Stavite neispravne domene za upotrebu s WordPressom

Za one od vas domena koji imaju mnogo neiskorištenih imena domena koji ostvaruju nominalni prihod na staromodnim uslugama parkiranja domena ili jednostavno skupljaju prašinu i ne rade ništa, pročitajte dalje. Razvijene domene gotovo će uvijek nadmašiti poljoprivredne strojeve s jednim klikom na parkiralištima. Jedan od najlakših načina za brzo razvijanje domene je postavljanje automatiziranog bloga za WordPress. U ovom ću udžbeniku prijeći:


 • Gdje možete ugostiti svoje WordPress blogove
 • Kako instalirati WordPress i konfigurirati ga sa SEO na umu
 • Besplatan WordPress dodatak koji možete koristiti za postavljanje automatskog bloga
 • Kako koristiti RSS feedove za generiranje relevantnog sadržaja
 • Kako unovčiti svoju web stranicu s Adsense i ostalim prihodima

Sada je vrijeme da izbacite te nepomične parkirane stranice i započnete s razvijanjem neiskorištenih domena u dinamičnim i sadržajno bogatim web lokacijama.

Samo mala napomena prije nastavka. Ovo nije vodič za izradu sadržaja pisanje / prepisivanje splogs. Samo prelazim na mnogo učinkovitiji način unovčavanja neiskorištenih domena ili možda dopunim vaš trenutni blog redovito ažuriranim vijestima iz relevantnih feedova. Legalno agregiranje RSS feeda savršeno je legitiman način dodavanja sadržaja na svoj WordPress blog.

Gdje možete ugostiti svoje WordPress blogove

Tamo ima milijun domaćina, neki su dobri, neki nisu tako dobri, neke je treba izbjegavati u potpunosti. Jedan domaćin koji bih osobno preporučio za WordPress hosting je HostGator. Njihove cijene su jeftine, njihovi serveri pouzdani, a podrška im je dostupna 24 sata dnevno – 7 dana u tjednu. Najvažnije je da je njihovo hosting vrlo prilagođeno WordPressu pa će vam omogućiti da na zajedničkom računu ugošćujete neograničena imena domena.

Banner HostGator

Naravno ako već znate dobrog web domaćina koji udovoljava zahtjevi, slobodno ih iskoristite i vi. Domaćin sa cPanel s Fantastico definitivno bi bila preferirana.

Kako instalirati WordPress na umu SEO

O tim sam temama već pisao nekoliko puta u prethodnim vodičima. Prvi korak (očito) je dobiti svoj WordPress hosting postaviti i instalirati WordPress. Većina ljudi bi se radije odlučila za automatsko i povoljnije rješenje instaliranjem putem Fantastico-a. Ostali će možda htjeti ručno instalirajte WordPress.

Nakon što ste uspješno instalirali WordPress, slijedite korake do optimizirati WordPress za tražilice bilo bi lijepo. U najmanju ruku možete postaviti prilično permalinks kako bi vaš URL pretraživač bio prijateljskiji.

Nakon što učinite sve gore navedeno, vjerojatno ćete htjeti pronaći lijepu WordPress temu relevantnu za temu vaše domene. Nekoliko dobrih mjesta za pronalaženje WordPress tema su navedene na resursi stranica. Izbor besplatnih WordPress tema ovdje u Theme Lab nije ni previše mutno.

Dodatak FeedWordPress

Vidio sam nekoliko plaćenih WordPress dodataka za koje se tvrdi da rade potpuno isto FeedWordPress, što je apsolutno besplatno i vjerojatno djeluje jednako dobro. Može se preuzeti na WordPress.org. Pozivanje na naš prethodni tutorial o instaliranje WordPress dodataka ako niste sigurni kako dodati i aktivirati dodatak.

Kako koristiti FeedWordPress

Nakon aktiviranja dodatka trebali biste vidjeti novi izbornik Syndication na vašoj WordPress upravljačkoj ploči. Ovdje možete dodati / urediti / izbrisati podatke feeda, ručno ažurirati feedove ili napraviti početne konfiguracije za zadane postavke koje želite koristiti za svoje objedinjene postove.

Sindicirani feedi

Ovdje odabirete želite li nove novčane stavke provjeravati automatski, umjesto kad god to zahtijevaju – ili ručno. S obzirom da se ovaj članak odnosi na automatizaciju web lokacija, vjerojatno ćete ga htjeti postaviti na automatsko. Razuman vremenski interval bio bi oko 10 minuta.

