Τρόπος μετεγκατάστασης στο WordPress από οποιοδήποτε CMS ή ιστότοπο (Βήμα προς βήμα)

Πώς να κάνετε μετεγκατάσταση στο WordPress από οποιοδήποτε CMS ή ιστότοπο


Θέλετε να κάνετε μετεγκατάσταση στο WordPress από οποιοδήποτε CMS ή ιστότοπο?

Είναι εντάξει αν έχετε ήδη δημιουργήσει έναν ιστότοπο σε οποιαδήποτε πλατφόρμα ή CMS. Καθώς η επιχείρησή σας μεγαλώνει, ανά πάσα στιγμή μπορείτε να μεταφέρετε τον ιστότοπό σας στο WordPress, ανεξάρτητα από το CMS που χρησιμοποιείτε. Όχι μόνο είναι φθηνότερο να τρέχετε έναν ιστότοπο στο WordPress, αλλά σας δίνει επίσης ατελείωτες δυνατότητες να βελτιώσετε τον ιστότοπό σας με οποιεσδήποτε δυνατότητες μπορείτε να σκεφτείτε, όπως η ενσωμάτωση μιας βιτρίνας ηλεκτρονικού εμπορίου, φόρουμ, εξειδικευμένο κοινωνικό δίκτυο κ.λπ..

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να κάνετε μετεγκατάσταση στο WordPress από οποιοδήποτε CMS ή ιστότοπο.

Ο απόλυτος οδηγός μετεγκατάστασης WordPress

Ακολουθούν τα ακριβή βήματα που θα καλύψουμε στον αναλυτικό οδηγό μετεγκατάστασης WordPress:

 1. Προσδιορίστε την πλατφόρμα του ιστότοπού σας: Στατικό ή CMS
 2. Επιλέξτε μια φιλοξενία WordPress
 3. Εγκαταστήστε το WordPress και επιλέξτε ένα θέμα
 4. Εξαγάγετε τον υπάρχοντα ιστότοπό σας
 5. Εισαγάγετε τον ιστότοπο στο WordPress
 6. Διαχείριση ανακατευθύνσεων και μόνιμων συνδέσμων
 7. Πράγματα που πρέπει να κάνετε μετά τη μετανάστευση

Γιατί πρέπει να μετακινήσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress?

Το WordPress είναι το πιο δημοφιλές πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων στον κόσμο. Είναι εξαιρετικά ευέλικτο και εύκολο στην προσαρμογή. Πολλές από τις μεγαλύτερες μάρκες στον κόσμο χρησιμοποιούν το WordPress για τη διαχείριση των ιστότοπών τους.

Η διαχείριση του WordPress μπορεί να γίνει χωρίς γνώσεις κωδικοποίησης ή προγραμματισμού. Έρχεται επίσης με πολλά ενσωματωμένα χαρακτηριστικά που το καθιστούν την κορυφαία επιλογή για αρχάριους και προγραμματιστές.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένους βασικούς λόγους που κάνουν τους ανθρώπους να επιλέξουν το WordPress σε σχέση με άλλες πλατφόρμες.

Φιλικό προς το SEO: Είτε ο δικός σας είναι ένας ιστότοπος μικρών επιχειρήσεων, ένας ιστότοπος χαρτοφυλακίου ή οποιοσδήποτε άλλος, το WordPress διευκολύνει τη βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας για SEO. Μπορείτε να επιλέξετε μια προσαρμοσμένη δομή μόνιμου συνδέσμου φιλική για SEO με μερικά κλικ. Εγκαθιστώντας ένα πρόσθετο SEO, μπορείτε εύκολα να προσθέσετε μετα-περιγραφή, μετα-τίτλο και άλλες πληροφορίες SEO, χωρίς να χρειάζεται να κωδικοποιήσετε σκληρά τον ιστότοπό σας.

Εύκολη προσαρμογή: Με την έλευση του συντάκτη Gutenberg και του WordPress Customizer, η χρήση του WordPress είναι πλέον ευκολότερη από ποτέ !. Απλώς κάντε τυχόν αλλαγές και δείτε τις αλλαγές αμέσως στον πίνακα ελέγχου χωρίς να χρειάζεται να κάνετε προεπισκόπηση της σελίδας.

