WPML εναντίον Polylang – Ποιο είναι καλύτερο; (Σύγκριση)


Θέλετε να δημιουργήσετε έναν πολύγλωσσο ιστότοπο; Η δημιουργία ενός πολύγλωσσου ιστότοπου είναι ο καλύτερος τρόπος για να επεκτείνετε την προσέγγισή σας σε ένα παγκόσμιο κοινό.

Ενώ υπάρχουν δεκάδες πρόσθετα μετάφρασης WordPress στην αγορά, 2 από αυτά ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα – WPML και Polylang.

Σε αυτό το άρθρο, θα κάνουμε μια σύγκριση μεταξύ αυτών των 2 δημοφιλών προσθηκών μετάφρασης και θα σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη επιλογή για τις μοναδικές σας ανάγκες.

WPML εναντίον Polylang – Πίνακας περιεχομένων

Ο στόχος αυτής της σύγκρισης είναι να διερευνήσει λεπτομερώς τα χαρακτηριστικά και των δύο προσθηκών και να συγκρίνει τις δυνατότητές τους, πώς διαφέρουν και ποιο ταιριάζει πραγματικά στις ανάγκες σας.

Θα καλύψουμε κυρίως τα ακόλουθα σημεία.

 • Ευκολία στη χρήση
 • Διαχείριση μετάφρασης
 • Υπηρεσία μετάφρασης
 • Αριθμός υποστηριζόμενων γλωσσών
 • Μεταφράσεις κειμένου
 • Υποστήριξη ηλεκτρονικού εμπορίου
 • Ενσωμάτωση μέσων
 • Υποστήριξη και τεκμηρίωση

Πριν όμως βυθίσουμε τις πραγματικές δυνατότητες των προσθηκών, ας ρίξουμε μια γρήγορη επισκόπηση. Θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τις προσθήκες εάν δεν είστε ακόμη εξοικειωμένοι με αυτά.

WPML εναντίον Polylang – Επισκόπηση

Το WPML είναι ένα ισχυρό πολύγλωσσο πρόσθετο με απλοποιημένα στοιχεία ελέγχου και διαμορφώσεις. Με πάνω από 40 χιλιάδες ενεργές εγκαταστάσεις, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, το WPML είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πολυγλωσσικά πρόσθετα WordPress στην αγορά WordPress.

Το WPML το καθιστά εξαιρετικά εύκολο να μεταφράσετε το περιεχόμενό σας σε διαφορετικές γλώσσες χωρίς να χρειάζεται να θυσιάσετε οποιεσδήποτε δυνατότητες του ιστότοπού σας.

wpml έναντι polylang

Το WPML είναι ένα πρόσθετο επί πληρωμή. Η τιμολόγηση για αυτό το πρόσθετο ξεκινά από 29 $.

Πολύλανγκ είναι ένα άλλο ισχυρό plugin μετάφρασης που αποτελεί τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή του WPML Η διεπαφή χρήστη του Polylang είναι εξαιρετικά απλή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε το περιεχόμενό σας, να δημιουργήσετε σελίδες, κατηγορίες και ετικέτες και, στη συνέχεια, να ορίσετε τις γλώσσες για καθεμία από αυτές.

polylang, polylang VS WPML

Μπορείτε να παρέχετε όσες προτάσεις γλώσσας θέλετε στους χρήστες σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σενάρια γλώσσας RTL με το Polylang. Το πρόσθετο κατεβάζει αυτόματα το πακέτο γλώσσας του WordPress και στη συνέχεια τα ενημερώνει στον ιστότοπό σας. Έτσι, ανεξάρτητα από τη γλώσσα που θέλετε, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα έχετε το σωστό πακέτο γλώσσας με το Polylang.

Το Polylang προσφέρει επίσης μια premium έκδοση με εκτεταμένες δυνατότητες και επιλογές προσαρμογής. Η τιμολόγηση για την εμπορική έκδοση του Polylang ξεκινά από 99 € (περίπου 111 $).

Σύγκριση χαρακτηριστικών: WPML εναντίον Polylang

Όντας δύο από τα πιο δημοφιλή πρόσθετα μετάφρασης, και τα δύο πρόσθετα είναι γεμάτα με εκπληκτικά χαρακτηριστικά. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια ανάρτηση σύγκρισης, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε μία από τις δυνατότητές της.

