A társult linkek nyomon követése a Google Analytics szolgáltatásban (Easy Way)

A kapcsolt hivatkozások nyomon követése a Google Analytics szolgáltatásban


Szeretne megtanulni, hogyan lehet nyomon követni a kapcsolt hivatkozásokat a Google Analytics szolgáltatásban? Az affiliate linkek nyomon követésével megtudhatja, hogy a felhasználók miként interakcióba lépnek velük az Ön webhelyén. Ezután az összegyűjtött adatok felhasználásával optimalizálhatja linkeit a jobb konverziók és bevétel elérése érdekében.

Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan követheti le az affiliate linkeket a Google Analyticsben három egyszerű lépésben.

Miért kövesse nyomon az affiliate linkeket??

Kétségtelen, hogy az affiliate marketing az egyik legnépszerűbb módszer az internetes pénzkereséshez. Ha jó mennyiségű rendszeres forgalom érkezik a WordPress webhelyére, rendezett összeget kereshet, ha affiliate linkeket ad fel a webhelyére. Az affiliate linkek más emberek termékeinek értékesítési oldalainak linkei, amelyekhez társított azonosítója van. Tehát, amikor az emberek ezen a linken keresztül vásárolnak termékeket, akkor bizonyos összeget keresnek jutalék pénzt.

Megfelelő menedzsment esetén az affiliate marketing jó évi bevételt eredményezhet. Megfelelő adatok és elemzés nélkül azonban nem lehetséges a sikeres társult marketing. Szüksége van tényleges statisztikákra arról, hogy a felhasználók hogyan működnek együtt az affiliate linkekkel, hogy optimalizálják ezeket a linkeket, és hogy jól működtesse az affiliate marketing kampányait.

Ezért kell nyomon követnie a társult linkeket. Az affiliate link követésének néhány előnye van:

 • Szerezzen be aktuális adatokat a felhasználói interakcióról: Pontosan megtudhatja, hogy a felhasználók hogyan lépnek kapcsolatba az Ön társult linkjeivel. Elemezze, hogy az emberek mikor kattintanak a legtöbbre.
 • Azonosítsa a legjövedelmezőbb linkeket: Tudja meg, mely linkek vezetnek a legtöbb konverzióhoz, és összpontosítson rájuk.
 • Lásd a legtöbb konvertáló oldalt: Nézze meg, mely oldalak vezetik a legtöbb leányvállalati értékesítést, és optimalizálja azokat a nagyobb bevétel elérése érdekében.

Dióhéjban az affiliate nyomkövetés segít megnézni, hogy a felhasználók hogyan tekintik meg az affiliate linkeket, és hogyan működnek együtt velük. Átfogó adatokat nyújt, amelyekkel optimalizálhatja társult marketing stratégiáit és maximalizálhatja bevételeit.

A WordPress Partner linkek nyomon követése a Google Analytics szolgáltatásban

A Google Analytics a piacon elérhető legjobb internetes elemző platform. Segít nyomon követni a teljes webhely forgalmát és azok interakcióit a webhelyen. Mint ilyen, az affiliate követés csak egy típusú mutató, amelyet a Google Analytics követ.

Noha a Google Analytics képes mutatók széles skáláját nyomon követni, a fejlett nyomon követés, például az affiliate linkek és az e-kereskedelem jelentései kissé bonyolult a kezdők számára a beállításhoz. Szerencsére egyszerűen elérhető a Google Analytics használata a WordPress-ben: MonsterInsights.

MonsterInsights

A MonsterInsights a weben a legnépszerűbb WordPress Google Analytics-bővítmény. Egyszerűsíti a Google Analytics használatának a WordPress-ben teljes folyamatát. A MonsterInsights használatával mindössze 2 perc alatt beállíthatja a Google Analytics társult követését.

De ezt megelőzően hozzá kell adnia és kezelnie kell a társult linkeket a WordPress alkalmazásban. Tehát az alábbiak szerint három lépésben osztottuk el az oktatóprogramot:

1. lépés: A Partner linkek kezelése a WordPress programban a ThirstyAffiliates segítségével

A ThirstyAffiliates a legjobb affiliate management plugin a WordPress számára. Ez lehetővé teszi az affiliate linkek felvételét az irányítópult egyik helyéről, kategóriákba rendezve és hatékonyan kezelve. A legfontosabb, hogy lehetővé teszi az affiliate linkek elrejtését (vagyis a hosszú, összetett affiliate linkek rövid csinos linkekké alakítását).

Például az alábbiak szerint néz ki egy társult link általában:

https://example.com/products/?product_id=123&affiliate_id

Most elrejtheti a linket, és rövidítheti, mint az alább látható márkás URL:

http://www.yoursite.com/recommends/product-name

A ThirstyAffiliates partnerekkel fenntartott kapcsolatok kezelésének fő előnye az, hogy az affiliate linkeket tárolja a webhely hátterében, így bármikor megtalálhatja a linkeket, amikor hozzá kíván adni őket a tartalomhoz. Név szerint kereshetők.

