Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress – Οδηγός για αρχάριους (Βήμα προς βήμα)


Θέλετε να ξεκινήσετε με το WordPress για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας; Το WordPress είναι το πιο δημοφιλές σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) και δημιουργός ιστότοπων στον κόσμο.

Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε πώς να εγκαταστήσετε το WordPress χρησιμοποιώντας πολλές πλατφόρμες.

Το WordPress χρησιμοποιείται από περισσότερο από το 30% των ιστότοπων στον κόσμο, γεγονός που το καθιστά το πιο χρησιμοποιούμενο λογισμικό για τη δημιουργία ενός ιστότοπου. Είναι εύκολο να δημιουργηθεί και βοηθάει στην γρήγορη εκκίνηση ιστότοπων ή ιστολογίων. Το WordPress έχει 2 τύπους: το WordPress.com, το οποίο είναι μια φιλοξενούμενη λύση. και WordPress.org, επίσης γνωστό ως αυτό-φιλοξενούμενο WordPress.

Σε αυτόν τον οδηγό θα χρησιμοποιήσουμε το WordPress που φιλοξενείται αυτόματα. Πολλές καλές εταιρείες φιλοξενίας WordPress προσφέρουν εγκατάσταση εγκατάστασης 1 κλικ για το WordPress. Ωστόσο, η διαδικασία εγκατάστασης είναι διαφορετική για κάθε πίνακα φιλοξενίας.

Για αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς να εγκαταστήσετε το WordPress χρησιμοποιώντας MOJO Marketplace, Fantastico, Softaculous, SimpleScripts και άλλους πίνακες ελέγχου. Αυτός θα είναι ένας ολοκληρωμένος οδηγός, οπότε γράφουμε τον πίνακα περιεχομένων για να σας βοηθήσουμε να βρείτε εύκολα τη διαδικασία εγκατάστασης που αναζητάτε:

Εγκατάσταση WordPress: Πίνακας περιεχομένων

Εγώ. Εγκατάσταση του WordPress: Προαπαιτούμενο
ΙΙ. Εγκατάσταση του WordPress σε διάφορους παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων

 1. Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress στο Μπλε Χοστ
 2. Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress στο SiteGround
 3. Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress στο WPEngine

III. Εγκατάσταση του WordPress με προγράμματα εγκατάστασης 1 κλικ

 1. Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress χρησιμοποιώντας Φανταστικό
 2. Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress χρησιμοποιώντας Μαλακό
 3. Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress χρησιμοποιώντας Γρήγορη εγκατάσταση
 4. Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress χρησιμοποιώντας Αγορά MOJO

IV. Περισσότερα εκπαιδευτικά προγράμματα εγκατάστασης του WordPress

 1. Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress χρησιμοποιώντας FTP
 2. Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress στη γλώσσα σας
 3. Τρόπος εγκατάστασης a Δίκτυο WordPress πολλαπλών ιστότοπων
 4. Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress στο Ο υπολογιστής σου
 5. Πράγματα που πρέπει να κάνετε μετά την εγκατάσταση του WordPress

Πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν από την εγκατάσταση του WordPress

Για να μπορέσετε να εγκαταστήσετε το WordPress, θα πρέπει να αγοράσετε ένα όνομα τομέα και φιλοξενία ιστού.

Συνιστούμε το Bluehost για φιλοξενία ιστοσελίδων. Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες φιλοξενίας στον κόσμο και συνιστάται επίσημα από το WordPress.

Για τους χρήστες μας, προσφέρουν ένα δωρεάν όνομα τομέα, δωρεάν πιστοποιητικό SSL και ΕΚΠΤΩΣΗ 60% στην φιλοξενία ιστού.

Δημιουργήστε ένα blog στο Bluehost

Κάντε κλικ εδώ για να διεκδικήσετε αυτήν την αποκλειστική προσφορά Bluehost »

Αφού αγοράσετε το όνομα τομέα και τη φιλοξενία ιστού, είστε έτοιμοι να εγκαταστήσετε το WordPress.

Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress στο Bluehost

Το Bluehost είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ονόματα όσον αφορά τις υπηρεσίες φιλοξενίας. Η εγκατάσταση του WordPress με το Bluehost είναι εξαιρετικά γρήγορη και εύκολη. Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά γιατί όταν εγγραφείτε στο Bluehost, θα εγκαταστήσει αυτόματα το WordPress στο όνομα τομέα σας.

Έτσι μπορείτε να συνδεθείτε απευθείας στο λογαριασμό σας, μεταβείτε στο Οι ιστότοποί μου καρτέλα στα αριστερά σας και κάντε κλικ στο Συνδεθείτε στο WordPress κουμπί στα δεξιά σας.

εγκαταστήστε το wordpress στο bluehost

Αυτό θα σας μεταφέρει στην περιοχή διαχειριστή του WordPress όπου μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το WordPress όπως θα κάνατε κανονικά. Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε το WordPress σε περισσότερους από έναν ιστότοπους, αυτό είναι επίσης δυνατό.

Το Bluehost σάς επιτρέπει να εγκαταστήσετε το WordPress σε απεριόριστο αριθμό ιστότοπων για όλα τα προγράμματα φιλοξενίας του, εκτός από το βασικό. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερους ιστότοπους στη φιλοξενία σας κάνοντας κλικ στο Δημιουργία ιστότοπου κουμπί κάτω από το Οι ιστότοποί μου επιλογή.

