Πώς να δημιουργήσετε μια συλλογή εικόνων στο WordPress (με & χωρίς προσθήκη)

γκαλερί εικόνων στο wordpress


Θέλετε να δημιουργήσετε μια συλλογή εικόνων στον ιστότοπό σας στο WordPress?

Μια συλλογή εικόνων κάνει τις εικόνες σας να είναι οργανωμένες και τακτοποιημένες. Με τις γκαλερί εικόνων, μπορείτε να εμφανίσετε πολλές εικόνες στον ιστότοπό σας με τη μορφή διάταξης πλέγματος με πολλές σειρές και στήλες.

Προσθήκη συλλογών εικόνων WordPress: 2 μέθοδοι

Τα καλά νέα είναι ότι με το WordPress, είναι εύκολο να προσθέσετε μια συλλογή εικόνων. Μπορείτε να προσθέσετε μια συλλογή εικόνων με δύο τρόπους: με μια προσθήκη ή χωρίς μια προσθήκη.

Εκτός του πλαισίου, το WordPress αποστέλλεται με μια προεπιλεγμένη δυνατότητα συλλογής, η οποία συνοδεύεται από πολλούς περιορισμούς. Εάν χρειάζεστε μόνο μια βασική συλλογή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προεπιλεγμένη συλλογή WordPress για να προβάλλετε τις φωτογραφίες σας. Αλλά εάν θέλετε να πάτε πάνω και πέρα, τότε ίσως θελήσετε να επιλέξετε ένα πρόσθετο γκαλερί WordPress, όπως το Envira Gallery.

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για τους δύο τρόπους προσθήκης συλλογών εικόνων στο WordPress. Θα σας δείξουμε επίσης ποια μέθοδος είναι η καλύτερη και γιατί.

Μέθοδος 1: Προσθήκη γκαλερί εικόνων WordPress με προσθήκη

Με τόσα πολλά καταπληκτικά πρόσθετα διαθέσιμα στο αποθετήριο WordPress, η προσθήκη νέων δυνατοτήτων στον ιστότοπό σας έχει γίνει εξαιρετικά εύκολη. Και η δημιουργία γκαλερί εικόνων δεν αποτελεί εξαίρεση. Ειδικά με ένα πρόσθετο όπως το Envira Gallery .

Envira-Gallery

Το Envira Gallery είναι μια καταπληκτική προσθήκη γκαλερί για το WordPress που καθιστά εξαιρετικά εύκολη την προσθήκη όμορφων και ανταποκρινόμενων γκαλερί για την εμφάνιση των εικόνων σας. Σας επιτρέπει να προβάλλετε τις εικόνες σας με εντυπωσιακό τρόπο, ανοίγοντας τις σε αναδυόμενο παράθυρο lightbox, προβολή διαφανειών και άλλα. Δείτε την πλήρη συλλογή Envira εδώ.

Βήμα 1: Μεταφόρτωση εικόνων με το Envira Gallery

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την προσθήκη, θα πρέπει πρώτα να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Envira Gallery στον ιστότοπό σας στο WordPress. Μόλις τελειώσετε, μεταβείτε στο Envira Gallery στην αριστερή πλευρά της οθόνης σας και κάντε κλικ στο Προσθεσε νεο.

Γκαλερί Envira

Τώρα ονομάστε τη συλλογή σας και ανάλογα με την πηγή από την οποία θέλετε να ανεβάσετε τις εικόνες σας, χρησιμοποιήστε τις επιλογές για να προσθέσετε τις φωτογραφίες σας.

Καθώς προσθέτετε τις φωτογραφίες σας, θα δείτε ένα εικονίδιο μολυβιού στις μικρογραφίες. Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας. Τώρα μπορείτε να προσθέσετε λέξεις-κλειδιά, λεζάντες, ετικέτες alt, κ.λπ. Έχετε επίσης την επιλογή να ανοίξετε τις εικόνες σε ένα νέο παράθυρο κάθε φορά που οι χρήστες σας κάνουν κλικ σε αυτές.

Βήμα 2: Διαμόρφωση των ρυθμίσεων της συλλογής εικόνων

Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στην καρτέλα Διαμόρφωση ακριβώς κάτω από τη συλλογή σας. Μπορείτε να εργαστείτε στις ρυθμίσεις της γκαλερί σας εδώ. Μπορείτε να ορίσετε τον αριθμό των στηλών συλλογής, να ενεργοποιήσετε την τεμπέληνη φόρτωση, να επιλέξετε το ύψος των εικόνων σας, το μέγεθος και τη διάστασή τους κ.λπ. Έτσι, ανάλογα με τις απαιτήσεις σας, κάντε τις απαραίτητες αλλαγές.

Μόλις γίνουν οι αλλαγές, κάντε κλικ στο Lightbox αυτί. Τώρα μπορείτε να επιλέξετε ένα θέμα lightbox, να αποφασίσετε αν θέλετε να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε τον τίτλο της εικόνας, να επιλέξετε το μέγεθος της εικόνας και να κάνετε πολλά περισσότερα.

Ρυθμίσεις lightbox Envira Gallery, συλλογή εικόνων wordpress

Στη συνέχεια κάντε κλικ στο Κινητό αυτί. Αυτή η καρτέλα σάς επιτρέπει να κάνετε τη συλλογή σας να ανταποκρίνεται σε κινητές συσκευές. Μπορείτε να επιλέξετε τη διάσταση διάταξης, το πλάτος μικρογραφίας της γκαλερί και οτιδήποτε άλλο για να κάνετε τις εικόνες σας φανταστικές σε κινητές συσκευές.