Másodszor, az álcázás hosszú, csúnya társult linkeket csinos linkekké alakít. Ezenkívül a társult kapcsolatok belső linkeknek tűnnek, amelyek valójában külsőek. Ez megakadályozza a felhasználókat abban, hogy közvetlen kapcsolt linkeket látjanak, és növeli a kattintások elérésének esélyét.

A legjobban, ha egy társult linkkezelő plugin segítségével könnyedén nyomon követheti társult linkeit a Google Analytics szolgáltatásban. A MonsterInsights leányvállalatainak nyomon követése álcázott linkeket is használ.

Tehát az első feladat a ThirstyAffiliates telepítése és a társult linkek hozzáadása a felületéhez. Ezzel a bővítménnyel egyszerűen hozzáadhatja és kezelheti társult linkeit.

Ha részletes utasításokra van szüksége, olvassa el a bemutatónkat társított linkek hozzáadása a WordPress-hez a ThirstyAffiliates programmal.

Miután hozzáadta és kezeli a társult kapcsolatait a ThirstyAffiliates-rel, készen áll arra, hogy beállítsa az affiliate-követést a MonsterInsights segítségével.

2. lépés: Az affiliate követés beállítása a Google Analytics szolgáltatásban a MonsterInsights használatával

Az affiliate követés beállítása a MonsterInsights segítségével nagyon egyszerű. Csak néhány kattintásba kerül a telepítési folyamat befejezése.

Az induláshoz meg kell tennie telepítse a MonsterInsights programot a WordPress webhelyén. Ezután csatlakoztassa webhelyét a Google Analytics szolgáltatással a MonsterInsights segítségével. A Google Analytics beállítása ezzel a bővítménnyel egyszerű.

Ha részletes utasításokra van szüksége, itt található lépésről-lépésre szóló útmutatónk a Google Analytics beállításához a MonsterInsights segítségével a WordPressben.

A telepítési folyamat befejezése után készen áll az affiliate követés beállítására.

Keresse meg a Betekintés »Beállítások a WordPress irányítópultján, majd kattintson a Követés lap az oldal tetején. Ezután menj a Partnerkapcsolatok fül a bal oldali tálcán.

monsterinsights-partner-tracking-setup

Itt 2 mező jelenik meg:

1) Állítsa be a belső linkek elérési útját a kimenő hivatkozásokként történő nyomon követéshez:

Ebben a mezőben meg kell adnia a belső linkek elérési útját a kimenő hivatkozásokként történő nyomon követéshez. Ha olyan affiliate management plugin-t használ, mint a ThirstyAffiliates, akkor az affiliate linkei belső linkként fognak kinézni.

Például az Ön leányvállalata így néz ki: http://yoursite.com/recommends/product-name

A fenti példában a link úgy néz ki, mint egy belső link, bár átirányítja egy kimenő linkre (vagyis egy kapcsolt linkre). És a kapcsolt kapcsolatait átfedték / Javasolja /.

Most be kell illesztenie / Javasolja / ebben a mezőben, hogy a Google Analytics meg tudja határozni, hogy melyik belső link társult link. Több előtag használata esetén vesszővel választhatja el őket: / ajánlja /, / ki /.

2) E linkek címkéje:

A Google Analytics jelentésben szereplő címke lehetővé teszi annak azonosítását, ahonnan a kattintás származott. Felvehet például egy címkét aff a kapcsolt linkeire.

A két mező kitöltése után kattintson a gombra Változtatások mentése.

Ez az. Elkészült az affiliate link nyomkövető beállításával.

3. lépés: Az affiliate linkkövetési jelentések megtekintése

Most, hogy beállította az affiliate követést a WordPressben a MonsterInsights segítségével, érdekes lehet, hogy miként tekintheti meg a jelentéseket. Szóval itt van!

A MonsterInsights segítségével megtekintheti a legfontosabbat az elemzési jelentések közvetlenül a WordPress irányítópultján belül. A kapcsolt jelentések megtekintéséhez keresse fel a Betekintés »Jelentések» Kiadók a WordPress irányítópultjáról.

partner-links-jelentések-monsterinsights-műszerfal-jelentések

Ez a jelentés megmutatja a webhely 10 legjobb kapcsolt hivatkozását. Ha ennél többet szeretne látni, akkor kattintson a Az összes társult link jelentése gombot a jelentés alján. Ez átirányítja Önt Viselkedés »Események A legnépszerűbb események a Google Analytics-fiókjában.

top-események-ga-jelentések

Reméljük, hogy ez a cikk segített megtanulni a kapcsolt hivatkozások nyomon követését a Google Analytics szolgáltatásban.

Érdemes lehet megnéznie útmutatót arról is, hogyan hozhat létre Amazon társult áruházat a WordPress segítségével.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map