εγκαταστήστε το wordpress στο bluehost

Ο οδηγός εγκατάστασης WordPress με οδηγό Bluehost θα κυκλοφορήσει τώρα. Τώρα μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο ιστότοπο WordPress εισάγοντας το όνομα και τον τίτλο της τοποθεσίας. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Επόμενο κουμπί.

Στο επόμενο βήμα, επιλέξτε το όνομα τομέα που έχετε αγοράσει. Εάν δεν έχετε όνομα τομέα, μπορείτε να το αγοράσετε μεταβαίνοντας στο Τομείς σελίδα στον πίνακα ελέγχου Bluehost.

Τώρα που έχει προστεθεί ο τομέας σας, αφήστε κενό το πεδίο καταλόγου. Το Bluehost θα προσθέσει αυτόματα αυτό το πεδίο για εσάς. Το πρόγραμμα εγκατάστασης θα εμφανίσει μερικά πρόσθετα που μπορείτε να επιλέξετε.

Τώρα πατήστε το Επόμενοκουμπί. Σε λίγα λεπτά, το WordPress θα ρυθμιστεί από το πρόγραμμα εγκατάστασης Bluehost. Θα δείτε ένα μήνυμα επιτυχίας μόλις ολοκληρωθεί η ρύθμιση.

Πρόγραμμα εγκατάστασης Bluehost

Θα λάβετε επίσης αυτές τις λεπτομέρειες μέσω email. Τώρα κάντε κλικ στο Συνδεθείτε στο WordPress για να μπείτε στην περιοχή διαχειριστή του νέου ιστότοπού σας. Αυτό είναι εύκολο, σωστά?

Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress στο SiteGround

Το SiteGround είναι μια δημοφιλής επιλογή φιλοξενίας τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους χρήστες. Δείτε περισσότερα για το SiteGround. Η φιλοξενία τους είναι εξαιρετικά βελτιστοποιημένη για το WordPress και η εγκατάσταση είναι εξαιρετικά εύκολη.

Μόλις εγγραφείτε στο SiteGround, θα δείτε μια αναδυόμενη οθόνη με ένα μήνυμα καλωσορίσματος. Θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να ρυθμίσετε τον ιστότοπό σας τώρα.

εγκατάσταση wordpress στο siteground

Επίλεξε το Ξεκινήστε έναν νέο ιστότοπο επιλογή και επιλέξτε WordPress. Θα μεταφερθείτε τώρα σε μια νέα οθόνη όπου πρέπει να εισαγάγετε τα στοιχεία εγκατάστασης του WordPress. Εισαγάγετε τα διαπιστευτήριά σας και κάντε κλικ στο Επιβεβαιώνω κουμπί.

εγκαταστήστε wp στο siteground

Αυτό θα σας οδηγήσει σε μια νέα οθόνη. Μπορείτε να παραλείψετε τις ρυθμίσεις σε αυτήν τη σελίδα και να κάνετε κλικ στο Ολοκληρωμένη ρύθμιση κουμπί.

Εγκατάσταση SiteGround

Το πρόγραμμα εγκατάστασης θα τεθεί σε δράση και όταν ολοκληρωθεί, θα δείτε ένα μήνυμα επιτυχίας στην οθόνη σας. Θα δείτε επίσης μια επιλογή που λέει Προχωρήστε στην Περιοχή Πελατών κουμπί.

Στην περιοχή πελατών κάντε κλικ στο Οι λογαριασμοί μου αυτί. Εδώ θα δείτε μια επιλογή που ονομάζεται Μεταβείτε στον Πίνακα διαχειριστή. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτήν την καρτέλα για να μπείτε στον πίνακα διαχείρισης του WordPress.

Και αυτό είναι. Το WordPress έχει εγκατασταθεί με επιτυχία στον λογαριασμό φιλοξενίας SiteGround.

Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress στο WP Engine

Το WPEngine είναι ένας διαχειριζόμενος πάροχος φιλοξενίας WordPress που φροντίζει όλες τις ανάγκες φιλοξενίας WordPress. Θα διαχειρίζεται τις ενημερώσεις, την εγκατάσταση και τη βελτιστοποίηση απόδοσης του ιστότοπού σας στο WordPress, ώστε να μπορείτε να αναπτύξετε εύκολα την επιχείρησή σας. Μάθετε περισσότερα για το WP Engine εδώ.

Επειδή το WPEngine είναι μια διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress, θα εγκαταστήσει αυτόματα το WordPress για εσάς κατά την εγγραφή σας.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε περισσότερους ιστότοπους εάν θέλετε. Για να ξεκινήσετε, συνδεθείτε στο δικό σας Μηχανή WP ταμπλό και μεταβείτε στο Ιστότοποι.

Θα δείτε τα ονόματα όλων των ιστοτόπων σας να εμφανίζονται στην οθόνη σας. Τώρα κάντε κλικ στο Προσθήκη ιστότοπου κουμπί για να προσθέσετε μια νέα εγκατάσταση του WordPress.

Στην επόμενη οθόνη, μπορείτε να προσθέσετε το όνομα του περιβάλλοντος παραγωγής σας. Επίσης, προσθέστε το όνομα της προτίμησής σας και κάντε κλικ στο Δημιουργήστε περιβάλλον κουμπί.

