Πώς να προσαρμόσετε έναν ιστότοπο WordPress [Οδηγός για αρχάριους]

προσαρμογή-wordpress


Αναρωτιέστε πώς να προσαρμόσετε το WordPress; Το WordPress είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα για τη δημιουργία ιστότοπων και ιστολογίων. Μέρος του λόγου για τον οποίο το WordPress είναι τόσο δημοφιλές είναι λόγω των ατελείωτων δυνατοτήτων προσαρμογής χρησιμοποιώντας θέματα, προσθήκες και άλλα. Η προσαρμογή του ιστότοπού σας στο WordPress δεν είναι δύσκολη, ακόμη και οι αρχάριοι που δεν γνωρίζουν κάτι για τον κώδικα μπορούν να το κάνουν.

Επειδή αυτό το άρθρο είναι μεγάλο, χρησιμοποιήστε αυτόν τον πίνακα περιεχομένων για να σας καθοδηγήσει.

 1. Προσαρμογή WordPress: Ξεκινώντας
 2. Πώς να προσαρμόσετε το θέμα του WordPress & Σελίδες ιστότοπου
 3. Προσαρμόστε το WordPress για να ενισχύσετε το SEO
 4. Προσαρμόστε το WordPress για να ενισχύσετε την αφοσίωση & Οδηγεί
 5. Δοκιμάστε τον ιστότοπό σας στο WordPress

Contents

1. Προσαρμογή WordPress: Ξεκινώντας

Όταν δημιουργείτε έναν ιστότοπο, πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες σας. Είτε δημιουργείτε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, έναν ιστότοπο μικρών επιχειρήσεων, έναν προσωπικό ιστότοπο ή ένα ιστολόγιο, κάθε διαφορετικός τύπος ιστότοπου θα χρειάζεται διαφορετικά χαρακτηριστικά και μια μοναδική εμφάνιση. Εδώ έρχεται η προσαρμογή του WordPress.

Επιπλέον, όχι μόνο η προσαρμογή του WordPress θα κάνει τον ιστότοπό σας να μοιάζει με τον τρόπο που θέλετε, αλλά θα βοηθήσει επίσης:

 • Κάντε τον ιστότοπό σας WordPress πιο ασφαλή
 • Βελτιστοποιήστε τον ιστότοπό σας για μηχανές αναζήτησης
 • Διευκολύνετε τη διαχείριση του ιστότοπού σας
 • Βελτιώστε την εμπειρία χρήστη για τους επισκέπτες του ιστότοπού σας

Ευτυχώς, το WordPress είναι εξαιρετικά φιλικό προς την προσαρμογή. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με αυτόν τον βήμα προς βήμα οδηγό σχετικά με τον τρόπο προσαρμογής του ιστότοπού σας στο WordPress.

1.1. Εγκαταστήστε ένα WordPress Backup Plugin

Πριν ξεκινήσετε, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας.

Σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό στον ιστότοπό σας, η δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο, χρήματα και πονοκεφάλους. Όπως λέει και η παροιμία, το πιο ακριβό αντίγραφο ασφαλείας είναι αυτό που δεν κάνατε ποτέ!

Εργαστήκατε σκληρά για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας και δεν θέλετε να χάσετε όλη τη σκληρή δουλειά σας λόγω μιας επίθεσης από χάκερ ή σφάλματα διακομιστή, για παράδειγμα. Όμως, χρησιμοποιώντας μια εφεδρική προσθήκη θα σας εξοικονομήσει από αυτόν τον τύπο καταστάσεων.

Μια εφεδρική προσθήκη θα σας προσφέρει ηρεμία με την αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπού σας κάθε μέρα. Υπάρχουν πολλοί εφεδρικοί πρόσθετοι WordPress στην αγορά.

Μία από τις κορυφαίες επιλογές μας για εφεδρικά πρόσθετα είναι το UpdraftPlus.

updraftplus-backup-plugin

Το UpdraftPlus είναι μια δημοφιλής λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που εμπιστεύεται περισσότεροι από 2 εκατομμύρια ιστότοποι WordPress. Αυτή η φιλική προς το χρήστη λύση σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε με 1 κλικ σε ένα πρόγραμμα που σας ταιριάζει, είτε είναι κάθε 4, 8 ή 12 ώρες, καθημερινά, εβδομαδιαία κ.ο.κ..

Το UpdraftPlus δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας για τα πάντα στον ιστότοπό σας, συμπεριλαμβανομένων όλων των αρχείων WordPress, βάσεων δεδομένων, προσθηκών και θεμάτων. Επιπλέον, το UpdraftPlus υποστηρίζει πολλές επιλογές απομακρυσμένου χώρου αποθήκευσης όπως το Google Drive, Dropbox, Amazon S3 και πολλά άλλα.

Η δωρεάν έκδοση έρχεται με όλα τα βασικά χαρακτηριστικά παραπάνω. Για πιο προηγμένες λειτουργίες όπως κλωνοποίηση και μετεγκαταστάσεις, σταδιακά αντίγραφα ασφαλείας και αντίγραφα ασφαλείας πριν από την ενημέρωση, μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση στην premium έκδοση.