Τούτου λεχθέντος, ας ξεκινήσουμε.

1. WPML εναντίον Polylang – Ευκολία χρήσης

Με το WPML, μπορείτε να μετατρέψετε έναν ιστότοπο μιας γλώσσας σε έναν πολύγλωσσο σε λίγα λεπτά. .

Ευκολία χρήσης WPML

Όταν εγκαθιστάτε και ενεργοποιείτε το WPML Multilingual CMS (το core plugin), θα οδηγηθείτε σε έναν οδηγό εγκατάστασης όπου μπορείτε να καθορίσετε τις βασικές ρυθμίσεις, όπως μια επιλογή για τη ρύθμιση της προεπιλεγμένης γλώσσας, να προσθέσετε επιπλέον γλώσσες, να καθορίσετε πού να ρυθμίσετε εναλλακτικά γλωσσών. Οι διακόπτες γλώσσας μπορούν να εμφανιστούν στο μενού, στο υποσέλιδο και στις πλευρικές γραμμές.

Σας επιτρέπει επίσης να διαμορφώσετε τη δομή των διευθύνσεων URL για πολλές γλώσσες για υποτομείς, καταλόγους και παραμέτρους διευθύνσεων URL.

Αφ ‘ετέρου, Πολύλανγκ δεν διαθέτει οδηγό γρήγορης εκκίνησης ή οδηγό εγκατάστασης για να διευκολύνει τη ζωή σας με τη διαμόρφωση προσθήκης.

Για να διαμορφώσετε γλώσσες στον ιστότοπό σας, θα πρέπει να μεταβείτε στο Γλώσσα επιλογή εντός των ρυθμίσεων Polylang στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Ευχρηστία Polylang. WPML εναντίον Polylang

Από εκεί, μπορείτε να βρείτε επιλογές για να προσθέσετε μια νέα γλώσσα. Μετά την προσθήκη των απαιτούμενων γλωσσών, είναι εύκολο να χειριστείτε την προσθήκη μετάφρασης του περιεχομένου σας από την ανάρτηση και τον επεξεργαστή σελίδων. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το κάνετε επιλέγω τη σωστή γλώσσα και σώσει τη σελίδα σας.

Όπως το WPML, με το Polylang μπορείτε να αλλάξετε ή να ενημερώσετε τις ρυθμίσεις γλώσσας από τον πίνακα ελέγχου του WordPress. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε ρυθμίσεις γλώσσας συμβολοσειράς και ρυθμίσεις γλώσσας πολυμέσων.

Νικητής

Και οι δύο προσθήκες διευκολύνουν τη μετάφραση του περιεχομένου σας, αλλά με τον οδηγό εγκατάστασης, η μετάφραση είναι ακόμα πιο εύκολη με το WPML. Έτσι, το WPML είναι ο νικητής όσον αφορά την ευκολία χρήσης.

2. WPML εναντίον Polylang – Διαχείριση μετάφρασης

Τόσο το Polylang όσο και το WPML υποστηρίζουν αυτόματη και μη αυτόματη μετάφραση. Με την αυτόματη μετάφραση, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο. Ωστόσο, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η μετάφραση είναι ακριβής και υγιής, συνιστάται να μεταφράσετε χειροκίνητα μόνοι σας ή προσλαμβάνοντας έναν ειδικό μετάφρασης. Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς αυτά τα πρόσθετα σάς επιτρέπουν να διαχειριστείτε ολόκληρη τη διαδικασία μη αυτόματης μετάφρασης.

Με το WPML, η δυνατότητα διαχείρισης μετάφρασης προσφέρεται ως πρόσθετο. Μόλις ενεργοποιήσετε το πρόσθετο, μπορείτε να στείλετε περιεχόμενο για μετάφραση απευθείας από τον πίνακα ελέγχου σας.

Αφ ‘ετέρου, Πολύλανγκ σας επιτρέπει να ενσωματώσετε ένα σύστημα διαχείρισης μετάφρασης που βασίζεται σε σύννεφο γνωστό ως Lingotek. Με το Lingotek, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε δωρεάν αυτόματη μετάφραση ή να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να το κάνετε αυτό για εσάς. Το μειονέκτημα είναι ότι απαιτείται να εγκαταστήσετε μια προσθήκη τρίτου μέρους, το Lingotek και πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο Lingotek.