Τώρα η δράση θα ξεκινήσει. Οι αλλαγές DNS θα χρειαστούν προφανώς λίγο χρόνο για να διαδώσουν. Μόλις γίνει αυτό, θα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην περιοχή διαχειριστή του WordPress κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο στην πλευρική γραμμή.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Προσθήκη τομέασύνδεσμος για να προσθέσετε έναν τομέα στον ιστότοπό σας. Ωστόσο, το WP Engine δεν προσφέρει ονόματα τομέα. Επομένως, θα πρέπει να αγοράσετε ένα όνομα τομέα από έναν από τους καταχωρητές τομέα όπου θα πρέπει να τοποθετήσετε τις ρυθμίσεις DNS του τομέα σας στο WP Engine.

Αυτό θα χρειαστεί τη διεύθυνση IP του ιστότοπού σας και το CNAME. Αυτές οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη σελίδα επισκόπησης του ιστότοπού σας. Η βασική ρύθμιση είναι η ίδια για όλους τους καταχωρητές τομέα. Εδώ θα σας δείξουμε πώς να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες στο Domain.com.

Προσθήκη πληροφοριών DNS στο Domain.com

Αρχικά, συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του λογαριασμού domain.com και κάντε κλικ στο DNS και διακομιστές ονομάτων.

Τώρα στην επόμενη οθόνη κάντε κλικ στο Επεξεργασία για να προσθέσετε τη διεύθυνση IP που παρέχεται από το WP Engine.

Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Ενημέρωση DNS κουμπί.

WPEngine ενημέρωση DNS

Στη συνέχεια, θα πρέπει να ελέγξετε αν έχετε CNAME εγγραφή με το www ως το όνομά του. Εάν το κάνετε, τότε θα πρέπει να επεξεργαστείτε αυτήν την εγγραφή CNAME. Διαφορετικά, προχωρήστε και κάντε κλικ στο Προσθήκη εγγραφής DNS κουμπί. Τώρα στο αξία πεδίο προσθέστε το CNAME υποτομέας που παρέχεται από το WPEngine και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Προσθήκη κουμπιού DNS.

Και αυτό είναι όλο. Το όνομα τομέα σας τώρα έχει επισημανθεί με επιτυχία στον ιστότοπό σας WordPress που φιλοξενείται από το WP Engine.

Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress χρησιμοποιώντας το Fantastico

Το Fantastico διατίθεται σε πολλούς πίνακες ελέγχου φιλοξενίας ιστοσελίδων. Είναι ένα πρόγραμμα αυτόματης εγκατάστασης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εγκαταστήσετε γρήγορα το WordPress.

Στον πίνακα ελέγχου φιλοξενίας ιστού, θα πρέπει να αναζητήσετε την ενότητα Λογισμικό για να εντοπίσετε το Φανταστικό εγκαταστάτης.

Εγκαταστάτης Fantastico

Κάνε κλικ στο Φανταστικό εικονίδιο και θα ανοίξει τις επιλογές αυτόματου προγράμματος εγκατάστασης.

Σημείωση: Διαφορετικές εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων χρησιμοποιούν διαφορετικές εκδόσεις του Fantastico. Ορισμένες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν παλαιότερες εκδόσεις, ενώ άλλες ενημερώνονται στο πιο πρόσφατο λογισμικό αυτόματου προγράμματος εγκατάστασης. Η διαφορά θα είναι στο σχέδιο και στα χρώματα. Ωστόσο, τα βασικά βήματα εγκατάστασης για το WordPress είναι παρόμοια σε όλες τις εκδόσεις.

Θα δείτε μια λίστα με όλες τις εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου του WordPress, στο αριστερό μενού. Απλώς πηγαίνετε στο Blogs »WordPress.

Μην χάσετε την ευκαιρία να διαβάσετε σχετικά με το δημοφιλές μερίδιο αγοράς CMS.

Στη συνέχεια, θα δείτε την επισκόπηση για το WordPress και ένα μεγάλο κουμπί εγκατάστασης που δείχνει την έκδοση του WordPress που θα εγκατασταθεί.

Φανταστικό WordPress

Θα πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση WordPress.

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε το όνομα τομέα σας, τον υποκατάλογο (προσθέστε αυτές τις πληροφορίες μόνο εάν θέλετε να εγκαταστήσετε το WordPress σε έναν υποκατάλογο. Εάν όχι, μπορείτε να αφήσετε αυτό το πεδίο κενό), όνομα χρήστη, κωδικό πρόσβασης και email να συνεχίσει.

Αυτόματο πρόγραμμα εγκατάστασης Fantastico

Αφού προσθέσετε τις απαιτούμενες πληροφορίες, θα πρέπει να κάνετε κλικ στο υποβάλλουν κουμπί.

Η διαδικασία εγκατάστασης θα ξεκινήσει και θα εμφανιστεί μια γραμμή προόδου στην ίδια οθόνη. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα δείτε ένα μήνυμα επιτυχίας.

Σημείωση: Εάν η τελευταία έκδοση του WordPress δεν είναι εγκατεστημένη, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό. Μόλις συνδεθείτε στον λογαριασμό διαχειριστή WordPress, θα λάβετε την ειδοποίηση για ενημέρωση στην πιο πρόσφατη έκδοση.

Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress χρησιμοποιώντας το Softaculous

Το Softaculous είναι ένα άλλο σενάριο αυτόματου προγράμματος εγκατάστασης WordPress που χρησιμοποιείται από πολλές εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων. Λειτουργεί παρόμοια με το Fantastico και σας βοηθά να εγκαταστήσετε το WordPress αμέσως. Πολλές μεγάλες εταιρείες φιλοξενίας όπως το SiteGround, το InMotion Hosting κ.λπ. προσφέρουν το Softaculous στους πίνακες ελέγχου φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Θα χρειαστεί να συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου φιλοξενίας ιστού και να αναζητήσετε το Softaculous στην ενότητα Λογισμικό. Σε ορισμένους πίνακες ελέγχου, θα βρείτε επίσης μια ενότητα Softaculous Apps Installer ξεχωριστά με όλες τις εφαρμογές να είναι ορατές στον πίνακα ελέγχου σας. Θα σας επιτρέψει να κάνετε απευθείας κλικ στο WordPress και να το εγκαταστήσετε.

Μαλακό

Μπορείτε να ορίσετε οποιαδήποτε επιλογή για να εγκαταστήσετε το WordPress. Εάν κάνετε κλικ στο εικονίδιο WordPress στην ενότητα Softaculous Apps Installer, τότε θα σας δείξει μια επισκόπηση του WordPress. Υπάρχουν άλλες καρτέλες όπως Εγκατάσταση, Λειτουργίες, Στιγμιότυπα οθόνης κ.λπ. Επισκεφτείτε την καρτέλα Εγκατάσταση για να ξεκινήσετε.

Εγκαταστήστε το WordPress από το Softaculous

Αρχικά, θα πρέπει να επιλέξετε πρωτόκολλα Http: // ή Http: // www. Εάν χρησιμοποιείτε SSL και HTTPS, απλώς επιλέξτε Https: // ή Https: // www από το αναπτυσσόμενο μενού πρωτοκόλλου.

Επιλέξτε πρωτόκολλο

Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιλέξετε το όνομα τομέα όπου θέλετε να εγκαταστήσετε το WordPress. Αφού επιλέξετε το όνομα τομέα, θα πρέπει να προσθέσετε έναν υποκατάλογο (για παράδειγμα: mywebsite.com/wp) όπου θέλετε να εγκατασταθεί το WordPress. Ένας κατάλογος θα δημιουργηθεί αυτόματα με το όνομα που ορίζετε και το WordPress θα εγκατασταθεί εκεί.

Ωστόσο, εάν εγκαθιστάτε το WordPress στον ριζικό σας κατάλογο (για παράδειγμα: mywebsite.com), αφήστε κενό το πεδίο In Directory.

Τώρα που τελειώσατε με τη Ρύθμιση λογισμικού, απλώς μετακινηθείτε προς τα κάτω στις Ρυθμίσεις ιστότοπου.

Ρυθμίσεις ιστότοπου

Θα πρέπει να προσθέσετε το όνομα του ιστότοπου και την περιγραφή του ιστότοπου. Αυτές οι λεπτομέρειες δεν είναι μόνιμες και μπορείτε να τις αλλάξετε αργότερα από τον πίνακα ελέγχου διαχειριστή WordPress.

Μετά από αυτό, θα σας ζητηθεί να δώσετε ένα όνομα χρήστη, έναν κωδικό πρόσβασης και μια διεύθυνση email για να δημιουργήσετε διαπιστευτήρια για την περιοχή διαχειριστή του WordPress. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γεννήτρια κωδικών πρόσβασης από τη Softaculous για να προσθέσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης ή να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν γεννήτρια ισχυρού κωδικού πρόσβασης. Επίσης, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το όνομα χρήστη είναι λέξη χωρίς λεξικό.

Ωστόσο, δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας για τον ορισμό του ονόματος χρήστη ή του κωδικού πρόσβασης. Είστε ελεύθεροι να επιλέξετε ένα όνομα χρήστη της επιλογής σας και έναν κωδικό πρόσβασης που μπορείτε εύκολα να θυμηθείτε. Σας συνιστούμε να διατηρήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης, ώστε ο ιστότοπός σας να παραμείνει ασφαλής από τους εισβολείς. Θα πρέπει να δείτε αυτόν τον οδηγό πώς να διαχειριστείτε τους κωδικούς πρόσβασης για πιο λεπτομερείς πληροφορίες.

Το πεδίο email είναι σημαντικό επειδή όλες οι ειδοποιήσεις θα σταλούν στη διεύθυνση email που παρέχετε εδώ. Αυτές οι ειδοποιήσεις περιλαμβάνουν ειδοποιήσεις ενημέρωσης, επαναφορά κωδικού πρόσβασης και άλλα.

Προαιρετικές ρυθμίσεις

Μόλις τελειώσετε με τις Ρυθμίσεις ιστότοπου, μπορείτε να μετακινηθείτε περαιτέρω για να επιλέξετε τις προσθήκες και το θέμα. Αυτές είναι προαιρετικές ρυθμίσεις και μπορείτε επίσης να τις διαχειριστείτε από τον πίνακα ελέγχου διαχειριστή WordPress μετά την εγκατάσταση. Κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση.

