Τρόπος εκτέλεσης ελέγχου ασφαλείας WordPress (Βήμα προς βήμα)

πώς να εκτελέσετε έλεγχο ασφαλείας στο WordPress


Θέλετε να πραγματοποιήσετε έναν έλεγχο ασφαλείας WordPress?

Η διενέργεια ελέγχου ασφαλείας στον ιστότοπό σας μπορεί να έχει μεγάλα πλεονεκτήματα.

 • Σας βοηθά να παρακολουθείτε τι συμβαίνει στον ιστότοπό σας.
 • Σας προετοιμάζει για κοινά και δευτερεύοντα ζητήματα που μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά.

Σε αυτό το σεμινάριο, θα σας δείξουμε πώς να πραγματοποιήσετε έναν έλεγχο ασφαλείας στο WordPress με βήμα προς βήμα τρόπο.

Εκτέλεση ελέγχου ασφαλείας στο WordPress

Το καλύτερο πράγμα για το WordPress είναι ότι κάνει τα πάντα εξαιρετικά απλά με τη μεγάλη λίστα προσθηκών του. Με αυτά τα πρόσθετα, μπορείτε να βρείτε μια λύση για σχεδόν κάθε πρόβλημα.

Η εκτέλεση ενός ελέγχου ασφαλείας δεν είναι δύσκολη αν γνωρίζετε ποια προσθήκη ασφαλείας θα χρησιμοποιήσετε για τα καλύτερα αποτελέσματα. Γενικά, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές για να διαλέξετε. Αλλά θα θέλαμε να προτείνουμε την προσθήκη WP Security Audit Log.

Αρχείο καταγραφής ελέγχου ασφάλειας WP – Μια επισκόπηση

Αρχείο καταγραφής ελέγχου ασφάλειας WP

Το WP Security Audit Log είναι ένα ισχυρό πρόσθετο που σας βοηθά να εντοπίσετε κάθε είδους ύποπτη συμπεριφορά στον ιστότοπό σας. Με αυτήν την προσθήκη, μπορείτε εύκολα να προστατεύσετε τον ιστότοπό σας από κάθε είδους κακόβουλες παραβιάσεις παρακολουθώντας τα αρχεία καταγραφής του WordPress.

Με το αρχείο καταγραφής ελέγχου ασφάλειας WP, μπορείτε να μάθετε τι κάνει κάθε άτομο που έχει συνδεθεί, ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε οποιαδήποτε κακόβουλη συμπεριφορά πριν γίνει απειλή.

Με βαθμολογία 4,8 αστέρων και περισσότερες από 1 εκατομμύριο λήψεις, αυτή η προσθήκη είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για τη διενέργεια ελέγχου ασφαλείας στον ιστότοπό σας στο WordPress. Αυτή η προσθήκη είναι συμβατή με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του WordPress και λειτουργεί ομαλά παράλληλα με οποιαδήποτε άλλη προσθήκη στον ιστότοπό σας.

Ας προχωρήσουμε τώρα για να δούμε πώς να χρησιμοποιείτε αυτήν την προσθήκη με βήμα προς βήμα τρόπο.

Βήμα 1: Εγκατάσταση και διαμόρφωση αρχείου καταγραφής ελέγχου ασφαλείας WP

Το πρώτο βήμα είναι να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το WP Security Audit Log στον ιστότοπό σας WordPress. Δείτε πώς μπορείτε να εγκαταστήσετε μια προσθήκη WordPress.

Μόλις ενεργοποιηθεί η προσθήκη, η προσθήκη θα εμφανίσει ένα μήνυμα στην οθόνη σας που θα σας ρωτάει εάν θέλετε να εκτελέσετε τον οδηγό για τις βασικές ρυθμίσεις προσθήκης. Κάντε κλικ στην επιλογή Ναι.

Αυτό θα προετοιμάσει το plugin σας για τη διαδικασία διαμόρφωσης. Στη συνέχεια θα σας θέσει μερικές ερωτήσεις. Εξετάστε τα προσεκτικά και απαντήστε τους σημειώνοντας ναι ή όχι ακριβώς κάτω από την ερώτηση. Εδώ, μπορείτε επίσης να επιλέξετε την περίοδο για την οποία θέλετε να διατηρήσετε τα δεδομένα σας στο αρχείο καταγραφής σας. Μπορείτε να επιλέξετε τους τελευταίους 6 μήνες, 12 μήνες, κ.λπ…

Μπορείτε να σταματήσετε να παρακολουθείτε τα αρχεία καταγραφής οποιουδήποτε συγκεκριμένου χρήστη, εάν θέλετε.

Στο τελικό βήμα, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα επιβεβαιώνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγκατάστασης. Απλώς πατήστε το Φινίρισμα κουμπί και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.

