Πώς να ξεκινήσετε ένα WordPress Blog το 2020 [Ο πλήρης οδηγός]

Πώς να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο


Θέλετε να δημιουργήσετε ένα blog; Γνωρίζουμε ότι η σκέψη για την κυκλοφορία ενός ιστολογίου μπορεί να είναι τρομακτική, ειδικά αν δεν είστε τεχνικός. Όμως, τα καλά νέα είναι: η έναρξη ενός ιστολογίου είναι πολύ πιο εύκολη από ό, τι νομίζετε, ανεξάρτητα από το σετ δεξιοτήτων σας.

Οι πλατφόρμες blogging όπως το WordPress καθιστούν εξαιρετικά απλό για οποιονδήποτε να ξεκινήσει ένα blog χωρίς να γνωρίζει ούτε μια γραμμή κώδικα. Μόλις δημιουργήσετε το ιστολόγιο, μπορείτε να δημιουργήσετε περιεχόμενο σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας αναρτήσεων που μοιάζει πολύ με το Microsoft Word. Μπορείτε να προσαρμόσετε τη σχεδίαση, την εμφάνιση και την αίσθηση του ιστολογίου σας με μια εύχρηστη διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης.

Με άλλα λόγια, η έναρξη ενός ιστολογίου το 2020 είναι πολύ ευκολότερη από την έναρξη ενός πριν από 10 χρόνια.

Θέλετε λοιπόν να δημιουργήσετε ένα blog… αλλά γιατί να μας ακούσετε?

Σε αντίθεση με άλλους ειδικούς wannabe και ψευδείς προφήτες, κηρύττουμε μόνο αυτό που ασκούμε.

Έχουμε δημιουργήσει πολλά μεγάλα ιστολόγια στην καριέρα μας, συμπεριλαμβανομένου αυτού. Έχοντας βοηθήσει χιλιάδες χρήστες WordPress να ξεκινήσουν με το blogging, γνωρίζουμε ακριβώς τι χρειάζεται για να δημιουργήσουμε ένα εκπληκτικό blog από την αρχή.

Είτε είστε απόλυτος αρχάριος είτε απλά χρειάζεστε μια ανανέωση, σε αυτόν τον οδηγό, θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για να ενεργοποιήσετε το ιστολόγιό σας.

Αναλύσαμε αυτόν τον οδηγό σε 12 διαφορετικά κεφάλαια:

Σε αυτόν τον αναλυτικό οδηγό, θα σας καθοδηγήσουμε στον τρόπο εκκίνησης ενός ιστολογίου από την αρχή σε λιγότερο από μία ώρα.

Αν προτιμάτε να κόψετε κατευθείαν στο κυνήγι και να βουτήξετε στο τεχνικός οδηγός βήμα προς βήμα, τότε πηγαίνετε για αυτό.

Contents

Κεφάλαιο 1: Γιατί να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο?

Κεφάλαιο 1 γιατί να ξεκινήσετε ένα blog

Το Blogging έχει διανύσει πολύ δρόμο από την έναρξή του. Αρχικά, χρησιμοποιήθηκε από άτομα για να μοιραστούν τις προσωπικές τους σκέψεις και απόψεις. Τώρα ακόμη και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο αξιοποιούν ιστολόγια για την επέκταση της προσέγγισής τους και για τη δημιουργία νέων δυνητικών πελατών.

Όταν πρόκειται για blogging, το να έχεις έναν σκοπό είναι κρίσιμο, ή θα χάσεις την κατεύθυνση και την έμπνευση καθώς περνάει ο χρόνος. Όταν κάνετε blog με έναν σκοπό, οι αναγνώστες σας θα συνδεθούν με αυτό, επειδή αυτός ο σκοπός λάμπει στα γραπτά σας.

Εδώ είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι ιστολογούν:

Περιοδικό / Προσωπικό Blogging

Μερικοί άνθρωποι ιστολογούν για να τεκμηριώνουν ό, τι έχουν κάνει, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν την πρόοδό τους. Σας βοηθά να συνδεθείτε με ομοειδή άτομα στην κοινότητα και να δημιουργήσετε μακροχρόνιες σχέσεις μαζί τους.

Κερδίστε χρήματα Blogging

Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν ένα blog με έναν μόνο στόχο: να κερδίσουν χρήματα στο διαδίκτυο.

Το ιστολόγιό σας μπορεί να είναι η ημι-παθητική πηγή εσόδων σας, που σημαίνει ότι μπορείτε να κερδίσετε χρήματα ακόμα και όταν δεν το ενημερώνετε ενεργά. Μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε έσοδα από το ιστολόγιό σας είναι:

 • Διαφήμιση: Πουλήστε διαφημιστικό χώρο στο ιστολόγιό σας και δημιουργήστε μια σταθερή ροή εσόδων από αυτό.
 • Μάρκετινγκ θυγατρικών: Παραπέμψτε προϊόντα στο κοινό σας και δημιουργήστε έσοδα όταν αγοράζουν χρησιμοποιώντας τους συνδέσμους παραπομπής σας.
 • Πουλήστε προϊόντα: Δημιουργήστε ένα προϊόν που γνωρίζετε ότι το κοινό σας θα λατρέψει και θα το πουλήσει στο ιστολόγιό σας.

Καθορίστε τον εαυτό σας ως αρχή

Σε αυτήν την πολυσύχναστη ψηφιακή εποχή, το blogging μπορεί να σας βοηθήσει να δείξετε την εμπειρία σας και να σας καθιερώσει ως αρχή. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να παρακολουθείτε τις τάσεις στην εξειδικευμένη σας θέση και να κάνετε blog με συνέπεια σχετικά με αυτό.

Φροντίστε να προσφέρετε τακτικά συμβουλές και προτάσεις στο κοινό σας, ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι το ιστολόγιό σας είναι πόρος μετάβασης σε ό, τι σχετίζεται με τη θέση σας.

1.1. Επιλέξτε τη σωστή θέση για το ιστολόγιό σας

Όταν ξεκινάτε ένα ιστολόγιο, είναι επιτακτική ανάγκη να συνειδητοποιήσετε ότι το blogging δεν θα είναι πάντα ουράνιο τόξο και μονόκερος. Το blogging είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ.

Για να εκτελέσετε ένα ιστολόγιο μακροπρόθεσμα, θα πρέπει να είστε επίμονοι. Και για να είστε επίμονοι, θα πρέπει να λάβετε υπόψη μερικά διαφορετικά πράγματα κατά την επιλογή ενός θέματος για το ιστολόγιό σας:

 • Πάθος: Για επίμονο blogging, θα πρέπει να επιλέξετε ένα θέμα για το οποίο είστε πραγματικά παθιασμένοι. Δεν μπορείτε να γράφετε συνεχώς για ένα θέμα που δεν σας ενθουσιάζει.
 • Όγκος κυκλοφορίας: Ακριβώς επειδή σας αρέσει ένα θέμα δεν σημαίνει πάντα ότι είναι το καλύτερο για την έναρξη ενός ιστολογίου. Εάν κανένας άλλος δεν θέλει να διαβάσει ένα ιστολόγιο σχετικά με το θέμα που πρόκειται να επιλέξετε, τότε θα πρέπει να επανεξετάσετε το θέμα πριν προχωρήσετε.
 • Σκοπός: Σκεφτείτε τον σκοπό του ιστολογίου σας όταν αποφασίσετε για ένα θέμα. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να κερδίσετε τα προς το ζην από τη διαφήμιση, αλλά η θέση είναι πολύ στενή με χαμηλό όγκο επισκεψιμότητας, τότε ίσως θελήσετε να επεκτείνετε τη θέση σας ή να αλλάξετε τη στρατηγική δημιουργίας εσόδων.

1.2. Εκμάθηση συμβατικών μαθημάτων γραφής

Το blogging είναι λίγο διαφορετικό από το συμβατικό γράψιμο. Αν είστε επίδοξος blogger, τότε ίσως χρειαστεί να μάθετε μερικά πράγματα που διδάχτηκαν στα μαθήματά σας στα Αγγλικά.

Για παράδειγμα, όταν κάνετε blogging ή γράφετε για τον Ιστό, συνιστάται να δημιουργήσετε σύντομες προτάσεις και ακόμη μικρότερες παραγράφους, ώστε οι αναγνώστες να μπορούν να καταναλώσουν γρήγορα το άρθρο σας. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι οι άνθρωποι έχουν μικρότερη προσοχή στο διαδίκτυο.

Μια άλλη διαφορά είναι ότι οι συντάκτες εκτύπωσης συνιστούν συχνά οι συγγραφείς να γράφουν σε τρίτο άτομο. Ωστόσο, οι μπλόγκερ αναμένεται να γράψουν με φωνή πρώτου προσώπου. Γράφοντας με φωνή πρώτου προσώπου, μιλάτε απευθείας στους αναγνώστες σας όπως θα κάνατε με τους φίλους σας.

Εκτός από την άμεση συνομιλία με τους αναγνώστες σας, θα πρέπει επίσης να βελτιστοποιήσετε τις αναρτήσεις ιστολογίου σας για μηχανές αναζήτησης. Αυτό θα βοηθήσει τις μηχανές αναζήτησης να ανακαλύψουν και να ευρετηριάσουν τον ιστότοπό σας, ώστε να μπορείτε να προσελκύσετε περισσότερη επισκεψιμότητα μηχανών αναζήτησης, γνωστή και ως οργανική επισκεψιμότητα, στο ιστολόγιό σας.

↑ Επιστρέψτε στον πίνακα περιεχομένων

Κεφάλαιο 2: Επιλογή πλατφόρμας Blogging

κεφάλαιο 2 επιλέξτε μια πλατφόρμα blogging

Η πλατφόρμα blogging που επιλέγετε μπορεί να δημιουργήσει ή να σπάσει το ιστολόγιό σας.

Δεν δημιουργείται κάθε πλατφόρμα blogging ίση. Είναι εύκολο να συγκλονιστείτε με όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες blogging. Έτσι, προτού ξεκινήσετε, αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να εξετάσετε μερικούς διαφορετικούς παράγοντες:

 • Ο σκοπός του ιστολογίου σας: Κατά την επιλογή μιας πλατφόρμας, είναι σημαντικό να ελέγξετε αν ευθυγραμμίζεται με τους στόχους του ιστολογίου σας.
 • Ευχρηστία: Προφανώς, θα πρέπει να επιλέξετε μια πλατφόρμα που είναι εύχρηστη. Με μια διαισθητική πλατφόρμα, μπορείτε εύκολα να κάνετε τα πράγματα με ελάχιστη καμπύλη εκμάθησης.
 • Νομισματοποίηση: Ελέγξτε ξανά αν η πλατφόρμα επιλογής blogging σας επιτρέπει να δημιουργείτε έσοδα από το blog σας με διαφημίσεις. Για παράδειγμα, ορισμένες πλατφόρμες, όπως το δωρεάν WordPress.com, δεν σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε έσοδα από το ιστολόγιό σας. Αυτό σημαίνει ότι μια τέτοια πλατφόρμα δεν σας ταιριάζει αν ο στόχος σας είναι να κερδίσετε χρήματα στο blogging.

2.1. Showdown των καλύτερων πλατφορμών Blogging

Τώρα που γνωρίζετε ποιοι παράγοντες θα πρέπει να λάβετε υπόψη, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις καλύτερες πλατφόρμες blogging που υπάρχουν.

WordPress.org

wordpress.org

Χωρίς αμφιβολία, το WordPress είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα blogging εκεί έξω. Αρχικά, το WordPress ξεκίνησε ως πλατφόρμα blogging, αλλά έχει πλέον μετατραπεί σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου.

Με το WordPress, μπορείτε να δημιουργήσετε κάθε είδους ιστότοπο που μπορείτε να φανταστείτε, όπως κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου, φόρουμ, εξειδικευμένο κοινωνικό δίκτυο κ.λπ..

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να ξεκινήσετε με το WordPress γιατί σας δίνει πλήρη έλεγχο στο ιστολόγιό σας. Επίσης, ρίξτε μια ματιά στο άρθρο μας για τα καλύτερα βιβλία WordPress, συμπεριλαμβανομένων των βιβλίων για τη δημιουργία ιστότοπου ή ιστολογίου με το WordPress.

Τιμολόγηση: Για να δημιουργήσετε ένα ιστολόγιο, θα πρέπει να αγοράσετε ένα όνομα τομέα και έναν λογαριασμό φιλοξενίας ιστού. Ένα όνομα τομέα κοστίζει περίπου 14,99 $ ετησίως και το web hosting κοστίζει περίπου 7,99 $ ανά μήνα. Έχουμε συνάψει μια συμφωνία με το Bluehost για χρήστες IsItWP, οπότε πρέπει να πληρώνετε μόνο 2,65 $ το μήνα.

Αυτό σημαίνει έκπτωση 60% στη φιλοξενία WordPress και ένα δωρεάν όνομα τομέα.

Wix

λογότυπο wix

Το Wix είναι μια δωρεάν πλατφόρμα δημιουργίας ιστότοπων που σας επιτρέπει επίσης να δημιουργήσετε ένα ολοκαίνουργιο blog από την αρχή. Για να δημιουργήσετε ένα blog με το Wix, θα πρέπει να ενσωματώσετε την εφαρμογή Blog στον ιστότοπό σας Wix. Το δωρεάν πρόγραμμα Wix σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε χώρο αποθήκευσης 500 MB και εύρος ζώνης 1 GB.

Για να αφαιρέσετε την επωνυμία Wix και να βελτιώσετε τις ενσωματωμένες λειτουργίες, μπορείτε να αγοράσετε ένα premium πακέτο, ξεκινώντας από 17 $ ανά μήνα.

WordPress.com

πλατφόρμα blogging wordpress.com

Το WordPress.com είναι μια δωρεάν πλατφόρμα blogging που διαχειρίζεται οι ίδιοι άνθρωποι με το WordPress.org. Με το WordPress.com, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δωρεάν ιστολόγιο, χωρίς να αγοράσετε ένα όνομα τομέα. Μπορείτε να αναβαθμίσετε τη συνδρομή σας για βελτιωμένες λειτουργίες, όπως έναν προσαρμοσμένο τομέα, δημιουργία εσόδων, επιπλέον αποθηκευτικός χώρος κ.λπ..

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις διαφορές μεταξύ WordPress.com και WordPress.org.

Τιμολόγηση: Μπορείτε να ξεκινήσετε ένα βασικό blog δωρεάν. Για 48 $ ετησίως, μπορείτε να συνδέσετε ένα προσαρμοσμένο όνομα τομέα και να καταργήσετε διαφημίσεις WordPress.com. Για να δημιουργήσετε έσοδα από το ιστολόγιό σας, θα πρέπει να λάβετε το πρόγραμμα Premium για 96 $ ετησίως.

