WPForms vs. Google Forms – Koji je najbolji? (U usporedbi)

wpforms vs google obrasci


Želite izgraditi internetski obrazac na svojoj web stranici WordPress? Niste sigurni trebate li koristiti WPForms ili Google Forms?

I WPForms i Google Forms dvije su sjajne mogućnosti za male i srednje tvrtke. Ali kad kopate dublje, pronaći ćete nekoliko ključnih razlika između tih dvaju sastavljača obrazaca.

Da bismo vam pomogli da pronađete pravi alat za izradu obrazaca za svoje potrebe, odlučili smo napraviti detaljnu usporedbu između WPForms-a i Google Forms-a. Mi smo uglavnom gledali na 6 različitih aspekata:

 1. Popularnost
 2. Značajke
 3. Jednostavnost korištenja
 4. Dokumentacija & podrška
 5. cijena

Pred kraj ćemo vam reći koja je najbolja opcija za vas.

WPForms vs. Google Forms – Pregled

WPForms, dodatak magnetskog vodiča

WPForms je dodatak za izradu obrasca sve u jednom koji vam omogućuje stvaranje bilo koje vrste obrazaca za vaše web mjesto, uključujući kontaktne obrasce, obrasce za prijavu, obrasce za istraživanje i još mnogo toga. Možete koristiti predloške obrasca da biste započeli ili stvarali obrazac ispočetka, ovisno o vašim potrebama.

Podržava prijenos datoteka, omogućuje vam dijeljenje dugih oblika na više obrazaca, prihvaćanje plaćanja, integriranje obrasca s uslugom marketinga e-pošte i mnogo više.

Google Obrasci

Za razliku od WPFormsa, Google Forms više je sastavljač anketnog oblika. No može se koristiti i za postavljanje drugih obrazaca, poput kontaktnih obrazaca.

Budući da to nije WordPress koncentrirani graditelj obrazaca, morat ćete ručno umetnuti kôd na svoju web lokaciju; nije dostupan dodatak za integraciju WordPressa. Iako se najbolje koristi kao izrađivač obrasca za anketu, možete stvoriti ankete, upitnike, obrasce za prikupljanje podataka ili bilo koje druge obrasce kojih se možete sjetiti. Također vam omogućuje prijenos različitih formata datoteka poput slika, videozapisa, veza itd.

Unosi obrazaca pohranjuju se na Google disku i mogu se slati i na vaše e-poruke.

1. WPForms vs. Google Forms – koji je popularniji?

Prema Datanyze, tvrtki za izradu web podataka, WPForms se koristi na najmanje 161k + web lokacijama, a Google Forms na 101k + web lokacijama.

To znači da WPForms ima 22,49% tržišnog udjela, a Google Forms 14,05%.

WPForms vs Google Forms

Sada, ovi podaci ne moraju nužno značiti da je stvoreno više obrazaca WPForms nego Google Forms. Imajte na umu da se Google obrasci često objavljuju / hostiraju na samoj web lokaciji Google Forms.

Ovi podaci samo znače da veći broj web stranica hostinguje WPForms nego Google Forms. Ovo ne bi trebalo biti iznenađenje, posebno zato što preko 30% weba hostira na WordPress-u, a WPForms je trenutno najbrže rastući dodatak za besplatni kontakt u WordPress spremištu.

2. WPForms vs. Google Forms – Značajke

Značajke WPFormsa

WPForms nudi izvrsne mogućnosti za stvaranje ugodnog iskustva gradnje oblika. Najbolja stvar ovog dodatka je ta što vam čak omogućuje stvaranje odredišnih stranica specifičnih za oblik, koje izgledaju slično kao Google Forms i pružaju gotovo iste značajke.

Evo popisa nekih funkcija koje nudi.

 • Graditelj povuci i ispusti: To vam olakšava kreiranje obrazaca bez kodiranja.
 • Predlošci obrasca: WPForms nudi različite zadivljujuće predloške oblika koji će vam pomoći da započnete s radom.
 • Zaštita od neželjene pošte: Zaštitite obrasce od neželjene pošte.
 • Pametna uvjetna logika: Prikažite i sakrijte datoteke i radite više na temelju korisničkog unosa.
 • Podrška za plaćanje: Jednostavno prikupite uplate, donacije itd. PayPalom i Stripeom s obrasca.
 • Upravljanje unosa: Pogledajte sve svoje vodiče na jednom mjestu i organizirajte stvari.
 • Marketing putem e-pošte: Povežite se s raznim uslugama marketinga putem e-pošte i povećajte svoj popis.
 • Zapier podrška: Povežite se sa stotinama aplikacija za osnaživanje vaše web stranice naprednim značajkama.
 • Dodaj Geolocation: Prilagodite obrasce otkrivanjem geolokacije.
 • Nekoliko Addona: Omogućuje vam da proširite značajke obrasca pomoću nekoliko moćnih dodataka.
 • Mobilni odaziv: Čini da se obrazac dobro prikazuje na mobilnim uređajima.

Evo detaljnog pregleda na WPFormsu.

Google obrasci također nude nevjerojatne značajke za započinjanje. Evo popisa značajki koje biste mogli provjeriti.