Βήμα 2: Παρακολούθηση συμβάντων με αρχείο καταγραφής ελέγχου ασφαλείας WP

Μόλις ρυθμιστεί η προσθήκη σας, μπορείτε να αρχίσετε να παρακολουθείτε τα συμβάντα στον ιστότοπό σας στο WordPress. Για αυτό, μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου και θα δείτε την επιλογή Log Log στην αριστερή πλευρά της οθόνης σας.

Κάντε κλικ στην επιλογή Πρόγραμμα ελέγχου καταγραφής ελέγχου. Αυτό θα εμφανίσει τη δραστηριότητα που μόλις έκανε η προσθήκη στον ιστότοπό σας.

Θα λάβετε σημαντικές λεπτομέρειες όπως την ημερομηνία του συμβάντος, τον εμπλεκόμενο χρήστη, τη διεύθυνση IP του χρήστη και το μήνυμα συμβάντος.
Επομένως, εάν ένας χρήστης συνδεθεί στον ιστότοπό σας, μπορείτε να μάθετε ακριβώς ποιος ήταν και να δείτε τη δραστηριότητα του χρήστη στον ιστότοπο. Γνωρίζετε επίσης τη διεύθυνση IP τους.

Βήμα 3: Έλεγχος συμβάντων με αρχείο καταγραφής ελέγχου ασφαλείας WP

Η προσθήκη σάς επιτρέπει επίσης να ελέγχετε τα συμβάντα που θέλετε να προσθέσετε στον ιστότοπό σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας στο Log Log »Ενεργοποίηση / Απενεργοποίηση συμβάντων.

Σύμφωνα με το Επίπεδο καταγραφής επιλογή, μπορείτε να επιλέξετε από 3 διαφορετικές επιλογές.

 • Βασικός
 • Κομπιουτεράκιας
 • Εθιμο

Απλώς κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος και επιλέξτε την καλύτερη επιλογή σας. Με βάση αυτήν την επιλογή, θα δείτε τα συμβάντα και τις περιγραφές σε αυτήν τη σελίδα. Εδώ μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε μεμονωμένα συμβάντα επιλέγοντας / καταργώντας την επιλογή των πλαισίων δίπλα τους.

Βήμα 4: Τερματισμός της συνδεδεμένης περιόδου σύνδεσης χρήστη

Με το αρχείο καταγραφής ελέγχου, εκτός από την παρακολούθηση της δραστηριότητας στον ιστότοπό σας, μπορείτε επίσης να τερματίσετε μια συνεδρία χρήστη με ένα κλικ του ποντικιού. Για αυτό, μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου και επιλέξτε Log Log »Συνδεδεμένοι Χρήστες

Εδώ μπορείτε είτε να τερματίσετε όλες τις συνεδρίες μαζί είτε να το κάνετε ξεχωριστά για τους χρήστες σας. Εάν θέλετε να τερματίσετε όλα μαζί, χρησιμοποιήστε την επιλογή στην κορυφή. Εάν θέλετε να τερματίσετε μια συνεδρία χρήστη, πατήστε το κουμπί Τερματισμός δίπλα στον συγκεκριμένο χρήστη και η εργασία σας ολοκληρώθηκε.

Βήμα 5: Λήψη των αναφορών καταγραφής

Το επόμενο βήμα είναι να κατεβάσετε τις αναφορές που δημιουργήθηκαν από την προσθήκη. Αλλά πριν τα κατεβάσετε, μπορείτε να διαχειριστείτε και να ελέγξετε τον τύπο αναφοράς που θέλετε να κατεβάσετε.

Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας στο Αρχεία ελέγχου »Αναφορές. Εδώ θα έχετε δύο διαφορετικές καρτέλες.

Κάτω από το πρώτο που λέει Δημιουργία & Διαμόρφωση περιοδικών αναφορών, μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο αναφοράς και το εύρος δεδομένων. Σας επιτρέπει επίσης να επιλέξετε τη μορφή της αναφοράς σας και να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις σας για λήψη περιοδικών αναφορών.

Στη δεύτερη καρτέλα που αναφέρει Αναφορές στατιστικών στοιχείων, μπορείτε να επιλέξετε το εύρος δεδομένων, τα κριτήρια και τη μορφή της αναφοράς σας. Μόλις τελειώσετε, απλώς πατήστε το κουμπί Δημιουργία αναφοράς για να κατεβάσετε την αναφορά σας.

Κάνοντας λήψη αυτών των αναφορών κατά καιρούς, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας σε περίπτωση ατυχημένων γεγονότων.

Αρα αυτο ειναι. Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σάς βοήθησε να μάθετε πώς να εκτελείτε έλεγχο ασφαλείας στο WordPress. Εάν δεν έχετε πραγματοποιήσει ακόμη έλεγχο, κάντε το τώρα. Εν τω μεταξύ, μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει να διαβάσετε τον πλήρη οδηγό ασφαλείας του WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map