Ξεκινήστε με το UpdraftPlus σήμερα.

Μερικές από τις άλλες κορυφαίες προτάσεις μας για τις καλύτερες προσθήκες αντιγράφων ασφαλείας WordPress περιλαμβάνουν το BackupBuddy και το VaultPress.

2. Προσαρμόστε το θέμα WordPress

2.1. Προσαρμογή θέματος με προσθήκες

Δεδομένου ότι οι επιλογές προσαρμογής σας είναι κάπως περιορισμένες ανάλογα με το θέμα του WordPress που επιλέγετε, βοηθά στη χρήση μιας προσθήκης για την ενίσχυση της προσαρμογής του WordPress ακόμη περισσότερο. -beaver builder, css ήρωας

Το πρώτο πρόσθετο που προτείνουμε είναι το Beaver Builder. Το Beaver Builder είναι ένας από τους καλύτερους κατασκευαστές σελίδων drag and drop του WordPress στην αγορά.

beaver-builder-customize-wordpress

Το Beaver Builder λειτουργεί με οποιοδήποτε θέμα WordPress και σας δίνει πλήρη έλεγχο του περιεχομένου και της προσαρμογής του ιστότοπού σας. Αυτό το καθιστά εξαιρετικά εύκολο να σχεδιάσετε τον ιστότοπό σας ακριβώς όπως το θέλετε, χωρίς να χρειάζεται να αγγίξετε μια γραμμή κώδικα, χρησιμοποιώντας το εργαλείο δημιουργίας μεταφοράς και απόθεσης.

Προσφέρουν έναν τόνο υπέροχα προ-σχεδιασμένα πρότυπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Απλώς αντικαταστήστε τις εικόνες και το κείμενο με τη δική σας και πατήστε δημοσίευση. Επιπλέον, η τοποθέτηση κειμένου και εικόνας με το πρόγραμμα επεξεργασίας WordPress είναι δύσκολη, αλλά με το Beaver Builder μπορείτε να το κάνετε εύκολα. Θα έχετε τον πλήρη έλεγχο της διάταξης και της εμφάνισης του ιστότοπού σας με αυτήν την προσθήκη, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε το WordPress χωρίς περιορισμό.

Ξεκινήστε με το Beaver Builder σήμερα.

Ένα άλλο εργαλείο προσαρμογής του WordPress που προτείνουμε είναι το CSS Hero. Το CSS Hero είναι ένα ακόμη από τα καλύτερα πρόσθετα για να προσαρμόσετε εύκολα την εμφάνιση του ιστότοπού σας.

css-hero-customize-wordpress

Το CSS Hero έχει μια εύκολη και διαισθητική διεπαφή σημείου και κλικ που σας επιτρέπει να αλλάξετε την εμφάνιση του ιστότοπού σας WordPress σε μια στιγμή. Επιπλέον, συμβαίνει ζωντανά, οπότε μπορείτε να δείτε τις αλλαγές καθώς τις κάνετε.

Αυτό το εργαλείο λειτουργεί χωρίς να τροποποιήσετε κανένα από τα αρχεία θεμάτων σας, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το σπάσιμο οτιδήποτε και το περίπλοκο CSS απλοποιείται απλώς δείχνοντας και κάνοντας κλικ.

Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε κινούμενες εικόνες σε κύλιση, να προσαρμόσετε μέτρα, να διαχειριστείτε χρώματα, να επιλέξετε τυπογραφία, να προσθέσετε εικόνες από το UnSplash και πολλά άλλα.

Ξεκινήστε με τον CSS Hero σήμερα.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να προσαρμόσετε το θέμα σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε μια προσθήκη.

Φυσικά, ένα από τα προνόμια της χρήσης του WordPress είναι η δυνατότητα προσαρμογής του ιστολογίου ή του ιστοτόπου WordPress χρησιμοποιώντας θέματα. Ένα θέμα WordPress μπορεί να δώσει στον ιστότοπό σας μια επαγγελματική εμφάνιση σε μια στιγμή. Αλλά το καλύτερο πράγμα για τα θέματα του WordPress είναι ότι μπορείτε να τα προσαρμόσετε περαιτέρω, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο που είναι δικός σας.

Αφού επιλέξετε ένα θέμα WordPress, στον πίνακα ελέγχου διαχειριστή WordPress, μεταβείτε στη διεύθυνση Εμφάνιση, στη συνέχεια κάντε κλικ στο Προσαρμόστε.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσαρμόσετε τα θέματα του WordPress εδώ, οπότε ας δούμε μερικούς.

2.2. Προσαρμογή χωρίς προσθήκη – Προσαρμοσμένη κεφαλίδα

Η κεφαλίδα σας θα είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα στοιχεία του ιστότοπού σας. Η κεφαλίδα εκτελείται στο πάνω μέρος της σελίδας σας και εμφανίζεται συνήθως σε κάθε σελίδα του ιστότοπού σας. Επομένως, θα θέλετε να επιλέξετε μια προσαρμοσμένη κεφαλίδα που αντιπροσωπεύει καλύτερα εσάς ή την εταιρεία σας.

Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο Εμφάνιση, τότε Επί κεφαλής. Ανάλογα με το θέμα του WordPress που επιλέξατε, ενδέχεται να έχετε διαφορετικές επιλογές για την κεφαλίδα σας. Για παράδειγμα με το θέμα WordPress παρακάτω, μπορείτε να επιλέξετε μια κεφαλίδα βίντεο ή μια κεφαλίδα εικόνας. Για να αλλάξετε την εικόνα για την κεφαλίδα, απλώς κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή εικόνας και επιλέξτε μια εικόνα υψηλής ποιότητας από τη βιβλιοθήκη πολυμέσων σας ή ανεβάστε την από τον υπολογιστή σας.

προσαρμογή-κεφαλίδα-wordpress

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η εικόνα της κεφαλίδας σας έχει και το σωστό μέγεθος. Όταν επιλέγετε μια νέα εικόνα κεφαλίδας, το WordPress θα σας προσφέρει προτεινόμενες διαστάσεις εικόνας για να βεβαιωθείτε ότι η εικόνα σας φαίνεται καλύτερη με το θέμα. Ευτυχώς όμως, η αλλαγή του μεγέθους της εικόνας σας είναι μια εύκολη λύση. Απλώς κάντε κλικ Επιλέξτε και περικοπή.

περικοπή κεφαλίδας

Θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο, εδώ μπορείτε να περικόψετε την εικόνα με τον τρόπο που θέλετε και να πατήσετε το κουμπί Περικοπή εικόνας για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία. Τώρα η επιθυμητή εικόνα σας ταιριάζει απόλυτα στην κεφαλίδα σας.

προσαρμογή-wordpress-blog-header

Θυμηθείτε να πατήσετε το Δημοσιεύω κουμπί όταν τελειώσετε για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

2.3. Επιλέξτε το λογότυπό σας και το Favicon

Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε το λογότυπο και το favicon (ή το εικονίδιο του ιστότοπου). Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να προσαρμόσετε περαιτέρω τον ιστότοπό σας στο WordPress με τη δική σας προσωπική ή εταιρική επωνυμία.

Παω σε Εμφάνιση, τότε Προσαρμόστε, και κάντε κλικ στο Ταυτότητα ιστότοπου Ενότητα. Εδώ μπορείτε να ανεβάσετε το λογότυπό σας, καθώς και να επιλέξετε τον τίτλο και την ετικέτα του ιστότοπού σας.

customize-logo-site-icon

Κάτω από την ενότητα Λογότυπο, βρίσκεται η ενότητα Εικονίδιο ιστότοπου. Ένα εικονίδιο ιστότοπου είναι η μικροσκοπική εικόνα που βλέπετε στις καρτέλες του προγράμματος περιήγησης, στις γραμμές σελιδοδεικτών και σε εφαρμογές για κινητά WordPress. Συνήθως είναι μια μικρότερη έκδοση του λογότυπου. Μπορείτε να ανεβάσετε το εικονίδιο του ιστότοπού σας εδώ για να κάνετε τον ιστότοπό σας εύκολα αναγνωρίσιμο.

2.4. Widgets

Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τον ιστότοπο ή το ιστολόγιό σας WordPress με widget. Ένα widget WordPress είναι ένα μικρό μπλοκ που εκτελεί μια συγκεκριμένη λειτουργία. Μπορείτε να προσθέσετε αυτά τα widget σε πολλές περιοχές του ιστότοπού σας, συμπεριλαμβανομένων πλευρικών γραμμών, υποσέλιδων και άλλων περιοχών έτοιμων για widget, ανάλογα με το θέμα του WordPress.

Για να προσθέσετε ένα widget, μεταβείτε στο Προσαρμογή ενότητα και κάντε κλικ στο Widgets. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην περιοχή όπου θέλετε να προσθέσετε έναν ιστότοπο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Προσθήκη a Widget κουμπί.

προσαρμογή widgets

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά widget που μπορείτε να προσθέσετε στον ιστότοπό σας, όπως:

 • Αρχεία
 • Ήχος
 • Ημερολόγιο
 • Κατηγορίες
 • Εκθεσιακός χώρος
 • Πρόσφατες δημοσιεύσεις
 • Φόρμα αναζήτησης
 • Κι αλλα

Ανάλογα με το θέμα που επιλέγετε, ενδέχεται να λάβετε πολλές άλλες επιλογές στην ενότητα WordPress Customizer, όπως εικόνα φόντου, χρώματα, τυπογραφία, κεφαλίδα, υποσέλιδο, κοινωνικό, κουμπιά και άλλα. Μπορείτε να παίξετε με αυτές τις ρυθμίσεις για να προσαρμόσετε το θέμα του WordPress ακριβώς όπως το θέλετε.

