WPML vs. Polylang – koji je bolji? (Usporedni)


Želite stvoriti višejezičnu web stranicu? Postavljanje višejezične stranice najbolji je način za širenje vašeg dosega na globalnu publiku.

Iako na tržištu postoje deseci dodataka za prijevod WordPress-a, dva od njih ističu se od ostalih – WPML i Polylang.

U ovom ćemo članku napraviti detaljnu usporedbu između ova dva popularna dodatka za prijevod i pomoći vam da odlučite koji je najbolji izbor za vaše jedinstvene potrebe.

WPML vs. Polylang – Sadržaj

Cilj ove usporedbe je detaljno istražiti značajke oba dodatka i usporediti njihove značajke, kako se razlikuju i koja zaista odgovara vašim potrebama.

Uglavnom ćemo pokriti sljedeće točke.

 • Jednostavnost korištenja
 • Upravljanje prevodom
 • Prevodilačka služba
 • Broj podržanih jezika
 • Prijevodi teksta
 • Podrška e-trgovini
 • Integracija medija
 • Podrška i dokumentacija

No, prije nego što uđemo u stvarne značajke dodataka, pogledajte kratki pregled. Pomoći će vam da bolje razumijete dodatke ako ih još niste upoznali.

WPML vs. Polylang – pregled

WPML je moćan višejezični dodatak s pojednostavljenim kontrolama i konfiguracijama. S više od 40K aktivnih instalacija, u to nema nikakve sumnje, WPML je jedan od najpopularnijih višejezičnih WordPress dodataka na tržištu WordPressa.

WPML omogućuje vrlo jednostavno prevođenje vašeg sadržaja na različite jezike bez žrtvovanja bilo kakvih značajki vaše web stranice.

wpml vs polylang

WPML je plaćeni dodatak. Cijene ovog dodatka počinju od 29 USD.

Polylang još jedan je robustan dodatak za prijevod koji stoji kao najveći konkurent WPML-a. Korisničko sučelje Polylang-a vrlo je jednostavno. Sve što trebate učiniti je dodati svoj sadržaj, stvoriti stranice, kategorije i oznake, a zatim odrediti jezike za svaku od njih.

polylang, polylang VS WPML

Svojim korisnicima možete pružiti onoliko jezičnih preporuka koliko želite. S Polylangom možete koristiti i skripte za RTL jezik. Dodatak automatski preuzima jezični paket WordPress, a zatim ih ažurira na vašoj web stranici. Dakle, bez obzira koji jezik želite, možete biti sigurni da ćete imati pravi jezični paket s Polylangom.

Polylang također nudi premium verziju s proširenim značajkama i mogućnostima prilagodbe. Cijene komercijalne verzije Polylang-a kreću se od 99 eura (oko 111 USD).

Usporedba značajki: WPML u odnosu na Polylang

Budući da su dva najpopularnija dodataka za prijevod, oba su dodatka prepuna nevjerojatnih značajki. Budući da je ovo usporedni post, podrobnije ćemo pogledati svaku njegovu značajku.

Kao što je rečeno, pokrenimo.

1. WPML vs. Polylang – Jednostavnost upotrebe

Pomoću WPML-a možete pretvoriti jednu jezičnu web stranicu u višejezičnu u samo nekoliko minuta. .

WPML jednostavnost upotrebe

Kada instalirate i aktivirate WPML višejezični CMS (temeljni dodatak), bit ćete usmjereni na čarobnjaka za postavljanje gdje možete odrediti bitne postavke, kao što je opcija za postavljanje zadanog jezika, dodavanje dodatnih jezika, odrediti gdje trebate postaviti gore preklopnici jezika. Prekidači jezika mogu se prikazati na izborniku, podnožju i bočnim trakama.

Omogućuje vam i konfiguriranje strukture URL-ova za više jezika za poddomene, direktorije i parametre URL-a.

