Πώς να ρυθμίσετε την παρακολούθηση λήψης στο WordPress με το Google Analytics

Πώς να ρυθμίσετε την παρακολούθηση λήψεων στο WordPress με το Google Analytics


Θέλετε να ρυθμίσετε την παρακολούθηση λήψεων αρχείων στο WordPress; Η παρακολούθηση των λήψεων αρχείων σας θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποια από τα eBooks ή τα αρχεία PDF σας έχουν ληφθεί περισσότερο από τους χρήστες.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε εύκολα την παρακολούθηση λήψεων στο WordPress με το Google Analytics.

Γιατί πρέπει να ρυθμίσετε την παρακολούθηση λήψεων με το Google Analytics?

Όταν έχετε πολλά eBook ή άλλα χρήσιμα αρχεία διαθέσιμα στον ιστότοπό σας στο WordPress, θα πρέπει να ρυθμίσετε την παρακολούθηση λήψης για να ελέγξετε εάν οι χρήστες σας κατεβάζουν αυτά τα αρχεία ή όχι. Ίσως θέλετε επίσης να μάθετε ποια από τα αρχεία σας έχουν ληφθεί περισσότερο από τους χρήστες σας.

Εκτός αυτού, θα σας βοηθήσει να μάθετε ποια αρχεία έχουν λιγότερες (ή όχι) λήψεις από τους χρήστες, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε τις στρατηγικές σας και να δημιουργήσετε μόνο το περιεχόμενο που προσελκύει περισσότερο τον ιστότοπό σας.

Κανονικά, θα χρησιμοποιούσατε το Google Analytics για να παρακολουθείτε πηγές επισκεψιμότητας και άλλα χρήσιμα στατιστικά στοιχεία στον ιστότοπό σας στο WordPress. Ωστόσο, το Google Analytics δεν διαθέτει σύστημα παρακολούθησης λήψεων για συγκεκριμένα αρχεία.

Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το MonsterInsights συνδέω. Είναι η καλύτερη λύση ανάλυσης WordPress και σας βοηθά να παρακολουθείτε εύκολα τις λήψεις αρχείων.

Τούτου λεχθέντος, ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να ρυθμίσετε εύκολα την παρακολούθηση λήψεων στο WordPress με το Google Analytics.

Ρύθμιση παρακολούθησης λήψεων στο WordPress με το Google Analytics

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε την προσθήκη MonsterInsights. Θα πρέπει να αγοράσετε το πρόγραμμα Pro για να ρυθμίσετε εύκολα την παρακολούθηση λήψεων στον ιστότοπό σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στον αναλυτικό οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης μιας προσθήκης στο WordPress.

Μετά την ενεργοποίηση, θα πρέπει να ρυθμίσετε το Google Analytics στο WordPress χρησιμοποιώντας το MonsterInsights. Θα ενεργοποιήσει αυτόματα την παρακολούθηση λήψεων για τα αρχεία σας στο WordPress.

Τώρα, μπορείτε να προχωρήσετε και να διαμορφώσετε τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να παρακολουθείτε τις λήψεις αρχείων. Στον πίνακα ελέγχου MonsterInsights, τα ληφθέντα αρχεία μπορούν να θεωρηθούν ως συμβάντα. Μπορείτε να αλλάξετε αυτήν τη ρύθμιση και να δείτε τα ληφθέντα αρχεία ως προβολές σελίδας.

Συνιστούμε να παρακολουθείτε τις λήψεις ως συμβάντα αντί για προβολές σελίδας. Η παρακολούθηση των λήψεων ως συμβάντων θα εμφανίσει τα στατιστικά στοιχεία για τις λήψεις αρχείων στον πίνακα ελέγχου του WordPress πιο ομαλά.

Η παρακολούθηση των ληφθέντων αρχείων ως προβολών σελίδας ενδέχεται να επηρεάσει τα στατιστικά στοιχεία επισκεψιμότητας του ιστότοπού σας. Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να αλλάξετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις από συμβάντα σε προβολές σελίδας, απλώς συνδεθείτε στην περιοχή διαχειριστή του WordPress. Στη συνέχεια, επισκεφθείτε το Πληροφορίες »Ρυθμίσεις» Παρακολούθηση σελίδα και μεταβείτε στις Λήψεις αρχείων από το αριστερό μενού.

Παρακολούθηση λήψεων αρχείων ως προβολών σελίδας

Από εκεί, επιλέξτε Προβολή σελίδας και κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση αλλαγών για να αποθηκεύσετε αυτές τις ρυθμίσεις.

Προσθήκη περισσότερων επεκτάσεων αρχείων για παρακολούθηση των λήψεων αρχείων σας

Αναρωτιέστε ποιες επεκτάσεις θα παρακολουθεί το πρόσθετο MonsterInsights ως λήψεις; Η λίστα δίνεται στη σελίδα Λήψεις αρχείων, συμπεριλαμβανομένων των doc, exe, js, pdf, ppt, κλπ.

Προσθέστε περισσότερες επεκτάσεις

Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε περισσότερες επεκτάσεις στο πεδίο “Επεκτάσεις αρχείων για παρακολούθηση ως λήψεις”. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση αλλαγών.

Σημείωση: Διαχωρίστε τις νέες επεκτάσεις με κόμμα στο πεδίο Επεκτάσεις.

Προβολή των λήψεων αρχείων σας στον Πίνακα ελέγχου του WordPress

Για να δείτε την αναφορά των ληφθέντων αρχείων σας στο WordPress, πρέπει να μεταβείτε Insights »Αναφορά» Αναφορά εκδοτών.