Νικητής

Η διαχείριση μετάφρασης του WPML είναι διαθέσιμη ως πρόσθετο, ενώ η Polylang απαιτεί από εσάς να εγκαταστήσετε το Lingotek, ένα πρόσθετο τρίτου μέρους.

3. WPML εναντίον Polylang – Αριθμός υποστηριζόμενων γλωσσών

Το WPML αποστέλλεται με αρχεία μετάφρασης για 64 γλώσσες τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμέσως μετά την εγκατάσταση της προσθήκης. Αλλά σε περίπτωση που χρειάζεστε επιπλέον γλώσσες, μπορείτε να τις προσθέσετε και με τη βοήθεια του προγράμματος επεξεργασίας γλωσσών.

Γλώσσες WPML, WPML εναντίον Polylang

Πολύλανγκ κάνει πολύ καλή δουλειά σε αυτό το θέμα.

Γλώσσες Polylang, WPML εναντίον Polylang

Υποστηρίζει περισσότερες από εκατό γλώσσες για μεταφράσεις και μπορείτε επίσης να προσθέσετε περισσότερες.

Νικητής

Όσον αφορά τον αριθμό των υποστηριζόμενων γλωσσών, η Polylang επιτίθεται σε όλους τους διαγωνισμούς της.

4. WPML εναντίον Polylang – Επιλογές τοπικής προσαρμογής

Τόσο το WPML όσο και το Polylang σάς επιτρέπουν να μεταφράσετε τα κείμενά σας που προέρχονται από θέματα και προσθήκες που χρησιμοποιείτε στον ιστότοπό σας. Με αυτήν τη δυνατότητα, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια πολύγλωσση περιοχή διαχείρισης.

Το WPML υποστηρίζει θέματα και εντοπισμό προσθηκών με τρεις τρόπους:

 • Χρησιμοποιήστε μόνο String Translation
 • Χρησιμοποιήστε το String Translation αλλά φορτώστε αρχεία .mo ως αντίγραφο ασφαλείας
 • Φορτώστε μόνο τα αρχεία .mo.

Ωστόσο, εάν δεν υπάρχει συγκεκριμένη μετάφραση στο αρχείο WPML και Πολύλανγκ θα σας επιτρέψει να παρέχετε τη δική σας μετάφραση μιας συγκεκριμένης γλώσσας για οποιοδήποτε θέμα ή προσθήκη.

Στο WPML, η μετάφραση του θέματος του ιστότοπου και του κειμένου της προσθήκης ελέγχεται από το Μετάφραση χορδών χαρακτηριστικό. Στην πραγματικότητα αναζητά το μεταφράσιμο περιεχόμενο στο θέμα και την προσθήκη σας και στη συνέχεια σας επιτρέπει να προσθέσετε το εναλλακτικό κείμενο.

Polylang, χρησιμοποιεί Poedit και Μετάφραση Loco για τη μετάφραση των κειμένων θέματος και προσθηκών.

Νικητής

Και οι δύο προσθήκες προσφέρουν μια πολύ καλή δουλειά όσον αφορά τη μετάφραση των θεμάτων και των προσθηκών.

5. WPML εναντίον Polylang – Υποστήριξη ηλεκτρονικού εμπορίου

Λοιπόν, εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν πολύγλωσσο ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, τότε αυτά τα πρόσθετα μπορούν να είναι πραγματικά χρήσιμα. Οι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου χρειάζονται περισσότερη δουλειά όσον αφορά τη δημιουργία ολόκληρου του καταστήματος σε σύγκριση με τα απλά ιστολόγια.

Και όσο χρησιμοποιείτε αυτά τα δύο πρόσθετα δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε. Η άδεια WPML cms υψηλότερης τιμής θα καλύπτει όλα όσα απαιτούνται για τη μετάφραση ολόκληρου του ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου. Η άδεια cms σας κοστίζει περίπου 79 $ και υποστηρίζεται και από άλλες ενσωματώσεις ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Polylang για να σχεδιάσετε ένα πολύγλωσσο κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου, τότε θα πρέπει είτε να κάνετε αναβάθμιση στο Πολύλανγκ Pro ή αγοράστε το πρόσθετο WooCommerce του Polylang.

