8 najboljih dodataka za WordPress galeriju u usporedbi (2020)

najbolji wordpress galeriji dodataka u usporedbi


Želite li stvoriti fotogaleriju na svojoj web stranici? Tražite li savršen dodatak za WordPress galeriju koji odgovara vašim potrebama?

Ako je tako, na pravom ste mjestu.

U ovom ćemo članku usporediti najbolje dodatke za WordPress galeriju na tržištu, tako da možete odabrati pravi za svoju web lokaciju i potrebe.

Odabir dodatka za WordPress galeriju

WordPress se isporučuje s ugrađenom značajkom galerije, ali zadanoj galeriji nedostaje funkcionalnosti koju većina korisnika žudi. Prilikom odabira dodatka za WordPress galeriju morate imati na umu nekoliko stvari.

Značajke:

Očito, morate odabrati dodatak za galeriju koji sadrži sve potrebne značajke koje će vam trebati. Neki dodaci dolaze s puno mogućnosti izvan okvira, dok vam drugi omogućuju proširivanje osnovnih funkcija dodavanjem potrebnih dodataka.

Prije nego što uložite u dodatak za galeriju, vrijedno je na trenutak istražiti značajke koje nudi i zapitati se može li zadovoljiti vaše potrebe.

Jednostavnost korištenja:

Imati dodatak bogat značajkama odlično je, ali morate pronaći pravi dodatak WordPress galerije koji se prilagođava vašem tijeku rada i jednostavan za korištenje. Natečeni dodatak može učiniti vaše korisničko sučelje neurednim, dok jednostavan za upotrebu dodatka štedi vam vrijeme pri upravljanju galerijama.

Ubrzati:

Slike prikazuju većinu preuzetih bajtova bilo koje web stranice. Bez obzira jeste li fotograf, umjetnik ili izdavač koji želi prikazati fotogaleriju, ne možete si priuštiti da napravite kompromis pri brzini.

Brzina je još kritičnija kao što Google i dalje naglašava u svom algoritmu pretraživanja u svakom ažuriranju. Kad odaberete dodatak, morate osigurati da ne usporava vaše web mjesto.

Naziv dodatka za galerijuPage Load TimeRequestsPage size
Galerija Envira655ms23988KB
Modula696ms28948KB
FooGallery91727591KB
Sljedeća generacija867ms351.0MB

Kako bismo razumjeli kako svaki dodatak doprinosi vremenu učitavanja vaše web stranice, testiranje izvedbe svakog dodatka stavljamo na test. Kao što vidite, galerije koje je stvorila galerija Envira imale su najmanje utjecaja na vrijeme učitavanja.

Modula je na drugom mjestu kada je u pitanju vrijeme učitavanja stranica. Razlog zašto su ti dodaci tako brzi je taj što su obojica dobro kodirani i vrlo optimizirani za brzinu.

Čitaj više: Kako ubrzati WordPress

nadopune:

Da li se dodatak po vašoj galeriji redovito ažurira?

Dodatak za vašu galeriju može imati problema s kompatibilnošću s novim izdanjima WordPress-a ako se ne ažurira redovito. Prilikom odabira dodatka za WordPress galeriju morate biti sigurni da je održava i podržava tim na koji se možete osloniti.

Zbog toga ćemo pogledati najbolje dodatke za WordPress galeriju dostupne na tržištu. Da biste vam pomogli da imate bolju ideju, evo tablice s nekoliko brzih detalja o dodacima.

1. Galerija Envira

galerija envira

Envira Gallery najbolji je dodatak WordPress galerije koji je ujedno i jednostavan za upotrebu i moćan. Dolazi s setom unaprijed izgrađenih predložaka koji vam omogućuju lako prilagođavanje izgleda i osjećaja vaše galerije.

Za razliku od drugih popularnih dodataka za WordPress galeriju, Envira je lagan i bez ispuhivanja. Dolazi sa svim važnim značajkama izvan okvira. Osnovne funkcionalnosti možete jednostavno poboljšati instaliranjem jednog od njihovih desetak dodataka.