Mogućnosti sindiciranog feeda FeedWordPress

Opcije udruženog posta

Ovdje postavljate zadane kategorije da biste dodijelili i sindiciranim postovima. Kasnije možete postaviti različite kategorije za određene feedove. Ovisno o vašim preferencijama, možda želite ili ne želite omogućiti komentarisanje ili praćenje povratnih postova na sindiciranim postovima. Želite biti sigurni da trajne veze upućuju na vašu web stranicu, a ne na izvornik. Na ovaj način imate više stranica sa sadržajem koje možete pretraživati. Kasnije ću vam pokazati kako povezati izvorni izvor u sadržaju posta.

Mogućnosti posta za sindicirane FeedWordPress

Mjesta za pronalaženje feedova vijesti

Konfiguriranje WordPress instalacije za rad sa automatskim bloganjem tek je pola bitke. Morate znati gdje možete pronaći dobre feedove koji će biti relevantni za vašu temu. Evo nekoliko dobrih mjesta za dobivanje feedova:

Riječ opreza: Obavezno pročitajte i razumite uvjete upotrebe ovih RSS feeda. Neki ne dopuštaju ponovno objavljivanje sadržaja na blogovima kao što je ovaj. Kršenje uvjeta pri korištenju ovih RSS feeda na vašim web mjestima može dovesti do pojave prestati i odustati primjetiti, ili još gore.

Unošenje feedova u FeedWordPress

Nadam se da vas moja riječ opreza nije uplašila. Ako slijedite uvjete upotrebe na svakom feedu, ne biste se trebali brinuti. U primjeru, koristit ću se Životni stil – Tehnika RSS feed Reutersa.

FeedWordPress - Dodajte novo sindicirano web mjesto

Nakon što ste uspješno unijeli željeni URL feeda, kliknite ikonu Sindikat dugme.

Tražilica feeda: Novi udruženi feed

Ako je na ovom zaslonu sve u redu, koristite feed. U ovom trenutku odabrani feed treba dodati kao mjesto koje pridonosi. Prije ažuriranja feeda, možda biste trebali prethodno provjeriti određene postavke feeda. To bi uključivalo provjeru da su postovi udruženi u feedu dodijeljeni odgovarajućoj kategoriji, bez obzira na to želite li komentare i / ili povratne zapise omogućiti itd. Naprijed i pritisnite Ažuriraj gumb za početak punjenja baze podataka WordPress stavkama feeda.

Ažuriranje FeedWordPress završeno

Nadam se da ćete dobiti uspješnu poruku poput ove izreke xx ili tako da su postovi ažurirani. Ako se pojavi neka vrsta poruke o pogrešci koja kaže da je dodano 0 postova, vjerovatno nešto nije u redu s odabranim feedom.

Završni koraci

Pogledajmo kako izgleda naš primjer blog.

FeedWordPress u akciji

Izgleda prilično dobro pretpostavljam. Primijetite kako stvarni datumi priča ostaju u taktima, a ne onoga dana kada ih objavite na svom blogu. Također primijetite novu vezu Contributers, koja se vraća na izvorno web mjesto Reuters. Dakle, sada imamo 11 isječaka s vijestima, ali gdje je poveznica na izvornu priču? Ovo ćete morati ručno dodati u datoteku predloška. Otvorite svoj index.php i vjerojatno svoj single.php (ovisno o strukturi teme) i umetnite sljedeći kôd nakon the_content ().

“title =”“> Pročitajte ostatak priče…

Permalink Sindikacija FeedWordPress

Učinite isto u single.php (ako ga imate) i spremite. Pogledajmo sada primjer bloga.

Čestitamo! Možete napraviti auto-blogove

Kao što vidite, sada postoji poveznica na izvornu priču. Većina RSS feeda s vijestima zahtijeva poveznicu na cijelu priču poput ove, zajedno s nekim vrstama atribucija, tako da je ovo vrlo važno. Kad sve funkcionira bez problema, vjerojatno ćete to htjeti prikazuju oglase na web mjestu također.

To je otprilike to. Slobodno komentirajte i podijelite ako vam se ovaj udžbenik svidio. I zapamtite – mudro koristite RSS feedove, čitajte pojmove i ne grebajte sadržaj. Hvala na čitanju.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map