Blogger

Πλατφόρμα blogging.com Blogger.com

Το Blogger είναι μια δωρεάν πλατφόρμα blogging από την Google. Το Blogger σάς επιτρέπει να ξεκινήσετε ένα blog και να δημιουργήσετε έσοδα από διαφημίσεις χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψετε μια δεκάρα. Παρόλο που συνοδεύεται από όλες τις δυνατότητες που θα χρειαστείτε για να εκτελέσετε ένα ιστολόγιο, δεν μπορείτε να προσθέσετε βελτιωμένες λειτουργίες όπως μια βιτρίνα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Τιμολόγηση: Το Blogger είναι μια 100% δωρεάν πλατφόρμα blogging.

2.2. Γιατί προτείνουμε το WordPress.org να δημιουργήσει ένα blog?

Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα WordPress.org που φιλοξενείται σε όλους, επειδή είναι μια πραγματικά ανώτερη πλατφόρμα blogging. Το χρησιμοποιούμε σε όλους τους ιστότοπούς μας, συμπεριλαμβανομένου αυτού!

wordpress

Η κύρια διαφορά μεταξύ του φιλοξενούμενου WordPress και άλλων επιλογών είναι ότι σας δίνει πλήρη ελευθερία και έλεγχο στον ιστότοπό σας. Μπορείτε να προσαρμόσετε την εμφάνιση και την αίσθηση όπως απαιτείται. Μπορείτε να δημιουργήσετε έσοδα από τον ιστότοπό σας όσο θέλετε. Μπορείτε ακόμη και να προσθέσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα στο ιστολόγιό σας.

Τέλος, κανείς δεν μπορεί να διαγράψει το ιστολόγιό σας μόνο και μόνο επειδή δεν ακολουθήσατε τους όρους υπηρεσίας του. Δείτε αυτόν τον οδηγό για να δείτε την πλήρη λίστα των διαφορών μεταξύ WordPress.com και WordPress.org.

Επίσης, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το άρθρο σχετικά με τη μετακίνηση ενός ιστολογίου από blogger σε WordPress.

Τώρα που επιλέξαμε την πλατφόρμα, ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε ένα blog WordPress.

↑ Επιστρέψτε στον πίνακα περιεχομένων

«Προηγούμενο: Κεφάλαιο 1 – Γιατί να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο?

Κεφάλαιο 3: Δημιουργία ιστολογίου – Τεχνικός οδηγός (Βήμα προς βήμα)

κεφάλαιο 3 ξεκινήστε έναν τεχνικό οδηγό ιστολογίου

Η έναρξη ενός ιστολογίου δεν είναι επιστήμη πυραύλων. Με το σωστό σύνολο εργαλείων, είναι εύκολο να ενεργοποιήσετε και να λειτουργήσετε το ιστολόγιό σας.

Ανεξάρτητα από το είδος του ιστολογίου που θέλετε να δημιουργήσετε, θα πρέπει να έχετε μερικά πράγματα, όπως ένα όνομα τομέα, μια πλατφόρμα blogging και φιλοξενία ιστοσελίδων.

Μετά τη δημιουργία του ιστολογίου, θα πρέπει να προσαρμόσετε την εμφάνισή του, να προσθέσετε βασικές λειτουργίες και πολλά άλλα.

Σε αυτό το κεφάλαιο, θα εξηγήσουμε:

 • Πώς να επιλέξετε ένα όνομα τομέα
 • Πώς να ρυθμίσετε το όνομα τομέα και τη φιλοξενία Ιστού
 • Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress στον κεντρικό υπολογιστή σας
 • Πώς να εγκαταστήσετε ένα θέμα WordPress για να προσαρμόσετε την εμφάνιση του ιστολογίου
 • Πώς να εγκαταστήσετε μια προσθήκη WordPress για να προσθέσετε λειτουργίες

3.1. Πώς να επιλέξετε ένα όνομα τομέα

Η καταχώριση ενός ονόματος τομέα είναι εύκολη και φθηνή, αλλά είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό όνομα τομέα για τον ιστότοπό σας που είναι εύκολο να πληκτρολογηθεί και να θυμηθεί.

Το όνομα τομέα σας είναι η διεύθυνση του ιστολογίου σας στο Διαδίκτυο, όπως το Google.com ή το IsItWP.com. Αυτό είναι που πληκτρολογούν οι πελάτες σας στα προγράμματα περιήγησής τους για πρόσβαση στον ιστότοπό σας. Ένα όνομα τομέα κοστίζει συνήθως περίπου 14,99 $ ετησίως.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές διαφορετικές προσεγγίσεις που μπορείτε να ακολουθήσετε για να επιλέξετε ένα όνομα τομέα για το ιστολόγιό σας.

Πηγαίνετε για όνομα τομέα με δυνατότητα επωνυμίας

Πέρασαν οι μέρες που μπορείτε να αυξήσετε την κατάταξη αναζήτησης του ιστολογίου σας με ένα όνομα τομέα γεμισμένο με λέξη-κλειδί. Ενώ η συμπερίληψη μιας λέξης-κλειδιού στο όνομα του τομέα σας μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο, το γέμισμα με λέξεις-κλειδιά μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειές σας στο SEO.

Κατά την επιλογή ενός ονόματος τομέα, συνιστάται να αναζητήσετε όνομα τομέα με δυνατότητα επωνυμίας, όπως το ProBlogger.com ή το OptinMonster.com μέσω ενός ονόματος με λέξεις-κλειδιά, όπως copywritingtweaks.com ή killercopywriting.com.

Όχι μόνο είναι πιο εύκολο να θυμηθούν, αλλά σας βοηθά να έχετε θετικό αντίκτυπο SEO μακροπρόθεσμα.

Επιλέξτε τη σωστή επέκταση τομέα

.Οι τομείς com είναι τόσο δημοφιλείς που οι χρήστες είναι πιο πιθανό να πληκτρολογήσουν [yourblog] .com στο πρόγραμμα περιήγησής τους για να επισκεφθούν τον ιστότοπό σας. Στην πραγματικότητα, εάν επιλέξετε μια διαφορετική επέκταση, τότε ίσως θελήσετε να κάνετε επιπλέον δουλειά για να θυμάστε τους ανθρώπους.

Φυσικά, συνιστούμε πάντα να επιλέγετε ένα όνομα τομέα .com για το ιστολόγιό σας. Ωστόσο, εάν το .com δεν είναι διαθέσιμο, μπορείτε να μεταβείτε στο .net ή το .org.

Χρησιμοποιήστε μια Δημιουργία Ονόματος Χώρου

Δημιουργία ονομάτων τομέα από το IsItWP

Η επιλογή ενός τέλειου ονόματος τομέα για το ιστολόγιό σας μπορεί να είναι εκφοβιστική, επειδή είναι πολύ πιθανό ότι το πρώτο σας όνομα τομέα επιλογής έχει ήδη ληφθεί. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε ιδέες για ιδέες για το όνομα τομέα και να ελέγξετε τη διαθεσιμότητά του μία προς μία.

Μια γεννήτρια ονομάτων τομέα σάς βοηθά να εξοικονομήσετε χρόνο δημιουργώντας αυτόματα τόνους ιδεών για ονόματα τομέα απλά εισάγοντας μία ή δύο λέξεις-κλειδιά.

Μπορείτε να επιλέξετε τη δημιουργία ονομάτων τομέα του IsItWP για να βρείτε το τέλειο όνομα τομέα.

3.2. Τρόπος ρύθμισης ονόματος τομέα και φιλοξενίας ιστοσελίδων

Τώρα που έχετε βρει ένα όνομα τομέα, το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να το καταχωρίσετε και να ρυθμίσετε τη φιλοξενία ιστού.

Εάν είστε νέοι στον ιστότοπο, ακολουθεί ο ορισμός ενός ονόματος domain και της φιλοξενίας ιστοσελίδων WordPress.

Ονομα τομέα: Το όνομα τομέα σας είναι η διεύθυνση του ιστολογίου σας στο Διαδίκτυο, όπως το Google.com ή το IsItWP.com. Αυτό είναι που πληκτρολογούν οι πελάτες σας στα προγράμματα περιήγησής τους για πρόσβαση στον ιστότοπό σας. Ένα όνομα τομέα κοστίζει συνήθως περίπου 14,99 $ ετησίως, αλλά θα σας δείξουμε πώς να αποκτήσετε ένα δωρεάν αργότερα σε αυτό το άρθρο.

Φιλοξενία Ιστού: Ο λογαριασμός φιλοξενίας ιστού είναι ο χώρος αποθήκευσης του περιεχομένου και των αρχείων του ιστολογίου σας. Σκεφτείτε το ως το σπίτι του ιστότοπού σας. Όταν ένας επισκέπτης προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στο ιστολόγιό σας πληκτρολογώντας τη διεύθυνση ιστού σας (όνομα τομέα), θα κατευθυνθεί στα αρχεία ιστότοπου που είναι αποθηκευμένα στον διακομιστή φιλοξενίας ιστού σας. Η φιλοξενία Ιστού κοστίζει συνήθως 7,99 $ ανά μήνα.

Επίσης, ανατρέξτε σε αυτές τις καλύτερες εταιρείες φιλοξενίας ιστολογίων για αναφορά.

Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά το ιστολόγιό σας, το συνδυασμένο κόστος ενός ονόματος τομέα και φιλοξενίας μπορεί να φαίνεται αρκετά.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε συνάψει μια συμφωνία με την Bluehost για να προσφέρουμε στους χρήστες μας ένα δωρεάν όνομα τομέα, δωρεάν SSL και έκπτωση άνω του 60% στη φιλοξενία WordPress.

Κάντε κλικ εδώ για να διεκδικήσετε αυτήν την αποκλειστική προσφορά Bluehost »

Η Bluehost είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες φιλοξενίας στον κόσμο. Συμμετέχουν στην κοινότητα του WordPress από το 2005 και αποτελούν επίσημα προτεινόμενο πάροχο φιλοξενίας από το WordPress.org.

Σημείωση: Πιστεύουμε στην πλήρη διαφάνεια. Εάν αγοράσετε φιλοξενία χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο παραπομπής μας, τότε θα λάβουμε μια μικρή προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Θα λάβετε πραγματικά έκπτωση στη φιλοξενία + έναν δωρεάν τομέα + δωρεάν SSL. Μπορούμε να λάβουμε προμήθεια από σχεδόν οποιαδήποτε εταιρεία φιλοξενίας, αλλά προτείνουμε μόνο προϊόντα που πιστεύουμε πραγματικά ότι θα δώσουν αξία στους αναγνώστες μας.

Για να ξεκινήσετε το ιστολόγιό σας στο WordPress, μεταβείτε στον ιστότοπο του Bluehost και κάντε κλικ στο Ξεκινήστε τώρα κουμπί.

δημιουργήστε ένα blog στο bluehost

Στην επόμενη σελίδα, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ένα πρόγραμμα. Δεδομένου ότι μόλις ξεκινήσετε, μπορείτε να επιλέξετε το βασικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει επίσης έναν δωρεάν τομέα και ένα δωρεάν πιστοποιητικό SSL. Μπορείτε πάντα να αναβαθμίσετε τον λογαριασμό σας καθώς ο ιστότοπός σας μεγαλώνει.

επιλέξτε ένα σχέδιο bluehost για να ξεκινήσετε ένα blog

Τώρα μπορείτε είτε να επιλέξετε έναν υπάρχοντα τομέα που έχετε είτε να αγοράσετε έναν νέο τομέα δωρεάν. Σας συνιστούμε να αποκτήσετε έναν νέο τομέα, καθώς είναι δωρεάν.

αγορά τομέα bluehost

Θα σας ζητηθεί τώρα να εισαγάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Για εύκολη εγγραφή, μπορείτε να συνδεθείτε με το Google με μερικά μόνο κλικ.

δημιουργία λογαριασμού bluehost

Αφού εισαγάγετε τα στοιχεία σας, μετακινηθείτε προς τα κάτω στη σελίδα μέχρι να βρείτε το πλαίσιο πληροφοριών πακέτου. Μπορείτε να επιλέξετε το βασικό πρόγραμμα για 12 μήνες, 24 μήνες ή 36 μήνες. Θα δείτε επίσης ότι είναι προεπιλεγμένα μερικά πρόσθετα που αυξάνουν τη συνολική τιμή. Μπορείτε να αποεπιλέξετε αυτά τα πρόσθετα επειδή δεν θα τα χρειάζεστε αμέσως. Μπορείτε πάντα να τα προσθέσετε αργότερα, αν χρειαστεί.

Σημείωση: Η επιλογή του προγράμματος 36 μηνών θα σας αποφέρει την καλύτερη αξία για τα χρήματά σας!

πληροφορίες πακέτου bluehost

Μόλις διαμορφώσετε το πρόγραμμά σας, μετακινηθείτε προς τα κάτω στη σελίδα για να εισαγάγετε τα στοιχεία πληρωμής σας. Θα πρέπει να αποδεχτείτε τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Υποβολή.

Αυτό είναι!

Εγγραφήκατε με επιτυχία σε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας. Θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό σας. Μετά από αυτό, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο σύνδεσης στον πίνακα ελέγχου φιλοξενίας ιστού (cPanel) όπου μπορείτε να διαχειριστείτε τα πάντα, από φιλοξενία αρχείων έως μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και υποστήριξη.

3.3. Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress στον οικοδεσπότη Ιστού σας

Με το Bluehost, δεν χρειάζεται να περάσετε από μια ξεχωριστή διαδικασία εγκατάστασης του WordPress, επειδή το Bluehost το κάνει από προεπιλογή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το θέμα του WordPress και, στη συνέχεια, να προσδιορίσετε το όνομα και την ετικέτα για το ιστολόγιό σας και θα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε με το WordPress.

Αφού εγγραφείτε στο πρόγραμμα φιλοξενίας σας, θα σας ζητηθεί τώρα να επιλέξετε ένα θέμα WordPress. Μπορείτε να επιλέξετε σχεδόν οτιδήποτε κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος, επειδή μπορείτε πάντα να αλλάξετε το θέμα σας αργότερα (θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε αυτό σε ένα μεταγενέστερο βήμα αυτού του σεμιναρίου). Το πιο σημαντικό μέρος είναι να αρχίσετε να δημιουργείτε το ιστολόγιό σας, οπότε προχωρήστε και επιλέξτε οποιοδήποτε θέμα που σας τραβάει το βλέμμα σας για να σας κάνει να κυλήσετε.