Neke od ključnih karakteristika galerije Envira jesu:

 • Graditelj povucite i ispustite: Stvorite prekrasne galerije u nekoliko sekundi sa samo nekoliko klikova.
 • Odzivan i mobilni: Sve galerije koje gradite s Envirom su 100% responzivne, što znači da će izvrsno raditi na mobilnim, tabletnim i stolnim uređajima.
 • Samostalne galerije: Stvorite neovisne galerije koje nisu vezane za vaše postove i stranice.
 • Tona dodataka: Možete pronaći opsežnu kolekciju dodataka, poput dijeljenja na društvenim mrežama, videozapisa, WooCommerce i vodenog označavanja – samo da nabrojimo nekoliko.

Korištenje galerije Envira

Envira Gallery vrlo je jednostavna za upotrebu. Nakon što je dodatak aktivan na vašoj web lokaciji, vidjet će se mala ikona na vrhu vašeg uređivača koja piše Dodajte galeriju.

galerija envira, jednostavnost upotrebe

Ovim gumbom možete umetnuti galerije u svoje postove i stranice. Da biste stvorili galeriju, morate kliknuti Galerija Envira »Dodaj novo na lijevoj strani vaše nadzorne ploče. Tada ćete vidjeti novo sučelje na svom zaslonu. Ovdje koristite dane kartice kako biste prenijeli svoje slike, ovisno o izvoru iz kojeg želite dodati svoje slike. Slike će se pojaviti odmah ispod tih gumba.

Tada možete nastaviti naprijed i prilagoditi ga pomoću opcija na lijevoj strani slika. Nakon što učinite, samo pritisnite gumb Objavi s desne strane. Tada možete kopirati kratki kôd generiran dodatkom i zalijepiti ga u svoje postove i stranice.

Galerija Envira

Cijene galerije Envira

Lite verzija Envire dostupna je za preuzimanje iz WordPress spremišta koje nudi ograničene mogućnosti.

Evo planova cijena za premium verziju.

 • Osnovno: 29 USD godišnje za licencu za jedno mjesto
 • Plus: 69 USD godišnje za 3 web mjesta i više značajki
 • Pro: 99 USD godišnje za 25 stranica i kompletne značajke
 • Agencija: 299 USD godišnje za neograničene web stranice i kompletne značajke

Započnite s galerijom Envira već danas.

2. Modula

Modula

Modula omogućuje jednostavno jednostavno mijenjanje veličine slike u vašoj galeriji kako biste mogli odabrati koje će se slike isticati. Ovaj dodatak omogućuje vam trenutačni pregled promjena koje napravite u vašoj galeriji, tako da ne morate prebacivati ​​natrag i natrag između svoje nadzorne ploče WordPress-a i pregleda.

Besplatna verzija Module dostupna je za preuzimanje sa službenog direktorija WordPress.org, koji ima ograničene mogućnosti. Cijena pro verzije dodatka počinje od 29 USD za 1 mjesto i 99 USD za neograničene web stranice.

Korištenje Modula

Nakon što instalirate dodatak Modula, na lijevoj strani vaše nadzorne ploče vidjet ćete ikonu Modula. Kliknite na ovu ikonu i odaberite Dodaj novi.

Sada ćete vidjeti novo sučelje na svom zaslonu. Svoje slike sada možete dodati pomoću gumba Prenesite datoteke slika ili odaberite slike iz svoje biblioteke klikom na ikonu Odaberite iz biblioteke dugme.

Cijene modula

Modula nudi 3 različita plana cijena.

 • Starter: 29 USD godišnje za licencu za jedno mjesto s osnovnim značajkama
 • Trio: $ 59 / godišnje za 3 web mjesta s više značajki
 • Posao: 89 USD godišnje za 25 mjesta sa kompletnim značajkama
 • Agencija: 119 USD godišnje za neograničen broj stranica s kompletnom značajkom

Svaki od ovih planova nudi podršku za godinu dana, filtre galerije, sortiranje galerija, a također omogućuje stvaranje neograničenog broja galerija.

