Πώς να δημιουργήσετε έναν Χάρτη ιστοτόπου XML στο WordPress

Οι χάρτες ιστοτόπου επιτρέπουν στους κατόχους ιστότοπων να ενημερώνουν τις μηχανές αναζήτησης όπου βρίσκεται όλο το περιεχόμενό τους. Αυτό βοηθά τις μηχανές αναζήτησης να ανιχνεύουν τον ιστότοπό σας πιο αποτελεσματικά. Σε αυτό το σεμινάριο, θα σας δείξω πώς να δημιουργήσετε έναν χάρτη ιστότοπου XML στο WordPress χρησιμοποιώντας δύο δημοφιλείς προσθήκες: WordPress SEO και Google XML Sitemaps. Και οι δύο προσθήκες μπορούν να δημιουργήσουν έναν χάρτη ιστότοπου XML από το κουτί. Ωστόσο, θα σας δείξω όλες τις επιλογές διαμόρφωσης για να σας κατανοήσουμε καλύτερα πώς να προσαρμόσετε τον χάρτη ιστότοπού σας.


Λάβετε υπόψη ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ χάρτες ιστότοπου XML και χάρτες ιστότοπου HTML. Οι χάρτες ιστοτόπου XML έχουν σχεδιαστεί για μηχανές αναζήτησης και δεν προορίζονται να τις δουν οι άνθρωποι. Ένας χάρτης ιστότοπου HTML παρέχει μια λίστα Α έως Ζ όλου του περιεχομένου σε έναν ιστότοπο. Γι ‘αυτό είναι μερικές φορές γνωστό ως ευρετήριο ιστότοπων.

Πώς να δημιουργήσετε έναν Χάρτη ιστοτόπου XML στο WordPress χρησιμοποιώντας WordPress SEO

Το WordPress SEO είναι το πλήρες πρόσθετο βελτιστοποίησης ιστότοπων. Συνοδεύεται από πολλά καλούδια και ένα από αυτά είναι η δυνατότητα δημιουργίας χαρτών ιστότοπου. Για να δημιουργήσετε έναν χάρτη ιστότοπου XML με WordPress SEO, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε το WordPress SEO από Yoast plugin (Εδώ είναι πώς να εγκαταστήσετε μια προσθήκη WordPress).

Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία χάρτη ιστότοπου στο WordPress SEO, πρέπει να μεταβείτε SEO »Χάρτες ιστοτόπου XML και επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στους χάρτες ιστότοπου XML για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα.

Ενεργοποίηση της δυνατότητας XML sitemaps στο WordPress SEO plugin

Εκτός από τα αυτόματα Google και Bing κάθε φορά που προστίθεται νέο περιεχόμενο στον ιστότοπό σας, μπορείτε επίσης να ενημερώσετε το Yahoo και το Ask.

Σύνθετες ρυθμίσεις για WordPress SEO

Μπορείτε να καταργήσετε συγκεκριμένους τύπους δημοσιεύσεων και ταξινομίες από τον χάρτη ιστότοπού σας. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τον αριθμό των σελίδων που παρατίθενται σε μια σελίδα χάρτη ιστότοπου.

Ο χάρτης ιστοτόπου σας θα δημιουργηθεί μετά την αποθήκευση των ρυθμίσεων του χάρτη ιστοτόπου σας για πρώτη φορά.

Το WordPress SEO χωρίζει το περιεχόμενό σας σε διαφορετικούς χάρτες ιστότοπων, όπως δημοσιεύσεις, σελίδες και κατηγορίες

Παράδειγμα χάρτη ιστότοπου SEO WordPress

Κάθε αντίστοιχη σελίδα χάρτη ιστότοπου παραθέτει όλους τους συνδέσμους σας. Εμφανίζονται πληροφορίες, όπως πόσο συχνά πρέπει να ελέγχεται ο χάρτης ιστότοπου από τις μηχανές αναζήτησης και την τελευταία φορά που ενημερώθηκε η ανάρτηση ή η σελίδα.

Παράδειγμα χάρτη ιστότοπου SEO WordPress

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη WordPress SEO, αξίζει να χρησιμοποιήσετε την προσθήκη για να δημιουργήσετε τον χάρτη ιστότοπού σας. Σημειώστε ότι δεν προσφέρει τεράστιο αριθμό επιλογών. Αυτό το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που θέλουν απλώς έναν χάρτη ιστότοπου να λειτουργεί τέλεια μετά την ενεργοποίηση. Εάν χρειάζεστε περισσότερο έλεγχο σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας του χάρτη ιστοτόπου σας, ίσως θελήσετε να λάβετε υπόψη τους χάρτες ιστότοπων Google XML.

Πώς να δημιουργήσετε έναν Χάρτη ιστοτόπου XML στο WordPress Χρησιμοποιώντας χάρτες ιστότοπου XML Google

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε το Google XML Sitemaps plugin. Μετά την ενεργοποίηση, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις »XML Sitemap για να διαμορφώσετε την προσθήκη.

