A Google Analytics hozzáadása a WordPress-hez (beépülő modullal és anélkül)


Fel szeretné venni a Google Analytics szolgáltatást a WordPress webhelyére?

A Google Analytics hozzáadása a WordPress webhelyhez a legjobb módja annak, hogy nyomon kövesse a látogatók interakcióját az Ön webhelyével. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan telepíthető a Google Analytics a WordPress webhelyére két egyszerű lépésben.

Mielőtt belekezdenénk a Google Analytics telepítésébe a WordPress webhelyén, vizsgáljuk meg, mi a Google Analytics, miért fontos és hogyan működik. Ha inkább egyenesen a hajsza felé fordul, és belemerül a lépésről lépésre az Analytics telepítési folyamatába, akkor hajrá.

Google Analytics a WordPress-hez – A teljes beállítási útmutató

Vessen egy pillantást a tartalomjegyzékre …

Mi a Google Analytics??

google elemzés a WordPress számára

A Google Analytics a webhely legátfogóbb nyomkövető eszköze, amely lehetővé teszi, hogy megnézze, honnan jönnek a látogatók, mit csinálnak az Ön webhelyén, melyik tartalom népszerű, és így tovább.

A könnyen érthető statisztikákkal jobban megértheti a marketing hatásait. Függetlenül attól, hogy kiadó, kisvállalkozás tulajdonos vagy e-kereskedelem kereskedő, a Google Analytics mindent megad, amelyet tudnia kell a látogatókról.

A látogatók elkötelezettségének alapvető statisztikáin kívül néhány hasznosnak talált Google Analytics nyomkövető szolgáltatás a következő:

 • Hirdetések követése
 • Továbbfejlesztett e-kereskedelem-követés
 • Események követése
 • Online űrlapok követése
 • És még sok más

Miért érdemes használni a Google Analytics szolgáltatást a WordPressben??

A webhely látogatói megértése kulcsa a forgalom, az előfizetők és a bevétel növekedésének. A Google Analytics telepítésével a WordPress webhelyére összes webhely-adatot összegyűjthet, amely gyakorlati betekintést nyújt vállalkozása növekedéséhez. Ily módon kiküszöbölheti a találgatásokat, és az összegyűjtött adatok alapján megalapozott döntéseket hozhat.

Ezenkívül ellenőrizze: A Google Analytics alternatívái.

Az alábbiakban bemutatjuk a webhely látogatói Google Analytics segítségével történő nyomon követésének néhány előnyeit:

Tudjon meg többet a WordPress-látogatókról az Analytics szolgáltatásban

google analytics wordpress irányítópult

Gyűjtheti és nyomon tudja követni a látogatói információkat, például a földrajzi elhelyezkedést, a demográfiai adatokat és az érdeklődési köröket, az eszközöket és a böngészőket, amelyeket az Ön webhelyének megtekintésekor használtak, és még sok minden mást. Ezek az adatok segítenek jobban megérteni a közönséget, így jobban megfogalmazhatják marketingüzeneteit úgy, hogy a velük leginkább rezonálnak. De győződjön meg arról, hogy az adatgyűjtésről szóló nyilatkozatot a GDPR szabályok szerint jeleníti meg. Ez könnyen megjeleníthető a WordPress GDPR bővítmények használatával.

Például, ha úgy találja, hogy webhelyének látogatóinak többsége nő az Egyesült Államokban, akkor az adott felhasználói bázis igényeit kielégítő tartalmat alakíthat ki..

Tudja meg, hogy a látogatók hogyan lépnek kapcsolatba a WordPress webhelyével

google elemző jelentés

Ezenkívül nyomon követheti azokat a részleteket is, mint például a látogatók tevékenysége, miközben az Ön webhelyén tartózkodik, meddig tartózkodnak az Ön webhelyén stb. Ezen adatok segítségével stratégiákat dolgozhat ki, amelyekkel jobban elkötelezettek, hosszabb ideig tartanak, sőt meggyőzni őket a webhelyen történő vásárlásról.