Νικητής

Και πάλι και οι δύο προσθήκες προσφέρουν εξαιρετικές επιλογές, αλλά το WPML μπορεί να είναι η βέλτιστη επιλογή για τους χρήστες, καθώς κοστίζει λιγότερο.

6. Ενσωματώσεις μέσων

Υπάρχουν πολλά να δουλέψουμε όταν πρόκειται για τη μετάφραση αρχείων πολυμέσων, όπως εικόνες και βίντεο. Εάν εμφανίσετε τους λεζάντες των εικόνων και εργάζεστε με τις εσωτερικές διαμορφώσεις, όπως ετικέτες alt, ονομασίες κ.λπ., τότε θα πρέπει να πάτε για την προσθήκη που έχει μεγαλύτερη υποστήριξη στο αρχείο πολυμέσων.

Το WPML συνοδεύεται από τη μονάδα μετάφρασης πολυμέσων που πρέπει να ενεργοποιηθεί για να μεταφράσετε αρχεία πολυμέσων.

WPML εναντίον Polylang, μεταφράσεις πολυμέσων WPML

Η χρήση ενός αρχείου πολυμέσων για πολλές γλώσσες είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς θα εξοικονομήσει πολλή δουλειά και χώρο στον ιστότοπο.

Πολύλανγκ κάνει σχεδόν την ίδια δουλειά με το WPML.

Μεταφράσεις μέσων Polylang, WPLM εναντίον Polylang

Απλώς πρέπει να ενεργοποιήσετε μια ενότητα μέσα στην προσθήκη και, στη συνέχεια, μπορείτε να διαμορφώσετε τα αρχεία πολυμέσων με αντίστοιχους λεζάντες και ονόματα σε πολλές γλώσσες.

Νικητής

Δεδομένου ότι τόσο το WPML όσο και το Polylang κάνουν την ίδια δουλειά, η χρήση οποιουδήποτε από αυτά μπορεί να σας δώσει την ίδια εμπειρία για τα αρχεία πολυμέσων σας.

7. Υποστήριξη και τεκμηρίωση

Ένα από τα πλεονεκτήματα της επιλογής ενός premium plugin WordPress έναντι ενός δωρεάν plugin είναι ότι το premium plugin έρχεται με υποστήριξη premium. Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά επωφελές, επειδή εάν έχετε κολλήσει σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη χρήση ή τη διαμόρφωση της προσθήκης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης ή να ανατρέξετε στην τεκμηρίωση και να επιλύσετε τα προβλήματά σας.

Ως πρόσθετο premium, το πρόσθετο WPML κερδίζει το παντελόνι όλου του ανταγωνισμού όταν πρόκειται για υποστήριξη. Η διαδικτυακή τεκμηρίωση είναι πολύ λεπτομερής και εξηγεί τα πάντα ξεκάθαρα από τη ρύθμιση της προσθήκης έως τη χρήση των δυνατοτήτων της για καλύτερα αποτελέσματα.

Πολύλανγκ δεν προσφέρει υποστήριξη για τη δωρεάν προσθήκη του. Η τεκμηρίωσή τους δεν είναι τόσο εκτεταμένη όσο η προσθήκη WPML.

Νικητής

Το WPML είναι ένας ξεκάθαρος νικητής όσον αφορά την υποστήριξη

Συμπέρασμα: Ποιο είναι καλύτερο – WPML ή Polylang?

Και οι δύο WPML και Πολύλανγκ είναι εξαιρετικές επιλογές για τη δημιουργία ενός πολύγλωσσου ιστότοπου. Πιστεύουμε ότι το WPML είναι ένα καλύτερο πρόσθετο μετάφρασης από το Polylang λόγω του εύχρηστου οδηγού εγκατάστασης και της άριστης υποστήριξής του.

Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν πρόσθετο, τότε το Polylang είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να βρείτε τη σωστή προσθήκη μετάφρασης για τις ανάγκες σας.

Εάν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να ανατρέξετε στις λεπτομέρειες της δημιουργίας ενός πολύγλωσσου ιστότοπου με WPML και με τον Polylang .

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map