A Podcast megfelelő indítása 2020-ban (lépésről lépésre)

hogyan készítsünk podcastot WordPress segítségével


Közzétételeket szeretne közzétenni a WordPress webhelyén? A podcastok segíthetnek az új közönség elérésében. Arra ösztönözheti a webhely látogatóit, hogy előfizetjenek a sorozatra, és rendszeresen hallgassák meg őket. Ily módon hosszú távú kapcsolatot alakíthat ki a hallgatókkal, és esetleg vezetőkké és ügyfelekké konvertálhatja őket.

Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan lehet elindítani a podcastot néhány gyors és egyszerű lépéssel. Tehát kezdjük.

1. lépés: Podcasting készítése a WordPress programban: Az első lépések

A blog létrehozása további előnyt jelent, ha sikeres podcast-sorozatot szeretne futtatni. A blogolás nem csupán a podcast kiegészítése. Még könnyebben elérhető, mint maga a podcast, főleg, ha átírja őket, és közzéteszi a blogjában. Ráadásul a blogolás is nagymértékben növelheti hitelességét.

A WordPress blogjának beállításakor fontos lépés a domain név és a jó tárhely platform kiválasztása.

A domain név az Ön blogjának címe az interneten, például a Google.com vagy az IsItWP.com. A webtárhely az, ahol az emberek tárolják blogjaik tartalmát és fájljait.

Javasoljuk, hogy válassza a BlueHostot, a piac egyik vezető webtárhely-szolgáltatót. A Bluehost a WordPress.org hivatalosan ajánlott web hosting szolgáltatója is.

Ha új blogot szeretne indítani, akkor a domain és a tárhely együttes költsége elég soknak tűnhet.

Ezért dolgoztunk ki egy megállapodást a Bluehostmal, hogy a felhasználók számára ingyenes domain nevet, ingyenes SSL-t és több mint 60% -ot engedjünk a WordPress tárhelyére.

Kattintson ide az exkluzív Bluehost ajánlat igényléséhez »

Ha még nem rendelkezik bloggal, itt található egy útmutató a WordPress Blog elindításához (lépésről lépésre).

2. lépés: Állítsa be a médiagépet a podcastok létrehozására

Általában a podcastjai hatalmas médiafájlok, amelyeket megbízható platformon kell tárolni. Tehát a következő lépés egy jó médiatárhely-platform kiválasztása. Kíváncsi lehet, miért lenne szüksége külön állomásra a médiafájlokhoz, és nem használja-e a Bluehost-ot ehhez.

Nos, az azért van, mert nem akarja, hogy webhelye lelassuljon és reagálhatatlanná váljon hatalmas mennyiségű szerver erőforrás felhasználása miatt. A médiatárhely-platformok gondoskodnak róla, és gondoskodnak arról, hogy webhelye mindig gyorsabban teljesítsen.

Blubrry tárhely, podcast tárhely

A legjobb eredmények elérése érdekében választhatja a Blubrry alkalmazást, amely egy podcast-specifikus médiagazda. A Blubrry kiváló plugin-t is kínál, a Blubrry PowerPress néven, amely leegyszerűsíti a podcastok kezelésének és kezelésének a folyamatát a WordPressből.

3. lépés: A megfelelő felszerelés kiválasztása

Most, hogy készen állsz a podcast-tárhelyre, ideje kiválasztani a podcast beállításához megfelelő eszközöket. A podcasterek legfontosabb felszerelése a jó minőségű mikrofon.

Ha belépő szintű megoldásra van szüksége, vásárolhat Samson CO1U (USB). Ez az iparág első USB stúdió-kondenzátor mikrofonja, amely elősegíti a kiváló minőségű podcastok rögzítését azáltal, hogy közvetlenül csatlakoztatja a számítógéphez egy USB porton keresztül.

Alternatív megoldásként használhatja Heil PR-40 (XLR csatlakozó, nem USB), ezt használják a szakemberek. Ehhez audio keverőt kell vásárolnia.

Ettől eltekintve –

 • Mic kar
 • Shock Mount
 • Pop Filter
 • fejhallgató

Ha az összes szükséges felszerelést csomagként szeretné megvásárolni, akkor fontolóra vegye a Rode Podcaster Booming Kit vásárlását, amely a Podcaster, a PSA1 kar és a PSM1 sokktartóval együtt kerül szállításra..

Most nézzük meg a következő lépést.

4. lépés: Az első podcast felvétele

Az első podcast-epizód rögzítésének megkezdéséhez hangfelvevő szoftverre van szüksége. Vakmerőség az egyik legnépszerűbb felvevő szoftver, amelyet használhat.

