας είναι ένα σημαντικό μέρος κάθε ιστότοπου. Αυτή η σελίδα θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη για τους πιθανούς πελάτες σας για να μάθετε πού βρίσκεται το εστιατόριο σας και να επικοινωνήσετε μαζί σας. Στη σελίδα επικοινωνίας μας, μπορείτε να προσθέσετε τη διεύθυνση, τον χάρτη τοποθεσίας και άλλα στοιχεία επικοινωνίας.

Η σελίδα επικοινωνίας μαζί μας θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει μια φόρμα για τους πελάτες να γράφουν τα σχόλιά τους ή τις προτάσεις τους. Συνιστούμε τη χρήση WPForms plugin για να προσθέσετε τη φόρμα επικοινωνίας στο WordPress.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να προσθέσετε εικονίδια κοινωνικών μέσων και να εμφανίσετε τις επίσημες κοινωνικές σελίδες σας όπως Facebook, Twitter, Instagram κ.λπ..

Βήμα 7: Προωθήστε τον ιστότοπό του εστιατορίου σας

Όταν ο ιστότοπός σας είναι έτοιμος, το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να τον προωθήσετε στο διαδίκτυο.

Υπάρχουν πολλά πρόσθετα μάρκετινγκ WordPress που σας βοηθούν να διαδώσετε τη λέξη. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις χρήσιμες προσθήκες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μεγιστοποιήσετε την προσέγγιση χρηστών και να αποκτήσετε περισσότερη επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο.

Σταθερή επαφή: Είναι μια από τις καλύτερες υπηρεσίες μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σας επιτρέπει να στέλνετε μαζικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους συνδρομητές και τους τακτικούς πελάτες σας σχετικά με αυτές τις καθημερινές προσφορές, το νέο μενού εστιατορίου και πολλά άλλα με λίγα κλικ.

MonsterInsights: Αυτή είναι η καλύτερη προσθήκη του Google Analytics που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθείτε τους επισκέπτες σας. Εμφανίζει τις δημοφιλείς σελίδες σας απευθείας στον πίνακα ελέγχου του WordPress, ώστε να μπορείτε να βελτιώσετε την εμπειρία χρήστη του ιστότοπού σας και να αυξήσετε την επισκεψιμότητα.

OptinMonster: Είναι η καλύτερη προσθήκη βελτιστοποίησης μετατροπών. Με εκπληκτικά αναδυόμενα παράθυρα, η προσθήκη ενισχύει τις εγγραφές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τις online κρατήσεις ή οποιεσδήποτε άλλες επιθυμητές ενέργειες που θέλετε οι χρήστες σας να κάνουν στον ιστότοπό σας.

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σας βοηθήσει να μάθετε πώς να δημιουργείτε έναν ιστότοπο εστιατορίων με το WordPress. Ίσως θελήσετε επίσης να δείτε τα επιλεγμένα καλύτερα καταστήματα WordPress για να αγοράσετε το τέλειο θέμα.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map