Η σημασία της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπού σας στο WordPress

Η τακτική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπού σας είναι ζωτικής σημασίας. Κάθε έμπειρος ιδιοκτήτης ιστότοπου το γνωρίζει αυτό. Δυστυχώς, πολλοί νέοι χρήστες του WordPress δεν λαμβάνουν αντίγραφα ασφαλείας τόσο σοβαρά όσο θα έπρεπε. Αυτό μερικές φορές εξαρτάται από την υπόθεση ότι όλα θα είναι εντάξει. Άλλοι έχουν εξετάσει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων τους και αποφάσισαν ότι ήταν είτε πολύ χρονοβόρα είτε πολύ δαπανηρά. Στην πραγματικότητα, εάν κάτι με τον ιστότοπό σας πάει στραβά, θα μπορούσατε να χάσετε τα πάντα.


Δεν είναι ασυνήθιστο για τους ιδιοκτήτες ιστότοπων να μην λαμβάνουν σοβαρά αντίγραφα ασφαλείας έως ότου κάτι πάει στραβά. Είναι ένα δύσκολο μάθημα που δεν ξεχνούν ποτέ. Εάν είστε έξυπνοι, θα έχετε τη συνήθεια να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας από την αρχή.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε γιατί η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπού σας WordPress είναι τόσο σημαντική.

Διακοπή διακομιστή

Καμία εταιρεία φιλοξενίας στον κόσμο δεν μπορεί να προσφέρει 100% χρόνο λειτουργίας και αξιόπιστα. Ακόμη και οι καλύτερες εταιρείες φιλοξενίας WordPress είχαν σοβαρά προβλήματα με τα κέντρα δεδομένων τους. Οι πελάτες μπορούν να αντιμετωπίσουν ακανόνιστο χρόνο διακοπής και προβλήματα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για μέρες.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ένας διακομιστής μπορεί να πέσει κάτω. Το 2007, για παράδειγμα, η ισχύς του RackSpace είχε διακοπεί εντελώς όταν ένα φορτηγό έπεσε σε μία από τις ηλεκτρικές γεννήτριές τους. Άλλες διακοπές λειτουργίας προκλήθηκαν από πράγματα όπως σφάλματα λογισμικού, αστοχίες σκληρού δίσκου ή αλλαγή στη δομή του διακομιστή.

Όταν ένας διακομιστής κατεβαίνει, η εταιρεία φιλοξενίας συνήθως (αλλά όχι πάντα) μπορεί να ανακτήσει τα δεδομένα τους. Ωστόσο, ακόμη και αν τα δεδομένα του ιστότοπού σας μπορούν να ανακτηθούν, ίσως χρειαστεί να επιστρέψετε σε μια έκδοση του ιστότοπού σας που είναι παλιά λίγων ημερών. Επομένως, όταν η εταιρεία φιλοξενίας σας πέσει, ενδέχεται να χάσετε λίγες μέρες εργασίας.

Οι ιστότοποι του WordPress είναι ευάλωτοι στο Hacking

Το WordPress είναι μακράν το πιο χρησιμοποιημένο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου για δημοσίευση περιεχομένου στο διαδίκτυο. Αυτός είναι ίσως ο λόγος που στοχεύεται τόσο συχνά από χάκερ και spammers. Όπως ερευνήθηκε, το 39% των παραβιασμένων ιστότοπων WordPress χρησιμοποιούσαν μια παλιά έκδοση του λογισμικού. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε μια προσθήκη ασφαλείας στον ιστότοπό σας, εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος κακόβουλου σεναρίου να εισάγει κακόβουλο λογισμικό ή ιό στον ιστότοπό σας.

Μπορεί να μην γνωρίζετε καν ότι κάποιος έχει μολύνει τον ιστότοπό σας. Μια κοινή τεχνική που χρησιμοποιούν οι χάκερ είναι να αντικαταστήσουν ένα από τα αρχεία προτύπων σας με τον δικό τους κωδικό. Αυτό τους επιτρέπει να κάνουν πολλά διαφορετικά πράγματα, όπως η χρήση του ιστότοπού σας για την αποστολή χιλιάδων μηνυμάτων spam. Ως αποτέλεσμα, ο διακομιστής σας θα συμπεριληφθεί στη μαύρη λίστα από ανεπιθύμητα μηνύματα και κανένα από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνετε από τους ιστότοπούς σας δεν θα λαμβάνεται.

