A rövidítéseket soha nem szabad beilleszteni a témákba. Időszak.

ThemeForest nemrég frissítette A WordPress téma benyújtási követelményei hogy szigorúbb és összhangban legyen a WordPress témafejlesztési bevált gyakorlataival.


Az irányelvek megkövetelik a WordPress alapvető funkcióinak, a szabványos témahorgoknak és a PHP funkciók (például az base64 és a fopen) tiltását, amelyek valóban soha nem kellett volna helyet szereznie a WordPress témában mindenekelőtt.

Alapvetően nagyon sok a WordPress.org Téma-áttekintési politika, adj vagy vegyen néhány dolgot.

Összességében ez egy lépés a helyes irányba, és felé halad a bevált gyakorlatok népszerűsítése a WordPress egyik legnépszerűbb témájú piacán a neten. Csak egy probléma van …

Megengedett rövid kódok

Az egyik dolog, ami különösen felhívta a figyelmemet, az volt, hogy hogyan bizonyos „megengedett” rövid kód funkciók megengedettek voltak (vagyis közvetlenül bevonva őket a téma function.php fájljába). A „megengedhetőnek” sorolták a következőket:

 • gombok
 • árazási táblázatok
 • képtartályok
 • dropcaps
 • listák

Az elfogadhatatlan rövid kódok a következők: térképek, harmonikák és váltógombok, dobozos tartalom, oszlop, kapcsolatfelvételi űrlapok, táblázatok.

A témák rövid kódjaival kapcsolatos probléma

Nem igazán tudom, hogy jobb Justin Tadlocknak ​​már van. Az egyik legfigyelemreméltóbb probléma az, hogy amikor a felhasználó megváltoztatja a témákat, a a rövid kódok már nem kerülnek elemzésre.

Tegyük fel, hogy a „Szuper félelmetes” témának volt egy rövid kód funkciója, amely egy nagy zöld gombot mutat ki egy linkkel, amikor gépelne valamit, például a [gomb url ="http://example.com"] Nagy zöld gomb [/ gomb].

Nagy zöld gomb

Amikor vált egy másik témára (nézzünk szembe, az emberek könnyen unatkoznak a témákra), nincs több nagy zöld gomb. Helyette, a páratlan rövid kódot látja a bejegyzésben mintha bármilyen más tartalom lenne, mint például:

[gomb url = ”http://example.com”] Nagy zöld gomb [/ gomb]

Csúnya, zavaró és helytelennek tűnik, és ez egy nagyon jó fájdalom a felhasználó számára, hogy visszatérjen és eltávolítsa / cserélje mindegyikük.

A témák rövid kódjainak további problémája

Tadlock átvitte a „Rövid kódú őrület kezelése” című cikkében, hogy sok rövid kód annyira egyszerű és HTML-szerű, hogy talán a legjobb, ha arra utasítja a felhasználót, hogy írjon ki egy kicsit (* gúnyolódjon *) valódi HTML kód.

Ugyanaz [gomb url ="http://example.com"] Gombszöveg [/ gomb] rövid kód a fenti példában lehet könnyen átírható mint valami hasonló:

Gomb szöveg itt

Lehet, hogy nem létezik CSS-kód a. Gomb gombválasztó stílusához egy új témában, legalább egy normál link megjelenik. Ami nagy előrelépés egy nem ábrázolt [gomb] rövid kód alatt, amely megjelenik a bejegyzés tartalmában.

Plusz, azt hiszem, minden WordPress-felhasználó legalább a HTML-kód alapvető ismereteinek kell lennie. Megtanítja őket, még kis részekben is (például egy link felépítésére), segít. Ha megértik a rövid kódot, akkor nem kell sokkal többet megtanulniuk ahhoz, hogy megértsék az alap HTML-t.

De a felhasználókat nem érdekli!

Általános érvként látom, hogy a témafejlesztés során megvéd mindenféle rossz gyakorlatot, hogy a felhasználók egyszerűen nem törődnek vele. Úgy értem, talán soha nem akarják frissíteni a témájukat, ebben az esetben ez A rövid kód kiadása nem megfelelő kérdés.

A probléma az, hogy néhány felhasználó elkerülhetetlenül meg akarja váltani a témákat majd egyszer. Egyes felhasználók telepíteni akarnak egy plugint, amely ütközhet a téma egy másik, rosszul átgondolt kódjával.

Ezután valószínűleg érdekel, és valószínűleg kíváncsi lesz arra, hogy a megvásárolt téma 100-as beépített rövid kódokkal és más-e a felesleges funkciók valóban megéri.

A helyes út a rövid kódok beillesztéséhez

Helyezze be egy pluginbe. Nagyon egyszerű plugin. Ehhez nincs külön opció panel. Csak szó szerint másolja és illessze be bármit, amit belefoglalna a téma function.php fájljába, és tedd be egy pluginbe helyette.

Még egy hasonló termékkel is össze lehet csomagolni TGM beépülő modul aktiválása hogy a téma aktiválásához szükséges legyen. Vagy nem. A A téma továbbra is rövid kódok nélküli téma.

Ilyen módon, ha a felhasználó megváltoztatja a témákat, a A rövid kódok továbbra is működni fognak, mert ezt a funkciót a továbbra is aktív plugin kezeli.

Talán a plugin is megteheti bekerülni stílusokba a rövid kódokhoz is. Ily módon a nagy gombok, amelyeket a [gomb] rövid kódhoz adtál, továbbra is nagy zöld gombok lesznek, függetlenül a használt témától.

Miért engedélyezi a ThemeForest az „elfogadható” rövidítéseket??

Nehéz megmondani, hogy mi volt a döntés oka pontosan. Japh Thomsonnak, az Envato (a ThemeForest anyavállalata) WordPress evangelistájának ezt kellett mondania róla. a WPMU.org megjegyzésében:

Az összetett rövid kód funkcióinak valóban egy pluginben kell lennie, nem pedig témában. Csak akkor van értelme, ha úgy gondolja, hogy szerzőink többsége több témával rendelkezik.

Nyilvánvalóan megkapja. Tehát ez egy a rejtély számomra, hogy miért lenne „elfogadható” rövid kód egyáltalán. És igen, rájöttem, hogy a fenti idézetben a „komplex” szót használta, és az elfogadható rövid kódok általában elég egyszerűek (dropcaps, listák stb.).

Olyan egyszerű, mint a rövid kód, a a fent felvázolt problémák továbbra is fennállnak. A ThemeForest reagált a közösségi visszajelzésekre, ezért lehetséges, hogy ezt a szabályt a jövőben módosítják.

Következtetés

Tudomásul veszem ezt a posztot kicsit nehezen válogatósnak tűnik, és ezek az új iránymutatások határozottan hatalmas lépés a helyes irányba. De valójában nincs ok arra, hogy egy rövid kódot engedélyezjenek egy témában, legyen az egyszerű vagy sem.

Gondolhat egy olyan helyzetre, amikor egy nyilvánosan megjelenő témának feltétlenül be kell építenie a shortcode funkciókat a saját function.php segítségével?

– Theme Lab (@themelab) 2013. július 9

Spoiler figyelmeztetés: Nem kapott választ erre a tweetre egy olyan valós példával, amelyben egy rövid kódot feltétlenül szükséges a nyilvánosan megjelenő témához belefoglalni.

Azért van, mert így van csak nem felhasználóbarát hogy a felhasználó visszatérhessen, és cserélje ki a több száz rövid kódot, miután átváltottak egy témára, amely nem rendelkezik pontosan ugyanazzal a rövid kód támogatással.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map