Ένα πράγμα που θα παρατηρήσατε αμέσως είναι ότι το Google XML Sitemaps Sitemaps έχει πολύ περισσότερες επιλογές για να ρυθμίσετε τους χάρτες ιστοτόπου σας από το WordPress SEO. Αυτές οι επιλογές μπορεί να φαίνονται περίπλοκες και τρομακτικές για τους νέους χρήστες, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Στην πραγματικότητα, η προσθήκη λειτουργεί έξω από το κουτί, ακόμη και αν δεν αλλάξετε καμία ρύθμιση και απλώς κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογές ενημέρωσης στο κάτω μέρος, τότε θα λειτουργήσει μια χαρά.

Ωστόσο, θα σας καθοδηγήσουμε στις επιλογές στην οθόνη ρυθμίσεων.

Πρώτα πρέπει να επιλέξετε το πλαίσιο για να ειδοποιήσετε τις μηχανές αναζήτησης όταν ενημερώνετε τον ιστότοπό σας στο WordPress. Κάτω από τις Βασικές ρυθμίσεις> ενότητα επιλέξτε τα πλαίσια δίπλα στις μηχανές αναζήτησης Google και Bing.

Βασικές ρυθμίσεις για την προσθήκη Google XML Sitemaps

Οι χάρτες ιστότοπων XML Google σάς επιτρέπουν να προσθέτετε επιπλέον σελίδες εκτός WordPress στους χάρτες ιστότοπού σας. Απλώς κάντε κλικ στο σύνδεσμο Προσθήκη νέας σελίδας στην ενότητα Πρόσθετες σελίδες για να εισαγάγετε τη διεύθυνση URL των στατικών σελίδων που δεν είναι WordPress.

Προσθέστε σελίδες εκτός WordPress στους χάρτες ιστότοπων XML

Ένα άλλο εξαιρετικό χαρακτηριστικό του Google XML Sitemaps Sitemaps είναι ότι σας επιτρέπει να ορίσετε προτεραιότητα ανάρτησης με βάση τον αριθμό σχολίων ή τον μέσο αριθμό σχολίων. Από προεπιλογή, έχει οριστεί για την καταμέτρηση σχολίων, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον αυτόματο υπολογισμό προτεραιότητας εάν θέλετε.

Υπολογισμός προτεραιότητας ανάρτησης σε Χάρτη ιστοτόπου XML

Εσείς αποφασίζετε ποιο περιεχόμενο θέλετε να συμπεριληφθεί στους χάρτες ιστοτόπου σας. Από προεπιλογή, η προσθήκη περιλαμβάνει τις αναρτήσεις WordPress, τις σελίδες, την αρχική σελίδα σας, με τους τελευταίους χρόνους τροποποίησης. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε την κατηγορία, τις ετικέτες και τις σελίδες αρχειοθέτησης εάν θέλετε.

Συμπερίληψη ή εξαίρεση περιεχομένου από τους χάρτες ιστότοπων XML

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να εξαιρέσετε περιεχόμενο που δεν θέλετε να προστεθεί στους χάρτες ιστότοπού σας. Αυτό περιλαμβάνει τις κατηγορίες σας και μεμονωμένες αναρτήσεις, σελίδες ή προσαρμοσμένους τύπους δημοσιεύσεων.

Εξαίρεση περιεχομένου από τους χάρτες ιστότοπού σας

Μόλις ολοκληρώσετε τις ρυθμίσεις Χάρτη ιστοτόπου XML, απλώς πατήστε το κουμπί Επιλογές ενημέρωσης για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας.

Οι χάρτες ιστοτόπου Google XML αναδημιουργούν αυτόματα τους χάρτες ιστοτόπου XML κάθε φορά που δημοσιεύεται νέο περιεχόμενο στον ιστότοπό σας. Από προεπιλογή, ο χάρτης ιστότοπού σας θα αποθηκευτεί στο ανώτερο επίπεδο της εγκατάστασης του WordPress με το όνομα αρχείου “sitemap.xml”. Μόλις διαμορφώσετε όλες τις ρυθμίσεις, μπορείτε να ελέγξετε ότι ο χάρτης ιστοτόπου σας έχει δημιουργηθεί σωστά μεταβαίνοντας στη διεύθυνση url http://www.example.com/sitemap.xml (αντικαταστήστε το example.com με το δικό σας όνομα τομέα).

Παράδειγμα Χάρτη ιστοτόπου Google XML

Το τελικό αρχείο χάρτη ιστοτόπου που δημιουργεί το WordPress Sitemap και το Google XML Sitemap είναι σχεδόν πανομοιότυπο. Δεν υπάρχει πραγματικό όφελος από τη χρήση του ενός πάνω στο άλλο. Ο χάρτης ιστοτόπου Google XML είναι η καλύτερη επιλογή εάν θέλετε να προσαρμόσετε τον χάρτη ιστοτόπου σας, παρόλο που και οι δύο προσθήκες λειτουργούν τέλεια για βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO).

Ελπίζω ότι αυτό το άρθρο σάς βοήθησε να δημιουργήσετε έναν χάρτη ιστότοπου XML στο WordPress.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, εγγραφείτε στο ThemeLab Κελάδημα και Google+.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map