12 najboljih WordPress dodataka za prijevod u usporedbi (2020)

Najbolji dodaci za WordPress prijevod


Tražite dodatak za prijevod za svoju web lokaciju WordPress? Uz sve različite izbore dostupne u skladištu dodataka WordPress, odabir pravog dodatka za prevod za vaše potrebe može biti neodoljiv.

U ovom ćemo članku usporediti najbolje WordPress dodatke za prijevod, tako da možete odlučiti koji je savršen izbor za vaše potrebe.

Odabir dodatka za prijevod programa WordPress

WordPress olakšava izradu višejezične web stranice za WordPress, pa čak i prevođenje administratorskog područja WordPressa. Kad je u pitanju odabir dodatka za prijevod programa WordPress, imajte na umu nekoliko stvari:

Postupak:

Razumijevanje postupka prevođenja jedna je od najvažnijih stvari koju trebate provjeriti prije nego što uronite u instalaciju dodatka na vašu web lokaciju.

Za početak postavite sebi sljedeća pitanja:

 • Zahtijeva li od vas preuzimanje jezičnog paketa?
 • Koristi li to web aplikacija treće strane kao što je Google Translate?
 • Da li ovaj dodatak nudi ručni prijevod ili automatski prijevod?

SEO:

Pomoću višejezične web stranice možete doći do šire publike. Ali ako vaš dodatak za prijevod nije optimiziran za tražilice, vaši će marketinški napori uzvratiti. Morate biti sigurni da je vaš dodatak za prevod SEO-friendly. Najbolji SEO alat pomoći će vam da povećate promet na svojoj web stranici.

Automatizirano nasuprot ljudskom prijevodu:

Ako želite stvoriti lokaliziranu web stranicu, onda je u vašem najboljem interesu zaposliti ljudskog prevoditelja, a ne koristiti uslugu automatiziranog prevođenja. Ako želite dopustiti korisnicima da opcionalno određuju jezik, tada bi korištenje automatskog prevoditelja moglo biti pravo rješenje.

1. TranslatePress

TranslatePress

Pomoću TranslatePressa možete s lakoćom kontrolirati svaki aspekt prevođenja vaše web stranice. Dodatak TranslatePress izdvaja se iz gomile jer vam omogućuje prevođenje postova i stranica s pročelja vaše web stranice, omogućujući vam da u stvarnom vremenu vidite pregled onoga što ste prenijeli..

Možete brzo i lako prevesti bilo koji pisani sadržaj: postove, stranice, meta podatke, vaše dodatke, pa čak i temu. Ne treba mijenjati sučelje jer sve to neometano radi.

Ako ste perfekcionist koji preferira ručni prijevod, TranslatePress će biti vaš novi omiljeni dodatak. Možete sami prevesti svoj tekst ili možete dodijeliti posebnu korisničku ulogu Prevoditelja bilo kojem korisniku na vašoj web lokaciji. Ovi korisnici prevoditelja mogu prevesti vaš sadržaj bez potrebe za potpunim pristupom vašem administrativnom području, čuvajući vašu web lokaciju.

Naravno, ako je pisanje prijevoda ručno previše dugotrajno, tada imate mogućnost upotrebe Google Translatea za prijevode na AI. Ako je bilo koji prijevod AI-a netačan, možete izvršiti ručno dodirivanje.

TranslatePress generira i SEO-prilagođene URL-ove za sve jezike, što vam daje veliko pojačanje u lokalnom pretraživanju.

Započnite s TranslatePressom već danas!

Za više detalja pogledajte naš cjelovit TranslatePress pregled.

2. WPML

WPML

WPML je premium prevodni dodatak koji vam omogućuje prevođenje svojih postova, stranica i prilagođenih vrsta posta. Savjetuje se napraviti cjelovitu sigurnosnu kopiju vaše web stranice prije nego što je instalirate na vašu web lokaciju.

Za razliku od većine drugih dodataka za prijevod, WPML je kompatibilan s većinom glavnih WordPress tema i dodataka, tako da ne morate zakrpati teme ili dodatke da bi WPML djelovao. To vam čak omogućuje i prevođenje web kopije stvorene s popularnim stručnjacima za crtanje i ispuštanje stranica.