Για περισσότερους λόγους, ανατρέξτε στον πλήρη οδηγό μας για το γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε το WordPress.

Πριν ξεκινήσετε, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι υπάρχουν δύο είδη πλατφορμών WordPress. Το WordPress.com, το οποίο είναι μια φιλοξενούμενη λύση και το WordPress.org, η οποία είναι μια πλατφόρμα που φιλοξενείται αυτόματα. Για αυτόν τον οδηγό, θα χρησιμοποιήσουμε το WordPress.org που φιλοξενείται από τον εαυτό σας καθώς σας παρέχει πλήρη έλεγχο του ιστότοπού σας.

Ας ξεκινήσουμε τη μετάβαση στο WordPress από οποιοδήποτε CMS ή ιστότοπο, βήμα προς βήμα.

Σημείωση: Πριν από την κατάδυση, αυτό το σεμινάριο προϋποθέτει ότι έχετε έναν δυναμικό ιστότοπο που βασίζεται στο CMS. Εάν έχετε έναν στατικό / HTML ιστότοπο, ίσως θελήσετε να προσλάβετε έναν επαγγελματία προγραμματιστή για να μετακινήσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress.

Βήμα 1: Προσδιορίστε την πλατφόρμα του ιστότοπού σας: CMS ή Static

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μάθετε εάν ο ιστότοπος προέλευσης είναι χτισμένος πάνω από ένα Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου ή απλώς έναν στατικό / HTML ιστότοπο. Ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας από το backend.

Μπορείτε να μάθετε εάν ο ιστότοπός σας είναι δυναμικός ή στατικός μεταβαίνοντας στη διεύθυνση Wappalyzer.com. Στη συνέχεια, εισαγάγετε το όνομα τομέα του ιστότοπού σας στο πλαίσιο και μάθετε εάν χρησιμοποιεί οποιαδήποτε εφαρμογή.

μετανάστευση wordpress από την αναζήτηση τεχνολογίας CMS

Εάν ο ιστότοπός σας δεν έχει αναπτυχθεί σε κανένα CMS ή εφαρμογή, ίσως θελήσετε να προσλάβετε έναν επαγγελματία προγραμματιστή για να μετακινήσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress.

Η διαδικασία μετεγκατάστασης διαφέρει ανάλογα με την εφαρμογή στην οποία έχει δημιουργηθεί ο ιστότοπός σας.

 • Προχωρήστε στο επόμενο βήμα εάν ο ιστότοπός σας έχει δημιουργηθεί με προσαρμοσμένο CMS
 • Οδηγός μετεγκατάστασης Blogger σε WordPress
 • Οδηγός μετεγκατάστασης Wix to WordPress
 • Οδηγός μετεγκατάστασης Weebly to WordPress
 • Οδηγός μετεγκατάστασης μεσαίου έως WordPress
 • Οδηγός μετεγκατάστασης Godaddy Website Builder to WordPress

Βήμα 2: Επιλέξτε μια φιλοξενία WordPress

Για να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο στο WordPress.org που φιλοξενείται αυτόματα, θα πρέπει να διαθέτετε ένα όνομα τομέα και έναν λογαριασμό φιλοξενίας ιστού.

Το όνομα τομέα είναι μια διεύθυνση URL (για παράδειγμα, isitwp.com) την οποία οι χρήστες θα πληκτρολογήσουν στα προγράμματα περιήγησής τους για πρόσβαση στον ιστότοπό σας. Η φιλοξενία ιστού είναι ένας χώρος όπου θα αποθηκεύετε όλο το περιεχόμενο και τα αρχεία σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ρίξτε μια ματιά στις διαφορές μεταξύ ενός ονόματος domain και του web hosting.

Ενώ υπάρχουν δεκάδες φιλοξενία WordPress εκεί έξω, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το Bluehost. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων και μια επίσημα προτεινόμενη υπηρεσία φιλοξενίας από το WordPress.org.

Διαπραγματευτήκαμε μια συμφωνία με την Bluehost για να προσφέρουμε στους χρήστες μας δωρεάν όνομα τομέα, δωρεάν πιστοποιητικό SSL και μεγάλη έκπτωση στη φιλοξενία ιστού.