Megértheti, ahonnan érkezik webhely látogatói

google analytics wordpress forgalmi forrás

A Google Analytics megadja a különféle forgalmi források, például keresőmotorok, közösségi, hivatkozások, közvetlen forgalom stb. Bontását. A forgalmi források elemzésével megértheti, melyik forrás jár a webhely legtöbb látogatójához..

Betekintést nyújt belőle a webhely látogatói számának növelésében is.

Például, ha a legfontosabb áttételi forrás egy külső webhely, akkor érdemes lehet partneri kapcsolatot létesíteni azzal a webhellyel, mint például vendég hozzászólások benyújtása..

Hogyan működik a Google Analytics??

Ahhoz, hogy nyomon tudja követni a látogatók adatait, telepítenie kell egy követőkódot a webhelyén, amelyet az Analytics-fiókjával szerez be. A követőkódot hozzá kell adni a webhely minden oldalához. Ezt úgy lehet megtenni, ha a kódot közvetlenül hozzáteszi a WordPress fejlécébe.

Amikor valaki megérkezik az Ön webhelyére, a böngészőjében a követőkód jelöli őket, majd megkezdődik a munkamenet a webhelyén.

A Google Analytics telepítése a WordPress webhelyére meglehetősen egyszerű. Csak annyit kell tennie, hogy telepít egy Google Analytics bővítményt, például MonsterInsights, és konfigurálja az Analytics segítségével. Alternatív megoldásként manuálisan hozzáadhatja a követőkódot a webhelyére, de a hátránya az, hogy ez korlátozza a továbbfejlesztett Google Analytics nyomkövető funkciók engedélyezési lehetőségeit..

Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogyan adhatjuk hozzá a Google Analytics követését a WordPress-hez, mind a MonsterInsights, mind a kézi módszerekkel.

Hogyan használhatom a Google Analytics szolgáltatást a WordPressben? (Lépésről lépésre)

Nézzük meg lépésről lépésre, hogyan állíthatjuk be az Analytics webhelyén. Azt is elmagyarázza, hogyan állíthatja be az Analytics szolgáltatást WordPress pluginnal és anélkül.

1. lépés: Regisztráljon egy Google Analytics-fiókhoz

A Google Analytics telepítése előtt először regisztrálnia kell a szolgáltatást. A Google Analytics ingyenesen elérhető, tehát csupán a látogatást kell tennie A Google Analytics és iratkozzon fel Google-fiókjával.

A jobb felső sarokban található a Bejelentkezés legördülő menü. Egyszerűen kattintson rá.

Hogyan telepítsük a Google Analytics szolgáltatást a WordPressbe

A program felszólít arra, hogy válasszon a különböző Analytics megoldások közül. Ahogy fel akarunk jelentkezni a Google Analytics szolgáltatásba, kattintson a gombra Analitika.

kattintson az elemzésre

Ez egy olyan oldalra irányítja Önt, ahol felkérést kell kérni a Google Analytics-fiókjával történő bejelentkezésre vagy egy új Google Fiókra való feliratkozásra..

jelentkezzen be az elemzésbe

Miután bejelentkezett Google-fiókjába, regisztrálnia kell a Google Analytics szolgáltatásra. Kattints a Regisztrálj gomb az oldal jobb oldalán az induláshoz.

google analytics regisztráció

Ezután be kell írnia annak a webhelynek a beállításait, amelyet meg szeretne kezdeni. Ügyeljen arra, hogy a Weboldal opció van kiválasztva a tetején.

A GA pálya weboldala

Ezután görgessen lefelé a webhely adatainak megadásához. Meg kell neveznie a Google Analytics-fiókját, és be kell írnia a webhely nevét, URL-jét és iparágat, valamint az időzónáját..

ga fiók beállítása

Töltse ki a Google Analytics-fiók létrehozásához szükséges információkat.

Miután kitöltötte a weboldal adatait, gördíthet le kissé az adatmegosztási beállítások testreszabásához. Ha befejezte a lehetőségek kiválasztását, akkor kattintson a Szerezzen követési azonosítót gomb az oldal alján.

szerezzen elemzési követő azonosítót

A megjelenő felugró ablakban áttekintheti és elfogadhatja a szolgáltatási feltételeket.

fogadja el a google analytics szolgáltatási feltételeit

Ez az! Most már feliratkozott a Google Analytics szolgáltatásra.

