9 καλύτερες προσθήκες WordPress Help Desk για υποστήριξη πελατών

καλύτερες προσθήκες γραφείου βοήθειας wordpress


Αναζητάτε τις καλύτερες διαθέσιμες προσθήκες γραφείου βοήθειας WordPress; Υπέροχη ιδέα! Όσον αφορά τη λειτουργία μιας επιχείρησης, η υποστήριξη πελατών αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Οι πελάτες είναι πιο πιθανό να αγοράσουν από εσάς εάν γνωρίζουν ότι μπορούν να βασίζονται σε εσάς για βοήθεια.

Δεδομένου ότι είμαστε επίσης χρήσιμοι, έχουμε συντάξει μια λίστα με τις 9 καλύτερες προσθήκες WordPress help desk για υποστήριξη πελατών για εσάς. Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα και επιλέξτε αυτήν που ταιριάζει καλύτερα για εσάς.

1. Υποστήριξη Catchers

Με δυνατότητες για διαχειριστές υποστήριξης όπως καταστάσεις εισιτηρίων, ιστορικό εισιτηρίων και προφίλ πελατών, το Catchers Helpdesk είναι ένα κορυφαίο πρόσθετο γραφείου βοήθειας. Δουλεύοντας σε ένα σύστημα που βασίζεται σε εισιτήρια, το Catchers Helpdesk σάς επιτρέπει ακόμη και να αποθηκεύσετε κοινές απαντήσεις ως κονσέρβες απαντήσεων, ώστε να μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο ενώ είστε χρήσιμοι.

Η τυπική έκδοση είναι αρκετή για να ξεκινήσετε, αλλά αν θέλετε εκτεταμένες δυνατότητες, έχουν πολλά επίσημα πρόσθετα που μπορούν να σας βοηθήσουν. Ενσωμάτωση WooCommerce, αναφορές στατιστικών / μετρήσεων και πρόσθετα πεδία φόρμας επικοινωνίας μπορούν να εγκατασταθούν μέσω πρόσθετων για να κάνουν το Catchers Helpdesk ακόμα πιο ισχυρό.

Ψάχνετε μόνο βασικές δυνατότητες από τα πρόσθετα του WordPress helpdesk; Κανένα πρόβλημα. Το Catchers Helpdesk διαθέτει δωρεάν έκδοση. Ωστόσο, οι λειτουργίες είναι περιορισμένες, επομένως σας συνιστούμε να αγοράσετε την premium έκδοση (ξεκινώντας από 39 $).

Ξεκινήστε με το Helpdesk Catchers σήμερα!

2. Γνωσιακή βάση

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα κέντρο υποστήριξης πελατών στον ιστότοπό σας μέσω μιας εκτεταμένης σελίδας Συχνών Ερωτήσεων ή άλλων γραπτών πόρων, τότε η Γνωσιακή Βάση είναι το πρόσθετο που θέλετε.

Με το διαισθητικό πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων drag and drop του WordPress, η Γνωσιακή Βάση καθιστά τη δημιουργία μιας σελίδας FAQ, τεκμηρίωσης εταιρείας / προϊόντος ή άρθρων πόρων απολύτως αβίαστη. Είναι επίσης ευαίσθητο, έτοιμο για μετάφραση και ενημερώνεται τακτικά. Η τιμή ξεκινά από 40 $.

Ξεκινήστε με τη Γνωσιακή Βάση σήμερα!

3. Βοηθήστε τον ανιχνευτή

Εάν έχετε μια ολόκληρη ομάδα υποστήριξης, ο Βοηθός Προσκοπισμός είναι ο τρόπος να πάτε. Μπορείτε να διατηρήσετε την ομάδα σας οργανωμένη με πολλά γραμματοκιβώτια για κάθε κοινόχρηστη διεύθυνση email. Μπορείτε επίσης να προβάλετε αναφορές για τη μέτρηση της απόδοσης της ομάδας σας, απευθείας από τον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Το Help Scout διαθέτει περισσότερες από 50 ενσωματώσεις, χωρίς να περιλαμβάνει τα δικά τους πρόσθετα εργαλεία προγραμματιστή, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύστημα Help Scout με τυχόν πρόσθετα που έχετε ήδη ή θέλετε να λάβετε. Επίσης, ενσωματώνεται απρόσκοπτα με προσθήκες ζωντανής συνομιλίας και αποθηκεύει συνομιλίες ζωντανών συνομιλιών στα εξατομικευμένα προφίλ πελατών για τους χρήστες σας.