Ako vam je potrebna pomoć u ljudskom prijevodu, WPML vas povezuje s vodećim prevoditeljskim uslugama. WPML se brine za sve višejezične SEO i neprimjetno surađuje s popularnim SEO dodatcima. S WPML-om možete koristiti što više jezika.

Oni nude 3 premium plana na temelju broja značajki. Uz svaki premium plan, dobivate neograničeno korištenje web stranica.

WPML je najstariji i najpouzdaniji dodatak za stvaranje višejezičnih web stranica WordPress.

Započnite s WPML-om već danas.

3. Polylang

polylang

Polylang je jedan od najpopularnijih dodataka za prijevod WordPressa koji vam omogućuje jednostavno stvaranje višejezične web stranice za WordPress.

S Polylangom možete koristiti onoliko jezika koliko vam je potrebno. WordPress jezični paketi automatski se preuzimaju i ažuriraju.

Polylang je kompatibilan s glavnim SEO dodacima, uključujući Yoast SEO i All in One SEO. Dodatak brine o višejezičnoj SEO poput html hreflang oznaka i oznaka otvorenih grafova. S Polylangom možete odabrati jedan direktorij, jednu poddomenu ili jednu domenu po jeziku.

Iako je jedan od najboljih dodataka u pogledu značajki, jedna stvar koju trebate imati na umu je da autor dodatka ne nudi podršku za besplatnu verziju Polylang-a.

Započnite s Polylangom već danas.

4. Višejezični tisak

višejezični tisak

Višejezični tisak je još jedan dodatak za prijevod programa WordPress koji vam omogućuje pokretanje svakog jezika na zasebnom mjestu. Dolazi s widgetom za prebacivanje jezika koji posjetiteljima omogućuje odabir jezika po njihovom izboru. Nakon što kliknu na željeni jezik, posjetitelji će biti usmjereni na odgovarajuće jezično mjesto koje ste postavili.

Za razliku od drugih dodataka za prijevod, višejezični Press dolazi bez zaključavanja, što znači, čak i ako dodatak onemogućite, sve će web stranice raditi kao i obično bez gubitka podataka.

Višejezični tisak podržava 174 jezika. Generira SEO-prilagođene URL-ove i nudi automatsku podršku za hreflang.

Započnite s višejezičnim Press Pro već danas.

5. xili-jezik

xili jezik

xili-language je moćan dodatak za prijevod koji je dostupan za preuzimanje iz službenog skladišta dodataka WordPress. Da biste mogli uspješno pokrenuti xili-jezik, morat ćete koristiti temu spremnu za prijevod na svojoj web lokaciji. Budući da je manje od polovine tema u WordPress spremištu spremno za prijevod, preporučuje se dvostruka provjera teme prije instaliranja dodatka.

Ne samo da vam xili-jezik omogućuje stvaranje višejezičnog sadržaja, već vam omogućuje i promjenu jezičnih datoteka vaše teme, ovisno o jeziku sadržaja.

xili-language je prilagođen programerima i sadrži popis kukica i API-ja koji vam omogućuju personaliziranje ponašanja teme.

Započnite danas s xili-languageom.

6. Google Prevoditelj jezika

prevoditelj google jezika

Google Language Translator jedan je od najlakših dodataka za WordPress prijevod i olakšava jednostavno stvaranje višejezične web stranice.

Nakon što aktivirate dodatak, morat ćete otvoriti stranicu postavki dodataka i aktivirati status dodatka odabirom potvrdnog okvira. Zatim trebate odabrati izvorni jezik vaše web stranice i odabrati popis jezika na koji želite da se sadržaj prevede.

Na vašoj glavnoj web stranici opcija prijevoda bit će prikazana kao widget gdje korisnici mogu lako odabrati željeni jezik. S Googleovim domaćim prevoditeljem, vaš će se sadržaj prevesti na temelju odabira vaših korisnika.

Započnite s Google Translator jezikom već danas.

7. GTranslate

gtranslate

GTranslate je jedan od najpopularnijih dodataka za WordPress prijevod koji pokreće Google Translate.

Pomoću dodatka GTranslate možete prevesti sadržaj vaše web stranice na 103 dostupna jezika bez ikakvih problema. Po potrebi možete ručno ispraviti Googleov automatski prijevod. Također pruža Google Analytics integraciju, tako da možete mjeriti da li pružanje prijevoda na vašoj web lokaciji zapravo koristi vašim korisnicima.