2. lépés: Adja hozzá a Google Analytics szolgáltatást a WordPresshez

Most, hogy feliratkozott a Google Analytics szolgáltatásra, a következő dolog, amit meg kell tennie, az Analytics hozzáadása a WordPress webhelyhez. Számos módon lehet hozzáadni a Google Analytics szolgáltatást a WordPresshez. Nézzük meg őket alább:

 1. Telepítse a Google Analytics webhelyére a MonsterInsights használatával (ajánlott)
 2. Adja hozzá a nyers követőkódot a WordPress-webhely fejlécéhez egy pluginnal
 3. A követőkód kézi hozzáadása a header.php fájlba
 4. A követőkód kézi hozzáadása a function.php fájlba

MonsterInsights vs. a Google Analytics kézi telepítése a WordPress alkalmazásban

Mielőtt belemerülnénk a Google Analytics telepítési folyamatába, érdemes egy pillanatra megvizsgálni, hogy miért ajánlott a MonsterInsights plugin használata az Analytics kézi telepítése helyett.

Bizonyos felhasználók számára a Google Analytics telepítése „nincs értelme” feladatnak tűnik. Ezért manuálisan hozzáadják az Analytics követőkódot webhelyükhöz anélkül, hogy plug-inket használnának.

Noha a Google Analytics kézi telepítése lehetővé teszi az alapvető forgalmi statisztikák – például munkamenetek, oldalmegtekintések, visszafordulási arány stb. – összegyűjtését, a hátránya az, hogy nem teszi lehetővé a Google Analytics teljes potenciáljának kiaknázását..

Például, ha további Analytics követési funkciókat kell használnia, például letöltéskövetést, linkkövetést, űrlapkövetést, e-kereskedelmet, nyomon követést és még sok minden mást, akkor a kódot manuálisan kell testreszabnia minden egyes példányhoz. Kétségkívül ez unalmas lehet, különösen akkor, ha nem fejlesztő vagy elemző szakértő vagy.

Valószínűleg még egy kisebb hiba is torzíthatja a teljes Analytics-követést, azaz téves adatokat kap az Analytics-fiókjából, ami rossz döntések meghozatalához fog vezetni a vállalkozása számára.

MonsterInsights

Másrészt a MonsterInsights rendkívül egyszerűvé teszi néhány kattintással az Analytics telepítését. A MonsterInsights a létező WordPress legnépszerűbb Google Analytics-bővítmény. A továbbfejlesztett nyomkövető funkciók engedélyezéséhez mindössze annyit kell tennie, hogy néhány kattintást csinál, vagy telepíti a megfelelő kiegészítőket.

Mivel soha nem kellene megérintenie egy sor kódot, ez értékes időt takarít meg a teljes telepítési folyamat során.

Kezdje el a MonsterInsights alkalmazását ma hogy könnyen beállíthassa a Google Analytics szolgáltatást webhelyén.

Ehelyett inkább az ingyenes verzióval szeretné kezdeni? Próbálja meg MonsterInsights Lite.

1. módszer. A Google Analytics hozzáadása a webhelyhez a MonsterInsights segítségével (ajánlott)

A Google Analytics beállítása az Ön webhelyén, iratkozz fel a MonsterInsights tervre és töltse le a plugin-t. Ha inkább az ingyenes bővítménnyel indul, ugorjon a Plugins »Új hozzáadása. Keresse meg a MonsterInsights fájlt, és amikor a plugin megjelenik, kattintson a gombra Telepítés most és akkor, Aktiválja.

telepítse a monsterinsights-t

Menj tovább Betekintés »Beállítások hogy hitelesítse a blogját a Google Analytics segítségével. kettyenés Hitelesítsen Google-fiókjával.

kattintson a hitelesítés google-fiókjával

A következő képernyőn válassza ki a Google-fiókját.

válasszon google fiókot az elemzéshez

Ezután hagyja, hogy a MonsterInsights kezelje fiókját.

monsterinsights az analitika kezeléséhez a WordPress-ben

Végül válassza ki a blogjának megfelelő webhelyprofilt, majd kattintson az OK gombra Teljes hitelesítés.

