Galerija Envira vs. FooGallery – Koji je bolji? (Usporedni)

galerija envira vs. foo gallery


Tražite dodatak za galeriju za svoju web stranicu? WordPress tržište preplavljeno je tonom nevjerojatnih dodataka koji će vam omogućiti da prikažete svoje medijske datoteke na vizualno zapanjujući način. Dvije najpopularnije su Envira Gallery i FooGallery – svaka sa svojim skupom moćnih značajki.

No početnicima bi moglo biti zbunjujuće odabrati pravi dodatak za galeriju za svoje potrebe, posebno s toliko mogućnosti dodataka za galeriju. Ako vam to zvuči kao poznata situacija, ne brinite. Pokrili smo vas.

Da bismo vam pomogli u izboru dodatka za galeriju, osmislili smo detaljan pregled dodataka ovim postom za usporedbu. Pomno ćemo pregledati njihove značajke i vidjeti koja je bolja opcija za vaše web mjesto.

Prije nego što zaronimo dublje, pogledajte kratki pregled dodataka.

Pregled: Galerija Envira vs FooGallery

Galerija Envira

envira-galerija-plugin

Envira Gallery jedan je od najpopularnijih dodataka galerije na tržištu s preko 100 000 aktivnih instalacija i više od milijun preuzimanja. Envira Gallery dodatak je fotoaparata za povlačenje i ispuštanje koji je početnicima jednostavno. U pet ili manje minuta možete prenijeti svoje fotografije, preurediti ih i stvoriti zadivljujuću galeriju slika.

Osim graditelja fotoaparata za povlačenje i spuštanje, druge značajke uključuju predloške galerija, albume, dijeljenje društvenih mreža, video galerije, vodeno označavanje, prezentaciju i još mnogo toga.

FooGallery

foogallery-dodatak

FooGallery također ima preko 100 000 aktivnih instalacija u WordPress Official Plugin Repozitorijumu i 4,7 ocjena na WordPress.org. Kao i Envira Gallery, FooGallery također nudi prekrasne nacrte galerija koji su brzi, munja i optimizirani za Gutenberg.

Neke od značajki izdvajanja FooGallery uključuju zapanjujuće predloške galerije, lako preslagivanje s povlačenjem i ispuštanjem ili sortiranjem galerije, prilagođavanja poput efekata lebdenja, video podrške i još mnogo toga. Uz to, oni imaju i Pregled galerija koji vam omogućava da vidite kako vaša galerija izgleda dok ju pravite.

Konfiguracija: Envira Gallery vs. FooGallery

Galerija Envira

Envira Gallery je jednostavno jednostavno konfigurirati. Opciju konfiguracije pronaći ćete u odjeljku Konfiguracija na nadzornoj ploči galerije Envira. Ovako to izgleda:

Konfiguracija galerije Envira, galerija Envira vs Foogallery

Ovdje imate puno opcija. Možete dodati do 6 stupaca galerije, omogućiti opciju lijenog opterećenja, čak postaviti vremenski odgod za svoje slike. Također ima mogućnosti izbora dimenzija vašeg izgleda.

Ako želite konfigurirati veličinu slike, imate i nevjerojatne mogućnosti za to. Sadrži puno stilova. Može biti u obliku sličica, portreta, četvrtastih oblika, pejzaža i još mnogo toga. Na temelju broja stupaca izgleda, omogućuje vam i odabir dimenzija slika.

FooGallery

FooGallery također ima fantastične mogućnosti konfiguracije. Pronaći ćete ga ispod postavke opcija na nadzornoj ploči FooGallery.

Konfiguracija FooGallery, Envira Gallery vs Foogallery,

Ovdje imate 4 različite postavke postavki, uključujući Općenito, Slika, Jezik i Napredne postavke.

Na kartici Općenito možete raditi na lijenom opterećenju, opcijama galerije predmemoriranja i titlovima galerije.

Postoji 6 opcija za stiliziranje galerije. Kartica Slika nudi opcije za postavljanje dimenzija slike, mijenjanje veličine animiranih GIF-ova, prikazivanje animiranih sličica itd..

Konfiguriranje galerije slika točno prema vašim potrebama jednostavno je i sa Envira Gallery i FooGallery.

Jednostavnost upotrebe: Envira Gallery vs. FooGallery

Galerija Envira

Stvaranje vaše galerije pomoću Envira Gallery izuzetno je jednostavno. Sve što trebate učiniti je otići na svoju nadzornu ploču Envira i kliknuti na Dodaj novi dugme. Sada možete učitati svoje slike u Galerija zavičajne Envire odjeljak.

U naslovu samo navedite svoju galeriju i zatim odaberite slike s računala. Možete dodati već postojeće slike iz svoje medijske biblioteke klikom na ikonu Odaberite datoteke iz drugih izvora opcija. Nakon dodavanja slika vidjet ćete pregled uživo odmah ispod mjesta na kojem ste upravo dodali svoje slike.

Galerija Envira vs Foogallery,

Na desnoj strani imat ćete kratki kod. Možete ih koristiti ili pritisnuti gumb za objavljivanje kako biste prikazali svoju galeriju na bilo kojoj stranici ili postu koji želite. Nije li to jednostavno?

FooGallery

Dodavanje galerije s FooGallery također je jednostavno, ali malo se razlikuje od Envira Gallery. Da biste dodali svoje slike pomoću FooGallery, idite na nadzornu ploču FooGallery i kliknite na Dodajte galeriju dugme. Zatim dodajte naslov i slike galerije.