2.5. Προσαρμόστε το προφίλ χρήστη σας

Ειδικά για τους bloggers, η προσαρμογή του προφίλ χρήστη σας στο WordPress είναι σημαντική. Προσαρμόζοντας το ιστολόγιό σας στο WordPress με ένα προφίλ χρήστη, κάθε φορά που ένας επισκέπτης διαβάζει μία από τις αναρτήσεις σας, μπορεί να γνωρίσει ποιος είστε. Αυτό είναι το κλειδί για τη δημιουργία σχέσης με τους αναγνώστες σας και τους επισκέπτες του ιστότοπου.

Για να προσαρμόσετε το προφίλ χρήστη σας, μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου διαχειριστή WordPress Χρήστες, στη συνέχεια κάντε κλικ στο Το προφίλ σου. Εδώ μπορείτε να ορίσετε τις προτιμήσεις συνδυασμού χρωμάτων, το όνομά σας, το ψευδώνυμό σας, το περιεχόμενο που θέλετε να εμφανίζεται δημοσίως και ούτω καθεξής. Μπορείτε επίσης να γράψετε λίγο για τον εαυτό σας στην περιοχή Βιογραφικές πληροφορίες και να ορίσετε τη φωτογραφία προφίλ σας με το Gravatar. Κάνε κλικ στο Ανανέωση προφίλ κουμπί για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

wordpress-το-προφίλ σας

Τώρα, ο στόχος είναι να εμφανίζεται το προφίλ σας στις αναρτήσεις του ιστολογίου σας, ώστε οι αναγνώστες σας να μπορούν να δημιουργήσουν μια καλύτερη σύνδεση μαζί σας. Λοιπόν, δείτε αυτό το σεμινάριο πώς να προσθέσετε ένα πλαίσιο πληροφοριών συγγραφέα σε δημοσιεύσεις WordPress.

2.6. Δημιουργήστε τις σελίδες σας στο WordPress

Οποιοσδήποτε ιστότοπος χρειάζεται σελίδες, είναι σπάνιο να βλέπετε έναν ιστότοπο με μόνο 1 σελίδα. Επομένως, πρέπει να δημιουργήσετε όλες τις σελίδες που χρειάζεστε για τον ιστότοπό σας. Οι πιο κοινές σελίδες που δημιουργούν οι χρήστες περιλαμβάνουν:

 • Σπίτι
 • Σχετικά με
 • Υπηρεσίες / Προϊόντα
 • Χαρτοφυλάκιο
 • Μαρτυρίες πελατών
 • Αρχείο περιεχομένου / Blog
 • Επικοινωνία
 • Συχνές ερωτήσεις / Υποστήριξη

Αποφασίστε ποιες σελίδες χρειάζεστε για τον ιστότοπό σας στο WordPress και ξεκινήστε να τις δημιουργείτε. Για να δημιουργήσετε μια σελίδα, μεταβείτε στο Σελίδες, και μετά κάντε κλικ στο Προσθεσε νεο κουμπί. Θα ανοίξει μια νέα σελίδα. Εδώ μπορείτε να ονομάσετε τη σελίδα σας, να προσθέσετε όλο το περιεχόμενο για τη σελίδα και να κάνετε κλικ Δημοσιεύω όταν ολοκληρώσετε τη δημιουργία της σελίδας και ευχαριστηθείτε με την εμφάνισή της.

δημιουργία σελίδων-wordpress

Θα θέλατε επίσης να ορίσετε την αρχική σας σελίδα. Συνήθως, το WordPress ρυθμίζει την αρχική σας σελίδα να εμφανίζει τις τελευταίες δημοσιεύσεις σας από προεπιλογή. Αυτό μπορεί να είναι καλό αν είστε blogger, αλλά πολλοί κάτοχοι ιστότοπων θα προτιμούσαν μια σωστή αρχική σελίδα. Έτσι, για να ορίσετε την αρχική σας σελίδα, στον πίνακα ελέγχου του WordPress, μεταβείτε στη διεύθυνση Εμφάνιση, τότε Προσαρμόστε. Από αυτό το μενού, επιλέξτε Ρυθμίσεις αρχικής σελίδας. Εδώ μπορείτε να ορίσετε την επιλογή εμφάνισης της αρχικής σελίδας σας ως στατικής σελίδας και, στη συνέχεια, από την αναπτυσσόμενη λίστα στην αρχική σελίδα, επιλέξτε τη σελίδα που δημιουργήσατε και θέλετε να είστε η αρχική σας σελίδα.

προσαρμογή-wordpress-αρχική σελίδα

Στην ίδια περιοχή, μπορείτε επίσης να επιλέξετε σε ποιες από τις σελίδες του ιστότοπού σας θέλετε να εμφανίζονται οι αναρτήσεις ιστολογίου σας επιλέγοντας τη σελίδα από την αναπτυσσόμενη λίστα Σελίδα δημοσιεύσεων.

2.7. Ρύθμιση δομής μενού

Μόλις δημιουργήσετε όλες τις σημαντικές σελίδες σας, θα πρέπει να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας WordPress με μια δομή μενού. Ένα μενού είναι ο τρόπος με τον οποίο οι επισκέπτες του ιστότοπού σας θα περιηγηθούν στον ιστότοπό σας. Σκεφτείτε όλους τους ιστότοπους που επισκέπτεστε, στην κορυφή της σελίδας συνήθως βλέπετε ένα μενού με συνδέσμους προς την αρχική σελίδα, για, υπηρεσίες, ιστολόγιο κ.λπ. για να σας βοηθήσουν να βρείτε εύκολα το δρόμο σας.

