Πώς να ενεργοποιήσετε την παρακολούθηση κύλισης στο WordPress με το Google Analytics

Παρακολούθηση κύλισης


Θέλετε να ενεργοποιήσετε την παρακολούθηση κύλισης στον ιστότοπό σας στο WordPress?

Παρακολουθώντας τη δραστηριότητα κύλισης στον ιστότοπό σας, μπορείτε εύκολα να μάθετε πόσο μακριά ένας χρήστης κάνει κύλιση προς τα κάτω σε κάθε ανάρτηση. Γνωρίζοντας το βάθος της κύλισης, θα γνωρίσετε την ακριβή ενότητα στην οποία χάνουν ενδιαφέρον και εγκαταλείπουν τον ιστότοπό σας.

Αυτό σας βοηθά να τροποποιήσετε τη συγκεκριμένη ενότητα και να το κάνετε αρκετά ενδιαφέρον ώστε να προσελκύσετε το κοινό σας μέχρι το τέλος. Αυτό σας βοηθά να κερδίσετε περισσότερη επισκεψιμότητα, να μειώσετε το ποσοστό εγκατάλειψης και να αυξήσετε τις μετατροπές στον ιστότοπό σας.

Το Google Analytics είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τη δραστηριότητα κύλισης του χρήστη σας στον ιστότοπο. Ωστόσο, με την προεπιλεγμένη ρύθμιση του Google Analytics, η παρακολούθηση κύλισης δεν είναι ενεργοποιημένη στον ιστότοπό σας.

Η παρακολούθηση κύλισης του Google Analytics στο WordPress είναι εύκολη

Ο ευκολότερος τρόπος για να ενεργοποιήσετε την παρακολούθηση κύλισης στο WordPress είναι χρησιμοποιώντας μια προσθήκη. Και η καλύτερη επιλογή, σε αυτήν την περίπτωση, είναι η MonsterInsights συνδέω. Το MonsterInsights είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσθετα του Google Analytics για WordPress.

monsterinsights, προσθήκες σύνδεσης και εγγραφής χρήστη

Με αυτήν την προσθήκη εγκατεστημένη στον πίνακα ελέγχου σας, δεν θα χρειαστεί ποτέ να αλλάξετε καρτέλες για να παρακολουθείτε την απόδοση του ιστότοπού σας. Τα πάντα μπορούν να διαχειριστούν και να προβληθούν απευθείας από τον πίνακα ελέγχου του WordPress και σας επιτρέπει να παρακολουθείτε κάθε αλληλεπίδραση χρήστη στον ιστότοπό σας, όπως συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου, κλικ συνδέσμων συνεργατών, λήψεις αρχείων, παρακολούθηση συγγραφέων, βαθμολογία SEO και πολλά άλλα.

Το MonsterInsights σας προσφέρει ακόμη και στατιστικά σε πραγματικό χρόνο απευθείας από τον πίνακα ελέγχου σας.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόσθετο, διαβάστε τη λεπτομερή κριτική μας για το MonsterInsights.

Το καλύτερο είναι ότι ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά του MonsterInsights είναι η παρακολούθηση βάθους κύλισης. Ας δούμε τώρα πώς να ενεργοποιήσετε την παρακολούθηση κύλισης στο WordPress με το MonsterInsights.

Βήμα 1: Εγκαταστήστε το MonsterInsights for Scroll Tracking

Το πρώτο βήμα για να ξεκινήσετε είναι η εγκατάσταση το πρόσθετο MonsterInsights στον ιστότοπό σας στο WordPress. Αυτή η δυνατότητα συνοδεύεται από το MonsterInsights Plus ή ένα υψηλότερο πακέτο.

Το MonsterInsights σάς επιτρέπει να συνδέετε εύκολα τον ιστότοπό σας με το Google Analytics χωρίς να γράφετε ούτε μία γραμμή κώδικα.

Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Google Analytics και να τον συνδέσετε στο MonsterInsights.