Σε λίγα λεπτά, θα δείτε ένα μήνυμα επιτυχίας για την εγκατάσταση του WordPress. Μέχρι να εμφανιστεί η γραμμή προόδου 100%, συνιστάται να παραμείνετε στην οθόνη εγκατάστασης για να αποφύγετε προβλήματα.

Επιτυχία εγκατάσταση WordPress

Μετά την επιτυχή εγκατάσταση, θα δείτε λεπτομέρειες όπως τη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας και τη διεύθυνση URL πρόσβασης διαχειριστή WordPress.

Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress χρησιμοποιώντας το QuickInstall

Το QuickInstall είναι ένα αυτόματο πρόγραμμα εγκατάστασης για το WordPress και πολλές άλλες εφαρμογές. Είναι διαθέσιμο σε πολλούς πίνακες ελέγχου φιλοξενίας ιστού, συμπεριλαμβανομένων του HostGator και άλλων. Διαφορετικοί πίνακες ελέγχου φιλοξενίας ενδέχεται να έχουν διαφορετική εμφάνιση για το QuickInstall, αλλά οι δυνατότητες και η διαδικασία εγκατάστασης του WordPress είναι σχεδόν ίδιες.

Θα πρέπει να συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου φιλοξενίας ιστού και να αναζητήσετε την ενότητα Λογισμικό. Εκεί θα βρείτε το Γρήγορη εγκατάσταση εικόνισμα. Κάντε κλικ στο QuickInstall για να συνεχίσετε.

QuickInstall cPanel

Θα ξεκινήσει η σελίδα QuickInstall με όλες τις εφαρμογές της, συμπεριλαμβανομένου του WordPress, στην ενότητα Εγκατάσταση με 1 κλικ. Απλώς κάντε κλικ στο σύνδεσμο WordPress για να ξεκινήσετε με αυτόν.

Εγκατάσταση WordPress

Όπως πολλά άλλα σενάρια εγκατάστασης, θα σας δείξει την επισκόπηση του WordPress και ένα κουμπί για εγκατάσταση. Θα πρέπει να κάνετε κλικ στο Εγκαταστήστε το WordPress κουμπί.

Εγκαταστήστε το WordPress

Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να προσθέσετε τις απαιτούμενες λεπτομέρειες για την εγκατάσταση του WordPress.

Ξεκινήστε επιλέγοντας το όνομα τομέα όπου θέλετε να εγκαταστήσετε το WordPress. Στο επόμενο πεδίο, θα πρέπει να προσθέσετε έναν υποκατάλογο. Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε το WordPress στον ριζικό σας κατάλογο (example.com), απλώς αφήστε αυτό το πεδίο κενό.

Εγκαταστήστε το WordPress στο QuickInstall

Προχωρώντας, θα πρέπει να εισαγάγετε τη διεύθυνση email του διαχειριστή, τον τίτλο του ιστολογίου ή το όνομα του ιστότοπου, το όνομα χρήστη διαχειριστή, το όνομα και το επώνυμο. Αυτές οι λεπτομέρειες θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός διαχειριστή για την εγκατάσταση του WordPress.

Αφού προσθέσετε τα στοιχεία χρήστη, θα πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση WordPress.

Θα ξεκινήσει η εγκατάσταση του WordPress και θα χρειαστούν λίγα λεπτά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μόλις ολοκληρωθεί με επιτυχία η εγκατάσταση, θα δείτε τα στοιχεία σύνδεσης με διευθύνσεις URL για τον ιστότοπό σας και την περιοχή διαχειριστή του WordPress.

Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress χρησιμοποιώντας το MOJO Marketplace

Το MOJO Marketplace υποστηρίζει ένα εργαλείο εγκατάστασης 1 κλικ που χρησιμοποιείται από πολλές εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων για γρήγορη εγκατάσταση εφαρμογών όπως το WordPress. Είναι διαθέσιμο στον πίνακα ελέγχου φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Εάν χρησιμοποιείτε τη φιλοξενία ιστού Bluehost, τότε θα πρέπει να συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου φιλοξενίας και να μεταβείτε στην ενότητα ιστότοπου.

Εγκαταστάσεις MOJO με ένα κλικ

Από εκεί, θα πρέπει να κάνετε κλικ στο εικονίδιο Εγκατάσταση WordPress ή Εγκατάσταση 1-κλικ. Εάν κάνετε κλικ στο εικονίδιο Εγκατάσταση WordPress, τότε θα ανακατευθυνθείτε για να επιλέξετε το όνομα τομέα σας και να προσθέσετε ένα όνομα καταλόγου (μόνο εάν θέλετε να εγκαταστήσετε το WordPress σε έναν υποκατάλογο όπως το example.com/wp).

Μετά από αυτό, κάντε κλικ στο Επόμενο κουμπί.

Επιλέξτε τομέα και κατάλογο

Τώρα, θα σας ζητηθεί να προσθέσετε πληροφορίες διαχειριστή όπως τίτλο ιστότοπου, όνομα χρήστη διαχειριστή, κωδικό πρόσβασης διαχειριστή και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαχειριστή. Επίσης, θα πρέπει να επισημάνετε τους όρους και τις προϋποθέσεις. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επόμενο κουμπί.

Πληροφορίες χρήστη διαχειριστή

Θα εμφανιστεί μια γραμμή προόδου στο επάνω μέρος της οθόνης και θα ειδοποιηθείτε μόλις εγκατασταθεί το WordPress. Θα χρειαστεί να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο για να δείτε τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας.