Οι διαδικτυακές συνομιλίες δεν είναι το στυλ σας; Υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές για τηλεφωνικές κλήσεις και φωνητικά μηνύματα. Πάνω από 50 υπηρεσίες αυτόματου τηλεφωνητή είναι διαθέσιμες εκτός κουτιού και μπορούν να επεκταθούν εάν χρειαστεί. Διατίθενται επίσης αρχεία καταγραφής τηλεφωνικών κλήσεων.

Χάρη σε περισσότερες από 75 συντομεύσεις πληκτρολογίου, τα μέλη της ομάδας σας δεν θα χρειαστεί να χάνουν χρόνο γεμίζοντας τα ποντίκια του υπολογιστή τους. Το Help Scout διαθέτει επίσης μια εφαρμογή για iPhone και Android, ώστε να μπορείτε να έχετε μαζί σας το κέντρο υποστήριξης πελατών οπουδήποτε.

Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με το πακέτο που επιλέγετε, αλλά όλες οι επιλογές ξεκινούν με μια δωρεάν δοκιμή 15 ημερών.

Ξεκινήστε με το Scout Βοήθειας σήμερα!

4. Zendesk

Το Zendesk είναι μια λύση all-in-one για όλες τις ανάγκες προσθηκών του γραφείου βοήθειας. Με λειτουργίες όπως διαχείριση εισιτηρίων υποστήριξης, λειτουργίες ζωντανής συνομιλίας και υπηρεσίες τηλεφώνου επιχειρήσεων. δεν θα χρειαστείτε ποτέ άλλη προσθήκη γραφείου βοήθειας.

Επίσης, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις εναλλακτικές λύσεις ενδοεπικοινωνίας (με το Zendesk).

Ωστόσο, το Zendesk δεν είναι δωρεάν και απαιτεί από εσάς να δημιουργήσετε λογαριασμό μαζί τους για να το χρησιμοποιήσετε. Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξετε. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε ένα σχέδιο all-in-one που έχει τα πάντα ή να διαλέξετε και να επιλέξετε μόνο τις λειτουργίες που χρειάζεστε. Και κάθε επιλογή συνοδεύεται από δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών.

Ξεκινήστε με το Zendesk σήμερα!

5. Σύστημα εισιτηρίων υποστήριξης WooCommerce

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη ένα διαδικτυακό κατάστημα με την προσθήκη WooCommerce, τότε η προσθήκη του WooCommerce Support Ticket System είναι ο ιδανικός σύντροφος για αυτό. Καθώς και οι δύο κατασκευάζονται από την ίδια εταιρεία, η ενσωμάτωση είναι απρόσκοπτη.

Η προσθήκη WooCommerce Support Ticket System χρησιμοποιεί ένα σύστημα εισιτηρίων υποστήριξης για την επίλυση διλημμάτων χρήστη και παραγγελίας. Και με τρεις διαφορετικούς τύπους εισιτηρίων, θα έχετε μεγάλη ευελιξία για να τρέχετε το σύστημα υποστήριξης του καταστήματός σας με τον τρόπο.

Είναι έτοιμο για μετάφραση, ανταποκρίνεται και ξεκινά από 29 $.

Ξεκινήστε με το σύστημα εισιτηρίων υποστήριξης WooCommerce σήμερα!

6. Ah Εισιτήρια

Στα 16 $, τα Ah Tickets είναι σίγουρα μια από τις πιο προσιτές επιλογές σε αυτήν τη λίστα. Λειτουργεί μέσω ενός συστήματος που βασίζεται σε εισιτήρια και είναι μοναδικό στο ότι είναι κατασκευασμένο από PHP MVC για χρήση με πλαίσιο OOP και Bootstrap 3.x, με πολύ λιγότερο CSS.

Είναι απλοποιημένο, είναι έτοιμο για μετάφραση για απεριόριστες γλώσσες και ανταποκρίνεται σε κινητά. Ενσωματώνεται με το MailChimp και μερικές άλλες εναλλακτικές λύσεις στο MailChimp. Σύντομα θα υπάρχει μια εφαρμογή για κινητά, οπότε αυτό είναι σίγουρα ένα για να παρακολουθείτε.

Ξεκινήστε με τα εισιτήρια Ah σήμερα!