επιλέξτε ένα θέμα

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε το όνομα και την ετικέτα για το ιστολόγιό σας.

δημιουργήστε ένα νέο blog wordpress

Αφού καθορίσετε τις λεπτομέρειες, κάντε κλικ στο Επόμενο. Το Bluehost θα εγκαταστήσει αυτόματα το WordPress για εσάς. Μόλις ολοκληρωθεί, θα σας δείξει μια οθόνη ως εξής:

Η εγκατάσταση του wordpress ήταν επιτυχής

Μπορείτε να συνδεθείτε στον ιστότοπό σας προσαρτώντας wp-διαχειριστής στη διεύθυνση URL σας. Δείτε πώς θα πρέπει να εμφανίζεται η διεύθυνση URL σύνδεσης του WordPress:

http://example.com/wp-admin

Τώρα μπορείτε να συνδεθείτε στο ιστολόγιό σας WordPress με τα διαπιστευτήρια που αποστέλλονται στη διεύθυνση email σας.

σύνδεση wordpress

3.4. Πώς να εγκαταστήσετε ένα θέμα WordPress

Τώρα που έχετε συνδεθεί στο WordPress, είναι εύκολο να αλλάξετε την οπτική εμφάνιση του ιστολογίου σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε το σωστό θέμα του WordPress και να το εγκαταστήσετε στο WordPress blog σας.

Το προεπιλεγμένο θέμα WordPress είναι καλό, αλλά αν θέλετε μια διαφορετική εμφάνιση και αίσθηση για τον ιστότοπό σας, τότε μπορείτε να βρείτε ένα εναλλακτικό θέμα από τον επίσημο κατάλογο θεμάτων και να το εγκαταστήσετε στον ιστότοπό σας.

Αλλά προτού επιλέξετε ένα τυχαίο δωρεάν θέμα για το ιστολόγιό σας, ρίξτε μια ματιά στη λίστα με τα κορυφαία θέματα WordPress και αποφασίστε ποιο θα ήταν η καλύτερη επιλογή.

Εάν επιλέξετε ένα premium θέμα, τότε πρέπει να το κατεβάσετε από τον ιστότοπο του προμηθευτή θέματος και να το ανεβάσετε στο WordPress.

Εάν αποφασίσετε να μεταβείτε με ένα δωρεάν θέμα WordPress από το επίσημο αποθετήριο θεμάτων, τότε μπορείτε να το αναζητήσετε και να το εγκαταστήσετε απευθείας από τον πίνακα ελέγχου του WordPress χωρίς να χρειάζεται να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας.

Για να εγκαταστήσετε ένα δωρεάν θέμα, μεταβείτε στο Εμφάνιση »Θέματα στον πίνακα ελέγχου του WordPress. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Προσθήκη νέου θέματος κουτί.

προσθέστε νέο θέμα

Θα δείτε ορισμένα επιλεγμένα θέματα στον πίνακα ελέγχου σας. Πριν εγκαταστήσετε ένα θέμα, μπορείτε να το κάνετε προεπισκόπηση κάνοντας κλικ στις μικρογραφίες που εμφανίζονται.

Μπορείτε επίσης να φιλτράρετε θέματα βάσει διατάξεων, λειτουργιών και θέσεων ιστολογίου κάνοντας κλικ στο Φίλτρο χαρακτηριστικών κουμπί.

φίλτρο χαρακτηριστικών θέματος

Στη δεξιά γωνία, πληκτρολογήστε το όνομα θέματος στη γραμμή αναζήτησης. Μόλις βρείτε το σωστό θέμα, τοποθετήστε τον δείκτη του ποντικιού στην εικόνα του και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Εγκαθιστώ κουμπί. Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε κλικ Θέτω εις ενέργειαν για να αλλάξετε την εμφάνιση του ιστολογίου σας.

εγκατάσταση θέματος

3.5. Πώς να εγκαταστήσετε μια προσθήκη WordPress

Τώρα που έχετε εγκαταστήσει ένα θέμα WordPress, ίσως θέλετε να μάθετε πώς να βελτιώσετε το ιστολόγιό σας προσθέτοντας λειτουργίες όπως μια φόρμα επικοινωνίας, μια συλλογή φωτογραφιών κ.λπ..

Με το WordPress, μπορείτε να βρείτε χιλιάδες δωρεάν προσθήκες (εφαρμογές) που σας επιτρέπουν να προσθέσετε εύκολα πρόσθετες λειτουργίες στο ιστολόγιό σας χωρίς να χρειάζεται να αγγίξετε μια μόνο γραμμή κώδικα. Ακριβώς όπως τα θέματα του WordPress, μπορείτε εύκολα να βρείτε και να εγκαταστήσετε δωρεάν προσθήκες από το αποθετήριο WordPress plugin στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε το Προσθήκες »Προσθήκη νέου σελίδα και χρησιμοποιήστε το πλαίσιο αναζήτησης στη δεξιά γωνία για να βρείτε μια προσθήκη. Μόλις βρείτε την προσθήκη που αναζητάτε, κάντε κλικ στο Εγκατάσταση τώρα κουμπί και στη συνέχεια κάντε κλικ Θέτω εις ενέργειαν.

εγκαταστήστε μια προσθήκη

↑ Επιστρέψτε στον πίνακα περιεχομένων

«Προηγούμενο: Κεφάλαιο 2 – Επιλογή πλατφόρμας Blogging

Κεφάλαιο 4: Διαμόρφωση των ρυθμίσεων ιστολογίου WordPress

Κεφάλαιο 4 διαμόρφωση ρυθμίσεων ιστολογίου

Μέχρι τώρα, είχατε τη βασική ρύθμιση ιστολογίου.

Γνωρίζετε ήδη πώς να αλλάξετε ένα θέμα WordPress και να εγκαταστήσετε πρόσθετα. Μέχρι εδώ καλά.

Πριν μπείτε και αρχίσετε να δημοσιεύετε άρθρα στο ιστολόγιό σας, θα πρέπει να αλλάξετε ορισμένες προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ιστολογίου και να τις προσαρμόσετε στις προτιμήσεις σας. Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ…

4.1. Επιλέξτε τη δομή του μόνιμου συνδέσμου σας

Στο WordPress, ο μόνιμος σύνδεσμος είναι η διεύθυνση ιστού / διεύθυνση URL του περιεχομένου που δημοσιεύετε στον ιστότοπό σας. Αυτό εισάγουν οι άνθρωποι στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησής τους για να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες του ιστότοπού σας.

Η λανθασμένη επιλογή μόνιμου συνδέσμου μπορεί να βλάψει την κίνηση της μηχανής αναζήτησης και την επισκεψιμότητα παραπομπών, επομένως είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό κατά τη ρύθμιση του ιστότοπού σας.

Η προεπιλεγμένη δομή μόνιμου συνδέσμου γνωστή ως Πεδιάδα περιέχει ορισμένους τυχαίους αριθμούς στη διεύθυνση URL σας, ο οποίος δεν λέει τίποτα για το περιεχόμενό σας, οπότε σχεδόν οποιαδήποτε άλλη επιλογή είναι καλύτερη. Επιλέξτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Για να επιλέξετε τη σωστή δομή μόνιμου συνδέσμου, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις »Μόνιμοι σύνδεσμοι στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

ρυθμίσεις μόνιμου συνδέσμου wordpress

Εάν δεν έχετε καμία προτίμηση, μπορείτε απλά να επιλέξετε το Όνομα δημοσίευσης επιλογή από τη λίστα.

4.2. Επιλέξτε Ορατότητα μηχανών αναζήτησης

Το WordPress διαθέτει μια επιλογή που σας επιτρέπει να αποθαρρύνετε εύκολα τις μηχανές αναζήτησης από την ευρετηρίαση του ιστότοπού σας με ένα μόνο κλικ. Για να μην αναφέρουμε, δεν πρέπει ποτέ να ελέγξετε αυτήν την επιλογή εάν εκτελείτε έναν δημοσιευμένο ιστότοπο ή ιστολόγιο.

ορατότητα της μηχανής αναζήτησης

Ωστόσο, παρακάτω είναι μερικές περιπτώσεις χρήσης όταν θέλετε να αποθαρρύνετε τις μηχανές αναζήτησης από την ευρετηρίαση του ιστότοπού σας.

 • Ιδιωτικό περιεχόμενο: Μπορεί να μην θέλετε να δημιουργήσετε ευρετήριο του ιδιωτικού σας περιεχομένου πίσω από ένα paywall, όπως ένας ιστότοπος συνδρομής, ο οποίος δημιουργείται ειδικά για τα μέλη σας.
 • Ιστοσελίδα δοκιμής / ανάπτυξης / επίδειξης: Για να αποφευχθεί η διπλή ποινή περιεχομένου για τον ιστότοπό σας παραγωγής, ίσως θελήσετε να αποαριθμοποιήσετε τον ιστότοπό σας από τη μηχανή αναζήτησης.
 • Δυναμικό περιεχόμενο: Ομοίως, ίσως θελήσετε να αποθαρρύνετε τη μηχανή αναζήτησης από το ευρετήριο του ιστότοπού σας εάν δημιουργείτε δυναμικό περιεχόμενο που ενημερώνεται πολύ συχνά.

4.3. Διαμόρφωση του WordPress Customizer

Θέλετε να ενημερώσετε άμεσα τις ρυθμίσεις του θέματος ενώ κάνετε προεπισκόπηση της εμφάνισης του ιστότοπού σας?

Είναι πλέον δυνατό με το WordPress Customizer. Το WordPress Customizer σάς επιτρέπει να κάνετε προεπισκόπηση του περιεχομένου του ιστότοπού σας με διαφορετικό θέμα, με διαφορετικές ρυθμίσεις θέματος και πολλά άλλα.

Για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε τον Τίτλο του ιστότοπού σας, τη γραμμή ετικετών και το Favicon εύκολα.

Για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε στο Εμφάνιση »Προσαρμογή.

εργαλείο προσαρμογής wordpress

4.4. Δημιουργήστε ένα μενού πλοήγησης

Το μενού πλοήγησης παρέχει έναν γρήγορο σύνδεσμο προς μερικές από τις πιο σημαντικές σελίδες του ιστότοπού σας. Στο WordPress, το μενού πλοήγησης είναι μια λειτουργία θέματος.

Η εμφάνιση και η εμφάνισή του ελέγχονται από το θέμα του WordPress. Μόλις δημιουργήσετε μερικές σημαντικές σελίδες, μπορείτε να προχωρήσετε και να ρυθμίσετε ένα μενού πλοήγησης.

Για να προσθέσετε, να επεξεργαστείτε ή να διαχειριστείτε το μενού πλοήγησης, μεταβείτε στο Εμφάνιση »Μενού. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο δημιουργήστε ένα νέο μενού.

δημιουργία μενού στο WordPress

Θα σας ζητηθεί τώρα να καθορίσετε Όνομα μενού.

Όπως μπορείτε να δείτε στο στιγμιότυπο οθόνης, το θέμα μας υποστηρίζει 2 διαφορετικές τοποθεσίες μενού: Μενού Top και Μενού Social Links. Λάβετε υπόψη ότι οι τοποθεσίες μενού και τα ονόματά τους διαφέρουν από θέμα σε θέμα.

Στη συνέχεια, επιλέξτε τις σελίδες που θέλετε να προσθέσετε στο μενού και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Προσθήκη στο μενού.

δομή μενού θέσης

Μπορείτε να επανατοποθετήσετε το μενού με μεταφορά και απόθεση. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε την τοποθεσία του μενού και να κάνετε κλικ στο Αποθήκευση μενού κουμπί.

4.5. Ρύθμιση Widget πλευρικής γραμμής / υποσέλιδου

Τα widget WordPress είναι απλά κινητά στοιχεία που σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε εύκολα τον ιστότοπό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε widget για να κάνετε διάφορα πράγματα, όπως εμφάνιση πρόσφατων δημοσιεύσεων, δημοφιλών σχολίων, πλαισίου εγγραφής μέσω email κ.λπ..

Μπορείτε να προσθέσετε widget στις περιοχές που είναι έτοιμες για widget στον ιστότοπό σας. Συνήθως, αυτό σημαίνει την πλευρική γραμμή του ιστολογίου σας, αλλά πολλά θέματα υποστηρίζουν την προσθήκη widget στο υποσέλιδο, καθώς και σε άλλες ενότητες στην αρχική σελίδα.

Για να προσθέσετε widget στις περιοχές που είναι έτοιμες για widget, όπως η πλευρική γραμμή και το υποσέλιδο, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Μεταβείτε στο Εμφάνιση »Widgets.

widgets wordpress

Στο αριστερό πλαίσιο, μπορείτε να βρείτε μια λίστα με τα διαθέσιμα widget. Μπορείτε να βρείτε μερικά διαφορετικά πλαίσια στη δεξιά πλευρά, τα οποία είναι περιοχές έτοιμες για widget που υποστηρίζονται από το θέμα σας.

Στο παράδειγμά μας, το widget μας υποστηρίζει 3 διαφορετικές περιοχές έτοιμες για widget: πλευρική γραμμή, υποσέλιδο 1 και υποσέλιδο 2.

Για να προσθέσετε ένα widget, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το σύρετε σε οποιαδήποτε περιοχή έτοιμη για widget.

4.6. Αποφασίστε για την αποδοχή σχολίων

Τα σχόλια είναι η ψυχή κάθε ιστολογίου ή δημοσίευσης. Τα ιστολόγια δεν είναι μονολόγια. Είναι κατασκευασμένα για να έχουν αμφίδρομη συνομιλία με τους αναγνώστες σας μέσω σχολίων.

Με τα σχόλια του ιστολογίου, μπορείτε να ενθαρρύνετε τους αναγνώστες σας να αλληλεπιδράσουν με εσάς και άλλους αναγνώστες. Αλλά πρέπει πάντα να μετριάσετε τα σχόλιά σας πριν δημοσιευτούν. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να διασφαλίσετε ότι δημοσιεύονται μόνο νόμιμα σχόλια.

Από προεπιλογή, το WordPress επιτρέπει στους χρήστες να σχολιάζουν το ιστολόγιό σας. Εάν δεν θέλετε να αποδεχτείτε σχόλια, μπορείτε να μεταβείτε στη διεύθυνση Ρυθμίσεις »Συζήτηση, και στη συνέχεια αποεπιλέξτε το πλαίσιο δίπλα Επιτρέψτε στους χρήστες να δημοσιεύουν σχόλια σε νέα άρθρα.