Έτσι, πρέπει να δημιουργήσετε μια δική σας δομή μενού.

Για να το κάνετε αυτό, στον πίνακα ελέγχου διαχειριστή του WordPress, μεταβείτε στη διεύθυνση Εμφάνιση, τότε Μενού. Εδώ, στην αριστερή πλευρά, θα δείτε μια λίστα με όλες τις σελίδες που έχετε δημοσιεύσει στον ιστότοπό σας WordPress. Αρχικά, επιλέξτε ένα όνομα για το μενού σας και κάντε κλικ στο Δημιουργία μενού κουμπί. Στη συνέχεια, απλώς προσθέστε ένα σημάδι επιλογής στις σελίδες που θέλετε να προσθέσετε στο μενού σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Προσθήκη στο μενού κουμπί.

προσαρμογή-μενού wordpress

Οι σελίδες σας θα εμφανιστούν στη δεξιά πλευρά της οθόνης κάτω από το μενού που δημιουργήσατε. Τώρα μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε τις σελίδες για να τις τοποθετήσετε στη σειρά που θέλετε.

Τέλος, επιλέξτε τη θέση εμφάνισης για το μενού σας. Η πιο συνηθισμένη επιλογή είναι η κύρια, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της κορυφής. Αλλά μπορείτε επίσης να εμφανίσετε το μενού σας στο υποσέλιδο και σε άλλες τοποθεσίες, αν το επιθυμείτε.

μενού εμφάνισης-τοποθεσίας

Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση μενού για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

3. Προσαρμόστε το WordPress για να ενισχύσετε το SEO

3.1. Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι ορατός στο Google

Το πρώτο βήμα για την προσαρμογή του ιστότοπού σας στο WordPress είναι να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι ορατός στο Google. Μετά από όλα, έχετε αφιερώσει χρόνο για τη δημιουργία του ιστότοπού σας, οπότε θέλετε να τον βρείτε από τους χρήστες στο διαδίκτυο.

Δεδομένου ότι η Google είναι η κορυφαία πηγή επισκεψιμότητας και επισκεπτών για ιστότοπους, θέλετε ο ιστότοπός σας να αναφέρεται στο Google το συντομότερο δυνατό. Εάν ο ιστότοπός σας δεν είναι ορατός στο Google, ο ιστότοπός σας δεν θα κατατάσσεται στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης.

Για να ζητήσετε από την Google να αναφέρει τον ιστότοπό σας, στον πίνακα ελέγχου διαχειριστή WordPress, μεταβείτε στη διεύθυνση Ρυθμίσεις. Μετά πηγαίνετε στο ΑΝΑΓΝΩΣΗ και στο Ορατότητα μηχανών αναζήτησης Ενότητα.

wordpress-google-ορατότητα

Βεβαιωθείτε ότι αυτό το πλαίσιο δεν είναι επιλεγμένο, ώστε οι μηχανές αναζήτησης να μπορούν να ευρετηριάσουν τον ιστότοπό σας.

3.2. Ενισχύστε το SEO με ένα πρόσθετο SEO

Για να ενισχύσετε περαιτέρω το SEO του ιστότοπού σας WordPress, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο SEO. Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές προσθήκες SEO WordPress που θα βοηθήσουν:

 • Αυξήστε την οργανική επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας
 • Ανακαλύψτε ευπάθειες στον ιστότοπό σας που θα μπορούσαν να βλάψουν την κατάταξή σας
 • Βελτιστοποιήστε και βελτιώστε τις καμπάνιες σας
 • Επιταχύνετε τη συνολική διαδικασία SEO

Η πιο δημοφιλής προσθήκη WordPress SEO είναι Yoast SEO. Το Yoast SEO είναι ένα δωρεάν πρόσθετο που σας επιτρέπει να βελτιστοποιείτε εύκολα τον ιστότοπό σας WordPress για καλύτερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.

προσαρμογή-wordpress-seo

Yoast SEO σας βοηθά να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενό σας για αποτελέσματα αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης. Η δωρεάν προσθήκη θα σας βοηθήσει να γράψετε εύκολα περιεχόμενο φιλικό προς το SEO. Διαθέτει επίσης έναν τόνο δυνατοτήτων, συμπεριλαμβανομένης μιας προεπισκόπησης αποσπάσματος, για να δείτε πώς θα εμφανίζεται η ανάρτηση ή η σελίδα σας στα αποτελέσματα αναζήτησης, προηγμένη λειτουργικότητα XML Sitemaps με 1 κλικ ενός κουμπιού, τίτλου και προτύπου περιγραφής meta για καλύτερη επωνυμία και συνεπή αποσπάσματα αποτελεσμάτων αναζήτησης και περισσότερο.