Σε αυτήν τη σελίδα, μεταβείτε προς τα κάτω στην ενότητα Κορυφαίοι σύνδεσμοι λήψης για να δείτε τις λήψεις σας.

Κορυφαίοι σύνδεσμοι λήψης

Προβολή των λήψεων αρχείων σας στο Google Analytics

Το MonsterInsights σάς επιτρέπει να προβάλλετε λήψεις αρχείων στο Google Analytics, ακριβώς όπως σας δείχνει τα στατιστικά στοιχεία κίνησης για τον ιστότοπό σας. Απλώς συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Google Analytics και κάντε κλικ στον σύνδεσμο του ιστότοπού σας όπου παρακολουθείτε τις λήψεις.

Ο ιστότοπός σας στο λογαριασμό Google Analytics

Εάν έχετε επιλέξει προβολές σελίδας στις ρυθμίσεις MonsterInsights για λήψεις αρχείων, απλώς μεταβείτε στο Ολες οι σελίδες ενότητα για να βρείτε την αναφορά παρακολούθησης.

Από εκεί, μπορείτε να δείτε την αναφορά μεταβαίνοντας στο Συμπεριφορά »Περιεχόμενο ιστότοπου» Όλες οι σελίδες.

Ωστόσο, εάν έχετε επιλέξει συμβάντα στις ρυθμίσεις λήψεων αρχείων, θα πρέπει να επισκεφθείτε την ενότητα αναφοράς συμβάντων για να δείτε τα δεδομένα των αρχείων που έχετε λάβει.

Απλώς πηγαίνετε στο Συμπεριφορά »Εκδηλώσεις στο αριστερό μενού και θα σας δείξει πολλές επιλογές. Ας συζητήσουμε αυτές τις επιλογές ξεχωριστά.

 • ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ: Εάν κάνετε κλικ σε αυτήν την επιλογή, θα σας δείξει όλα τα κορυφαία συμβάντα από τον ιστότοπό σας.
 • Κορυφαίες εκδηλώσεις: Σε αυτήν την ενότητα, θα δείτε τα συμβάντα στα οποία οι χρήστες σας πέρασαν περισσότερο χρόνο.
 • Σελίδες: Θα εμφανίσει μια λίστα με όλες τις σελίδες στις οποίες έχετε προσθέσει αρχεία για λήψη για τους χρήστες σας και έκαναν κλικ στην επιλογή λήψης.
 • Ροή εκδηλώσεων: Μπορείτε να παρακολουθείτε το ταξίδι των χρηστών σας στην ενότητα ροής συμβάντων. Σας επιτρέπει επίσης να παρακολουθείτε ποια αρχεία αρέσουν στους περισσότερους χρήστες, σημειώνοντας τον χρόνο αφοσίωσης που δαπανάται σε συγκεκριμένες σελίδες με αρχεία με δυνατότητα λήψης.

Για να δείτε δεδομένα σε γραφήματα με λεπτομέρειες, μεταβείτε στο Εκδηλώσεις »Κορυφαίες εκδηλώσεις Ενότητα.

Παρακολούθηση συμβάντων στο Google Analytics

Μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή λήψης κάτω από το Κατηγορία εκδηλώσεων στήλη για να δείτε την πλήρη αναφορά.

Αναφορά συμβάντων

Πώς λειτουργεί η παρακολούθηση λήψεων αρχείων με το MonsterInsights?

Το Google Analytics δεν διαθέτει προεπιλεγμένο σύστημα για την παρακολούθηση των λήψεων αρχείων σας. Ωστόσο, το MonsterInsights σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε εύκολα τα ληφθέντα αρχεία σας με το Google Analytics.

Στην ενότητα αναφοράς συμβάντων του Google Analytics, θα δείτε όλους τους πόρους που έχετε κατεβάσει με την ένδειξη “σύνδεσμος λήψης”.

Η ενότητα αναφοράς συμβάντων χωρίζεται περαιτέρω σε πολλές στήλες. Αυτά τα στοιχεία θα είναι ίδια για τα ληφθέντα αρχεία σας ή για οποιαδήποτε άλλη παρακολούθηση συμβάντων στο Google Analytics.

 • Κατηγορία εκδήλωσης: Θα δείτε όλα τα ληφθέντα αρχεία σας όταν κάνετε κλικ στην ετικέτα λήψης κάτω από τη στήλη Κατηγορία συμβάντων (φαίνεται παραπάνω).
 • Δράση εκδήλωσης: Μόλις κάνετε κλικ στην ετικέτα λήψης, θα σας δείξει όλες τις διευθύνσεις URL με τους πόρους με δυνατότητα λήψης στη στήλη Ενέργεια συμβάντος και μπορείτε να κάνετε κλικ σε οποιαδήποτε διεύθυνση URL για να παρακολουθείτε τις λήψεις σας.
 • Ετικέτα συμβάντος: Κάτω από αυτήν τη στήλη, μπορείτε να δείτε την επικεφαλίδα ή τον τίτλο με τον οποίο συνδέεται το συμβάν σας.

Αυτό είναι όλο. Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σάς βοήθησε να μάθετε πώς να ρυθμίζετε την παρακολούθηση λήψεων στο WordPress με το Google Analytics. Μπορείτε επίσης να δείτε εναλλακτικές λύσεις για το Google Analytics στην βιτρίνα μας των καλύτερων λύσεων ανάλυσης για το WordPress.

Εάν θέλετε να ρυθμίσετε γρήγορα τον ιστότοπό σας και δεν θέλετε να προσθέσετε λειτουργίες με μη αυτόματο τρόπο, ελέγξτε τα καλύτερα εργαλεία δημιουργίας σελίδων μεταφοράς και απόθεσης για WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map