Επιτρέπω σχόλια

4.7. Αποφασίστε να επιτρέψετε Pingbacks / Trackbacks

Όπως και τα σχόλια, από προεπιλογή, το WordPress επιτρέπει pingbacks και trackbacks. Pingbacks και trackbacks επιτρέπουν σε άλλα ιστολόγια να σας ειδοποιούν όποτε συνδέονται με εσάς.

Δεδομένου ότι τα περισσότερα pingbacks και trackbacks είναι ανεπιθύμητα, είναι προς το συμφέρον σας να τα απενεργοποιήσετε στον ιστότοπό σας. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να αποεπιλέξετε το πλαίσιο, Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις συνδέσμων από άλλα ιστολόγια πηγαίνοντας στο Ρυθμίσεις »Συζητήσεις.

4.8 Ορίστε την επιθυμητή ζώνη ώρας

Η προεπιλεγμένη ζώνη ώρας του WordPress είναι UTC +0. Μετά την εγκατάσταση του WordPress στον ιστότοπό σας, ίσως θελήσετε να αλλάξετε τη ζώνη ώρας στις προτιμήσεις σας. Αυτό σας διευκολύνει να προγραμματίσετε τις αναρτήσεις σας εκ των προτέρων.

Για να αλλάξετε τη ζώνη ώρας, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις »Γενικά και, στη συνέχεια, επιλέξτε μια μετατόπιση ζώνης ώρας πόλης ή UTC.

ζώνη ώρας

↑ Επιστρέψτε στον πίνακα περιεχομένων

«Προηγούμενο: Κεφάλαιο 3 – Δημιουργία ιστολογίου – Τεχνικός οδηγός (Βήμα προς βήμα)

Κεφάλαιο 5: Βασικά πρόσθετα & Σεμινάρια για το WordPress Blog σας

κεφάλαιο 5 βασικά πρόσθετα και σεμινάρια

Είναι απαραίτητο να έχετε το σωστό σύνολο προσθηκών στην εργαλειοθήκη σας για να επεκτείνετε τις βασικές δυνατότητες του ιστολογίου σας στο WordPress.

Κάθε blog είναι μοναδικό όσον αφορά το κοινό, το περιεχόμενο, το σχεδιασμό και τις δυνατότητες. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές κοινές προσθήκες που σχεδόν κάθε blog θα πρέπει να εγκαταστήσει. Επειδή είναι πολύ εύκολο να συγκλονιστείτε με όλα τα διαφορετικά πρόσθετα που είναι διαθέσιμα για το WordPress που κάνουν σχεδόν το ίδιο πράγμα, έχουμε επιλέξει τα καλύτερα παρακάτω.

Χρησιμοποιούμε αυτές τις προσθήκες στους δικούς μας ιστότοπους και συνιστούμε στους χρήστες μας να τις εγκαταστήσουν επίσης. Για τη δική σας ευκολία, μαζί με το όνομα των προσθηκών, εξηγήσαμε επίσης τη χρήση τους και παρέχουμε συνδέσμους προς τις επαγγελματικές και δωρεάν εκδόσεις.

 • Δημιουργήστε φόρμες επικοινωνίας με WPFormsΥπέρ | Ελεύθερος
 • Συνδέστε τον ιστότοπό σας με το Google Analytics χρησιμοποιώντας MonsterInsightsΥπέρ | Ελεύθερος
 • Βελτιώστε το SEO σας με Yoast SEOΥπέρ | Ελεύθερος
 • Προσθέστε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας με Σουκούρι
 • Κάντε ένα κανονικό αντίγραφο ασφαλείας με Updraft Plus – Pro | Ελεύθερος
 • Βελτιώστε την απόδοση του WordPress με Συνολική προσωρινή μνήμη W3
 • Αποτροπή ανεπιθύμητων σχολίων με Ακίσμετ – Pro | Ελεύθερος
 • Αυξήστε τους συνδρομητές και τις πωλήσεις σας με OptinMonster

Δεδομένου ότι μια λεπτομερής εξήγηση για ΟΛΕΣ τις προσθήκες θα ήταν συντριπτική, θα εξηγήσουμε πώς να προσθέσετε μόνο 3 από τις πιο βασικές λειτουργίες στο ιστολόγιό σας χρησιμοποιώντας τις προσθήκες που αναφέρονται παραπάνω.

 1. Πώς να προσθέσετε μια φόρμα επικοινωνίας με το WPForms
 2. Πώς να συνδέσετε το ιστολόγιό σας στο Google Analytics με το MonsterInsights
 3. Πώς να βελτιώσετε το SEO σας με το Yoast SEO

5.1. Πώς να προσθέσετε μια φόρμα επικοινωνίας με WPForms

Ανεξάρτητα από το θέμα του ιστολογίου σας, απαιτείται μια φόρμα επικοινωνίας στο ιστολόγιό σας. Η προσθήκη μιας φόρμας επικοινωνίας στο ιστολόγιό σας διευκολύνει τους επισκέπτες σας να επικοινωνήσουν μαζί σας.

WPForms είναι η καλύτερη προσθήκη φόρμας επικοινωνίας για αρχάριους στο WordPress. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια φόρμα επαφής με το drag and drop builder και σας επιτρέπει να τη δημοσιεύσετε οπουδήποτε στον ιστότοπό σας με ευκολία.

Μερικά ακόμη οφέλη από τη χρήση WPForms είναι:

 • Δημιουργήστε οποιονδήποτε τύπο ηλεκτρονικής φόρμας χωρίς προβλήματα, όπως φόρμες επικοινωνίας, έντυπα δωρεάς, φόρμες εγγραφής, φόρμες εγγραφής και άλλα…
 • Όλες οι φόρμες που δημιουργείτε με το WPForms θα έχουν 100% απόκριση που σημαίνει ότι λειτουργεί σε κινητά, tablet και επιτραπέζιους υπολογιστές.
 • Ομαλή ενσωμάτωση της φόρμας σας με τα αγαπημένα σας εργαλεία μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή εφαρμογές ιστού τρίτων.
 • Κι αλλα…

Διαβάστε την πλήρη κριτική WPForms.

Για να δημιουργήσετε μια φόρμα στο ιστολόγιό σας, πρώτα, θα πρέπει να εγκαταστήσετε WPForms μεταβαίνοντας στο Προσθήκες »Προσθήκη νέου. Αναζητήστε το πρόσθετο WPForms και, όταν εμφανιστεί, κάντε κλικ στο Εγκατάσταση τώρα, και μετά Θέτω εις ενέργειαν.

εγκατάσταση wpforms

Στη συνέχεια, θα οδηγηθείτε στην όμορφη σελίδα καλωσορίσματος των WPForms. Μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στο Δημιουργήστε την πρώτη σας φόρμα κουμπί ή κάντε κλικ WPForms »Προσθήκη νέου για να δημιουργήσετε την πρώτη σας φόρμα.

δημιουργήστε την πρώτη σας φόρμα

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ένα πρότυπο. Μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα προπαρασκευασμένα πρότυπα ή να ξεκινήσετε με μια κενή φόρμα. Εάν θέλετε, μπορείτε να δώσετε ένα προσαρμοσμένο όνομα στην πρώτη σας φόρμα επικοινωνίας.

επιλέξτε ένα πρότυπο φόρμας

Το WPForms διευκολύνει τη δημιουργία μιας φόρμας με μεταφορά και απόθεση. Κάντε κλικ στα κατάλληλα πεδία φόρμας στο αριστερό πλαίσιο για να τα προσθέσετε στη φόρμα σας. Μπορείτε επίσης να τακτοποιήσετε ξανά εύκολα και ακόμη και να αφαιρέσετε τυχόν περιττά πεδία με ευκολία. Αφού πραγματοποιήσετε τις απαραίτητες αλλαγές, κάντε κλικ στο Σώσει.

δημιουργήστε μια απλή φόρμα

Στη συνέχεια, μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου και κάντε κλικ στο WPForms »Όλες οι φόρμες. Θα δείτε τώρα όλες τις φόρμες που έχετε δημιουργήσει. Ακριβώς δίπλα στο όνομα της φόρμας, θα δείτε τον σύντομο κωδικό της φόρμας. Αντιγράψτε αυτόν τον σύντομο κωδικό.

WPForms

Τώρα μεταβείτε στην ανάρτηση ή στη σελίδα όπου θέλετε να προσθέσετε τη φόρμα σας και κάντε κλικ στο «+» συνδεθείτε στην επάνω αριστερή γωνία του προγράμματος επεξεργασίας του Gutenberg.

Χρησιμοποιώντας το πεδίο αναζήτησης αναζητήστε σύντομος κωδικός. Επιλέξτε το όταν βρεθεί. Θα έχετε τα ακόλουθα στην οθόνη σας.

Τώρα επικολλήστε τον σύντομο κωδικό που αντιγράψατε νωρίτερα και επικολλήστε τον στο δεδομένο πεδίο και πατήστε το Δημοσιεύω κουμπί στα δεξιά σας.

Αυτό είναι! Δημοσιεύσατε με επιτυχία μια φόρμα επικοινωνίας.

Θέλετε να δημιουργήσετε μια φόρμα επικοινωνίας με τον εύκολο τρόπο; Τότε, ξεκινήστε με το WPForms σήμερα.

Θέλετε να ξεκινήσετε με τη δωρεάν έκδοση; Προσπαθήστε WPForms Lite.

5.2. Πώς να συνδέσετε το ιστολόγιό σας με το Google Analytics με το MonsterInsights

Εάν θέλετε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα του ιστολογίου σας, τότε πρέπει να καταλάβετε πώς οι άνθρωποι βρίσκουν το ιστολόγιό σας και τι κάνουν όταν βρίσκονται στο ιστολόγιό σας.

Ο ευκολότερος τρόπος παρακολούθησης της αλληλεπίδρασης χρηστών στον ιστότοπό σας είναι η χρήση του Google Analytics. Το Google Analytics είναι η καλύτερη λύση παρακολούθησης για ιστότοπους και είναι δωρεάν για χρήση.

Η προσθήκη MonsterInsights σας διευκολύνει να ρυθμίσετε το Google Analytics στο ιστολόγιό σας WordPress. Επιπλέον, σας επιτρέπει να αξιοποιήσετε πλήρως το δυναμικό παρακολούθησης του Google Analytics, όπως παρακολούθηση λήψεων αρχείων, παρακολούθηση διαφημίσεων, παρακολούθηση υποβολών φόρμας, παρακολούθηση συναλλαγών ηλεκτρονικού εμπορίου κ.λπ. χωρίς να χρειάζεται να αγγίξετε μια γραμμή κώδικα.

Διαβάστε την πλήρη κριτική MonsterInsights.

Για να ρυθμίσετε το Google Analytics στο ιστολόγιό σας, μεταβείτε στο Προσθήκες »Προσθήκη νέου. Αναζητήστε το MonsterInsights και, όταν εμφανιστεί η προσθήκη, κάντε κλικ στο Εγκατάσταση τώρα και μετά, θέτω εις ενέργειαν.

εγκαταστήστε monsterinsights

Προχωρήστε προς Insights »Ρυθμίσεις για έλεγχο ταυτότητας του ιστολογίου σας με το Google Analytics. Κάντε κλικ Έλεγχος ταυτότητας με τον λογαριασμό σας Google.

κάντε κλικ στον έλεγχο ταυτότητας με τον λογαριασμό σας Google

Στην επόμενη οθόνη, επιλέξτε τον λογαριασμό σας Google.

επιλέξτε έναν λογαριασμό Google για αναλυτικά στοιχεία

Στη συνέχεια, επιτρέψτε στο MonsterInsights να διαχειρίζεται τον λογαριασμό σας.

επιτρέψτε στο monsterinsights να διαχειρίζεται αναλυτικά στοιχεία

Τέλος, επιλέξτε το σωστό προφίλ ιστότοπου για το ιστολόγιό σας και κάντε κλικ στο Πλήρης έλεγχος ταυτότητας.

έλεγχος ταυτότητας monsterinsights

Μετά τον έλεγχο ταυτότητας, μπορείτε εύκολα να μάθετε πώς λειτουργεί ο ιστότοπός σας μεταβαίνοντας Πληροφορίες »Αναφορές.

wordpress google analytics με monsterinsights

Ξεκινήστε με το MonsterInsights σήμερα για να ρυθμίσετε εύκολα το Google Analytics στον ιστότοπό σας.

Θέλετε να ξεκινήσετε με τη δωρεάν έκδοση; Προσπαθήστε MonsterInsights Lite.

5.3. Πώς να βελτιώσετε το SEO σας με το Yoast SEO

Θέλετε να προσελκύσετε στοχευμένο κοινό στο ιστολόγιό σας; Ο καλύτερος τρόπος για να προσελκύσετε στοχευμένους επισκέπτες είναι να αυξήσετε την επισκεψιμότητα των μηχανών αναζήτησης, γνωστή και ως οργανική επισκεψιμότητα, βελτιώνοντας το SEO του ιστότοπού σας.

Σύμφωνα με το OptinMonster, το SEO είναι η πρακτική της αύξησης της επισκεψιμότητας του ιστότοπού σας, αυξάνοντας την κατάταξη των ιστοσελίδων σας στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης. Οι επισκέπτες που φτάνουν στον ιστότοπό σας μέσω μηχανών αναζήτησης αναφέρονται ως οργανική επισκεψιμότητα.

Το SEO μπορεί να γίνει τεχνικό και περίπλοκο, αλλά χάρη στα δωρεάν πρόσθετα SEO και τους οδηγούς SEO WordPress, έγινε αρκετά εύκολο, ακόμη και για αρχάριους.

Ενώ μπορείτε να βρείτε τόνους διαφορετικών προσθηκών SEO εκεί έξω, χρησιμοποιούμε και προτείνουμε το Yoast SEO. Είναι το πιο δημοφιλές plugin SEO στην αγορά.

Με το Yoast SEO, μπορείτε εύκολα να προσθέσετε μετα-ετικέτες και τίτλους στις αναρτήσεις / σελίδες του ιστολογίου σας στο WordPress. Σας αναγκάζει επίσης να επιλέξετε μια λέξη-κλειδί εστίασης για τις αναρτήσεις και τις σελίδες του ιστολογίου σας για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη λέξη-κλειδί κατάλληλα σε αυτήν τη σελίδα.