Βήμα 2: Ενεργοποίηση παρακολούθησης κύλισης

Μόλις ολοκληρωθεί με επιτυχία όλη η εγκατάσταση, η παρακολούθηση κύλισης θα ενεργοποιηθεί αυτόματα στον ιστότοπό σας. Δεν χρειάζεται να περάσετε από επιπλέον ρυθμίσεις. Για να το ελέγξετε, μεταβείτε στο MonsterInsights στον πίνακα ελέγχου του WordPress και κάντε κλικ στο Insights »Αφοσίωση.

παρακολούθηση κύλισης, monsterinsights

Εάν δεν ενεργοποιείται αυτόματα, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την έκδοση 7.6.0 και νεότερη.

Αυτή η επιλογή ενεργοποιείται από προεπιλογή στον ιστότοπό σας χωρίς να χρειάζεται πρόσθετο. Καθώς οι επισκέπτες σας κάνουν κύλιση στο 25%, 50%, 75% ή 100% στον ιστότοπό σας, το MonsterInsights θα ενεργοποιήσει εκδηλώσεις στο Google Analytics.

Βήμα 3: Προβολή αναφορών παρακολούθησης κύλισης στο WordPress

Αυτή η αναφορά είναι διαθέσιμη απευθείας στον πίνακα ελέγχου του WordPress. Για να το δείτε, μεταβείτε στο Πληροφορίες »Αναφορές» Εκδότες στον πίνακα ελέγχου του WordPress. Θα το δείτε ακριβώς δίπλα στο Ενδιαφέρον Ενότητα.

Σε αυτήν την αναφορά, θα μπορείτε να δείτε το μέσο ποσοστό βάθους κύλισης για ολόκληρο τον ιστότοπό σας. Έτσι γνωρίζετε ακριβώς πώς αλληλεπιδρούν οι επισκέπτες σας με το περιεχόμενό σας. Και σας προσφέρει επίσης την ευκαιρία να βελτιστοποιήσετε τις αναρτήσεις σας για καλύτερη αφοσίωση. Μπορείτε επίσης να αποφασίσετε με σαφήνεια πού θα τοποθετήσετε τις διαφημίσεις και τις παροτρύνσεις για δράση για περισσότερα κλικ.

Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να προβάλετε αυτές τις αναφορές στον πίνακα ελέγχου του Google Analytics.

Προβολή αναφορών παρακολούθησης κύλισης στον Πίνακα ελέγχου του Google Analytics

Ενεργοποιώντας την παρακολούθηση κύλισης με το MonsterInsights, μπορείτε να ελέγξετε τις αναφορές σας απευθείας στον πίνακα ελέγχου του Google Analytics ακόμα και χωρίς να συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Για αυτό συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Google Analytics. Τώρα πηγαίνετε στο Συμπεριφορά »Εκδηλώσεις» Επισκόπηση.

Θα δείτε το Βάθος κύλισης σύνδεσμος κάτω από το Κατηγορία εκδηλώσεων επιλογή όπως φαίνεται στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης. Απλώς κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο και θα βρείτε μια λεπτομερή αναφορά αμέσως. Εάν θέλετε να ελέγξετε τα συνολικά συμβάντα που ενεργοποιούνται για κάθε αναφερόμενο ποσοστό κύλισης, κάντε κλικ στο Ετικέτα συμβάντος επιλογή.

Αν θέλετε να ελέγξετε τα δεδομένα κύλισης σε πραγματικό χρόνο, αυτό είναι επίσης δυνατό. Για αυτό πηγαίνετε στο Σε πραγματικό χρόνο »Εκδηλώσεις στον πίνακα ελέγχου του Google Analytics. Θα δείτε τη δραστηριότητα κύλισης σε πραγματικό χρόνο που συνέβη τα τελευταία 30 λεπτά.

Αρα αυτο ειναι. Δεν είναι εύκολο να ενεργοποιήσετε την παρακολούθηση κύλισης με το MonsterInsights?

Ίσως θέλετε επίσης να δείτε πώς να ενεργοποιήσετε την παρακολούθηση λήψεων στο WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map