A Google Analytics e-kereskedelem követésének beállítása a WooCommerce számára

hogyan állíthatja be az e-kereskedelem nyomon követését az e-kereskedelem számára


Be szeretné állítani a Google Analytics e-kereskedelem követését online áruházához? A WooCommerce áruházának nyomon követése elősegíti a felhasználó utazásának javítását és az értékesítés növekedését. Általános gyakorlat, hogy megtanulják, mely termékek értékesítik a legjobban az online áruházban.

Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan állíthatja be egyszerűen a Google Analytics e-kereskedelem nyomon követését a WooCommerce áruházában.

Mi az e-kereskedelem követése és miben különbözik??

Valószínűleg már figyeli a webhelye / blog forgalmát a Google Analytics segítségével. Ez lehetővé teszi webhelyének optimalizálását a felhasználók számára, így több forgalmat szerezhet. Megfigyelheti a WooCommerce áruház forgalmát, mint általános webhelyet a Google Analytics szolgáltatásban.

Hasonlóképpen, az e-kereskedelem nyomon követése (pontosabban továbbfejlesztett e-kereskedelem nyomon követése) a Google Analytics irányítópultjának egyik lehetősége, amely teljes betekintést nyújt a boltjában vásárolt termékekbe. Segít megérteni a potenciális ügyfeleit, így javíthatja a leglátogatottabb termékoldalakat, és még jobbá teheti őket ügyfelei számára.

Az ügyfelek vásárlási viselkedésének nyomon követéséhez azonban engedélyeznie kell a továbbfejlesztett Google Analytics e-kereskedelem nyomon követést a WooCommerce számára. A továbbfejlesztett e-kereskedelem nyomon követés segít kivonni néhány fontos jelentést a Google Analytics szolgáltatásban, például vásárlási magatartást, pénztár-viselkedést, terméklisták teljesítményét, értékesítési teljesítményt, marketing jelentéseket és egyebeket.

Ezek a jelentések hatalmas előnyöket jelentenek a WooCommerce áruházában. Nézzük részletesebben néhány jelentést.

Bevásárló magatartási jelentés

vásárlási viselkedés elemzése

Ez egy hatalmas jelentés, amely alapos áttekintést nyújt az ügyfél utazásáról. Nyomon követheti az egyes ügyfeleket, hogy megtudja a termék nézeteit, a pénztár gomb megnyomásait, a befejezett vásárlásokat és a fizetési folyamatokat.

Ezenkívül betekintést nyújt arra, hogy hol áll az ügyfél utazása. Például, ha egy ügyfél megnyomja a pénztár gombot, de soha nem fejezte be a vásárlást. Ezután javíthatja a WooCommerce áruházának sajátos folyamatát, így az ügyfelek befejezik vásárlásaikat és fizetnek.

A terméklisták teljesítményjelentése

terméklista teljesítményjelentés

Fontos jelentés az ügyfél utazásának térképezéséhez a termékoldalakon. A terméklistákkal beállíthat eladást és keresztirányítást az ügyfelek számára. Ez a jelentés megmutatja a kapcsolódó terméklisták teljesítményét. Mivel ez jövedelemgenerátor az online áruház számára, ellenőriznie kell a terméklisták megfelelő kezelését.

Ezenkívül figyelemmel kísérheti az egyes termékek teljesítményét, és meghatározhatja az eladások, a megrendelések számának, a visszavonások és egyéb információk teljes részleteit..

Marketing jelentések

termék kupon

Számos online áruház marketingstratégiát hoz létre, és a WordPress használatával szeretné beállítani a Google Analytics szolgáltatást az egyes kampányok külön-külön nyomon követésére. A Google Analytics e-kereskedelem-követésében a WooCommerce-áruházához kapcsolódó marketingjelentések éppen ezt teszik.

Ha leányvállalatokkal dolgozik, akkor könnyen nyomon követheti azokat a statisztikákat, amelyek alapján a leányvállalat küldi a legtöbb vásárlót az üzletébe. A részletes betekintésben nyomon követheti a bevételeket, a megrendelések számát, a sikeres tranzakciókat és egyebeket.

Beállíthatja a kuponkódok követését is. Ez lehetővé teszi, hogy teljes adatokat szerezzen arról, hogy melyik kuponkóddal rendelkezik a legtöbb értékesítés, és fordítva.

A Google Analytics e-kereskedelem követésének beállítása a WooCommerce számára

Az első dolog, amit meg kell tennie, a telepítése és aktiválása MonsterInsights csatlakoztat. További részletekért tekintse meg a WordPress plugin telepítésével kapcsolatos részletes útmutatót.

Az aktiválás után meg kell látogatnia a Betekintés »Beállítások oldalt. Innentől kattintson a Hitelesítsen Google-fiókjával gomb.

Hitelesítsen Google-fiókjával

A teljes utasításokért kövesse ezt az útmutatót a Google Analytics és a MonsterInsights közötti megfelelő összeköttetés.

Sikeres kapcsolat után meg kell látogatnia Betekintés »Kiegészítők a MonsterInsights e-kereskedelem kiegészítő telepítéséhez és aktiválásához.

e-kereskedelem addon

Az aktiválás után jelentkezzen be A Google Analytics Irányítópult. Ezután rá kell kattintania a webhely nevére, ahol az e-kereskedelem nyomon követését szeretné beállítani.

Webhelyed a Google Analytics-fiókban

Most menj a admin beállítások a bal oldali sávban.

admin

Ezen az oldalon el kell mennie e-kereskedelem beállításai a képernyő jobb oldalán.

E-kereskedelmi beállítások

Ezután engedélyezze a Állapot és Kapcsolódó termékek opciók. Ezeket a lehetőségeket a fentiekben tárgyaltuk a bevezetésben.

Engedélyezze az e-kereskedelem beállításait

Ha engedélyezte, kattintson a Következő gombot a folytatáshoz.

Megjeleníti a Továbbfejlesztett e-kereskedelmi beállítások választási lehetőség. Engedélyeznie kell ezt a jelentési lehetőséget az összes jelentés megtekintéséhez a Google Analytics szolgáltatásban.

Engedélyezze a továbbfejlesztett e-kereskedelmi beállításokat

Most térjen vissza a WordPress Rendszergazda területére. Meglátogatni a Betekintés »Beállítások oldalra, és kattintson a Követés fület. A bal oldali menüben ugorjon a eCommerce majd kattintson a Használja a továbbfejlesztett e-kereskedelmet beállítás.

Használjon továbbfejlesztett e-kereskedelmi lehetőséget

Olvass tovább:: A legjobb WordPress e-kereskedelem bővítmények.

Ez minden. A MonsterInsights Google Analytics e-kereskedelem nyomon követésével a WooCommerce áruház teljes jelentéseit megtekintheti.

Reméljük, hogy ez a cikk segített megtanulni, hogyan állíthatja be a Google Analytics e-kereskedelem követését a WooCommerce számára. Érdemes lehet megnéznie útmutatót a letöltéskövetés beállításáról a WordPress alkalmazásban a Google Analytics segítségével.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map