Η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε

Μόλις κάνετε κλικ στον σύνδεσμο, θα σας δείξει ένα μήνυμα επιτυχίας και την πρόσβαση διαχειριστή στο WordPress (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης).

Πρόσβαση διαχειριστή WordPress

Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress χρησιμοποιώντας FTP

Θέλετε να εγκαταστήσετε χειροκίνητα το WordPress χρησιμοποιώντας έναν πελάτη FTP; Θα προσθέσει μερικά ακόμη βήματα στη διαδικασία εγκατάστασης. Σας συνιστούμε να ρίξετε μια ματιά σε αυτόν τον οδηγό πώς να χρησιμοποιήσετε το FTP για να ανεβάσετε αρχεία WordPress για πιο λεπτομερείς πληροφορίες.

Πριν ξεκινήσουμε, θα πρέπει να κατεβάσετε το τελευταία έκδοση WordPress από τον επίσημο ιστότοπό τους. Απλώς αποσυμπιέστε το αρχείο και χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα-πελάτη FTP όπως το FileZilla για να ανεβάσετε τα αρχεία WordPress στον ριζικό σας κατάλογο. Συνήθως ο ριζικός κατάλογος ονομάζεται / public_html /.

Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε το WordPress σε έναν υποκατάλογο (Για παράδειγμα: mywebsite.com/wp), τότε μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φάκελο στον ριζικό σας κατάλογο με το αντίστοιχο όνομα και να ανεβάσετε τα αρχεία σας WordPress εκεί. Σε αυτήν την περίπτωση, η επέκτασή σας στο πρόγραμμα-πελάτη FTP θα είναι / public_html / wp.

Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα-πελάτη FTP για να εγκαταστήσετε το WordPress

Αφού ανεβάσετε τα αρχεία WordPress, θα χρειαστεί να συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου φιλοξενίας ιστού για να δημιουργήσετε μια νέα βάση δεδομένων. Στο cPanel, θα πρέπει να αναζητήσετε την ενότητα Βάσεις δεδομένων και να κάνετε κλικ στο Βάσεις δεδομένων MySQL εικόνισμα.

Βάσεις δεδομένων MySQL

Στο πεδίο Νέα βάση δεδομένων, θα πρέπει να προσθέσετε ένα όνομα της βάσης δεδομένων σας. Μετά από αυτό, κάντε κλικ στο Δημιουργία βάσης δεδομένων κουμπί.

Νέα βάση δεδομένων

Μόλις δημιουργηθεί η βάση δεδομένων σας, θα πρέπει να εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης MySQL. Αυτά τα διαπιστευτήρια θα ανήκουν στη βάση δεδομένων σας και θα χρησιμοποιηθούν στο αρχείο διαμόρφωσης του WordPress.

Αφού προσθέσετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης, θα πρέπει να κάνετε κλικ στο Δημιουργήστε έναν χρήστη κουμπί.

Δημιουργήστε έναν χρήστη

Η δημιουργία ενός χρήστη δεν είναι αρκετή. Θα πρέπει να παραχωρήσετε πρόσβαση σε αυτόν τον νέο χρήστη για να συνδεθείτε με τη βάση δεδομένων σας. Απλώς προσθέστε τον χρήστη στη βάση δεδομένων σας με όλα τα δικαιώματα.

Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να μεταβείτε στο Προσθήκη χρήστη σε μια βάση δεδομένων στην ίδια σελίδα. Στο αναπτυσσόμενο μενού Χρήστης, επιλέξτε το νέο χρήστη που δημιουργήσατε και επιλέξτε τη βάση δεδομένων σας στο αναπτυσσόμενο μενού Βάση δεδομένων. Μετά από αυτό, κάντε κλικ στο Προσθήκη κουμπί.

Προσθήκη χρήστη στη βάση δεδομένων

Θα σας δείξει τη σελίδα δικαιωμάτων χρήστη. Θα πρέπει να επισημάνετε όλα τα προνόμια για αυτόν τον νέο χρήστη για να κάνετε αλλαγές στη βάση δεδομένων σας.

Μετά από αυτό, προχωρήστε στη διαδικασία εγκατάστασης. Θα πρέπει να περιηγηθείτε στη διεύθυνση URL του WordPress για να ξεκινήσετε με την εγκατάσταση. Εάν ανεβάσατε αρχεία WordPress στον κύριο ριζικό κατάλογο, τότε το όνομα τομέα σας θα είναι το URL του WordPress (για παράδειγμα: www.mywebsite.com)

Πρώτον, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε μια γλώσσα. Αφού επιλέξετε τη γλώσσα σας, κάντε κλικ στο Να συνεχίσει κουμπί. Τώρα, η πλήρης διαδικασία εγκατάστασης του WordPress θα είναι στην ίδια γλώσσα. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την επιλογή γλώσσας, μπορείτε να την αλλάξετε αργότερα από τις ρυθμίσεις διαχειριστή WordPress.

Επιλέξτε γλώσσα

Στη συνέχεια, θα εμφανίσει το μήνυμα καλωσορίσματος και πληροφορίες σχετικά με τη νέα σας εγκατάσταση στο WordPress. Διαβάστε αυτές τις πληροφορίες καθώς το WordPress θα αποκτήσει πρόσβαση στα διαπιστευτήρια της βάσης δεδομένων σας για να ξεκινήσει σωστά.