Krenite s Modulom već danas!

3. FooGallery

foogallery

FooGallery jedan je od najboljih dodataka galerije slika za WordPress. Baš kao i Envira Gallery, Foo također ima lite verziju dodatka koja se može preuzeti iz službenog skladišta dodataka WordPress.

S FooGallery možete urediti svoje slike na način na koji želite koristeći mogućnost preuređenja i povlačenja. Također vam omogućuje odabir predloška galerije prema vašim potrebama, tako da ne morate uvijek stvarati galeriju od početka.

Ako trenutno upotrebljavate dodatak NextGEN galerija na svojoj web lokaciji, možete lako uvesti i pretvoriti svoje galerije NextGEN u FooGallery sa samo nekoliko klikova.

To je dodatak prilagođen programerima i dolazi s desetak kuka i filtera, tako da dodatak lako možete prilagoditi prema potrebama svojih klijenata..

Korištenje FooGallery

Nakon što se FooGallery aktivira idite na FooGallery »Dodaj galeriju.

Sada koristite Dodavanje iz biblioteke medija gumb za dodavanje slika. Vidjet ćete opciju postavki odmah dolje. Nakon što dodate slike, kratki kod možete kopirati ispod Objaviti gumb i zalijepite ga gdje god želite da se vaša galerija pojavi.

FooGallery Cijene

FooGallery nudi tri različita plana cijena.

 • Osobno: $ 59 / godišnje na 1 mjestu
 • Profesionalno: $ 109 / godišnje na 5 stranica
 • Posao: 199 USD godišnje na 25 stranica

Za razliku od drugih dodataka, uz svaki plan dobivate cjelovite značajke. Doživotna licenca je također dostupna uz svaki plan za dodatnu cijenu.

Započnite s FooGallery već danas.

4. NextGEN Galerija

galerija nextgen

NextGEN Gallery najpopularniji je dodatak WordPress galerije s preko milijun aktivnih instalacija. Dolazi u paketu sa svim značajkama koje će vam ikada trebati odmah iz okvira. No ako tražite lagani dodatak s minimalnim značajkama, možda ćete ga naći naduven.

Besplatna verzija dodatka nudi dva glavna stila prikaza galerije i dva stila albuma. Uz premium dodatak, dobivate premium galerijske zaslone, pro lightbox prikaz s komentiranjem slika i zajedničko dijeljenje na društvenim mrežama.

NextGEN Galerija nudi nekoliko različitih načina organiziranja slika:

 • skupno učitavanje slika
 • uvoz metapodataka s vaših fotografija
 • grupiranje galerija u albume

Nakon što prenesete svoje slike na svoje mjesto na WordPressu, možete ih grupirati kako biste stvorili prezentaciju ili galeriju sličica.

NextGen galerija nudi značajke e-trgovine i mnoge druge moćne značajke koje profesionalni fotograf treba.

Korištenje NextGen Gallery

Sučelje dodatka NextGen Gallery izgleda malo drugačije od ostalih. Ali to ne znači da ga je teško koristiti. Da biste dodali svoje slike, idite na Galerija »Dodaj galerije / slike.

Sada koristite Dodaj datoteke gumb za početak dodavanja slika. NextGen nema mogućnost postavki na istoj stranici kao i gornji dodaci. Imate zasebnu karticu za takozvani Postavke galerije. Tu ćete mogućnost pronaći na lijevoj strani vaše nadzorne ploče. Iako nema puno razlike, smatramo da bi mogućnost podešavanja na istoj stranici mogla početnicima olakšati i pogodnije.

Cijene NextGen Gallery

Ovisno o vašem zahtjevu, možete kupiti jedan od 3 plana cijena NextGen-a.