S druge strane, Polylang nema brzog vodiča za pokretanje ili čarobnjaka za postavljanje koji će vam olakšati život pomoću konfiguracije dodatka.

Da biste konfigurirali jezike na svojoj web lokaciji, morat ćete se pomaknuti do Jezik opcija unutar postavki Polylang unutar vaše WordPress nadzorne ploče.

Jednostavnost upotrebe Polylang. WPML vs Polylang

Odatle možete pronaći mogućnosti dodavanja novog jezika. Nakon dodavanja potrebnih jezika, prilično je jednostavno podnijeti prevođenje sadržaja iz svog uređivača postova i stranica. Sve što trebate učiniti je Odaberi pravi jezik i uštedjeti svoju stranicu.

Kao i WPML, i s Polylangom moguće je promijeniti ili ažurirati jezične postavke unutar WordPress nadzorne ploče. Također možete primijeniti postavke jezika jezika i postavke medija.

Pobjednik

Oba dodatka olakšavaju prevođenje vašeg sadržaja, ali pomoću čarobnjaka za postavljanje, prijevod je još lakši sa WPML-om. Dakle, WPML je pobjednik kada je u pitanju jednostavna upotreba.

2. WPML vs. Polylang – Upravljanje prijevodom

I Polylang i WPML podržavaju automatsko i ručno prevođenje. Automatskim prijevodom možete uštedjeti vrijeme. No, da biste osigurali točan prijevod i zvuk ljudske prirode, savjetuje se prevođenje ručno sami ili angažiranjem stručnjaka za prijevod. Pogledajmo kako ti dodaci upravljaju cijelim postupkom ručnog prijevoda.

Sa WPML-om se značajka upravljanja prijevodima nudi kao dodatak. Nakon što aktivirate dodatak, možete poslati sadržaj za prijevod izravno sa svoje nadzorne ploče.

S druge strane, Polylang omogućuje vam da integrirate sustav upravljanja prijevodom temeljen na oblaku poznat kao Lingotek. Pomoću Lingoteka možete pristupiti besplatnom strojnom prijevodu ili unajmiti stručnjaka koji će to učiniti umjesto vas. Loša strana je da morate instalirati dodatak treće strane, Lingotek, a vi morate postaviti račun u Lingoteku.

Pobjednik

Upravljanje prevodima WPML-a dostupno je kao dodatak, dok Polylang zahtijeva da instalirate Lingotek, dodatak treće strane.

3. WPML vs. Polylang – Broj podržanih jezika

WPML se isporučuje s prevoditeljskim datotekama za 64 jezika koja možete koristiti odmah nakon instaliranja dodatka. Ali u slučaju da su vam potrebni dodatni jezici, možete ih dodati i uz pomoć jezičnog uređivača.

WPML jezici, WPML vs Polylang

Polylang također čini sjajan posao u tom pogledu.

Polangalni jezici, WPML vs Polylang

Podržava više od stotinu jezika za prijevode, a možete ih i dodati.

Pobjednik

U pogledu broja podržanih jezika, Polylang se bori protiv svih svojih natjecanja.

4. WPML vs. Polylang – Mogućnosti lokalizacije

I WPML i Polylang omogućuju vam prevođenje tekstova koji dolaze iz tema i dodataka koje koristite na vašem web mjestu. Pomoću ove značajke možete izraditi i višejezično administrativno područje.

WPML podržava teme i lokalizaciju dodataka na tri načina:

 • Upotrijebite samo stringov prijevod
 • Koristite String Translation, ali učitajte .mo datoteke kao sigurnosnu kopiju
 • Učitajte samo .mo datoteke.

Međutim, ako specifični prijevod ne postoji u datoteci WPML i Polylang omogućit će vam da osigurate svoj vlastiti prijevod određenog jezika za bilo koju temu ili dodatak.