Από τον πίνακα ελέγχου του WordPress, μεταβείτε στο Προσθήκες »Προσθήκη νέου. Αναζητήστε Yoast στη γραμμή αναζήτησης που μπορείτε να βρείτε στην επάνω δεξιά γωνία. Η προσθήκη Yoast SEO θα εμφανιστεί στη σελίδα σας. Κάντε κλικ Εγκαθιστώ και μετά Θέτω εις ενέργειαν.

yoast seo εγκατάσταση

Στον πίνακα ελέγχου του WordPress, μπορείτε πλέον να βρείτε το μενού SEO στην αριστερή γραμμή εργασιών. Απλώς κάντε κλικ πάνω του. Εάν η προσθήκη εντοπίσει τυχόν σφάλματα SEO, μπορείτε να τα διορθώσετε ακολουθώντας τις παρεχόμενες προτάσεις.

Η εγκατάσταση του Yoast SEO είναι εύκολη με τη χρήση του οδηγού διαμόρφωσης. Απλώς κάντε κλικ στο οδηγός διαμόρφωσης για να ξεκινήσετε.

οδηγός διαμόρφωσης yoast seo

Στο πρώτο βήμα, θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να διαμορφώσετε μόνοι σας το Yoast SEO ή να προσλάβετε έναν ειδικό για να το κάνετε για εσάς. Επιλέγω ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΤΕ ΤΟ YOAST SEO να το κάνετε μόνοι σας.

διαμορφώστε το yoast seo

Στο επόμενο βήμα, θα ερωτηθείτε εάν ο ιστότοπός σας είναι έτοιμος για ευρετηρίαση. Μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή A. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επόμενο.

yoast seo ευρετηρίαση

Πρέπει να επιλέξετε τον τύπο ιστότοπου στο επόμενο βήμα. Για εσάς, είναι ιστολόγιο. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επόμενο.

yoast seo site site

Για την κάρτα γραφικών γνώσεων της Google, θα ερωτηθείτε αν το ιστολόγιο διευθύνεται από ένα άτομο ή μια επωνυμία. Εάν έχει επιλεγεί το άτομο, θα πρέπει να καθορίσετε το όνομα του ατόμου. Εάν έχει επιλεγεί Εταιρεία, θα πρέπει να προσθέσετε και το λογότυπο. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επόμενο.

yoast seo εταιρεία ή άτομο

Τώρα μπορείτε να εισαγάγετε τη διεύθυνση URL του προφίλ κοινωνικών μέσων στο κατάλληλο πεδίο. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επόμενο.

yoast seo κοινωνικά προφίλ

Στο βήμα ορατότητας της μηχανής αναζήτησης, δεν χρειάζεται να αλλάξετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, επειδή έχουν ρυθμιστεί για ευρετηρίαση των αναρτήσεων και των σελίδων σας. Απλώς κάντε κλικ Επόμενο.

yoast seo μηχανή αναζήτησης ορατότητα

Τα αρχεία συγγραφέων ενδέχεται να δημιουργήσουν διπλά ζητήματα περιεχομένου για τις μηχανές αναζήτησης. Για να το αποτρέψετε, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε εάν το ιστολόγιό σας δεν έχει πολλούς συντάκτες.

yoast seo πολλαπλοί συγγραφείς

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να συνδέσετε τον ιστότοπό σας με το Google Search Console, το οποίο είναι ένα δωρεάν εργαλείο που σας παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πώς γίνεται αντιληπτό το περιεχόμενο του ιστολογίου σας από την Google.

yoast seo google search console

Στη συνέχεια, μπορείτε να ρυθμίσετε έναν τίτλο για το ιστολόγιό σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επόμενο.

yoast seo title ρυθμίσεις

Τώρα μπορείτε να βγείτε από τον οδηγό διαμόρφωσης, επειδή τα άλλα βήματα δημιουργήθηκαν για διαφημιστικούς σκοπούς, όπως εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο του Yoast.

Ξεκινήστε με το Yoast SEO σήμερα για να βελτιώσετε το SEO του ιστολογίου σας.

↑ Επιστρέψτε στον πίνακα περιεχομένων

«Προηγούμενο: Κεφάλαιο 4 – Διαμόρφωση των ρυθμίσεων ιστολογίου σας

Κεφάλαιο 6: Εργασία με το WordPress Editor για τη δημιουργία ιστολογίου

κεφάλαιο 6 σε συνεργασία με συντάκτες wp

Το WordPress μπορεί να υπερηφανεύεται για την ύπαρξη της καλύτερης πλατφόρμας εκδόσεων, όσον αφορά τη δημοτικότητα και την ευελιξία. Φυσικά, με ένα τεράστιο μερίδιο αγοράς 60%, το WordPress κερδίζει το παντελόνι από τον ανταγωνισμό τους.

Ωστόσο, το κύριο μειονέκτημα είναι ότι οι συντάκτες αναρτήσεων και σελίδων δεν είναι τόσο κομψοί όσο άλλες πλατφόρμες blogging. Ο παλαιός επεξεργαστής WordPress, ο οποίος τώρα είναι γνωστός ως Classic Editor, διαθέτει διεπαφή στυλ επεξεργαστή κειμένου. Επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν κείμενο σε λειτουργία κειμένου ή οπτικού. Δεδομένου ότι ήταν μέρος του WordPress για πάνω από μια δεκαετία, οι υπάρχοντες χρήστες είναι συνηθισμένοι σε αυτήν τη διεπαφή.

Ωστόσο, οι συντάκτες άλλων πλατφορμών εκδόσεων, όπως το Medium ή το Ghost είναι πολύ πιο διαισθητικοί από αυτόν του WordPress.

Σχετίζεται με: Τρόπος μετεγκατάστασης από Medium σε WordPress (Χωρίς διακοπή λειτουργίας!)

Για να κάνει την προσθήκη πλούσιου περιεχομένου στο WordPress ευκολότερη και ευχάριστη, με την έκδοση 5.0, το WordPress παρέχεται με έναν ολοκαίνουργιο επεξεργαστή, γνωστό ως Gutenberg.

Σε αυτό το κεφάλαιο, ας ρίξουμε μια ματιά στις διαφορές μεταξύ του Gutenberg και του Classic Editor.

6.1. Περιεχόμενο γραφής – Classic Editor εναντίον Gutenberg

Από προεπιλογή, το WordPress αποστέλλεται με το πρόγραμμα επεξεργασίας Gutenberg, το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε προεπισκόπηση του άρθρου σας απευθείας στον επεξεργαστή. Το Classic Editor, από την άλλη πλευρά, επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν κείμενο σε λειτουργίες κειμένου ή οπτικού.

κλασικός συντάκτης

Με το Classic Editor, οι χρήστες δεν μπορούν να κάνουν προεπισκόπηση της τελικής σελίδας αμέσως, ενώ γράφουν το περιεχόμενο. Η επεξεργασία και η μετακίνηση διαφορετικών στοιχείων μπορεί επίσης να είναι μια ταλαιπωρία. Οι χρήστες θα πρέπει να εναλλάσσονται μεταξύ των λειτουργιών κειμένου και οπτικού. Μπορούν επίσης να δημιουργήσουν προβλήματα διαστήματος και μεγέθους. Εδώ μπαίνει ο συντάκτης του Gutenberg.

Ο επεξεργαστής Gutenberg σάς επιτρέπει να βλέπετε πώς φαίνεται μια τελική σελίδα ενώ βρίσκεστε στο πρόγραμμα επεξεργασίας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να προσαρμόσετε το μέγεθος και το διάστημα σε πραγματικό χρόνο χωρίς να χρειάζεται να μεταβείτε στον πίνακα προεπισκόπησης. Ολόκληρη η εμπειρία επεξεργασίας ανακατασκευάστηκε για περιεχόμενο πλούσιο σε πολυμέσα.

συντάκτης gutenberg

Το Gutenberg διαχωρίζει όλα τα στοιχεία του περιεχομένου σας σε μεμονωμένες ενότητες που ονομάζονται μπλοκ. Σε αντίθεση με τον κλασικό επεξεργαστή, το Blocks in Gutenberg σας βοηθά να προσαρμόσετε εύκολα το στυλ και την εμφάνιση του περιεχομένου πολυμέσων σας χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε προσαρμοσμένο κώδικα.

6.2. Αποφασίζοντας να επιλέξετε ένα εργαλείο δημιουργίας σελίδων

Χωρίς αμφιβολία, ο Gutenberg είναι σχεδιασμένος για να προσφέρει απαράμιλλη εμπειρία γραφής και επεξεργασίας στο WordPress. Στόχος του είναι να κάνει την προσθήκη πλούσιου περιεχομένου στο WordPress απλούστερη και ευχάριστη. Ωστόσο, δεν σημαίνει αντικατάσταση των προσθηκών δημιουργίας σελίδων για το WordPress.

Οι ενσωματωμένοι επεξεργαστές WordPress διαθέτουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να δημιουργήσουν μια βασική σελίδα στον ιστότοπό σας. Ωστόσο, εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια εντυπωσιακή σελίδα, τότε ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο δημιουργίας σελίδων στον ιστότοπό σας.

Όχι μόνο σας βοηθά να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη διάταξη για την ιστοσελίδα σας, αλλά μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια εκπληκτική σελίδα χωρίς να αλλάξετε τα υπάρχοντα θέματα WordPress.

Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το Beaver Builder για τη δημιουργία μιας προσαρμοσμένης σελίδας. Μπορείτε επίσης να δείτε τους καλύτερους δημιουργούς σελίδων για το WordPress.

Ελπίζουμε τώρα να έχετε μια βασική ιδέα για τους εκδότες του WordPress. Στα επόμενα 2 κεφάλαια, θα εξηγήσουμε πώς να δημιουργήσετε σελίδες και αναρτήσεις στο WordPress.

↑ Επιστρέψτε στον πίνακα περιεχομένων

«Προηγούμενο: Κεφάλαιο 5 – Βασικά πρόσθετα WordPress & Σεμινάρια

Κεφάλαιο 7: Δημιουργία σελίδων WordPress

Κεφάλαιο 7 δημιουργήστε μια σελίδα στο wordpress

Στο WordPress, μπορείτε να δημοσιεύσετε περιεχόμενο είτε ως ανάρτηση είτε ως σελίδα. Όταν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα κανονικό άρθρο ιστολογίου, γράφετε μια ανάρτηση και όταν θέλετε να δημοσιεύσετε μια αυτόνομη ιστοσελίδα, όπως Πληροφορίες, Σελίδες επαφών, γράφετε μια σελίδα.

Μια άλλη διαφορά είναι ότι οι Αναρτήσεις σάς επιτρέπουν να οργανώνετε το περιεχόμενο χρησιμοποιώντας κατηγορίες και ετικέτες, ενώ οι σελίδες σας επιτρέπουν να εφαρμόσετε προσαρμοσμένα πρότυπα και να τα αναδιατάξετε ανάλογα με τις ανάγκες σας.

7.1. Βασικές σελίδες που θα χρειαστείτε

Αρχική σελίδα

Η αρχική σας σελίδα είναι πιθανώς η πρώτη σελίδα που βλέπουν οι επισκέπτες σας στο ιστολόγιό σας. Για να καλωσορίσετε θερμά τους επισκέπτες σας για πρώτη φορά, ίσως θέλετε να προσαρμόσετε την αρχική σας σελίδα. Απλώς ρίξτε μια ματιά σε ένα παράδειγμα της αρχικής σελίδας του IsItWP για έμπνευση.

Από προεπιλογή, το WordPress ορίζει τη σελίδα του ιστολογίου σας ως αρχική σελίδα. Ωστόσο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια σελίδα και να την επιλέξετε ως αρχική σελίδα σας. Πριν βυθιστείτε και δημιουργήσετε μια αρχική σελίδα, παρακάτω είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.

 • Ενσωματωμένο πρότυπο: Ελέγξτε εάν το θέμα σας υποστηρίζει πρότυπο αρχικής σελίδας. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αντί να δημιουργήσετε μια ολοκαίνουργια αρχική σελίδα εκτός εάν θέλετε διαφορετική.
 • Διάταξη πλήρους πλάτους: Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια αρχική σελίδα μόνοι σας, ίσως θελήσετε να επιλέξετε μια διάταξη πλήρους πλάτους / χωρίς πλευρική γραμμή για τη σελίδα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποφύγετε στοιχεία πλευρικής γραμμής από την αρχική σας σελίδα και να δημιουργήσετε εύκολα μια εξαιρετικά προσαρμοσμένη σελίδα.
 • Επιλέξτε ένα εργαλείο δημιουργίας σελίδων: Μπορείτε να βρείτε δεκάδες διαφορετικούς δημιουργούς σελίδων που σας βοηθούν να δημιουργήσετε μια εκπληκτική προσαρμοσμένη σελίδα μόνοι σας.

Μόλις ρυθμίσετε μια σελίδα για την αρχική σελίδα, μπορείτε να μεταβείτε στη διεύθυνση Ρυθμίσεις »Ανάγνωση.

ρυθμίσεις αρχικής σελίδας στο wordpress

Στη συνέχεια, επιλέξτε στατική σελίδα ως αρχική σελίδα και, στη συνέχεια, επιλέξτε την αρχική σελίδα και τις σελίδες αναρτήσεων που προτιμάτε.

Σχετικά με τη σελίδα

Η δημιουργία μιας σχετικής σελίδας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε μια συναισθηματική σύνδεση με το κοινό σας. Στη σελίδα σας σχετικά, μπορείτε να εξηγήσετε πώς ξεκινήσατε, γιατί και τι αξίζει το ιστολόγιό σας.

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τα κίνητρα και τους φόβους του κοινού σας προτού δημιουργήσετε μια σελίδα σχετικά. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια συναρπαστική ιστορία για τον εαυτό σας στην οποία μπορεί να συσχετιστεί εύκολα το κοινό σας. Θα πρέπει επίσης να καταλάβετε τους σωστούς συναισθηματικούς δεσμούς για να συνδέσετε το ιστολόγιό σας με τα προβλήματα των αναγνωστών σας.

Αν ψάχνετε για έμπνευση, ρίξτε μια ματιά στη σελίδα σχετικά με το SyedBalkhi.com.

Σχετικά με το παράδειγμα της σελίδας- Syed Balkhi

Στη σελίδα σχετικά, ο Syed αποκαλύπτει τους αγώνες που αντιμετώπισε καθ ‘όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του ως επιχειρηματία. Δεδομένου ότι το blog απευθύνεται σε επίδοξους επιχειρηματίες και εμπόρους, οι αναγνώστες μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν μια σύνδεση με την καθημερινή τους ζωή.

Επικοινωνία

Η σελίδα επαφής σας παίζει σημαντικό ρόλο στη μετατροπή των επισκεπτών του ιστότοπού σας σε πελάτες. Αν θέλετε να ενθαρρύνετε το κοινό σας να συνδεθεί μαζί σας, φροντίστε να προσθέσετε μια φόρμα επικοινωνίας στη σελίδα επαφής σας.