Θα πρέπει να κάνετε κλικ στο Πάμε! κουμπί.

Εγκαταστήστε το WordPress με μη αυτόματο τρόπο

Τώρα, θα δείτε μια φόρμα όπου θα πρέπει να προσθέσετε το όνομα της βάσης δεδομένων, το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Μετά από αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί Υποβολή.

Δημιουργία αρχείου διαμόρφωσης WordPress

Μετά την επιτυχή σύνδεση με τη βάση δεδομένων, θα δείτε ένα μήνυμα από το WordPress και θα πρέπει να κάνετε κλικ Εκτελέστε την εγκατάσταση κουμπί για να συνεχίσετε.

Εκτελέστε την εγκατάσταση

Το WordPress θα εκτελέσει τη διαδικασία παρασκηνίου που περιλαμβάνει τη δημιουργία πινάκων στη βάση δεδομένων σας και θα σας οδηγήσει στο επόμενο βήμα.

Θα χρειαστεί να εισαγάγετε τον τίτλο του ιστότοπού σας, το όνομα χρήστη, τον κωδικό πρόσβασης και τη διεύθυνση email σας για να ρυθμίσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress.

Στη φάση ανάπτυξης, ενδέχεται να μην θέλετε οι μηχανές αναζήτησης να βλέπουν τον ιστότοπό σας, επομένως θα πρέπει να επιλέξετε το σημάδι στην επιλογή ορατότητας της μηχανής αναζήτησης. Μπορείτε να αλλάξετε αυτήν τη ρύθμιση αργότερα από τον λογαριασμό διαχειριστή WordPress.

Ρυθμίσεις ιστότοπου WordPress

Μόλις κάνετε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση WordPress, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης και θα εμφανιστεί ένα μήνυμα επιτυχίας. Θα δείτε επίσης τα διαπιστευτήρια σύνδεσης για πρόσβαση στον λογαριασμό διαχειριστή WordPress.

Επιτυχής εγκατάσταση του WordPress

Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress στη γλώσσα σας

Το WordPress μεταφράζεται σε όλες σχεδόν τις γλώσσες του κόσμου. Μπορείτε εύκολα να εγκαταστήσετε το WordPress στη δική σας γλώσσα.

Για να αναφέρουμε μερικά, το WordPress περιλαμβάνει γλώσσες όπως Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Κινέζικα (Han), Ιαπωνικά, Αραβικά, Κορεάτικα, Γερμανικά, Εβραϊκά, Χίντι και άλλα.

Κατά την εγκατάσταση του WordPress, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε μια γλώσσα και στη συνέχεια θα γίνει περαιτέρω εγκατάσταση στην επιλεγμένη γλώσσα. Ωστόσο, εάν επιλέξετε πρώτα Αγγλικά και θέλετε να αλλάξετε τη γλώσσα αργότερα, τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε Ρυθμίσεις »Γενικά σελίδα στον λογαριασμό διαχειριστή WordPress.

Γλώσσα ιστότοπου

Θα πρέπει επίσης να δείτε αυτόν τον οδηγό πώς να δημιουργήσετε έναν πολύγλωσσο ιστότοπο στο WordPress Για περισσότερες πληροφορίες.

Πώς να εγκαταστήσετε ένα δίκτυο WordPress πολλαπλών ιστότοπων

Από προεπιλογή, το WordPress διαθέτει πολλές λειτουργίες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δίκτυο πολλαπλών ιστότοπων για να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε περισσότερους από έναν ιστότοπους σε μία εγκατάσταση WordPress. Το δίκτυο πολλαπλών ιστότοπων του WordPress είναι ισχυρό και διαχειρίζεται εύκολα τους νέους ιστότοπούς σας σε υποκαταλόγους ή υποτομείς.

Είναι χρήσιμο για μεγάλες επιχειρήσεις, κυβερνητικούς οργανισμούς, ιστότοπους μελών, εκπαιδευτικά ιδρύματα, ταξιδιωτικές εταιρείες και άλλα.

Για λεπτομερείς οδηγίες, θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτόν τον πλήρη οδηγό σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης και ρύθμισης του δικτύου πολλαπλών ιστότοπων του WordPress.

Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress στον υπολογιστή σας

Θέλετε να εγκαταστήσετε το WordPress στον υπολογιστή σας; Πολλοί αρχάριοι θέλουν να δημιουργήσουν τους ιστότοπούς τους σε ένα τοπικό περιβάλλον διακομιστή προτού το δείξουν σε άλλα άτομα. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας σε ένα ζωντανό περιβάλλον απλώς αποθαρρύνοντας τις μηχανές αναζήτησης να δουν τον ιστότοπό σας.

Εκτός από αυτό, υπάρχουν πολλά άτομα που θέλουν να εγκαταστήσουν το WordPress στον υπολογιστή τους για να αναπτύξουν θέματα, προσθήκες ή να δοκιμάσουν τον κώδικα.

Η εγκατάσταση του WordPress στον υπολογιστή σας δεν θα είναι ορατή σε όλους έως ότου το μεταφέρετε ζωντανά στον τομέα σας.

Για χρήστες Windows, θα πρέπει να κάνετε λήψη και να ρυθμίσετε το WAMP για να εγκαταστήσετε το WordPress. Ωστόσο, οι χρήστες Mac θα πρέπει να ρυθμίσουν το Mamp στους υπολογιστές τους για τοπική εγκατάσταση WordPress.