Δεν έχει σημασία πόσο έμπειροι είστε: Συμβαίνουν λάθη

Ακόμη και έμπειροι κάτοχοι ιστότοπων που εργάζονται στο Διαδίκτυο για αρκετά χρόνια κάνουν λάθη από καιρό σε καιρό. Τα λάθος αρχεία μπορούν να αντικατασταθούν ή να διαγραφούν. Ή μια απλή εντολή MySQL με μικρό σφάλμα μπορεί να προκαλέσει εσφαλμένη ενημέρωση πολλών δεδομένων.

Ελέγξτε επίσης: Πώς να προσλάβετε έναν προγραμματιστή WordPress

Τα λάθη δεν είναι κάτι που συμβαίνει καθημερινά, αλλά όταν συμβαίνουν, θα είστε ευτυχείς για τυχόν πρόσφατα αντίγραφα ασφαλείας που έχετε.

Δεν μπορείτε να βασιστείτε αποκλειστικά στην εταιρεία φιλοξενίας σας για αντίγραφα ασφαλείας

Πολλές εταιρείες φιλοξενίας ιστότοπων προσφέρουν καθημερινά ή εβδομαδιαία αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας. Σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, αυτό σας επιτρέπει να λάβετε ένα αντίγραφο της τελευταίας εργασίας του ιστότοπού σας. Οι περισσότερες εταιρείες φιλοξενίας μπορούν να επαναφέρουν ολόκληρο τον ιστότοπό σας σε ένα σημείο που ο ιστότοπός σας λειτούργησε σωστά. Λάβετε υπόψη ότι τα κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας δεν μπορούν πάντα να προσφέρουν αυτήν τη δυνατότητα, καθώς υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι ιστότοποι που φιλοξενούνται στον ίδιο διακομιστή.

Το να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των ιστοτόπων σας καθημερινά από την εταιρεία φιλοξενίας σας προσφέρει κάποιο μυαλό, ωστόσο είναι επικίνδυνο να βασίζεστε αποκλειστικά στην εταιρεία φιλοξενίας σας ως τη μοναδική λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Τα συστήματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των εταιρειών φιλοξενίας είναι πάντα εσωτερικά. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι εταιρείες φιλοξενίας ενδέχεται να υποστούν διακοπές λόγω ηλεκτρικών προβλημάτων, αστοχιών οδήγησης και άλλων. Επομένως, εάν το αντίγραφο ασφαλείας σας φιλοξενείται στην ίδια τοποθεσία, το αντίγραφο ασφαλείας σας μπορεί επίσης να χαθεί κατά τη διάρκεια μιας διακοπής.

Να είστε έξυπνοι και να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας συχνά

Είναι σημαντικό να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των ιστότοπων σας τακτικά. Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στον προσωπικό σας υπολογιστή κάθε μέρα δεν είναι πάντα πρακτική, ειδικά εάν ο ιστότοπός σας χρησιμοποιεί πολύ χώρο αποθήκευσης. Μια πιο πρακτική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε μια εξωτερική υπηρεσία για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων σας.

Υπάρχουν πολλά πρόσθετα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του WordPress που θα δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας για μια έκδοση zip του ιστότοπού σας στο διακομιστή σας. Δεν υπάρχει πραγματικό όφελος από αυτό εάν η εταιρεία φιλοξενίας σας προσφέρει καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας, καθώς το αρχείο αντιγράφων ασφαλείας θα αποθηκευτεί στο κύριο πακέτο φιλοξενίας σας. Επομένως, εάν ο ιστότοπός σας είναι εκτός σύνδεσης, δεν θα έχετε πρόσβαση στο αρχείο αντιγράφων ασφαλείας.

Συνιστώ να χρησιμοποιήσετε το BackupBuddy για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας στο WordPress. Σας επιτρέπει να προγραμματίσετε αυτόματα τα αντίγραφα ασφαλείας σας και να τα αποθηκεύσετε απευθείας στο cloud. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τη λίστα των πρόσθετων εφεδρικών προσθηκών του WordPress για περισσότερες επιλογές.

Μην ξεγελιέστε στο να σκεφτείτε ότι επειδή δεν έχει συμβεί τίποτα κακό στον ιστότοπό σας στο παρελθόν, τίποτα κακό δεν θα συμβεί στο μέλλον. Τα περιστατικά συμβαίνουν συνήθως όταν τα περιμένετε λιγότερο. Όταν το κάνουν, θα ανακαλύψετε γρήγορα ότι είναι χρονοβόρα, αγχωτικά και δαπανηρά. Να είστε έξυπνοι και να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας WordPress συχνά. Θα χαρείτε που το κάνατε.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map