 • Plus: 79 USD godišnje
 • Pro: 139 USD godišnje
 • Životni vijek: 399 USD godišnje

Profesionalni i životni planovi također vam besplatno daju pristup svim Imagely temama.

Započnite s galerijom NextGEN još danas.

5. WP Photo Album Plus

wp foto album plus

WP Photo Album Plus moćan je dodatak fotoalbuma koji posjetiteljima omogućuje ocjenu ili komentiranje fotografija.

Postavljanje dodataka nije jednostavno u usporedbi s ostalim dodacima WordPress galerije. Međutim, dolazi s više mogućnosti prilagođavanja od većine drugih besplatnih dodataka WordPress galerije.

S WP Photo Album Plus dobivate potpunu kontrolu nad meta podacima kao što su EXIF ​​(zamjenjivi format slikovne datoteke) i veličinama zaslona. Također vam omogućuje učitavanje slika s prednjeg dijela vaše web lokacije i ima mnoštvo ugrađenih značajki poput sustava slojeva presvlake, Google Maps i funkcija pretraživanja.

Jedinstvenost ovog dodatka je ta što dolazi s 20 različitih widgeta koje možete dodati na svoju web stranicu, uključujući fotografiju dana, ocjenu fotografija, istaknute fotografije i još mnogo toga.

Korištenje WP Photo Album Plus

Ovaj dodatak za galeriju nije prilagođen korisniku. Da biste dodali svoje slike s dodatkom, morat ćete Foto albumi »Učitaj fotografije.

Sada koristite Odaberite Datoteke gumb za dodavanje slika. Ne zaboravite provjeriti Nakon prijenosa: idite na Uređivanje stranice albuma opcija. Ovo će vas odvesti na novu stranicu na kojoj možete raditi na postavkama albuma.

Započnite s WP Photo Album Plus već danas.

6. Velika flagalerija

velika flagalerija

Grand Flagallery je osnovni dodatak za medije i galeriju slika koji je razvio CodeEasily, tim sa sjedištem u Velikoj Britaniji, specijaliziran za razvoj dodataka WordPress galerije. Grand Flagallery vam omogućuje jednostavno prenošenje slika i stvaranje glazbenih i videopopisa na vašoj WordPress web lokaciji.

Dodatak omogućava prijenos slika, a isporučuje i mogućnost grupnog prijenosa i organiziranja slika. Sve vaše galerije mogu se upravljati na centraliziranom mjestu gdje možete stvarati i prilagođavati kolekcije galerija.

Postoje 3 plana premijskih cijena, počevši od 14,99 USD za cjeloživotni pristup za licencu za jedno mjesto. Za više web lokacija morate kupiti licencne ključeve pojedinačno.

Koristeći Grand Flagallery

Grand Flagallery je dodatak za galeriju prilagođen početnicima koji nudi najlakši način dodavanja vaših galerija slika. Nakon aktiviranja dodatka kliknite na FlAGallery na lijevoj strani vaše nadzorne ploče. Sada ćete vidjeti sljedeće na svom zaslonu. Pomoću kartica na vrhu možete prenijeti svoje slike, uvesti ih s drugog odredišta i stvoriti svoju galeriju.

FlAG Upravljajte galerijom, dodacima za galeriju slika
Započnite s Grand Flagallery već danas.

7. Fotogalerija WD

fotogalerija by wd

Photo Gallery potpuno je odgovarajući dodatak WordPress galerije koji vam omogućuje prikazivanje interaktivnih multimedijskih galerija. Unutar jedne galerije možete dodati i slike i videozapise. Dodatak Photo Gallery isporučuje se s 4 widgeta koji se lako koriste i koji se glatko uklapaju u bilo koju WordPress temu.

Još nekoliko značajki dodatka za Foto galeriju su:

 • 10 opcija pregleda: Dodatak omogućuje prikazivanje vaše galerije u 10 različitih prikaza, kao što su sličice, zidanje, mozaik, prezentacija itd..
 • Vodeni žig: Zaštitite svoje slike vodenim oznakama. Možete dodati tekstualni ili slikovni vodeni žig i postaviti njegov položaj i prikazati veličinu.
 • E-trgovina: Jednostavno prodajte svoje slike s web mjesta WordPress s dodatkom e-trgovine.