Θα πρέπει επίσης να δείτε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο μεταφοράς του WordPress από τον τοπικό διακομιστή σε έναν ζωντανό ιστότοπο για οδηγίες βήμα προς βήμα.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε μετά την εγκατάσταση του WordPress

Μετά την επιτυχή εγκατάσταση του WordPress, θα πρέπει να επιλέξετε το θέμα και τις προσθήκες σας για να ξεκινήσετε σωστά τον ιστότοπό σας.

Επιλογή θέματος WordPress

Ένα θέμα ή πρότυπο ιστότοπου θα είναι ο σχεδιασμός / στυλ του ιστότοπού σας στο WordPress. Θα βρείτε εκατοντάδες χιλιάδες θέματα WordPress στο διαδίκτυο και το αποθετήριο WordPress. Ωστόσο, είναι δύσκολο να επιλέξετε ένα θέμα όταν έχετε αυτές τις πολλές επιλογές. Σας προτείνουμε να ταξινομήσετε θέματα WordPress ανάλογα με τη θέση της επιχείρησής σας και, στη συνέχεια, να ελέγξετε την επιλογή των καλύτερων θεμάτων WordPress.

Διατηρούμε αυτήν τη λίστα ενημερωμένη, οπότε θα βρείτε τα πιο πρόσφατα και πιο εκπληκτικά θέματα WordPress για τον ιστότοπό σας.

Επιλέγοντας τις καλύτερες προσθήκες WordPress

Το WordPress είναι ευέλικτο και εύκολο στη ρύθμιση. Σας επιτρέπει να προσθέσετε οποιαδήποτε δυνατότητα θέλετε στον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας πρόσθετα WordPress. Είτε θέλετε να προσθέσετε μια φόρμα επικοινωνίας, να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας για μηχανές αναζήτησης, να ασφαλίσετε τον ιστότοπό σας από εισβολείς ή οποιαδήποτε άλλη λειτουργικότητα στον ιστότοπό σας, υπάρχει μια πιθανότητα να βρείτε μια προσθήκη στον κατάλογο του WordPress.

Εκτός από το αποθετήριο WordPress, μπορείτε να βρείτε premium πρόσθετα που είναι διαθέσιμα ως εργαλεία τρίτων στο Διαδίκτυο για την επέκταση των λειτουργιών στον ιστότοπό σας.

Μπερδέψατε ποιες προσθήκες θα πρέπει να εγκαταστήσετε στον ιστότοπό σας στο WordPress; Ακολουθεί μια λίστα με τις προσθήκες με λεπτομέρειες που θα πρέπει να προσθέσετε στον ιστότοπό σας αμέσως μετά την εγκατάσταση:

 • Προσθήκη φόρμας επικοινωνίας: Θα χρειαστεί να προσθέσετε μια φόρμα επικοινωνίας στον ιστότοπό σας στο WordPress. Ίσως θέλετε επίσης να δείτε τις καλύτερες προσθήκες φόρμας επαφής WordPress.
 • Προσθήκη παρακολούθησης του Google Analytics: Προσθέστε την παρακολούθηση του Google Analytics στον νέο σας ιστότοπο WordPress εγκαθιστώντας το Πρόσθετο MonsterInsights.
 • Ασφάλεια WordPress: Κάντε τον ιστότοπό σας WordPress ασφαλή εγκαθιστώντας μερικές από τις καλύτερες προσθήκες ασφαλείας του WordPress. Επίσης, θα πρέπει να διαβάσετε τον απόλυτο οδηγό ασφαλείας του WordPress για περισσότερες λεπτομέρειες.
 • Βελτιώστε το WordPress SEO: Βελτιστοποιήστε τον ιστότοπό σας για SEO χρησιμοποιώντας τις καλύτερες προσθήκες WordPress SEO.
 • Απόδοση WordPress: Επιταχύνετε τον ιστότοπό σας WordPress εγκαθιστώντας τις καλύτερες προσωρινές μνήμες WordPress και άλλες προσθήκες απόδοσης WordPress.
 • Αποτροπή ανεπιθύμητων σχολίων: Αποφύγετε τα ανεπιθύμητα σχόλια εγκαθιστώντας την προσθήκη Akismet στο ιστολόγιο WordPress.
 • Αναπτύξτε τον ιστότοπό σας: Αυξήστε εύκολα την επισκεψιμότητα και τους πελάτες του ιστότοπού σας χρησιμοποιώντας τα καλύτερα πρόσθετα δημιουργίας δυνητικών πελατών WordPress.

Αν σκοπεύετε ποτέ να αλλάξετε τομείς, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το ενδιαφέρον άρθρο βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο μετακίνησης του ιστότοπού σας WordPress σε ένα νέο όνομα τομέα. Και αν σκεφτείτε ποτέ να αλλάξετε το CMS σας, διαβάστε το άρθρο εναλλακτικών λύσεων WordPress, αναφέροντας τους κορυφαίους ανταγωνιστές του WordPress.

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σας βοηθήσει να μάθετε πώς να εγκαταστήσετε το WordPress. Ίσως θέλετε επίσης να δείτε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο εκκίνησης ενός ιστότοπου WordPress από το μηδέν (βήμα προς βήμα).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map