7. Υπέροχη υποστήριξη

Η φοβερή υποστήριξη είναι, με μια λέξη: καταπληκτική. Είναι συγκρίσιμο με το Zendesk ή το Help Scout ως λύση γραφείου εξυπηρέτησης SaaS και πωλείται σε μια τιμή που όλοι μπορούν – ΔΩΡΕΑΝ!

Η εγκατάσταση είναι απίστευτα εύκολη με τη βοήθεια του οδηγού εγκατάστασης. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να λειτουργήσετε την προσθήκη του γραφείου βοήθειας σε λιγότερο από 5 λεπτά μετά την εγκατάσταση και την ενεργοποίηση. Είναι εξαιρετικά φιλικό προς το χρήστη, ακόμη και για αρχάριους και χρησιμοποιεί υπέροχα τον πίνακα ελέγχου και το περιβάλλον εργασίας χρήστη του WordPress. Εάν γνωρίζετε ήδη την περιοχή σας στο Διαχειριστή WordPress, θα αισθανθείτε αμέσως άνετα χρησιμοποιώντας αυτήν την προσθήκη.

Είναι έτοιμο για GDPR, συμβατό με το Gutenberg, διαθέτει ενοποίηση WooCommerce, είναι έτοιμο για μετάφραση και ανταποκρίνεται σε κινητά.

Με πάνω από 25 πρόσθετα, χωρίς να υπολογίζουμε premium χαρακτηριστικά που μπορούν να προστεθούν ξεχωριστά, είναι αδύνατο να αναφερθούν όλα όσα κάνει η Awesome Support σε αυτήν την ταπεινή λίστα. Σας προτείνουμε επισκεφτείτε τον ιστότοπό τους για να αποκτήσετε όλο το εύρος όλων όσων μπορείτε να κάνετε.

Ξεκινήστε με την καταπληκτική υποστήριξη σήμερα!

8. bbΠατήστε

Από τους δημιουργούς του WordPress, το bbPress είναι ένα δωρεάν και ανοιχτού κώδικα plugin WordPress. Είναι ελαφρύ και δεν θα επιβραδύνει τον ιστότοπό σας με περιττό φούσκωμα.

Χρησιμοποιώντας μια λύση φόρουμ για το γραφείο βοήθειας, μπορείτε να δώσετε δύναμη στους χρήστες σας για την επίλυση των δικών τους ζητημάτων. Ή, πάρτε τα ηνία και απαντήστε σε ερωτήσεις μόνοι σας. Θα έχετε τεράστια ευελιξία και έλεγχο.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας bbPress.

Ξεκινήστε με το bbPress Today!

9. Σύστημα εισιτηρίων WP Support Plus Responsive

Το πρόσθετο WP Support Plus Responsive Ticket System το έφτασε σε αυτήν τη λίστα, επειδή είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα στην αγορά και υπήρξε εδώ και αρκετό καιρό. Οι υπάρχοντες χρήστες θα εκτιμήσουν την τιμή του σε αυτήν τη λίστα. Ωστόσο, οι νέοι χρήστες πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο χρήσης ΥποστήριξηCandy – είναι από τους ίδιους προγραμματιστές, κάνει τα ίδια ακριβώς πράγματα, αλλά έχει επιπλέον υποστήριξη για νέους χρήστες.

Το WP Support Plus Responsive Ticket System σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε απεριόριστα εισιτήρια και απεριόριστο αριθμό πρακτόρων. Είναι ευαίσθητο και βελτιστοποιημένο για ταχύτητα απόδοσης.

Ελέγξτε επίσης: Πώς να βελτιώσετε το WordPress Performance Tuning

Με premium πρόσθετα, μπορείτε να ενσωματώσετε τη Γνωσιακή Βάση, να δημιουργήσετε έρευνες ικανοποίησης, να εξαγάγετε εισιτήρια και πολλά άλλα.

Ξεκινήστε με το WP Support Plus Responsive Ticket System σήμερα!

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σάς βοήθησε να ανακαλύψετε τις καλύτερες διαθέσιμες προσθήκες WordPress help desk.

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, μπορείτε επίσης να απολαύσετε τις λίστες μας με τις καλύτερες προσθήκες WordPress LMS και 24/7 υπηρεσίες υποστήριξης WordPress για τη διαχείριση του ιστότοπού σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map