Σε σύγκριση με την εμφάνιση μιας διεύθυνσης email, η κατοχή μιας φόρμας επικοινωνίας στη σελίδα επαφών σας διευκολύνει το κοινό σας να συνδεθεί μαζί σας. Με αυτόν τον τρόπο, το κοινό σας μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας χωρίς να εγκαταλείψει τον ιστότοπό σας.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις WPForms για να δημιουργήσετε μια φόρμα επικοινωνίας στον ιστότοπό σας, η οποία είναι μια από τις καλύτερες προσθήκες για το πρόγραμμα δημιουργίας φόρμας για το WordPress.

7.2. Πώς να δημιουργήσετε μια σελίδα ιστολογίου με το Classic Editor

Για να δημιουργήσετε μια νέα σελίδα, κατευθυνθείτε προς Σελίδες »Προσθήκη νέου.

Νέα σελίδα στο WordPress

Τώρα μπορείτε να καθορίσετε τίτλο για τη νέα σας σελίδα και να προσθέσετε κάποιο περιεχόμενο στην περιοχή κειμένου.

ο Χαρακτηριστικά σελίδας ενότητα σας επιτρέπει να επιλέξετε μια γονική σελίδα. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε σελίδες με βάση τις ανάγκες σας.

Ορισμένα θέματα WordPress σάς παρέχουν προσαρμοσμένα πρότυπα σελίδας. Η επιλογή ενός προτύπου σάς βοηθά να προσθέσετε εύκολα δομικές παραλλαγές στις ιστοσελίδες σας.

Αφού προσθέσετε περιεχόμενο, κάντε προεπισκόπηση της σελίδας σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Δημοσιεύω. Δημοσιεύσατε με επιτυχία μια νέα σελίδα.

7.3. Πώς να δημιουργήσετε μια σελίδα ιστολογίου με το Gutenberg

Τώρα ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο δημιουργίας μιας σελίδας χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα επεξεργασίας Gutenberg.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε το Πρόσθετο Gutenberg. Αυτό θα αντικαταστήσει τον κλασικό επεξεργαστή με τον Gutenberg.

Για να δημιουργήσετε μια σελίδα, κατευθυνθείτε προς Σελίδες »Προσθήκη νέου. Θα σας ζητηθεί να προσθέσετε έναν τίτλο για την ανάρτηση. Στη συνέχεια, μπορείτε να αρχίσετε να γράφετε περιεχόμενο, όπως το Classic Editor.

Το Gutenberg σας επιτρέπει να προσθέσετε εύκολα οποιοδήποτε μπλοκ περιεχομένου που θέλετε όπως κείμενο, εικόνες, γκαλερί, εικόνες ήρωα, κουμπιά κ.λπ. Για να προσθέσετε ένα μπλοκ, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο εργαλείο Inserter (+).

μπλοκ στο πρόγραμμα επεξεργασίας gutenberg

Για να βρείτε το Χαρακτηριστικά σελίδας ενότητα, κάντε κλικ στο κουμπί με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα Έγγραφο. Στα χαρακτηριστικά σελίδας, μπορείτε να επιλέξετε μια γονική σελίδα και σελίδες φωλιών ανάλογα με τις ανάγκες σας.

χαρακτηριστικά σελίδας gutenberg

Στην καρτέλα Έγγραφο, μπορείτε να αλλάξετε το πρότυπο της σελίδας σας για να προσθέσετε διαρθρωτικές παραλλαγές στις σελίδες σας.

Για να προσαρμόσετε οποιοδήποτε Block, μπορείτε να μεταβείτε στην καρτέλα Block και να αλλάξετε τις διαμορφώσεις του επιλεγμένου Block.

↑ Επιστρέψτε στον πίνακα περιεχομένων

«Προηγούμενο: Κεφάλαιο 6 – Εργασία με το WordPress Editor

Κεφάλαιο 8: Σύνταξη της πρώτης σας ανάρτησης ιστολογίου

κεφάλαιο 8 δημιουργία μιας ανάρτησης ιστολογίου

Τώρα που έχετε δημιουργήσει στατικές σελίδες WordPress και έχετε γεμίσει την πλευρική γραμμή και το υποσέλιδο με τις κατάλληλες πληροφορίες, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε τη δημοσίευση της πρώτης σας ανάρτησης ιστολογίου.

Σε αυτό το σημείο, ίσως έχετε ήδη καταλάβει τον σκοπό και τη θέση του ιστολογίου σας. Εάν δεν το κάνετε, μπορείτε να επιστρέψετε στο Κεφάλαιο 1 να το μάθεις.

8.1. Πώς να δημιουργήσετε μια ανάρτηση με το Classic Editor

Για να δημιουργήσετε την πρώτη σας ανάρτηση ιστολογίου, μεταβείτε στο πρόγραμμα επεξεργασίας αναρτήσεων κάνοντας κλικ Δημοσιεύσεις »Προσθήκη νέου.

Θα χρειαστεί να προσθέσετε έναν τίτλο στην ανάρτησή σας και να αρχίσετε να γράφετε περιεχόμενο στο πρόγραμμα επεξεργασίας αναρτήσεων. Για να ανεβάσετε εικόνες στο ιστολόγιό σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σύρετε και να αποθέσετε τις εικόνες σας στον επεξεργαστή κειμένου από τον υπολογιστή σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Προσθήκη μέσων για να ανεβάσετε τις εικόνες και τα βίντεό σας.

προσθήκη μέσων

8.2. Πώς να δημιουργήσετε μια ανάρτηση με τον Gutenberg

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε την προσθήκη Gutenberg.

Για να δημιουργήσετε μια ανάρτηση, μεταβείτε στο Δημοσιεύσεις »Προσθήκη νέου. Θα σας ζητηθεί να προσθέσετε έναν τίτλο για την ανάρτηση. Στη συνέχεια, μπορείτε να αρχίσετε να γράφετε περιεχόμενο, όπως το Classic Editor.

Το Gutenberg σας επιτρέπει να προσθέσετε εύκολα οποιοδήποτε μπλοκ περιεχομένου που θέλετε όπως κείμενο, εικόνες, γκαλερί, εικόνες ήρωα, κουμπιά κ.λπ. Για να προσθέσετε ένα μπλοκ, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο εργαλείο Inserter (+).

8.3. Προσθήκη κατηγοριών και ετικετών

Το περιεχόμενο του ιστολογίου σας WordPress οργανώνεται κατά κατηγορίες και ετικέτες.

Οι κατηγορίες είναι βασικά μια ευρεία ομαδοποίηση των αναρτήσεων ιστολογίου σας. Σκεφτείτε το ως γενικά θέματα που καλύπτετε ή έναν πίνακα περιεχομένων για το ιστολόγιό σας. Καθώς είναι ιεραρχικά, μπορείτε να έχετε όσες υποκατηγορίες για κάθε μία.

Οι ετικέτες προορίζονται για την περιγραφή συγκεκριμένων λεπτομερειών της ανάρτησής σας. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την μικρο-κατηγοριοποίηση του περιεχομένου σας και δεν είναι ιεραρχικά.

Δείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε κατηγορίες και ετικέτες με το Classic Editor:

Στην οθόνη του προγράμματος επεξεργασίας αναρτήσεων, μετακινηθείτε προς τα κάτω στο μετα-πλαίσιο κατηγοριών στη δεξιά πλευρά. Μπορείτε να κάνετε κλικ Προσθήκη νέας κατηγορίας ή απλώς επιλέξτε από τις υπάρχουσες κατηγορίες.

κατηγορίες και ετικέτες - κλασικός συντάκτης

Ομοίως, χρησιμοποιώντας το πλαίσιο μετα-ετικέτες, μπορείτε να δημιουργήσετε νέες ετικέτες ή να επιλέξετε από τις υπάρχουσες ετικέτες.

Με το Gutenberg, για να προσθέσετε μια κατηγορία και να προσθέσετε ετικέτες στην ανάρτηση του ιστολογίου σας, μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος επεξεργασίας σας. Στην καρτέλα Έγγραφο, μπορείτε να προσθέσετε κατηγορίες και ετικέτες στην ανάρτηση ιστολογίου σας. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε την επιλεγμένη εικόνα, το απόσπασμα, ακόμη και να αλλάξετε τις επιλογές κατάστασης και ορατότητας.

κατηγορίες και ετικέτες- gutenberg

Για να προσαρμόσετε οποιοδήποτε Block, μπορείτε να μεταβείτε στην καρτέλα Block και να αλλάξετε τις διαμορφώσεις του επιλεγμένου Block.

Μπορείτε να κάνετε κλικ στις 3 κουκκίδες για να αλλάξετε την προβολή του προγράμματος επεξεργασίας σας. Μπορείτε επίσης να μεταβείτε σε πρόγραμμα επεξεργασίας κώδικα, αν θέλετε.

Τέλος, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Δημοσίευση στη δεξιά γωνία.

↑ Επιστρέψτε στον πίνακα περιεχομένων

«Προηγούμενο: Κεφάλαιο 7 – Δημιουργία σελίδων WordPress

Κεφάλαιο 9: Προώθηση του ιστολογίου σας

κεφάλαιο 9 προωθήστε το ιστολόγιό σας

Ένα blog χωρίς αναγνώστες και αφοσίωση είναι ένα νεκρό blog. Δεν υπάρχει αξία στη διατήρηση ενός ιστολογίου εάν κανείς δεν θέλει να καταναλώσει το περιεχόμενό σας.

Ακριβώς επειδή δημοσιεύσατε κάποιο εξαιρετικό περιεχόμενο στο ιστολόγιό σας, δεν σημαίνει πάντα ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλη επισκεψιμότητα. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να προσελκύσετε το σωστό τμήμα των αναγνωστών που θα λατρέψουν τον τύπο περιεχομένου που δημοσιεύετε. Διαφορετικά, δεν θα κολλήσουν, κάτι που δεν θα είναι κερδοφόρο μακροπρόθεσμα.

Σε αυτό το κεφάλαιο, θα εξηγήσουμε μερικούς διαφορετικούς τρόπους προώθησης του ιστολογίου σας.

 • Δημιουργήστε περιεχόμενο πυλώνα
 • Προσεγγίσεις μέσω email
 • Μάρκετινγκ μέσω email
 • Μεσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ
 • Αλλοι τρόποι

9.1. Δημιουργία περιεχομένου πυλώνα

Πριν μπείτε και ξεκινήσετε να προωθείτε το ιστολόγιό σας, είναι σημαντικό να δημοσιεύσετε περιεχόμενο πυλώνα στον ιστότοπό σας. Στην πραγματικότητα, κανείς δεν θέλει να παραμείνει σε έναν ιστότοπο που δεν παρέχει αξία. Αυτό σημαίνει ότι, εάν οδηγείτε επισκεψιμότητα σε ιστολόγιο που δεν έχει σταθερή βάση, όπως περιεχόμενο πυλώνα, τότε χάνετε μερικά από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία σας: χρόνο, χρήμα και άλλους πόρους.

Το περιεχόμενο των πυλώνων είναι ο θεμέλιος λίθος του ιστολογίου σας. Συνήθως, είναι μια σειρά αναρτήσεων ιστολογίου που αντιπροσωπεύουν την καλύτερη δουλειά σας, αλλά μπορεί επίσης να είναι γραφήματα, βίντεο ή οποιοδήποτε άλλο είδος περιεχομένου.

Το κύριο πλεονέκτημα του περιεχομένου πυλώνα είναι ότι φέρνει μια βιασύνη νέων επισκεπτών και backlinks. Δεδομένου ότι παρέχει κάποια αξία, το κοινό σας είναι πιο πιθανό να κολλήσει στο ιστολόγιό σας και να το προωθήσει. Το καλύτερο από όλα, συνεχίζει να προσελκύει περισσότερη επισκεψιμότητα – πολύ μετά την αρχική δημοσίευσή τους.

Δεν είστε σίγουροι τι είδους δημοσιεύσεις ιστολογίου πρέπει να γράψετε?

Μην ανησυχείτε! Θα εξηγήσουμε μερικούς διαφορετικούς τύπους αναρτήσεων ιστολογίου που αποδεικνύεται ότι λειτουργούν.

 • Σεμινάρια και οδηγοί οδηγιών: Εξηγήστε πώς να κάνετε μια κουραστική εργασία βήμα προς βήμα, σε ένα εύκολο στην παρακολούθηση στυλ. Αυτός ο συγκεκριμένος οδηγός που διαβάζετε αυτή τη στιγμή είναι ένα τέλειο παράδειγμα ενός σεμιναρίου.
 • Λίστες: Οι αναρτήσεις λίστας συγκαταλέγονται πάντα στο περιεχόμενο που κοινοποιείται περισσότερο στο διαδίκτυο, επειδή είναι εύκολο να αφομοιωθούν.
 • Τελευταίες ειδήσεις στον κλάδο: Παρακολουθήστε τις τελευταίες ειδήσεις του κλάδου και blog σχετικά με αυτό. Μπορείτε ακόμη να εξηγήσετε τι σημαίνει κάθε τάση για έναν μέσο αναγνώστη και πώς μπορούν να αγκαλιάσουν τις αλλαγές στον κλάδο σας.
 • Αμφιλεγόμενα θέματα: Η συζήτηση για διαμάχες μπορεί να φέρει μερικούς αναγνώστες στο ιστολόγιό σας, αλλά να είστε προσεκτικοί! Οι αντιπαραθέσεις μπορεί να είναι πολύ συναισθηματικές. Λάβετε υπόψη τη γλώσσα που χρησιμοποιείτε και προσπαθήστε να μην είστε σκόπιμα κακόβουλοι όταν εκφράζετε τις σκέψεις σας.

Αναζητάτε περισσότερες ιδέες για αναρτήσεις ιστολογίου; Ανάγνωση 73 τύποι αναρτήσεων ιστολογίου που έχουν αποδειχθεί ότι λειτουργούν.

Λάβετε υπόψη ότι το blogging είναι μια συνεχής διαδικασία. Ακριβώς επειδή έχετε δημιουργήσει μια σειρά αναρτήσεων, δεν σημαίνει ότι έχετε ολοκληρώσει το περιεχόμενο. Θυμηθείτε, το blogging είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ.

Η επιτυχία του ιστολογίου σας έγκειται στο πόσο επίμονοι είστε όσον αφορά την παραγωγή ποιοτικού περιεχομένου. Τώρα, δεν χρειάζεται να δημιουργείτε μία ανάρτηση ιστολογίου κάθε μέρα. Έχετε ένα πρόγραμμα δημοσίευσης και ακολουθήστε το.