Το Yoast SEO προσφέρει επίσης το Yoast SEO Premium το οποίο περιλαμβάνει προηγμένες λειτουργίες SEO, όπως ειδήσεις SEO, βίντεο SEO, τοπικό SEO και επεκτάσεις WooCommerce SEO. Όπως και άλλες προηγμένες λειτουργίες, όπως αυτόματες προτάσεις εσωτερικής σύνδεσης, προεπισκοπήσεις κοινωνικής δικτύωσης, διαχείριση ανακατευθύνσεων και πολλά άλλα.

Ξεκινήστε με το Yoast SEO (Premium) σήμερα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο SEO όπως το SEMrush. Το SEMrush είναι ένα εργαλείο SEO όλα σε ένα που σας επιτρέπει να ελέγχετε τις ευκαιρίες SEO σας και να λαμβάνετε πληροφορίες από τους ανταγωνιστές σας για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας.

semrush-seo-εργαλείο

Αυτό το εργαλείο SEO διαθέτει δυνατότητες όπως ένα εργαλείο λέξεων-κλειδιών ΔΕΗ, εργαλείο ελέγχου SEO στη σελίδα, εργαλεία ελέγχου backlink, αναλυτή περιεχομένου, εργαλεία έρευνας διαφήμισης και άλλα.

Ξεκινήστε με το SEMrush σήμερα.

3.3. Βελτιώστε το SEO με περιγραφικά URL

Μια άλλη προσαρμογή του WordPress που θα βοηθήσει στη βελτίωση του SEO σας είναι η σωστή δομή μόνιμων συνδέσμων. Μόνιμος σύνδεσμος είναι η διεύθυνση ιστού που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση με το περιεχόμενό σας. Θα θελήσετε να ορίσετε περιγραφικές διευθύνσεις URL για τις αναρτήσεις και τις σελίδες σας για να ενισχύσετε το SEO και επίσης να τις κάνετε πιο ευχάριστες και κατανοητές για τους επισκέπτες του ιστότοπού σας..

Το WordPress προσφέρει πολλές επιλογές για μόνιμους συνδέσμους, όπως απλούς, αριθμητικούς κ.λπ., αλλά αυτές οι επιλογές δεν είναι όλες βελτιστοποιημένες για SEO. Λοιπόν, μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου διαχειριστή WordPress, στη διεύθυνση Ρυθμίσεις, και μετά Μόνιμοι σύνδεσμοι. Εδώ, μπορείτε να επιλέξετε το Όνομα δημοσίευσης επιλογή.

wordpress-permalinks

Η επιλογή “Δημοσίευση ονόματος” θα σας δώσει την πιο περιγραφική διεύθυνση URL, ώστε οι μηχανές αναζήτησης και οι επισκέπτες του ιστότοπού σας να μπορούν να προσδιορίσουν αμέσως την ανάρτηση ή τη σελίδα σας.

4. Βελτιστοποιήστε τον ιστότοπό σας για δυνητικούς πελάτες και μετατροπές

Εάν πουλάτε οτιδήποτε στον ιστότοπό σας στο WordPress ή έχετε ιστολόγιο και θέλετε να δημιουργήσετε τη λίστα email σας, θα θέλατε επίσης να προσαρμόσετε το WordPress για δυνητικούς πελάτες και μετατροπές. Μπορείτε εύκολα να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας για να δημιουργήσετε δυνητικούς πελάτες και μετατροπές με μερικά πρόσθετα, όπως το OptinMonster.

4.1. Παρακολουθήστε την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας με το Analytics

Η παρακολούθηση της επισκεψιμότητας του ιστότοπού σας είναι ένα από τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνετε εάν θέλετε να δημιουργήσετε δυνητικούς πελάτες και μετατροπές.

Παρακολουθώντας την επισκεψιμότητά σας, μπορείτε να μάθετε πόσους επισκέπτες λαμβάνει ο ιστότοπός σας, από πού προέρχονται, πόσο καιρό παραμένουν στον ιστότοπό σας και άλλα.

Το Google Analytics είναι το πιο δημοφιλές εργαλείο για την παρακολούθηση της επισκεψιμότητας του ιστότοπού σας και είναι δωρεάν για χρήση. Ωστόσο, η ενσωμάτωση του Google Analytics στον ιστότοπό σας στο WordPress είναι αρκετά δύσκολη. Επιπλέον, με το Google Analytics δεν μπορείτε να αναλύσετε την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας από τον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Ευτυχώς όμως, μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε το WordPress για να δείτε τα αναλυτικά στοιχεία του ιστότοπού σας ακριβώς μέσα στον πίνακα ελέγχου του WordPress χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο όπως MonsterInsights.

monsterinsights-customize-wordpress

Το MonsterInsights είναι μια από τις καλύτερες λύσεις ανάλυσης WordPress στην αγορά. Αυτή η φιλική προς το χρήστη προσθήκη σάς επιτρέπει να συνδέσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress με το Google Analytics με λίγα μόνο κλικ, προκειμένου να παρακολουθείτε εύκολα όλα τα στατιστικά στοιχεία του ιστότοπού σας σε πραγματικό χρόνο.

