Kako dodati multimedijski klizač u WordPressu

Klizači su lijepi i jednostavan način za privlačenje pažnje korisnika. U klizač možete dodati videozapise, tekst, gumbe sve što želite. Ali problem je u tome što ne želite da klizač uspori vaše web mjesto. U ovom ću vam članku pokazati kako stvoriti prekrasne multimedijske slajdove u WordPressu koristeći moj omiljeni dodatak WordPress klizača, Monolog.


Zašto je Soliloquy najbolji dodatak klizača za WordPress?

Ako koristim klizače na web stranici, ne želim da uspori moju web lokaciju. Soliloquy je visoko optimiziran za osiguravanje bržeg učitavanja dijapozitiva bez utjecaja na vrijeme učitavanja stranice. Taj je razlog sam po sebi dovoljno snažan da se bilo tko može poslužiti Soliloquy-om, ali postoji i više.

Soliloquy stvara potpuno odgovarajuće klizače koji jednako dobro izgledaju na radnoj površini, mobilnim uređajima i tabletima. Lijepo se smanjuje bez pogoršanja u kvaliteti i djeluje poput šarma na dodirnim uređajima.

SEO je velika briga za većinu mrežnih poduzeća. Soliloquy je najsmješniji klizač WordPressa za SEO. Dodavanje alt oznaka i naslova u vaše dijapozitive postaje vrlo jednostavno što pomaže povećati ljestvicu pretraživanja.

I na kraju, ako stvaram web mjesto za nekog drugog. Želim koristiti nešto što je jednostavno. Soliloquy je vrlo prilagođen početnicima i svi koji imaju malo znanja o tome kako koristiti WordPress mogu kreirati dijapozitive pomoću Soliloquy-a.

Kako stvoriti prekrasne multimedijske bogate dijapozitive soliloquyom

Prvo što trebate učiniti je kupiti Monolog. Licenca za jednu stranicu iznosi samo 19 USD, ali preporučit ću licencu za programere koja iznosi 99 USD i omogućava vam pristup svim osnovnim dodacima.

Jednom kada nabavite dodatak, instalirajte ga i aktivirajte kao da instalirate bilo koji drugi WordPress dodatak. Nakon aktivacije, primijetit ćete novu stavku izbornika Soliloquy na vašoj WordPress bočnoj traci. Da biste stvorili novi klizač morate kliknuti Soliloquy »Dodaj novo.

Izrada novog klizača s Soliloquy-om

Prvo morate dati svoj klizač, a nakon toga kliknite gumb za odabir slika da biste prenijeli slike na vaš klizač. Ako želite odabrati slike iz svoje medijske biblioteke, dodati video prezentaciju ili umetnuti HTML slajd, tada morate kliknuti gumb na kojem piše “Kliknite ovdje za umetanje prezentacija iz drugih izvora”.

Omogućuje prijenos nekoliko slika na vaš dijapozitiv, a zatim kliknite gumb ostalih izvora. Ovo će otvoriti novu skočnu opciju s tri kartice. Možete odabrati slike iz svoje medijske biblioteke, dodati videozapise ili umetnuti HTML slajd. Kliknite karticu videozapisa i primijetit ćete da možete dodavati videozapise s YouTubea, Vimea te Wistia i Vimeo. Jednostavno zalijepite URL svog videozapisa i po potrebi dodajte naslov i opis videa. Nakon toga pritisnite gumb “Umetni dijapozitive u klizač”.

Dodavanje video prezentacije

Soliloquy vam omogućuje ne samo dodavanje slika i video zapisa, već i HTML slajdove. To znači da možete kreirati dijapozitiv koristeći HTML i CSS i umetnuti ga u svoj klizač. Ova je značajka posebno korisna programerima i dizajnerima, omogućuje im izradu dijapozitiva s tekstom, gumbima, slikama i bilo čim drugim što mogu dodati u jedan slajd. Kada kliknete na karticu HTML dijapozitiv, vidjet ćete običan HTML uređivač u koji možete zalijepiti HTML kôd.

Dodavanje HTML prezentacija u Soliloquy

Nakon što dodate svoje slajdove, oni će se pojaviti ovako:

Uređivanje dijapozitiva unutar klizača

Svaki vaš slajd ima na sebi dva gumba, crveni gumb uklanja klizač a s klizača. Plavi gumb s informacijskom ikonom omogućit će vam uređivanje slajda. Ovdje možete dodati meta podatke na svoje slajdove, dodavati veze na njih i pružati naslove.

Pomaknite metapodate

Soliloquy vam omogućuje kontrolu naprednih opcija za svaki klizač koji stvorite. Jednostavno kliknite karticu Config da biste vidjeli te mogućnosti. Ovdje možete odabrati postavke animacije, teme, strelice, navigacije i kontrole.

Konfigurirajte napredne opcije za klizač

Jednom kada ste zadovoljni klizačem, jednostavno kliknite gumb za objavljivanje. Nakon što je vaš klizač objavljen, dostupan je za dodavanje bilo gdje na vašoj web stranici WordPress pomoću kratkih kodova i oznaka predložaka. Da biste vidjeli te kratke kodove, kliknite na ikonu dijeljenja i Soliloquy će vam pokazati te oznake. Jednostavno kopirajte kratki kod i dodajte ga u svoje postove ili stranice. Ili kopirajte oznaku predloška i zalijepite je u svoje datoteke WordPress.

Kopirajte klizač kratkog koda i oznaku predloška

Lako zar ne? Potaknut ću vas da se igrate naprednim opcijama na kartici config vašeg klizača i eksperimentirate s različitim veličinama klizača, animacijama i efektima fadea.

Ako vam se svidio ovaj članak, pridružite se temi ThemeLab Cvrkut i Google+.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map