Az Audacity segítségével könnyedén rögzítheti és szerkesztheti fájljait. A telepítés után nyissa meg a szoftver »Fájl» Új projekt indítása. Ez az. Most rákattinthat a Rekord gombot, és kezdje el a podcast rögzítését.

Felvétel Audacity segítségével, podcasting a wordpress segítségével

A fájlt szerkesztheti és finomíthatja hallgatói számára. Távolítsa el a kellemetlen szünetet, köhögést, tüsszentést vagy bármi mást, amely szerinte szükségtelen.

Szükség szerint háttérzene is hozzáadható. Háttérzene hozzáadásához keresse fel a Fájl »Importálás. Ezután böngészhet a zenefájlok között, és hozzáadhatja a kívánt fájlokat.

Mivel az Audacity egy eszköz a szolgáltatások széles körével, ezért ezen oktatóanyag nem fedheti le annak jellemzőit. Ön azonban átmehet rajta wiki útmutatók hogy részletes betekintést kapjunk.

A felvétel után a következő dolog, amit meg kell tennie, a fájl exportálása. A podcast fájlokat általában MP3 formátumban exportálják. Ezzel a fájlokat kiváló minőségben és kisebb fájlméretben biztosítják. Nevezze el a fájlt, és mentse el a számítógépére.

5. lépés: A Podcast közzététele a WordPress segítségével

A podcast közzétételéhez a WordPress webhelyen először jelentkezzen be a rendszergazda területére. A második lépés az, hogy megyünk Beépülő modulok »Új hozzáadása» PowerPress Podcasting plugin, Blubrry készítette.

A PowerPress egy ingyenes bővítmény, amely rendkívül egyszerűvé teszi a podcastok közzétételét a WordPress webhelyén. A plugin telepítése és aktiválása után lépjen a PowerPress műszerfal »Beállítások. Most kattintson a Konfigurálja a Blubrry statisztikáit és a tárhelyszolgáltatásokat gomb.

PowerPress beállítások, podcast létrehozása WordPress segítségével

A képernyőn a következő ablak lesz. Itt be kell írnia a Blubrry tárhely-fiókjának adatait.

Csatlakoztassa a Blubrry-t a wordpress-hez

Az oldal lefelé görgetésével további lehetőségeket fog látni. Töltse ki ezeket a mezőket. A beépülő modul a podcast RSS-hírcsatornájában szereplő információkat fogja használni. Ezután ezeket az információkat az iTunes felhasználja a podcast felvételéhez a könyvtárba.

Mentse el az éppen elvégzett módosításokat. Az Ön webhelye készen áll arra, hogy megkezdje a podcast-ok közzétételét.

6. lépés: Médiafájlok hozzáadása a Podcast tárhelyéhez

Nem készen áll a podcast-ok közzétételére, ha a rögzített fájlokat nem töltik fel a médiatárhely-szolgáltatásra. A fájlok feltöltéséhez jelentkezzen be a Blubrry tárhelyfiók »Podcaster irányítópult» Új médiafájlok feltöltése.

Most lehetősége van új média feltöltésére. Kattintson rá, és kezdje el feltölteni azokat a fájlokat, amelyeket korábban mentett a számítógépére.

7. lépés: Az első Podcast hozzáadása a WordPress-hez

Ideje felvenni a podcastot a WordPress webhelyére. Tehát menj magadhoz WP műszerfal »Hozzászólások» Új oldal hozzáadása. Adjon hozzá fülbemászó címet és leírást a podcasthoz. Új kategóriát kell létrehoznia a podcastjaihoz is.

Most görgessen lefelé, és keresse meg a Podcast Episode lehetőséget.

Töltse fel a podcast médiafájlokat a WordPressbe

Látni fogja a média URL nevű beállítást. Az ezen opció melletti ikon segítségével töltse fel azokat a médiafájlokat, amelyeket éppen feltöltött a Blubrry adathordozóra. Ha más tárhelyet használ, akkor kattintson az URL-re az üres mezőben. Most nyomja meg a közzétesz gombot a jobb oldalon.

Ez az! Podcastja élőben van.

Reméljük, hogy ez a cikk segített podcast elindításában a WordPress webhelyén. Ha további WordPress Podcast bővítményeket szeretne tudni, olvassa el a 12 legjobb WordPress Podcast bővítmény összehasonlító oldalán található bejegyzésünket (ingyenes & Prémium)

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map