Με το MonsterInsights, μπορείτε να παρακολουθείτε μετρήσεις όπως:

 • Οι πιο δημοφιλείς σελίδες και αναρτήσεις στον ιστότοπό σας
 • Κορυφαίοι ιστότοποι παραπομπής που συνδέονται με τον ιστότοπό σας
 • Κορυφαίοι εξερχόμενοι σύνδεσμοι από τον ιστότοπό σας
 • Προβολές φόρμας, υποβολές και μετατροπές με παρακολούθηση φόρμας
 • Πωλήσεις για τα καταστήματα WooCommerce, Easy Digital Downloads και MemberPress
 • Και πολλα ΑΚΟΜΑ

Ξεκινήστε με το MonsterInsights σήμερα.

4.2. Δημιουργήστε μια δεσμευτική φόρμα με WPForms

wpforms-contact-form-plugin

Υπάρχουν πολλά πρόσθετα δημιουργίας φόρμας WordPress στην αγορά, αλλά το WPForms είναι το πιο δημοφιλές καθώς και το πιο φιλικό προς το χρήστη. Με τα WPForms μπορείτε να δημιουργήσετε φόρμες για τον ιστότοπό σας σε λίγα λεπτά χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα δημιουργίας μεταφοράς και απόθεσης – δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με κανέναν κώδικα.

Παρέχουν έναν αριθμό προκατασκευασμένων προτύπων για να ξεκινήσετε, όπως μια απλή φόρμα επικοινωνίας, να ζητήσετε μια φόρμα προσφοράς, μια φόρμα δωρεάς, μια φόρμα παραγγελίας πληρωμής, μια φόρμα συνδρομής και πολλά άλλα.

Επιπλέον, το WPForms διαθέτει πολλές άλλες εντυπωσιακές δυνατότητες όπως έξυπνη υπό όρους λογική, μεταφορτώσεις αρχείων, εγγραφή χρηστών, ενοποιήσεις πληρωμών με PayPal, Stripe και άλλα, ενοποίηση υπηρεσίας μάρκετινγκ μέσω email, φόρμες συνομιλίας και πολλά άλλα.

Ξεκινήστε με τα WPforms σήμερα.

4.3. Αναπτύξτε τους οδηγούς σας με το OptinMonster

Στη συνέχεια, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το OptinMonster για να αυξήσετε τους δυνητικούς πελάτες και τις μετατροπές σας. OptinMonster είναι μακράν, ένα από τα καλύτερα πρόσθετα παραγωγής μολύβδου εκεί έξω.

optinmonster-lead-generasi-plugin

Με το OptinMonster μπορείτε γρήγορα να δημιουργήσετε εντυπωσιακά αναδυόμενα παράθυρα για τον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα δημιουργίας μεταφοράς και απόθεσης. Έρχεται επίσης με πολύ αποτελεσματικά προ-ενσωματωμένα πρότυπα που αποδεικνύεται ότι μετατρέπουν τους επισκέπτες του ιστότοπού σας σε δυνητικούς πελάτες και πελάτες.

Υπάρχουν πολλοί τύποι καμπάνιας για να διαλέξετε όπως αναδυόμενα παράθυρα lightbox, πλωτή γραμμή, χαλάκι καλωσορίσματος πλήρους οθόνης και πολλά άλλα. Επιπλέον, το OptinMonster διαθέτει πολλές δυνατότητες που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ισχυρά αναδυόμενα παράθυρα, συμπεριλαμβανομένης της γεωγραφικής στόχευσης που σας επιτρέπει να δημιουργείτε εξατομικευμένες καμπάνιες με βάση την τοποθεσία του επισκέπτη. Ένα άλλο εξαιρετικό χαρακτηριστικό είναι η τεχνολογία πρόθεσης εξόδου που είναι σε θέση να παρακολουθεί πότε ένας χρήστης πρόκειται να εγκαταλείψει τον ιστότοπό σας και να τους δείξει ένα στοχευμένο μήνυμα την κατάλληλη στιγμή.

Ξεκινήστε με το OptinMonster σήμερα.

4.4. Συνδέστε τον ιστότοπό σας με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας άλλος φοβερός τρόπος για να κατευθύνετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας στο WordPress. Θέλετε οι επισκέπτες του ιστότοπού σας να μπορούν να μοιράζονται εύκολα τον ιστότοπό σας και το περιεχόμενό σας με τους φίλους και τους οπαδούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για αυτόν τον λόγο, πρέπει να συνδέσετε τον ιστότοπό σας με κοινωνικά μέσα.

Ευτυχώς, μπορείτε εύκολα να συνδέσετε τον ιστότοπό σας με κοινωνικά μέσα και να προσαρμόσετε το WordPress χρησιμοποιώντας πρόσθετα κοινωνικών μέσων.

Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές προσθήκες κοινωνικών μέσων στο WordPress, οπότε θα προτείνουμε μερικά από τα αγαπημένα μας. Το πρώτο είναι Κοινόχρηστοι αριθμοί.