ιστότοπος bluehost

Κάντε κλικ εδώ για να διεκδικήσετε αυτήν την αποκλειστική προσφορά Bluehost »

Μεταβείτε στον ιστότοπο Bluehost και κάντε κλικ στο Ξεκίνα κουμπί. Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας για τον νέο ιστότοπό σας στο WordPress. Ας επιλέξουμε το βασικό σχέδιο καθώς μόλις ξεκινήσετε. Περιλαμβάνει δωρεάν όνομα τομέα και δωρεάν πιστοποιητικό SSL. Μπορείτε πάντα να κάνετε αναβάθμιση αργότερα καθώς ο ιστότοπός σας μεγαλώνει.

επιλέξτε ένα σχέδιο bluehost για ιστότοπο εστιατορίου

Μετά από αυτό, πρέπει να επιλέξετε ένα όνομα τομέα. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε έναν υπάρχοντα τομέα που σας ανήκει είτε να καταχωρήσετε έναν νέο δωρεάν.

αγορά τομέα bluehost

Στην επόμενη σελίδα, πρέπει να εισαγάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Για εύκολη εγγραφή, μπορείτε να συνδεθείτε στο Google και να ολοκληρώσετε τη ρύθμιση με λίγα κλικ.

δημιουργία λογαριασμού bluehost

Τώρα, μετακινηθείτε προς τα κάτω στο πλαίσιο πληροφοριών πακέτου. Υπάρχουν πολλές επιλογές, συμπεριλαμβανομένου ενός βασικού προγράμματος για 12 μήνες, 24 μήνες ή 36 μήνες. Μπορείτε επίσης να δείτε ότι είναι προεπιλεγμένα μερικά πρόσθετα, προσθέτοντας τη συνολική τιμή. Σας συνιστούμε να αποεπιλέξετε τα πρόσθετα επειδή δεν θα τα χρειαστείτε αμέσως. Μπορείτε πάντα να τα αγοράσετε αργότερα όποτε θέλετε.

Για να λάβετε την καλύτερη τιμή στο web hosting, επιλέξτε το πρόγραμμα 36 μηνών.

πληροφορίες πακέτου bluehost

Προχωρώντας, πρέπει να μετακινηθείτε προς τα κάτω για να εισαγάγετε τα στοιχεία πληρωμής σας. Πρέπει να αποδεχτείτε τους «Όρους Παροχής Υπηρεσιών» και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο υποβάλλουν.

Στο επόμενο βήμα, πρέπει να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό φιλοξενίας σας. Θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο σύνδεσης στον πίνακα ελέγχου φιλοξενίας ιστού (cPanel) όπου μπορείτε να διαχειριστείτε τα αρχεία φιλοξενίας, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και την υποστήριξη.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Bluehost, δείτε την πλήρη κριτική μας στο Bluehost.

Βήμα 3: Εγκαταστήστε το WordPress και επιλέξτε ένα θέμα

Αφού αγοράσετε το όνομα τομέα και τη φιλοξενία ιστού, πρέπει να εγκαταστήσετε το WordPress. Πολλοί πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων, συμπεριλαμβανομένης της Bluehost, προσφέρουν εγκατάσταση WordPress με 1 κλικ για εξοικονόμηση χρόνου.

Πρέπει να μεταβείτε στον λογαριασμό σας στο Bluehost. Από εκεί, μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο του WordPress για να προσθέσετε το όνομα και την ετικέτα του ιστότοπού σας. Πρέπει επίσης να επιλέξετε το θέμα του WordPress και να κάνετε κλικ στο Εγκαθιστώ κουμπί.

Κατάλογος θεμάτων

Δεδομένου ότι υπάρχουν χιλιάδες δωρεάν θέματα WordPress, είναι εκφοβιστικό να βρείτε το κατάλληλο για τον ιστότοπό σας. Όλα τα θέματα έχουν διαφορετικές δυνατότητες και επιλογές. Ένα καλό θέμα πρέπει να περιλαμβάνει όμορφο σχεδιασμό προτύπων, μενού πλοήγησης, πλευρικές γραμμές, υποστήριξη widget, συντομεύσεις και πρότυπα σελίδων.