U WPML-u prevođenje teme web lokacije i teksta dodatka kontrolira Gudački prijevod značajka. Zapravo traži sadržaj koji se može prevesti u vašoj temi i dodatku, a zatim vam omogućuje dodavanje alternativnog teksta.

Polang, koristi Poedit i Loco Translate prevesti temu i tekstove dodataka.

Pobjednik

Oba dodatka nude prilično dobar posao u smislu prevođenja tema i dodataka.

5. WPML vs. Polylang – Podrška e-trgovini

Pa, ako želite izgraditi višejezično web mjesto za e-trgovinu, ovi dodaci mogu biti korisni. Web lokacijama za e-trgovinu potrebno je više posla u smislu postavljanja cijele trgovine u odnosu na jednostavne blogove.

I dok koristite ova dva dodatka, nema se čega brinuti. Licenca WPML cms s većom cijenom pokrivat će sve što je potrebno za prijevod cijele vaše web stranice eCommerce. Licenca cms košta vas oko 79 dolara, a podržavaju ga i druge integracije e-trgovine.

U slučaju da želite koristiti Polylang za dizajn višejezične trgovine e-trgovine, tada biste trebali nadograditi na Polylang Pro ili kupite dodatak WooCommerce tvrtke Polylang.

Pobjednik

Oba dodatka nude velike mogućnosti, ali WPML može biti optimalniji izbor za korisnike jer košta manje.

6. Integracije medija

Na prevođenju medijskih datoteka poput slika i videozapisa treba mnogo raditi. Ako prikažete naslove slika i radite s unutarnjim konfiguracijama poput alt oznaka, imenovanja itd., Trebali biste potražiti dodatak koji ima veću podršku za medijsku datoteku.

WPML dolazi s modulom za medijski prijevod koji treba aktivirati prije nego što možete prevesti medijske datoteke.

WPML vs Polylang, WPML prijevodi medija

Korištenje jedne medijske datoteke za više jezika izvrsna je opcija jer će uštedjeti puno rada i prostora na web mjestu.

Polylang radi gotovo isto kao i WPML.

Prijevodi medija na Polylangu, WPLM vs Polylang

Trebate samo omogućiti modul unutar dodatka, a zatim možete konfigurirati medijske datoteke s odgovarajućim naslovima i imenima na više jezika.

Pobjednik

Budući da i WPML i Polylang rade isti posao, korištenje bilo kojeg od njih može vam pružiti isto iskustvo za vaše medijske datoteke.

7. Podrška i dokumentacija

Jedna od prednosti izbora premium WordPress dodatka nad besplatnim dodatkom je ta što premium dodatak ima premium podršku. To može biti vrlo korisno jer ako se u bilo kojem trenutku zaglavite tijekom korištenja ili konfiguriranja dodatka, možete stupiti u kontakt s timom za podršku ili potražiti dokumentaciju i riješiti svoje probleme.

Kao premium dodatak, WPML dodatak pobjeđuje u svim konkurencijama kada je podrška. Internetska dokumentacija je vrlo detaljna i objašnjava sve jasno, od postavljanja dodatka do korištenja njegovih karakteristika za najbolje rezultate.

Polylang ne nudi podršku za svoj besplatni dodatak. Njihova dokumentacija nije tako opsežna kao WPML dodatak.

Pobjednik

WPML je jasan pobjednik kada je u pitanju podrška

Zaključak: Koji je bolji – WPML ili Polylang?

I WPML i Polylang odličan su izbor za stvaranje višejezične web stranice. Vjerujemo da je WPML bolji dodatak za prijevod od Polylang-a zbog čarobnjaka za jednostavno postavljanje i izvrsne podrške.

Ako radije idete s besplatnim dodatkom, onda je Polylang pravi izbor za vas. Nadamo se da će vam ovaj članak pomoći da pronađete pravi dodatak za prevod za svoje potrebe.

Ako vas zanima, možete ući u detalje stvaranja višejezične stranice s WPML i s Polylangom .

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map