κοινόχρηστο-μετράει-προσθήκη

Το Shared Counts είναι μια προσθήκη κοινωνικών μέσων που ανακτά γρήγορα, προσωρινά αποθηκεύει και εμφανίζει διάφορες μετρήσεις κοινωνικής κοινής χρήσης χρησιμοποιώντας το SharedCount.com API. Έτσι, σε όλο το περιεχόμενο του ιστότοπού σας, μπορείτε να προβάλλετε πόσες φορές κοινοποιείται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που ενθαρρύνει τους νέους επισκέπτες σας να μοιράζονται το περιεχόμενό σας επίσης.

Μπορείτε να λάβετε κουμπιά για Facebook, Twitter, Pinterest, Yummly και άλλα.

Επιπλέον, αυτή η προσθήκη έχει δημιουργηθεί λαμβάνοντας υπόψη την απόδοση του ιστότοπου, επομένως δεν θα επιβραδύνει τον ιστότοπό σας.

Μια άλλη από τις συστάσεις μας είναι ο Monarch.

monarch-social-media-plugin

Το Monarch είναι ένα premium πρόσθετο κοινωνικής δικτύωσης που αναπτύχθηκε από την ομάδα του Elegant Themes. Με το Monarch μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε περισσότερα από 20 κοινωνικά δίκτυα όπως το Pinterest, το Twitter, το Reddit και πολλά άλλα.

Μπορείτε να προσθέσετε κουμπιά κοινής χρήσης σε 5 διαφορετικές τοποθεσίες, όπως περιεχόμενο πάνω και κάτω, κυμαινόμενη πλαϊνή γραμμή, σε εικόνες και βίντεο, αυτόματο αναδυόμενο παράθυρο και αυτόματο fly-in. Επιπλέον, το Monarch είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο. μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα, το σχήμα και τα εφέ του κουμπιού κοινής χρήσης.

Ξεκινήστε με το Monarch σήμερα.

5. Δοκιμάστε τον ιστότοπό σας στο WordPress

Μετά την προσαρμογή του ιστότοπού μας στο WordPress και την εμφάνιση και την απόδοση ακριβώς όπως θέλετε, η εργασία δεν έχει τελειώσει ακόμα. Πριν δείξετε τον ιστότοπό σας στον κόσμο, πρέπει πρώτα να κάνετε κάποιες δοκιμές.

Η πρώτη δοκιμή που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι όλα φαίνονται σωστά. Επισκεφθείτε τον ιστότοπό σας σε διαφορετικά προγράμματα περιήγησης και ελέγξτε για να δείτε ότι όλα είναι εκεί που πρέπει να είναι.

Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι φιλικός προς κινητά. Πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται ιστότοπους απευθείας από τα έξυπνα τηλέφωνά τους, οπότε πρέπει να βελτιστοποιηθεί για κινητά τόσο στην εμφάνιση όσο και στη λειτουργία. Για να ελέγξετε αν ο ιστότοπός σας είναι φιλικός προς κινητά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν Δοκιμή φιλική προς κινητά από την Google.

google-mobile-friendly-test

Απλώς εισάγετε τη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας, κάντε κλικ στο Δοκιμή URL και περιμένετε τα αποτελέσματα. Το εργαλείο θα σας ενημερώσει εάν ο ιστότοπός σας είναι φιλικός προς κινητά και σας παρέχει ένα στιγμιότυπο οθόνης για τον τρόπο εμφάνισης του ιστότοπού σας σε κινητά. Φροντίστε να δοκιμάσετε όλες τις σημαντικές σελίδες του ιστότοπού σας και όχι μόνο την αρχική σελίδα.

Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας. Αφού προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress με πολλές εικόνες, κινούμενα σχέδια, βίντεο ή προσθήκες, μπορείτε πραγματικά να επιβραδύνετε τον ιστότοπό σας. Η ταχύτητα του ιστότοπού σας είναι σημαντική για το SEO σας και για την εμπειρία του χρήστη. Επομένως, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι γρήγορος.

Μπορείτε να δοκιμάσετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας χρησιμοποιώντας το δικό μας εργαλείο, το δωρεάν εργαλείο δοκιμής ταχύτητας ιστότοπου.

ιστοσελίδα-ταχύτητα-δοκιμή-εργαλείο

Εισαγάγετε τη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας και πατήστε το ΑΝΑΛΥΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ κουμπί. Το εργαλείο θα βαθμολογήσει την ταχύτητα του ιστότοπού σας, καθώς και τις προτάσεις σας για το πώς να βελτιώσετε την ταχύτητά σας.

Ελπίζουμε να απολαύσατε αυτό το άρθρο σχετικά με το πώς να προσαρμόσετε το WordPress και ότι σύντομα θα μπορείτε να προσαρμόσετε το κατάστημα θυγατρικών της Amazon, ή οποιοσδήποτε ιστότοπος θα είναι προσαρμοσμένος στις ανάγκες σας. Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, ρίξτε μια ματιά στην ανάρτησή μας στους ιστότοπους που πρέπει να έχουν WordPress για επιχειρήσεις.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map