FooGallery jednostavnost upotrebe, Envira Gallery vs Foogallery

Ispod područja gdje dodajete slike imat ćete neke mogućnosti postavki. Možete ih koristiti za dodavanje efekata slikama, odabir teme, dodavanje efekata opterećenja, obruba i još mnogo toga.

Da biste provjerili kako izgleda vaša galerija, kliknite na Pregled galerije gumb pri vrhu zaslona.

Naše misli

Ako prvi put koristite dodatak za galeriju, Envira može biti dobra. Ima korisničko sučelje, tako da nema šanse da se ljudi zbune čak i kada ga prvi put koristite.

Foo bi vas, s druge strane, mogao preplaviti ako ste početnik. To ne znači da na bilo koji način zaostaje za Envirom. Ako imate iskustva s dodacima za galeriju, možda će vam biti lakše konfigurirati slike. Jedini problem Foo-a je taj što trebate prebaciti kartice da biste provjerili pregled nakon dodavanja slika.

Stilovi prikaza: Envira Gallery vs. FooGallery

Galerija Envira

Envira Gallery nudi puno lijepih načina za prikazivanje svojih galerija slika. Možete odabrati željeni broj stupaca, omogućiti ili onemogućiti lijeno učitavanje, dodati različite veličine slike i učiniti mnogo više.

Envira stil galerije

Dodatak ima mnoštvo opcija za vaše slike. Sa sličica, portreta, pejzaža, nasumično – samo to ime. Envira također nudi opcije dodavanja okvira za svjetlo i postavljanja položaja titla. Možete i prisiliti da slike odgovaraju određenoj veličini ako želite.

FooGallery

FooGallery također ima ogroman popis opcija za vaše slike. Da biste izgledali privlačno, omogućuje vam odabir teme koja dolazi u 3 vrste – svijetla, tamna i prilagođena.

Stilovi galerije FooGallery

Također možete dodati različite obrube, ispust i unutarnju sjenu, odabrati ikonu za učitavanje i još mnogo toga. ona također ima puno efekata lebdenja, mogućnost dodavanja naslova i dodavanja vrste straničenja. Slike se također mogu povezati s određenom objavom na stranici pomoću URL polja.

Naše misli

U pogledu prikazivanja slika, Envira u svojoj lite verziji nudi osnovne značajke. Foo, s druge strane, ima malo naprednije mogućnosti. Dakle, ovisno o vašim zahtjevima, možete odabrati onaj s potrebnim opcijama.

Dodaci: EviraGallery vs. FooGallery

Galerija Envira

Funkcije Envira Gallery možete proširiti pomoću njenih premium dodataka. Ima prelijepe dodatke za dodavanje opcija društvenih medija, podržavanje video datoteka, dodavanje postavki specifičnih za mobilne uređaje, dodavanje oznaka, dodavanje vodenih žigova, zaštitu lozinkom, paginaciju i još mnogo toga. Sveukupno Galerija Envira nudi više od 30 dodataka.

Envira addons

FooGallery

FooGallery također ima mogućnosti nadogradnje svojih funkcija.

Foogallery addons, Galerija Envira Vs Foogallery
Ovom opcijom možete dodati video datoteke, efekte višestrukog učitavanja, razne maštovite predloške galerije, beskonačno pomicanje, unaprijed postavljene efekte lebdenja i još mnogo toga. Foo ima ukupno 5 proširenja.

Naše misli
U smislu proširivanja svojih mogućnosti, Envira može biti bolji izbor. Iako Foo ima premium opcije, Envira je u tom pogledu vodeća u utrci.

Dokumentacija: Envira Gallery vs. FooGallery

Galerija Envira

Galerija Envira lijepo je dokumentirana i u njoj ćete pronaći svaki odgovor na svoje pitanje (ako postoji). Također nudi mogućnost naplate karte ako ne možete naći rješenje bilo kojeg problema.

FooGallery

FooGallery je jednako dobro dokumentirana. Ne biste trebali imati problema s razumijevanjem dodatka ili pronalaženjem odgovora na pitanje prilikom rukovanja s njim.

Naše misli
Oba dodatka mogu dobiti jednake bodove u pogledu svoje dokumentacije. Oboje su sjajno dokumentirani i slijedeći ovu dokumentaciju početnik također može upravljati dodatkom poput profesionalaca.

Cijene: Galerija Envira vs FooGallery

Galerija Envira

Galerija Envira nudi 4 različite vrste cijena planovi. Osnovni start kreće se od 29 USD i kreće se do 299 USD.

Cijena Envira Gallery

FooGallery

Planovi cijena FooGallery dolaze u 3 različite opcije. Počinje od 29,99 USD i kreće se do 149,99 USD.

FooGallery Cijene

Naša presuda: Envira Gallery vs. FooGallery: Koji dodatak za galeriju trebate odabrati?

Envira Gallery lagani je dodatak koji dolazi sa svim značajkama koje će vam ikada trebati od dodatka za WordPress galeriju.

Cijena galerije Envira malo je viša od Foo-a. Ali mislimo da osobine i dodaci koje ovi planovi nude opravdavaju navedenu ponudu.

To je sve o dva dodatka. Nadamo se da vam je ovaj post u Envira Gallery Vs FooGallery bio od pomoći. Ako želite provjeriti više mogućnosti, pročitajte naš post o 8 najboljih dodataka WordPress Gallery u usporedbi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map