Εάν θέλετε περισσότερες επιλογές ρύθμισης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Διάφορα καρτέλα επίσης. Μπορείτε να παραλείψετε αυτήν την καρτέλα επίσης εάν θέλετε. Εξαρτάται απόλυτα από εσάς.

Τώρα είστε έτοιμοι να δημοσιεύσετε τη συλλογή. Χρησιμοποιήστε το Δημοσιεύω κουμπί στα δεξιά σας για να κάνετε τη συλλογή σας να δημιουργηθεί με το Envira Gallery.

Βήμα 3: Εισαγωγή της γκαλερί σας στο WordPress

Το επόμενο βήμα σας είναι να εισαγάγετε αυτήν τη συλλογή στην ανάρτηση ή στη σελίδα όπου θέλετε να εμφανίζεται. Δημιουργήστε μια νέα ανάρτηση ή επεξεργαστείτε μια υπάρχουσα ανάρτηση. Τώρα στην επάνω αριστερή γωνία του προχείρου σας κάντε κλικ στο + επιλογή. Θα έχετε πολλές επιλογές, όπως Γκαλερί Envira. Ορίστε αυτήν την επιλογή.

Τώρα χρησιμοποιώντας την αναπτυσσόμενη αναζήτηση βέλους για τη συλλογή που μόλις δημιουργήσατε με το Envira με το όνομά της. Μόλις βρεθεί, επιλέξτε τη συλλογή για να την προσθέσετε στην ανάρτηση ή στη σελίδα σας.

Η προσθήκη θα ανεβάσει αυτόματα τη συλλογή στην ανάρτησή σας τώρα. Τώρα μπορείτε να πατήσετε το Εκσυγχρονίζω κουμπί στη δεξιά πλευρά σας για να δείτε τη συλλογή να εμφανίζεται στην ανάρτησή σας. Δείτε πώς εμφανίζεται η συλλογή στη δειγματοληπτική μας ανάρτηση.

Αυτό είναι! Με αυτόν τον τρόπο προσθέτετε μια συλλογή εικόνων στις αναρτήσεις ή τις σελίδες του WordPress χρησιμοποιώντας μια προσθήκη. Ας δούμε τώρα πώς να προσθέσετε μια συλλογή χωρίς προσθήκη.

Μέθοδος 2: Προσθήκη γκαλερί εικόνων χωρίς προσθήκη

Στο WordPress, μπορείτε εύκολα να προσθέσετε μια συλλογή εικόνων ακόμα και χωρίς να προσθέσετε μια προσθήκη. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς εάν χρειάζεστε μια βασική συλλογή στον ιστότοπό σας.

Βήμα 1: Προσθήκη της συλλογής εικόνων σε μια ανάρτηση ή σελίδα

Αρχικά, πρέπει να επεξεργαστείτε την ανάρτηση όπου θέλετε να εμφανίσετε τη συλλογή εικόνων. Τώρα όπως στο παραπάνω βήμα κάντε κλικ στο + επιλογή και επιλέξτε Εκθεσιακός χώρος.

γκαλερί εικόνων χωρίς προσθήκη

Τώρα μπορείτε να ανεβάσετε τις εικόνες σας χρησιμοποιώντας την καρτέλα Μεταφόρτωση. Αυτό μπορεί να είναι είτε από τον υπολογιστή σας είτε από τη βιβλιοθήκη πολυμέσων σας. Μπορείτε είτε να επιλέξετε μία φωτογραφία κάθε φορά είτε να επιλέξετε πολλές φωτογραφίες μαζί πατώντας το πλήκτρο Ctrl στο πληκτρολόγιό σας.

Βήμα 2: Ρυθμίσεις εικόνας και δημοσίευση της συλλογής σας

Μπορείτε να αλλάξετε τον αριθμό των στηλών στα δεξιά σας ακριβώς κάτω από το Δημοσιεύω κουμπί. Έχετε επίσης την επιλογή να προσθέσετε μια λεζάντα για ολόκληρη τη συλλογή σας. Μόλις ολοκληρώσετε τις αλλαγές, πατήστε το κουμπί Ενημέρωση. Η γκαλερί σας πρέπει τώρα να είναι ζωντανή.

Ποια μέθοδος είναι καλύτερη για την προσθήκη συλλογών εικόνων στο WordPress

Αφού δείτε και τα δύο αποτελέσματα, ίσως αναρωτιέστε γιατί να χρησιμοποιήσετε το Envira Gallery όταν μπορείτε να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα ακόμη και χωρίς αυτό. Η απάντηση είναι απλή. Προσθέτοντας μια συλλογή με μια προσθήκη, έχετε την επιλογή να ελέγχετε κάθε μικρή λεπτομέρεια που σχετίζεται με αυτήν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ρυθμίσεις του για να προσαρμόσετε τις διαστάσεις της εικόνας, το ύψος και το πλάτος της γκαλερί σας και ακόμη και να προσαρμόσετε την εμφάνιση του κινητού.

Ωστόσο, εάν χρειάζεστε μόνο μια βασική συλλογή εικόνων, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη δυνατότητα συλλογής WordPress.

Και όλα αυτά αφορούν την προσθήκη μιας συλλογής εικόνων στο WordPress. Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει. Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει να μάθετε πώς να προσθέσετε προσαρμοσμένα μεγέθη εικόνας στο παράθυρο διαλόγου “Προσθήκη μέσων”.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map