Ίσως θέλετε επίσης να δείτε τα καλύτερα και πιο δημοφιλή θέματα WordPress όλων των εποχών.

Για χάρη αυτού του οδηγού, θα χρησιμοποιήσουμε το θέμα Astra. Είναι ένα δημοφιλές και πολυχρηστικό θέμα WordPress που δημιουργήθηκε για τη δημιουργία οποιασδήποτε ιστοσελίδας.

Θέμα Astra

Βήμα 4: Εξαγάγετε τον ιστότοπό σας που βασίζεται στο CMS

Η εξαγωγή ενός υπάρχοντος ιστότοπου ή πηγής από ένα CMS είναι τόσο εύκολη. Στην ενότητα διαχειριστή του ιστότοπού σας, θα υπάρχει η επιλογή εξαγωγής του αρχείου XML με πλήρες περιεχόμενο, πολυμέσα και βάση δεδομένων. Θα χρειαστεί να αποθηκεύσετε αυτό το αρχείο στον υπολογιστή σας για τη μετεγκατάσταση.

Βήμα 5: Εισαγάγετε τον ιστότοπό σας που βασίζεται σε CMS στο WordPress

Για να εισαγάγετε έναν ιστότοπο που βασίζεται σε CMS στο WordPress, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε WP Όλες οι εισαγωγές συνδέω. Για περισσότερες λεπτομέρειες, θα πρέπει να δείτε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης μιας προσθήκης WordPress.

Μόλις ενεργοποιηθεί, πρέπει να επισκεφθείτε Όλες οι εισαγωγές »Νέα εισαγωγή στην περιοχή διαχειριστή του WordPress. Από εκεί, κάντε κλικ στο Ανέβασε ένα αρχείο κουμπί.

Ανέβασε ένα αρχείο

Θα ανοίξει ένα παράθυρο διαλόγου όπου πρέπει να επιλέξετε το αρχείο XML που έχετε εξαγάγει. Κάνε κλικ στο Ανοιξε κουμπί για να συνεχίσετε.

Άνοιγμα αρχείου XML

Καθώς ανεβάζετε το αρχείο, θα δείτε μια γραμμή προόδου που δείχνει την πρόοδο της διαδικασίας μεταφόρτωσης.

Πρόοδος μεταφόρτωσης αρχείων

Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε κλικ στο Συνεχίστε στο Βήμα 2 κουμπί.

Συνεχίστε το δεύτερο βήμα

Υπάρχουν πολλά στοιχεία για εισαγωγή στο WordPress. Πρέπει να επιλέξετε ένα στοιχείο και να κάνετε κλικ στο Συνεχίστε στο Βήμα 3 κουμπί.

Εισαγωγή στοιχείου

Τώρα πρέπει να μεταφέρετε και να αποθέσετε τον τίτλο και την περιγραφή στα αντίστοιχα πεδία από τη δεξιά πλευρά της οθόνης.

Προσθήκη περιγραφής τίτλου

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο Συνεχίστε στο Βήμα 4 κουμπί.

Στο επόμενο βήμα, πρέπει να κάνετε κλικ στο Αυτόματη αναγνώριση κουμπί για το πεδίο Μοναδικό αναγνωριστικό. Θα γεμίσει αυτόματα το πεδίο με το σωστό στοιχείο.

Αυτόματη αναγνώριση

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο Να συνεχίσει κουμπί.

Μόλις είστε έτοιμοι, κάντε κλικ στο Επιβεβαιώνω & Εκτελέστε εισαγωγή κουμπί. Όλα τα δεδομένα από το αρχείο XML θα εισαχθούν στο WordPress.

Επιβεβαίωση εισαγωγής

Θα δείτε επίσης ένα μήνυμα επιτυχίας μετά την ολοκλήρωση της εισαγωγής.

Βήμα 6: Διαχείριση ανακατευθύνσεων και μόνιμων συνδέσμων

Πρέπει να προσθέσετε ανακατευθύνσεις στον ιστότοπό σας για να διατηρήσετε την κατάταξη των μηχανών αναζήτησης. Όταν ένας χρήστης επισκέπτεται μια παλιά διεύθυνση URL, θα ανακατευθύνει στην ίδια σελίδα στον νέο ιστότοπό σας στο WordPress.