 • Format u više oblika: Jednostavno stvorite više obrazaca s pitanjima.
 • Podržava različit format datoteke: Stvorite obrasce za anketu s različitim formatima podrške datoteke, poput slika, video zapisa, veza itd.
 • Predlošci različitih obrazaca: Nudi nekoliko predložaka obrazaca, tako da ne morate uvijek početi ispočetka
 • Podsjetnici e-poštom: Šaljite podsjetnike putem e-pošte svojim obrascima.
 • Pametni prijedlog: Predlaže odgovore na pitanja u vašim obrascima za obrasce prilagođene korisnicima.
 • Prilagodljiva robna marka: Prilagodite obrasce da se stapaju s vašom markom.
 • Kodna logika:Stvorite napredne oblike s njegovom uvjetnom logičkom značajkom.
 • Tabela odgovora u stvarnom vremenu: Prikažite rezultate u stvarnom vremenu za ankete, kvizove itd.

Ključne razlike među njima su to što je WPForms dodatak za izradu obrasca sve u jednom, dok je Google Forms više oblik ankete.

Na primjer, s WPFormsom možete graditi bilo koje obrasce, poput obrazaca za prijavu putem e-pošte, obrasca za registraciju, obrasca za anketu, obrasca za narudžbu, obrasca za donaciju itd. S druge strane, pomoću Google Forms možete graditi samo kontaktne obrasce i obrasce za anketu.

Pobjednik

Nakon razmatranja obje mogućnosti, WPForms je očito pobjednik sa svim svojim naprednim značajkama.

3. Google Forms vs. WPForms – Jednostavnost upotrebe

WPForms dizajniran je posebno za početnike i osobe koje se ne bave tehnologijom. To čini sučelje super jednostavno i fleksibilno za svakoga za rukovanje. Sve što trebate učiniti je odabrati svoj predložak, dodati svoja polja pomoću alata za izgradnju i povlačenje te ugraditi vaš obrazac u svoju WordPress web lokaciju. Možete pronaći stotine predložaka koji najbolje odgovaraju bilo kojoj niši.

Prilagodba polja je također vrlo jednostavna i dodatak nudi potpunu fleksibilnost za prilagođavanje svakog predloška u skladu s vašim zahtjevima. Samo kliknite na njih i počnite uređivati ​​svoja polja s lijeve strane.

WPForms Builder

Iako dodatak ima mnoštvo značajki, jezgra verzije uopće nije napumpana. Da biste proširili značajke glavnih dodataka, morat ćete instalirati dodatke.

Google Forms nudi i jednostavno sučelje za izradu obrazaca. Samo idite na Google obrasce, kliknite na + i počnite stvarati obrazac. Imate sve opcije na desnoj strani i vidjet ćete prikaz u stvarnom vremenu pravo na zaslonu.

Google Obrasci

Google Obrasci pružaju samo 17 unaprijed predloženih predložaka, za razliku od 150+ predložaka WPForms.

Pobjednik

WPForms i Google Forms su jednostavni za korištenje. No, s obzirom na broj predložaka, WPForms izbacuje Google Forms iz vode.

4. WPForms vs. Google Forms – Dokumentacija & podrška

Oba WPForms i Google Forms vrlo su dobro dokumentirani. Ako ste se zaglavili, lako možete naći rješenje iz njihovih opsežnih baza znanja.

WPForms nudi izvrsnu podršku svojim kupcima. Možete kontaktirati njihov prijateljski tim za podršku podižući kartu i netko iz tima će vam se obratiti najranije s rješenjem vašeg problema..

Google Forms ima centar za pomoć s nizom pitanja i odgovora, koji djeluje poput foruma, a podržava globalna zajednica. Međutim, odgovori nisu zajamčeni.

Pobjednik

WPForms

5. Google obrasci u odnosu na WPForms – cijene

WPForms ima besplatna verzija što vam omogućuje stvaranje lijepih obrazaca profesionalnog izgleda bez ikakvog koda. Za više značajki obrasca možete ga nadograditi na jedan od njegovih premium planovi.

wpforms-cijena

Obrnuto, Google Forms je 100% besplatna aplikacija.

Pobjednik

To je kravata.

Koji je bolji – WPForms ili Google Forms?

Nakon naše usporedbe, to je sasvim očigledno WPForms daleko je ispred Google obrazaca. Ono što mislimo da je ključna razlika između ta dva dodatka u tome što je jednostavnost pristupa / upravljanja.

Budući da je WPForms dodatak za WordPress, lako možete upravljati obrascima i unosima izravno unutar svoje WordPress nadzorne ploče. Međutim, morat ćete se prijaviti na svoj Google račun svaki put kada želite urediti obrasce i pregledati odgovore ankete.

To je rečeno, ako tražite rješenje obrasca “sve u jednom” koje vam pruža sve moguće značajke, tada WPForms je najbolji izbor.

Google Obrasci mogli bi biti najbolji izbor za vas ako želite objaviti isti obrazac na više web stranica koje rade na više platformi (poput WordPressa, Joomla, itd.), kao što je anketni obrazac ili obrazac zahtjeva za posao, itd. i organizirati sve unose u obrasce na jednoj lokaciji.

To je to. Nadamo se da vam se svidio naš članak o WPForms vs Google Forms i da vam je pomogao da pronađete pravi izbor za svoje potrebe. Možda ćete također htjeti provjeriti kako sastaviti kontakt obrazac u WordPressu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map