9.2. Προσέγγιση μέσω email

Μόλις δημιουργήσετε μια σταθερή βάση για το ιστολόγιό σας δημιουργώντας μια σειρά περιεχομένου πυλώνων, ήρθε η ώρα να ανεβάσετε και να ξεκινήσετε την προώθηση του ιστολογίου σας.

Η προσέγγιση χρηστών μέσω email σάς βοηθά να προωθήσετε το ιστολόγιό σας με διάφορους τρόπους: Μπορείτε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα και τους πίσω συνδέσμους, να λάβετε αναφορές τύπου, να προσφέρετε αναρτήσεις επισκεπτών σε δημοφιλή ιστολόγια και πολλά άλλα.

Χωρίς αμφιβολία, η απήχηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ο ευκολότερος τρόπος για να αναπτύξετε μια προσωπική σύνδεση με επιρροές στη θέση σας. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε προσέγγιση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον σωστό τρόπο.

Βήμα 1: Κατανοήστε τον σκοπό σας.

Για παράδειγμα, μπορείτε να ξεκινήσετε μια καμπάνια προσέγγισης για να προσφέρετε άρθρα επισκεπτών σε δημοφιλή ιστολόγια. Εναλλακτικά, εάν θέλετε να δημιουργήσετε συνδέσμους επιστροφής, ίσως θελήσετε να προωθήσετε τους επιρροείς και να τους ενημερώσετε ότι έχετε δημιουργήσει πολύτιμο περιεχόμενο στο ιστολόγιό σας που αξίζει να συνδεθείτε με.

Βήμα 2: Βρείτε διευθύνσεις email με βάση τον σκοπό σας.

Αν ψάχνετε για ανάρτηση επισκεπτών, δημιουργήστε μια λίστα διευθύνσεων email δημοφιλών bloggers.

Βήμα 3: Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο προσέγγισης email, όπως το OutreachPlus για να δημιουργήσετε μια καμπάνια προσέγγισης.

απήχηση

OutreachPlus σάς βοηθά να εξατομικεύσετε την καμπάνια σας, για μεγαλύτερη απόδοση, απάντηση και αφοσίωση. Βελτιώνει την προσπάθεια προσέγγισης και σας βοηθά να αποδώσετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Με τις σωστές στρατηγικές, η προσέγγιση email μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική στη δημιουργία backlinks και στην αύξηση της κυκλοφορίας.

9.3. Μάρκετινγκ μέσω email

Γνωρίζατε ότι το 95% των επισκεπτών σας για πρώτη φορά δεν θα επιστρέψει ποτέ στον ιστότοπό σας; Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν δημιουργείτε σύνδεση με τους επισκέπτες σας για πρώτη φορά και τους κάνετε επανειλημμένες επισκέψεις, θα εξαφανιστούν για πάντα.

Η δημιουργία ενός ενημερωτικού δελτίου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε σύνδεση με το κοινό σας και να τους ενθαρρύνετε να επιστρέψουν στον ιστότοπό σας.

Για να δημιουργήσετε ένα ενημερωτικό δελτίο email, μπορείτε να επιλέξετε ένα λογισμικό μάρκετινγκ email όπως το Constant Contact ή το MailChimp. Μπορείτε περιστασιακά να τους στείλετε χρήσιμα email για να δημιουργήσετε μια μακροχρόνια σχέση. Περιστασιακά, μπορείτε να προωθήσετε τις πρόσφατες αναρτήσεις ιστολογίου σας στο ενημερωτικό δελτίο σας και να ενθαρρύνετε τους συνδρομητές σας να επισκεφθούν τον ιστότοπό σας.

9.4. Μεσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μια από τις πιο αξιόπιστες πηγές επισκεψιμότητας για το ιστολόγιό σας. Αν δυσκολεύεστε να σπάσετε τον κώδικα για την αύξηση της επισκεψιμότητας στο ιστολόγιό σας, ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν.

Ρυθμίστε τα βασικά

Δημιουργήστε ένα προφίλ για το ιστολόγιό σας σε διάφορους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Μπορείτε να προβάλλετε αυτά τα προφίλ στο ιστολόγιό σας και να ενθαρρύνετε τους χρήστες σας να συνδεθούν μαζί σας. Επιπλέον, εγκαταστήστε μια προσθήκη κοινής χρήσης κοινωνικής δικτύωσης, όπως Κοινόχρηστοι αριθμοί και διευκολύνετε τους χρήστες σας να μοιράζονται το περιεχόμενο στα κοινωνικά μέσα.

Εστίαση σε μία ή δύο πλατφόρμες κοινωνικών μέσων

Η εστίαση σε κάθε κοινωνικό δίκτυο εκεί έξω μπορεί να εξαπλωθεί πολύ. Εάν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό και πόρους, είναι προς το συμφέρον σας να εστιάσετε μόνο σε μία ή δύο κοινωνικές πλατφόρμες αρχικά.

Εάν αναζητάτε έμπνευση για την αύξηση της κυκλοφορίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να δείτε πώς να αυξήσετε την κίνηση στο Facebook κατά 332%.

Βελτιστοποιήστε το περιεχόμενό σας

Εάν έχετε μοιραστεί ποτέ μια ανάρτηση ιστολογίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι το κοινωνικό δίκτυο τραβά αυτόματα την εικόνα, τον τίτλο και την περιγραφή του περιεχομένου σας. Αυτές οι πληροφορίες παρέχουν μια βασική περιγραφή του περιεχομένου που μοιράζεστε, το οποίο προσελκύει άλλους χρήστες να κάνουν κλικ σε αυτό.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε μια όμορφη προεπισκόπηση της ανάρτησής σας ενώ την μοιράζεστε σε κοινωνικά μέσα, πιθανότατα το θέμα σας δεν υποστηρίζει ετικέτες OG (Open Graph). Οι ετικέτες OG βοηθούν τα κοινωνικά δίκτυα να αντλούν τις σωστές πληροφορίες από τον σύνδεσμό σας. Εάν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα με τους συνδέσμους που μοιράζεστε, τότε ίσως θέλετε να δείτε πώς να διορθώσετε το εσφαλμένο πρόβλημα μικρογραφιών στο Facebook.

9.5. Άλλοι τρόποι προώθησης του ιστολογίου σας

Ακολουθούν μερικοί ακόμη τρόποι προώθησης του ιστολογίου σας.

Σχολιασμός ιστολογίου: Ενεργά σχολιάστε δημοφιλή ιστολόγια στη θέση σας και συμμετάσχετε στις συνομιλίες. Όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στο όνομά σας, θα κατευθύνονται στο ιστολόγιό σας (υπό την προϋπόθεση ότι το ιστολόγιο στο οποίο σχολιάσατε επιτρέπει την επιστροφή συνδέσμων από το όνομα ενός σχολιαστή).

Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO): Το SEO σάς δίνει τη δυνατότητα να αυξήσετε την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας, κάνοντας τις αναρτήσεις ιστολογίου σας να κατατάσσονται υψηλότερες στις μηχανές αναζήτησης. Με τακτικές SEO εντός και εκτός ιστότοπου, μπορείτε να κατευθύνετε πιο στοχευμένη οργανική κίνηση στον ιστότοπό σας. Μπορείτε να βρείτε περισσότερα για αυτό στο επόμενο κεφάλαιο.

↑ Επιστρέψτε στον πίνακα περιεχομένων

«Προηγούμενο: Κεφάλαιο 8 – Σύνταξη της πρώτης σας ανάρτησης ιστολογίου

Κεφάλαιο 10: WordPress SEO: Ξεκινώντας

Κεφάλαιο 10 wordpress seo

Θέλετε να οδηγήσετε στοχευμένη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας από μηχανές αναζήτησης; Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) μπορεί να είναι δύσκολη λόγω των συνεχώς μεταβαλλόμενων αλγορίθμων αναζήτησης.

Ωστόσο, με τη σωστή στρατηγική, μπορείτε να αυξήσετε την οργανική επισκεψιμότητα παρά τις συνεχείς αλλαγές αλγορίθμου. Ακολουθώντας τις καλύτερες τακτικές SEO, επιτρέπετε στις μηχανές αναζήτησης να σαρώσουν και να ευρετηριάσουν εύκολα τον ιστότοπό σας.

Σε αυτό το κεφάλαιο, θα συζητήσουμε τα εξής:

 • Έρευνα λέξεων-κλειδιών
 • SEO στη σελίδα
 • Σύνδεσμος κτίριο

10.1. Έρευνα λέξεων-κλειδιών

Η έρευνα με λέξεις-κλειδιά είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές του SEO. Η έρευνα λέξεων-κλειδιών σάς βοηθά να κατανοήσετε τι αναζητά το κοινό σας στο Google.

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να βρείτε κάθε πιθανό συνδυασμό λέξεων-κλειδιών που χρησιμοποιεί το δυνητικό κοινό σας στο Google για να βρει το περιεχόμενό σας.

Ακολουθούν μερικά εργαλεία έρευνας λέξεων-κλειδιών που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα.

 • Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών Google: Το Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών είναι ένα δωρεάν εργαλείο που σας βοηθά να βρείτε τις σωστές λέξεις-κλειδιά για τις καμπάνιες σας στο AdWords. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο εργαλείο για την ανταλλαγή ιδεών από ιδέες περιεχομένου.
 • Αναζήτηση Google: Η Αναζήτηση Google σάς βοηθά να βρείτε πολλές σχετικές λέξεις-κλειδιά για το ιστολόγιό σας. Μπορείτε να βρείτε τις σχετικές λέξεις-κλειδιά στο κάτω μέρος της σελίδας αποτελεσμάτων αναζήτησης.
 • SEMRush: Το SEMRush είναι ένα πληρωμένο εργαλείο που σας βοηθά να βρείτε μια λίστα πιθανών λέξεων-κλειδιών για το ιστολόγιό σας. Σας βοηθά να μάθετε τι λειτουργεί για τον ανταγωνισμό σας, ποιοι επισκέπτες ιστότοπων αναζητούν στον κλάδο σας και ποιες λέξεις-κλειδιά πρέπει να εστιάσετε.

Μόλις έχετε μια λίστα με πιθανές λέξεις-κλειδιά, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε ένα ημερολόγιο σύνταξης για να βελτιώσετε τη διαδικασία δημιουργίας περιεχομένου.

10.2. SEO στη σελίδα

Για να κατατάξετε υψηλότερα στο Google και να τοποθετήσετε τις ιστοσελίδες σας στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης, θα πρέπει να βελτιστοποιήσετε τις ιστοσελίδες σας για τη μηχανή αναζήτησης.

Με το WordPress, είναι εύκολο να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας για μηχανές αναζήτησης. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε.

Εγκαταστήστε μια προσθήκη SEO

Ένα πρόσθετο SEO σάς βοηθά να κάνετε τη μηχανή αναζήτησης του ιστότοπού σας φιλική. Σας συνιστούμε να εγκαταστήσετε το Πρόσθετο Yoast στον ιστότοπό σας. Κατά την εγκατάσταση της προσθήκης, θα βρείτε ένα μετα-πλαίσιο σε κάθε ανάρτηση και πρόγραμμα επεξεργασίας σελίδων για να προσθέσετε τίτλο SEO, περιγραφή και εστίαση λέξης-κλειδιού.

Το Yoast SEO σας αναγκάζει να επιλέξετε μια λέξη-κλειδί εστίασης κατά τη δημοσίευση περιεχομένου και, στη συνέχεια, διασφαλίζει ότι τη χρησιμοποιείτε σωστά σε αυτήν τη σελίδα.

Προσθήκη alt Tags για εικόνες

Το Alt tags help περιγράφει τι υπάρχει στην εικόνα. Η Google δίνει μια σχετικά υψηλή τιμή στο alt κείμενο για να προσδιορίσει τι υπάρχει στην εικόνα και το θέμα του κειμένου που περιβάλλει.

Εσωτερική σύνδεση

Προσθέστε 2-3 εσωτερικούς συνδέσμους σε κάθε ανάρτηση.

Οι εσωτερικοί σύνδεσμοι επιτρέπουν στους χρήστες να πλοηγούνται σε άλλες σελίδες. Διατηρεί τους επισκέπτες σας περισσότερο στον ιστότοπό σας και το πιο σημαντικό, αυξάνει τον χυμό συνδέσμου σας, γεγονός που βελτιώνει το SEO σας.

10.3. Κτίριο συνδέσμων

Η δημιουργία συνδέσμων είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τον τρόπο με τον οποίο η Google κατατάσσει ιστοσελίδες. Μπορείτε να βελτιώσετε την κατάταξη του ιστολογίου σας αυξάνοντας τον αριθμό των συνδέσμων υψηλής ποιότητας που συνδέονται με τις σελίδες σας.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να δημιουργήσετε νόμιμα backlinks στον ιστότοπό σας. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από αυτά παρακάτω.

Δημιουργήστε περιεχόμενο πυλώνα:

Το έχουμε ήδη αναφέρει, αλλά το λέμε ξανά. Πριν βυθιστείτε και προσπαθήσετε να δημιουργήσετε backlinks, βεβαιωθείτε ότι έχετε ήδη δημοσιεύσει μια χούφτα περιεχομένου που αξίζει να συνδεθείτε. Μερικά παραδείγματα περιεχομένου πυλώνων είναι οι οδηγοί οδηγιών, οι λίστες και οι περιπτωσιολογικές μελέτες.

Δημιουργήστε κοινόχρηστα γραφήματα:

Μπορείτε είτε να προσλάβετε έναν σχεδιαστή γραφικών είτε να το δημιουργήσετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο δημιουργού infographics όπως Κάναβα, Piktochart ή Visme. Αφού το δημιουργήσετε, κάντε το κοινόχρηστο, παρέχοντας έναν κώδικα ενσωμάτωσης που οι χρήστες σας μπορούν να χρησιμοποιήσουν εύκολα.

Επικοινωνήστε με τους πιθανούς συνδέσμους:

Δημιουργήστε μια λίστα ιστολογίων που είναι πιθανό να παρέχουν έναν σύνδεσμο πίσω στο ιστολόγιό σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να βρείτε ιστολόγια που δημοσιεύουν εβδομαδιαία ανακεφαλαίωση σχετικά με τη θέση σας και να τους ζητήσετε να προβάλουν το άρθρο σας στην επερχόμενη ανάρτησή τους.

Δημοσίευση συνεντεύξεων:

Δημιουργήστε μια λίστα επιρροών και δημοσιεύστε μια συνέντευξη με μία ερώτηση μαζί τους. Είναι πιθανό να προσθέσουν έναν σύνδεσμο στη συνέντευξη που έχετε δημοσιεύσει.