a monsterinsights hitelesítése

A hitelesítés után a látogató könnyen megtalálja webhelye teljesítményét Betekintés »Jelentések.

wordpress google analytics monsterinsights-tal

2. módszer. Adja hozzá a Google Analytics kódot a WordPress fejlécéhez egy bővítménnyel

A nyers követőkódot hozzáadhatja a webhely fejlécéhez a Helyezze be a fejléceket és a lábléceket csatlakoztat. A plugin telepítése és aktiválása után lépjen a következőbe: Beállítások »Fejlécek és láblécek beillesztése és tegye a kódot a plugin beállításaiba.

helyezzen be fejléceket és lábléceket

3. A Google Analytics kód kézi hozzáadása a WordPresshez a header.php fájlba

adjon hozzá google analytics követőkódot a header.php fájlhoz

Kissé összetettebb módszer a téma megnyitása header.php és helyezze el a kódot közvetlenül a címke után.

hozzáadva a google analytics követőkódot

Felhívjuk figyelmét, hogy ha hozzáadja a kódot a fő témához, akkor ez felülíródik, amikor frissíti a témát. Gyerek téma használata a legjobb módja az ilyen testreszabások hozzáadásához a WordPress webhelyéhez.

4. A Google Analytics kód kézi hozzáadása a WordPresshez a function.php fájlban

Ha bízik benne, hogy tudod a php-t, akkor megnyithatod a témád functions.php és adja hozzá a következő kódot. Feltétlenül cserélje ki a negyedik sort a Google elemzési kódjára.

<?php
add_action (‘wp_footer’, ‘add_googleanalytics’);
add_googleanalytics () funkció ?>
// Illessze ide a Google Analytics kódot
<?php}
?>

Ezen módszerek bármelyikének felhasználásával hozzáadnia kellett a Google Analytics-t webhelyéhez.

Google Analytics a WordPress-ben: GYIK

Íme néhány gyakran feltett kérdés a Google Analytics beállításához a WordPress-ben.

Mennyi időbe telik a Google Analytics használata a WordPress alkalmazásban?

A telepítés után előfordulhat, hogy nem azonnal látja az információkat a Google Analytics irányítópultján. Körülbelül 12–24 óra (vagy néha akár 48 óra) is eltarthat, amíg az Analytics-fiókjában bármilyen adat megjelenik.

Honnan tudhatom, hogy a Google Analytics működik-e a WordPress webhelyen?

A Google Analytics követésének ellenőrzéséhez meg kell vizsgálnia a webhely forráskódját.

Használja a billentyűparancsot a webhely forráskódjának megtekintéséhez. Ha Windows vagy Linux rendszeren van, nyomja meg a gombot Ctrl + U a forráskód megtekintéséhez. Ha Mac rendszeren van, nyomja meg a gombot Parancs + U.

A következőképpen néz ki a Google Analytics követőkód:

google analytics követőkód

Ne feledje, hogy ha a MonsterInsights szolgáltatást használja az Analytics beállításához, akkor a követőkód megtekintéséhez be kell kapcsolnia az inkognitómódot (privát böngészés) a böngészőjében. Ennek oka az a tény, hogy a MonsterInsights nem követi nyomon a saját látogatásait, hogy elkerülje a Google Analytics adatainak torzítását.

Mi a legjobb Google Analytics bővítmény a WordPresshez?

Több mint 2 millió aktív telepítéssel a MonsterInsights a WordPress legnépszerűbb és átfogóbb Google Analytics pluginja. Ez nemcsak megkönnyíti az Analytics beállítását, hanem lehetővé teszi az Analytics sok követési funkciójának – például az e-kereskedelem nyomon követésének, a letöltések nyomon követésének stb. – engedélyezését anélkül, hogy egyetlen kódsorot érintne..

Reméljük, hogy ez a cikk segített a Google Analytics telepítésében a WordPress webhelyén. Ez egy nagyszerű lehetőség webhelyének optimalizálására, tartalmának megtervezésére és vállalkozásának bővítésére.

Ha tetszett ez a cikk, elolvashatja a WordPress legjobb Analytics megoldását is.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map