Dodatak dolazi s mnoštvom različitih widgeta na kojima korisnici mogu s lakoćom odabrati željeni jezik.

Pro verzija dodatka u potpunosti je kompatibilna s popularnim dodacima poput Yoast SEO i WooCommerce.

Počnite već danas s GTranslate Pro.

8. Loco Translate

loco prevesti

Loco Translate jedan je od najpopularnijih dodataka za prijevod za WordPress, s preko 500 000 aktivnih instalacija. Loco Translate pomaže vam prevesti svoje WordPress teme i dodatke izravno u vašem pregledniku.

Ovaj dodatak je koristan programerima koji žele ponuditi međunarodne verzije svojih WordPress tema i dodataka.

Započnite s Loco Translateom već danas.

9. Višejezično

višejezično

Multilanguage dodatak omogućuje posjetiteljima da mijenjaju svoje jezike i pregledavaju sadržaj na željenom jeziku. Podržava preko 80 jezika i omogućava vam lako dodavanje novih jezika po potrebi.

Dodatak dolazi s nekoliko različitih widgeta za prebacivanje jezika na kojima posjetitelji mogu odabrati njihove jezike. Ako želite i ručno prevesti sadržaj vaše web stranice, dodatak vam omogućuje da to učinite izravno iz svog urednika postova.

Započnite s višejezičnim već danas.

10. Goo Translate dodatak

goo translate widget

Goo Translate Widget je lagan dodatak za WordPress prevoditelj koji je izgrađen na vrhu Google prevoditelja. Dodatak dolazi s widgetom za prijevod koji možete objaviti na bočnoj traci sa samo jednim klikom.

S Google Analyticsom možete čak pratiti i izvedbu widgeta za prijevod. Za razliku od drugih dodataka, Goo Translate widget ne spremaje niti jedan prevedeni tekst u vašu bazu podataka.

Započnite s Google Translateom već danas.

11. Google Prevoditelj web stranica

prevoditelj web mjesta google

Google Website Translator još je jedan dodatak za prijevod koji donosi snagu Google Translatea na vašu web stranicu. Dodatak vam omogućuje upotrebu i widgeta i kratkog koda.

Glavna prednost ovog dodatka je ta što su sve postavke pohranjene u jednom zapisu baze podataka, a dodatak ne učitava vanjske datoteke, što ga čini jednim od najbržih dodataka za prijevod u WordPress spremištu.

Također vam omogućuje da isključite neki dio vaše web stranice iz prevođenja.

Započnite s Google Prevoditeljem web stranica danas.

12. Lingotek

lingotek

Lingotek je besplatni višejezični dodatak koji pojednostavljuje proces stvaranja i održavanja vaše višejezične web stranice. Uz automatsko strojno prevođenje, Lingotek vam omogućava da se povežete s njihovom neprestanom prevoditeljskom zajednicom gdje možete angažirati dvojezičnog zaposlenika za prevođenje vašeg sadržaja. Najbolje je da to možete učiniti izravno sa svoje WordPress nadzorne ploče.

Besplatni dodatak Lingotek u potpunosti automatizira prijenos datoteka između vaše web stranice WordPress i Lingotek zajednice. Čitav je postupak transparentan, tako da možete pratiti napredak vašeg prevoditeljskog projekta na svakom koraku.

Započnite s Lingotekom još danas.

Koji je dodatak za prijevod najbolji za vašu web lokaciju?

Vjerujemo da je TranslatePress najbolji dodatak za prijevod na tržištu. Ne samo da vam omogućuje prevođenje s prednjeg dijela, nego se također neprimjetno integrira s Google Translate API-jem.

Na taj način možete automatizirati proces prevođenja pomoću Google prevoditelja i izvršiti potrebne ručne izmjene samo onoga što nije savršeno prevedeno.

Budući da će većina višejezičnih dodataka značajno izmijeniti vašu bazu podataka, preporučuje se sigurnosno kopiranje baze podataka prije eksperimentiranja s bilo kojim višejezičnim dodatkom..

Nadamo se da vam je ovaj članak pomogao da pronađete najbolji dodatak za WordPress prijevod za vaše web mjesto.

Ako ste uživali u ovom članku, možda ćete pročitati i naš najbolji članak za usporedbu WordPress rezervnih dodataka.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map