Επισκέπτης blogging:

Δημοσιεύστε υψηλής ποιότητας άρθρα επισκεπτών σε φημισμένους ιστότοπους στη θέση σας. Αν και είναι μια αποτελεσματική στρατηγική για την απόκτηση συνδέσμων, λάβετε υπόψη ότι η Google έχει καταργήσει τους εμπόρους που κάνουν κατάχρηση αυτής της τακτικής με άρθρα και συνδέσμους χαμηλής ποιότητας.

↑ Επιστρέψτε στον πίνακα περιεχομένων

«Προηγούμενο: Κεφάλαιο 9 – Προώθηση του ιστολογίου σας

Κεφάλαιο 11: Δημιουργία εσόδων από το ιστολόγιό σας

Κεφάλαιο 11 δημιουργήστε έσοδα από το ιστολόγιό σας

Θέλετε να παραιτηθείτε από την εργασία 9 έως 5; Αναρωτιέστε πώς να ξεκινήσετε ένα blog και να κερδίσετε χρήματα; Τότε δεν είσαι μόνος!

Ενώ η δημιουργία εσόδων από ιστολόγια δεν είναι ένα γρήγορο πλούσιο σχήμα, με τις σωστές στρατηγικές, είναι απολύτως δυνατό να αποκομίσετε ένα σταθερό εισόδημα.

Σε αυτό το κεφάλαιο, θα εξηγήσουμε 4 διαφορετικές μεθόδους για να κερδίσετε χρήματα στο blogging.

 1. Διαφήμιση
 2. Μάρκετινγκ θυγατρικών
 3. ΕΛΕΥΘΕΡΟ επαγγελμα
 4. Πώληση προϊόντων

11.1. Διαφήμιση

Η διαφήμιση είναι ίσως ο ευκολότερος τρόπος για να κερδίσετε χρήματα στο blogging.

Μπορείτε να ξεκινήσετε προβάλλοντας διαφημίσεις από το Google AdSense, το οποίο είναι ένα διαφημιστικό δίκτυο της Google. Το καλύτερο είναι ότι δεν απαιτείται να έχετε τεράστιο όγκο επισκεψιμότητας για να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να πουλήσετε απευθείας διαφημίσεις στον ιστότοπό σας. Είναι αποτελεσματικό για το ιστολόγιό σας εάν προσελκύει σημαντική βάση επισκεψιμότητας. Δεδομένου ότι δεν εξαρτάται από κανένα δίκτυο διαφημίσεων, μπορείτε να διατηρήσετε τα πλήρη κέρδη από τα έσοδα από διαφημίσεις.

Για τη δημιουργία εσόδων από τον ιστότοπό σας με οποιοδήποτε είδος διαφήμισης, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε την προσθήκη AdSanity. Απλοποιεί τη διαχείριση διαφημίσεων που σας βοηθά να δημιουργήσετε περισσότερα έσοδα από διαφημίσεις με ελάχιστη προσπάθεια.

11.2. Μάρκετινγκ θυγατρικών

Το μάρκετινγκ συνεργατών σάς βοηθά να δημιουργήσετε έσοδα από το ιστολόγιό σας όταν κάποιος αγοράζει ένα προϊόν μέσω των παραπομπών σας. Βασικά, επιλέγετε ένα προϊόν που σας αρέσει, εισάγετε έναν σύνδεσμο συνεργατών με αυτό το προϊόν και όποτε κάποιος το αγοράσει κάνοντας κλικ στον σύνδεσμό σας, μπορείτε να κερδίσετε προμήθειες.

Εάν πιστεύετε ότι οι διαφημίσεις είναι ενοχλητικές, το μάρκετινγκ συνεργατών είναι ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσετε σταθερά έσοδα από το ιστολόγιό σας. Μπορείτε ακόμη να το χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με διαφημίσεις και άλλες μεθόδους δημιουργίας εσόδων.

Χρησιμοποιούμε και προτείνουμε το ThirstyAffiliates για τη διαχείριση και απόκρυψη συνδέσμων συνεργατών.

11.3. ΕΛΕΥΘΕΡΟ επαγγελμα

Η προσφορά των δεξιοτήτων και της εμπειρίας σας στο ιστολόγιό σας ως ελεύθερος επαγγελματίας είναι ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσετε τα προς το ζην, είστε το ιστολόγιό σας. Όχι μόνο θα μπορείτε να παρουσιάσετε το χαρτοφυλάκιό σας στο blog, αλλά και να προσελκύσετε το σωστό τμήμα των πελατών που πληρώνουν.

Φροντίστε να δημιουργήσετε μια σελίδα προσλήψεων στο ιστολόγιό σας και να προωθήσετε εκτενώς αυτήν τη σελίδα.

11.4. Πώληση προϊόντων

Εάν θέλετε να κάνετε μια σταθερή ροή παθητικού εισοδήματος, τότε ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο πώλησης προϊόντων από το ιστολόγιό σας. Με τις σωστές στρατηγικές, είναι απολύτως δυνατό να αποκομίσετε εισόδημα πλήρους απασχόλησης από το ιστολόγιό σας με την πώληση προϊόντων.

Ακολουθούν μερικές ιδέες:

Πουλήστε eBooks: Η δημιουργία ενός προϊόντος μπορεί να είναι μια κουραστική και εκφοβιστική εργασία. Εάν έχετε ήδη δημοσιεύσει κάποιο εξαιρετικό περιεχόμενο πυλώνων, μπορείτε εύκολα να τα επανατοποθετήσετε σε ένα eBook και να το πουλήσετε στο κοινό σας.

Ενσωμάτωση καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου: Ενσωματώστε μια βιτρίνα ηλεκτρονικού εμπορίου στο υπάρχον ιστολόγιό σας με ένα πρόσθετο ηλεκτρονικού εμπορίου όπως το WooCommerce. Εάν πουλάτε εμπορεύματα που αντικατοπτρίζουν τον τύπο του περιεχομένου που τους αρέσει στο ιστολόγιό σας, τότε μπορείτε να ανατρέξετε στην υπάρχουσα βάση χρηστών σας για να πουλήσετε τα προϊόντα ηλεκτρονικού εμπορίου σας.

↑ Επιστρέψτε στον πίνακα περιεχομένων

«Προηγούμενο: Κεφάλαιο 10 – WordPress SEO: Ξεκινώντας

Κεφάλαιο 12: Πόροι για να μάθετε και να μάθετε το WordPress

κεφάλαιο 12 πόροι wordpress

Η κοινότητα του WordPress είναι τεράστια, οπότε μπορείτε να βρείτε πολλούς διαφορετικούς πόρους στον ιστό που θα σας βοηθήσουν να μάθετε και να μάθετε το WordPress.

Μερικοί από τους καλύτερους και δωρεάν πόρους του WordPress που μπορείτε να βρείτε στον Ιστό είναι:

 • IsItWP: Στο IsItWP, δημοσιεύουμε τακτικά tutorials WordPress, συλλογές θέματος και προσθηκών WordPress, κριτικές, προσφορές WordPress και πολλά άλλα.
 • WPBeginner: Το WPBeginner είναι ο μεγαλύτερος δωρεάν πόρος WordPress στον ιστό για αρχάριους του WordPress. Δημοσιεύουν τακτικά χρήσιμα σεμινάρια, βίντεο, κωδικούς κουπονιών για προϊόντα WordPress και πολλά άλλα.
 • Ιστολόγιο WPForms: Εάν θέλετε να διαβάσετε μαθήματα που σας βοηθούν να αναπτύξετε την επιχείρησή σας χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα WordPress, πρέπει να ακολουθήσετε το ιστολόγιο WPForms. Μπορείτε επίσης να βρείτε συμβουλές και προτεινόμενες πρακτικές για τη δημιουργία οποιωνδήποτε τύπων διαδικτυακών φορμών WordPress.
 • Ιστολόγιο MonsterInsights: Το ιστολόγιο MonsterInsights είναι ένας εξαιρετικός πόρος που μπορείτε να ακολουθήσετε για να λάβετε γνώση για τις βέλτιστες πρακτικές και προτάσεις του Google Analytics.

Συχνές ερωτήσεις

Έχοντας βοηθήσει χιλιάδες χρήστες να ξεκινήσουν ένα ιστολόγιο, διαπιστώσαμε ότι οι άνθρωποι κάνουν τις ίδιες ερωτήσεις ξανά και ξανά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε συντάξει μια λίστα με συχνές ερωτήσεις, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε εύκολα το ιστολόγιό σας.

Πώς διαφέρει ένα blog από έναν ιστότοπο?
Ένα blog είναι απλώς ένας τύπος ιστότοπου που δημοσιεύει άρθρα με αντίστροφη χρονολογική σειρά. Τα άρθρα ιστολογίου συνήθως δημοσιεύονται χρησιμοποιώντας μια πλατφόρμα blogging όπως το WordPress, οπότε όποιος δεν μπορεί να κωδικοποιήσει μπορεί να ξεκινήσει ένα blog εύκολα. Μόλις δημιουργηθεί το ιστολόγιο, μπορείτε εύκολα να ξεκινήσετε τη δημιουργία περιεχομένου στο πρόγραμμα επεξεργασίας αναρτήσεων και να το δημοσιεύσετε με το πάτημα ενός κουμπιού.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο.

Μπορώ να δημιουργήσω ένα blog χωρίς WordPress?

Ναί! Υπάρχουν δεκάδες πλατφόρμες blogging όπως το Blogger, το WordPress.com και το TypePad. Ωστόσο, σας συνιστούμε πάντα να ξεκινήσετε ένα blog σε αυτό-φιλοξενούμενο WordPress γιατί σας δίνει πλήρη ελευθερία να δημιουργήσετε ένα blog όπως θέλετε χωρίς περιορισμούς.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ WordPress.com και WordPress.org (αυτο-φιλοξενούμενο WordPress)?

Το WordPress.com είναι μια δωρεάν πλατφόρμα blogging που σας επιτρέπει να ξεκινήσετε εύκολα ένα blog, αλλά συνοδεύεται από πολλούς περιορισμούς, όπως περιορισμένη διαθεσιμότητα θεμάτων και περιορισμένος χώρος αποθήκευσης. Επιπλέον, η δωρεάν πλατφόρμα δεν σας επιτρέπει να δημιουργείτε έσοδα από τον ιστότοπό σας.

Το WordPress.org, επίσης γνωστό ως αυτό-φιλοξενούμενο WordPress, απαιτεί από εσάς να έχετε ένα όνομα τομέα και έναν λογαριασμό φιλοξενίας για να εκτελέσετε ένα ιστολόγιο. Με μια αυτο-φιλοξενούμενη πλατφόρμα, έχετε τον πλήρη έλεγχο του ιστολογίου σας, μπορείτε να δημιουργήσετε έσοδα από το ιστολόγιό σας με τον τρόπο που θέλετε, να έχετε απεριόριστο θέμα και επιλογές προσαρμογής και να απολαύσετε απεριόριστο χώρο αποθήκευσης ανάλογα με τον πάροχο φιλοξενίας σας.

Πόσο κοστίζει για να ξεκινήσετε ένα blog?

Για να ξεκινήσετε ένα blog σε αυτό-φιλοξενούμενο WordPress, θα πρέπει να αγοράσετε ένα όνομα τομέα για 14,99 $ ετησίως και έναν λογαριασμό φιλοξενίας, που κοστίζει περίπου 7,99 $ ανά μήνα. Συνολικά, η έναρξη ενός ιστολογίου κοστίζει μόλις 110,87 $ ετησίως.

Μπορείτε να βρείτε χιλιάδες δωρεάν θέματα και προσθήκες για το ιστολόγιό σας. Ωστόσο, εάν προτιμάτε premium θέματα και προσθήκες, το κόστος λειτουργίας του ιστολογίου σας μπορεί να είναι υψηλότερο.

Μπορώ να ξεκινήσω ένα blog ανώνυμα?

Εάν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα ιστολόγιο αλλά να παραμείνετε ανώνυμοι, τότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι προστατεύετε τον τομέα σας με ενεργοποιημένο το απόρρητο WHOIS. Για ανώνυμα ιστολόγια, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά ψευδώνυμο / ψευδώνυμο για να γράψουν. Μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε ένα μοναδικό email μόνο για τη σύνταξη του ιστολογίου σας.

Για τι πρέπει να ξεκινήσω ένα blog?

Ενώ μπορείτε να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο για οποιοδήποτε θέμα, συνιστάται να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο για ένα θέμα για το οποίο είστε πραγματικά παθιασμένοι. Εναλλακτικά, μπορείτε ακόμη και να ξεκινήσετε ένα προσωπικό ιστολόγιο, τεκμηριώνοντας την καθημερινή σας ζωή και να απευθυνθείτε σε ομοειδή άτομα στον Ιστό.

Μπορώ να δημιουργήσω ένα blog πολλαπλών συγγραφέων?

Ναί. Το WordPress διαθέτει 5 προεπιλεγμένους ρόλους χρηστών που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε και να ελέγξετε τα δικαιώματα για κάθε συγγραφέα στο ιστολόγιό σας.

Μπορώ να προσθέσω μια βιτρίνα ηλεκτρονικού εμπορίου στο ιστολόγιό μου?

Ναί! Η προσθήκη μιας βιτρίνας ηλεκτρονικού εμπορίου σάς επιτρέπει να ξεκινήσετε εύκολα την πώληση φυσικών ή ψηφιακών προϊόντων απευθείας από το ιστολόγιό σας. Απλώς εγκαταστήστε ένα πρόσθετο όπως το WooCommerce και ενσωματώστε μια βιτρίνα ηλεκτρονικού εμπορίου στο ιστολόγιό σας, ώστε να μπορείτε να αρχίσετε να πωλείτε τα προϊόντα σας.

Πώς μπορώ να μάθω περισσότερα για τις ορολογίες του WordPress?

Ανατρέξτε σε αυτό Όροι Γλωσσάρι WordPress για αρχάριους όποτε μπερδεύεστε από περίεργους όρους ή συντομογραφίες του WordPress.

Μπορώ να ξεκινήσω ένα blog σε πολλές γλώσσες?

Με το WordPress, μπορείτε εύκολα να ξεκινήσετε ένα πολύγλωσσο ιστολόγιο με ένα πολύγλωσσο πρόσθετο όπως το Polylang. Ίσως θέλετε επίσης να επιλέξετε ένα θέμα WordPress που υποστηρίζει την πολύγλωσση προσθήκη που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός σας βοήθησε να ξεκινήσετε ένα blog WordPress. Καλή διασκέδαση στο blogging!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map