Cijene Foto galerije počinju od 30 USD za pojedino web mjesto.

Korištenje dodatka za foto galeriju

Lako je shvatiti kako prenijeti svoje slike pomoću ovog dodatka. Uz pomoć alata za pravljenje i ispuštanje možete u nekoliko minuta lako dodati slike u svoju galeriju. Samo idite na svoju nadzornu ploču i kliknite na Foto galerija »Dodaj galerije / slike a zatim počnite prenositi svoje slike.

Također imate sjajne mogućnosti za prilagođavanje svoje galerije.

Fotogalerija WD Pricing

Osnovni: 40 USD godišnje
Standardno: 60 USD godišnje
Akontacija: 80 USD godišnje
Paket dodataka: 100 USD godišnje

Paket dodataka nudi 57 premium dodataka i 2 premium proširenja galerije fotografija.

Započnite s fotogalerijom već danas.

8. Galerija Gmedia

galerija gmedia

Gmedia Gallery još jedan je osnovni dodatak za galeriju slika koji je razvio CodeEasily. Omogućuje vam izradu odgovarajuće slike i video albuma koji se savršeno prilagođavaju zaslonima posjetitelja, bez obzira na njihovu rezoluciju.

Neke od ključnih karakteristika Gmedia Galerije su:

 • Exif informacije: Prikažite EXIF ​​(zamjenjivi format datoteke slike), uključujući model fotoaparata, otvor blende itd.
 • Podržava video i audio: Galerija Gmedia omogućuje vam jednostavno umetanje video i audio datoteka s YouTubea, Vimea i prilagođenih videozapisa.
 • iOS aplikacija: Pomoću Gmedia iOS aplikacije lako možete prenijeti slike, videozapise i druge datoteke izravno u svog WordPress administratora bez problema..
 • WordPress komentira integraciju: Dopustite svojim korisnicima da objavljuju komentare na video galerije.

Za razliku od drugih dodataka, cijena se temelji na broju web mjesta na kojima želite da se dodatak koristi. Licenca za jednu stranicu može se kupiti za 29,99 USD.

Korištenje Galerije GMedia

GMedia je jedan od najjednostavnijih dodataka za upotrebu. Nakon što se dodatak aktivira, možete početi prenositi svoje medijske datoteke odlaskom u biblioteku GMedia. Zatim upotrijebite opcije s lijeve strane da biste dodali oznake, kategorije itd.

Cijene galerije GMedia

Opcija premija tvrtke GMedia ima različite cijene ovisno o tome na koliko web lokacija želite koristiti. Ako ga želite za jednu web stranicu, cijena je 29,99 USD godišnje. Ako se radi o više od 20 web lokacija, cijena će biti 8,5 USD. Za više web lokacija možete zatražiti prilagođenu ponudu.

Započnite s galerijom Gmedia već danas.

Koji dodatak za WordPress galeriju je najbolji za vaše potrebe?

Kroz našu usporedbu otkrili smo da je Envira Gallery najbolji dodatak WordPress galerije za svoju web stranicu. Napunjen je svim potrebnim značajkama koje možete očekivati ​​od dodatka za galeriju, no korisničko sučelje je jednostavno za upotrebu i ne izgleda nabujalo..

Dolazi s više od dva desetaka različitih dodataka u rasponu od e-trgovine, provjere, integracije svjetla, društvene razmjene i još mnogo toga.

Bonus: Pogledajte najbolji WordPress dodatak za stvaranje uspješnih poklona.

Nadamo se da vam je ovaj članak pomogao da pronađete najbolji dodatak WordPress galerije koji odgovara potrebama vaše web stranice.

Ako ste uživali u ovom članku, možda biste željeli pročitati i najbolje WordPress dodatke za sigurnost.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map