Απλώς ακολουθήστε αυτόν τον βήμα προς βήμα οδηγό ρύθμιση ανακατευθύνσεων στο WordPress.

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να διαχειριστείτε τη δομή των μόνιμων συνδέσμων. Στην περιοχή διαχειριστή του WordPress, επισκεφτείτε το Ρυθμίσεις »Μόνιμοι σύνδεσμοι για να επιλέξετε μια μορφή URL.

Δομή μόνιμων συνδέσμων

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη δομή μόνιμου συνδέσμου, αν θέλετε.

Βήμα 7: Πράγματα που πρέπει να κάνετε μετά τη μετεγκατάσταση

Μετά από μια επιτυχημένη μετάβαση στο WordPress, το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητες του WordPress.

Υπάρχουν χιλιάδες δωρεάν και premium πρόσθετα WordPress διαθέσιμα στην αγορά. Αυτές οι προσθήκες θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε τη λειτουργικότητα του ιστότοπού σας με λίγα κλικ. Ίσως θελήσετε επίσης να δείτε τη λίστα με τα πρόσθετα WordPress που πρέπει να έχετε.

Ρίξτε μια ματιά σε μερικά από τα πιο δημοφιλή πρόσθετα που πρέπει να εγκαταστήσετε στον ιστότοπό σας WordPress μετά τη μετεγκατάσταση:

 • WPForms: Είναι το πιο φιλικό για αρχάριους plugin φόρμας επαφής WordPress. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WPForms για να προσθέσετε μια φόρμα επικοινωνίας, μια φόρμα έρευνας, μια φόρμα εγγραφής χρήστη και οποιονδήποτε τύπο προσαρμοσμένης φόρμας στον ιστότοπό σας.
 • MonsterInsights: Είναι η πιο δημοφιλής προσθήκη του Google Analytics. Αυτή η προσθήκη θα εμφανίζει πλήρεις πληροφορίες και αναφορές επισκεψιμότητας στον πίνακα ελέγχου του WordPress, ώστε να μπορείτε να βελτιώσετε τον ιστότοπο και να αυξήσετε την επισκεψιμότητά σας.
 • OptinMonster: Το OptinMonster σας βοηθά να μετατρέψετε τους επισκέπτες σας σε συνδρομητές και πελάτες. Είναι το ισχυρότερο πρόσθετο δημιουργίας δυνητικών πελατών και βελτιστοποίησης μετατροπών που υπάρχει. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τους Έξοδος-Intent® τεχνολογία για να εμφανίζει προσφορές και προσφορές στους εγκαταλελειμμένους επισκέπτες και να τους ζητά να εγγραφούν στη λίστα email σας.
 • BackupBuddy: Αυτή η προσθήκη θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας WordPress. Σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά ή έχει παραβιαστεί ο ιστότοπός σας, μπορείτε να επαναφέρετε τα πάντα μέσα σε λίγα λεπτά χρησιμοποιώντας το BackupBuddy.
 • Σουκουρί: Μιλώντας για κακόβουλο λογισμικό και hacking, το Sucuri είναι ένα δημοφιλές πρόσθετο ασφαλείας WordPress. Προστατεύει τον ιστότοπό σας από κάθε είδους κακόβουλες δραστηριότητες και χάκερ.

Ο ιστότοπός σας μπορεί να φαίνεται καλά και να λειτουργεί ομαλά, αλλά συνιστάται να δοκιμάσετε τον ιστότοπο σε πολλά προγράμματα περιήγησης για να αναζητήσετε πιθανά σφάλματα. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε σε αυτόν τον οδηγό αντιμετώπιση προβλημάτων κοινών σφαλμάτων WordPress.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σάς βοήθησε να μάθετε πώς να κάνετε μετεγκατάσταση στο WordPress από οποιοδήποτε CMS. Ίσως θελήσετε επίσης να δείτε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο μεταφοράς του WordPress από έναν τοπικό διακομιστή σε μια ζωντανή τοποθεσία.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map